Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φεύγουν από το Ιράκ οι Ιταλοί
  • [02] Μαζί με τον Μίκυ και τη Μίνι
  • [03] "Σε πανικό η ΝΔ"
  • [04] Διπλή ανάπλαση
  • [05] Ανακαλούνται μηχανές της Yamaha
  • [06] Στο 3,3% ο πληθωρισμός
  • [07] Υπέγραψαν οι Τζεράρντ και Γκάραχερ
  • [08] Αρχή και για τον ΠΑΟ
  • [09] Αρχίζουν τα βάσανα... στο "Θρύλο"
  • [10] ΠΑΟ: Γάμος και χαρά
  • [11] Ουδέν νεώτερο... στην ΑΕΚ
  • [12] Έτοιμοι για τη μάχη της 16ης Ιουλίου
  • [13] "Κύματα Πολιτισμού"
  • [14] Καταδίκη με αναστολή για τον Sasser
  • [15] Ανατροπή λεωφορείου στο Βέλγιο
  • [16] Dieci στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
  • [17] Οδηγίες προς καταναλωτές ναυτιλλομένους
  • [18] Ισόβια σε τρία μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών

    [01] Κόσμος

    Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ιταλία

    Φεύγουν από το Ιράκ οι Ιταλοί

    8/7/2005 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Κλίμα ανησυχίας επικρατεί στην Ιταλία, μετά τις χθεσινές απειλές ότι η χώρα μαζί με τη Δανία είναι οι επόμενοι τρομοκρατικοί στόχοι. Σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφάλειας, αποφασίστηκαν νέα μέτρα ασφάλειας, ενώ σε δηλώσεις που έκανε από τη Σκοτία όπου παρέστη στις εργασίες της G8 ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα αποχωρήσουν από το Ιράκ οι πρώτοι 300 Ιταλοί στρατιώτες. Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιχείρησε να αποσυνδέσει την εξέλιξη αυτή, με το χτύπημα στο Λονδίνο, σημειώνοντας ότι η απόφαση ήταν γνωστή εδώ και καιρό.

    Στο κόκκινο

    Η επομένη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο, βρίσκει την Ιταλία να ζει σε κλίμα φόβου και ανησυχίας.

    Το σχέδιο που εφαρμόστηκε μετά τα δυο τρομοκρατικά χτυπήματα, της 11ης Σεπτεμβρίου και 11ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και τη Μαδρίτη βγαίνει και πάλι από το ντουλάπι και τίθεται σε εφαρμογή.

    Περισσότεροι από 10.000 στόχοι θα βρίσκονται υπό επιτήρηση.

    Μεταξύ αυτών, βρετανικά και αμερικανικά σχολεία, διπλωματικές αποστολές, τράπεζες και εταιρείες βρετανικών και αμερικανικών συμφερόντων.

    Παράλληλα αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα αεροδρόμια και το Βατικανό ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί έτοιμες να συνδράμουν στο έργο φρούρησης είναι και οι ένοπλες δυνάμεις.

    Οπισθοχωρούν

    "Είμαστε στόχος" ομολόγησε νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι για αυτό φταίει η στρατιωτική συμμετοχή της Ιταλίας σε "ειρηνευτικές" αποστολές.

    Ανακοίνωσε την αποχώρηση από το Ιράκ το Σεπτέμβριο, 300 Ιταλών στρατιωτών, σπεύδοντας να χαρακτηρίσει την απόφαση του ήδη γνωστή και παντελώς άσχετη με τις απειλές κατά της Ιταλίας που απηύθυνε με ανακοίνωση της στο Internet ισλαμιστική οργάνωση.

    Στο μήνυμα που φέρεται να υπογράφει το στέλεχος της Αλ Κάιντα Λουίς Ατιγιαλιάχ, υπήρξε σαφής προειδοποίηση " Υπάρχει ακόμα ένας ανοιχτός λογαριασμός με τον Μπερλουσκόνι, τον οποίο ακόμα δεν έχει πληρώσει".

    Βλέπει και τον εαυτό του στόχο

    Σχολιάζοντας το μήνυμα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι είναι ένα από τα τρία B που αποτελούν στόχους.

    Εννοούσε τον ίδιο (Berlusconi), τον Μπους και τον Μπλερ.

    Όπως είπε, η χώρα του είναι εκτεθειμένη, γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών που προσπαθούν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία στη Μέση Ανατολή.

    [02] Πολιτισμός

    Μαζί με τον Μίκυ και τη Μίνι

    8/7/2005 8:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/7/2005 10:52:55 μμ)

    Οι πιο αγαπημένοι φίλοι των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, ο Μίκυ και η Μίνι θα μας κρατούν συντροφιά για τα επόμενα τρία χρόνια μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ. Την Πέμπτη το βράδυ ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και της Buena Vista International TV, με τον αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της BVITV Τομ Τουμαζή. Σήμερα, οι πιο διάσημοι ήρωες των ταινιών κινουμένων σχεδίων της Disney, ο Μίκυ και η Μίνι επισκέφθηκαν τα δύο Νοσοκομεία Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" και "Αγία Σοφία". Τα γλυκά ποντικάκια μοίρασαν δώρα και έπαιξαν με τα μικρά παιδιά, που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία. Η επίσκεψη του Μίκυ και της Μίνι ήταν μία πρωτοβουλία της ελληνικής τηλεόρασης με σκοπό οι μικροί τους φίλοι να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα υγείας και να τους βοηθήσουν να ξαναβρούν το χαμόγελό τους.

    Υψηλή ποιότητα προγραμμάτων

    Αναφερόμενος στη σημασία της συμφωνίας με την BVITV ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε, ότι η συνεργασία που τώρα ξεκινά θα αποτελέσει τη βάση της νέας εποχής για την ΕΡΤ. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συνεργασία αυτή συνδυάζει την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων με την ευρεία αποδοχή τους από το τηλεοπτικό κοινό.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τουμαζής τόνισε ότι οι Έλληνες τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ ποιοτικά προγράμματα, ταινίες σε ταυτόχρονη προβολή με τις Η.Π.Α και την Ευρώπη, νεανικές εκπομπές, σειρές, ενημερωτικές εκπομπές του ABC News, αλλά και τις αγαπημένες παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων με τους δημοφιλείς ήρωες της Disney.

    Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Γ.Γ. Επικοινωνίας Πάνος Λειβαδάς, στελέχη της ΕΡΤ και της Buena Vista International. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ανδρέα Πυλαρινού, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας.

    Στη συμφωνία περιλαμβάνονται:

    - Οι δημοφιλείς σειρές της Disney, Desperate Housewives, μία από τις πιο πετυχημένες σειρές της δεκαετίας και Lost, που ήταν υποψήφια για το βραβείο χρυσής σφαίρας Καλύτερης Δραματικής σειράς για το 2005.

    - Ταινίες κινουμένων σχεδίων: Atlantis- The Lost Empire, Brother Bear, Finding Nemo, Dinosaur, Hercules, Tarzan.

    - Ταινίες Α΄ Προβολής: Pirates Of The Caribbean (Οι Πειρατές της Καραϊβικής), Sweet Home Alabama (Ο Γάμος είναι της Μόδας), Freaky Friday (Απίστευτη Παρασκευή), Veronica Guerin (Βερόνικα Γκέριν: Θανάσιμη Αποκάλυψη), Calendar Girls (Τα Κορίτσια του Ημερολογίου), Under The Tuscan Sun (Η Ζωή σου Προσφέρει Χιλιάδες Ευκαιρίες), The Lizzie Mc. Guire Movie (Λίζυ Μαγκουάιρ).

    - Ιστορικά ντοκιμαντέρ: Ναπολέων, Ισλάμ, Ο Λόρενς της Αραβίας, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Βασίλισσα Βικτορία.

    Τα προγράμματα θα μεταδοθούν και από τα τρία κανάλια της Ελληνικής Τηλεόρασης. ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφωνία ΕΡΤ-Buena Vista

    [03] Πολιτική

    Συνεδρίαση των τομεαρχών

    "Σε πανικό η ΝΔ"

    8/7/2005 9:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Επίθεση στην Κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι εξυπηρετεί συμφέροντα και λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού, ενώ έκανε λόγο για ανυπαρξία σχεδιασμού και για προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει την εξουσία και τη δημόσια διοίκηση και να επηρεάσει τα μέσα ενημέρωσης και τους επιχειρηματίες. Αναφερόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τους συνέστησε φειδώ στις τηλεοπτικές εμφανίσεις και τόνισε ότι πρέπει να σπάσουν τα στεγανά, ο κατακερματισμός και τα φέουδα στο εσωτερικό του κόμματος. "Δεν πρέπει να δημιουργούμε την αίσθηση της σύγχυσης και των αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας την αίσθηση που υπάρχει, με τη συμβολή και στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι το Κίνημα στερείται θέσεων.

    "Πρέπει να βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ σαν το σπίτι μας"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πολλές φορές, ότι το κόμμα έχει θέσεις, αν και δέχθηκε ότι αυτό δεν ισχύει για όλα τα ζητήματα. Επέμεινε, πάντως, ότι δεν πρέπει να διαμορφωθούν θέσεις υπό το άγχος της πίεσης των ΜΜΕ ή της ΝΔ η οποία, όπως είπε, προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να κρύψει τις δικές της αδυναμίες.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε πολλές φορές στην ανάγκη διαλόγου στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και με την κοινωνία, ενώ έδωσε έμφαση στην ψυχική ενότητα του κόμματος, τονίζοντας ότι "πρέπει να το βλέπουμε σαν το σπίτι μας".

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και τόνισε, πως λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού και δεν έχει σχέδιο για τη χώρα, παρά μόνο για να εξυπηρετήσει τα δικά της κομματικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των ολίγων.

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    Απαντώντας στον κ. Παπανδρέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, είπε, πως "για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου περιέπεσε σε αντιφάσεις, με κορυφαία αυτή περί συστηματικής και σοβαρής δουλειάς, που έκανε το ΠΑΣΟΚ για τον τόπο".

    Σημαντικός ο ρόλος των Τομέων

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης αναφέρθηκε στα θέματα επικοινωνίας, ο οποίος τόνισε, πως δε φταίει η επικοινωνία όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και κάλεσε τα στελέχη του Κινήματος να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για να πληροφορούνται τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Σχετικά με την αντίδραση του Κινήματος σε επίκαιρα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής, είπε, πως πρέπει να υπάρχει γρήγορη αντίδραση, αλλά η αντίδραση από μόνη της δεν αρκεί και πρέπει να υπάρχει και πρόβλεψη και σε αυτό σημαντικός θα είναι ο ρόλος των Τομέων που θα διαμορφώσουν τις θέσεις.

    Από την πλευρά της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τόνισε, πως η δουλειά των Τομέων είναι πολύτιμη για το κόμμα, ώστε να αξιολογεί τα νέα δεδομένα, τις νέες ανάγκες της χώρας, τις νέες εξελίξεις στη Ευρώπη και να μπορεί κάθε φορά να αναπτύσσει τις πολιτικές του.

    "Πρέπει να αξιολογούμε κάθε φορά τα νέα δεδομένα, δεν νομίζω ότι βοηθάει όμως να τρέχουμε κάθε φορά που υπάρχει μια εξέλιξη να μπαίνουμε πίσω από μια ταμπέλα" τόνισε η κα. Ξενογαννακοπούλου.

    [04] Κοινωνία

    Διπλή ανάπλαση

    8/7/2005 9:37:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σημαντικές αλλαγές προς το "πράσινο" θα σημάνει για τους Αμπελόκηπους και τον Ελαιώνα η μετεγκατάσταση του γηπέδου του Παναθηναϊκού από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο Βοτανικό. Μια πρώτη εικόνα από τον προβλεπόμενο σχεδιασμό παρουσίασε σήμερα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά τη συνεργασία τους μίλησαν για διπλή ανάπλαση, ένα φιλόδοξο έργο σε δύο από τις πλέον επιβαρημένες περιοχές της Αθήνας, με στόχο την αύξηση του πρασίνου. Ο κ. Σουφλιάς διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο Αθηναίων ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, ενώ η κ. Μπακογιάννη με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι τα προγραμματιζόμενα έργα κοινής ωφέλειας έχουν περάσει στη δεύτερη φάση τους που είναι οι μελέτες και οι τελικές συμφωνίες.

    Τα σχέδια για τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας περιλαμβάνουν τη δημιουργία πάρκου πρασίνου μέσα στην καρδιά της Αθήνας με την αξιοποίηση του χώρου που θα προκύψει από τη μεταφορά του γηπέδου, του ελεύθερου χώρου του Αρείου Πάγου και από την παρέμβαση στις προσφυγικές κατοικίες, από τις οποίες θα διατηρηθούν οι δύο "ως ένδειξη σεβασμού και ως δείγμα γραφής για τη ιστορία" όπως σημείωσε ο κ. Σουφλιάς. Σε αυτά θα προστεθεί μια δίοδος προς το Λυκαβηττό.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο υπογειοποίησης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. "Μαζί με όλα θα έπρεπε να γίνει και αυτό. Δεν είμαι ο πρώτος που το λέω. Απλώς χρειάζεται να ανασκουμπωθούμε, να το πιστέψουμε, να το βάλουμε μπροστά" δήλωσε ο κ. Σουφλιάς και ανανέωσε το ραντεβού με τους δημοσιογράφους για την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη για το θέμα του γηπέδου της ομάδας.

    [05] Κοινωνία

    Ανακαλούνται μηχανές της Yamaha

    8/7/2005 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σε ανάκληση και δωρεάν επισκευή των δικύκλων της Yamaha YP και XV προβαίνει η εταιρία Μοτοδυναμική ΑΕΕ. Πρόκειται για τα σκούτερ YP 125, 150 και 180, στα οποία ο σωληνίσκος του εμπρόσθιου φρένου σχηματίζει οξεία γωνία κατά τη βύθιση της ανάρτησης, με πιθανό αποτέλεσμα την δημιουργία ρωγμής έπειτα από παρατεταμένη χρήση του σκούτερ και για τις μοτοσικλέτες XV 125, 250, 400, 650 και 1100, στις οποίες εντοπίστηκε ανάγκη ενίσχυσης της βίδας στήριξης της σέλας του συνεπιβάτη.

    Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Θανάσης Σκορδάς η εταιρία ενημέρωσε έγκαιρα με προσωπικές επιστολές τους ιδιοκτήτες δικύκλων αυτών των τύπων, προκειμένου να προσέλθουν στα συνεργεία του δικτύου συνεργατών της για τις απαραίτητες βελτιώσεις, οι οποίες θα γίνουν δωρεάν.

    [06] Οικονομία

    Στο 3,3% ο πληθωρισμός

    8/7/2005 11:14:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Οριακή αύξηση στο 3,3% από 3,2% που ήταν το περασμένο μήνα, σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο.

    Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) κ. Κοντοπυράκη τα σημερινά επίπεδα του πληθωρισμού οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων, ενώ αναμένεται και περαιτέρω αύξηση τον Ιούλιο ενδεχομένως και στο 3,8% λόγω της μετάθεσης του χρόνου έναρξης των θερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον Κοντοπυράκη πρόκειται για προσωρινή κατάσταση η οποία θα αποκλιμακωθεί σημαντικά τον Αύγουστο.

    Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σε ετήσια βάση έχουν αυξηθεί κατά 38,5% το πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 13,6% οι ξηροί καρποί και κατά 10,4% η βενζίνη, ενώ αντίθετα πτώση σημείωσαν οι τιμές των φρούτων κατά 19,2% και

    των λαχανικών κατά 13,2%.

    Την ερχόμενη Πέμπτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δευτέρου τριμήνου του 2005 για την ανεργία, τα οποία σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις θα αποτυπώνουν μείωση της ανεργίας κάτω από το 11% έναντι 11,3% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Υπέγραψαν οι Τζεράρντ και Γκάραχερ

    8/7/2005 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Βάζοντας τέλος σε όλες τις εικασίες αλλά και τα σενάρια, σχετικά με το μέλλον του ο Στίβεν Τζέραρντ, υπέγραψε την Παρασκευή νέο τετραετές συμβόλαιο με την Λίβερπουλ. Μαζί με τον αρχηγό ίδιας χρονικής διάρκειας συμβόλαιο, υπέγραψε και ο Τζειμς Γκάραχερ. Τα ευχάριστα νέα, ανακούφισαν τους οπαδούς των Πρωταθλητών Ευρώπης, που τις τελευταίες ημέρες, έζησαν ένα θρίλερ, καθώς ο αρχηγός και αγαπημένος της εξέδρας Στιβ, απογοητευμένος από την στάση της διοίκησης είχε δηλώσει ότι θέλει να φύγει από την ομάδα. Ακολουθώντας όμως την καρδιά του, υπέγραψε τελικά στην ομάδα που λατρεύει, αλλάζοντας την απόφασή του, την τελευταία στιγμή. Και οι δυο παίκτες αναμένετια να παίξουν έστω και για λίγο, στο φιλικό με την Ρέξαμ, καθώς οι "κόκκινοι", προετοιμάζονται για τον πρώτο τους αγώνα για τα προκριματικά του Champions League, την επόμενη Τετάρτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στροφή 180 μοιρών ο Τζεράρντ

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αρχή και για τον ΠΑΟ

    8/7/2005 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τους Βαγγέλη Μάντζιο, Αλέξανδρο Τζιόλη, Γιώργο Θεοδωρίδη, Πιέρ Εμπέντε, Άντονι Σέριτς, Σωτήρη Λεοντίου, Φίλιππο Δάρλα και Μιχάλη Σιημητρά, παρόντες αλλά χωρίς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τους αναμενόμενους απόντες Μπασινά, Κυργιάκο, Κωνσταντίνου και Άντερσον, πραγματοιήθηκε σήμερα η πρώτη επίσημη προπόνηση του Παναθηναϊκού, για τη νέα χρονιά. Στην Παιανία δεν πήγε εφέτος και ικανοποιητικός αριθμός φιλάθλων, που προφανώς κρατούν στάση αναμονής και περιμένουν τις εξελίξεις για την έκβαση των υποθέσεων των Κονσεισάο και Ρομέο. Η αναμενόμενη προπόνηση πάντως δεν έγινε ποτέ αφού ο Ιταλός τεχνικός προτίμησε να την "χαρίσει" στους παίκτες, ενώ μετά την πρώτη γνωριμία ακολούθησε και ο καθιερωμένος αγιασμός.

    Ευχές για μια καλή σεζόν

    Στους παίκτες μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας Αργύρης Μήτσου και ο προπονητής Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

    "Ελπίζω να έχουμε μια καλή σεζόν, οι στόχοι της ομάδας παραμένουν πάντα οι ίδιοι. Πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Ελπίζω οι νέοι παίκτες να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας", σχολίασε ο πρώτος.

    "Δεν έχουμε να πούμε πολλά τώρα. Θα πούμε περισσότερα όταν ολοκληρώσουμε την προετοιμασια και επιστρέψουμε από την Ιταλία, όπου θα δούμε τι δουλειά κάναμε. Συνεχίζουμε να κάνουμε την δουλειά που ξεκινήσαμε και βλέπουμε", συμπλήρωσε ο δεύτερος.

    Βερόν: Μόνο στον ΠΑΟ θα έπαιζα

    Την ίδια ώρα με δηλώσεις στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ", ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόνο Αργεντινός μέσος της Ίντερ ξεκαθάριζε, ότι, αν ποτέ έρθει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, θα ερχόταν μόνο για τον Παναθηναϊκό.

    "Aν έρθω στην Ελλάδα θα έρθω αποκλειστικά και μόνο στον Παναθηναϊκό. Έχω για ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Ίντερ. Όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου ή θα γυρίσω στην Αργεντινή ή θα έρθω στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Μέχρι στιγμής δεν είχα καμία επαφή με άνθρωπο του Παναθηναϊκού. Θα περιμένω να μιλήσουμε και τότε θα δούμε τι θα αποφασιστεί".

    Σε ερώτηση για τον συμπαίκτη του Γιώργο Καραγκούνη απάντησε: "Οι σχέσεις μας είναι φανταστικές. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και ένα εξαιρετικό παιδί".

    Συνάντηση για το γήπεδο

    Εν τω μεταξύ, η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς με τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο Υπουργός, τόνισε ότι, οι συνεργάτες της κ. δημάρχου του παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που όπως δήλωσε είναι πραγματοποιήσιμο και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής του Ελαιώνα, αλλά για να γίνει εφικτό θα πρέπει να αλλάξει ο συντελεστής δόμησης, καθώς ο υπάρχον νόμος δεν το καλύπτει.

    Ο κ. Σουφλιας πάντως έδειξε όλη την καλή διάθεση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν δηλώνοντας ότι, εάν χρειαστούν αλλαγές, θα γίνουν αλλά μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αρχίζουν τα βάσανα... στο "Θρύλο"

    8/7/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Αθήνα βρίσκονται πλέον οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αφού από αύριο μπαίνουν στα... βάσανα. Το πρωί θα περάσουν κατά γκρουπ από ιατρικές εξετάσεις, ενώ τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη προπόνηση στου Ρέντη, όπου οι "ερυθρόλευκοι" θα γνωρίσουν και το νέο προπονητή τους. Ο Τροντ Σόλιντ αναμένεται να φτάσει την Κυριακή στην Αθήνα. Μοναδικός απών θα είναι ο Μιχάλης Καψής, ο οποίος λόγω της συμμετοχής του με την Εθνική Ελλάδας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, έχει πάρει παράταση της άδειάς του. Ούτως ή άλλως, ο διεθνής αμυντικός πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, πριν υπογράψει το συμβόλαιό του με την πειραϊκή ομάδα.

    Διαψεύδει μεταγραφικά σενάρια

    Από εκεί και πέρα, μπορεί ο Ολυμπιακός μέσω επίσημης ανακοίνωσης να έσπευσε να διαψεύσει όλα τα μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν και αφορούν παίκτες φερόμενους ως στόχους της ομάδας:

    "Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας «πληροφορίες και ρεπορτάζ» σχετικά με τις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Πρόκειται για ανεύθυνες διαδόσεις, που μόνο στόχο έχουν να προκαλέσουν σύγχυση για τους μεταγραφικούς στόχους στις τάξεις των φιλάθλων μας. Ο Ολυμπιακός προχωράει στην υλοποίηση των μεταγραφικών στόχων του και θα ενημερώνει υπεύθυνα για τα πραγματικά γεγονότα και δεν μπορεί καθημερινά να διαψεύδει τις φαντασιώσεις «καλά πληροφορημένων» κύκλων.", τόνιζεται στην ανακοίνωση.

    Παρόλα αυτά, στην μακριά λίστα των υποψήφιων στόχων, προστέθηκε πλέον και το όνομα του Αλέσιο Τακινάρντι, καθώς ο 30χρονος Ιταλός ποδοσφαιριστής εμφανίζεται ως ένας από τους «εκλεκτούς» του Σόλιντ για τη θέση του αμυντικού μέσου.

    Την ίδια ώρα, η φημολογία για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου "οργιάζει" πλέον, με τις τελευταίες "πληροφορίες" να ομιλούν για συμφωνία.

    Όσο για τον Εμίλ Μπενζά, στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι το θέμα της μεταγραφής του έχει μπει στην τελική ευθεία, αν και ο Βέλγος επιθετικός υποστήριξε στο γερμανικό Τύπο ότι δεν έχει μιλήσει με κάποια ελληνική ομάδα και πως συνεχίζει στο Αμβούργο.

    [10] Μπάσκετ

    ΠΑΟ: Γάμος και χαρά

    8/7/2005 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να δηλώνει έτοιμος για να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο γάμος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γιου του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου, απόψε... παγώνει τις μεταγραφικές εξελίξεις στον νταμπλούχο Ελλάδας 2005 μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έτσι αναγκαστικά ο μέχρι σήμερα παίκτης του Αμαρουσίου θα πρέπει να περιμένει μέχρι την Δευτέρα για να περάσει από τα γραφεία των "πράσινων", για τις τελικές διαπραγματεύσεις. Όσον αφορά τον Μάικ Μπατίστ ούτε σήμερα έστειλε υπογεγραμμένο το προσύμφωνο από τις ΗΠΑ, καθώς διεκδικεί μία μικρή αύξηση στον οικονομικό σκέλος του συμβολαίου και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

    Εν αναμονή ο Μίντλετον

    Στη Ρώμη βρίσκεται ο Ντάριλ Μίντλετον για διακοπές περιμένοντας πάντα να ακούσει από τον Παναθηναϊκό, ομάδα στην οποία θέλει να παραμείνει για έκτη σεζόν.

    Ο 39χρονος πάουερ φόργουορντ έχει πολλές προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες και αν τελικά ο Παναθηναϊκός επιλέξει να μην τον διατηρήσει στο ρόστερ, τότε θα επιλέξει την Πάμεσα Βαλένθια.

    Ο Αμερικανός βετεράνος έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει την Τρίτη στην Αθήνα για να περάσει από νέες ιατρικές εξετάσεις και να προσκομίσει στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός επίσημη ιατρική βεβαίωση πως είναι σε θέση να αγωνιστεί και να ακολουθήσει τους απαιτητικούς ρυθμούς του πρωταθλητισμού μετά την πνευμονική εμβολή που τον άφησε εκτός από τις 5 Δεκεμβρίου.

    Η άφιξή του θα εξαρτηθεί πάντως κατά πολύ από τις διαπραγματεύσεις των "πρασίνων" με τον εκπρόσωπο του Πάτρικ Φέμερλινγκ για λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας.

    [11] Μπάσκετ

    Ουδέν νεώτερο... στην ΑΕΚ

    8/7/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Για τη Δευτέρα μετατίθενται τα σπουδαία στην ΑΕΚ. Την πρώτη ημέρα της νέας εβδομάδας, θα υπάρξει και νέα συνάντηση του Γιάννη Φιλίππου, με τον Λευτέρη Κακιούζη, όπου αναμένεται να υπάρξει και οριστική συμφωνία, μεταξύ των δυο πλευρών, ώστε ο δεύτερος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Την ίδια ημέρα, θα υπάρξει και συνάντηση με τον αρχηγό Νίκο Χατζή, προκειμένου να συζητήσουν το συμβόλαιο του παίκτη, που σίγουρα αν δεχθεί την ανανέωση οι απολαβές του θα είναι αισθητά μειωμένες. Ο άσος της Ένωσης έχει προτάσεις και από άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα τα βρει με τη διοίκηση της ΑΕΚ στο οικονομικό.

    [12] Έτοιμοι για τη μάχη της 16ης Ιουλίου

    8/7/2005 8:49:00 μμ

    Η προσπάθεια της χώρας μας να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του 2009 βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες του φακέλου της ελληνικής υποψηφιότητας, εν όψει της παρουσίασης και της τελικής απόφασης, την οποία θα λάβει η FINA στις 16 Ιουλίου στο Μόντρεαλ, μία ημέρα πριν την έναρξη του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στις δηλώσεις που έκαναν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, αμφότεροι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την τελική έκβαση της ελληνικής υποψηφιότητας.

    Είμαστε αισιόδοξοι δήλωσαν και οι δυο πλευρές

    "Είχαμε μια πολύ καρποφόρα συνάντηση με το προεδρείο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Αντικείμενο της συζήτησής μας ήταν η προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητάς μας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου 2009. Τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ καλά. Είδαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και ετοιμαζόμαστε για τη "μάχη". Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα, η Αθήνα, θα είναι η έδρα ενός ακόμη μεγάλου αθλητικού γεγονότος", σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.

    "Θετική", χαρακτήρισε από την πλευρά του τη συνάντηση ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

    "Τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ καλά για την υποψηφιότητά μας. Με τον υφυπουργό συζητήσαμε θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεδομένου ότι είχαμε την έγκριση της ελληνικής Κυβέρνησης και του υφυπουργού για να διεκδικήσουμε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα", είπε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και συνέχισε: "Καθορίσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της παρουσίας μας στο Μόντρεαλ και το πώς θα προβάλουμε, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την υποψηφιότητά μας. Είμαστε σε όλα έτοιμοι. Είδαμε και το σχετικό βίντεο που θα παρουσιάσουμε, το οποίο κατά την άποψή μας είναι άρτιο, το μπούλετιν, και συζητήσαμε για το στήσιμο του περιπτέρου μας, που θα είναι έτοιμο δύο ημέρες νωρίτερα από τις παρουσιάσεις των φακέλων και την ψηφοφορία. Η συμπαράσταση και η οικονομική βοήθεια της Πολιτείας είναι ο μεγαλύτερος εγγυητής στην όλη μας προσπάθεια. Ευελπιστούμε να πάρουμε αυτή τη διοργάνωση, που θα είναι μια τόνωση για τον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα για τα αθλήματα του υγρού στίβου".

    [13] Πολιτισμός

    "Κύματα Πολιτισμού"

    8/7/2005 10:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις "Κύματα Πολιτισμού" που διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

    Οι εκδηλώσεις, που θα ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου, περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες όπως των Β. Λέκκα και Γιάννη Σπάθα, Ορφέα Περίδη, Π. Κατσιμίχα, Λάκη Χαλκιά και Σ. Νεοχωρίτου.

    Στις μουσικές εκδηλώσεις ξεχωριστή θέση έχουν και δύο αφιερώματα, στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, στις 31 Ιουλίου και στον Στέλιο Καζαντζίδη, στις 10 Αυγούστου.

    Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες όπως "Προμηθέας Δεσμώτης", "Αγαμέμνων", "Ορέστης", μοναδικές παραστάσεις όπως "Ουζερί Τσιτσάνης" , "Ο Βιολιστής στη στέγη", αλλά και κλασικά έργα του Γκολντόνι και του Μολιέρου.

    Ακόμη θα δοθούν και δυο εξαιρετικές παραστάσεις κλασικού χορού, η μια από το Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Οδησσού και η άλλη από το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο της Μόσχας. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κηποθέατρο του Πάρκου Εγνατία.

    [14] Τεχνολογία

    Καταδίκη με αναστολή για τον Sasser

    8/7/2005 9:54:00 μμ

    Σε φυλάκιση ενός έτους και εννέα μηνών με αναστολή και σε 30ωρη κοινωφελή εργασία καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Φέρντεν, στη βορειοδυτική Γερμανία, ο νεαρός Γερμανός, που έφτιαξε τον ιό των υπολογιστών Sasser. Το «σκουλήκι» το Μάιο του 2004 μόλυνε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές στον κόσμο. Ο Γιάσαν, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του κατά την ανάκριση, είχε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για δολιοφθορά σε υπολογιστές, τροποποίηση δεδομένων και διατάραξη των δραστηριοτήτων επιχειρήσεων. Περίπου 143 ιδιώτες, υπηρεσίες ή μικρές επιχειρήσεις είχαν υποβάλει μηνύσεις εναντίον του, αλλά κανένας μεγάλος διεθνής όμιλος.

    Αν η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν άνευ αναστολής ο 19χρονος σήμερα Σβεν Γιάσαν θα μπορούσε να την εκτίσει σε σωφρονιστικό κατάστημα για ανηλίκους, καθώς ήταν 17 χρονών, όταν "εξαπέλυσε" τον ιό, διευκρίνισε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο εδώλιο ο Sasser

    [15] Κόσμος

    Στον Αυτοκινητόδρομο Α54

    Ανατροπή λεωφορείου στο Βέλγιο

    8/7/2005 11:44:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Α54. Το διώροφο λεωφορείο μετέφερε 54 επιβάτες από τις Βρυξέλλες προς την περιοχή Gosselies. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, το λεωφορείο ανατράπηκε όταν το μπροστινό ΙΧ φρέναρε απότομα. Οι επιβάτες είναι διαφόρων εθνικοτήτων, η πλειοψηφία τους Αμερικανοί και Ασιάτες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία του Σαρλρουά, του Σατελέ και του Λοbερνάλ.

    [16] Πολιτισμός

    Dieci στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

    8/7/2005 11:24:00 μμ

    Συναυλία κιθάρας του Andrea Dieci, διοργανώνει την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ. το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Ινστιτούτου (οδός Τενέδου 27). Ο Andrea Dieci θα ερμηνεύσει ένα ευχάριστο πρόγραμμα με μουσικές των D.Scarlati, J.S.Bach, M.Llobet, H.Villa-Lobos, N.Jappelli, J.Turina, M.Castelnuovo-Tedesco.

    Ο καταξιωμένος κιθαρίστας εκπροσωπεί επίσης την Ιταλία στο 12° Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης (18-24 Ιουλίου 2005) με μία συναυλία στο θέατρο Απόλλων της Σύρου στις 18 και δύο Masterclass στις 19 και 20 Ιουλίου 2005. Η είσοδος στη συναυλία της Αθήνας είναι ελεύθερη, ενώ από το Ινστιτούτο θα προσφερθούν δροσερά αναψυκτικά.

    Σχετικά Links: http://www.guitarfestival.gr/

    [17] Κοινωνία

    Οδηγίες προς καταναλωτές ναυτιλλομένους

    8/7/2005 11:02:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ο καλός καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής, ακόμη και τον καιρό των διακοπών. Σε αυτό πνεύμα η Νομαρχία Πειραιά μαζί με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας ξεκινούν εκστρατεία για τη σωστή ενημέρωση των ταξιδιωτών καταναλωτών, σε σχέση με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που τους παρέχει η ελληνική νομοθεσία για θέματα που αφορούν τα ταξίδια και τις διακοπές.

    Έτσι, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουλίου, όσοι θα χρησιμοποιούν το κεντρικό λιμάνι του ΟΛΠ ως αφετηρία για την καλοκαιρινή απόδραση τους, θα λαμβάνουν από ειδικά συνεργεία της Νομαρχίας και της Ένωσης Καταναλωτών ένα χρήσιμο φυλλάδιο-οδηγό αυτοπροστασίας με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για διακοπές μακριά από επίδοξους κερδοσκόπους.

    [18] Κόσμος

    Για τη δολοφονία Μάσιμο Ντ' Αντόνα το 1999

    Ισόβια σε τρία μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών

    8/7/2005 10:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Corriere della Sera

    Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το κακουργιοδικείο της Ρώμης τρία μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών για τη δολοφονία το 1999 του συμβούλου του υπουργείου Απασχόλησης Μάσιμο Ντ Αντόνα. Πρόκειται για τους Νάντια Ντεσντεμόνα Λιότσε, Ρομπέρτο Μοράντι και Μάρκο Μετζασάλμα. Την ικανοποίηση του για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε ο υπουργός Απασχόλησης Ρομπέρτο Μαρόνι. "Είναι η σωστή ποινή για αυτές τις βάρβαρες πράξεις" τόνισε. "Με καταδίκασε η ιμπεριαλιστική αστική τάξη" δήλωσε από την πλευρά της η Νάντια Λιότσε, κόρη ενός πρώην δικαστή, τονίζοντας ότι μόνο οι προλετάριοι μπορούν να την κρίνουν. Το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης από τέσσερα ως δέκα χρόνια σε ακόμα οκτώ κατηγορούμενους για ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες τέσσερα άτομα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 July 2005 - 20:52:21 UTC