Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εις θάνατον ο "πατέρας"
  • [02] Ελπίδα για ζωή
  • [03] ΣΥΝ: Ζητούμενο η κοινή δράση της Αριστεράς
  • [04] Φονικές πλημμύρες
  • [05] Αιματηρή επίθεση στην Αϊτή
  • [06] Χεζμπολάχ εναντίον Ισραηλινών
  • [07] Λάδι και καρφιά κατά αποχώρησης
  • [08] Μεσολαβητής Τραπεζικών - Επενδυτικών Υπηρεσιών
  • [09] Τέλος ο Κουτλουάι
  • [10] 1ος Καλοκαιρινός Μήνας Φωτογραφίας
  • [11] "Ξαναχτύπησε" η γρίπη των πτηνών
  • [12] Συναγερμός στο Καπιτώλιο

    [01] Κόσμος

    Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

    Εις θάνατον ο "πατέρας"

    30/6/2005 11:29:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC

    Τη θανατική ποινή πρότεινε για τον Μάρκους Γουέσον, το σώμα των ενόρκων σε δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία εννιά παιδιών του, πολλά από τα οποία τα είχε αποκτήσει με κόρες και ανιψιές του. Ο 58χρονος άνδρας συνελήφθη πριν από 15 περίπου μήνες, όταν οι αρχές ανακάλυψαν τα πτώματα στο σπίτι του, στο Φρέσνο της Καλιφόρνια. Όλα τα θύματα ήταν μεταξύ ενός και 25 ετών. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν ισόβια, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη κόρη του ήταν αυτή που πυροβόλησε τα θύματα στα μάτια, προτού η ίδια αυτοκτονήσει.

    Φρίκη δίχως τέλος

    Επίσης, κρίθηκε ένοχος για 14 επιπλέον κατηγορίες, που αφορούσαν στον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση επτά από τις κόρες και ανιψιές του.

    Ο Μάρκους Γουέσον, που απέκτησε παιδιά με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες, παρουσίαζε τον εαυτό του ως θεόπνευστο ιεροκήρυκα.

    Μάλιστα, απαγόρευε στις γυναίκες να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο και δήλωνε ότι έπρεπε να "κάνει μωρά για τον Κύριο".

    Σύμφωνα με μάρτυρες, ο Γουέσον είχε πει στα παιδιά του να είναι έτοιμα να σκοτώσει το ένα το άλλο, σε περίπτωση που οι αρχές επιχειρούσαν να διαλύσουν την "οικογένεια".

    Η φρικτή αυτή ιστορία ήρθε στο φως, όταν δύο από τις ανιψιές του Γουέσον πήγαν στο σπίτι να πάρουν τα παιδιά τους, αλλά τους απαγορεύτηκε η είσοδος.

    Οι άνδρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση χρειάστηκαν κάποιες ώρες για να καθορίσουν τον ακριβή αριθμό των νεκρών, καθώς ο Γουέσον είχε διαμελίσει τα πτώματα και τα είχε τυλίξει σε υφάσματα.

    Παρά το γεγονός ότι στο φονικό όπλο δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, οι κατήγοροι δήλωσαν ότι, ακόμη και αν η μεγαλύτερη κόρη του είχε πυροβολήσει τα παιδιά, ήταν αυτός που την είχε ενθαρρύνει.

    [02] Κοινωνία

    Βρέθηκε μόσχευμα

    Ελπίδα για ζωή

    30/6/2005 11:15:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: NET, ΑΠΕ

    Βρέθηκε συμβατός δότης για το 11μηνο αγοράκι, που πάσχει από τη σπάνια ασθένεια "ατρισία χοληφόρων", η οποία δημιουργεί ηπατική ανεπάρκεια. Το αγοράκι από το Ηράκλειο Κρήτης υποβάλλεται από τα ξημερώματα σε επέμβαση σε εξειδικευμένο Ιατρικό Κέντρο του Παρισιού, όπου μεταφέρθηκε την Τρίτη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Η εγχείρηση αναμένεται να κρατήσει περισσότερες από 12 ώρες και παρά τις δυσκολίες της οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. Τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα και θα δείξουν αν ο οργανισμός του μωρού θα "κρατήσει" το μόσχευμα. Αρχικά, το αγοράκι επρόκειτο να λάβει μόσχευμα από τον πατέρα του, το οποίο όμως κρίθηκε ακατάλληλο, για αυτό οι γιατροί αναζήτησαν πτωματικό δότη. Μάλιστα, το αγοράκι είχε μπει πρώτο στην παγκόσμια λίστα αναμονής, των ανθρώπων, που αναζητούν ένα μόσχευμα. Στην απευκταία περίπτωση, που ο οργανισμός του μωρού δε δεχθεί το μόσχευμα, θα χρησιμοποιήσουν μόσχευμα από τον πατέρα. Το μωρό είχε και στο παρελθόν μεταφερθεί στην ίδια εξειδικευμένη κλινική της γαλλικής πρωτεύουσας, όμως, οι γιατροί το έστειλαν πίσω στο Ηράκλειο προκειμένου να πάρει βάρος και να φτάσει τα 10 κιλά, ώστε να μπορέσουν να κάνουν την επέμβαση. Ωστόσο, η υγεία του επιδεινώθηκε και μπροστά στον κίνδυνο να υποστεί αιμορραγία, οι γιατροί αποφάσισαν να προβούν στην μεταμόσχευση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αερογέφυρα σωτηρίας

    [03] Πολιτική

    Ανοιχτή εκδήλωση για του ΣΥΝ για το Ευρωσύνταγμα

    ΣΥΝ: Ζητούμενο η κοινή δράση της Αριστεράς

    30/6/2005 12:04:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Οχι στο Ευρωσύνταγμα" διοργάνωσε απόψε στον πεζόδρομο της Κοραή ο Συνασπισμός, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της γαλλικής Αριστεράς, που συντάχθηκαν κατά της Συνθήκης.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος τάχθηκε υπέρ της κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων ώστε να γίνουν ένας ισχυρός εναλλακτικός στο δικομματισμό πόλος. "Η κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων της Γαλλίας κατά του ευρωσυντάγματος έφερε αποτελέσματα που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Ο ΣΥΝ καλωσορίζει αυτό το πνεύμα της συνεργασίας και ελπίζει ότι θα βρει εύφορο έδαφος και στην Ελλάδα" είπε ο κ. Αλαβάνος.

    Στην ομιλία του ο κ. Αλέκος Αλαβάνος επισήμανε ότι οι δυνάμεις του κριτικού "Ναι" μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα αγώνα για μια κοινωνική Ευρώπη μακριά από τις ΗΠΑ και τόνισε ότι υπάρχουν δύο παγίδες που πρέπει να αντιμετωπιστούν: "η αξιοποίηση του αποτελέσματος των δημοψηφισμάτων σε βάρος των πολιτών της Ευρώπης, πράγμα που προσπαθεί να κάνει ο Τόνι Μπλερ, και η διάσπαση των δυνάμεων που αντιτάσσονται στο Ευρωσύνταγμα, ανάλογα με το από ποιο γεωγραφικό χώρο προέρχονται". Εκτίμησε δε, ότι γρήγορα θα υπάρξουν και άλλα θετικά αποτελέσματα σε αυτή την προσπάθεια.

    [04] Κόσμος

    Στη δυτική Ινδία

    Φονικές πλημμύρες

    30/6/2005 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Γκουζαράτ της δυτικής Ινδίας, από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες και την άνοδο της στάθμης των ποταμών, μετέδωσαν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, σε τέσσερις περιοχές έχει σημάνει συναγερμός και περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους που βρίσκονταν κοντά σε ποτάμια. Σε επιφυλακή βρίσκεται ο στρατός, καθώς η στάθμη πέντε ποταμών έχει ξεπεράσει το ανώτατο όριο, ενώ, οι οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες έχουν διακοπεί.

    [05] Κόσμος

    "Kύμα" απαγωγών

    Αιματηρή επίθεση στην Αϊτή

    30/6/2005 9:27:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά την Τετάρτη, έπειτα από επίθεση ανδρών της στρατιωτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή, κατά την διάρκεια επιχείρησης για την διάσωση θύματος απαγωγής. Εκπρόσωποι της δύναμης του ΟΗΕ, που τελεί υπό διοίκηση της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν ότι η Ουέντυ Μωντ, εργαζόμενη του Ερυθρού Σταυρού η οποία είχε απαχθεί την Τρίτη, διασώθηκε στην επιδρομή στη συνοικία Μπελ-Αίρ της πρωτεύουσας της Αϊτής. Έξι ύποπτοι συνελήφθησαν. Ωστόσο, οι αρχές της Αϊτής ανακοίνωσαν ότι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος είχε απαχθεί για λύτρα την περασμένη εβδομάδα διασώθηκε την Τρίτη. Άλλο ένα θύμα απαγωγής, ο επικεφαλής του σώματος καταπολέμησης της διαφθοράς, απελευθερώθηκε αυτήν την εβδομάδα μετά από δύο ημέρες αιχμαλωσίας. Η προσωρινή κυβέρνηση της Αϊτής κατηγορεί για το "κύμα" απαγωγών οπαδούς του πρώην προέδρου Ζαν-Μπερτράντ Αριστίντ.

    Αυστηρά μέτρα

    Πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και ο ιδιοκτήτης γνωστού ξενοδοχείου έχουν πέσει θύματα απαγωγών πρόσφατα. Επίσης την Τετάρτη η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή ανακοίνωσε ότι μειώνει το προσωπικό της για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, λόγω του αυξημένου επιπέδου της βίας στην χώρα αυτή της Καραϊβικής. Η ανακοίνωση ακολούθησε την δολοφονία ενός Αϊτινού εργαζόμενου στην πρεσβεία στην περιοχή Σιτ Σολέιγ του Πορτ-ω-Πρενς. Σύμφωνα με το περιεχόμενό της προξενικές υπηρεσίες θα παρέχονται μόνον στους υπηκόους των ΗΠΑ και βίζες θα εκδίδονται μόνο σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης παροχής ιατρικής βοήθειας, φοιτητών ανώτατων πανεπιστημιακών σχολών και μελών προγραμμάτων ανταλλαγής. Ανάλογα μέτρα έλαβαν και άλλες πρεσβείες στην Αϊτή, ενώ κάλεσαν τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Αϊτή. Η δύναμη σταθεροποίησης του ΟΗΕ στην Αϊτή αναπτύχθηκε στην χώρα το 2004. Η εντολή των κυανοκράνων παρατάθηκε πρόσφατα έως την 15η Φεβρουαρίου του 2006, ενώ ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 9.400 εν όψει των εκλογών στην χώρα.

    [06] Μ. Ανατολή

    Σε εκρηκτικό κλίμα

    Χεζμπολάχ εναντίον Ισραηλινών

    30/6/2005 10:17:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Διαψεύδει η Χεζμπολάχ την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού, που ξέσπασαν σήμερα το πρωί στην διαφιλονικούμενη περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα στη λιβανο-ισραηλινή μεθόριο. "Οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ στη διαφιλονικούμενη περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα, αλλά οι Λιβανέζοι σιίτες αντάρτες δεν απάντησαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ στο Reuters. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες της Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας αντάρτης να τραυματιστεί. Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή να ληφθεί "κάθε αναγκαίο μέτρο" ώστε να εμποδιστούν οι υπερεθνικιστές Εβραίοι να υπονομεύσουν δια της βίας το σχέδιο εκκένωσης της Γάζας, μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια ανάμεσα στους εποίκους και στις δυνάμεις ασφαλείας.

    Απειλές κατά του Σαρόν

    "Κάθε τέτοιο επεισόδιο βίας πρέπει να σταματήσει. Έδωσα σαφείς οδηγίες. Θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να προχωρήσει κανονικά η ζωή στο Ισραήλ", τόνισε ο Σαρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ. Ορισμένοι υπερθνικιστές εβραίοι δεν διστάζουν να εξαπολύουν απειλές κατά της ζωή του Σαρόν και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. "Λένε ότι θα βάλουν φωτιά στη χώρα. Δεν θα πυρπολήσουν τίποτα. Όλοι πρέπει να καταλάβουν και να αγωνιστούν ενάντια σε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο", κατέληξε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

    Την Τετάρτη, εβραίοι έποικοι που αντιδρούν στην αποχώρηση από τη Γάζα προκάλεσαν βίαια επεισόδια και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έριξαν πετρέλαιο σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να παραλύσουν οι συγκοινωνίες.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Μεναχέμ Μαζούζ διέταξε να ασκηθεί δίωξη ενάντια στους δράστες με την κατηγορία ότι έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λάδι και καρφιά κατά αποχώρησης

    [07] Μ. Ανατολή

    Κλιμακώνεται η ένταση

    Λάδι και καρφιά κατά αποχώρησης

    30/6/2005 1:09:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Αναταραχή επικρατεί στο Ισραήλ ενόψει της σχεδιαζόμενης αποχώρησης των Ισραηλινών εποίκων από τη Λωρίδα της Γάζας. Από το πρωί οι αρχές βρίσκονταν επί ποδός λόγω των προγραμματισμένων για την Τετάρτη διαδηλώσεων εβραίων εξτρεμιστών οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία Ισραηλινών-Παλαιστινίων και απειλούσαν με δολιοφθορές στις υποδομές του υδροηλεκτρικού και του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική λεωφόρο που ενώνει Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ συγκρούστηκαν με την αστυνομία, καθώς οι πρώτοι έριξαν στο οδόστρωμα λάδι και καρφιά, ενώ απέκλεισαν για αρκετή ώρα την κυκλοφορία σε ώρα αιχμής. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μάνικες με νερό για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ όπως είπαν αργότερα "από θαύμα δε προκλήθηκε κάποιο δυστύχημα στο δρόμο". Παρόμοια ήταν η ένταση και στα εδάφη της Γάζας όπου ομάδες νεαρών εβραίων εποίκων, μεταξύ αυτών και παιδιά, συνεπλάκησαν με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Συνολικά έγιναν περί τις 150 συλλήψεις.

    "Με σιδηρά πυγμή"

    Τις διαδηλώσεις οργάνωσαν πολέμιοι της αποχώρησης περίπου 8.000 Ισραηλινών εποίκων από τη Γάζα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Αυγούστου.

    Πάντως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στα συμφωνηθέντα δηλώνοντας ότι "θα ενεργήσει με σιδερένια πυγμή εναντίον των χούλιγκαν" που θα καταφύγουν στη βία για να εμποδίσουν τη διαδικασία.

    Ήδη ένας Ισραηλινός στρατιώτης, που δεν υπάκουσε στις εντολές ανωτέρου του να συμμετάσχει στη διάλυση κτισμάτων ερημικής περιοχής σε εβραϊκό οικισμό στη Λωρίδα της Γάζας, καταδικάστηκε προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, σε 56 ημέρες φυλάκιση.

    Ρουκετοπόλεμος με τη Χεζμπολάχ

    Σε εστία έντασης μετατράπηκε και η αμφισβητούμενη περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα στη μεθόριο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, καθώς αντάρτες της Χεζμπολάχ έπληξαν με ρουκέτες και όλμους θέσεις Ισραηλινών στα σύνορα με το Λίβανο σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους πέντε στρατιώτες. Το Ισραήλ απάντησε άμεσα με αεροπορικό βομβαρδισμό της κωμόπολης Μπεϊτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να γίνει γνωστό αν προκάλεσε θύματα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό στόχος ήταν μία αποθήκη όπλων.

    Τέλος, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά στρατιωτών διότι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, προσπαθούσε να τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο φράχτη που χωρίζει την περιοχή από τον εβραϊκό οικισμό. Ακόμα ένας ύποπτος διέφυγε κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

    [08] Οικονομία

    Σε λειτουργία από την 1η Ιουλίου

    Μεσολαβητής Τραπεζικών - Επενδυτικών Υπηρεσιών

    29/6/2005 10:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συστάθηκε και αρχίζει να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου το Γραφείο του Μεσολαβητή Τραπεζικών-Επενδυτικών Υπηρεσιών που προήλθε από την ενοποίηση των υφισταμένων μέχρι σήμερα θεσμών εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών του Τραπεζικού Μεσολαβητή και του Μεσολαβητή Κεφαλαιαγοράς. Επικεφαλής του νέου πλέον θεσμού είναι ο κ. Φώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διετέλεσε ήδη από το 1999 Τραπεζικός Μεσολαβητής.

    Αντικείμενο του Μεσολαβητή αποτελεί η εξωδικαστική επίλυση διαφορών των καταναλωτών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με τις τράπεζες καθώς επίσης και των ιδιωτών επενδυτών κατά την παροχή επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών από τράπεζες και άλλες εταιρίες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

    Ο Μεσολαβητής παρέχει τις υπηρεσίες στο κοινό στα γραφείο του στη διεύθυνση Καραγιώργη Σερβίας 12-14, 10562 Αθήνα. Επίσης οι συναλλασσόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 33.76.700 και στο mail contact@bank-omb.gr. H ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.bank-omb.gr

    [09] Μπάσκετ

    Τέλος ο Κουτλουάι

    30/6/2005 12:06:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρελθόν από την ομάδα του Παναθηναϊκού αποτελεί από σήμερα ο Ιμπραϊμ Κουτλουάι. Σε επικοινωνία που είχε η διοίκηση με τον εκπρόσωπο του Τούρκου γκαρντ τον ενημέρωσε ότι ο "Ιμπο" δε "χωράει" στα πλάνα της νέας αγωνιστικής περιόδου και οι δύο πλευρές δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους. Οσον αφορά στην περίπτωση του Βλάντο Σκεπάνοβιτς, υπήρξε επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον εκπρόσωπο του παίκτη και μέσα στις επόμενες ημέρες η ΚΑΕ θα ανακοινώσει -όπως όλα δείχνουν- την ανανέωση του συμβολαίου του Σέρβο/Μαυρουβούνιου γκαρντ. Τέλος, ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας παραμένει στόχος του Παναθηναϊκού, αλλά το συμβόλαιο που "δεσμεύει" τον Λιθουανό με την Ταού, "μπλοκάρει" τα όνειρα των "πρασίνων".

    [10] Πολιτισμός

    1ος Καλοκαιρινός Μήνας Φωτογραφίας

    29/6/2005 6:19:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ραντεβού με το σινεμά δίνει η καλλιτεχνική φωτογραφία με συνεκτικό κρίκο το Foto Art Magazine που διοργανώνει φέτος για πρώτη χρονιά το Διεθνή Καλοκαιρινό Μήνα Φωτογραφίας. Τόπος συνάντησης τα φουαγιέ και οι χώροι έντεκα δροσερών καλοκαιρινών σινεμά της Αθήνας και "οικοδεσπότες" 24 νέοι φωτογράφοι, έως 30 χρονών. Συνολικά 8 ατομικές και 3 ομαδικές εκθέσεις θα είναι στη διάθεση των σινεφιλ και όχι μόνο που θα θελήσουν να συνδυάσουν μια ταινία της επιλογής τους με μια γνωριμία με το έργο των νέων καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιά, επιζητά οι εκθέσεις φωτογραφίας να γίνουν πόλος έλξης για τους νέους, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο να συμμετέχουν στην προσπάθεια σινεμά από περιφερειακούς δήμους ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους με λιγότερες ευκαιρίες να έρθουν πιο κοντά με την τέχνη της φωτογραφίας. Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθημερινά από τις 8.15 έως τις 1.00 το βράδυ και θα διαρκέσουν από 24 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2005. Καλή αρχή λοιπόν και καλή συνέχεια...

    Πρόγραμμα Εκθέσεων

    Σινέ Στέλλα, Κυψέλη, Τενέδου 41, Κυψέλη Αθήνα Τηλ. 210 8657200

    24/06 έως 31/07/05 Δημήτρης Μπαλουκίδης Σινέ Ορφέας, Ν. Κόσμος, Αρτέμονος 9 & Ιππάρχου, Ν. Κόσμος. Τηλ. 210 9210810

    24/06 έως 21/07/05 Στέλιος Αξιώτης, Κωνσταντίνα Λαμπροπούλου, Πάρις Παπαιωάννου

    Κατερίνα Καρβούνη Σινέ Όνειρο, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Νάξου 34 & Θεμιστοκλέους, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Τηλ. 210 4834204

    25/06 έως 31/07/05 Βάγια Στάμου Σινέ Σχολείο, Αγία Παρασκευή, Νεαπόλεως 5-7, Αγία Παρασκευή, Τηλ. 2106017565, 210 081342

    27/06 έως 31/07/05 Κωνσταντίνα Χουλάκη Σινέ Σχολείο, Χολαργός, Περικλέους 53, Χολαργός. Τηλ. 210 511758

    28/06 έως 31/07/05 Σοφία Κασινά , Παναγιώτα Καντιανή , Μαρία Λαζαρίδου Σινέ Πέραμα , Πέραμα, Λεωφ. Δημοκρατίας 146, Πέραμα. Τηλ. 210 413113

    29/06 έως 31/07/05 Κλαίρη Θεοδώρου Σινέ Πάνθεον, Αγ. Βαρβάρα, Τέρμα Δεληγιάννη, Αγ. Βαρβάρα Τηλ. 210 5698855

    30/06 έως 31/07/05 Βάλια Λιόντου Σινέ Παράδεισος, Κορυδαλλός, Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός. Τηλ. 210 4960955

    01/07 έως 31/07/05 Τάσος Πουλιάσης Σινέ Μελίνα, Δραπετσώνα, Σωκράτους 65, Δραπετσώνα, Τηλ. 210 4625249

    02/07 έως 31/07/05 Παναγιώτης Πομώνης Σινέ Πέραν, Περιστέρι, Κ. Βάρναλη 32, Περιστέρι - Τηλ. 210 5780892

    03/07 έως 31/07/05 Εφη Πολίτη Σινέ Νίκαια, Νίκαια ,Θηβών 245, Νίκαια, Τηλ. 210 4934390

    11/07 έως 31/07/05 Φωτογραφική Ομαδα "Φωτοπόροι", "Συνθήκες διαβίωσης" Εκατό Πέτρα, Κόκκινου Μαρία, Κωνσταντινίδης Κώστας

    Μιχαήλογλου Αναστασία, Μπακαλούδης Βασίλης, Μπαλουκίδης Δημήτρης

    Νταγιούκλας Σταύρος, Σαββίδης Οδυσσέας, Σχίζας Τάσος, Χόιλου Αναστασία

    Σχετικά Links: FOTO ART MAGAZINE

    [11] Υγεία

    39 νεκροί

    "Ξαναχτύπησε" η γρίπη των πτηνών

    30/6/2005 8:43:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τους 39 έφτασαν οι νεκροί, στο Βιετνάμ, εξ' αιτίας της γρίπης των πτηνών. Ένας 73χρονος άνδρας από το Χανόι που είχε προσβληθεί από την γρίπη των πτηνών, εξέπνευσε το βράδυ της Δευτέρας σε νοσοκομείο. Ο άτυχος άνδρας ήταν ένας από τους πέντε ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομείο του Βιετνάμ με συμπτώματα του ιού H5N1 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επεσήμανε γιατρός από το Ινστιτούτο Τροπικών Ασθενειών στο νοσοκομείο Μπαχ Μάι της πρωτεύουσας. Επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι ο ιός θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια πανδημία αν καταστεί εύκολα μεταδόσιμος από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο δεν έχει ακόμη μεταλλαχθεί. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν επιδημιολόγοι από το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, την Βρετανία και τις ΗΠΑ, ο ιός δεν έχει ακόμη μεταλλαχθεί δημιουργεί ελπίδες ότι δεν θα υπάρξει πανδημία σε διεθνές επίπεδο.

    [12] Κόσμος

    Έληξε...

    Συναγερμός στο Καπιτώλιο

    30/6/2005 7:55:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Aεροσκάφος αγνώστου ταυτότητας, παραβίασε τις πρώτες πρωινές ώρες, τον χώρο απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουάσινγκτον. Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το Καπιτώλιο και τα γύρω κτίρια. Ορισμένοι από τους υψηλόβαθμους υπαλλήλους του Λευκού Οίκου, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη δυτική πτέρυγα, έσπευσαν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους, αλλά λίγα λεπτά αργότερα στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι ο συναγερμός έληξε. Η αστυνομία του Καπιτωλίου έστειλε μήνυμα στους γερουσιαστές, γνωστοποιώντας ότι "παρακολουθείται ένα αεροσκάφος που είναι άγνωστη η ταυτότητά του, όλα τα άτομα στα κτήρια Χαρτ, Ντίρκσεν και Ράσελ του Καπιτωλίου, πρέπει να τα εγκαταλείψουν τώρα". Τη στιγμή εκείνη στη Βουλή γινόταν ψηφοφορία για την χρηματοδότηση των μεταφορών, αλλά οι βουλευτές έφυγαν από την αίθουσα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 June 2005 - 8:51:05 UTC