Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογισμός των ζημιών
  • [02] Ενισχύονται τα δρομολόγια
  • [03] Τσουκνίδες για ερωτευμένους
  • [04] Ανακαλούνται δεκάδες MAZDA RX-8
  • [05] Αίτηση κατά της Βουλής
  • [06] Πρόωρες εκλογές για την Ιαπωνία
  • [07] Χτύπησε κόκκινο ο μαύρος χρυσός
  • [08] Δάνειο 300.000 ευρώ στη μελισσοκομία
  • [09] Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών
  • [10] Ρεκόρ εισιτηρίων στην "Μπουντεσλίγκα"
  • [11] Δικαιώθηκε η Ρόμα
  • [12] Στο Σπόρτινγκ-Ουντινέζε ο Κύρος
  • [13] Για πάντα ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης
  • [14] Στον Ιωνικό ο Μενδρινός
  • [15] Πέταξε για Κρακοβία ο Παναθηναϊκός
  • [16] Έσπασαν το σερί της "σελεσάο" οι ΗΠΑ
  • [17] Δεν τα κατάφερε η Καρασταμάτη
  • [18] Σόφτμπολ και... καφές πάνε μαζί
  • [19] Επαφές της ΕΛ.Ο.Τ με τον κ. Τσούε
  • [20] Ένα εμβόλιο... για μια ζωή
  • [21] "Διπρόσωποι" οι δίσκοι νέας γενιάς
  • [22] "Πράσινος" επίσημα ο Τόργκελε
  • [23] Ο Παναθηναϊκός κρίνει την βαθμολογία
  • [24] Διεκπεραίωση διαδικασιών ΙΚΑ μέσω ΚΕΠ

    [01] Κοινωνία

    Από την πρόσφατη κακοκαιρία

    Απολογισμός των ζημιών

    8/8/2005 1:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2005 7:46:58 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μέσα σε τρεις μήνες από τη λήξη της συγκομιδής θα πάρουν τις αποζημιώσεις οι παραγωγοί, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νικόλαος Κατσαρός, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, οι εκτάσεις που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις βροχοπτώσεις ανέρχονται σε 150.000 στρέμματα, ενώ κλιμάκια του Οργανισμού, των Νομαρχιών και των Δήμων έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο της καταγραφής των ζημιών. Αναφερόμενος στην κάλυψη των αποζημιώσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ έχουν εξασφαλίσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για όλες τις εκκρεμείς περιπτώσεις ζημιών καθώς και για τις πρόσφατες. Λάρισα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Θάσος βρέθηκαν στο επίκεντρο της θεομηνίας και οι αγρότες των περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ συνολικά 12 νομοί επλήγησαν από τη μανία της φύσης.

    Φούρλας: "Είμαστε σε εγρήγορση"

    Στις περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση της περασμένης Παρασκευής, μετέβησαν κλιμάκιο της Νομαρχίας και ο αρμόδιος επόπτης του ΕΛΓΑ. Όπως γνωστοποιεί η Nομαρχία Θεσσαλονίκης, κατά την επίσκεψη στα δημοτικά διαμερίσματα Καλαμωτού και Αδάμ του Δήμου Καλλινδοίων, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα Ν. Απολλωνίας του Δήμου Απολλωνίας, διαπιστώθηκε ότι το ύψος των ζημιών φθάνει και μέχρι το 100% της παραγωγής. Την Τρίτη, οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ θα προβούν στην εκτίμηση των ζημιών στα αγροτεμάχια.

    Επίσης, δόθηκαν οδηγίες στους παραγωγούς για το τι πρέπει να κάνουν προκειμένου σύντομα να αποζημιωθούν. Ακόμη, το κλιμάκιο, εξέτασε και τις περιπτώσεις εκείνων των κτηνοτρόφων που έχασαν τα ζώα τους από τις πλημμύρες και τις πτώσεις κεραυνών. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει εκτίμηση από τους κτηνιάτρους του ΕΛΓΑ για τον αριθμό των θανόντων ζώων, προκειμένου και αυτοί να αποζημιωθούν.

    Μάλιστα, ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης, εκτίμησε ότι σε ορισμένες περιοχές η καταστροφή των καλλιεργειών βάμβακος φτάνει το 100%, ενώ τόνισε ότι η Νομαρχία θα επιδιώξει να λάβει ενίσχυση από την Ε.Ε. για "απροσδόκητη φυσική καταστροφή".

    Από την πλευρά τους, οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς σε 12 μέρες. Ωστόσο, όσον αφορά τα προϊόντα αμέσου συλλογής, οι εκτιμήσεις θα αρχίσουν γρηγορότερα από τις 12 μέρες, όπως τόνισε ο κ. Κατσαρός.

    Την ίδια ώρα, οι Δήμοι συνεχίζουν το έργο της αποκατάστασης των ζημιών, που έχουν προκύψει στο οδικό δίκτυο, την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση πολλών περιοχών.

    "Ο μηχανισμός είναι σε εγρήγορση, για να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε", τόνισε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας, σημειώνοντας ότι την εποχή αυτή σημειώνονται συχνά καταιγίδες και μπουρίνια.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία τονίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να μη χτίζουν πάνω σε ρέματα καθώς σε περίπτωση καταιγίδας θα υποστούν μεγάλες καταστροφές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μετρούν τις πληγές τους

    Σχετικά Links: ΕΛΓΑ

    [02] Κοινωνία

    Ενισχύονται τα δρομολόγια

    8/8/2005 3:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2005 6:31:15 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Με την ενίσχυση των δρομολογίων, την τροποποίηση και επέκταση ορισμένων δρομολογίων και την ενίσχυση με περισσότερο προσωπικό των λιμεναρχείων της Τήνου και της Πάρου, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επιχειρεί να αποφύγει τα φαινόμενα καθυστερήσεων των πλοίων και ταλαιπωρίας των επιβατών, που παρατηρούνται καθημερινά. Στο μεταξύ, η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά έχει ομαλοποιηθεί, ενώ εξαίρεση αποτέλεσαν και πάλι τα πλοία "Δημητρούλα" και "Ροδάνθη", που αναμένεται να φύγουν στις 2:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, με έξι και τέσσερις ώρες καθυστέρηση, αντίστοιχα, λόγω καθυστερημένου απόπλου από προηγούμενους σταθμούς. Ταλαιπωρία, ωστόσο, περίμενε τους 240 επιβάτες του πλοίου "Σαμοθράκη", που αναγκάστηκε να παραμείνει στη Σάμο λόγω βλάβης στον καταπέλτη και να φτάσει με καθυστέρηση 11 ωρών στο λιμάνι της Καβάλας. Στην πολύωρη καθυστέρηση προστέθηκε και ένα τηλεφώνημα για βόμβα, που μετά από έλεγχο με σκύλο-ανιχνευτή, αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα.

    Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δρομολογίων προς τις Κυκλάδες, ήδη δρομολογήθηκε το νεότευκτο ταχύπλοο Highspeed 5, με δυνατότητα μεταφοράς 800 επιβατών και 200 αυτοκινήτων, ενώ δρομολογήθηκαν και επιπλέον ειδικά φορτηγά, που μαζί με τέσσερα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέρουν καθημερινά από το Κερατσίνι και το Σκαραμαγκά νταλίκες και φορτηγά με ευπαθή προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης προς τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μεταφέρουν προβλήματα

    "Καμπάνα" Κεφαλογιάννη

    [03] Παράξενα

    Τσουκνίδες για ερωτευμένους

    8/8/2005 2:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στη βοήθεια της φύσης στράφηκαν οι φύλακες ενός πάρκου στο Άμστερνταμ προκειμένου να αποτρέψουν τα ζευγαράκια να χρησιμοποιούν το πάρκο για ...πονηρούς σκοπούς. Μη έχοντας τι άλλο να κάνουν, αφού οι περιπολίες δεν απέδιδαν, έκοψαν τους θάμνους και στη θέση τους φύτεψαν ...γαϊδουράγκαθα, ενώ φρόντισαν να φυτέψουν και αρκετές τσουκνίδες. Όπως εξήγησε ο Jos Evers, επικεφαλής των φυλάκων του πάρκου, όταν ο καιρός είναι καλός τουλάχιστον 10-15 ζευγαράκια, βρίσκουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ήλιο και όχι μόνο. Μάλιστα, όπως είπε, το "έγκλημα" είναι οργανωμένο, καθώς τα ζευγαράκια ως φαίνεται συνήθεις ύποπτοι και φροντίζουν να ειδοποιούν ο ένας τον άλλον μόλις δουν κάποιον φύλακα να πλησιάζει. Πάντως, πριν προχωρήσουν στη μέθοδο της τσουκνίδας, είχαν φροντίσει να μετατρέψουν την πιο αγαπητή γωνιά των ερωτευμένων σε χώρο για paintball.

    [04] Κοινωνία

    Ανακαλούνται δεκάδες MAZDA RX-8

    8/8/2005 12:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2005 12:55:36 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διπλής ανάκλησης αυτοκινήτων MAZDA RX-8 λόγω ενδεχόμενου δυσλειτουργίας σε δύο παρτίδες οχημάτων. Η πρώτη αφορά 408 οχήματα παραγωγής από 28/7/2003 έως και 1/7/2005 καθώς διαπιστώθηκε ότι σε κάποια από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα υπάρχει πιθανότητα, σε ασυνήθιστες συνθήκες, να αυξηθεί η θερμοκρασία στη δεξαμενή καυσίμου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει δυσλειτουργία στον αισθητήρα οξυγόνου (λάμδα), στον αισθητήρα θέσης νεκράς, στα φώτα οπισθοπορείας στο χειρόφρενο, στο φλοτέρ και στη χειρότερη περίπτωση να προκαλέσει διαρροή καυσίμου από το ρεζερβουάρ. Η δεύτερη ανάκληση αφορά 240 οχήματα παραγωγής από 28/7/2003 έως και 27/12/2003. Σε ορισμένα από τα παραπάνω οχήματα διαπιστώθηκε ελάττωμα στην υποδοχή της σφαιρικής άρθρωσης του εμπρός κάτω ψαλιδιού, και ως εκ τούτου υπάρχει πιθανότητα κάτω από ακραίες συνθήκες οδήγησης να αποκολληθεί από την υποδοχή, προκαλώντας αδυναμία ελέγχου του αυτοκινήτου.

    Η εταιρεία ΕΛΜΑ Α.Ε.Β.Ε.Α. ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καθώς και τους ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων με προσωπικές επιστολές για τα ενδεχόμενα προβλήματα. Παράλληλα, ενημέρωσε το Δίκτυο Συνεργατών της, αποστέλλοντας τεχνικές οδηγίες για την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

    Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων δε θα επιβαρυνθούν με το κόστος του ανταλλακτικού ή της εργασίας, καθώς οι σχετικές δαπάνες καλύπτονται πλήρως από τη Mazda Motor Corporation.

    Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΛΜΑ Α.Ε.Β.Ε.Α. στα τηλέφωνα 210-5156057, 210-5156047 και 210-5156029.

    [05] Πολιτική

    Στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

    Αίτηση κατά της Βουλής

    8/8/2005 5:06:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Συνέχεια στο σίριαλ της υπόθεσης της απόλυσης της υπαλλήλου της Βουλής, Κωνσταντίνας Γαβαθά, δόθηκε τη Δευτέρα με την κατάθεση αίτησης προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία στρέφεται κατά της Βουλής των Ελλήνων. Στην αίτηση-προσφυγή, η πρώην υπάλληλος καταγγέλλει ότι, κατά τη διάρκεια διήμερης απουσίας της από την εργασία της, τέσσερις υπάλληλοι παραβίασαν τον κωδικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή της και υπέκλεψαν προσωπικά της αρχεία. Η αιτούσα ισχυρίζεται ότι υπήρξε παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων χωρίς άδειά της και ότι τα στοιχεία αυτά αποτέλεσαν τη βάση για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, που είχε ως αποτέλεσμα την τελική απόλυσή της. Η υπόθεση θα συζητηθεί εντός έξι μηνών και στην περίπτωση που η ανεξάρτητη Αρχή υιοθετήσει τις καταγγελίες της, το διοικητικό πρόστιμο που ενδέχεται να επιβληθεί μπορεί να φτάσει έως και τις 150.000 ευρώ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παπανδρέου για τα Οικονομικά των πολιτικών

    "Εφαρμόστηκε η νομοθεσία"

    Νέες επικρίσεις για την απόλυση

    "Μάχη" για μία απόλυση

    [06] Κόσμος

    Πρόωρες εκλογές για την Ιαπωνία

    8/8/2005 4:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2005 4:11:50 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, BBC, ΑΠΕ

    Στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών προχώρησε τη Δευτέρα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι, μετά την απόρριψη του σχεδίου του για την ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων, από την Άνω Βουλή. Οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μέσα σε 40 ημέρες από τη διάλυση της Βουλής και έτσι ως πιθανότερη ημερομηνία εμφανίζεται η 11η Σεπτεμβρίου. Οι 125 ψήφοι κατά του σχεδίου Κοϊζούμι, έναντι 108 υπέρ, αποτελούν ένα ισχυρό πλήγμα κατά της ιαπωνικής κυβέρνησης καθώς η ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων ήταν μια βασική προτεραιότητα της δεύτερης θητείας του Κοϊζούμι. Η απόρριψη του σχεδίου έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί τριγμούς στους κόλπους του κόμματος καθώς ο υπουργός Γεωργίας, Γιοσινόμπου Σιμαμούρα, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόωρες εκλογές. Τα εσωκομματικά προβλήματα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων καθώς 22 από τα μέλη της κυβέρνησης ψήφισαν κατά του επίμαχου σχεδίου. Σημειώνεται ότι τα ιαπωνικά ταχυδρομεία με 25.000 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, διαχειρίζονται 2.640 δις ευρώ, καθώς εκτός από ταχυδρομικές υπηρεσίες, προσφέρουν επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα ασφαλίσεων και θεωρούνται ως η μεγαλύτερη τράπεζα παγκοσμίως.

    [07] Οικονομία

    Μετά τους φόβους για χτύπημα στη Σ. Αραβία

    Χτύπησε κόκκινο ο μαύρος χρυσός

    8/8/2005 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται τα ρεκόρ στην αγορά πετρελαίου. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού έφθασε τα 63,80 δολάρια το βαρέλι και τα 62.40 δολάρια το λονδρέζικο μπρεντ. Η τιμή του μαύρου χρυσού, πιέζεται διαρκώς από πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στα αμερικανικά διυλιστήρια αλλά και από τις ταξιδιωτικές οδηγίες ΗΠΑ και Βρετανίας για πιθανή τρομοκρατική απειλή στη Σαουδική Αραβία τις επόμενες δυο μέρες.

    [08] Οικονομία

    Με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

    Δάνειο 300.000 ευρώ στη μελισσοκομία

    8/8/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ανάσα στον κλάδο της μελισσοκομίας αναμένεται να δώσει η απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας, Πέτρου Δούκα, που ενέκρινε τη Δευτέρα παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες για συνολικό δανεισμό ύψους έως 300.000 ευρώ των μελισσοκομικών επιχειρήσεων. Η διευκόλυνση αυτή δίνεται για τη ζημία που υπέστη ο κλάδος από την απόσυρση μεγάλων ποσοτήτων μελιού από την αγορά, λόγω της ανίχνευσης παραδιχλωροβενζολίου στο προϊόν.

    [09] Οικονομία

    Απεστάλη από το Υπουργείο Οικονομίας

    Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών

    8/8/2005 3:58:00 μμ

    Άλλα 332.572 εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας απεστάλησαν από το Υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τα 94.323 είναι χρεωστικά, τα 91.147 είναι πιστωτικά και τα 147.102 είναι μηδενικά. Τα χρεωστικά σημειώματα αντιστοιχούν συνολικά σε 194.489.043 ευρώ και τα πιστωτικά σε 45.373.076 ευρώ και κατά συνέπεια η καθαρή θέση του Δημοσίου ανέρχεται σε 149.115.967 ευρώ. Εννέα "πακέτα" σημειωμάτων έχουν εκκαθαριστεί από τη ΓΓΠΣ, από τα οποία η καθαρή θέση του Δημοσίου ανέρχεται σε 1.230.686.425 ευρώ.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ρεκόρ εισιτηρίων στην "Μπουντεσλίγκα"

    8/8/2005 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την μεγαλύτερη προσέλευση θεατών σε πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος, είχαμε στην φετινή πρεμιέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο. 391.527 θεατές γέμισαν τις εξέδρες των εννέα σταδίων, πράγμα που σημαίνει πως ο μέσος όρος προσέλευσης θεατών ήταν 43.503 θεατές ανά αγώνα. Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ για πρεμιέρα της "μπουντεσλίγκα" ήταν 40.944 εισιτήρια και κρατούσε από το 1965. Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόλυτο ρεκόρ προσέλευσης θεατών στη μπουντεσλίγκα σημειώθηκε την 30η αγωνιστική της περιόδου 2004-05, όταν 416.730 άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες των σταδίων, με το μέσο όρο να φτάνει τους 46.300 θεατές ανά παιχνίδι. Αυτό το ρεκόρ ενδέχεται να καταρριφθεί φέτος, καθώς έχουν κατασκευαστεί καινούρια στάδια στη Γερμανία, ενώ κάποια από τα υπάρχοντα έχουν ανακατασκευαστεί, εξαιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, το οποίο θα διεξαχθεί 9 Ιουνίου-9 Ιουλίου στη χώρα.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δικαιώθηκε η Ρόμα

    8/8/2005 5:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αίρεται το μεταγραφικό "εμπάργκο" της FIFA προ της Ρόμα, αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού έκανε δεκτή σήμερα την έφεση του ιταλικού συλλόγου εναντίον της απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Έτσι φεύγει ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες των διοικούντων τον σύλλογο, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Όπως αναφέρεται δε στην ανακοίνωση της Ρόμα, το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει από τα αρμόδια όργανα την επικύρωση των μεταγραφών των Σάμι Κουφούρ, Ροντρίγκο Ταντέι και Σαμπανί Νοντά, προκειμένου να τους δηλώσει και η ομάδα στην Λίγκα. Η απόφαση έτυχε θετικής υποδοχής σε ευρύτερο φάσμα, καθώς μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το Διαιτητικό Δικαστήριο, η τιμή της μετοχής της Ρόμα, σημείωσε αύξηση 8% στο Χρηματιστήριο.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο Σπόρτινγκ-Ουντινέζε ο Κύρος

    8/8/2005 4:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τον αγώνα Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Ουντινέζε (10/08) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα διευθύνει ο Κύρος Βασσάρας. Βοηθοί του θα είναι οι κ. Σ. Τσολακίδης-Π. Μαυρόπουλος και 4ος διαιτητής ο κ. Ηρ. Τσίκινης. Στο μεταξύ διαιτητής του αγώνα Βίσλα Κρακοβίας-Παναθηναϊκός ορίστηκε ο Δανός Κλάους Μπο Λάρσεν με βοηθούς τους Ρενέ Χάνσεν-Αντερς Νόρεστραντ και 4ο διαιτητή τον Εμιλ Λάουρσεν.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Για πάντα ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης

    8/8/2005 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τη φανέλα του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα φοράει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο νεαρός επιθετικός, που το συμβόλαιο του έληγε το καλοκαίρι του 2006, βρισκόταν το τελευταίο καιρό σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση και το Σαββατοκύριακο, μετά από νέο ραντεβού με τον κ. Γούμενο, αποδέχτηκε τις προτάσεις του προέδρου του ΠΑΟΚ. Την Δευτέρα, πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και λίγο μετά τις 4 το απόγευμα υπέγραψε το νέο συμβόλαιο του που τον δένει με την ομάδα που αγαπάει ως το καλοκαίρι του 2009. Στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και τον εκπρόσωπο του Βαγγέλη Αγγελή, πήγε στο γήπεδο της Τούμπας, που σε συνέντευξη Τύπου, μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης.

    " Η αγάπη μου είναι δεδομένη για την ομάδα"

    Εμφανώς συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος από την θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ο Σαλπιγγίδης δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο γιατί έδειξε διάθεση να με κρατήσει στην ομάδα που η καρδιά μου ανήκει. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είμαι στην ομάδα. Θα είμαι πιο ήρεμος και με την δική μου προσπάθεια θα βοηθήσω την ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Νομίζω πως η δική μου αγάπη ήταν δεδομένη για την ομάδα αλλά και η συμπεριφορά του προέδρου, ήταν ανάλογη. Το κάθε συμβόλαιο είναι ξεχωριστό και η αγάπη του κόσμου αυξάνει τις υποχρεώσεις. Από κει και πέρα δεν νομίζω πως για μένα τελειώνει εδώ επειδή έκανα νέο συμβόλαιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι εδώ έτοιμος για να ικανοποιήσω τον κόσμο του ΠΑΟΚ".

    Σε ερώτηση για τους στόχους του και αναφορικά με την εθνική ομάδα, ο παίκτης του ΠΑΟΚ τόνισε: "Τα όνειρα μου ταυτίζονται με τους στόχους του ΠΑΟΚ. Η εθνική θα έρθει μόνη της και μέσα από την δουλειά μου θα έρθει και η κλήση. Το μυαλό μου είναι εδώ και δεν είναι αυτοσκοπός η εθνική. Αν είναι να έρθει, θα έρθει."

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ παρουσιάζοντας τον ποδοσφαιριστή είπε: "Εμείς σαν ΠΑΕ ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη για την κατανόηση του έδειξε και ελπίζουμε πως θα είναι γερός και ικανός να πετύχει πολλά γκολ όπως μέχρι τώρα. Ευχαριστώ και τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Αγγελή για την συνεργασία του ώστε να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα αυτή η συνεργασία και για τα επόμενα χρόνια ως το 2009. Είχαμε το καλοκαίρι αρκετές δουλειές και εκκρεμότητες και τώρα βρέθηκε ο κατάλληλος χρόνος γιατί είχαμε αφήσει από την άνοιξη την κουβέντα με τον Δημήτρη και τελειώσαμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που θέλαμε. Όταν κάναμε το πρώτο συμβόλαιο με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που ήταν τριετές, του είπα {δείξε την αξία σου και πριν εξαντληθεί η τριετία θα σε φωνάξω νωρίτερα από τότε που θα λήξει το συμβόλαιο σου για να το ανανεώσουμε. Αυτό έγινε και εκτιμώντας την απόδοση του, τον φέραμε για να ανανεώσουμε την συνεργασία. Χτίζουμε τον ΠΑΟΚ με νέες σταθερές βάσεις, τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος και δεν θα μπορούσε ο νέος ΠΑΟΚ να μην έχει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον κορμό του".

    Ο κ. Γούμενος συνεχίζοντας είπε: "Είχα πει ότι ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί με τέσσερις παίκτες από τον χειμώνα και περισσότερους το καλοκαίρι. Είχε πει ότι θα ανανεώσει τα συμβόλαια των παικτών που τον ενδιαφέρουν. Έγινε αυτό με τον Ιφεάνι Ουντέζε και τώρα το ίδιο γίνεται με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Μια πολύ μεγάλη κίνηση. Χτίζουμε τον νέο ΠΑΟΚ, και από δω και πέρα οι παίκτες πρέπει να δείξουν στο γήπεδο την αξία τους και με την βοήθεια όλων των συνεργατών, τον προπονητή μας τον τεχνικό διευθυντή και όλα τα παιδιά στο τεχνικό τιμ όλοι προγραμματίζουμε την επόμενη μέρα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανανέωσε ο Σαλπιγγίδης

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Ιωνικό ο Μενδρινός

    8/8/2005 4:34:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ιωνικός απέκτησε το νεαρό μέσο Κώστα Μενδρινό από τον Ολυμπιακό με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο. Ο 21χρονος παίκτης είναι διεθνής με την εθνική ομάδα των Ελπίδων και επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στον Ιωνικό, όπου είχε αγωνιστεί και πάλι ως δανεικός, προτού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζητήσει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού την επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά. Εξάλλου, ο Ιωνικός ανακοίνωσε ότι παραχώρησε δανεικό για ένα χρόνο στο Κερατσίνι τον νεαρό αμυντικό Αλέξη Λοϊζίδη και τον επίσης νεαρό Κωνσταντινίδη στο Σαρωνικό.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πέταξε για Κρακοβία ο Παναθηναϊκός

    8/8/2005 12:12:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αποφασισμένοι να αφήσουν τα λόγια και να αποδείξουν την ανωτερότητά τους με πράξεις, έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και ο Ιταλός προπονητής του Παναθηναϊκού, που αναχώρησε σήμερα το πρωί για την πολωνική Κρακοβία. Εκεί το "τριφύλλι" στο πλαίσιο του γ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λίγκ θα αντιμετωπίσει στις 21:45 (Supersport) την γηπεδούχο Βίλσα, με στόχο ένα θετικό απιοτέλεσμα που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ. Στην "πράσινη" αποστολή ο Ιταλός τεχνικός, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που τόσο ο ίδιος , όσο και οι παίκτες δεν θέλησαν να κάνουν την παραμικρή δήλωση, δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον τιμωρημένο Αργεντίνο Έκι Γκονζάλες. Αντίθετα στην Πολωνία μετέβη ο τραυματίας, Γιάννης Γκούμας, τη θέση του οποίου στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Ηλίας Κώτσιος και οι Μάριο Γκαλίνοβιτς, Λουκά Βύντρα, Νασίφ Μόρις, Άντονι Σέριτς, Κώστα Χαραλαμπίδη, Ιγκόρ Μπίσκαν, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Νόρντιν Βούτερ, Φάνη Γκέκα και Εμάνουελ Ολισαντέμπε.

    Ιστορικός ο αυριανός αγώνας

    Στον αγώνα Βίσλα Κρακοβίας-Παναθηναϊκός που θα αρχίσει στις αύριο 21:45 (Supersport) και θα διευθύνει ο Δανός Κλάους Μπο Λάρσεν οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στο μοναδικό αγώνα που η Βίσλα έχει αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα ήταν σαν αύριο του 1999 με τον Ολυμπιακό, όπου οι Πολωνοί ηττήθηκαν με στο ΟΑΚΑ 3-0.

    Αντίθετα οι "πράσινοι" σε δέκα αναμετρήσεις που έχουν δώσει στο παρελθόν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετρούν πέντε ήττες, τρεις νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός από τους "πράσινους" που έχουνε βρεθεί αντιμέτωποι με την πολωνική ομάδα είναι ο Ιταλός τεχνικός Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ως προπονητής της Πάρμα. Οι "παρμένσι" τον Οκτώβριο του 1998, στο πλαίσιο των "8" του Κυπέλλου UEFA είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από την ομάδα της Κρακοβίας και στον επαναληπτικό της Πάρμα απέκλεισαν τους Πολωνούς επικρατώντας με 2-1.

    Τα ευρωπαϊκά "crash test" του "τριφυλλιού" με πολωνικές ομάδες

    12/09/1962 Πολόνια Μπίτομ - Παναθηναϊκός 2-1 Κύπελλο Πρωταθλητριών Α γύρος

    19/09/1962 Παναθηναϊκός - Πολόνια Μπίτομ 1-4 Κύπελλο Πρωταθλητριών Α γύρος

    19/09/1990 Λεχ Πόζναν - Παναθηναϊκός 3-0 Κύπελλο Πρωταθλητριών, Α γύρος

    03/10/1990 Παναθηναϊκός - Λεχ Πόζναν 1-2 Κύπελλο Πρωταθλητριών, Α γύρος

    06/03/1996 Λέγκια Βαρ. - Παναθηναϊκός 0-0 Τσάμπιονς Λιγκ, προημιτελική φάση

    20/03/1996 Παναθηναϊκός - Λέγκια Βαρ 3-0 Τσάμπιονς Λιγκ, προημιτελική φάση

    11/09/1996 Παναθηναϊκός - Λέγκια Βαρ 4-2 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

    24/09/1996 Λέγκια Βαρ - Παναθηναϊκός 2-0 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

    09/08/2000 Πολόνια Βαρ - Παναθηναϊκός 2-2 Τσάμπιονς Λιγκ, προκριματική φάση

    23/08/2000 Παναθηναϊκός - Πολόνια Βαρ 2-1 Τσάμπιονς Λιγκ, προκριματική φάση

    Νέα πρόκληση για την Ανόρθωση

    Εκτός όμως από την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ιστορικό παιχνίδι της κυπριακής Ανόρθωσης με τη Ρέιντζερς Σκοτίας. Οι Κύπριοι μετά τον άθλο της πρόκρισής τους επί της Τουρκικής Τραμπζνοσπόρ, καλούνται να γράψουν μία ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Συνοπτικά όλες οι αναμετρήσεις των ομάδων πριν από τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν ως εξής:

    Τρίτη 8/8/05: Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)

    Έβερτον (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

    Ανόρθωση (Κύπρος)-Ρέιντζερς (Σκωτία)

    Βαλερένγκα (Νορβηγία)-Μπριζ (Βέλγιο)

    Μπέτις (Ισπανία)-Μονακό (Γαλλία)

    Τετάρτη 9/08/05: Βασιλεία-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)

    Αρτμέντια Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)

    Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Ίντερ (Ιταλία)

    Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

    Μάλμε (Σουηδία)-Τουν (Ελβετία)

    Λίβερπουλ (Αγγλία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)

    Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Ουντινέζε (Ιταλία)

    Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)

    Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)

    Μπρόντμπι (Δανία)-Άγιαξ (Ολλανδία)

    **οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23-24 του μήνα

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ετοιμάζει βαλίτσες για Πολωνία

    [16] Βόλεϊ

    Έσπασαν το σερί της "σελεσάο" οι ΗΠΑ

    8/8/2005 11:52:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μέσα στη "φωλιά" της Βραζιλίας, στο κατάμεστο από 6.500 οπαδούς της "σελεσάο", στο Σάο Λεοπόλντο η Αμερική, επιβλήθηκε με 3-2 (26-24, 26-24, 21-25-20-25,15-11) της χρυσής Ολυμπιονίκη και κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα. Στην Τρίτη θέση κατετάγη η Κούβα, που επικράτησε με 3-0 928-26, 25-20, 25-17) της Αργεντινής στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βραζιλία τελευταία φορά είχε χάσει σε τελικό διεθνούς διοργάνωσης, από το Παναμερικανικό πρωτάθλημα του 2003, στο Σάντο Ντομίνγκο. Κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης και καλύτερος επιθετικός του τουρνουά αναδείχθηκε ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού, "Ντάντε".

    [17] Δεν τα κατάφερε η Καρασταμάτη

    8/8/2005 7:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρότι μέχρι και τα 70 μέτρα η Καρασταμάτη ήταν μέσα στη τετράδα και έβλεπε τελικό, στα τελευταία τριάντα μέτρα έχασε έδαφος, με αποτέλεσμα να καταταγεί έκτη με 11.20. Η 20χρονη αθλήτρια που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της για την πρόκριση, αλλά δυστυχώς οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν. Πρώτη στη Β΄ σειρά ήταν η Λορίν Ουίλιαμς (ΗΠΑ) με 11.02, δεύτερη η Σάντρα Στούρουπ (Τζαμάικα) με 11.09, τρίτη η "χρυσή" Ολυμπιονίκης της Αθήνας Γιούλια Νεστερένκο (Λευκορωσία) με 11.10 και τέταρτη η Σερόν Σίμπσον (Τζαμάικα) με 11.15. Από την Α΄ σειρά προκρίθηκαν η Γαλλίδα Κριστίν Αρόν με 10.96 που σημείωσε και την κορυφαία επίδοση των ημιτελικών, η Τζαμαϊκανή Βερόνικα Κάμπελ με 11.00 και οι Αμερικανίδες Μελίσα Μπαρμπέρ με 11.08 και Μούνα Λι με 11.10.

    "Η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη "

    Η Καρασταμάτη, που φέτος πήρε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Νέων-Νεανίδων αλλά και το χάλκινο στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Μαδρίτης, αντιμετώπισε ρεαλιστικά τον αποκλεισμό της δηλώνοντας:

    "Η συμμετοχή μου στα ημιτελικά του παγκοσμίου είναι υποθήκη για το μέλλον. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα που παρά το πρόβλημα τραυματισμού έφθασα στα ημιτελικά όπου συμμετείχαν σπουδαίες αθλήτριες. Ήθελα να μπω στον τελικό, αλλά υπάρχει και η επόμενη διοργάνωση σε δύο χρόνια και θα κάνω το καλύτερο. Η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη για μένα, αφού κέρδισα χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό ανδρών / γυναικών της Μαδρίτης, χρυσό στο ευρωπαϊκό Νέων στο Έρφουρτ, προκρίθηκα στα ημιτελικά του παγκοσμίου του Ελσίνκι και έκανα ατομικό ρεκόρ με 11.03".

    [18] Σόφτμπολ και... καφές πάνε μαζί

    8/8/2005 2:46:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τσεχίας, που χάρισε την απευθείας πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, η Εθνική Σόφτμπολ βάζει θέτει ως επόμενο στόχο την κατάκτηση μία εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων της διοργάνωσης που θα της εξασφαλίσει την άμεση πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Παράλληλα συνεχίζεται η αναζήτηση νέων ταλέντων που θα βοηθήσουν στη συνέχεια του αθλήματος, που σύμφωνα με την ομοσπονδιακή τεχνικό Λίντα Γουέλς ταιριάζουν στη νοοτροπία του Έλληνα, που "μπορεί να πάρει τον καφέ του και να περάσει δύο ευχάριστες ώρες στο γήπεδο". Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Σόφτμπολ, λίγες ώρες μετά την άφιξη της ελληνικής αποστολής από την Τσεχία.

    Επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου

    Το γεγονός ότι το Σόφτμπολ, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο, εξοστρακίστηκε εν μία "νυχτί" από το ολυμπιακό πρόγραμμα των αγωνισμάτων της αγγλικής πρωτεύουσας, δεν εμποδίζει σε τίποτα την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Σόφτμπολ, να αναζητά νέα ταλέντα, που θα συμβάλλον στην ραγδαία ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας. Άλλωστε όπως δήλωσε και η Αμερικανίδα ομοσπονδιακός τεχνικός το άθλημα είναι στην κουλτούρα του Έλληνα, αφού Σόφτμπολ και καφές πάνε μαζί.

    "Ξεκινήσαμε δημιουργώντας την Ολυμπιακή Ομάδα, στην οποία μετείχαν μόλις δύο αθλήτριες από το Ελληνικό Πρωτάθλημα, ενώ όλες οι άλλες ήταν ομογενείς από τις ΗΠΑ" ξεκίνησε τις δηλώσεις της η κ. Γούλεςκαι συνέχισε: "Ένα χρόνο μετά η ομάδα έχει επτά αθλήτριες από το Ελληνικό Πρωτάθλημα, ενώ συνολικά 19 αθλήτριες από το Ελληνικό Πρωτάθλημα θα μπορούσαν να ήταν μέλη αυτή της ομάδας. Το Σόφτμπολ είναι στην κουλτούρα του Έλληνα. Μπορεί να πάρει τον καφέ του και να περάσει δύο ευχάριστες ώρες στο γήπεδο. Η Ελλάδα έχεις τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και έχει τρομερούς αθλητές σε όλα τα αθλήματα. Πρέπει η Ελλάδα να δείξει τι έγινε εδώ, πέρσι και να εκμεταλλευτεί τις εγκαταστάσεις για αθλητικό τουρισμό. Και δεν μιλώ μόνο για το Σόφτμπολ. Το άθλημα αναπτύσσεται στην Ελλάδα. Εμείς ψάχνουμε τώρα τα νέα ταλέντα. Θα υπάρχει σίγουρα ένα 9χρονο κορίτσι που θα κάνει pitch. Θα το βρούμε και θα είναι μία μελλοντική παίκτρια της Εθνικής Ομάδας. Είναι σημαντικό που θα παίξουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς άλλες χώρες το προσπαθούν χρόνια και δεν το έχουν καταφέρει. Έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο".

    Οι διεθνείς κέρδισαν τους φιλάθλους

    Μία από τις πρωταγωνίστριες των αγώνων, η διεθνής Άννα Κουσουλού εξέφρασε τον εντυπωσιασμό της από τη μεταστροφή της τσεχικής κερκίδας που αν και στον τελικό υπσοτήριζαν αρζικά την Ιταλί8α, στη συνέχεια μετά τα σφυρίγματα των διαιτητών του αδικούσαν τα ελληνικά χρώματα άρχισαν να φωνάζουν "Hellas... Hellas": "Αυτή η ομάδα είχε παλμό και αλληλεγγύη. Καταφέραμε να κερδίσουμε τους φιλάθλους, οι οποίοι φώναξαν τα ελληνικά συνθήματα. Δεν έχει σημασία που για μία συγκεκριμένη Ολυμπιάδα το άθλημα βγήκε εκτός προγράμματος. Για το Πεκίνο το άθλημα παραμένει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Έχουμε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Αυτή η ομάδα δημιουργεί πρότυπα".

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Σόφτμπολ κ. Θεόδωρος Κόλλιας τόνισε: "Το Ασημένιο Μετάλλιο είναι μία μεγάλη επιτυχία δεδομένου ότι η ομάδα δεν είχε την κατάλληλη προετοιμασία, καθώς δεν έπαιξε ούτε ένα φιλικό, ενώ δεν μας δόθηκαν προς χρήση, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Ευελπιστούμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό και θα είναι μαζί μας και η κα Γουελς για να λύσουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της "Play Sports", που αντιπροσωπεύει την EASTON στην Ελλάδα για την μεγάλη βοήθεια τους. Θα ενισχύσουν την Εθνική Ομάδα με χορηγία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια".

    "Βροχή" τα συγχαρητήρια

    Εξάλλου συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την κατάκτηση του Ασημένιου Μεταλλίου από την Εθνική Ομάδα Σόφτμπολ έστειλαν στην Ε.Φ.Ο.Σ η Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Ορφανός και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Κώστας Κουκοδήμος

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπήκε στο παγκόσμιο με το... μπαστούνι της

    [19] Επαφές της ΕΛ.Ο.Τ με τον κ. Τσούε

    8/8/2005 2:30:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με θετικές εντυπώσεις επέστρεψε από την Κορέα η αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΕΛ.Ο.Τ., η οποία επισκέφθηκε τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας τάεκβοντο Τσουνγκ Ουόν Τσούε, ύστερα από πρόσκληση του ισχυρού άνδρα του αθλήματος. H ελληνική αντιπροσωπεία σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας του ανέλυσε το πρόγραμμά της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας, που έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, ενώ τέθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία και το θέμα της διεκδίκησης από την χώρα μας του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων- νεανίδων του 2008.

    Θετικό το κλίμα των συζητήσεων

    Σύμφωνα με την άποψη της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΛ.Ο.Τ. που αποτελούνταν από τον πρόεδρο της Χρήστο Μανώλη, τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Φυσεντζίδη, και τον ταμία Νίκο Θωμαΐδη, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αντιμετώπισε με θετική διάθεση την υποψηφιότητα της Ελλάδας για την συγκεκριμένη διοργάνωση τονίζοντας, ότι, μετά την επιτυχημένη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η χώρα μας διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, για να διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία σημαντικούς διεθνείς αγώνες. Ο φάκελος της ελληνικής υποψηφιότητας θα κατατεθεί στο περιθώριο του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων- νεανίδων του 2006, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Βιετνάμ, καθώς τότε θα γίνει η ψηφοφορία για την χώρα, που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο εφήβων- νεανίδων του 2008.

    "Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα. Ενημερώσαμε τον κ. Τσούε για το πρόγραμμα της νέας διοίκησης της ΕΛ.Ο.Τ., που στοχεύει στην ουσιαστική ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα" επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Μανώλης και συμπλήρωσε: "Γνωστοποιήσαμε στον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας την απόφασή μας να διεκδικήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων του 2008. Ο κ. Τσούε αντιμετώπισε θετικά αυτήν την απόφασή μας, επισημαίνοντας, ότι η χώρα μας μετά την απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας διαθέτει και το έμψυχο δυναμικό, αλλά και την τεχνογνωσία για να αναλάβει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Τ.

    [20] Υγεία

    Ενάντια σε όλους τους ιούς της γρίπης

    Ένα εμβόλιο... για μια ζωή

    8/8/2005 11:30:00 πμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Βρετανοί επιστήμονες φτιάχνουν ένα εμβόλιο το οποίο θα μπορούσε να δώσει ισόβια προστασία ενάντια σε όλους τους τύπους γρίπης, με ένα και μοναδικό τρύπημα. Σήμερα οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από κάποια αρρώστια χρειάζεται να εμβολιάζονται κάθε χρόνο για να αποφύγουν τη γρίπη. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ακόμη σε πρόωρο στάδιο και χρειάζεται περαιτέρω εξέλιξη για να δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Το εμβόλιο αυτό θα δώσει πολλές λύσεις, καθώς κάθε χρόνο από τους ιούς της γρίπης πεθαίνουν περίπου 4.000 άνθρωποι στη Μ. Βρετανία και πάνω από 500.000 παγκοσμίως.

    Ρυθμιστές οι πρωτεΐνες

    Τα εμβόλια κατά της γρίπης που υπάρχουν σήμερα λειτουργούν με την εξασφάλιση "ασυλίας" σε δύο πρωτεΐνες (haemagglutinin και neuraminidase), οι οποίες βρίσκονται στην επιφάνεια των ιών γρίπης. Οι επιστήμονες στο εργαστήριο Acambis στις ΗΠΑ, μαζί με τους βέλγους ερευνητές στο διαπανεπιστημιακό ίδρυμα της Φλαμανδικής περιοχής για τη βιοτεχνολογία, εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να στρέφεται το εμβόλιο σε μια διαφορετική πρωτεΐνη, την αποκαλούμενη M2.

    Ο Δρ Thomas Monath, προϊστάμενος στο εργαστήριο Acambis, ανέφερε: "Στοχεύουμε να αποφύγουμε την ανάγκη για τον ετήσιο εμβολιασμό και προχωράμε στην κατασκευή του νέου εμβολίου, το οποίο θα παρέχει ότι δεν είναι δυνατό με τα υπάρχοντα εμβόλια. Η ανάγκη να αναπτυχθεί ένα νέο εμβόλιο κάθε φορά που προκύπτει ένας διαφορετικός ιός γρίπης, έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η προστασία του πληθυσμού" και πρόσθεσε: " Μέχρι τώρα το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί μόνο στα ζώα. Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ωσότου να γίνουν ανθρώπινες δοκιμές."

    Η καθηγήτρια Marie Zambon, είπε: "Χαιρετίζουμε τις προόδους στο στάδιο της ανάπτυξης των νέων εμβολίων γρίπης και των τεχνικών εμβολιασμού. "Εντούτοις είναι πολύ νωρίς να κυκλοφορήσει αυτό το εμβόλιο και θα πάρει κάποιο χρόνο στο να καθιερωθεί και να πάρει άδεια χορήγησης για χρήση στη Μ. Βρετανία."

    Ο κ. Karl Nicholson, καθηγητής των μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστήμιο του Leicester ανέφερε: "Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο στην ανθρωπότητα να υπάρξει ακριβώς ένα τέτοιο εμβόλιο αλλά δυστυχώς σκέφτομαι ότι η μέρα θα πραγματοποιηθεί αυτό βρίσκεται μακριά."

    [21] Τεχνολογία

    CD και DVD σε ένα δίσκο!

    "Διπρόσωποι" οι δίσκοι νέας γενιάς

    8/8/2005 12:32:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Η Επανάσταση στους δίσκους έφτασε! Πρόκειται για το δίσκο διπλής όψεως, ο οποίος από τη μια πλευρά παίζει σαν κανονικό CD και από την άλλη σαν DVD! Από την πλευρά του CD προσφέρει ηχητική απόλαυση όπως ένα κανονικό audio cd με στερεοφωνικό ήχο. Από την πλευρά του DVD προσφέρει οπτικοακουστικό υλικό του καλλιτέχνη (π.χ. συνεντεύξεις, video clips, στίχους κλπ). Το Dual Disc, όπως ονομάζεται, δεν απαιτεί καινούριο εξοπλισμό, καθώς παίζει σχεδόν σε όλα τα μηχανήματα που αναπαράγουν CD και DVD όπως σε στερεοφωνικά, σε ηχητικά συστήματα αυτοκινήτων, σε φορητά CD player , κονσόλες παιχνιδιών, Η/Υ κ.α.

    Τέλη Σεπτέμβρη στην Ελλάδα

    Το Dual Disc προσφέρει στους καταναλωτές μια πιο προσωπική σύνδεση με τη δουλειά των αγαπημένων τους καλλιτεχνών, που έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκφραστούν με περισσότερους τρόπους μέσω μιας καινούριας δημιουργικής πλατφόρμας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού!

    Ο νέος διπλός δίσκος έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Αμερική όπου το κοινό το αποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό. Σύμφωνα με σχετική έρευνα αγοράς, το 86% των καταναλωτών δήλωσαν πάρα πολύ ικανοποιημένοι, το 94% θα το συνιστούσαν σε έναν φίλο τους, ενώ το 80% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται να αποκτήσει το Dual Disc ενός καλλιτέχνη του οποίου έχουν ήδη το κανονικό του album. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Dual Disc αναμένεται και στην Ελλάδα.

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πράσινος" επίσημα ο Τόργκελε

    8/8/2005 7:40:00 μμ

    Στο περιθώριο της αναχώρησης της ομάδας για την Πολωνία, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βίσλα Κρακοβίας, η ΠΑΕ, ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάντορ Τόργκελε. Ο Ούγγρος επιθετικός την άλλη εβδομάδα θα μεταβεί στη Βουδαπέστη για το φιλικό της εθνικής ομάδας της χώρας του, με αντίπαλο την Αργεντινή στις 17 Αυγούστου. Η απουσία του ήταν ήδη γνωστή και δεν επηρεάζει καθόλου τον Αλμπερτο Μαλεζάνι, από τη στιγμή που ο 23χρονος φορ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τη Βίσλα για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Παναθηναϊκός κρίνει την βαθμολογία

    8/8/2005 7:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Ελλάδα στην βαθμολογία της UEFA με 29.248 βαθμούς, ωστόσο η Σκωτία που έρχεται από πίσω είναι μια από τις χώρες που μας έχει θέσει ως στόχο. Οι Σκωτσέζοι έχουν 26.375 βαθμούς και έχουν ένα μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημα, απέναντί μας. Το πλεονέκτημα είναι πως οι βαθμοί που συγκεντρώνουν κάθε αγωνιστική σεζόν διαιρούνται δια του τέσσερα, αφού τέσσερις ομάδες της βγαίνουν στην Ευρώπη, σε αντίθεση με εμάς που "εξάγουμε" έξι ομάδες. Από την άλλη όμως ο αποκλεισμός της Σέλτικ πολύ πιο νωρίς από όσο περίμεναν ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι αποτελεί το μειονέκτημα, καθώς μια σημαντική εκπρόσωπος της Σκωτίας δεν θα προσφέρει βαθμούς. Έτσι αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πάρει δύο νίκες απέναντι στην Βίσλα και πολύ περισσότερο αν η Ανόρθωση καταφέρει να κόψει βαθμούς από την Ρέιντζερς, τότε η Ελλάδα θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα στο να διατηρηθεί όγδοη και για την αγωνιστική περίοδο 2007-2008. Αξίζει να σημειωθεί πως για την επόμενη χρονιά η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τις έξι ομάδες.

    Όπως είναι γνωστό, η βαθμολογία της UEFA διαμορφώνεται από τα αποτελέσματα των ομάδων τα τελευταία πέντε χρόνια και κάθε χρονιά που περνά αφαιρείται η πρώτη από αυτές που έχουν προστεθεί. Αυτό σημαίνει πως για την περίοδο 2007-2008 θα αφαιρεθεί η σεζόν 2001-2002 που ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα με συνολική συγκομιδή 11.250 βαθμών και χώρα μας, χωρίς φυσικά να μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη τους φετινούς βαθμούς, θα πέσει 11η. Όσο και αν είναι πλασματικό αυτό λοιπόν στην παρούσα φάση, το ζητούμενο είναι να γίνει φέτος μια καλή χρονιά, προκειμένου να μπορέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να γλιτώσουμε την ζημιά με την αποχώρηση του 2002.

    Ο πίνακας με τις βαθμολογίες

    Χώρα

    01/02

    02/03

    03/04

    04/05

    05/06

    Βαθμοί

    Ομάδες

    1

    Ισπανία

    14.857

    15.500

    14.312

    12.437

    0.857

    57.963

    7/7

    2

    Ιταλία

    12.571

    15.928

    8.875

    14.000

    0.857

    52.231

    7/7

    3

    Αγγλία

    11.571

    10.666

    11.250

    15.571

    1.428

    50.486

    7/7

    4

    Γαλλία

    7.125

    7.916

    13.500

    11.428

    1.000

    40.969

    6/6

    5

    Πορτογαλία

    9.375

    10.750

    10.250

    8.166

    1.000

    39.541

    6/6

    6

    Γερμανία

    13.500

    9.142

    4.714

    10.571

    1.071

    38.998

    7/7

    7

    Ολλανδία

    10.166

    6.166

    5.416

    12.000

    0.500

    34.248

    6/6

    8

    Ελλάδα

    11.250

    7.166

    4.166

    6.166

    0.500

    29.248

    6/6

    9

    Σκωτία

    6.625

    7.375

    7.375

    4.750

    0.250

    26.375

    3/4

    10

    Βέλγιο

    5.875

    6.875

    5.875

    6.125

    0.250

    25.000

    4/4

    11

    Τουρκία

    5.625

    4.666

    6.500

    5.375

    1.000

    23.166

    3/4

    12

    Τσεχία

    5.500

    6.200

    7.375

    2.875

    0.750

    22.700

    4/4

    13

    Ρωσία

    2.333

    3.625

    5.875

    10.000

    0.375

    22.208

    4/4

    14

    Ουκρανία

    3.625

    4.250

    4.875

    8.100

    0.125

    20.975

    3/4

    15

    Ισραήλ

    8.333

    5.833

    2.250

    3.625

    0.125

    20.166

    3/4

    16

    Αυστρία

    3.375

    4.000

    2.125

    7.625

    0.500

    17.625

    4/4

    17

    Πολωνία

    4.125

    6.625

    4.125

    2.500

    0.000

    17.375

    4/4

    18

    Σερβία/Μαυροβ.

    3.166

    4.833

    4.500

    4.250

    0.500

    17.249

    4/4

    19

    Ελβετία

    6.125

    5.875

    1.875

    2.625

    0.375

    16.875

    4/4

    20

    Νορβηγία

    3.250

    2.700

    6.125

    3.500

    0.800

    16.375

    5/5

    Χωρίς την σεζόν 2001-2002

    1 Ισπανία 43.106

    2 Ιταλία 39.660

    3 Αγγλία 38.915

    4 Γαλλία 33.844

    5 Πορτογαλία 30.166

    6 Γερμανία 25.498

    7 Ολλανδία 24.082

    8 Ρωσία 19.875

    9 Σκωτία 19.750

    10 Βέλγιο 19.125

    11 Ελλάδα 17.998

    12 Τουρκία 17.541

    13 Ουκρανία 17.350

    14 Τσεχία 17.200

    15 Αυστρία 14.250

    16 Σερβία/Μαυρ. 14.083

    17 Πολωνία 13.250

    18 Νορβηγία 13.125

    19 Ισραήλ 11.833

    20 Ελβετία 10.750

    [24] Κοινωνία

    Διεκπεραίωση διαδικασιών ΙΚΑ μέσω ΚΕΠ

    8/8/2005 5:54:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Τέλος στις ατελείωτες ουρές, που δημιουργούνται στα καταστήματα των ΙΚΑ, φιλοδοξεί να βάλει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών, Απόστολου Ανδρεουλάκου, και του υφυπουργού Απασχόλησης, Νίκου Αγγελόπουλου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στο εξής από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα μπορούν να διεκπεραιώνονται έξι νέες διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητος ΙΚΑ ΕΤΑΜ, σε καθεμία από τις οποίες αντιστοιχεί ιδιαίτερο έντυπο αίτησης. Η απόφαση αφορά τις παρακάτω διαδικασίες:

    Δήλωση Απώλειας Ασφαλιστικού ΒιβλιαρίουΒεβαιώσεις Χρόνου ΑσφάλισηςΔήλωση απώλειας Ατομικού Βιβλιαρίου ΑσθενείαςΔήλωση απώλειας Οικογενειακού Βιβλιαρίου Ασθενείας ΣυζύγουΔήλωση απώλειας Οικογενειακού Βιβλιαρίου άγαμων τέκνωνΔήλωση Διαφωνίας επί των Ασφαλιστικών Στοιχείων-Καταγγελία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 August 2005 - 16:53:08 UTC