Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Βαρνάβα
  • [02] Κόλαση στη Μοσούλη
  • [03] ΣΥΝ για Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [04] Χτύπησε ο εγκέλαδος στην Ινδονησία
  • [05] Τραγωδία σε ορυχείο
  • [06] Κορακάκης: "Ανυπομονούμε"
  • [07] Καμπάς: "Θέλω να παίξω στη Λάρισα"
  • [08] Στα ημιτελικά η Εθνική πόλο
  • [09] Ελληνικές επιτυχίες στην Αλμέιρα
  • [10] Στίβος: Ανεβάζουν στροφές οι Αμερικανοί
  • [11] Κάηκε ζωντανός
  • [12] Αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου

    [01] Κοινωνία

    Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές

    Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Βαρνάβα

    26/6/2005 4:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2005 6:00:15 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, σε δασική έκταση με πεύκα και θάμνους μεταξύ Βαρνάβα και Γραμματικού. Η φωτιά σημειώθηκε σε μια ρεματιά κοντά στο εκκλησάκι του "Αξιον Εστί". Επί τόπου έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, τα οποία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά δυόμισι ώρες αργότερα, πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από τη διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

    [02] Ιράκ

    Τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας με 26 νεκρούς

    Κόλαση στη Μοσούλη

    26/6/2005 2:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2005 2:55:58 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Με διαφορά λίγων ωρών και στόχους τον ιρακινό στρατό και την ιρακινή αστυνομία, τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας συγκλόνισαν την περιοχή της Μοσούλης. Η πρώτη έγινε από βομβιστή καμικάζι που οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά ΙΧ του στο κτήριο της αστυνομίας, το οποίο δευτερόλεπτα αργότερα κατέρρευσε παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον έξι αστυνομικούς. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Αλ Κάιντα. Λίγες ώρες αργότερα, καμικάζι ανατινάχθηκε έξω από μονάδα του ιρακινού στρατού. Πηγές του αμερικανικού στρατού, μιλούν ήδη για 16 νεκρούς Ιρακινούς στρατιώτες και επτά τραυματίες. Τονίζουν ωστόσο, ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός και ότι τα θύματα ενδέχεται στο τέλος να είναι περισσότερα. Η τρίτη επίθεση σημειώθηκε μέσα στο νοσοκομείο της Μοσούλης, όπου είχαν μεταφερθεί πολλοί από τους τραυματίες των προηγούμενων επιθέσεων. Βομβιστής καμικάζι, ανατινάχθηκε σε γραφείο της αστυνομίας που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις Ιρακινοί αστυνομικοί.

    Με την υπογραφή της Αλ Κάιντα

    Η πρώτη έκρηξη έγινε λίγο μετά τις επτά το πρωί, στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην περιοχή Μπαμπ αλ-Τουμπ, στο κέντρο της Μοσούλης.

    Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή σε όλη την πόλη.

    Οι πρώτες δηλώσεις των αυτόπτων μαρτύρων δεν ήταν καθόλου διαφωτιστικές. Κάποιοι μιλούσαν για επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο ενώ κάποιοι άλλοι για επίθεση με ρουκέτα εναντίον του αστυνομικού τμήματος.

    Τελικά, νεότερες πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου.

    Νωρίτερα το πρωί άγνωστοι σκότωσαν σε ενέδρα τον Ριγιάντ Αμπντελκαρίμ, ανώτατο στέλεχος της ιρακινής αστυνομίας.

    [03] Πολιτική

    Ομιλία Αλαβάνου

    ΣΥΝ για Τοπική Αυτοδιοίκηση

    26/6/2005 4:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2005 6:43:13 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Για την αναγκαιότητα συγκρότησης ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων της Αριστεράς σε νομαρχίες και μεγάλες πόλεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, το μεσημέρι της Κυριακής, στην Πανελλαδικη Συνδιάσκεψη του κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Αλαβάνος αποσαφήνισε ότι δεν τίθεται θέμα κεντρικών πολιτικών συμφωνιών ενόψει των εκλογών του επομένου έτους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι τελικές αποφάσεις του Συνασπισμού θα ληφθούν σε διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, σε 15 ημέρες. Στη συνεδρίαση αυτή θα αποφασιστεί και η κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού επανέλαβε τη θέση που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν σχετικά με "τη δυνατότητα συνεργασίας με δυνάμεις από τον κοινωνικό χώρο του ΠΑΣΟΚ που δεν καλύπτονται από τις επιλογές του κόμματός τους στα θέμα των ΧΥΤΑ, της μονιμότητας, του "αντικρατισμού".

    "Οι δυνάμεις του Συνασπισμού"

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επεσήμανε ότι είναι σεβαστή η αυτονομία των τοπικών κινήσεων, αλλά και το γενικότερο κλίμα στον Συνασπισμό είναι ότι οι αυτοδιοικητικές κινήσεις θα πρέπει να αποφασίζουν για την ευρύτητα και το περιεχόμενο μιάς συνεργασίας, σε δήμους και νομαρχίες.

    "Για το Συνασπισμό, οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ένα εγχείρημα κομματικής καταγραφής. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια να σταθούμε δίπλα στα προβλήματα των πολιτών, είτε αυτά έχουν να κάνουν με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, όπως η επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα, είτε με προβλήματα που αγγίζουν τους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή, όπως η Χωματερή στα Άνω Λιόσια, το πρόβλημα των ναρκωτικών, η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων, το κυκλοφοριακό. Οι δυνάμεις του Συνασπισμού πρέπει να επεξεργαστούν και να αναδείξουν τις προτάσεις τους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνο.

    Όσον αφορά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ανέφερε ότι το κόμμα του εκτιμά βαθιά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι "η συνεργασία μαζί τους δεν είναι το τέρμα, είναι η αφετηρία προκειμένου να πετύχουμε πλατύτατες κινήσεις με κινήματα πολιτών, οικολογικές ομάδες αλλά και πρόσωπα που ανήκουν στα δύο μεγάλα κόμματα και συμφωνούν με τις προτεραιότητες μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προετοιμάζεται για Δημοτικές ο ΣΥΝ

    [04] Κόσμος

    5,5 Ρίχτερ

    Χτύπησε ο εγκέλαδος στην Ινδονησία

    26/6/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη θάλασσα βορειοανατολικά της Ινδονησίας, έξι μήνες μετά το καταστροφικό τσουνάμι. Σύμφωνα με το αστεροσκοπείο του Χονγκ Κονγκ, ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στη Θάλασσα Μολούκας στις 16:28 τοπική ώρα, περίπου 110 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μανάντο, πρωτεύουσας της επαρχίας Σουλαβέζι. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    [05] Κόσμος

    Στη Δυτική Ουκρανία

    Τραγωδία σε ορυχείο

    26/6/2005 12:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Νέα τραγωδία σε ορυχείο της Ουκρανίας, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Πέντε ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη μεθανίου στο ορυχείο Λέσναγια στα δυτικά της χώρας. Τρεις εξ αυτών βρήκαν το θάνατο ακαριαία ενώ οι άλλοι δυο υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν. Δυστυχήματα σαν και αυτό συμβαίνουν πολύ συχνά στα ουκρανικά ανθρακωρυχεία που λειτουργούν από το 19ο αιώνα και στην πλειοψηφία τους δεν είναι κερδοφόρα. Τον Ιούλιο του 2004, τριάντα εργάτες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη μεθανίου σε ορυχείο της περιοχής Ντόνετσκ.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κορακάκης: "Ανυπομονούμε"

    26/6/2005 7:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια εβδομάδα απομένει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας του Ατρομήτου και όλοι οι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες ξεκούρασης. Ωστόσο, οι νέες προσδοκίες, οι οποίες δημιουργούνται μετά τη συγχώνευση της ομάδας του Περιστερίου με τη Χαλκηδόνα, κάνει τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου να ανυπομονούν να αρχίσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά και αυτό επεσήμανε, σε δηλώσεις του μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Γιώργος Κορακάκης: "Περιμένουμε πως και πώς να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Μαθαίνω ότι η κινητοποίηση του κόσμου του Περιστερίου είναι πρωτοφανής, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Θέλουμε φέτος να πετύχουμε ό,τι καλύτερο με την ομάδα και πιστεύω ότι οι προϋποθέσεις είναι άριστες. Εμείς από τη μεριά μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να πανηγυρίσουμε επιτυχίες με την φανέλα του Ατρομήτου".

    Αρχίει η διάθεση των διαρκείας

    Από αύριο το πρωί αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας και οι προκρατήσεις θα γίνονται σε δύο σημεία: σε ειδικό γραφείο στο Δημοτικό στάδιο Περιστερίου (είσοδος από οδό Κρέσνας) από τις 10 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ, αλλά και από τα γραφεία του ερασιτέχνη Ατρομήτου (Ορφέως και Ραβινέ 6) από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, καθημερινά.

    Αναμένεται μεγάλη προσέλευση των φίλων του Ατρομήτου, γεγονός στο οποίο βοηθάει και η πολιτική των φθηνών εισιτηρίων διαρκείας.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καμπάς: "Θέλω να παίξω στη Λάρισα"

    26/6/2005 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την επιθυμία του να μεταγραφεί στην ομάδα της Λάρισας εξέφρασε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "SuperΣΠΟΡ FM", ο επιθετικός του Ηλυσιακού και πρώτος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, Ηλίας Κάμπας. Όπως έκανε γνωστό ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, ο ίδιος τα έχει βρει σε όλα με την ΑΕΛ και το μόνο που περιμένει για να φορέσει τη "βυσσινή" φανέλα, είναι να τα βρει και η διοίκηση της ομάδας με τους διοικούντες της Λάρισας, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του.

    Το θέμα "κολλάει" στο οικονομικό

    "Από ό,τι ξέρω, το θέμα "κολλάει" στον οικονομικό τομέα. Εγώ έχω συμφωνήσει προφορικά και περιμένω εξελίξεις. Έχω εκφράσει την επιθυμία στη διοίκηση του Ηλυσιακού να αγωνιστώ στην Λάρισα. Η οικονομική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι θα κοιτάξουμε να κατεβάσουμε λίγο το ποσό, για να πάω στη Λάρισα. Έχω συνεργαστεί πριν δύο χρόνια με τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Δώνη και νομίζω ότι αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη ευκαιρία να πάω σε μια ομάδα όπου γνωρίζω τους ανθρώπους. Είναι το καλύτερο για μένα. Η Λάρισα είναι μια ομάδα που έχει πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο. Οι μεταγραφές που έχει κάνει και, σε συνδυασμό με το υπάρχον υλικό, δημιουργούν καλή χημεία και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α΄ Εθνική", ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος επιθετικός για το θέμα της μεταγραφής του.

    Παράλληλα, αποκάλυψε ότι εκτός της Λάρισας ενδιαφέρον για την αποκτησή του είχε εκδηλώσει και ο Λεβαδειακός: "Είχα μιλήσει με τον κ. Λεμονή. Κάτι δεν έγινε καλά και δεν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή. Τώρα που είναι στην Λιβαδειά, επικοινωνήσαμε εκ νέου και του είχα εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία μου να πάω στην ομάδα του Γιώργου Δώνη".

    [08] Στα ημιτελικά η Εθνική πόλο

    26/6/2005 6:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στόχος επετεύχθη για την Εθνική μας ομάδα πόλο στην Βουδαπέστη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε στο τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης του World League με 10-8 της Αυστραλίας και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Τορόντο. Η Εθνική, μια μέρα μετά την συγκλονιστική μάχη με την Ουγγαρία, έδειξε σήμερα χαρακτήρα και πήρε αυτό που ήθελε, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα στους Αυστραλούς οι οποίοι θα είναι εκ των αντιπάλων της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

    Καλή επιθετικά

    Στο σημερινό ματς οι διεθνείς μας έπαιξαν εξαιρετικά κατά διαστήματα αλλά δεν έλειψαν και τα λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Η άμυνα λειτούργησε καλά στο πρώτο μισό (οι Αυστραλοί έφτασαν να έχουν 1/6 στον παίκτη παραπάνω) αλλά όλα τα λεφτά του ματς ήταν η απόδοση των Γιώργου Αφρουδάκη και Αντώνη Βλοντάκη στην θέση του φουνταριστού.

    Οι δυο διεθνείς έκαναν άνω κάτω την άμυνα των Αυστραλών κερδίζοντας 10 αποβολές και σημειώνοντας 4 γκολ!

    Εξαιρετική απόδοση είχε και ο Χρήστος Αφρουδάκης ο οποίος βρήκε τρείς φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα του Στάντον και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής.

    Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-0, 3-3, 3-3.

    Τα τέρματα της Εθνικής σημείωσαν οι Μυλωνάκης 1, Θεοδωρόπουλος 2, Χρ. Αφρουδάκης 3, Γ. Αφρουδάκης 2, Βλοντάκης 2.

    Για τους Αυστραλούς σκόραραν οι Φράνκλιν 1, Νίσαμ 1, Μακ Γκρέγκορ 1, Γουίλαν 4.

    [09] Ελληνικές επιτυχίες στην Αλμέιρα

    26/6/2005 3:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2005 7:51:45 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πέντε χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν σήμερα στην Αλμέιρα οι Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν στους Μεσογειακούς αγώνες. Το πρώτο, κατέκτησε στην κατηγορία των -75 κιλών του καράτε ο Κώστας Παπαδόπουλος. Την 3η θέση επίσης, κατέκτησε η Στεφανί Μπισμπίκου, στο σύνθετο ατομικό. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και η Άγη Κασούμη που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή και συγκεκριμένα στα 25 μέτρα σπορ πιστόλι. Το τέταρτο, κατέκτησε στην κολύμβηση και στα 400μ. μικτή ατομική ανδρών, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και το πέμπτο στα 1.500 μέτρα ελεύθερο, η Μαριάνα Λυμπερτά.

    Αποτελέσματα

    Βαριά ήττα με 65-43 γνώρισε η ομάδα μπάσκετ των γυναικών από την αντίστοιχη της Κροατίας, στο πλαίσιο του Α` προκριματικού ομίλου. Πρώτη σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο αύριο θ` αντιμετωπίσει το αντίστοιχο της Ιταλίας, αναδείχθηκε η Νικολαίδου που σημείωσε 12 πόντους, ενώ για την Κροατία οι Πόποβιτς και Ίβεζιτς είχαν από 11 πόντους.

    Αντίθετα, νίκη που κατά μεγάλο ποσοστό ισοδυναμεί με την πρώτη θέση του β` προκριματικού ομίλου και φυσικά με είσοδο στην τετράδα, πέτυχε η ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας, συνέτριψε 115-60 το αντίστοιχο του Μαρόκου και διατήρησε το αήττητο, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης (σ.σ. την Τρίτη αντιμετωπίζει την Τουρκία).

    [10] Στίβος: Ανεβάζουν στροφές οι Αμερικανοί

    26/6/2005 5:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σαράντα ημέρες πριν τη έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, οι Αμερικανοί αθλητές αρχίζουν και ζεσταίνουν τις μηχανές, ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης του Ελσίνκι. Στη διάρκεια των αμερικανικών τράιαλς, που διεξάγονται αυτή την εποχή στο Κάρλσον της Καλιφόρνιας, ο Τζέρεμι Ουόρινερ κάνοντας καταπληκτική κούρσα, πέτυχε την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο στα 400μ. καλύπτοντας την απόσταση σε 44.20. Ο χρόνος που πέτυχε είναι κατά επτά εκατοστά καλύτερος της επίδοσης που είχε κάνει ο συμπατριώτης του, Ντάρολντ Ουίλιαμσον, στις 10 Ιουνίου. Και οι δυο αθλητές προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μαικλ Τζόνσον του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ, της απόστασης από το 1999, με 43.18. Αθλήτρια του ταχύτατου "πάπια" είναι και η Σάνια Ρίτσαρντς που επίσης πέτυχε την καλύτερη επίδοση στο κόσμο στα 400μ. των γυναικών, καλύπτοντας την απόσταση σε 49.28.

    "Παρών" στο Ελσίνκι ο Γκάτλιν

    Στο Ελσίνκι θα δώσει το "παρών και ο Τζάστιν Γκάτλιν, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσαν οι υπεύθυνοι των αμερικανικών τράιαλς να λάβει μέρος στους ημιτελικούς των 100μ. παρότι στα προκριματικά, αντιμετώπισε πρόβλημα στα με την άκυρη εκκίνηση.

    Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 10.08 και "πήρε το εισιτήριογια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

    Μαζί του θα ταξιδέψουν για τη Φινλανδία οι Σον Κρόφορντ και Λέοναρντ Σκοτ, που κατέκτησαν τις δύο επόμενες θέσεις με επίδοση 10.17 και 10.18, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό των 100μ. έλαβε μέρος και ο Μορίς Γκριν, ο οποίος μάλιστα προηγείτο μέχρι τα 70 μέτρα, ωστόσο τραυματίστηκε και εγκατέλειψε.

    Στο μεταξύ, η Λίσα Μπάρμπερ κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100μ. των γυναικών με επίδοση 11.10 και άφησε πίσω την τη Μούνα Λι (11.28) και την "ασημένια" Ολυμπιονίκη Λορίν Ουίλιαμς (11.29).

    [11] Κοινωνία

    36χρονος κρατούμενος

    Κάηκε ζωντανός

    26/6/2005 5:31:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ζωντανός κάηκε στο κελί του 36χρονος κρατούμενος στο τμήμα ασφαλείας Πτολεμαίδας. Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας που κρατείτο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών έβαλε φωτιά στο στρώμα του, την οποία δεν μπόρεσαν να σβήσουν έγκαιρα.

    [12] Κοινωνία

    Με εντολή Εισαγγελέα

    Αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου

    26/6/2005 5:16:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Κυριακής, ο Χρήστος Μαύρος, οδηγός του μοιραίου λεωφορείου, που το Σάββατο το πρωί ανετράπη στο πέταλο του Μαλιακού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις γυναίκες και να τραυματιστούν άλλοι 17 επιβάτες. Στο νοσοκομείο της Λαμίας παραμένουν για νοσηλεία 11 τραυματίες και μία ακόμα γυναίκα έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το δυστύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης του λεωφορείου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τραγωδία στον Μαλιακό


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 June 2005 - 16:50:48 UTC