Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλογος μακράς πνοής
  • [02] Εραστές …δυτικών προαστίων
  • [03] Για την Δημόσια Διοίκηση
  • [04] Όταν οι μπαμπάδες μελαγχολούν
  • [05] Στο τέλος του χρόνου οι μονιμοποιήσεις
  • [06] Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
  • [07] Ένταση στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου
  • [08] Eπαφές για Κυβέρνηση στη Βουλγαρία
  • [09] Αναβίωση της Ναυμαχίας του Τραφάλγκαρ
  • [10] Πλήρης αποδέσμευση
  • [11] Η Μίλαν θέλει δανεικό τον Κρέσπο
  • [12] Στη Ρωσία ο Σουμ
  • [13] Η Τσέλσι για Τρεζεγκέ
  • [14] Επισήμως η Μαρσέιγ για Μπασινά
  • [15] Κλήρωση δια χειρός Ροναλντίνιο
  • [16] Στον Λεβαδειακό ο Καλλιμάνης
  • [17] Αναμονή για το Νο1 στα ντραφτ
  • [18] Νέο αφεντικό στο Κλίβελαντ
  • [19] "Πρώτος των πρώτων" ο ΙΟΠ
  • [20] Εκθεση Aρχαίας Eλληνικής Tεχνολογίας
  • [21] Κατέσχεσε μπαχαρικά ο ΕΦΕΤ
  • [22] 00-Μαϊμού
  • [23] Ο Θεός θέλει το σταθερό του
  • [24] Τα περιστέρια το προτιμούν λευκό
  • [25] Η Ντέμι Μουρ νέα μούσα του Βερσάτσε
  • [26] Άρχισε η εδαφοποίηση
  • [27] Έρχονται αλλαγές

    [01] Οικονομία

    Για το ασφαλιστικό

    Διάλογος μακράς πνοής

    28/6/2005 3:11:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET - ΑΠΕ

    Σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις για το ασφαλιστικό, καλεί όλους τους φορείς ο υπουργός Οικονομίας, προκειμένου, όπως τόνισε την Τρίτη, μετά την Κυβερνητική Επιτροπή, να δούμε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και να βρεθεί μία κοινή λύση. Όσον αφορά στο πρόβλημα των συντάξεων των τραπεζοϋπαλλήλων, ο Γιώργος Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει χωρίς να επιβαρύνει το ΙΚΑ και το Δημόσιο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρίνισε: "Εμείς δεν κρύψαμε ότι ανοίγει ο διάλογος, είπαμε ότι δεν υπάρχει θέμα ασφαλιστικού τώρα", προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική με στρατηγική στόχευση, προνοώντας ακόμα και αν το πρόβλημα έρθει μετά από 10 ή 15 χρόνια. Την αντίδρασή τους εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ, τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του ΙΚΑ από την ένταξη των ειδικών ταμείων κρούουν από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα. Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι η συνολική επιβάρυνση από την ένταξη των ταμείων σύμφωνα με τον νόμο Ρέππα, ανέρχεται στα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την κύρια και την επικουρική σύνταξη.

    Δεν επιβαρύνονται ΙΚΑ - Δημόσιο

    Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, εκ των πραγμάτων αναδεικνύετα γενικότερο θέμα ασφαλιστικού, αφού ο νόμος Ρέππα έχει πολλές αδυναμίες, καθώς στην ουσία έχει μετακυλήσει όλο το κόστος της χρηματοδότησης του ΙΚΑ στο Δημόσιο και τον προϋπολογισμό.

    Καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος, ο υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία, το έλλειμμα στο σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, από 4,1% του ΑΕΠ το 2005, αναμένεται να εκτιναχθεί στο 8,3% το 2030 και στο 13,8% το 2050.

    Να ξεκινήσουμε διάλογο άμεσα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, σημειώνοντας ότι το σύστημα δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να μετατραπεί, από αναδιανεμητικό που είναι σήμερα, σε κεφαλαιοποιητικό.

    Όμως, τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα και ανέφερε συγκεκριμένα το γεγονός ότι, με βάση το ισχύον καθεστώς , ένας εργαζόμενος αμείβεται με ένα κανονικό μισθό για τα 35 χρόνια του εργασιακού του βίου, ενώ και για άλλα είκοσι χρόνια, αφότου συνταξιοδοτηθεί, πληρώνεται με βάση το 80% του μισθού που έπαιρνε ως εργαζόμενος.

    Εξάλλου, ο υπουργός επανέλαβε ότι ισχύουν στο ακέραιο όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, διευκρινίζοντας ότι "άλλο είναι να ανοίξει ο διάλογος και άλλο να αλλάξει το καθεστώς".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός διάλογος θα ξεκινήσει σε δύο επίπεδα: στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Βουλής και στη διακομματική επιτροπή, τη σύσταση της οποίας πρότεινε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την τροπολογία Έβερτ και αν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα την αποσύρει, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε "αυτά δεν μπορώ να τα κρίνω εγώ. Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί στη Βουλή με τη ρύθμιση που έχει εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή. Η ρύθμιση αυτή είναι απολύτως αεροστεγής. Κάναμε κάποιες τεχνικού χαρακτήρα βελτιώσεις αλλά από εκεί και έπειτα, εναπόκειται στον καθένα τί θα κάνει".

    Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι στη Βουλή αναδείχθηκε και το γεγονός ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των συντάξεων στον τραπεζικό τομέα, χωρίς να επιβαρύνει ούτε το ΙΚΑ ούτε το δημόσιο, διότι όλο το κόστος θα το πληρώσουν οι τράπεζες.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην Εμπορική Τράπεζα, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι το αναλογιστικό της έλλειμμα ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια τα κεφάλαιά της σε 1,2 δισ. ευρώ, και τόνισε ότι οδηγείται σε χρεοκοπία αν δεν λυθεί το ασφαλιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

    Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται στους συναλλασσόμενους με τις τράπεζες από την απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων, ο υπουργός δήλωσε ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την επίλυσή τους.

    "Δεν αφήνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί"

    Ανοίγουμε το διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τα κόμματα, χωρίς πίεση χρόνου ή άλλους είδους πιέσεις, με σκοπό να βρεθούν συγκλίνουσες απόψεις αφού πρώτα γίνει καταγραφή των προβλημάτων, δήλωσε την Τρίτη ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    "Είτε αφήνουμε το πρόβλημα με το ασφαλιστικό κάτω από το χαλί, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ή το ανοίγουμε και συζητάμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρουσόπουλος κατέστησε σαφές ότι ισχύουν αυτούσια τα όσα η ΝΔ έχει υποσχεθεί προεκλογικά, ότι δηλαδή δεν τίθεται θέμα αύξησης ορίων ηλικίας και αύξησης των εισφορών.

    Δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα εσπευσμένα, τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τελειώσει το θέμα και εντός της επόμενης τριετίας.

    "Παγίδα ο κοινωνικός διάλογος"

    Το ΠΑΣΟΚ δεν ετεροπροσδιορίζεται από τις τροπολογίες Έβερτ, Μάνου και Δραγασάκη, καθώς από τις αρχές Ιουνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι πρέπει να πληρώσουν οι τράπεζες και όχι οι Έλληνες φορολογούμενοι, επισημάνθηκε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Κ.Ο. του κόμματος.

    Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο διάλογο για το ασφαλιστικό εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να μη συναινέσουν στην κυβερνητική πολιτική.

    Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι "η αναφορά στον κοινωνικό διάλογο για το ασφαλιστικό αποτελεί τη φάκα για την παγίδευση των εργαζομένων", γιατί "πίσω από τον διάλογο κρύβεται η επίθεση για την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων" και ότι "οι δηλώσεις Αλογοσκούφη επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται απέναντι σε μια συνολική επίθεση, ενάντια στο σύνολο των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων".

    Η κυβέρνηση, καταλήγει το ΚΚΕ, "με την τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζών, εκφράζει τον αντιλαϊκό νόμο Ρέππα του ΠΑΣΟΚ, απαλλάσσει τους τραπεζίτες από υποχρεώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, καταργεί δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων και φορτώνει με νέα βάρη το ΙΚΑ".

    Πίσω από τη ρύθμιση κρύβεται η προοπτική της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών, εκτιμά ο Συνασπισμός .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βουλή οι ρυθμίσεις

    [02] Ζωής ...σΤάσεις

    Έρευνα στο Λεκανοπέδιο Αττικής

    Εραστές δυτικών προαστίων

    28/6/2005 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Κάθε άλλο παρά τυφλός αποδεικνύεται ο έρωτας, αφού, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρίας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην σεξουαλική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η Εταιρία, οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων και οι ποδοσφαιρόφιλοι είναι "κολλημένοι" με τον έρωτα, την ώρα που μερικά χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας άνδρες και γυναίκες συγκινούνται περισσότερο με άλλα πράγματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι λίγες γυναίκες τηλεφώνησαν στην Εταιρία, γεγονός που δείχνει την διαφορετική προσέγγιση των δύο φύλων στο ζήτημα του σεξ, αλλά και πως οι γυναίκες παραμένουν "οχυρωμένες" πίσω από τα στερεότυπα που θέλουν την σεξουαλική ζωή μη συζητήσιμη.

    "Αγάπη μου έχω shopping"

    Μπορεί το γνωστό άσμα να ισχυρίζεται πως "Μπουρνάζι, Αιγάλεω, Περιστέρι ξέρω ζόρι τραβάς", ωστόσο, το σεξ δεν φαίνεται να είναι αυτό που τραβά τους κατοίκους των βορείων προαστίων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που διεξήχθη με την συμμετοχή 2.752 κατοίκων του Λεκανοπεδίου, το 42% των ατόμων που τηλεφώνησαν προέρχονταν από τα δυτικά προάστια και μόλις το 15% από τα βόρεια.

    Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Εταιρίας, Κώστας Κωνσταντινίδης, οι βόρειοι θεωρούν "αφροδισιακά" την εξουσία, το χρήμα και τα καταναλωτικά αγαθά, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση όχι τον "παραδοσιακό" πονοκέφαλο, αλλά το εξουθενωτικό shopping.

    Τέλος, από το σύνολο των τηλεφωνημάτων, το 82% έγινε από άνδρες, ενώ οι ελάχιστες γυναίκες που τηλεφώνησαν (18%) ενδιαφέρθηκαν για τους συντρόφους τους. Φαίνεται, λοιπόν, πως για το "ασθενές" φύλο ο έρωτας παραμένει ταμπού, καθώς για τον εαυτό τους δεν είπαν κουβέντα.

    [03] Πολιτική

    Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή

    Για την Δημόσια Διοίκηση

    28/6/2005 6:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2005 7:40:35 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Άρχισε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την πολιτική της Κυβέρνησης στη Δημόσια Διοίκηση, την οποία ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Στη συζήτηση αναμένεται να τεθεί και το θέμα του ασφαλιστικού, που άνοιξε χθες και σήμερα με τις δηλώσεις στη Βουλή, καθώς και όλο το φάσμα της κυβερνητικής πολιτικής στο δημόσιο τομέα. Στην σχετική επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για "άλωση" της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ η στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθορίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Υποσκάπτονται τα συμφέροντα του πολίτη"

    Προ ημερησίας για τη Δημόσια Διοίκηση

    [04] Υγεία

    Όταν οι μπαμπάδες μελαγχολούν

    28/6/2005 5:51:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Έχουμε συνηθίσει οι μητέρες να είναι οι ευάλωτες σε διαταραχές της διάθεσης μετά τον τοκετό, η γνωστή επιλόχεια κατάθλιψη, όμως και οι πατέρες παρουσιάζουν παρόμοια ευαισθησία η οποία μάλιστα μπορεί να έχει συνέπειες μακροπρόθεσμα στη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Αυτό υποστηρίζουν γιατροί από τα βρετανικά Πανεπιστήμια του Μπρίστολ και του Όξφορντ και του Ρότσεστερ των ΗΠΑ, οι οποίοι μελέτησαν το θέμα από την πλευρά των μπαμπάδων, για να διαπιστώσουν ότι η μετάβαση στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με τον ερχομό ενός μωρού επηρεάζει ένα σημαντικό αριθμό ανδρών. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet τα αγόρια με μπαμπάδες που υπέφεραν από κατάθλιψη παρουσίασαν διπλάσια συναισθηματικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα συμπεριφοράς κατά την προσχολική τους ηλικία.

    Terra incognita η ανδρική πλευρά

    Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι γνωστό ότι μπορεί να έχει επιπτώσεις στη μετέπειτα ψυχολογική υγεία του παιδιού. Η επίδραση που δέχεται όμως από την πλευρά του πατέρα παραμένει ανεξερεύνητη. Σε αυτό θέλησαν να επικεντρώσουν τις έρευνες τους οι επιστήμονες, οι οποίοι εξετάζοντας τις περιπτώσεις 8.430 πατεράδων, ανακάλυψαν ότι οκτώ εβδομάδες μετά τη γέννηση του παιδιού το 3,6% παρουσίασε κατάθλιψη με συμπτώματα όπως ταραχή, εκνευρισμό, κυκλοθυμίες και απελπισία.

    Η έρευνα επεκτάθηκε και σε νήπια ηλικίας 3 ετών στα οποία αναζητήθηκαν ενδείξεις τόσο συναισθηματικών προβλημάτων, όπως ανησυχία και θλίψη, όσο και προβλημάτων συμπεριφοράς, όπως η έντονη υπερκινητικότητα. Τα συμπτώματα εμφανίζονταν με μεγαλύτερη συχνότητα μεταξύ των παιδιών και δη των αγοριών, με πατέρες που είχαν το εν λόγω ιστορικό κατάθλιψης. Η αιτία του φαινομένου ίσως πρέπει να αναζητηθεί στο ότι οι μπαμπάδες λαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο στο μεγάλωμα του γιου τους.

    "Η επίδραση που ασκεί ο πατέρας κατά την πρώιμη ηλικία έχει υποεκτιμηθεί. Τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι η πατρική κατάθλιψη έχει από πολύ νωρίς και μάλιστα πολύ συγκεκριμένες και σαφείς επιπτώσεις στην ψυχολογική ανάπτυξη ενός παιδιού" τονίζει ο δρ Paul Ramchandani καθηγητής ψυχιατρικής στο Όξφορντ και επικεφαλής της ομάδας.

    Το πρόβλημα όμως είναι ότι συνήθως οι μπαμπάδες δεν απευθύνονται πουθενά για το πρόβλημα τους, προκειμένου να λάβουν επαγγελματική βοήθεια αν αυτό είναι αναγκαίο. "Η προγενέθλια φροντίδα είναι πολύ επικεντρωμένη στη μητέρα. Αν όμως ο πατέρας θέλει ενεργό ρόλο πρέπει και αυτός να λάβει τα μέτρα του" προσθέτει η Lorraine Sherr καθηγήτρια του Πανεπιστημίου College του Λονδίνου.

    Η προετοιμασία λοιπόν για τη νέα κατάσταση που φέρνει μαζί του ένα μωρό δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση.

    [05] Κοινωνία

    Ο ένας στους δύο μονιμοποιείται

    Στο τέλος του χρόνου οι μονιμοποιήσεις

    28/6/2005 7:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2005 7:35:20 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το στόχο του ΑΣΕΠ, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των συμβασιούχων του Δημοσίου με βάση το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου. Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γιώργος Βέης, μέχρι σήμερα έχει γίνει η πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων 27.085 συμβασιούχων από 845 φορείς του Δημοσίου και έχουν εκδοθεί τελικές αποφάσεις για 6.273 συμβασιούχους, που αντιστοιχούν σε 346 φορείς. Μέχρι σήμερα 2.247 φορείς έχουν στείλει στο ΑΣΕΠ αιτήσεις για 56.627 συμβασιούχους, ενώ έχουν εξεταστεί 27.085 αιτήσεις συμβασιούχων από 845 φορείς. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τις προϋποθέσεις για μονιμοποίηση πληρεί μόνο το 50%. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Βέης, από τα μέσα Ιουλίου θα αρχίσει η έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για το διορισμό εκπαιδευτικών, ξεκινώντας, από τους δασκάλους, τους νηπιαγωγούς, τους φιλόλογους, τους μαθηματικούς. Παράλληλα, ο κ. Βέης ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μπορούν να καταθέτουν στο εξής τις αιτήσεις τους μέσω των ΕΛΤΑ, από 1ης Ιουλίου, με ειδικούς φακέλους, το κόστος του οποίου θα είναι τρία ευρώ.

    Σχετικά Links: ΑΣΕΠ

    [06] Κοινωνία

    Πανελλαδική 24ωρη απεργία

    Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

    28/6/2005 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Εικοσιτετράωρη Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο 29 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει προγραμματίσει για αύριο στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση στα γραφεία τους στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία έως το Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει στην απεργία "εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίδραση της στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την ανατροπή του υφιστάμενου εργασιακού και ασφαλιστικού καθεστώτος, αλλά και τη δυσαρέσκεια της για τη μη ικανοποίηση των οικονομικών, θεσμικών και κοινωνικών αιτημάτων, όπως η επέκταση του Κανονισμού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του Ι.Κ.Α. και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.".

    Σχετικά Links: ΠΟΕ-ΟΤΑ

    [07] Κοινωνία

    Διαπληκτισμοί και διαπραγματεύσεις

    Ένταση στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου

    28/6/2005 1:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2005 6:12:58 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε ανταλλαγή μηνύσεων προχώρησαν ο απεσταλμένος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης και ο πρώην Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος, μετά από παροτρύνσεις των δικηγόρων τους. Όλα ξεκίνησαν, όταν αρχιεπίσκοπος Γεράσων, απεσταλμένος του τοποτηρητή του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Μητροπολίτη Πέτρας, Κορνήλιου έφθασε για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αλλά ο αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος, δεν του επέτρεψε την είσοδο. Ο μέχρι τώρα Έξαρχος Θεόκτιστος αρνείται να αποχωρήσει από τη θέση του υποστηρίζοντας, πως δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντά του εντεταλμένος Έξαρχος, που έχει οριστεί από τοποτηρητή. Μάλιστα, μέσα στο κτήριο βρισκόταν ιερωμένοι προσκείμενοι στον κ. Ειρηναίο, που κάλεσαν την Αστυνομία και ζήτησαν προστασία. Ο Γεράσων βρίσκοντας κλειστή την πόρτα κάλεσε κλειδαρά, ενώ επί τόπου έφθασε και ο νέος νομικός εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Λίγο αργότερα στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου μετέβη και ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, νομικός σύμβουλος του πρώην Πατριάρχη, Ειρηναίου. Ο αρχιεπίσκοπος Γεράσων και ο αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος προσήλθαν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, όπου ο απεσταλμένος του πατριαρχείου υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην Έξαρχου, καθώς αρνήθηκε να παραδώσει την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, ενώ ο πρώην Έξαρχος υπέβαλε μήνυση για παραβίαση της εισόδου της Εξαρχίας, η οποία πλέον, φρουρείται από αστυνομική δύναμη.

    [08] Κόσμος

    Αποκλείουν συνεργασία με την κεντροδεξιά

    Eπαφές για Κυβέρνηση στη Βουλγαρία

    28/6/2005 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τους εταίρους του για την νέα Κυβέρνηση της Βουλγαρίας αναζητά το Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΒΣΚ), που κέρδισε με 31,17% και χωρίς αυτοδυναμία τις εκλογές του Σαββάτου. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΒΣΚ αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με την κεντροδεξιά και κυρίως με το "Εθνικό Κίνημα" του πρώην βασιλιά και απερχόμενου πρωθυπουργού, Σιμεόν Σαξκομπουργκότσκι, το οποίο έλαβε το 19,91% των ψήφων. Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται μαραθώνιες και δύσκολες, καθώς οι αρχηγοί των τριών κεντροδεξιών πολιτικών κομμάτων που μπαίνουν στη νέα Βουλή ανήγγειλαν από την πλευρά τους, ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν Κυβέρνηση του ΒΣΚ, αλλά ούτε και να διαπραγματευτούν μαζί για συμμετοχή σε συνασπισμό. Όπως επεσήμαναν οι Σοσιαλιστές, κύριο θέμα στις διαβουλεύσεις θα είναι ο συντονισμός της πολιτικής φόρμουλας που θα αποτελέσει τη βάση του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ, μετά την επίλυση του ζητήματος αυτού, μπορεί να συζητηθεί και το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, ο οποίος, κατά τους ίδιους, πρέπει να είναι ο Σεργκέι Στανίσεφ, επικεφαλής του ΒΣΚ και πρώην υπουργός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νίκη με προβλήματα

    [09] Κόσμος

    Για τον εορτασμό της 200ης επετείου

    Αναβίωση της Ναυμαχίας του Τραφάλγκαρ

    28/6/2005 3:14:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Στις 21 Οκτωβρίου του 1805, το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, με επικεφαλής τον ναύαρχο Λόρδο Νέλσονα, νικούσαν τον γαλλοϊσπανικό στόλο σε μία από τις ιστορικότερες ναυμαχίες όλων των εποχών. Τη Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ. Διακόσια χρόνια μετά, οι Βρετανοί τιμούν τη μνήμη του Νέλσονα, που έχασε τη ζωή του στη ναυμαχία, καθώς και την ιστορική νίκη επί των δυνάμεων του Ναπολέοντα με εντυπωσιακές εκδηλώσεις στον τόπο της ναυμαχίας καθώς και αναπαράσταση του γεγονότος. Επί τόπου έχει φτάσει και η Βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ οι θεατές, πολλοί από τους οποίους έχουν φτάσει με ιδιωτικά σκάφη, υπολογίζονται στις 250.000. Από τον γενικότερο ενθουσιασμό, ωστόσο, δεν λείπει και η κριτική καθώς η μακρινή απόγονος του Νέλσονα, Άννα Τράιμπ, χαρακτήρισε "ηλίθια" την ιδέα των διοργανωτών να χωρίσουν σε κόκκινα και μπλε τα πλοία, που θα πάρουν μέρος στην αναπαράσταση της ναυμαχίας, αντί να τα ονομάσουν βρετανικά και γαλλικά, με στόχο να μην προσβληθούν οι Γάλλοι.

    Ταξίδι στο παρελθόν

    "Είμαι σίγουρη ότι οι Γάλλοι και οι Ισπανοί είναι αρκετά ώριμοι για να αντιληφθούν ότι κερδίσαμε τη ναυμαχία", είπε η 75χρονη τρισεγγονή του Νέλσονα.

    Ωστόσο, ο επικεφαλής του Ναυτικού, ναύαρχος Σερ Άλαν Ουέστ, υπερασπίστηκε την απόφαση των διοργανωτών λέγοντας ότι εάν ζούσε ο Νέλσον θα συμφωνούσε καθώς η συμμετοχή τόσων χωρών στο γεγονός αυτό, αντικατοπτρίζει τη συνεργασία όλων των χωρών ενάντια στην τρομοκρατία.

    Στους εορτασμούς θα πάρει μέρος η γαλλική ναυαρχίδα Σαρλ ντε Γκολ, πολλά αεροπλανοφόρα και έξι πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία, ενώ υπολογίζεται ότι τα πληρώματα των σκαφών που θα συμμετάσχουν ανέρχονται σε 25.000 με 30.000 άτομα.

    Μετά την επιθεώρηση του στόλου από την Ελισάβετ, σειρά έχει η αναπαράσταση της ναυμαχίας, που θα ξεκινήσει όταν ο ηθοποιός, που θα ενσαρκώσει τον Νέλσονα, θα ανέβει στο Grand Turk, ένα πλοίο-αντίγραφο φρεγάτας του 19ου αιώνα.

    Το Grand Turk θα παίξει το ρόλο του πλοίου του Νέλσονα, Victory. Συνολικά 17 ιστορικά πλοία θα πάρουν μέρος στην αναπαράσταση, στόχος της οποίας είναι να δείξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι ναυμαχίες την εποχή του Νέλσονα και του Ναπολέοντα.

    Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με μία βροχή από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

    Σχετικά Links: http://www.trafalgar200.com/

    [10] Οικονομία

    Από την επιδότηση για καπνό, λάδι και σιτηρά

    Πλήρης αποδέσμευση

    28/6/2005 1:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2005 4:16:07 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Οι τελικές θέσεις της χώρας μας σχετικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που τίθεται σε εφαρμογή από το 2006, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιτροπής, που συνεδρίασε, την Τρίτη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η πλήρης αποδέσμευση για καπνό, λάδι και σιτηρά, ενώ απορρίφθηκε, ως ασύμφορο για τη χώρα και τους αγρότες, το σενάριο της μερικής σύνδεσης για ορισμένες καλλιέργειες. Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων των αγροτών και των πολιτικών κομμάτων τάσσονται υπέρ της ολικής αποσύνδεσης. Ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί και από άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., εξασφαλίζοντας έτσι την ενιαία αντιμετώπιση και διαπραγματευτική θέση όταν θα ανοίξει και πάλι το θέμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Ε.Ε.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Μπασιάκος διευκρίνισε ότι από την ολική αποδέσμευση εξαιρούνται οι σπόροι σποράς ώστε να εξασφαλιστεί το σύνολο των κοινοτικών πόρων για τα επόμενα χρόνια.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει ποσοστό παρακρατήματος μέχρι 10%, ανάλογα με κάθε προϊόν, το οποίο θα δίνεται για την τήρηση ποιοτικών δεδομένων στην παραγωγή ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και να κατοχυρωθεί το μέλλον του αγροτικού τομέα της χώρας.

    Συνεπώς, οι αγρότες στα περισσότερα προϊόντα θα παίρνουν με τη μορφή επιταγής τον μέσο όρο των επιδοτήσεων των προηγουμένων ετών και το ποσό θα είναι σταθερό μέχρι το 2013.

    Επίσης, ένα σημαντικό μέρος, που ονομάζεται παρακράτημα, θα δίνεται στους καλλιεργητές για την τήρηση ποιοτικών δεδομένων στην παραγωγή.

    Ειδικότερα αποφασίστηκε:

    Ελαιόλαδο: αποφασίστηκε ολική αποδέσμευση 100% και η επιδότηση θα προκύπτει από το μέσο όρο της παραγωγής της τετραετίας 1999-2003. Το παρακράτημα υπέρ Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων θα ανέρχεται 2% και ποσοστό υπέρ δακοκτονίας στο 3%. Δενδρώδεις και αροτραίες καλλιέργειες: η επιδότηση θα προκύπτει από το μέσο όρο της τριετίας, ενώ το ποιοτικό παρακράτημα θα είναι 10%. Βοοειδή και αιγοπρόβατα: η επιδότηση υπολογίζεται από το μέσο όρο της τριετίας. Στα βοοειδή το παρακράτημα θα είναι 10%, ενώ για τα αιγοπρόβατα 5%. Καπνός: η αποδέσμευση φτάνει το 100%, ενώ το ποιοτικό παρακράτημα θα ανέρχεται στο 2%. Βαμβάκι: υπάρχει ξεχωριστός κανονισμός που προβλέπει μερική σύνδεση κατά 35%. Σπόροι σποράς: ολική σύνδεση με την παραγωγή.

    Αντιδρά το ΚΚΕ

    Για συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής που θα χειροτερεύσει τη ζωή των αγροτών κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καλώντας τους αγρότες να αντιδράσουν και "να μην υποκύψουν στον πειρασμό των επιδοτήσεων", ενώ χαρακτηρίζει "καταστροφική" τη νέα ΚΑΠ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί τάπητος οι κοινοτικές επιδοτήσεις

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Μίλαν θέλει δανεικό τον Κρέσπο

    28/6/2005 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Μίλαν, Αριέντο Μπράιντα, η Τσέλσι έχει ήδη συμφωνήσει να παραμείνει ο Ερνάν Κρέσπο ως δανεικός στην ομάδα του Μιλάνου. Παρότι αρχικά έμοιαζε το πιθανότερο ο Αργεντίνος να αποκτηθεί ως κανονική μεταγραφή από την ιταλική ομάδα, η επιθυμία των ανθρώπων της Μίλαν φαίνεται πως άλλαξε και θέλουν να συνεχιστεί ο δανεισμός του, αλλιώς δεν τον θέλουν. Αυτό εξάλλου ανέφερε στις ίδιες δηλώσεις του και ο Μπράιντα, "Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να ανανεωθεί το συμβόλαιο ως δανεικός", τόνισε ο Μπράιντα και συμπλήρωσε, "Ή θα γίνει αυτό ή δυστυχώς ο Κρέσπο δεν θα παίξει στην Μίλαν την επόμενη περίοδο". Πάντως η αλήθεια είναι πως η διοίκηση της Τσέλσι τουλάχιστον πριν δημοσιευτούν οι δηλώσεις αυτές, ήθελε τον Αργεντίνο να επιστρέψει στο Λονδίνο.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στη Ρωσία ο Σουμ

    28/6/2005 5:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά από απουσία ενός έτους στο οποίο ο Ιτζάκ Σουμ διεκπεραίωσε προσωπικά θέματα στο Ισραήλ, επιστρέφει στο προσκήνιο, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αλάνια Βλαντικαφκάς. Η διοίκηση της ρωσικής ομάδας ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του 58χρονου τεχνικού, μετά από την συνάντηση που είχε ο Ισραηλινός με τους ανθρώπους της ομάδας. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτή της συνάντησης ο Σουμ επισκέφτηκε και το γήπεδο "Σπάρτακους" της ομάδας, ενώ επιθεώρησε ουσιαστικά και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της ομάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ρωσία βοηθός του Ιτζάκ Σουμ θα είναι ο Ραϊμόντας Ζουτάουτας που μέχρι τον Ιανουάριο αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό και πριν είχε συνεργαστεί με τον Ισραηλινό προπονητή και στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Τσέλσι για Τρεζεγκέ

    28/6/2005 4:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ βρίσκεται στο μεταγραφικό "στόχαστρο" της Τσέλσι, όπως αναφέρει σήμερα η Corriere dello sport. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Αγγλίας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κατέθεσε πρόταση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στη διοίκηση της Γιουβέντους για τον Γάλλο διεθνή στράικερ, ο οποίος ανανέωσε τον περασμένο Ιούλιο τη συνεργασία του με την "Γηραιά Κυρία" για τέσσερα χρόνια. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι οι διοικούντες την "Γιούβε" βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, καθώς τα χρήματα που θα βάλουν στο ταμείο τους θα τους χρησιμεύσουν για την απόκτηση του Αντόνιο Κασάνο από τη Ρόμα ή του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο από την Πάρμα.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επισήμως η Μαρσέιγ για Μπασινά

    28/6/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μιλώντας για τις μεταγραφικές κινήσεις της Μαρσέιγ ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Ζαν Φερναντέζ αποκάλυψε και το έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Άγγελου Μπασινά. Ο Φερναντέζ τόνισε πως ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, υπάρχει το ενδεχόμενο να ολοκληρωθούν οι κινήσεις για δύο μεταγραφές, έναν επιθετικό και έναν αμυντικό μέσο, με τον Άγγελο Μπασινά να φαντάζει ως ο κυριότερος υποψήφιος για την θέση αυτή. "Ο Μπασινάς είναι ένας από τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Φερναντέζ και ουσιαστικά προϊδέασε για μια πρόταση προς τον Παναθηναϊκό, η οποία ωστόσο ακόμη δεν έχει έρθει. Πάντως σήμερα τα βρετανικά ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις κάποιου εκπροσώπου του Έλληνα παίκτη, χωρίς να τον κατονομάσουν, ο οποίος τονίζει την μεγάλη επιθυμία του Μπασινά να αγωνιστεί για την Μπέρμιγχαμ και πως έχει συμφωνήσει σε όλα και είναι ικανοποιημένος με την πρόταση που του έγινε. Το μόνο που απομένει συνέχισε είναι να συμφωνήσει και ο Παναθηναϊκός

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κλήρωση δια χειρός Ροναλντίνιο

    28/6/2005 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με την ελπίδα να δώσει λίγη από την λάμψη του στο πρωτάθλημα της Α' και Β' εθνικής κατηγορίας, καλεσμένος της εκδήλωσης της κλήρωσης που θα γίνει την Πέμπτη θα είναι ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Ροναλντίνιο. Η ΕΠΑΕ εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη του παίκτη για την παρουσία του στην Αθήνα, μετά από επαφές και συνομιλίες με τους εκπροσώπους του και έτσι μία ημέρα μετά τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών θα πετάξει από την Γερμανία για την Αθήνα. Τα χρήματα που θα πάρει ο Βραζιλιάνος για την εμφάνισή του ανέρχονται στις 300.000 ευρώ σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ποσό το οποίο θα καλυφθεί από τους χορηγούς της εκδήλωσης.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Λεβαδειακό ο Καλλιμάνης

    28/6/2005 7:42:00 μμ

    Μετά τον Ιβάν Ρούσεφ και τον Νίκο Ζαφειρόπουλο, ο Λεβαδειακός προχώρησε στην τρίτη μεταγραφή του. Σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Κομπότης συναντήθηκε με τον Κώστα Καλλιμάνη και υπέγραψαν συμβόλαιο για τρία χρόνια. Έτσι ο 29χρονος αμυντικός, που φέτος αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια με τον Άρη, απ όπου έμεινε ελεύθερος, επέστρεψε στην παλιά του ομάδα.

    [17] Μπάσκετ

    Αναμονή για το Νο1 στα ντραφτ

    28/6/2005 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τα ξημερώματα θα γίνει γνωστό ποιος από τους Αντριου Μπόγκατ ή Μάρβιν Ουίλιαμς θα επιλεγεί στο Νο 1 του ντραφτ για την επόμενη περίοδο και θα γίνει στο "θρυλικό" «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» της Νέας Υόρκης. Ως γνωστών, την πρώτη επιλογή στο ντραφτ των υποψηφίων νέων «αστέρων» του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη θα έχει το Μιλγουόκι, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που έγινε στο Νιού Τζέρσεϊ στις 25 Μαϊου.

    Ένας στους δύο ο πρώτος

    Και οι δύο παίκτες φέτος, στα πρωταθλήματα που έπαιξαν ήταν απ τους καλύτερους και η επιλογή θα είναι πολύ δύσκολα. Ο Αυστραλός σέντερ, Μάικλ Μπόκταν, αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο της Γιούτα και «σάρωσε» κάθε δυνατό βραβείο στο NCAA, αποκτώντας, παράλληλα, πολύτιμες εμπειρίες. Στην ηλικία των 19 ετών, ο ύψους 2,13μ. άσος ήταν βασικός με την εθνική Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Από την άλλη, η δεύτερη ισχυρή υποψηφιότητα για το φετινό Νο1 ακούει στο όνομα του Μάρβιν Γκέι Ουίλιαμς. Ο φόργουορντ του Νορθ Καρολάινα αναδείχθηκε «ρούκι» της χρονιάς στην περιφέρεια ACC, ενώ συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση του εφετινού τίτλου στο κολλεγιακό πρωτάθλημα από τους «Τάρχιλς», δείχνοντας ότι έχει το ταλέντο να πρωταγωνιστήσει στο NBA τα επόμενα χρόνια.

    Η σειρά, με την οποία θα επιλέξουν οι ομάδες στο εφετινό ντραφτ του NBA, έχει ως εξής:

    Α΄ ΓΥΡΟΣ

    1. Μιλγουόκι

    2. Ατλάντα

    3. Πόρτλαντ

    4. Νέα Ορλεάνη

    5. Σάρλοτ

    6. Γιούτα

    7. Τορόντο

    8. Νέα Υόρκη

    9. Γκόλντεν Στέιτ

    10. Λ.Α. Λέικερς

    11. Ορλάντο

    12. Λ.Α. Κλίπερς

    13. Κλίβελαντ (στη Σάρλοτ μέσω Φοίνιξ)

    14. Μινεσότα

    15. Νιού Τζέρσεϊ

    16. Φιλαδέλφεια (στο Τορόντο μέσω Ντένβερ και Νιού Τζέρσεϊ)

    17. Ιντιάνα

    18. Βοστώνη

    19. Μέμφις

    20. Ουάσινγκτον (στο Ντένβερ μέσω Ορλάντο)

    21. Σικάγο (στο Φοίνιξ)

    22. Ντένβερ

    23. Σακραμέντο

    24. Χιούστον

    25. Σιάτλ

    26. Ντιτρόιτ

    27. Ντάλας (στη Γιούτα)

    28. Σαν Αντόνιο

    29. Μαϊάμι

    30. Φοίνιξ (στη Νέα Υόρκη μέσω Σαν Αντόνιο

    Β΄ ΓΥΡΟΣ

    31. Ατλάντα

    32. Σάρλοτ (στους Λ.Α. Λέικερς)

    33. Νέα Ορλεάνη

    34. Γιούτα

    35. Πόρτλαντ

    36. Μιλγουόκι

    37. Νέα Υόρκη (στους Λ.Α. Λέικερς μέσω Ατλάντα και Σάρλοτ)

    38. Τορόντο*

    39. Λ.Α. Λέικερς

    40. Γκόλντεν Στέιτ

    41. Ορλάντο**

    42. Λ.Α. Κλίπερς (στο Ορλάντο ή στο Τορόντο μέσω Ορλάντο ή στο Γκόλντεν Στέιτ μέσω Νιού Τζέρσεϊ)

    43. Νιού Τζέρσεϊ

    44. Κλίβελαντ (στο Ορλάντο)

    45. Φιλαδέλφεια (στο Ντιτρόιτ)

    46. Ιντιάνα

    47. Μινεσότα

    48. Μέμφις (στο Σιάτλ)

    49. Ουάσινγκτον

    50. Βοστώνη

    51. Σικάγο (στη Γιούτα μέσω Χιούστον)

    52. Ντένβερ

    53. Σακραμέντο (στη Βοστώνη)

    54. Χιούστον (στη Νέα Υόρκ

    55. Σιάτλ

    56. Ντιτρόιτ

    57. Ντάλας (στο Φοίνιξ μέσω Νέας Ορλεάνης)

    58. Μαϊάμι (στο Τορόντο)

    59. Σαν Αντόνιο (στην Ατλάντα)

    60. Φοίνιξ (στη Γιούτα)

    * Η επιλογή ενδέχεται να μεταφερθεί στο Ορλάντο.

    ** Η επιλογή ενδέχεται να μεταφερθεί στο Τορόντο.

    [18] Μπάσκετ

    Νέο αφεντικό στο Κλίβελαντ

    28/6/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πριν καλά-καλά κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Σπερς, ο Ντάνι Φέρι αποφάσισε να "αλλάξει πόστο", αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα γενικού διευθυντή στο Κλίβελαντ. Ο 38χρονος θα διαδεχθεί στο συγκεκριμένο πόστο τον Τζιμ Πάξον, ο οποίος είδε την «πόρτα της εξόδου» τον Απρίλιο. Ο Φέρι γνωρίζει καλά τους Καβαλίερς, καθώς έχει αγωνιστεί με την ομάδα τους σε 723 αναμετρήσεις από το 1990 έως το 2000. Από τον Σεπτέμβριο του 2003 είχε αναλάβει καθήκοντα διευθυντή στα «Σπιρούνια». «Ο Ντάνι Φέρι φέρνει διοικητική εμπειρία επιπέδου πρωταθλήματος από έναν οργανισμό, ο οποίος θεωρείται ως ο καλύτερος στο NBA» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης των «Καβς», Νταν Γκίλμπερτ, σε συνέντευξη Τύπου στη «Γκαντ Αρίνα» και συμπλήρωσε: «Είναι ένα από τα κορυφαία νέα και υψηλά επιτυχημένα διοικητικά στελέχη στο πρωτάθλημα.» Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Φέρι έφτασε σε συμφωνία με τη διοίκηση του Κλίβελαντ για πενταετή συνεργασία έναντι 10 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου.

    [19] "Πρώτος των πρώτων" ο ΙΟΠ

    28/6/2005 1:59:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς θριάμβευσε στο ομαδικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην κλάση Οπτιμιστ, το οποίο φιλοξενείται στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας. Στους αγώνες που συμμετείχαν οι 16 πρώτοι όμιλοι, βάσει της ειδικής βαθμολογίας των αθλητών τις πρώτες ημέρες των αγώνων, ο πειραϊκός όμιλος συγκέντρωσε 37 βαθμούς με τρεις νίκες. Στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Ν.Ο. Αίγινας με 52 βαθμούς και μία νίκη λιγότερο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε ο ΝΟΕ με μια νίκη και 62 βαθμούς.

    [20] Πολιτισμός

    Εκθεση Aρχαίας Eλληνικής Tεχνολογίας

    28/6/2005 1:34:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μια ωραιότατη πρόταση έχει ο δήμος Kορθίου της Άνδρου για όσους επιλέξουν το καταπράσινο νησί ως προορισμό διακοπών, ακόμα και για μια δροσερή απόδραση με διάρκεια σαββατοκύριακου. Το νησί εκτός από τις φυσικές ομορφιές του είναι γνωστό για την αγάπη του στον πολιτισμό και κάθε χρόνο διοργανώνονται εκθέσεις και εκδηλώσεις με ποικίλη και πάντα πρωτότυπη θεματολογία. Σε αυτό το πνεύμα ο δήμος Kορθίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις "Αίoλoς", πραγματοποιεί από τις 23 Ιουλίου και έως τις 21 Αυγούστου Έκθεση Aρχαίας Eλληνικής Tεχνολογίας με ομοιώματα πολεμικών μηχανών, εργαλείων, οργάνων και άλλων αντικειμένων, μέχρι και πλοίων, όλα βγαλμένα από την ιστορική κληρονομιά των αρχαίων Eλλήνων και των Bυζαντινών. Επί ένα μήνα το Πολιτιστικό Κέντρο του Όρμου Κορθίου θα φιλοξενήσει διάφορα τεχνικά επιτεύγματα από την αρχαιότητα, πολλά από τα οποία παραμένουν και σήμερα λειτουργικά, πλαισιωμένα από σχέδια και φωτογραφίες. Παράλληλα θα δοθούν σχετικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, ενώ θα παρουσιάζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση γνωστά ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού περιεχομένου, όπως η "Aγέλαστος Πέτρα" του Φίλιππου Kουτσαφτή, τα "Aρχαία Λατομεία" της Mέμης Σπυράτου, "Tα έργα στην Aθηναϊκή Aκρόπολη" του Σωκράτη Mαυρομάτη και "Tα μυστήρια των Aρχαίων" παραγωγής του BBC.

    Πρόγραμμα Eκδηλώσεων

    23/07/05: Eγκαίνια. Oμιλητής ο Xρήστος Δ. Λάζος, ιστορικός - ερευνητής, με θέμα, Aρχαία Eλληνική Tεχνολογία. Παρουσίαση λειτουργικών ομοιωμάτων από τον Διονύση Kριάρη, μαθηματικό - κατασκευαστή ομοιωμάτων.

    24/07/05: Προβολή της ταινίας "Kατασκευάζοντας το αδύνατον - η ρωμαϊκή πολεμική μηχανή " σκηνοθεσία, Helen Tomas (BBC), διάρκεια 50

    26/07/05: Προβολή της ταινίας "Tο Aρχαίο Λαύριο " (A μέρος), σκηνοθεσία Mέμη Σπυράτου, διάρκεια 45

    27/07/05: Προβολή της ταινίας "Tο Aρχαίο Λαύριο" (B μέρος), διάρκεια 45

    28/07/05: Προβολή της ταινίας "Tο Aρχαίο Λαύριο" (Γ μέρος), διάρκεια 45

    29/07/05: Προβολή της ταινίας "Eυπαλίνειο Όρυγμα "

    30/07/05: Oμιλία του Δημήτρη Tσιμπουράκη, αρχιτέκτονα-μαθηματικού, καθηγητή στα TEE, με θέμα το "Eυπαλίνειο Όρυγμα"

    31/07/05: Προβολή της ταινίας "Tα μυστήρια των Aρχαίων - η Δαγκάνα " (BBC),

    διάρκεια 49

    01/08/05: Προβολή της ταινίας "Nαυσιπλοΐα " σκηνοθεσία Mέμη Σπυράτου, διάρκεια 35

    02/08/05: Προβολή της ταινίας "Γιάννης Kαραμήτρος, O άνθρωπος που μιλάει με τη γη " σκηνοθεσία, Tάκη Xατζόπουλου, διάρκεια 52

    03/08/05: Προβολή της ταινίας "Kατασκευάζοντας το αδύνατον - η ρωμαϊκή πολεμική μηχανή" σκηνοθεσία, Helen Tomas (BBC), διάρκεια 50 (επανάληψη)

    § 05/08/05: Προβολή της ταινίας "Tα έργα στην Aθηναϊκή Aκρόπολη - οι άνθρωποι και τα μνημεία ", σκηνοθεσία Σωκράτης Mαυρομάτης, διάρκεια 48

    06/08/05: Προβολή της ταινίας "Aγέλαστος Πέτρα" σκηνοθεσία, Φίλιππου Kουτσαφτή. Θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης.

    07/08/05: Προβολή της ταινίας "Eργαλεία, Tεχνικές και πινακίδια " (Γαλλία), διάρκεια 27

    09/08/05: Προβολή της ταινίας "Nαυσιπλοΐα" σκηνοθεσία Mέμης Σπυράτου, διάρκεια 35 (επανάληψη)

    10/08/05: Προβολή της ταινίας "Aρχαία Λατομεία " (A μέρος) σκηνοθεσία

    Mέμης Σπυράτου, διάρκεια 35

    11/08/05: Προβολή της ταινίας "Aρχαία Λατομεία" (B μέρος), διάρκεια 35

    12/08/05: Προβολή της ταινίας "Aρχαία Λατομεία" (Γ μέρος), διάρκεια 35

    3/08/05: Oμιλία του T. Kοζέλ, αρχαιολόγου, με θέμα "Tα αρχαία ελληνικά λιμάνια Θάσου - Aμαθούντος "

    14/08/05: Oμιλία του Διονύση Kριάρη με θέμα "H μέτρηση του χρόνου στην αρχαία Eλλάδα - Hλιακά Pολόγια "

    16/08/05: Oμιλία του X.Δ. Λάζου με θέμα Παιδικά παιχνίδια στην αρχαία Eλλάδα

    17/08/05: Προβολή της ταινίας "Γιάννης Kαραμήτρος, O άνθρωπος που μιλάει με τη γη" σκηνοθεσία, Tάκη Xατζόπουλου, διάρκεια 52 (επανάληψη)

    18/08/05: Προβολή της ταινίας "Tα μυστήρια των Aρχαίων - η Δαγκάνα" (BBC),

    διάρκεια 49 (επανάληψη)

    19/08/05: Προβολή της ταινίας "O Kρατήρας του Δερβενίου ", κέιμενα Γ. Bαρουφάκη

    20/08/05: Oμιλία του Γεωργίου Bαρουφάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Aθηνών, με θέμα "O έλεγχος της γνησιότητας των αργυρών αττικών νομισμάτων τον 4ο π.X. αι."

    Σχετικά Links: http://www.korthi.gr

    [21] Υγεία

    Περιέχουν επικίνδυνη χρωστική ουσία

    Κατέσχεσε μπαχαρικά ο ΕΦΕΤ

    28/6/2005 6:27:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Δεσμεύτηκαν από τον ΕΦΕΤ μπαχαρικά της εταιρείας Γιώτης ΑΕΒΕ, που περιέχουν τη χρωστική ουσία Ερυθρό του Σουδάν. Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από το σύστημα ταχείας ειδοποίησης ότι σε μπαχαρικά της εταιρείας Γιώτης ΑΕΒΕ με την ονομασία "Captains mix" για χάμπουργκερ, σε πλαστική συσκευασία των 100 γραμμάριων και σε γυάλινο μπουκάλι των 40 γραμμαρίων διαπιστώθηκε ύπαρξη της συγκεκριμένης απαγορευμένης χρωστικής ουσίας. Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο ο ΕΦΕΤ δέσμευσε όλα τα ομοειδή προϊόντα. Το συναγερμό για το εν λόγω προϊόν είχε σημάνει η Κομισιόν. Αρχικά, η εταιρεία κατόπιν αιτήματος του ΕΦΕΤ ενημέρωσε εγγράφως τον Φορέα ότι τα εν λόγω προϊόντα, στα οποία ανιχνεύθηκαν οι απαγορευμένες για χρήση σε τρόφιμα χρωστικές ουσίες, διακινήθηκαν μόνο στην Ουγγαρία και ότι δεν κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ερυθρό του Σουδάν σε μείγμα μπαχαρικών

    Σχετικά Links: ΕΦΕΤ

    [22] Παράξενα

    00-Μαϊμού

    28/6/2005 4:01:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Εμφανιζόταν με ύφος μπλαζέ και αέρα "γόη με μυστηριώδες παρελθόν ", φορούσε χειροποίητα κοστούμια και παπούτσια, ακριβά ρολόγια, οδηγούσε πάντα τα νέα μοντέλα της Μερσεντές, διέθετε gadget τελευταίας τεχνολογίας και δήλωνε τι άλλο "κατάσκοπος στην υπηρεσία της βασίλισσας". Πρόκειται για τον 34χρονο Robert Hendy-Freegard, πρώην μπάρμαν στην πραγματικότητα, ο οποίος επί μια δεκαετία χειραγωγούσε τις ζωές οκτώ ανθρώπων είτε πείθοντας ότι απειλείται η ζωή τους, είτε προσφέροντας τους γεύση από το δικό του μυστικό κόσμο των "απόρρητων κυβερνητικών αποστολών". Για τις "υπηρεσίες" του αποσπούσε λεφτά, απαραίτητα για μια ζωή μέσα στη χλιδή. Στήνοντας παράλληλες και διασταυρούμενες πλεκτάνες, άλλοτε με σαρδόνιο άλλοτε με αρρωστημένο χιούμορ, φλέρταρε με τον κίνδυνο να γίνει αντιληπτός από τις βρετανικές αρχές. Έπαιξε και ευτυχώς έχασε ο πολυμήχανος Μποντ-μαϊμού και βρέθηκε ενώπιον τους, όχι φυσικά να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για λογαριασμό τους, αλλά να αρνείται σωρεία κατηγοριών, ενώ οι αρχές από την πλευρά τους δεν είχαν καμία δυσκολία στο να παραδεχτούν ότι απέκτησαν πλήρη γνώση των πράξεων του.

    "Οδύσσεια ψεύδους"

    Τα gadget-ακια δεν μπόρεσαν να τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση και ο Robert Hendy-Freegard βρέθηκε φρουρούμενος στα κρατητήρια της Σκοτλαντ Γιάρντ να βαρύνεται με δύο απαγωγές, αλλά και με κατηγορίες για απόσπαση εκατοντάδων χιλιάδων λιρών από τουλάχιστον επτά θύματα του, συνολικά 18 στον αριθμό, πράγμα που ενδεχομένως ισοδυναμεί με ισόβια ποινή.

    Η δραστηριότητα του ακούραστη και ο φανταστικός κόσμος, τον οποίο έπλαθε για λογαριασμό των θυμάτων του, τα οποία ήταν στην πλειοψηφία τους γυναίκες, όντως αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για κατασκοπικό μυθιστόρημα. Όσες και όσοι τον γνώρισαν και έπεσαν στις παγίδες του τον περιγράφουν ως "Δρ Τζέκιλ και κ. Χάιντ", άνθρωπο με μεγάλη πειθώ, μυστικοπαθή, αληθινό τζέντλεμαν, αλλά και εξαιρετικά βίαιο και σκληρό εκβιαστή.

    Τα πρώτα θύματα του ήταν δύο Ιρλανδοί φοιτητές της γεωπονικής τους οποίους έπεισε ότι ο IRA θέλει νεκρούς. Επί χρόνια τους βασάνιζε με απειλές και τους αποσπούσε χρήματα. Άλλες πέντε γυναίκες έπεσαν θύματα της γοητείας του. Συνάψανε σχέσεις μαζί του και ούτε λίγο ούτε πολύ κατέστρεψε τις ζωές τους. Σε κάποιες έλεγε ότι ήταν υποχρεωμένες να θέσουν εαυτόν "στην υπηρεσία της κυβέρνησης", άλλωστε ο ίδιος δήλωνε είτε πράκτορας της MI5, είτε της Σκότλαντ Γιάρντ, και τους έπαιρνε λεφτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Άλλες τις έπειθε ότι η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο είτε από τον IRA είτε από την πολωνική μαφία και τις υποχρέωνε να ζούνε κρυμμένες επί μήνες. Μάλιστα σε μια περίπτωση αυτή της Elizabeth Bartholemew με την οποία διατηρούσε σχέση επί οκτώ χρόνια, την υποχρέωσε να εγκαταλείψει την οικογένεια της, να αλλάξει εμφάνιση και να περιφέρεται άστεγη, χωρίς τρόφιμα και κατάλληλα ρούχα. Η κοπέλα για εβδομάδες κοιμόταν όπου έβρισκε, σε πάρκα και αεροδρόμια, πιστεύοντας ότι κινδυνεύει.

    Η περίπτωση ενός κοσμηματοπώλη από το Σέφιλντ τον Simon Young, που και αυτός γνώρισε το "πακέτο υπηρεσιών Freegard", είναι ίσως η πιο ανώδυνη. Γι αυτόν η ευκαιρία να ζήσει μια κατασκοπική περιπέτεια αποτελούσε την εκπλήρωση μιας νεανικής φαντασίωσης. Μετά χαράς άφησε τον Freegard να τον στρατολογήσει. Ο πολυπράγμων "πράκτωρ" με τη σειρά του ανέλαβε να τον εκπαιδεύσει. Του ανέθεσε να φέρει εις πέρας σε άκρα μυστικότητα μια ειδική αποστολή στο Μάντσεστερ. Τον προμήθευσε με ένα γράμμα που περιείχε λεπτομερείς οδηγίες για το ποια λεωφορεία και τρένα να πάρει, ποιες πόρτες και ποιες κυλιόμενες σκάλες να χρησιμοποιήσει και τον προειδοποίησε ότι θα ήταν συνεχώς υπό στενή παρακολούθηση. Φτάνοντας στο Μάντσεστερ έπρεπε να αγοράσει από συγκεκριμένο μαγαζί ένα ανοιχτήρι και να πάρει ένα αντίτυπο των Gay Times για να το διαβάζει επιδεικτικά μέσα στο τρένο της επιστροφής στο Λονδίνο. Τελικός προορισμός του ήταν μια παμπ στο Γουέστ Εντ. Ο Young ακολούθησε πιστά το πρόγραμμα και τελικά παρέδωσε το συνθηματικό ανοιχτήρι στον έκπληκτο μπάρμαν. Κατόπιν απευθύνθηκε στον "εκπαιδευτή" του για να του αναφέρει τα πεπραγμένα. Όμως ο Freegard δεν μπόρεσε να κρατηθεί σοβαρός και ο Young κάτι άρχισε να ψυλλιάζεται.

    Τελικά οι αστυνομικές αρχές ανέκοψαν την "οδύσσεια του ψεύδους" όπως αποκλήθηκε στο δικαστήριο η απίστευτη δράση του και τώρα το λόγο έχουν οι δικαστικές αρχές.

    [23] Παράξενα

    Ο Θεός θέλει το σταθερό του

    28/6/2005 4:27:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπό το σύνθημα "Ο Θεός θα σε καλέσει, αλλά όχι στο κινητό του", η επισκοπή της Πολιτείας Γκουαναχουάτο στο βορειοδυτικό Μεξικό, ξεκίνησε εκστρατεία κατά της χρήσης κινητών τηλεφώνων μέσα στις εκκλησίες, καθώς η λειτουργία διαταράσσεται και διασπάται η περισυλλογή και η προσευχή από τους ήχους των τηλεφώνων.

    Οι αφίσες της σχετικής καμπάνιας έχουν ήδη τοιχοκολληθεί σε αρκετούς ναούς. "Πολλοί πιστοί ενοχλούνται από τα συχνά κουδουνίσματα των κινητών τηλεφώνων", εξηγεί ο επίσκοπος του Γκουαναχουάτο, Χοσέ ντε Χεσούς Μαρτίνεθ Θεπέδα, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία "προκειμένου να τηρείται ο σεβασμός στους χώρους λατρείας και να είναι απενεργοποιημένα τα κινητά πριν οι προσκυνητές εισέλθουν στο χώρο του ναού".

    [24] Παράξενα

    Τα περιστέρια το προτιμούν λευκό

    28/6/2005 11:48:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Αλήθεια πόσες φορές οι φτερωτοί κάτοικοι των αιθέρων έχουν σταθεί αιτία για μια έκτακτη επίσκεψη σας στο πλυντήριο αυτοκινήτων; Σίγουρα ουκ ολίγες , ξέρατε όμως ότι μπορεί και να προκαλείτε λίγο την τύχη σας; Για την ακρίβεια όχι εσείς, αλλά το χρώμα του ΙΧ σας, γιατί πώς να το κάνουμε και τα πουλιά έχουν τις προτιμήσεις τους και μάλιστα δείχνουν να αγαπούν το... λευκό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν 40 Βρετανοί ερευνητές οι οποίοι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, βάλθηκαν να αποκωδικοποιήσουν το φαινόμενο της μαζικής κουτσουλιάς.

    Η ομάδα με επικεφαλής τον 37χρονο Τσαρλς Γουέστ καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ κατέγραψε τα "επισκεπτήρια" των πουλιών σε 2.000 αυτοκίνητα για να διαπιστώσει ότι τα λευκά αυτοκίνητα έρχονταν πρώτα σε δημοτικότητα με αποτέλεσμα να μοιάζουν σχεδόν "βομβαρδισμένα". "Τα πουλιά αντιδρούν στα χρώματα, και μάλλον συνδέουν το λευκό με τους φυσικούς εχθρούς τους" εξηγεί ο ορνιθολόγος Ντέρεκ Τούμερ. Οπότε αν θέλετε να γλιτώσετε τα εκούσια αντίποινα από αέρος, οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμήσετε μπλε σκούρο ή μαύρο χρώμα για το αυτοκίνητο σας, που τα αφήνει αδιάφορα.

    [25] Ζωής ...σΤάσεις

    Η Ντέμι Μουρ νέα μούσα του Βερσάτσε

    28/6/2005 4:49:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός Ντέμι Μουρ επελέγη ως το νέο πρόσωπο του οίκου Βερσάτσε, αντικαθιστώντας την ντίβα της ποπ Μαντόνα. Η 42χρονη ηθοποιός ήδη φωτογραφήθηκε από τον Μάριο Τεστίνο και θα εμφανισθεί στις έντυπες διαφημίσεις του οίκου για την συλλογή ενδυμάτων φθινόπωρο/χειμώνας 2005-2006 που θα κυκλοφορήσουν τον Αύγουστο. "Γνωρίζω την Ντέμι Μουρ πάρα πολλά χρόνια, αλλά ποτέ δεν ήταν ωραιότερη από όσο είναι σήμερα", δήλωσε η Ντονατέλα Βερσάτσε και πρόσθεσε "Η παρουσία της σε μαγνητίζει γιατί είναι απόλυτα φυσική και ποτέ επιτηδευμένη. Είναι μια πολλή λαμπερή προσωπικότητα".

    [26] Κοινωνία

    Δηλώσεις Σουφλιά για την λυματολάσπη

    Άρχισε η εδαφοποίηση

    28/6/2005 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105.8

    Την πραγματοποίηση της δέσμευσής του για την εδαφοποίηση της λυματολάσπης της Ψυτάλλειας στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, υπογραμμίζει με δήλωσή του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, με την οποία ευχαριστεί τους κατοίκους της περιοχής για την υπευθυνότητα, την υπομονή και την κατανόηση που έχουν επιδείξει και τους διαβεβαιώνει, ότι θα υπάρξει απόλυτη συνέπεια με τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί. Σύμφωνα με τον Υπουργό, την Δευτέρα ξεκίνησε η εδαφοποίηση 80 τόνων λάσπης (η μεταφορά της άρχισε την Τρίτη, 21 Ιουνίου) και, σταδιακά, όλη η μεταφερόμενη ποσότητα θα υφίσταται την επιστημονική επεξεργασία της εδαφοποίησης. Παράλληλα, ο κ. Σουφλιάς επισημαίνει, πως η διαδικασία εναπόθεσης δεν γίνεται πλέον χύδην, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με μια διεθνώς αποδεκτή, επιστημονική και φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο, ενώ, σε έξι μήνες, η τοπική κοινωνία θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να συνεχιστεί η εδαφοποίηση, αφού στο διάστημα αυτό θα υπάρξει έτοιμη εναλλακτική λύση.

    Πάντως, οι αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς της Δυτικής Αττικής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μετά το μπλόκο της Κυριακής στην λεωφόρο Φυλής, η Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής έχει προγραμματίσει για τις 30 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκλεισαν τη Λεωφόρο Φυλής

    [27] Κοινωνία

    Μείωση κόστους υπερωριών

    Έρχονται αλλαγές

    28/6/2005 5:52:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στα εργασιακά και στις υπερωρίες έκανε εμφανή, με δηλώσεις του, ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Το θέμα συζητήθηκε χθες στην συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου για την κοινωνική προστασία, όπου τέθηκε και το ζήτημα των μέτρων για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση του κόστους των υπερωριών, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους στο τραπέζι του διαλόγου για την ενίσχυση των θέσεων εργασίας ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ τόνισε, ότι δεν προτίθεται να δεχθεί μονομερείς παρεμβάσεις, παρά μόνο αλλαγές μετά τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 June 2005 - 16:52:20 UTC