Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμίνι" η χώρα
  • [02] Ταλαιπωρίας συνέχεια
  • [03] Διαρροή αερίου σε ανθρακωρυχείο
  • [04] Απεργία stop για τους φορτηγατζήδες
  • [05] Αεροσκάφος στις φλόγες
  • [06] Δολοφονία δημοσιογράφου
  • [07] Έκρυθμη κατάσταση
  • [08] ήττα για ΟΦΗ, "Χ" για Ηρακλή

    [01] Κοινωνία

    Αυξημένος ο κίνδυνος για πυρκαγιές

    "Καμίνι" η χώρα

    3/8/2005 10:47:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στο "κόκκινο" σήμερα ο υδράργυρος σε όλη την επικράτεια, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακή υποχώρηση από αύριο, Πέμπτη. Σε επιφυλακή βρίσκονται Πυροσβεστική και ΔΕΗ, λογω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών και μπλακ άουτ. Μάλιστα, έκκληση απευθύνει η ΔΕΗ στους καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής 11:00 15:00. Στην Αθήνα, 19 κλιματιζόμενες αίθουσες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας θα είναι σήμερα ανοιχτές για το κοινό. Ανοιχτά από το πρωί και τα ΚΑΠΗ, τα Πνευματικά Κέντρα και άλλοι κλιματιζόμενοι χώροι σε όλους τους δήμους του Πειραιά. Για το πού βρίσκονται οι χώροι αυτοί, περισσότερες πληροφορίες στην δωρεάν γραμμή επικοινωνίας 800 11 405060.

    Με φειδώ η χρήση ρεύματος

    "Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αντέξει το σύστημα. Πρέπει, ωστόσο, και οι καταναλωτές να δείξουν προσοχή", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Πυλαλίδης.

    Το πρωί, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κυμαινόταν στα 8.500 μεγαβάτ και, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΔΕΗ, το μεσημέρι θα ξεπεράσει τα 9.600 μεγαβάτ.

    Για τον λόγο αυτό, η ΔΕΗ προχωρά σε προγραμματισμένες διακοπές στα αρδευτικά συστήματα και στα ορυχεία, προκείμενου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μπλακ αουτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος

    [02] Κοινωνία

    Στον Πειραιά

    Ταλαιπωρίας συνέχεια

    3/8/2005 9:14:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Επικίνδυνη κλίση 13 μοιρών παρουσίασε το οχηματαγωγό "Άγιος Ευστάθιος", λίγο πριν την αναχώρησή του από τον Πειραιά, για Χίο Μυτιλήνη Λήμνο και Καβάλα. Σε εξέλιξη βρίκεται η προσπάθεια ρυμούλκησης στο νέο μώλο Δραπετσώνας, ενώ οι συνοδοί των 25 οχημάτων και το πλήρωμα βρίσκονται ήδη στην ξηρά. Εν τω μεταξύ, η ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίζεται στο Λιμάνι του Πειραιά. Πιθανή ματαίωση του δρομολογίου του πλοίου "Ροδάνθη" το απόγευμα για Δωδεκάνησα, λόγω μηχανικής βλάβης, ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία. Με καθυστέρηση δύο ωρών απέπλευσαν την Τρίτη, τα πλοία "Ρομίλντα" και "Μαρίνα". Την δυσάρεστη κατάσταση της επιβατικής ακτοπλοΐας, με τις καθυστερήσεις δρομολογίων, συζήτησαν την Τρίτη σε έκτακτη συνάντησή τους οι υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλης Παυλίδης.

    [03] Κόσμος

    24 νεκροί

    Διαρροή αερίου σε ανθρακωρυχείο

    3/8/2005 7:34:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Νέα τραγωδία σε ανθρακωρυχείο της Κίνας, με 24 νεκρούς και δύο αγνοούμενους. Σαράντα τρια άτομα εργάζονταν κάτω από την επιφάνεια του εδάφους στο ανθρακωρυχείο Ζινγκφά στην πόλη Ουνσού της επαρχίας Χενάν, όταν διέρρευσε αέριο το οποίο γέμισε την στοά αργά το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων ασφαλείας. Δεκαεπτά εργαζόμενοι διέφυγαν, όμως 24 πέθαναν από ασφυξία, ενώ άλλοι δύο αγνοούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι συνθήκες εργασίας στα ανθρακωρυχεία της Κίνας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Το 2004 πάνω από 6.000 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

    Ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας

    Τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας, η έλλειψη επιτήρησης και ελέγχου αποτελούν τα αίτια πολλών δυστυχημάτων.

    Οι ανθρακωρύχοι αντιμετωπίζουν ασφυκτικές πιέσεις για αύξηση της παραγωγής, καθώς οι ανάγκες της Κινεζικής οικονομίας σε ενέργεια αυξάνονται διαρκώς περισσότερο, ενώ η βιομηχανία έχει υψηλά ποσοστά κέρδους.

    [04] Κοινωνία

    Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου

    Απεργία stop για τους φορτηγατζήδες

    2/8/2005 11:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν σε έκτακτη γενική συνέλευση οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, που είχαν εξαγγείλει απεργία διαρκείας από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ζητώντας να θεσπιστεί ως βασική απόδειξη για την απασχόληση των οδηγών ο ταχογράφος, έναντι του βιβλίου δρομολογίων που υπάρχει σήμερα. Μετά την απόφαση αυτή, ο ανεφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα και άλλα αγαθά θα γίνεται κανονικά. Στην συνέλευση παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, που διαβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες φορτηγών ότι θα καταργηθεί οριστικά το βιβλίο δρομολογίων, μέσω του οποίου καθορίζεται το ωράριό τους, πρόταση που έκανε την Δευτέρα ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, που συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών

    [05] Κόσμος

    Με 297 επιβάτες, στον Καναδά

    Αεροσκάφος στις φλόγες

    3/8/2005 (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 10:59:14 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: REUTERS

    Αγωνία αργά το βράδυ της Τρίτης στον Καναδά. Αεροσκάφος, τύπου airbus Α340, της Air France τυλίχθηκε στις φλόγες, κατά την διάρκεια της προσγείωσής του στο διεθνές αεροδρόμιο "Πίρσον" του Τορόντο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Air France, οι 297 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα της πτήσης AF 358, που είχε προέλευση το Παρίσι, είναι Γάλλοι, Καναδοί, Ιταλοί, Αμερικανοί, Ινδοί και Βρετανοί. Όπως ανέφεραν οι Καναδικές αρχές, 43 άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από το ατύχημα αυτό. Όπως μετέδωσε τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός, οι περισσότεροι από τους επιβάτες απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Επί τόπου έσπευσαν συνεργεία διάσωσης και ασθενοφόρα. Η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το αεροπλάνο, που εκτελούσε την πτήση AF 358 Παρίσι Τορόντο, γλίστρησε στον διάδρομο προσγείωσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και κατέληξε σε παρακείμενο χωράφι, κοντά σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο του Καναδά.

    [06] Ιράκ

    Δολοφονία δημοσιογράφου

    3/8/2005 9:00:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Νεκρός έπεσε από πυρά αγνώστων το βράδυ της Τρίτης στη Βασόρα, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος. "Ο Στίβεν Βίνσεντ δολοφονήθηκε από αγνώστους στην οδό Αλ-Ιστικλάλ, στο κέντρο της Βασόρας, ενώ βρισκόταν εδώ δυο μήνες", δήλωσε ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας Τζααφάρ Χουσέιν. Ο Βίνσεντ έχει γράψει άρθρα κυρίως για τις αμερικανικές εφημερίδες "New York Times" και "Christian Science Monitor". Είναι επίσης συγγραφέας ενός βιβλίου για το Ιράκ με τίτλο Red Zone.

    [07] Μ. Ανατολή

    Έκρυθμη κατάσταση

    3/8/2005 8:25:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 11:51:06 πμ)

    Βόμβα εξερράγη το βράδυ της Τρίτης, στο σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης της Παλαιστινιακής Αρχής, χωρίς να προκαλέσει θύματα. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στην αυλή του σπιτιού του Ζούχαϊρ Αλ Σουράνι στη Γάζα. Σε άλλη επίθεση ένας 6χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και οκτώ ακόμα άτομα τραυματίσθηκαν όταν εξερράγη αυτοσχέδια ρουκέτα που έριξαν ένοπλοι Παλαιστίνιοι και έπεσε κατά λάθος σε σπίτι Παλαιστινίων, ανακοίνωσαν υγειονομικοί κύκλοι και κύκλοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ένοπλοι μέλη των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας του κινήματος της Ισλαμικής Τζιχάντ, έριξαν μια αυτοσχέδια ρουκέτα προς την ισραηλινή πόλη Σντερότ, αλλά η ρουκέτα έπεσε σε ένα παλαιστινιακό σπίτι της περιοχής. Το επεισόδιο σημειώθηκε καθώς χιλιάδες Ισραηλινοί εθνικιστές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Σντερότ για να διαμαρτυρηθούν για την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από την Γάζα, που ξεκινά στις 15 Αυγούστου. Η Τζιχάντ διέταξε τους μαχητές της να σταματήσουν τις επιθέσεις ενόψει της ισραηλινής αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Τζιχάντ: "Να σταματήσουν οι επιθέσεις"

    Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι διέταξε τους μαχητές της να σταματήσουν την επίθεση με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στόχων ενόψει της ισραηλινής αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία προβλέπεται ν΄ αρχίσει σε δυο εβδομάδες.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τζιχάντ: "η ηγεσία των Ταξιαρχιών Αλ-Κοντς (η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης) διέταξε πριν από τρεις ημέρες όλους τους μαχητές της να σταματήσουν τις επιθέσεις με ρουκέτες για τη διαφύλαξη του εθνικού παλαιστινιακού σχεδίου που βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση".

    Η παλαιστινιακή οργάνωση προσθέτει ότι το μέτρο αυτό στόχο έχει να επιτρέψει "να πραγματοποιηθεί με ηρεμία η σιωνιστική αποχώρηση".

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ήττα για ΟΦΗ, "Χ" για Ηρακλή

    3/8/2005 10:43:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα φιλικά προετοιμασίας των ελληνικών ομάδων εντός και εκτός συνόρων, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους στο φετινό πρωτάθλημα. Σε ένα από αυτά χθες στη γερμανική Βρέμη, η τοπική Βέρντερ επιβλήθηκε του ΟΦΗ με 2-1. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα, αλλά στη συνέχεια η Βέρντερ βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, με τους Βαλντές (56΄) και Βράνιες (64΄). Το μόνο που κατάφερε ο ΟΦΗ ήταν να μειώσει στο 74΄ με τον Νίκο Μαχλά.

    Σε άλλο φιλικό ματς στην Ολλανδία με ελληνικό ενδιαφέρον, ο Ηρακλής χθες απέσπασε ισοπαλία 2-2 την Γκρόνινγκεν, ομάδα πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς, προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα που σημείωσαν με κεφαλιά, ο Κώστας Καπετάνος στο 50΄ και ο Παπαποστόλου στο 64, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι στο 66ο με το Λεφτσένκο και στο 76΄ με τον Σάλμον διαμόρφωσαν το τελικό 2-2


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 August 2005 - 8:51:23 UTC