Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανατρεπτικά στοιχεία
  • [02] Ρίχτερ φόβου στην Ιαπωνία
  • [03] Υπογράφει το "διαμάντι" από τη Νιγηρία
  • [04] Άνοδος πέντε θέσεων για τη Λένα
  • [05] Πέμπτος ο Παπαθανασίου στο Κάλμαρ
  • [06] "Ήρεμη" δύναμη ο ΝΑΣ
  • [07] Γέλασε καλύτερα ο Ναδάλ

    [01] Κοινωνία

    Βυθισμένες στο πένθος Κύπρος και Ελλάδα

    Ανατρεπτικά στοιχεία

    16/8/2005 8:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/8/2005 11:53:34 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Νέα δεδομένα σχετικά με την πτώση του μοιραίου Μπόινγκ 737 της κυπριακής εταιρίας "Helios" στο Γραμματικό δημιουργεί η ιατροδικαστική έκθεση. Συγκεκριμένα από τη νεκροτομή σε 12 από τις 24 σορούς επιβαινόντων, που έχουν αναγνωριστεί, προέκυψε, ότι και οι 12 κατά την ώρα της πρόσκρουσης στο έδαφος ζούσαν, δηλαδή, λειτουργούσαν η καρδιά κι οι πνεύμονές τους και ανέπνεαν. Αυτό ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ μετά την εξέταση των πρώτων έξι σορών ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης και το επιβεβαίωσαν κατηγορηματικά μιλώντας σήμερα στη ΝΕΤ 105,8 οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς. Ωστόσο, σημείωσαν, ότι από την ιατροδικαστική έρευνα δε μπορεί να διαπιστωθεί, αν την ώρα της πρόσκρουσης είχαν χάσει τις αισθήσεις τους ή βρίσκονταν σε κώμα. Θα συνεχιστεί η εξέταση και των άλλων σορών, μερικές από τις οποίες είναι απανθρακωμένες, για να προκύψει αν και πόσοι ζούσαν κατά τη συντριβή. Επίσης, θα ακολουθήσουν τοξικολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί, αν στους πνεύμονές τους υπήρχε εισπνοή κάποιου τοξικού αεριού. Επίσημα, όμως, ούτε με την τοξικολογική εξέταση μπορεί να διαπιστωθεί αν είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Την ίδια ώρα Κύπρος και Ελλάδα έχουν βυθιστεί στη θλίψη. Ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί η σημερινή για τη χώρα μας, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα τηρηθεί 3 λεπτών σιγή. Στη Μεγαλόνησο, που βρίσκεται σε τριήμερο πένθος, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ στις 11:00 θα τελεστεί δέηση υπέρ των 121 θυμάτων στον ιερό ναό Φανερωμένης της Λευκωσίας, παρουσία του Προέδρου της χώρας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Αναζητώντας απαντήσεις

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια του αεροσκάφους για να εξιχνιαστούν τα αίτια της τραγωδίας. Ήδη, βρέθηκε το πρώτο μαύρο κουτί στο οποίο καταγράφονται όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την πτήση, ενώ βρέθηκε μόνο το κέλυφος του δεύτερου μαύρου κουτιού, όπου καταγράφονται οι συνομιλίες μεταξύ κυβερνήτη και συγκυβερνήτη.

    Τα κουτιά θα μεταφερθούν στη Γαλλία, όπου οι ειδικοί θα αναλύσουν το περιεχόμενό τους. Στην έκδοση του πορίσματος για τα αίτια της συντριβής θα συνεκτιμηθεί και η άποψη των αμερικανών ειδικών που καταφθάνουν από την κατασκευάστρια εταιρεία Μπόινγκ.

    O πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο, για θέματα που προκύπτουν από την πτώση του αεροσκάφους. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι γύρω στη 1 με 2 το μεσημέρι οι σοροί, που έχουν αναγνωριστεί, θα μεταφερθούν στην Κύπρο με C-130. Για τις υπόλοιπες έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης με DNA.

    Εξάλλου, στο πλαίσιο της διερεύνησης της συντριβής του μοιραίου Μπόινγκ, κατέθεσε στην αστυνομία της Κύπρου ο πρώην αρχιμηχανικός της εταιρείας "Helios", Κυριάκος Πηλαβάκης. Στην κατάθεσή του, η οποία διήρκησε έξι ώρες, ο κ. Πηλαβάκης ανέφερε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο κατά την επιστροφή του αεροσκάφους από τη Βαρσοβία, υπήρξε αποσυμπίεση της καμπίνας και το αεροσκάφος προσγειώθηκε και έμεινε για μία εβδομάδα στη Λάρνακα όπου υπεβλήθη σε ενδελεχή έλεγχο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Λονδίνο για περαιτέρω έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο είχαν αλλαχθεί όλα τα εξαρτήματα και στάλθηκαν για έλεγχο και δεν βρέθηκε κάτι το συγκεκριμένο. Από τότε μέχρι και τον Απρίλιο του 2005, όπου δήλωσε παραίτηση και έφυγε από την εταιρεία, δεν υπήρξε παρόμοιο περιστατικό ή κάτι ανησυχητικό, κατέθεσε στην αστυνομία. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η αποσυμπίεση της καμπίνας δεν είναι κάτι το πρωτοφανές, αλλά κάτι που συμβαίνει.

    Σε ερώτηση για το θέμα ύπαρξης οξυγόνου στο πιλοτήριο και στην καμπίνα του αεροπλάνου, ο κ. Πηλαβάκης τόνισε ότι οι πιλότοι έχουν μεγάλη μποτίλια κάτω από το κάθισμα τους και υπάρχει ειδικό κουμπί που ελέγχει αν είναι αρκετό το οξυγόνο και αν έρχεται με ικανοποιητική ροή. Αυτή η μποτίλια, είπε, είναι ανεξάρτητη από αυτές των επιβατών, οι οποίες είναι μία μποτίλια για κάθε τρία άτομα. Επίσης, η μάσκα του πιλότου καλύπτει όλο το πρόσωπο του και μπορεί να λαμβάνει 100 % οξυγόνο. Τέλος, ο κ. Πηλαβάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να συνετρίβη λόγω αποσυμπίεσης και υποστήριξε ότι πρέπει να προηγήθηκαν σειρά λαθών ή μηχανικών βλαβών.

    Παράλληλα, έρευνα πραγματοποίησαν χθες οι αστυνομικές αρχές στα γραφεία της εταιρείας "Helios" στη Λάρνακα, από όπου παρέλαβαν διάφορα έγγραφα, που σχετίζονται τα οποία πιστεύεται, ότι θα ρίξουν φως στην προσπάθεια εξακρίβωσης των αιτίων της αεροπορικής τραγωδίας.

    Η έρευνα άρχισε στις 8 χθες το βράδυ, με ένταλμα του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, με σκοπό "την εξασφάλιση και διασφάλιση εγγράφων και άλλων τεκμηρίων που είναι δυνατόν να είναι χρήσιμα για τη διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων".

    Από την άλλη, εκπρόσωπος της "Helios" δήλωσε από το Λονδίνο, ότι η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, προσθέτοντας, ότι τα έγγραφα που παραλήφθηκαν σχετίζονται με το αεροπλάνο που συνετρίβη. Υποστήριξε ότι πρόκειται για αντίγραφα εγγράφων, που είχαν ήδη δοθεί στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου και σταλεί στην Ελλάδα. Και χαρακτήρισε την έρευνα συνήθη διαδικασία υπό τις περιστάσεις και σημείωσε, ότι δε σχετιζόταν με οποιαδήποτε δολιότητα.

    Στο μεταξύ, στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Σωτήρης Βούτας, ο άνθρωπος που κατασκεύασε την φάρσα σχετικά με το υποτιθέμενο μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου που έστειλε ο εξάδελφός του, ο οποίος δήθεν βρισκόταν στο μοιραίο αεροσκάφος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βασανιστικές στιγμές

    [02] Κόσμος

    Με 27 τραυματίες

    Ρίχτερ φόβου στην Ιαπωνία

    16/8/2005 11:22:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα τη βόρεια Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 27 άνθρωποι. Από το σεισμό κατέρρευσε η στέγη ενός σκεπαστού κολυμβητηρίου στην πόλη Σεντάι τραυματίζοντας 14 ανθρώπους, εκ των οποίων ένα σοβαρά. "Ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος. Οι άνθρωποι φώναζαν και έτρεχαν προς την έξοδο του κολυμβητήριου. Κουνηθήκαμε πολύ. Πολλοί άνθρωποι έκλαιγαν", δήλωσε μια νεαρή γυναίκα στην ιαπωνική Δημόσια Τηλεόραση NHK. Οι υπόλοιποι τραυματισμοί σημειώθηκαν σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας Μιγκάι. Ο σεισμός, με επίκεντρο στον Ειρηνικό, έγινε αισθητός και στο Τόκιο που βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων. Ωστόσο, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Τη σεισμική δόνηση ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί. Για προληπτικούς λόγους διακόπηκαν προσωρινά οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ενώ δε σημειώθηκαν εκτροχιασμοί τρένων. Προσωρινά διακόπηκαν και πτήσεις στα αεροδρόμια του Τόκιο για να ελεγχθεί η κατάσταση των διαδρόμων. Αμέσως μετά τον σεισμό έκλεισαν αυτομάτως τα τρία πυρηνικά εργοστάσια στην περιοχή Οναγκάουα. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία ηλεκτρισμού Τοχόκου, περίπου 17.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ιαπωνικές αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία ήραν ενενήντα λεπτά μετά το σεισμό. Ωστόσο, ένα μικρό παλιρροϊκό κύμα ύψους 10 εκατοστών έπληξε τις ακτές της βόρειας επαρχίας Μιγιάγκι,στον Ειρηνικό,18 λεπτά μετά την ισχυρή, δίχως όμως να προκαλέσει προβλήματα.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπογράφει το "διαμάντι" από τη Νιγηρία

    16/8/2005 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Λαβράκι" η καλύτερα μελανούρι έβγαλε στα φιλικά παιχνίδια της Ισπανίας ο Ολυμπιακός, όσον αφορά στην περίπτωση του Νιγηριανού άσου, Αρούνα Μπαμπαγκίντα. Ο 23χρονος βραχύσωμος επιθετικός (1.66μ.) εντυπωσίασε στους αγώνες προετοιμασίας των πρωταθλητών στην Ιβηρική χερσόνησο με τη γηπεδούχο Βαλένθια και την ιταλική Ουντινέζε και από ώρα σε ώρα, θα κληθεί από την ομάδα του "λιμανιού" για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Τα διαμάντι από τη Νιγηρία , που αγωνιζόταν πέρυσι στην ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ και έμεινε ελεύθερος, ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στις ισπανικές Τεράσα και Κάντιθ. Ο Μπαμπαγκίντα αγωνίστηκε μία φορά με την Εθνική Νιγηρίας, χωρίς ωστόσο να έχει πετύχει τέρμα.

    [04] Άνοδος πέντε θέσεων για τη Λένα

    16/8/2005 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία νίκη της Ελένης Δανιηλίδου επί της Ρωσίδας Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (Νο 4) στο β γύρο του τουρνουά των 585.000 δολαρίων "JPMorgan Chase Open" στο Λος Άντζελες, ήταν αρκετή για να ανεβάσει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της Wta. Έτσι από το Νο 63 που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια σκαρφάλωσε στο Νο 58 με 649.25 βαθμούς.

    Ανεβασμένη η Κλαϊστερς

    Παρά τον τραυματισμό που την έχει αφήσει έξω από πολλά φετινά τουρνουά, στην κορυφή παραμένει η Αμερικανίδα Λίντσεϊ Ντεϊβενπορτ με 4.4475 βαθμούς, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί με 4.452 β. στο Νο 2 η Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα, που αποχώρησε και αυτή από το τουρνουά τους Λος Άντζελες, λόγω τραυματισμού. Αντίθετα δύο θέσεις, που την έφεραν από το Νο 10 της σχετικής λίστας στο Νο 8 με 2.769 β., προχώρησε η Βελγίδα θριαμβεύτρια του "JPMorgan Chase Open" Κιμ Κλαϊστερς, που στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 6-4, 6-1 της Ντανιέλας Χαντούσοβα από τη Σλοβακία.

    Η Βελγίδα κάτοχος του "Ρολάν Γκαρός", με τη νίκη της έδειξε ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό της και «έδειξε τα δόντια» της στις αντιπάλους της ενόψει του προσεχούς "US Open". Με 31 νίκες έναντι μίας ήττας σε τουρνουά επί αμερικανικού εδάφους, τα τελευταία δύο χρόνια, η 22χρονη πρωταθλήτρια δήλωσε μετά το νέο θρίαμβο της ότι "αισθάνομαι πολύ άνετα στις ΗΠΑ, καθώς εδώ έχω παίξει αρκετό από το καλύτερο τένις της ζωής μου". Η Κλάϊστερς με την κατάκτηση του τουρνουά εκτός των πολύτιμων βαθμών που αναμένεται να βελτιώσουν τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη της Wta κέρδισε επίσης και 93.000 δολάρια έναντι των 47.5 χιλιάδων δολαρίων της Χαντούσοβα.

    "Φλερτάρει" με το Νο 1η Σαράποβα

    Μία ανάσα από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα. Η 19χρονη πρωταθλήτρια, μολονότι λόγω τραυματισμού δεν θα δώσει το παρών στο προσεχές τουρνουά του Μόντρεαλ, αλλά θα αγωνιστεί στο προσεχές "US Open".

    Απούσης της Αμερικανίδας Ντεϊβερνπορτ από τους αγώνες, η 18χρονη τενίστρια της Σιβηρίας, ετοιμάζεται να γιορτάσει την κατάκτηση της κορυφής με δύο ρεκόρ. Η καλλονή από τη Σιβηρία θα είναι η νεαρότερη αθλήτρια στην ιστορία του αθλήματος που θα βρεθεί στην κορυφή του κόσμου και παράλληλα θα γίνει η πρώτη Ρωσίδα που θα πετύχει κάτι τέτοιο.

    [05] Πέμπτος ο Παπαθανασίου στο Κάλμαρ

    16/8/2005 11:39:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η άπνοια που επικρατούσε την τελευταία μέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FINN, στο σουηδικό Κάλμαρ, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των δύο τελευταίωνμ ιστιοδρομιών, με αποτέλεσμα ο 5ος Ολυμπιονίκης Αιμίλιος Παπαθανάσιου να μην μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Έτσι ο διεθνής ιστιοπλόος μας Αιμίλιος Παπαθανασίου, που κατά τη διάρκεια των αγώνων αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας, με 37 βαθμούς ποινής σε 7 ιστιοδρομίες κατέλαβε την 5η θέση στη διοργάνωση. Το χρυσό μετάλλιο με 8 βαθμούς ποινής και πέντε πρωτιές στις επτά ιστιοδρομίες, κατέκτησε ο Βρετανός Μπεν Έϊνσλι, που εκτός από τον παγκόσμιο τίτλο, τον Ολυμπιακό πρόσθεσε από χθες στην πλούσια συλλογή του και τον ευρωπαϊκό τίτλο. Στην 2η θέση της γενικής κατάταξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με 33 βαθμούς παρέμεινε ο Νεοζήλανδός Νταν Σλεϊτερ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση κρέμασε στο στήθος του ο ο Σλοβένος Γκάσπερ Βίνσετς με 35 βαθμούς ποινής.

    Στη 40άδα ο Δραγούτσης

    Εκτός του Παπαθανασίου στους αγώνες του Κάλμαρ συμμετείχαν άλλοι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι, ο Αλέξανδρος Δραγούτσης και ο Παναγιώτης Δαβουρλής. Ο πρώτος κατέλαβε την 40η θέση της κατάταξης με 213 βαθμούς ποινής, ενώ ο δεύτερος κατέλαβε 56η θέση, έχοντας 282 βαθμούς ποινής.

    [06] "Ήρεμη" δύναμη ο ΝΑΣ

    16/8/2005 11:34:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πρώτος και με διαφορά από τους αντιπάλους του ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος (Ν.Α.Σ.) πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης στο 15ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήρεμων νερών όλων των κατηγοριών, που ολοκληρώθηκε την με μεγάλη επιτυχία στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων και αναδείχθηκε πανηγυρικά πρωταθλητής Ελλάδας . Ο Ν.Α.Σ. κατέκτησε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη των σωματείων με συγκομιδή 30 μεταλλίων (14 χρυσά, 11 αργυρά και 5 χάλκινα), ενώ με συγκομιδή 18 μεταλλίων (10 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα), ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, οι αθλητές του οποίου κατέκτησαν 23 μετάλλια (6 χρυσά, 11 αργυρά και 6 χάλκινα).

    Τα αποτελέσματα των τελικών των αγωνισμάτων των 500μ

    Άνδρες: Κ2 500μ.: 1. Νικολόπουλος- Λαδάς Α. (ΝΑΣ), 2. Κυριακούλης- Πασαδέλης (ΝΑΣ), 3. Κόντιζας- Μπίμπης (ΝΑΣ), C2 500μ.: 1. Αρβανιτάκης- Κιλιγκαρίδης (ΚΑΛ), 2. Βερενίδης- Λαυρεντιάδης (ΙΟΘ), 3. Σταυριανίδης Ι.- Σταυριανίδης Β. (ΙΟΘ), Κ1 500μ.: 1. Παπανδρέου (ΝΟΣ), 2. Καλοπίσης (ΝΑΣ), 3. Σεϊταρίδης (ΚΑΤ), C1 500μ.: 1. Κιλιγκαρίδης (ΚΑΛ), 2. Λαυρεντιάδης (ΙΟΘ), 3. Γρηγοριάδης (ΚΑΤ), Κ4 500μ.: 1. Νικολόπουλος- Καλοπίσης- Λαδάς Α.- Κυριακούλης (ΝΑΣ), 2. Κόντιζας- Μπίμπης- Παύλου- Πασαδέλης (ΝΑΣ), 3. Παπασάββας Μ.- Παπασάββας Σ.- Περδικάκης-Κονδύλης (ΑΙΓ).

    Γυναίκες: Κ1 500μ: 1. Αλεξοπούλου (ΝΑΣ), 2. Μπαρδακλή (ΧΑΛ), 3. Καπακλή (ΧΑΛ), Κ4 500μ.: 1. Μπαρδακλή- Καπακλή- Γκιαούρη- Μαντά (ΧΑΛ), 2. Πατρελάκη- Βορριά- Τσέργα- Ζελιώτη (ΝΑΣ), Κ2 500μ.: 1. Αλεξοπούλου- Ζελιώτη (ΝΑΣ), 2. Μπαρδακλή- Καπακλή (ΧΑΛ), 3. Ζώρα- Πάσχου (ΚΑΤ).

    Έφηβοι: Κ1 500μ.: 1. Παπασάββας Μ. (ΑΙΓ), 2. Λαδάς Ι. (ΠΟΡ), 3. Παύλου (ΝΑΣ), C1 500μ.: 1. Γρηγοριάδης (ΚΑΤ), 2. Σπυριδωνίδης (ΙΟΘ), 3. Αμοιρίδης (ΚΑΛ), Κ2 500μ.: 1. Νάστος- Ρέμος (ΙΩΑ), 2. Γεωργούλας- Τούμπας Π. (ΝΟΒ), 3. Παπαιωάννου- Λεσιώτης (ΜΕΘ), Κ4 500μ.: 1. Καραγιαννίδης- Μαυραειδής- Μαυρεδάκης- Βιέννας (ΧΑΝ), 2. Γεωργούλας- Τολίοπουλος- Καφφεσάκης- Τούμπας Π. (ΝΟΒ), Νεάνιδες: Κ4 500μ.: 1. Μπυράκη Μ.- Σεντούκα- Μπυράκη Μαρ.- Μπυράκη Ευ. (ΧΑΝ), 2. Λαζαρίδου- Μπάθα- Συρακιώτη- Καζώνη (ΝΟΚ), Κ1 500μ.: 1. Πάσχου (ΚΑΤ), 2. Σεντούκα (ΧΑΝ), 3. Παπασάββα (ΑΙΓ), Κ2 500μ.: 1. Μπυράκη Μ.- Σεντούκα (ΧΑΝ), 2. Μπάθα- Συρακιώτη (ΝΟΚ), 3. Ανδρούτσου- Ντανίκα (ΙΩΑ).

    Παίδες: Κ1 500μ.: 1. Αρχοντάκης (ΧΑΝ), 2. Αλεξίου (ΧΑΛ), 3. Καρλαγκίνης (ΠΟΡ), Κ2 500μ.: 1. Τριγκαλάς- Τούτσης (ΝΟΣ), 2. Αρχοντάκης- Βιέννας (ΧΑΝ), 3. Ζεντελής- Καρλαγκίνης (ΠΟΡ), C1 500μ: 1. Σπυριδωνίδης (ΙΟΘ), 2. Αμοιρίδης (ΚΑΛ), 3. Καλαβρής (ΧΑΛ), Κ4 500μ.: 1. Γεωργάρας- Σαπούνας- Αλεξίου- Ζάχαρης (ΧΑΛ), 2. Τούτσης- Ζαφειρόπουλος-Κύριος- Τριγκάλας (ΝΟΣ). Κορασίδες: Κ2 500μ.: 1. Σκουρτανιώτη- Παύλου (ΧΑΛ), 2. Μπυράκη Ευ- Μπυράκη Μ. (ΧΑΝ), 3. Ανδρούτσου- Ντανίκα (ΙΩΑ), Κ4 500μ.: 1. Μπυράκη Μ.- Μπυράκη Ευ.- Σισκάκη- Κοκάκη (ΧΑΝ), 2. Καραμιχάλου- Καρδάση- Σιάκα- Χαιντούτη (ΝΟΒ), Κ1 500μ.: 1. Σκουρτανιώτη (ΧΑΛ), 2. Παύλου (ΧΑΛ), 3. Πεζά (ΝΑΣ).

    [07] Γέλασε καλύτερα ο Ναδάλ

    16/8/2005 10:59:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για άλλη μια φορά ο Ισπανός Ναδάλ (Νο 2) έδειξε, ότι το μέλλον του ανήκει. Στους αγώνες του πρόσφατου τουρνουά του Μόντρεαλ του Καναδά, ο 19χρονος Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε με 6-3, 4-6, 6-2 του 35χρονου Αντρέ Αγκάσι (ΗΠΑ) στον τελικό του απλού του τουρνουά "Rogers Cup" και πρόσθεσε ένα ακόμη τρόπαιο στη συλλογή του. Ο αντίστοιχος τίτλος του διπλού του τουρνουά κατέληξε σε αφρικανικά χέρια, καθώς το δίδυμο των Γουέϊν Μπλακ/Κέβιν Ουλιέτ από το Ζιμπάμπουε επικράτησε με 6-3, 3-6, 7-5 των Γιόνας Μπιορκμαν (Σουηδία)/Μαξ Μίρνι (Λευκορωσία).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 August 2005 - 8:52:48 UTC