Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιματηρή επίθεση δυτικά της Βαγδάτης
  • [02] Επαναλειτουργεί με προβλήματα
  • [03] Συνετρίβη Ουγγρικό αεροσκάφος
  • [04] Οι μαχητές της Χαμάς
  • [05] Εκρηξη αυτοκινήτου στη νότια Τουρκία

    [01] Ιράκ

    15 νεκροί - 17 τραυματίες

    Αιματηρή επίθεση δυτικά της Βαγδάτης

    13/8/2005 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Βόμβα εξερράγη δίπλα σε αμερικανική στρατιωτική περίπολο την στιγμή που περνούσε κοντά από ένα τέμενος, λίγο μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανέφεραν κάτοικοι στη Νατζάφ, μία πόλη κοντά στο Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης. Τα αμερικανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση αυτών που εξέρχονταν από το τέμενος. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του γενικού νοσοκομείου του Ραμάντι σκοτώθηκαν 15, μεταξύ αυτών 7 παιδιά και τραυματίστηκαν 17. Ο αμερικανικός στρατός αρνήθηκε ότι επιτέθηκε εναντίον του πλήθους, ενώ δεν διευκρίνισε εάν σημειώθηκε επίθεση εναντίον της περιπόλου η εάν τραυματίστηκαν Αμερικανοί στρατιώτες. Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρυρίας πραγματοποίησαν διαδηλωτές έξω από το ράντζο του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους στο Κρόφορντ του Τέξας, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ. Από τον Μάρτιο του 2003 έχουν σκοτωθεί 1.840 Αμερικανοί στρατιώτες σε φιάδορες επιθέσεις. Το 60% των Αμερικανών αντιδρά με τον τρόπο που χειρίζεται ο Αμερικανός Πρόεδρος την κατάσταση στο Ιράκ, αναφέρουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

    [02] Κόσμος

    Έληξε η απεργία της British Airways

    Επαναλειτουργεί με προβλήματα

    13/8/2005 10:43:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Κανονικά εκτελούνται από την Παρασκευή το βράδυ, οι πτήσεις της British Airways, μετά τον τερματισμό της απεργίας του προσωπικού εδάφους της εταιρείας. Τα προβλήματα δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη και αναμένεται να υπάρξουν ίσως και μέχρι την Δευτέρα. Εκπρόσωπος της εταιρείας εξέφρασε την ελπίδα πως το 50% των μικρής διάρκειας πτήσεων και το 40% των μεγαλύτερης διάρκειας θα εκτελεστεί το Σάββατο. Περίπου 100 αεροπλάνα και 1.000 πιλότοι και μέλη πληρωμάτων δεν έχουν ακόμη αναλάβει εργασία σε διάφορα αεροδρόμια του κόσμου εξαιτίας των ανωμαλιών, που δημιουργήθηκαν από την Πέμπτη που ξεκίνησε η απεργία. Οι επιβάτες έχουν ειδοποιηθεί ότι θα συνεχιστεί η μη προσφορά γευμάτων στις πτήσεις της ΒΑ. Περίπου 70.000 επιβάτες αντιμετώπισαν προβλήματα από την απεργία σε μία περίοδο τουριστικής αιχμής. Οι ζημιές που υπέστη η εταιρεία από την απεργία υπολογίζονται σε περίπου 72 εκατομμύρια δολάρια. Ακυρώθηκαν περίπου 100 πτήσεις την Πέμπτη και περίπου 400 την Παρασκευή από και πρός το Χίθροου, στο οποίο αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν προχθές περίπου 2.000 άνθρωποι. Την Παρασκευή, η κατάσταση στο βρετανικό αεροδρόμιο ήταν χαοτική. Η ταλαιπωρία των χιλιάδων επιβατών οφείλεται στην απεργία συμπαράστασης του προσωπικού εδάφους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς 600 υπαλλήλους που απολύθηκαν από την εταιρεία Gate Gourmet, η οποία παρέχει το φαγητό στις πτήσεις της ΒΑ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ταλαιπωρία στο Χίθροου

    Χάος στο Χίθροου

    [03] Κόσμος

    Αγνοείται παρόμοιο αεροσκάφος

    Συνετρίβη Ουγγρικό αεροσκάφος

    13/8/2005 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ουγγρικό αεροσκάφος συνετρίβη στην κεντρική Κροατία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα. Οι δύο νεκροί είχαν Ουγγρική ιθαγένεια. Ένα παρόμοιο μικρό αεροσκάφος αγνοείται, μετέδωσε σήμερα το Κροατικό κρατικό ραδιόφωνο. Τα δύο μικρά αεροσκάφη ανήκαν σε μια ομάδα οκτώ Ουγγρικών αεροπλάνων που είχαν απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ, ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός, επικαλούμενος την αστυνομία. Τα έξι εξ αυτών προσγειώθηκαν με ασφάλεια στη νότια Κροατία. Το ραδιόφωνο, που μετέδωσε ότι είχε αναφερθεί πυκνή ομίχλη στην κεντρική Κροατία, περιέγραψε την πτήση των αεροσκαφών ως "ψυχαγωγική", χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Αυτόπτες μάρτυρες κοντά στην πόλη Ρακόβιτσα, περίπου 140 χλμ. νότια του Ζάγκρεμπ, ανέφεραν ότι είδαν το ένα αεροσκάφος να προσκρούει σε μια ψηλή κεραία τηλεόρασης. Παράλληλα, το ραδιόφωνο ανέφερε ότι η αστυνομία αναζητεί το δεύτερο αεροσκάφος, το οποίο αγνοείται.

    [04] Μ. Ανατολή

    Σε ετοιμότητα

    Οι μαχητές της Χαμάς

    13/8/2005 10:08:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ένοπλη πτέρυγα της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της δεν θα αφοπλιστούν, μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών από την Λωρίδα της Γάζας και την βόρεια Δυτική Όχθη. Τεχνικές σχετικά με τους τρόπους διείσδυσης σε εβραϊκούς οικισμούς, με στρατιωτικές ενέργειες, πυρά εναντίον στόχων και ανατινάξεις βομβών παρουσίασαν κατά την διάρκεια τελετής, μαχητές της Χαμάς. Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς Αχμεντ αλ-Γκαντούρ δήλωσε ότι "οι μαχητές της Χαμάς δεν θα παραδώσουν ποτέ τα όπλα τους, αλλά θα συνεχίσουν να πιέζουν το Ισραήλ να αποχωρήσει από περισσότερες κατεχόμενες περιοχές. Το θέμα των όπλων μας είναι ιερό και...εκτός διαπραγμάτευσης". Η Χαμάς θα αντιδράσει σε κάθε ισραηλινή ενέργεια κατά Παλαιστινίων, πρόσθεσε ο ίδιος. Η οργάνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ μετά το τέλος τρίμηνης στρατιωτικής εκπαίδευσης που είχε κάνει στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, διαθέτει περίπου χίλιους μαχητές, ενώ το στρατόπεδο εκπαίδευσης πιστεύεται ότι είναι το πρώτο του είδους. Η εκκένωση των 21 οικισμών στην Λωρίδα της Γάζας και 4 στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, αναμένεται να αρχίσει επίσημα στις 15 Αυγούστου. Οι Ισραηλινοί έχουν διορία 48 ωρών να αποχωρήσουν εθελοντικά διαφορετικά θα απομακρυνθούν δια της βίας.

    [05] Κόσμος

    Ενα άτομο σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε

    Εκρηξη αυτοκινήτου στη νότια Τουρκία

    12/8/2005 11:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη αυτοκινήτου στη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή. Η αιτία της έκρηξης είναι άγνωστη, δήλωσε ο κυβερνήτης της Μερσίνης, Ατίλα Οσμαντσελεμπίογλου. Οι δύο άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο που εξερράγη, ενώ περνούσε κοντά από ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Λόγω της έκρηξης ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων -εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις, θανατηφόρες, αποδόθηκαν στους Κούρδους αντάρτες- σημειώθηκαν στην Τουρκία τον περασμένο μήνα. Η πιο φονική ήταν εκείνη που κατέστρεψε ένα μικρό λεωφορείο στο παραθεριστικό θέρετρο του Κουσάντασι, στις 16 Ιουλίου, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια Βρετανίδα και έναν Ιρλανδό έφηβο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 August 2005 - 8:50:22 UTC