Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμπάνα" στους επίορκους
  • [02] "Πυρά" για την συνέντευξη
  • [03] Επιδιόρθωση εν πτήσει
  • [04] "Μάχη" για μία απόλυση
  • [05] Στην Ρηγίλλης οι δημοτικές
  • [06] Αλλαγή φρουράς στο Ιράν
  • [07] Πραξικόπημα στη Μαυριτανία
  • [08] Ξανά απεργία οι τράπεζες
  • [09] Ανόρθωση εναντίον… τοπ μόντελς
  • [10] Θέλει να κρατήσει το Μπέκαμ η "βασίλισσα"
  • [11] Μένει στη Μπόλτον ο "Stelios"
  • [12] Ενδεκάδα κορυφής
  • [13] Τέλειωσε του Σάνκο
  • [14] Αποκαλυπτήρια για Ατρόμητο
  • [15] Κράτησαν Χορι, πήραν Ομπέρτο οι "Σπερς"
  • [16] "Σκληρός του Μαϊάμι" για ακόμη 5 χρόνια ο "Σακ"
  • [17] Πήρε Κάριτς η Ορεστιάδα
  • [18] Δαμάζοντας τα κύματα στο Ζέγκεντ
  • [19] Πρόωρος αποκλεισμός της Δανιηλίδου
  • [20] "Τροπικό" όπλο κατά καρκίνου
  • [21] Λιγότερο αλάτι στις τροφές
  • [22] Χάκερς ζητούν λύτρα
  • [23] Κατοικίδια fit και σταρ
  • [24] Οι "παλιότεροι" δεινόσαυροι
  • [25] "Γλυκόξινη" γεύση στον ΟΦΗ
  • [26] Προειδοποίηση για το Βενιζέλειο
  • [27] Οι όμιλοι της Δ' Εθνικής
  • [28] Ο Βασσάρας σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ

    [01] Κοινωνία

    Νέος Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας

    "Καμπάνα" στους επίορκους

    3/8/2005 4:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Αυστηρές ποινές, χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και οριστική ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προβλέπει, μεταξύ άλλων, για τους γιατρούς που χρηματίζονται ή συμμετέχουν σε επιχειρήσεις φαρμάκων ή άλλων υγειονομικών υλικών, το προσχέδιο του νέου Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη. Πιο συγκεκριμένα γιατροί που παραβιάζουν διατάξεις των άρθρων περί ιατρικών κωλυμάτων και ασυμβίβαστου θα τιμωρούνται με ανάκληση ιατρικής άδειας για τουλάχιστον δύο χρόνια και πρόστιμα από 50.000 έως 200.000 ευρώ. Η σχετική απόφαση θα λαμβάνεται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας και έπειτα από γνωμοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Σε περίπτωση που η παράβαση επαναληφθεί, επιβάλλεται υποχρεωτικά οριστική ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

    Αυστηρές ποινές

    Στο προσχέδιο του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας περιλαμβάνονται ακόμα διατάξεις, που απαγορεύουν στους γιατρούς την ευθανασία και την κλωνοποίηση, ενώ οι γιατροί που ενδεχομένως εφαρμόζουν πειραματικές μεθόδους, που δεν έχουν την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας θα τιμωρούνται με οριστική αφαίρεση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος.

    Επίσης, ο νέος κώδικας προβλέπει, ότι τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις καθώς και οι ιατρικές συνταγές, που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ανεξάρτητα αν εκδίδονται από γιατρούς του δημοσίου ή ιδιώτες. Αναληθή ιατρικά πιστοποιητικά συνιστούν πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα.

    Ακόμα, προστατεύει τους γιατρούς από τυχόν αβάσιμες αναφορές και καταγγελίες δίνοντάς τους το δικαίωμα να ζητούν αποζημίωση και επανόρθωση κάθε οικονομικής ή ηθικής βλάβης, που υφίστανται.

    Το προσχέδιο εστάλη στους αρμόδιους φορείς οι οποίοι πρέπει σε διάστημα 20 ημερών να δώσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους.

    [02] Πολιτική

    Σε εφαρμογή το νέο κριτήριο για το Δημόσιο

    "Πυρά" για την συνέντευξη

    3/8/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε εφαρμογή τίθεται η προφορική συνέντευξη ως νέο κριτήριο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Για επιβεβαίωση των καταγγελιών του στη Βουλή, περί κομματοποίησης των προσλήψεων, έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον κ. Παυλόπουλο ότι καθιέρωσε την συνέντευξη ακόμα και για την πρόσληψη μαγείρων. "Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια", απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων, η απόφαση ορίζει πως η συνέντευξη θα διεξάγεται ενώπιον τριμελούς Επιτροπής, τα περισσότερα μέλη της οποίας θα ορίζονται από το ΑΣΕΠ. Επίσης, η Επιτροπή θα καθορίζει την ημέρα και τον τόπο της συνέντευξης και θα ειδοποιεί τον υποψήφιο τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα, ενώ ο βαθμός που θα βάζει κάθε μέλος της στον υποψήφιο δεν θα είναι γνωστός στα υπόλοιπα μέλη, θα ανακοινώνεται σε συγκεντρωτικό πίνακα και δεν θα επιδέχεται ένσταση.

    Εκατέρωθεν "βολές"

    "Ο κ. υπουργός, αφού καθιέρωσε την συνέντευξη ακόμη και για την πρόσληψη μαγείρων, αφού φρόντισε να μπορεί να ανατρέπεται με την συνέντευξη όλη η σειρά κατάταξης και να υποβιβάζονται τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, έφτασε με την σημερινή απόφασή του να ορίσει ρητά ότι, κατά την βαθμολογία της συνέντευξης δεν επιτρέπεται ούτε ένσταση. Έτσι, για να μη μένει η παραμικρή αμφιβολία στον καθένα μας, για το τι θα ακολουθήσει στο κράτος της Δεξιάς", ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο συντονιστής και ο αναπληρωτής συντονιστής δημόσιας διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Ντίνος Ρόβλιας.

    Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Παυλόπουλου, που τόνισε πως η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στρέφεται ευθέως εναντίον του ΑΣΕΠ, αφού το Συμβούλιο κρίνει απαραίτητη την συνέντευξη και είναι υπεύθυνο για την διεξαγωγή της. "Ως εμπνευστές και πρωτομάστορες του κομματικού ρουσφετιού και των αναξιοκρατικών προσλήψεων επί είκοσι ολόκληρα χρόνια, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σήμερα, ως Αντιπολίτευση, συνεχίζουν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια", κατέληξε ο Υπουργός.

    [03] Τεχνολογία

    Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Discovery

    Επιδιόρθωση εν πτήσει

    3/8/2005 3:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 5:18:37 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τον πρώτο "επισκευαστικό" διαστημικό περίπατο στην ιστορία ξεκίνησε στις 11:48 ώρα Ελλάδας ο αστροναύτης του Discovery, Στίβεν Ρόμπινσον, με στόχο να αποκατασταθεί η βλάβη στο θερμικό τοίχωμα του διαστημικού λεωφορείου, ώστε να γίνει με απόλυτη ασφάλεια η επιστροφή του στη Γη. Ο 49χρονος Αμερικανός, δεμένος από τον βραχίονα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS ) και με δεξί του χέρι τον Ιάπωνα Σοΐτσι Νογκούτσι, κατάφερε να αφαιρέσει το τμήμα των φίλτρων κενού που προεξήχε στο κάτω μέρος της ατράκτου του Discovery. Το διαστημικό σέρβις διήρκησε περίπου πέντε ώρες, ενώ η διαδικασία σταμάτησε μόνο όταν οι τεχνικοί της NASA διαπίστωσαν πως η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως. Άλλωστε, κανείς δεν επιθυμεί μια νέα τραγωδία, όμοια με αυτή του διαστημικού λεωφορείου Columbia, που καταστάφηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα τον Φερβουάριο του 2003, παρασύροντας στο θάνατο το 7μελές πλήρωμά του. "Οι εργασίες είναι απλές, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά", δήλωσε πριν την έξοδό του στο Διάστημα ο Ρόμπινσον και κατέληξε: "θα σας δω αργότερα".

    Αισιοδοξία για ασφαλή επιστροφή

    Το σχέδιο της NASA για την αποκατάσταση του προβλήματος ήταν λεπτό και απλό: ο 49χρονος αστροναύτης βγήκε στην άκρη του ρομποτικού βραχίονα του ISS, Canadarm 2, τον οποίο χειριζόταν ο συγκυβερνήτης του Discovery, Τζέιμς Κέλι. Ο μήκους 20 μέτρων βραχίονας λύγισε και "αγκάλιασε" την άτρακτο του λεωφορείου και ο Ρόμπινσον, δεμένος από τα πόδια, έφτασε στην "κοιλιά" του.

    Στις 15:45 ώρα Ελλάδας και ενώ το Discovery ήταν πάνω από την Μασαχουσέτη, ο αστροναύτης μηχανικός τράβηξε με το χέρι του τον πρώτο αρμό πλακιδίου που προεξείχε από την άτρακτο του λεωφορείου και, λίγο αργότερα, απομάκρυνε και τον δεύτερο, την ώρα που το Discovery βρισκόταν πάνω από τις γαλλικές ακτές.

    Το διαστημικό σέρβις παρακολούθησαν από τις κάμερες του ρομποτικού βραχίονα, τόσο οι υπόλοιποι αστροναύτες του ISS, όσο και ελεγκτές στο Χιούστον του Τέξας και στο κέντρο πτήσεων της ρωσικής διαστημικής αποστολής, στη Μόσχα.

    Οι μηχανικοί της NASA μπορούν πλέον να αναπνέουν με ανακούφιση, καθώς το πρόβλημα στο θερμικό τοίχωμα, που εντοπίστηκε σε επιθεώρηση του διαστημικού λεωφορείου το περασμένο Σάββατο και πιστεύεται ότι προήλθε από κραδασμούς κατά την εκτόξευση, μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υπερβολικής θερμότητας κατά την είσοδο του Discovery στην ατμόσφαιρα της Γης, την ερχόμενη Δευτέρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σέρβις στο Διάστημα

    Σχετικά Links: NASA

    [04] Πολιτική

    Υπάλληλος της Βουλής έδωσε απόρρητες πληροφορίες

    "Μάχη" για μία απόλυση

    3/8/2005 4:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 7:46:29 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με την κατηγορία ότι έλαβε γνώση απόρρητων πληροφοριών, που αφορούσαν τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του βουλευτή της ΝΔ, Αχιλλέα Καραμανλή και τις εξήγαγε από την υπηρεσία της, απολύθηκε υπάλληλος της Βουλής, μετά από απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος έκανε λόγο για άδικη και πρωτοφανή απόφαση, που παραπέμπει "σε εποχές του ένδοξου παρελθόντος της Δεξιάς" και οδηγεί σε έλεγχο της διοικητικής δράσης των υπαλλήλων "μέσα σε καθεστώς απειλής και φοβίας". Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επίμαχες πληροφορίες αποτυπώνονται στη δήλωση πόθεν έσχες που κατ έτος υποβάλλει κάθε βουλευτής. Άμεση ήταν η αντίδραση του Κοινοβουλίου, που σε ανακοίνωσή του επεσήμανε πως η διαδικασία θα ακολουθείτο για οποιονδήποτε υπάλληλο και δεν τίθεται θέμα μεροληψίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Καστανίδη στηριγμένες σε ανακριβή δεδομένα, η υπάλληλος, "χωρίς δικαίωμα, υπηρεσιακό λόγο ή εντολή" έψαξε τους φακέλους προηγούμενων ετών και συγκέντρωσε στοιχεία, στα οποία έχουν πρόσβαση μόνο οι ορκωτοί λογιστές. Τέλος, σύμφωνα με κύκλους της προέδρου της Βουλής, Άννας Ψαρούδα Μπενάκη, ο βουλευτής της ΝΔ δεν γνωρίζει το θέμα.

    Έντονες επικρίσεις

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βουλής, το παράπτωμα της υπαλλήλου έγινε γνωστό μετά από έγγραφη καταγγελία υπαλλήλων της ιδίας υπηρεσίας και σχετική αναφορά της προϊσταμένης. Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, κατά την οποία εξετάσθηκαν πέντε υπάλληλοι που επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες και στη συνέχεια, όπως ορίζει ο Νόμος, το θέμα παραπέμφθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο δεν είχε την δυνατότητα άλλης ποινής πλην της απόλυσης.

    "Η Βουλή λειτουργεί με απόλυτα υπηρεσιακό τρόπο και απαιτεί από τους υπαλλήλους της να τηρούν τους κανόνες εχεμύθειας και χρηστής διοίκησης ...Οι κανόνες αυτοί δεν επιδέχονται κομματικής εκμετάλλευσης, όπως ατυχώς συνέβη με την ανακοίνωση του κ. Καστανίδη, ο οποίος επιχειρεί να εμπλέξει στις κομματικές αντιπαραθέσεις υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι ενήργησαν απολύτως υπηρεσιακά", καταλήγει η ανακοίνωση.

    "Ο ανώνυμος συντάκτης της απάντησης μου αποδίδει χρήση ανακριβών δεδομένων. Τον προειδοποιώ ότι γνωρίζω άριστα τα στοιχεία της συγκεκριμένης υπόθεσης", ανταπάντησε ο κ. Καστανίδης, διερωτώμενος αν μπορεί μια υπάλληλος να αποσπά απόρρητες πληροφορίες μπροστά στα μάτια των συναδέλφων της χωρίς να την αποτρέπουν, καθώς και αν είναι αληθές πως η εν λόγω υπάλληλος είχε χειριστεί τον φάκελο του βουλευτή, συμπληρώνοντας στοιχεία ιδιοχείρως.

    [05] Πολιτική

    Ευρεία σύσκεψη της ΝΔ για τις αλλαγές

    Στην Ρηγίλλης οι δημοτικές

    3/8/2005 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο εφαρμογής νέου θεσμικού πλαισίου για την ανάδειξη Δημάρχων και Νομαρχών από τις ερχόμενες εκλογές στους ΟΤΑ, τον Οκτώβριο του 2006, θέμα που εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη της ΝΔ στην Ρηγίλλης, υπό τον γραμματέα του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την συμμετοχή των γραμματειών οργανωτικού και αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε πως η εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 42% και άνω, θα φέρει ικανότερους ανθρώπους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα βοηθήσει στο να βγουν τα κόμματα από την εκλογική διαδικασία. Παράλληλα, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για την στάση του και κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τις θέσεις της. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι να εφαρμοστούν οι αλλαγές από τις προσεχείς εκλογές στους ΟΤΑ, ενώ ανοικτό είναι το θέμα για το ποσοστό εκλογής Νομάρχη. "Εμείς έχουμε ως πάγια αρχή την ακομμάτιστη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, γι΄ αυτό επιδιώκουμε αναλογικότερες, δημοκρατικότερες και αποτελεσματικότερες διαδικασίες και δίνουμε την δυνατότητα για εκλογή από την πρώτη Κυριακή", δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας του τομέα αυτοδιοίκησης, Γιάννης Τζιαμτζής, επισημαίνοντας πως στόχος είναι ένας ευρύς διάλογος, ώστε κόμματα και φορείς της Αυτοδιοίκησης να διαμορφώσουν νέες συνθήκες στις τοπικές κοινωνίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγές στις δημοτικές

    [06] Κόσμος

    Αλλαγή φρουράς στο Ιράν

    3/8/2005 1:56:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Υπέρ της εξάλειψης των όπλων μαζικής καταστροφής τάχθηκε ο ο νέος πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στην πρώτη του επίσημη ομιλία μετά την έγκριση του διορισμού του από τον πνευματικό ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. "Ιστορικά, το ιρανικό έθνος τηρούσε πάντα μια αμυντική στάση, ποτέ δεν επιτέθηκε σε κανένα. Οι καταπιεστές, με πρώτο τον Μεγάλο Σατανά, γνωρίζουν ότι το ιρανικό έθνος δεν θα υποκύψει ποτέ στους εκβιασμούς", τόνισε ο Χαμενεΐ, αναφερόμενος στις ΗΠΑ. Ο 49χρονος πολιτικός, αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας, σε μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις της Τεχεράνης με τη διεθνή κοινότητα είναι ιδιαίτερα τεταμένες, εξαιτίας της απόφασής της να επαναλάβει τις πυρηνικές της δραστηριότητες. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν οι εργασίες σε εργοστάσιο μετατροπής ουρανίου. Την ίδια ώρα, το Ιράν χαρακτηρίζει απαράδεκτο το αίτημα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας να περιμένει μια εβδομάδα για την εγκατάσταση εξοπλισμού επίβλεψης.

    Δεν είναι έτοιμη η ΙΑΕΑ

    Ο Αλί Αγκαμοχαμαντί, εκπρόσωπος του Ανωτάτου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, δήλωσε ότι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ και του Ιράν εργάζονται στο εργοστάσιο κοντά στην πόλη Ισφαχάν.

    Ωστόσο, η εκπρόσωπος της ΙΑΕΑ, Μελίσα Φλέμινγ, δήλωσε ότι η Υπηρεσία δεν μπορεί να εγκαταστήσει τα συστήματα επιτήρησης πριν από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ώστε να αφαιρεθούν οι σφραγίδες και να αρχίσουν οι πυρηνικές δραστηριότητες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρόμος στην Τεχεράνη

    Ξαναρχίζουν τις πυρηνικές δραστηριότητες

    [07] Κόσμος

    Σε θέση μάχης ο στρατός

    Πραξικόπημα στη Μαυριτανία

    3/8/2005 1:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 7:03:30 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

    Στρατιωτικό πραξικόπημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Νουαξότ της Μαυριτανίας. Μέλη της Προεδρικής Φρουράς ελέγχουν το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και την Εθνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, οι εκπομπές των οποίων έχουν διακοπεί από τις 5 το πρωί τοπική ώρα. Οι στρατιώτες έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση στο Προεδρικό Μέγαρο και τα Υπουργεία, ενώ το αεροδρόμιο της χώρας έκλεισε. Ο πρόεδρος της χώρας, Μααουίγια Ουλντ Τάγια, που βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία για την κηδεία του Βασιλιά Φαχντ, μετέβη στον Νίγηρα. Όπως ανακοίνωσαν οι πραξικοπηματίες, ένα Στρατιωτικό Συμβούλιο θα ασκήσει την εξουσία για χρονική περίοδο "που δεν θα υπερβαίνει τα δύο έτη", με στόχο να δημιουργηθούν "συνθήκες διαφάνειας (... ) κάτω από τις οποίες οι πολιτικές δυνάμεις της Μαυριτανίας θα μπορέσουν να διεξάγουν "πολιτικό δημοκρατικό αγώνα". Την ανησυχία της εξέφρασε η Ισπανία, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

    [08] Οικονομία

    24ωρη πανελλαδική απεργία στις 16 Αυγούστου

    Ξανά απεργία οι τράπεζες

    3/8/2005 7:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε να προχωρήσει η ΟΤΟΕ στις 16 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των τραπεζοϋπαλλήλων στις 5 το απόγευμα έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας, Σοφοκλέους 11. Επίσης, η ΟΤΟΕ με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο καθιστά γνωστό, ότι δε θα ορίσει εκπροσώπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), καθώς όπως αναφέρει, το Ταμείο συνεστήθη αποκλειστικά με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Επίσης, η ΟΤΟΕ επισημαίνει, ότι ο σχετικός νόμος της Κυβέρνησης παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα συνταγματικότητας και τονίζει, πως "η λειτουργία του νέου Ταμείου είναι αμφίβολη". Ακόμα, στην ανακοίνωση τονίζεται, πως εντός των επόμενων ημερών η ΟΤΟΕ θα δώσει στη δημοσιότητα τις γνωματεύσεις κορυφαίων νομικών, που τεκμηριώνουν τη μη συμβατότητα του νόμου σε σχέση με τις διατάξεις του Συντάγματος και τις διεθνείς συμβάσεις.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανόρθωση εναντίον τοπ μόντελς

    3/8/2005 5:53:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την κλασσικότερη μέθοδο επιρροής, μέσω του αρχαιότερου επαγγέλματος στον κόσμο, φαίνεται πως προτίμησαν οι Τούρκοι για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για νίκη στον αποψινό επαναληπτικό της αναμέτρησης με την Ανόρθωση. Το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω της ιδιομορφίας του απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τα κυπριακά, τα τουρκικά αλλά και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και φυσικά τις αρχές της Τραπεζούντας, όμως σήμερα οι προσπάθειες να διατηρηθεί το ήπιο κλίμα δέχτηκε ένα ακόμη πλήγμα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος". "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ: Call girls στη διάθεση των διαιτητών του αγώνα από τους γηπεδούχους", ανέφερε ο τίτλος του "Φιλελεύρου" και λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Ανόρθωσης επιβεβαίωσε την καταγγελία, έχοντας λάβει σοβαρές πληροφορίες για την εγκυρότητά της. Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι άνθρωποι που πρόσφεραν στην διαιτητική τετράδα από την Αυστρία τις καλλίγραμμες κοπέλες ενεργούσαν για λογαριασμό της ομάδας ή ήταν απλοί φίλαθλοι, ωστόσο το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για αυτό η άμεση ενέργεια του κ Παντελή ήταν να κάνει σε διάβημα στους τρεις παρατηρητές της UEFA που βρίσκονται στην πόλη.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Θέλει να κρατήσει το Μπέκαμ η "βασίλισσα"

    3/8/2005 1:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να "έφαγε πόρτα" από το Βραζιλιάνο τεχνικό της Σάντος Γκάλο, στην πρόταση που του έκανε να εργαστεί στο πλευρό του συμπατριώτη του τεχνικού, Βαντερλεϊ Λουξεμπούργκο, αλλά ελπίζει ότι δεν θα γίνει το ίδιο και με το διεθνής Βρετανόάσο Ντεϊβιντ Μπέκαμ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Marca" η "βασίλισσα" πολύ σύντομα θα προτείνει στον Μπέκαμ να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το 2007, μέχρι το 2009. Για αυτό το λόγο ο πρόεδρος της "βασίλισσας", Φλορεντίνο Πέρεθ, έχει προγραμματίσει μέσα στην εβδομάδα να συναντηθεί με το μάνατζερ του παίκτη για να επισημοποιηθεί η ανανέωση της συνεργασίας τους.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μένει στη Μπόλτον ο "Stelios"

    3/8/2005 1:31:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: SKY SPORTS

    Πολύ κακό για το τίποτα, καθώς οι φήμες που ήθελαν το διεθνή Στέλιο Γιαννακόπουλο να μετακομίζει από το Μπόλτον στους πρωταθλητές ευρώπης της Λίβερπουλ, κατέρρευσαν σα "χάρτινοι πύργοι". Σε δηλώσεις του στο "SKY Sports" ο τεχνικός της Μπόλτον, Σαμ Αλαρντάις διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που ήθελαν τον "Stelios" να ντύνεται στα "κόκκινα" και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Έλληνας διεθνής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Μπόλτον: "Η διοίκηση ρώτησε τον εκτελεστικό διευθυντή της Λίβερπουλ Ρικ Πάρι για το αν όντως ενδιαφέρονται για τον Στέλιο και απάντησε ότι δεν κατέθεσαν ποτέ πρόταση και ότι ούτε θα καταθέσουν καθώς το όλο θέμα δεν είναι τίποτα παραπάνω από φήμες. Ο Στέλιος θα μείνει στην Μπόλτον και όλες αυτές οι φήμες θα πρέπει να σταματήσουν" ξεκαθάρισε ο κ. Αλαρντάις.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ενδεκάδα κορυφής

    3/8/2005 6:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς πολλές δηλώσεις και μεγάλα λόγια από την πλευρά της διοίκησης, έγινε πριν λίγη ώρα η παρουσίαση των μεταγραφών του Παναθηναϊκού που είναι οι περισσότερες και οι καλύτερες των τελευταίων ετών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ έντεκα παίκτες στάθηκαν στο πλευρό του Αργύρη Μήτσου, ο οποίος αρκέστηκε στο να προλογίσει το κατά κάποιον τρόπο, τελετουργικό του καλωσορίσματος. Ο κ. Μήτσου λοιπόν, τόνισε απλώς "Βρίσκομαι δίπλα σε μια ενδεκάδα παικτών που ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς φιλάθλους. Η διοίκηση ενήργησε σεμνά και αθόρυβα για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση αυτών των μεταγραφών" και αμέσως έδωσε τον λόγο στους πρωταγωνιστές.

    Λίγα λόγια, μεγάλοι στόχοι

    Το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας και πιθανότατα ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής που ήρθε στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, ο Φλάβιο Κονσεϊσάο, δήλωσε, "Χρειάστηκε μεγάλο διάστημα να τελειώσει το θέμα της μετακίνησής μου στον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς όλα τελείωσαν ομαλά και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα". Επίσης, ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ, Ιγκόρ Μπίσκαν τόνισε, "Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Σίγουρα το γεγονός ότι ήλθαν πολλοί νέοι παίκτες δυσχεραίνει την προσαρμογή, όμως σε αυτόν τον τομέα περιμένουμε τη βοήθεια των "παλαιών"". Όσο για τη "μάχη" του Παναθηναϊκού με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κροάτης άσος είπε, "Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη Βίσλα, όμως ο προπονητής και οι βοηθοί του θα μας δώσουν όποια πληροφορία χρειαζόμαστε και θα μας βάλουν στο κλίμα αυτών των κρίσιμων αναμετρήσεων". Στο ίδιο μήκος κύματος κι οι δηλώσεις των υπόλοιπων εννέα παικτών που παρουσιάστηκαν σήμερα και ήταν οι: Αντε Σέριτς, Μίκαελ Νίλσον, Αλέξης Τζιόλης, Βαγγέλης Μάντζιος, Γιώργος Θεοδωρίδης, Φίλιππος Δάρλας, Σωτήρης Λεοντίου, Πιερ Εμπεντε και Μιχάλης Σιημητράς.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τέλειωσε του Σάνκο

    3/8/2005 6:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 7:24:23 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την απόκτηση του Λου Σάνκο ανακοίνωσε η ΑΕΚ ολοκληρώνοντας το παζλ των μεταγραφών. Ο 26χρονος Σουηδός μέσος, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών με την Ένωση και σύμφωνα με πληροφορίες θα αμείβεται ετησίως με το ποσό των 150.000 ευρώ. Προηγούμενος η διοίκηση είχε συμφωνήσει και με την ομάδα του πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε για την παραχώρησή του έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ.

    "Εδώ είναι το μέλλον μου"

    Λίγο πριν από την έναρξη της απογευματινής προπόνησης ο Λου Σάνκο δήλωσε:

    "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Πολλοί στη Σουηδία ξαφνιάστηκαν που ήρθα σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο.

    Ήμουν για λίγες ημέρες με την ομάδα στην Ιταλία. Ήταν λίγο δύσκολη η προσαρμογή μου, αλλά οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πάρα πολύ. Όλα είναι καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

    Όταν ένας ποδοσφαιριστής φεύγει από μία ομάδα, συνήθως κανείς δε χαίρεται. Το ίδιο συμβαίνει και με έμενα, αλλά αυτό είναι το μέλλον μου".

    Ο Τσάνκο σκέφτεται σοβαρά τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα της χώρας του και σχετικά δήλωσε: "Θα πρέπει να έχουν πλέον τα μάτια τους ανοιχτά. Έγινα μέλος μίας μεγάλης ομάδας και αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει για να διαπιστώσουν αν μπορώ να βοηθήσω την Εθνική ομάδα της πατρίδας μου".

    Ο Σάνκο γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1979. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Σιριάνσκα Φορενίνγκεν, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε έως το 1998, ενώ στη συνέχεια "μετακόμισε" στην Ασιρίσκα (1999-2000).

    Το 2001 πήρε μεταγραφή στη Τζουργκάρντεν, ενώ το Δεκέμβριο του 2002 εντάχθηκε στο δυναμικό της Μάλμε με την οποία αγωνιζόταν έως πρόσφατα.

    Πρόβλημα με Κονέ;

    Εν τω μεταξύ, νομικό πρόβλημα με την μεταγραφή του Παναγιώτη Κονέ, προέκυψε στην Ένωση, μετά από παρέμβαση του Ολυμπιακού, η οποία με ανακοίνωσή της επικαλείται άρθρο του κανονισμού μεταγραφών, για να αποδείξει ότι ο παίκτης ανήκει ακόμα στο δυναμικό του.

    Ο Ολυμπιακός απευθύνθηκε τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΕΠΑΕ για να ακυρώσει τη μεταγραφή βασιζόμενος στο άρθρο 8, παράγραφος 5, του κανονισμού μεταγραφών σύμφωνα με το οποίο:" Αθλητής που ανήκει σε Π.Α.Ε. και μεταγράφεται σε ομάδα του εξωτερικού, υπογράφοντας σύμβαση παροχής αθλητικών υπηρεσιών, χωρίς τη συναίνεση της Π.Α.Ε. από την οποία προέρχεται, πριν από τη συμπλήρωση του δέκατου όγδοου (18ου) έτους της ηλικίας του ή πριν από τη λήξη του χρονικού διαστήματος της δέσμευσής του σ αυτή, αν είναι άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, δεν μπορεί να μεταγραφεί σε άλλο σωματείο, ή Π.Α.Ε. στην Ελλάδα, αλλά εντάσσεται στην Π.Α.Ε. που ανήκε, είναι δε υποχρεωμένος, έστω και αν έχει ηλικία μεγαλύτερη του εικοστού πρώτου (21ου) έτους, να εκπληρώσει προς αυτή τις υποχρεώσεις που είχε κατά το χρόνο που μεταγράφηκε στην ομάδα του εξωτερικού".

    Μέχρις στιγμής δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

    Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έκανε σήμερα παρέμβαση τόσο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) όσο και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών (ΕΠΑΕ) για το θέμα της «μεταγραφής» του ποδοσφαιριστή της Παναγιώτη Κονέ, σε άλλη ΠΑΕ. Σύμφωνα με τον κανονισμό μεταγραφών επαγγελματικού ποδοσφαίρου (κανονισμός 1), άρθρο 8, παράγραφος 5, ο ποδοσφαιριστής ανήκει στο δυναμικό της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ".

    Αποχώρησε ο Ίβιτς

    Όσον αφορά την προετοιμασία, η σημερινή προπόνηση ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην κατάφυση του τένοντα στο δεξί γόνατο. Ο ποδοσφαιριστής το απόγευμα θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, για προληπτικούς λόγους.

    Στο μεταξύ, ελαφρύ αποσπαστικό κάταγμα στην κερκίδα του αριστερού χεριού έδειξε η ακτινογραφία που έβγαλε σήμερα το πρωί ο Άγγελος Κομβολίδης. Ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής προπόνησης, μετά από πτώση, και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

    Αντίθετα, ο Νικολά Μάλμπασα, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ελαφριά θλάση στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού, προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς, χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, όπως επίσης και ο Όλεγκ Βιενγλίνσκι, που υπέφερε από φαρυγγίτιδα. Στο κανονικό πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί από αύριο και ο Βασίλης Πλιάτσικας, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

    Ακόμη, οι Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος και Κώστας Κατσουράνης συνέχισαν με ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

    Την Πέμπτη θα γίνει μόνο μια προπόνηση, το πρωί, ενώ την Παρασκευή η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αγγλία και το φιλικό με την Τσάρλτον.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αποκαλυπτήρια για Ατρόμητο

    3/8/2005 7:36:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αλλά και την εμφάνιση της ομάδας παρουσίασε σήμερα επίσημα η ΠΑΕ Ατρόμητος. Η νεοσύστατη ομάδα που προήλθε από την συγχώνευση του Ατρόμητου με την Χαλκηδόνα και φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τη νέα περίοδο, εκτός των παλιών θα στηριχτεί και στους νέους Μίλεν Πέτκοφ, Λουκά Καραδήμο, Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, Νίκο Σκαρμούτσο, Γιώργο Γεωργίου, Ηλία Μανίκα, Θανάση Παπαγεωργίου και Φώτη Καραγκιολίδη. Στη παρουσίαση εκτός του πρόεδρου Γιώργου Σπανού, παραβρέθηκε και δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

    "Στηριζόμαστε σε γερές βάσεις"

    "Είναι χαρά μου να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και να παρουσιάζω τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ατρομήτου, οκτώ καλούς ποδοσφαιριστές. Φυσικά ξεχωρίζω τον Μίλεν Πέτκοφ, τον οποίο έχω χαρακτηρίσει ως την ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας. Πιστεύω ότι στηριζόμαστε σε γερές βάσεις, με τον προπονητή Γιώργο Παράσχο να "χτίζει" το νέο Ατρόμητο αγωνιστικά και όλους εμάς πασχίζουμε για την σωστή οργάνωση του συλλόγου", είπε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Σπανός, ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το γήπεδο του Περιστερίου θα παραχωρηθεί στην ΠΑΕ για 12 χρόνια.

    "Θέλω να αποκαλύψω ότι συμφωνήσαμε με τον Δήμο Περιστερίου και θα παραχωρηθεί για τα επόμενα 12 χρόνια στην ΠΑΕ Ατρόμητος η χρήση και η εκμετάλλευση του δημοτικού σταδίου Περιστερίου. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συμφωνία για την ομάδα μας, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να επενδύσουμε διαφορετικά. Θα δημιουργήσουμε μπουτίκ με όλα τα αντικείμενα που μπορούν να παραχθούν με το σήμα του Ατρομήτου, αλλά και καφετέρια μέσα στο γήπεδο. Και αυτό είναι μόνο η αρχή".

    "Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω δίπλα μου αυτόν τον άξιο άνθρωπο που ανέλαβε τις τύχες του Ατρομήτου, τον Γιώργο Σπανό. Πιστεύω ότι θα γνωρίσουμε ημέρες δόξας. Οσον αφορά τα έργα στο δημοτικό στάδιο Περιστερίουν προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, δουλεύουμε επτά μέρες την εβδομάδα και ήδη είμαστε σε καλύτερο δρόμο από τα άλλα τρία γήπεδα, στα οποία γίνονται έργα ανακατασκευής", τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

    [15] Μπάσκετ

    Κράτησαν Χορι, πήραν Ομπέρτο οι "Σπερς"

    3/8/2005 12:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το βομβαρδιστικό των πρωταθλητών του Σαν Αντόνιο, Ρόμπερτ Χόρι θα συνεχίζει να "φορτώνει" με τρίποντα τα καλάθια των αντιπάλων του για ακόμη τρία χρόνια, καθώς χθες ανανέωσε τη συνεργασία του με τους "Σπερς". Επίσης παρέα το συμπατριώτη του Φαμπρίτσιο Ομπέρτο θα έχει ο Αργεντίνος άσος, Μανού Τζινόμπιλι, καθώς το Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας, που μετά από επτά χρόνια "φαγούρας" στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

    [16] Μπάσκετ

    "Σκληρός του Μαϊάμι" για ακόμη 5 χρόνια ο "Σακ"

    3/8/2005 12:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο φόβος και ο τρόμος για τους αντιπάλους του Μαϊάμι, που ακούει στο όνομα του θηριώδους σέντερ, Σακίλ Ο Νιλ θα συνεχιστεί και για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς ο "Σακ" ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τους "Χιτ" και πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια, καθώς είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ. Ο Αμερικανός σέντερ που έχει δώσει 12 φορές το παρών σε "All Star Game" από χθες βρίσκεται σε διακοπές στη Ρώμη, όπου σήμερα μετά από εντολή του προέδρου της ομάδας, Πατ Ραϊλι, θα πετάξει μέχρι την "Αιώνια Πόλη" το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, για να τον υποβάλλουν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η δήλωση του κ. Ράϊλι ότι "η ανανέωση της συνεργασίας μας με το Σακίλ ήταν η βασική μας προτεραιότητα". Εξάλλου από χθες συμπαίκτης του Ο Νιλ στο Μαϊάμι θα είναι και ο Άντουαν Γουόκερ, που αποκτήθηκε από τη Βοστώνη. Επίσης τη φανέλα των "Χιτ" θα φορούν από τη νέα περίοδο και οι Τζεϊσον Γουίλιαμς και Τζεϊμς Ποσεϊ.

    [17] Βόλεϊ

    Πήρε Κάριτς η Ορεστιάδα

    3/8/2005 7:23:00 μμ

    Τον Σέρβο διαγώνιο Νέναντ Κάριτς (27 ετών-1,95) απέκτησε η Ορεστιάδα. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας, και αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή Μίλαν Τζούριτς, καθώς είχαν συνεργαστεί και πέρυσι στον Παφιακό Κύπρου. Η ακριτική ομάδα "έκλεισε" έτσι το ρόστερ της και από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Απόντες τις πρώτες ημέρες θα είναι ο Κολομβιανός Μορέλο (έχει υποχρεώσεις με την εθνική της χώρας) και ο Κάριτς, ο οποίος αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    [18] Δαμάζοντας τα κύματα στο Ζέγκεντ

    3/8/2005 4:15:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η "τριπλέτα" των διεθνών του κανόε καγιάκ Μαρία Μπυράκη, Ασημίνα Σκουρτανιώτη και Κυριακή Σεντούκα θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα από την Παρασκευή 5 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρεμων νερών εφήβων-νεανίδων, στο ουγγρικό Ζέγκεντ. Στην διοργάνωση αυτή όπου θα δώσουν το παρών 480 αθλητές και αθλήτριες από 59 χώρες, οι κοπέλες του ομοσπονδιακού τεχνικού Ζντίσλαβ Σούμπσκι, που βρίσκεται ήδη στην Ουγγαρία, ελπίζουν απλά σε μία καλή εμφάνιση.

    [19] Πρόωρος αποκλεισμός της Δανιηλίδου

    3/8/2005 1:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην πρεμιέρα του απλού του τουρνουά "Acura Classic", στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Λένα Δανιηλίδου δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γερμανίδας πρωταθλήτριας Άννα Γκρένεφελντ. Το Νο 26 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 2-0 (7-5, 6-4) της Χανιώτισσας πρωταθλήτριας που θα αρκεστεί πλέον στο τουρνουά του διπλού. Εκεί με παρτενέρ την Αμερικανίδα, Τζένιφερ Ράσελ έχουν ήδη περάσει στη φάση των "16" και στον επόμενο αγώνα αντιμετωπίζουν τη νικήτρια ομάδα της αναμέτρησης Ιβέτα Μπενέσοβα (Τσεχία)/Μπράιαν Στιούαρτ (Αυστραλία)-Τζάνετ Λι (Ταϊπέι)/Σουάι Πενγκ (Κίνα).

    [20] Υγεία

    Αποτελεσματικός ο ανανάς, λέει αμερικανική μελέτη

    "Τροπικό" όπλο κατά καρκίνου

    3/8/2005 5:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Ελπίδες για την καταπολέμηση της επάρατης νόσου γεννά μια μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία δύο μόρια από τον μίσχο του ανανά μπορούν να αντιμετωπίσουν την καρκινική ανάπτυξη. Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Κουίνσλαντ, το μόριο CCS είναι δυνατόν να μπλοκάρει μια πρωτεΐνη ονόματι Ras, που είναι ελαττωματική στο 30% όλων των τύπων καρκίνου, ενώ το μόριο CCZ διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς το να στοχεύσει και να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα. Οι επιστήμονες μελέτησαν ένα εκχύλισμα των δύο μορίων, που είναι πλούσια πηγή ενζύμων και χρησιμοποιείται ευρέως για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό, καθώς και στη διαύγεια της μπίρας και την κατεργασία δερμάτων. "Ανακαλύψαμε ότι το εκχύλισμα έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες και μπορεί να ενεργοποιήσει συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, μπλοκάροντας, ταυτόχρονα, την ανοσοποιητική λειτουργία άλλων κυττάρων", επεσήμανε ο επικεφαλής των ερευνητών, δρ. Τρέισι Μίνοτ, επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω τάξη ενζύμων αποδεικνύεται ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα.

    Διπλή δράση

    "Ο τρόπος που λειτουργούν τα CCS και CCZ είναι διαφορετικός από κάθε άλλο φάρμακο στην κλινική πρακτική. Επομένως, αντιπροσωπεύουν έναν εντελώς νέο τρόπο θεραπείας και πιθανόν μια ολόκληρη κατηγορία αντικαρκινικών παραγόντων", τόνισε ο δρ. Μίνοτ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

    Τόσο το CCS, όσο και το CCZ, είναι πρωτεάσες, μόρια που συνήθως σχετίζονται με την διάσπαση των πρωτεϊνών, όπως για παράδειγμα γίνεται κατά την διαδικασία της πέψης.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπήρχε η υποψία πως διαφορετικά συστατικά του πρωτογενούς μείγματος μπορεί να ευθύνονται για τις βιολογικές επιδράσεις του εκχυλίσματος. Τελικά, όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας, οι CCS και CCZ μπορούν να μπλοκάρουν την ανάπτυξη μιας ευρείας γκάμας καρκινικών κυττάρων, όπως του μαστού, των πνευμόνων, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του μελανώματος.

    Πάντως, όπως παρατήρησε η Τζούλι Σαρπ, από το βρετανικό Ινστιτούτο Μελέτης του Καρκίνου, πολλά τα όπλα κατά της επάρατης νόσου μπορούν να βρεθούν στη φύση, ωστόσο, "η πραγματική δοκιμασία είναι να εξετασθεί αν τα αποτελέσματα στο εργαστήριο μπορούν να αναπαραχθούν επιτυχώς και σε ασθενείς".

    [21] Υγεία

    Αντιδρά η ένωση βιομηχανιών

    Λιγότερο αλάτι στις τροφές

    3/8/2005 10:32:00 πμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Οι στόχοι που είχε θέσει ο FSA (η Βρεττανική υπηρεσία ελέγχου τροφίμων) για να μειωθούν τα επίπεδα αλατιού στα φαγητά δεν φαίνεται να υλοποιούνται, καθώς υπάρχει αντίδραση από τις βιομηχανίες τροφίμων. Ειδική ομάδα των βιομηχανιών που συστάθηκε ζήτησε από τον FSA, να γίνουν πιο ελαστικά τα ανώτερα αποδεκτά επίπεδα αλατιού στα φαγητά λόγω του ότι υπάρχουν, όπως υποστηρίζουν, ζητήματα τεχνικής και καταναλωτικής προτίμησης. Ο FSA επέκρινε τη στάση των βιομηχανιών υποστηρίζοντας ότι το θέμα αυτό έχει να κάνει άμεσα με την υγεία. Αντίθετη στις προτάσεις του FSA σχετικά με το θέμα είναι και η βρετανική ένωση βιομηχανιών.

    Οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις

    Πάντως έγγραφο του FSA δείχνει πως το προτεινόμενο επίπεδο αλατιού στο ζαμπόν ήταν 1.9g ανά 100g και αυξήθηκε σε 2.5g ανά 100g μετά από τη συζήτηση με την ομάδα βιομηχανιών. Αντίστοιχα το ποσοστό στη σούπα αυξήθηκε από 0.5g ανά 100g σε 0.7g ανά 100g.

    Τα υψηλά επίπεδα αλατιού στα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με έναν αυξανόμενο κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος, η οποία οδηγεί στις καρδιακές παθήσεις.

    Έρευνα έδειξε πως 70.000 περιστατικά καρδιακών παθήσεων, τα μισά από τα οποία είναι μοιραία, θα αποτρέπονταν εάν μειωνόταν το μέσο επίπεδο του αλατιού στα φαγητά σε έξι γραμμάρια ανά ημέρα.

    Ο καθηγητής Graham MacGregor, από τη μονάδα πίεσης αίματος στο νοσοκομείο του ST George, Tooting στο Λονδίνο είπε: "Είναι παράλογο να ζητάτε να μη μειωθεί το επίπεδο αλατιού στα τρόφιμα με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η υγεία μας"

    Μπορούν να μειωθούν σταδιακά

    Από την πλευρά του ο FSA επιμένει πως τα επίπεδα αλατιού θα μπορούσαν να μειωθούν σταδιακά και αναφέρει χαρακτηριστικά: "Είναι ανόητο για τις βιομηχανίες να ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί αυτό. Όλα μπορούν να γίνουν. Έχουμε έναν σημαντικό και προκλητικό στόχο για να μειώσουμε το μέσο επίπεδο σε έξι γραμμάρια ημερησίως μέχρι το 2010 και χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των τομέων, αλλά ιδιαίτερα των βιομηχανιών, για να το επιτύχουμε αυτό".

    Τέλος ο Martin Paterson, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ένωσης βιομηχανιών τροφίμων και ποτών, είπε: "Η βιομηχανία τροφίμων είναι δεσμευμένη με τον FSA ώστε να μειώνονται τα επίπεδα αλατιού στα προϊόντα και την παροχή των χαμηλότερων αλατισμένων επιλογών όπου τεχνολογικά είναι αυτό εφικτό" και πρόσθεσε "Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το FSA και το τμήμα υγείας για να βοηθήσουμε στο να επιτύχουμε τη μείωση νατρίου στη διατροφή μας".

    [22] Τεχνολογία

    Κλειδώνουν τα αρχεία μας

    Χάκερς ζητούν λύτρα

    3/8/2005 2:19:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο είναι ορατός ο κίνδυνος να προσβληθεί ο υπολογιστής μας από κάποιον ιό ή άλλο αντίστοιχο καταστροφικό πρόγραμμα ή να υποστούμε υποκλοπή προσωπικών μας δεδομένων. Πρόσφατα στις ΗΠΑ έκανε την εμφάνισή της και μία νέα απειλή αρκετά πρωτότυπη αλλά και επικίνδυνη. Αυτή σχετίζεται με την ομηρία προγραμμάτων από χάκερς και την απαίτηση λύτρων για να τα ελευθερώσουν. Μπορεί να μας φαίνεται ανόητο, όμως είναι πραγματικότητα. Οι χάκερς, λοιπόν, μπαίνουν στον υπολογιστή και κλειδώνουν αρχεία οποιασδήποτε μορφής ώστε αυτά να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες τους. Στη συνέχεια επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη του προσβεβλημένου PC μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απαιτούν χρήματα για να τα ξεκλειδώσουν.

    Ενεπλάκη το FBI

    Το πρώτο θύμα της απάτης αυτής που σχετίζεται με το διαδύκτυο ήταν ένας Αμερικανός χρήστης Internet του οποίου τα έγγραφα, οι φωτογραφίες και τα λογισμικά φύλλα κλειδώθηκαν από έναν χάκερ ο οποίος έστειλε e-mail ζητώντας του ως λύτρα 200 δολλάρια για να του επιτρέψει την πρόσβαση στα αρχεία του.

    Το FBI ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή δείχνοντας πόσο σοβαρή είναι η απειλή αυτή.

    Οι εταιρείες δημιουργίας software, αφού την βάφτισαν ransom-ware, προχωρούν στην αναβάθμιση των προγραμμάτων τους ώστε να αντιμετωπίσουν τη νέα απειλή..

    [23] Παράξενα

    Κατοικίδια fit και σταρ

    3/8/2005 2:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως το σκυλάκι, η γατούλα, το χαμστεράκι ή το λαγουδάκι σας έχει περιττά κιλά; Αυτό είναι επικίνδυνο, τονίζει ζωοφιλικό σωματείο της Μεγάλης Βρετανίας και αναζητά τα πιο παχουλά κατοικίδια της χώρας για να τα στείλει σε τηλεοπτικό "στρατόπεδο" αδυνατίσματος! Σύμφωνα με το σωματείο PDSA, το 48% των ιδιοκτητών κατοικίδιων δείχνει την αγάπη του δίνοντάς τους περισσότερο φαγητό από το επιτρεπτό, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που φροντίζουν για την σωματική άσκηση των τετράποδων φίλων τους. Έτσι, το PDSA πήρε την μεγάλη απόφαση και αναζητά τα οκτώ πιο παχουλά κατοικίδια της Γηραιάς Αλβιόνας, τα οποία θα μπουν σε τηλεοπτικό πρόγραμμα αδυνατίσματος διάρκειας 100 ημερών, που θα περιλαμβάνει επίσης σωματική άσκηση και εκμάθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Εκτός, όμως, από μια καλλίγραμμη σιλουέτα, το σωματείο υπόσχεται στο κατοικίδιο που θα χάσει τα περισσότερα κιλά και ένα διήμερο ταξίδι αναψυχής, μαζί με τον ιδιοκτήτη του, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ντόρσετ. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 31η Αυγούστου και τα προς αδυνάτισμα ζωάκια θα επιλεγούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα του προγράμματος αναμένεται τον Ιανουάριο.

    Σχετικά Links: PDSA

    [24] Παράξενα

    Ανακαλύφθηκαν στον Καναδά

    Οι "παλιότεροι" δεινόσαυροι

    3/8/2005 11:45:00 πμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Επιστήμονες στον Καναδά ανακάλυψαν τα παλαιότερα έμβρυα δεινοσαύρων. Αυτό συνέβη με τρόπο που θύμιζε την όλη διαδικασία μιας χειρουργικής επέμβασης. Πιο συγκεκριμένα εντόπισαν δύο έμβρυα του Μεσσοσπονδύλου, είδους φυτοφάγου δεινόσαυρου, που ζούσε στις πλαγιές της Νότιας Αφρικής 190 εκατομμύρια χρόνια πριν. Τα έμβρυα αυτά όμως είχαν παρατηρηθεί για πρώτη φορά σε εθνικό πάρκο το 1978, αλλά οι επιστήμονες τότε θεώρησαν κατά αρχήν πως επρόκειτο για είδος κροκοδείλου, για αυτό και ανέβαλαν την ανασκαφή. Τα αυγά ήταν καταχωνιασμένα σε ένα σχιστόλιθο και ήταν πολύ δύσκολο να απομονωθούν από την πέτρα χωρίς να υποστούν ζημιά.

    Ανήκουν στην εποχή "Τζουράσικ"

    "Η ανακάλυψη είναι πολύ σπάνια", αναφέρει σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Ρόμπερτ Ράιζ και συμπληρώνει "Τα αυγά των δεινοσαύρων ή γενικά τα απολιθωμένα αυγά είναι σπάνια. Τα έμβρυα μέσα στα αυγά είναι ακόμη σπανιότερα, καθώς πολλές φορές ανακαλύπτονται αυγά χωρίς έμβρυα".

    Τα συγκεκριμένα έμβρυα ανήκουν στην εποχή "Τζουράσικ" που χρονολογείται 120 εκατομμύρια χρόνια πιο πριν. Έτσι οι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν την εξέλιξη των δεινοσαύρων. Χρησιμοποιώντας ένα μικροσκόπιο, ένα τροχό για δόντια και μικροσκοπικά εργαλεία, η βοηθός ερευνητής της Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο Νταιάν Σκότ πέρασε ένα χρόνο στη Μισισάγκουα του Οντάριο, λαξεύοντας την πέτρα για να αποσπάσει άθικτα τα απολιθωμένα έμβρυα.

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Γλυκόξινη" γεύση στον ΟΦΗ

    3/8/2005 6:42:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ανάμεικτα συναισθήματα έχει προκαλέσει στα μέλη της αποστολής του ΟΦΗ η χθεσινή ήττα από τη Βέρντερ Βρέμης (2-1), σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στην πόλη Κόλεν της Γερμανίας. Η χαμένη ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη απέναντι σ` ένα μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι το συγκρότημα του Τόμας Σάαφ, έστω και σε φιλικό αγώνα από τη μια και η καλή αγωνιστική παρουσία των Κρητικών από την άλλη άφησαν μια γλυκόξινη "γεύση", όπως τόνισε και ο Βαγγέλης Βλάχος.

    "Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο"

    "Πράγματι μας στενοχωρεί το γεγονός ότι δεν κερδίσαμε χθες" δήλωσε ο Βαγγέλης Βλάχος και συνέχισε: "Απέναντι στην ομάδα που ήλθε πέρυσι τρίτη στο πρωτάθλημα της Γερμανίας, όλα τα παιδιά έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και από καθαρή ατυχία δεν ήλθε η νίκη. Παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοι μας είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος τους, που ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όλοι οι παίκτες έδειξαν για μια ακόμη φορά εκπληκτική διάθεση και θέληση για προσφορά και να πετύχουν το καλύτερο για την ομάδα μας. Η συμπεριφορά των παικτών μου είναι κάτι μου με εντυπωσιάζει και πάντα θα το αναφέρω".

    Στη συνέχεια, ο τεχνικός του κρητικού συγκροτήματος επεσήμανε: "Από την πρώτη στιγμή που ήλθα στον ΟΦΗ, είπα ότι στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, που θα κοιτάζει μόνο ψηλά. Παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας μας, πρέπει να ομολογήσω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι οι παίκτες δουλεύουν με συνέπεια και έχουν βάλει καλά στο πετσί τους ότι εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, όχι μόνο τώρα, αλλά σε όλη την αγωνιστική σεζόν, για να φέρουμε την ομάδα μας στο επίπεδο που είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί και να βρίσκεται. Ξέρω ότι αρκετοί είναι αυτοί που στέκονται στο τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα, ακόμη κι αν είναι φιλικός. Όμως, σήμερα εμείς δεν στεκόμαστε σ΄ αυτή την λεπτομέρεια. Ανέφερα νωρίτερα ότι στόχος μας είναι η κατάκτηση της νίκης σε κάθε αγώνα που δίνουμε. Από το στόχο αυτό δεν αποτελούν εξαίρεση τα φιλικά ματς. Όμως, για μένα είναι ακόμη πιο σπουδαίο να υλοποιήσω το πρόγραμμα που έχω καταρτίσει με τους συνεργάτες μου και έχει ένα και μοναδικό στόχο: Πως η ομάδα μας θα βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας, όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σήμερα, λοιπόν, που είμαστε στις τελευταίες ημέρες της προετοιμασίας μας στη Γερμανία, πρέπει να ομολογήσω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ο κόσμος του ΟΦΗ να είναι σίγουρος ότι θα δει μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα στην έναρξη του πρωταθλήματος. Οι παίκτες που έχει η ομάδα μας δουλεύουν με υποδειγματική συνέπεια και όλοι που αγαπούν τον ΟΦΗ θα πρέπει να έλθουν κοντά τους και να βοηθήσουν την προσπάθεια που κάνουν."

    Στις 9 Αυγούστου (17:30) στο στάδιο του Γάλου ο ΟΦΗ θα δώσει φιλικό αγώνα με τον Αστέρα Ρεθύμνου. Θα είναι το πρώτο φιλικό ματς που θα δώσει ο ΟΦΗ στην Κρήτη την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

    [26] Κοινωνία

    Προειδοποίηση για το Βενιζέλειο

    3/8/2005 6:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 6:26:41 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Επικίνδυνα τρόφιμα και ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής εντόπισαν στην κουζίνα του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης οι επόπτες Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι δεν τηρούνταν οι σωστές θερμοκρασίες συντήρησης τροφίμων, ενώ τα τρόφιμα δεν ήταν τακτοποιημένα στο ψυγείο, με άμεσο κίνδυνο μόλυνσης. Στην έκθεσή τους, οι επόπτες σημειώνουν, ότι αν άμεσα δε γίνει αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας των χώρων πλύσεως των σκευών παρασκευής τροφής, καθώς και των αποθηκών, θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου ο Πρόεδρος της ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας) Κρήτης Γιάννης Καλατζάκης σημείωσε, ότι θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο για να δει πώς θα διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών και να συζητήσει με την διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου την έκθεση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

    [27] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οι όμιλοι της Δ' Εθνικής

    3/8/2005 6:01:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    1ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΕΒΡΟΥ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

    ΕΒΡΟΥ Ορέστης Ορεστιάδας

    ΘΡΑΚΗΣ Δόξα Γρατινής

    ΘΡΑΚΗΣ Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων

    ΞΑΝΘΗΣ Απόλλων Διομήδειας

    ΞΑΝΘΗΣ Δόξα Ξάνθης

    ΚΑΒΑΛΑΣ Θεαγένης Θάσου

    ΚΑΒΑΛΑΣ Νέστος Χρυσούπολης

    ΔΡΑΜΑΣ Ανακάλυψη Αμπελοκήπων

    ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. Καλαμπακίου

    ΔΡΑΜΑΣ Πανδραμαϊκός

    ΔΡΑΜΑΣ Προσωτσανη

    ΣΕΡΡΩΝ Απόλλων Παραλιμνίου

    ΣΕΡΡΩΝ Βισαλτιακός Νιγρίτας

    ΣΕΡΡΩΝ Εθνικός Σιδηροκάστρου

    ΣΕΡΡΩΝ Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας

    ΣΕΡΡΩΝ Οδυσσέας Αναγεννήσεως

    2ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κρήνη

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κουφάλια

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Λύκοι

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μακεδονικός Νεάπολης

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Α.Ο. Νέων Επιβατών

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ομόνοια Σίνδου

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ορφέας Σουρωτής

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Παύλος Μελάς

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αριστοτέλης Νέας Γωνιάς

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Νέα Καλλικράτεια

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Νέα Τριγλία

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Νίκη Πολυγύρου

    ΚΙΛΚΙΣ Εθνικός Αξιούπολης

    ΠΕΛΛΑΣ Αετός Σκύδρας

    ΠΕΛΛΑΣ Αλμωπός Αριδαίας

    ΠΕΛΛΑΣ Αναγέννηση Γιαννιτσών

    ΠΕΛΛΑΣ Απόλλων Κρύας Βρύσης

    3ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε. Αλεξάνδρειας

    ΗΜΑΘΙΑΣ Αχιλλέας Νεοκάστρου

    ΗΜΑΘΙΑΣ Ενωση Απόστολου Παύλου

    ΗΜΑΘΙΑΣ Νάουσα

    ΦΛΩΡΙΝΑΣ Μέγας Αλέξανδρος

    ΚΟΖΑΝΗΣ Γαλατινή

    ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε. Δημητρίου Υψηλάντη

    ΚΟΖΑΝΗΣ Κοζάνη

    ΚΟΖΑΝΗΣ Μακεδονικός Φούφας

    ΚΟΖΑΝΗΣ Τιτάν Σερβίων

    ΠΙΕΡΙΑΣ Βατανιακός Κατερίνης

    ΠΙΕΡΙΑΣ Εθνικός Κατερίνης

    ΠΙΕΡΙΑΣ Πύδνα Κιτρους

    ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Αστραπή Μεσοποταμιάς

    ΓΡΕΒΕΝΩΝ Καμβουνιακός Δεσκάτης

    4ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΤΡΙΚΑΛΩΝ Δήμητρα

    ΤΡΙΚΑΛΩΝ Φαρκαδόνα

    ΛΑΡΙΣΑΣ Απόλλων Λάρισας

    ΛΑΡΙΣΑΣ Αχιλλέας Φαρσάλων

    ΛΑΡΙΣΑΣ Ηρακλής Χάλκης

    ΛΑΡΙΣΑΣ Κίσσαβος Συκουρίου

    ΛΑΡΙΣΑΣ Φιλοκτήτης

    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Αστέρας Καρδίτσας

    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Α.Ο. Καρδίτσας

    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ταυρωπός

    ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Η Μυρικη

    ΦΩΚΙΔΑΣ Ανδρούτσος Γραβιάς

    ΦΩΚΙΔΑΣ Αστέρας Ιτέας

    ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αλμυρός

    ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου

    ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Θησέας Αγριάς

    ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ρήγας Φερραίος

    5ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κρόνος Αργυράδων

    ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε. Φαιάκων

    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Α.Ε. Νέας Σελέυκειας

    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Πυρσός Ελευθερίου

    ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ο. Ανατολής

    ΗΠΕΙΡΟΥ Δόξα Κρανούλας

    ΗΠΕΙΡΟΥ Σταυραετός Συρρακου

    ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ Απόλλων Πάργας

    ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ Εθνικός Φιλιππιάδας

    ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ Π.Α.Σ. Πρέβεζα

    ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ Τηλυκράτης

    ΑΡΤΑΣ Αετός Διάσελλου

    ΑΙΤΝ/ΝΙΑΣ Ακαρνανικός Φυτειών

    ΑΙΤΝ/ΝΙΑΣ Ελαιόφυτο

    ΑΙΤΝ/ΝΙΑΣ Μεσολόγγι

    ΑΙΤΝ/ΝΙΑΣ Ναυπακτιακός Αστέρας

    6ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΛΑΚΩΝΙΑΣ Πανγυθεατικός 2001

    ΑΧΑΪΑΣ Αστραπή Ψαροφαΐου

    ΑΧΑΪΑΣ Ζαβλάνι

    ΑΧΑΪΑΣ Παναιγιάλειος

    ΗΛΕΙΑΣ Αίας Γαστούνης

    ΗΛΕΙΑΣ Αστέρας Αμαλιάδας

    ΗΛΕΙΑΣ Ηλειακός Λεχαινών

    ΗΛΕΙΑΣ Παμβουπρασιακός

    ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Απόλλων Πεταλιδίου

    ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Αστέρας Αρφαρών

    ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Μιλτιάδης

    ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Πάμισσος Μεσσήνης

    ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ Α.Ο. Κεφαλληνίας-Ιθάκης

    ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ Λειβαθώ

    ΖΑΚΥΝΘΟΥ Αστέρας Μαχαιράδου

    ΖΑΚΥΝΘΟΥ Ζάκυνθος

    7ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Παναργειακός

    ΑΡΚΑΔΙΑΣ Λεωνίδιο

    ΑΡΚΑΔΙΑΣ Πανθυρεατικός

    ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ελλάς Βέλου

    ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Παγκορινθιακός

    ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ολυμπιακός Λουτρακίου

    ΕΥΒΟΙΑΣ Ηρακλής Ψαχνών

    ΕΥΒΟΙΑΣ Ολυμπιακός Χαλκίδας

    ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αγιος Θωμάς

    ΒΟΙΩΤΙΑΣ Επαμεινώνδας Λεύκτρων

    ΒΟΙΩΤΙΑΣ Η Θήβα

    ΕΠΣΔΑ Αίας Παραλίας Ασπροπύργου

    ΕΠΣΔΑ Ενωση Πανασπροπυργιακού Δόξας

    ΕΠΣΔΑ Μανδραϊκός

    ΕΠΣΔΑ Πανελευσινιακός

    ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Δάφνη

    8ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΑΘΗΝΩΝ Αγία Παρασκευή

    ΑΘΗΝΩΝ Αθηναϊδα

    ΑΘΗΝΩΝ Αθηναϊκός

    ΑΘΗΝΩΝ Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών

    ΑΘΗΝΩΝ Ηλιούπολη

    ΑΘΗΝΩΝ Νέα Ιωνία

    ΑΘΗΝΩΝ Ρουφ

    ΑΘΗΝΩΝ Σούρμενα

    ΑΘΗΝΩΝ Τερψιθέα

    ΑΘΗΝΩΝ Φωστήρας

    ΛΕΣΒΟΥ Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας

    ΛΕΣΒΟΥ Ολυμπος Αγιάσου

    ΣΑΜΟΥ Πολυκράτης

    ΧΙΟΥ Πύργος Πυργίου

    ΧΙΟΥ Α.Π.Ο. Χίος

    9ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΕΠΣ ΑΝ. Α. Γλυκά Νερά

    ΕΠΣ ΑΝ. Α Κεραυνός Κερατέας

    ΕΠΣ ΑΝ. Α Κορωπί

    ΕΠΣ ΑΝ. Α Μαρκό

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αίας Σαλαμίνας

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ατρόμητος Πειραιά

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ερμής Κορυδαλλού

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μοσχάτο

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. Νίκαια

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ Σαρωνικός Αίγινας

    ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η Αριάδνη

    ΚΥΚΛΑΔΩΝ Πανναξιακός

    ΔΩΔ/ΣΟΥ Α.Ε.Ρ.Α.

    ΔΩΔ/ΣΟΥ Ιαλυσός

    ΔΩΔ/ΣΟΥ Κως

    10Ος Ομιλος

    Ε.Π.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αλμυρός

    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηρόδοτος

    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κατσαμπα

    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Π.Α.Ν.Ο. Μαλλίων

    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ολυμπιακός Χερσονήσου

    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τυμπάκι

    ΧΑΝΙΩΝ Ηρακλής Νεροκουρου

    ΧΑΝΙΩΝ Πλατανιάς

    ΧΑΝΙΩΝ Χανιά

    ΡΕΘΥΜΝΟΥ Αστέρας Περάματος

    ΡΕΘΥΜΝΟΥ Δόξα Πλατανέ

    ΡΕΘΥΜΝΟΥ Επισκοπή

    ΡΕΘΥΜΝΟΥ Νέος Αστέρας

    ΛΑΣΙΘΙΟΥ Αγιος Νικόλαος

    ΛΑΣΙΘΙΟΥ Αναγέννηση Ιεράπετρας

    ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ο.Φ. Ιεράπετρας

    ΛΑΣΙΘΙΟΥ Κόρφος Ελούντας

    [28] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο Βασσάρας σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ

    3/8/2005 5:36:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Έλληνας διεθνής διαιτητής, Κύρος Βασσάρας, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει αγώνα του γ΄ προκριματικού γύρου στο τσάμπιονς λιγκ (9 ή 10 Αυγούστου). Βοηθοί του θα είναι οι Τσολακίδης και Μαυρόπουλος, και 4ος διαιτητής ο Τσίκινης. Ακόμη, ο Γιάννης Τσαχειλίδης ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον αγώνα Ντομζάλε (Σλοβενία)-Αστοντ (Ισραήλ) στο πλαίσιο του 1ου γύρου του Κυπέλλου UEFA (25/08). Βοηθοί του θα είναι οι Γενναίος και Γαλανός, και 4ος διαιτητής ο Γερμανάκος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 August 2005 - 16:55:56 UTC