Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκε και το δεύτερο κουτί
  • [02] Με τη λάμψη του φεγγαριού
  • [03] Διπλό χτύπημα στην Ερυθρά Θάλασσα
  • [04] Εβδομάδα συζητήσεων στη ΝΔ
  • [05] Στο Internet τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ
  • [06] Μονομερής εκεχειρία από το PKK
  • [07] Επεισοδιακές εκλογές στο Πακιστάν
  • [08] Κρίση πανικού σε επιβάτη της "Helios"
  • [09] Στόχος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
  • [10] Σύσκεψη για το πετρέλαιο
  • [11] Και επίσημα "μπλε" ο Εσιέν
  • [12] Τέθηκε νοκ άουτ ο Όλιτς
  • [13] Την "έφαγαν" τα χρέη
  • [14] Το πρόγραμμα της πρεμιέρας
  • [15] "Θέλω ΑΕΚ, όχι Ολυμπιακό"
  • [16] Έλληνες διαιτητές σε διεθνείς αγώνες
  • [17] "Έφυγε" ο Κένιον Τζόουνς
  • [18] "Λαρισινός" ο Αποστολίδης
  • [19] Έδωσε εξηγήσεις ο Πανελούδης
  • [20] "Πέτυχε διάνα" στο χρυσό
  • [21] Υδατοσφαίριση: "Βήμα τελικού" οι Γυναίκες
  • [22] Χάντμπολ: Πήρε "αρχηγό" ο Πανιώνιος
  • [23] Χάντμπολ: Ενισχύεται το Κιλκίς

    [01] Κοινωνία

    Νέα στοιχεία

    Βρέθηκε και το δεύτερο κουτί

    19/8/2005 11:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/8/2005 5:52:12 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σήμερα το πρωί, βρέθηκε και το δεύτερο "μαύρο" κουτί, στο οποίο είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες των δύο πιλότων του Μπόινγκ, στη νότια πλευρά της χαράδρας και σε πολύ κοντινή απόσταση από την ουρά της ατράκτου. Στο μεταξύ, έντονο προβληματισμό προκάλεσε σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη Ελλήνων και Αμερικανών εμπειρογνωμόνων, ένα νέο εύρημα στο "μαύρο κουτί". Πρόκειται για ένα συναγερμό, που ακούγεται να χτύπησε στις 9:15 το πρωί της Κυριακής, δηλαδή πριν μιλήσει ο πιλότος με τον τεχνικό της εταιρείας "HELIOS" και ενώ το αεροπλάνο πετούσε ακόμη πάνω από την Κύπρο, στα 14.500 πόδια. O συναγερμός, που σύμφωνα με πληροφορίες οφειλόταν σε πρόβλημα ψύξης του ηλεκτρονικού υπολογιστή, δεν φαίνεται να έχει απενεργοποιηθεί. Επίσης, κατέπεσαν και οι μάσκες οξυγόνου, γεγονός που καταδεικνύει, ότι μέσα στο "κοκ πιτ" και στη καμπίνα των επιβατών δεν υπήρχε αρκετή ποσότητα οξυγόνου. Τα στοιχεία αυτά υποδεικνύουν, ότι πιθανόν να υπήρξε βλάβη στη συμπίεση της καμπίνας, που αποκαταστάθηκε προσωρινά και επανήλθε, με αποτέλεσμα επιβάτες και πιλότοι να είναι ημιλιπόθυμοι.

    Προχωρούν ικανοποιητικά οι έρευνες

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων Ακριβός Τσολάκης μιλώντας στο ΡΙΚ, δήλωσε ότι οι έρευνες για το δυστύχημα βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και έχουν ήδη συγκεντρωθεί αρκετά σημαντικά στοιχεία. Ο κ. Τσολάκης τόνισε ότι "το σημείο μηδέν έχει μείνει πολύ πίσω" και επεσήμανε πως πρέπει να εκτιμηθούν όλοι οι παράγοντες και να αναλυθούν όλα τα στοιχεία, από τη στιγμή της απογείωσης του μοιραίου αεροσκάφους μέχρι τη συντριβή του.

    Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα γίνει λεπτομερής έλεγχος του σημείου πρόσκρουσης του αεροπλάνου με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων. "Ένας από τους στόχους της έρευνας είναι να εντοπισθούν τρεις άνθρωποι, που δεν έχουν ακόμη βρεθεί", είπε ο κ. Τσολάκης, χωρίς, όμως να γνωρίζει κατά πόσο ανάμεσα σ αυτούς είναι και ο Γερμανός κυβερνήτης του αεροπλάνου, δεδομένου πως δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί πολλές σοροί. Παράλληλα, πρόσθεσε πως έχουν απορριφθεί ορισμένα σενάρια ως προς τη πτώση του αεροπλάνου, όπως της κατάρριψής του από τα ελληνικά μαχητικά. Τέλος, διέψευσε δημοσιεύματα ότι υπάρχει μαγνητοφωνημένη συνομιλία του κυβερνήτη του αεροπλάνου με τα γραφεία της εταιρείας, που έγινε στα πρώτα στάδια της πτήσης, αναφέροντας, μάλιστα, πως ζητήθηκε η κασέτα, αλλά η εταιρεία ανέφερε ότι "έγινε μεν συνομιλία, αλλά δεν κατεγράφη".

    Στο μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ακριβός Τσολάκης, ο Διοικητής Ασφαλείας Στέφανος Σκότης, ο Εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που εκτελεί χρέη προϊσταμένου, ο εποπτεύων της προανάκρισης για το αεροπορικό δυστύχημα, Εισαγγελέας, Παναγιώτης Πούλιος, καθώς και ο ίδιος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη οι Εισαγγελείς ενημερώθηκαν από τον κ. Τσολάκη για τα μέχρι στιγμής ευρήματα της έρευνας καθώς και από τον κ. Σκότη για τα στοιχεία, που έχουν συλλεχθεί από την προανάκριση και λύθηκαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις περαιτέρω ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

    Μυστήριο με τον κυβερνήτη

    Στο μεταξύ μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την τύχη του Γερμανού κυβερνήτη, Χάνς Γιούργκεν Μέρτεν, ο οποίος για πρώτη φορά σήμερα ζητήθηκε μέσω της γερμανικής πρεσβείας .

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 από αστυνομική πηγή της Κύπρου, ο Γερμανός πρέσβης στη Λευκωσία ζήτησε από τις Αρχές στη Μεγαλόνησο να αποσταλούν όλα τα προσωπικά είδη του Γερμανού πιλότου στην οικογένειά του.

    Λίγο νωρίτερα, η κυπριακή Αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, μπήκε στο διαμέρισμα του Μέρτεν στη Λάρνακα και πήρε όλα τα προσωπικά του είδη, για να τα παραδώσει στο Γερμανό πρέσβη.

    Παράλληλα, η ελληνική Κυβέρνηση έδωσε εντολή, υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας στη Βόννη να επισκεφθούν την οικογένεια του κυβερνήτη προκειμένου να ληφθεί γενετικό υλικό και με τη μέθοδο του DNA να εξακριβωθεί, αν η σορός του είναι μεταξύ αυτών, που δεν είναι αναγνωρίσιμες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έμεινε από καύσιμα

    [02] Τεχνολογία

    Στις 20:26 ξεκινά η βόλτα της Πανσελήνου

    Με τη λάμψη του φεγγαριού

    19/8/2005 6:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Λίγο πριν να πούμε αντίο στο καλοκαίρι, ο Αύγουστος μας προσκαλεί στην πιο λαμπερή κι ονειροπόλα βραδιά του θέρους. Η αποψινή Πανσέληνος δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη του καλοκαιριού, αλλά και η δεύτερη εγγύτερη στη Γη για αυτό το έτος. Έτσι στραμμένα επάνω της δε θα είναι μόνο τα βλέμματα των ρομαντικών και των ερωτευμένων, αλλά και των αστρονόμων, καθώς η Αφροδίτη, ο Δίας και τα 63 του φεγγάρια θα πραγματοποιούν το πιο μαγικό τους αντάμωμα στον ουρανό. Στις 20:26 απόψε το βράδυ, η πιο φεγγοβόλα πανσέληνος θα ξεκινά το ταξίδι της στο ουράνιο στερέωμα και θα σας απλώνει το χέρι για μια ονειρεμένη βόλτα. Εσείς δεν έχετε παρά να δεχθείτε την πρόσκληση και να ξεκινήσετε με την παρέα σας για μια βόλτα στο φεγγάρι.

    [03] Μ. Ανατολή

    Εναντίον αμερικανικών στόχων

    Διπλό χτύπημα στην Ερυθρά Θάλασσα

    19/8/2005 4:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/8/2005 5:13:30 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν το πρωί της Παρασκευής από την Ιορδανία, εναντίον αμερικανικών στόχων. Η μία ρουκέτα, που είχε ως στόχο το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Ashland, πέρασε πάνω από την πλώρη του πλοίου και σφηνώθηκε στη στέγη αποθήκης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ιορδανός στρατιώτης και να τραυματιστεί άλλος ένας. Λίγα λεπτά αργότερα, μια δεύτερη ρουκέτα, που επίσης εκτοξεύτηκε από ιορδανικό έδαφος, χτύπησε το αεροδρόμιο του γειτονικού Εϊλάτ, που βρίσκεται στο Ισραήλ. Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωση σε ισλαμική ιστοσελίδα η "Οργάνωση της Αλ Κάιντα στην Ανατολή και την Αίγυπτο", που σχετίζεται με το τρομοκρατικό δίκτυο του Μπιν Λάντεν, ωστόσο η αυθεντικότητα της επιστολής δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Από τις επιθέσεις δεν επλήγησαν οι αμερικανικοί στόχοι, αλλά λίγο αργότερα και τα δύο πλοία αποχώρησαν. Σημειώνεται ότι τα δύο αμερικανικά πολεμικά σκάφη, Ashland και Kearsarge, βρίσκονται στο λιμάνι της Άκαμπα εδώ και 10 ημέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη στην Ιορδανία

    [04] Πολιτική

    Θα συνεδριάσουν το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κ.Ε.

    Εβδομάδα συζητήσεων στη ΝΔ

    19/8/2005 3:44:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Δύο σημαντικές συνεδριάσεις της ΝΔ θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με το Γραμματέα του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, θα συνεδριάσει στη Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, προκειμένου να καθορίσει τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος και να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που ορίστηκε για την Παρασκευή, 26 Αυγούστου. Στην ατζέντα των δύο συνεδριάσεων θα περιλαμβάνεται και η πρόταση για τις δημοτικές εκλογές, που αφορά την εκλογή δημάρχου και νομάρχη από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε, επίσης, στις κινητοποιήσεις, που προγραμματίζονται για τις ημέρες που θα βρίσκεται στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, και τόνισε εκ νέου ότι η ΝΔ δε θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή της ΔΑΚΕ, εάν οι κινητοποιήσεις προσλάβουν αντικυβερνητικό χαρακτήρα.

    [05] Κοινωνία

    Στο Internet τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

    19/8/2005 3:20:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που έδωσαν γραπτές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ. Από την Παρασκευή, 19 Αυγούστου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και να ενημερωθούν για τα οριστικά αποτελέσματα του Γραπτού Διαγωνισμού. Πρόκειται για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τους κλάδους των Θεολόγων, Νηπιαγωγών και Δασκάλων. Οι πίνακες διοριστέων έχουν αποσταλεί και στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

    Σχετικά Links: ΑΣΕΠ

    [06] Κόσμος

    Από τις 20 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου

    Μονομερής εκεχειρία από το PKK

    19/8/2005 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Μονομερή εκεχειρία απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ανακοίνωσε, την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, η οργάνωση Χεσέν Παραστίνα Γκελ, που θεωρείται η πολιτική πτέρυγα του (PKK), έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι καλείται η ένοπλη πτέρυγα να απέχει από τη βία για διάστημα ενός μηνός, ξεκινώντας από τις 20 Αυγούστου. "Καλούμε όλες τις νόμιμες αμυντικές δυνάμεις να φέρουν τις ένοπλες δυνάμεις τους από μία ενεργό θέση σε μία παθητική αμυντική θέση από τις 20 Αυγούστου 2005 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2005", προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της διαπραγμάτευσης, τονίζεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι αρχικά οι ανακοινώσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν από τον αρχηγό του κόμματος, Ζουμπεγίρ Αϊντάρ, αλλά στη συνέχεια η συνέντευξη ακυρώθηκε λόγω των "πιέσεων της Τουρκίας προς τις βελγικές Αρχές", όπως δήλωσε πηγή της κουρδικής οργάνωσης.

    [07] Κόσμος

    Επεισοδιακές εκλογές στο Πακιστάν

    19/8/2005 6:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/8/2005 7:04:29 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Βία και νοθεία χαρακτήρισαν την Πέμπτη, πρώτη ημέρα των δημοτικών εκλογών στο Πακιστάν, καθώς τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σποραδικές συγκρούσεις, που σχετίζονται με την ψηφοφορία, ενώ η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση του Μουσάραφ για νοθεία. Αν και οι εκλογές, που διεξάγονται σε τρεις φάσεις, δε βασίζονται στους σχηματισμούς των κομμάτων, τα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να υποστηρίζουν τους υποψήφιους της αρεσκείας τους, που θα καθορίσουν την εκλογή της επόμενης κυβέρνησης, το 2007. Τα κόμματα που πρόσκεινται στον πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ υποστήριξαν ότι νίκησαν στις πρώτες εκλογές, των τελευταίων τριών ετών στη χώρα. Κατά την πρώτη φάση των εκλογών, ψήφισαν για την εκλογή δημάρχων και νέων δημοτικών συμβουλίων, περίπου οι μισοί από τα 65 εκ. Πακιστανών ψηφοφόρων, ενώ οι υπόλοιποι θα ψηφίσουν στη δεύτερη φάση, που θα γίνει στις 25 Αυγούστου. Στη συνέχεια, στις 29 Σεπτεμβρίου, οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέξουν τοπικούς άρχοντες, η επιρροή των οποίων θα αποδειχθεί σημαντική στις εκλογές για τα εθνικά και τοπικά συμβούλια καθώς αυτά θα επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας.

    [08] Κόσμος

    Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

    Κρίση πανικού σε επιβάτη της "Helios"

    19/8/2005 12:46:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Επιβάτης της κυπριακής εταιρείας "Helios" έπαθε κρίση πανικού κατά τη διάρκεια τροχοδρόμησης του αεροσκάφους. Εκπρόσωπος της Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι ο επιβάτης επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της εταιρείας "Helios", το οποίο θα πραγματοποιούσε πτήση για το Στρασβούργο με αναχώρηση στις 8 το πρωί. Κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης του αεροσκάφους, ο επιβάτης έπαθε κρίση πανικού και ο κυβερνήτης αναγκάστηκε να ζητήσει από τον Πύργο Ελέγχου να μην απογειωθεί προκειμένου να αποβιβαστεί ο επιβάτης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πολιτικής Αεροπορίας, υπάλληλοι του αεροδρομίου Λάρνακας προσπάθησαν να κατεβάσουν τις αποσκευές του επιβάτη από το αεροσκάφος, αυτός, όμως, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να ταξιδέψει. Το αεροσκάφος αναχώρησε τελικά για τον προορισμό του γύρω στις 10.30. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Αεροπορίας, το επεισόδιο είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί καθυστέρηση στην εναέρια κυκλοφορία.

    [09] Οικονομία

    Στόχος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

    19/8/2005 5:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Στις θετικές ενδείξεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας την Παρασκευή, στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, που συνεδρίασε στο Ζάππειο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σιούφας τόνισε ότι αυξάνεται το ποσοστό των ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων και η αύξηση των εξαγωγών, σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2004, ενώ αξιοσημείωτη ανάκαμψη σημειώνουν και οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας. "Η μεγαλύτερη απειλή είναι η εμμονή στην αδράνεια και τη στασιμότητα", είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης σημειώνοντας την ανάγκη σοβαρών παρεμβάσεων, τομώνκαι μεταρρυθμίσεων στις δομές του κράτους και της Οικονομίας. Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός του Υπ. Ανάπτυξης, που προβλέπει ότι το Σεπτέμβριο θα κατατεθούν στη Bουλή τα δύο νομοσχέδια για την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς και την προετοιμασία των ρυθμίσεων για τα βιοκαύσιμα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, είπε ότι: "Είναι περισσότερα αυτά στα οποία συμφωνούμε από αυτά με τα οποία διαφωνούμε με την Κυβέρνηση", επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στην Οικονομία.

    [10] Οικονομία

    Ανησυχία για την παγκόσμια κρίση στις τιμές

    Σύσκεψη για το πετρέλαιο

    19/8/2005 4:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την ανιούσα πήραν και πάλι οι τιμές του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές, με το αμερικανικό ελαφρό αργό και το Μπρεντ να υπερβαίνουν τα 64 και 63 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα. Η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης, που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα και τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων, Τίμο Χριστοδούλου. Μετά τη συνάντηση, ο κ Σιούφας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και τόνισε, ότι η κατάσταση με τις τιμές "βρίσκεται σε όρια μη προβλέψιμα". Ωστόσο, διαβεβαίωσε, ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό και τους πολίτες να είναι οι μικρότερες δυνατές.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Και επίσημα "μπλε" ο Εσιέν

    19/8/2005 3:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη "μηχανή" των Πρωταθλητών Αγγλίας είναι και με τη βούλα ο Μικαέλ Εσιέν. Η Τσέσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκανεζου μέσου, ο οποίος υπέγραψε το νέο του πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Αναφορικά με το οικονομικό σκέλος, οι "μπλε" δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες, όπως είναι ήδη γνωστό, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο "έδωσε" 38 εκατομμύρια ευρώ στην Λυόν, προκειμένου να αποκτήσει τον παίκτη. Ωστόσο, ανέφερε πως η μεταγραφή του Έσιεν αποτελεί ρεκόρ για τον αγγλικό σύλλογο. Η ανακοίνωση της Τσέλσι αναφέρει τα εξής: "Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει φτάσει πλέον σε συμφωνία με τη Λιόν για τη μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν. Και ο Μίκαελ έχει συμφωνήσει στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Η μεταγραφή αποτελεί ρεκόρ συλλόγου για την Τσέλσι και θα θέλαμε όλοι να καλωσορίσουμε τον Μίκαελ στο σύλλογο".

    "Δεν αξίζω τόσα χρήματα"

    Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την Τσέλσι, ο Μικαέλ Εσιέν εμφανίστηκε προσγειωμένος και παραδέχτηκε πως η ποδοσφαιρική του αξία δεν ανταποκρίνεται στα 38 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Τσέλσι για να τον αποκτήσει από τη Λιόν: "Ξέρω ποια είναι η αξία μου και σίγουρα δεν αξίζω τόσα χρήματα. Έτσι είναι, όμως, το μεταγραφικό παζάρι και δεν είμαι υπεύθυνος για αυτό. Τόσο με κοστολόγησε η Λιόν και τόσα δέχτηκε να πληρώσει η Τσέλσι.

    Εγώ ξέρω ότι έχω να κάνω ακόμη πολλά βήματα προόδου και σίγουρα δεν θα πάρουν τα μυαλά μου αέρα, επειδή η μεταγραφή μου ήταν ακριβότερη από αυτή του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην Τσέλσι ή αυτή του Πατρίκ Βιεϊρά στη Γιουβέντους", δήλωσε ο 22χρονος Γκανέζος διεθνής μέσος. Ο Εσιέν αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής στην πρέμιερ λιγκ, κόντρα στην Άρσεναλ.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τέθηκε νοκ άουτ ο Όλιτς

    19/8/2005 2:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/8/2005 4:25:35 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2006, δέχθηκε η Κροατία στο τελευταίο εντός έδρας φιλικό με τη Βραζιλία, που έληξε 1-1. Ο διεθνής Κροάτης επιθετικός της ρωσικής ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ιβιτσα Ολιτς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί γόνατο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Κροάτης φορ θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για μισό χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τα υπόλοιπα παχινίδια της ομάδας του στο δρόμο για το Μουντιάλ.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Την "έφαγαν" τα χρέη

    19/8/2005 12:20:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Κόκκινη κάρτα" από το βουλγαρικό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας έδειξε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας στην ομάδα Πιρίν Μπλαγκόεβγκραντ, Αιτία της αποβολής της εν λόγω ομάδας, που πλέον θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της χώρας ήταν κάποιες φορολογικές εκκρεμότητες, τις οποίες δεν κατέστη δυνατό να τακτοποιήσει, ως όφειλε. Μέχρι τις 13 Αυγούστου πάντως στους 24 αγώνες της που έχει δώσει από τις 3 Οκτωβρίου του 2004 έχει στο ενεργητικό της 13 ισοπαλίες, 7 ήττες και μόλις 4 νίκες.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

    19/8/2005 5:49:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα της πρεμιέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις Καλλιθέα-Αιγάλεω και Ξάνθη-ΠΑΟΚ, ενώ ο αγώνας του Ατρόμητου με την ΑΕΚ θα γίνει τη Δευτέρα. Το ντέρμπι της πρεμιέρας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα αρχίσει στις 21:00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Supersport. Το πρόγραμμα:

    Σάββατο 27 Αυγούστου

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 19:45 (TV) Καλλιθέα-Αιγάλεω

    ΑΘΛ. ΚΕΝΤΡΟ SKODA ΞΑΝΘΗΣ ΠΗΓΑΔΙΑ 21:00 (TV) Ξάνθη-ΠΑΟΚ

    Κυριακή 28 Αυγούστου

    ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 18:45 Καλαμαριά-ΟΦΗ

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 21:00 (TV) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

    Γ. Σ. «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ» ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 21:00 (TV) Πανιώνιος-Λάρισα *

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 21:00 (TV) Χαλκηδόνα-ΑΕΚ

    ΔΗΜ. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΩΝ 18:45 Ακράτητος-Ηρακλής

    Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - (TV) Λεβαδειακός-Ιωνικός

    * Κεκλεισμένων των θυρών

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Θέλω ΑΕΚ, όχι Ολυμπιακό"

    19/8/2005 4:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/8/2005 6:05:53 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της ΑΕΚ θέλει να παραμείνει ο Παναγιώτης Κονέ. Σε δηλώσεις του στο SuperΣΠΟΡ FM, νεαρός παίκτης τόνισε πως δεν θέλει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και πως το μέλλον του ανήκει στην Ένωση. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ο 18χρονος ποδοσφαιριστής, " ερυθρόλευκοι" δεν θέλουν τον ίδιο, αλλά να κερδίσουν την ΑΕΚ". Ο Κονέ είπε συγκεκριμένα : Ο Ολυμπιακός δεν με εμπιστεύθηκε, σε αντίθεση με την ΑΕΚ η οποία από την αρχή με αγκάλιασε, κάνοντας μαζί της μόνο μία προπόνηση. Ξαφνικά αποφάσισαν ότι είμαι στον Ολυμπιακό, τη στιγμή που δεν με ήθελαν. Θέλουν να κερδίσουν την ΑΕΚ, όχι εμένα. Εγώ όμως δεν γυρίζω στην Ολυμπιακό. Δεν με ενδιαφέρει. Το μέλλον μου είναι στην ΑΕΚ".

    Πρόβλημα με Σαπάνη

    Στα αγωνιστικά, ο Φερνάντο Σάντος είδε, κατά την διάρκεια της σημερινής πρωινής προπόνησης, τον Μίλτο Σαπάνη να αποχωρεί με ενοχλήσεις στη γάμπα. Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της "Ένωσης", ο μέσος θα υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και εκεί θα διευκρινιστεί το μέγεθος του προβλήματος. Από εκεί και πέρα, ο άτυχος της υπόθεσης, Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο, υποβλήθηκε σε θεραπευτική αγωγή και ξεκίνησε έτσι το στάδιο της αποθεραπείας του. Τέλος, ο Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος αισθάνεται ακόμα ενοχλήσεις από το τράβηγμα στο δεξί δικέφαλο, ξεκίνησε τρέξιμο και αναμένεται στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έλληνες διαιτητές σε διεθνείς αγώνες

    19/8/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Χρήστος Ζωγράφος ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει αγώνες που εντάσσονται στον 8ο όμιλο (Ελβετία, Ανδόρα, Φινλανδία, Σκωτία) της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Ελβετία (7-11/10/2005). Βοηθός του θα είναι ο Χρ. Γενναίος. Ο Γιάννης Τσαχειλίδης θα διευθύνει αγώνες του 4ου ομίλου της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Ισραήλ (24-28/10, Ισραήλ, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία). Βοηθός του θα είναι ο Δ. Παπαδόπουλος. Τέλος, η Ε. Κυρίου ορίστηκε να διευθύνει αγώνες του 5ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών κάτω των 19, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Πολωνία (27/9-1/10/2005, Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Σλοβενία). Βοηθός της θα είναι η Ι. Κωνσταντινίδου.

    [17] Μπάσκετ

    "Έφυγε" ο Κένιον Τζόουνς

    19/8/2005 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το αμερικανικό αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί τον αιφνίδιο χαμό του Κένιον Τζόουνς, ο οποίος πέθανε σήμερα από καρδιακή προσβολή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο υψηλόσωμος σέντερ ήταν μόλις 28 ετών και βρισκόταν αυτή την περίοδο στην πατρίδα του, όπου όπως κάθε χρόνο συμμετείχε στο καμπ των Ατλάντα Χοκς. Ο Τζόουνς βρήκε τραγικό θάνατο στον καναπέ του σπιτιού του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από καρδιακή προσβολή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η σύζυγός του ήταν στο μπάνιο και μόλις αντιλήφθηκε το πρόβλημα του Τζόουνς, προσπάθησε να τον κρατήσει στην ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο 28χρονος σέντερ διεκομίστη στο νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την είδηση του θανάτου του πληροφορήθηκε άμεσα ο συμπαίκτης του πέρυσι στο Μαρούσι, Λάρι Στιούαρτ και αμέσως ενημέρωσε τον κοινό εκπρόσωπό τους στην Ελλάδα, Νίκο Λότσο.

    Ο Κένυον Τζόουνς γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1977. Στην Ελλάδα φόρεσε τη φανέλα των Πανιωνίου, Αμαρουσίου και Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, στους «κυανέρυθρους» αγωνίστηκε την αγωνιστική περίοδο 2001-02, για να μεταγραφεί στο Μαρούσι την επόμενη σεζόν (2002-03) στο διάστημα της οποίας απέκτησε ιθαγένεια της ΠΓΔΜ και πλέον συμμετείχε ως κοινοτικός. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί πρόταση από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2003, την οποία και αποδέχτηκε. Αν και ξεκίνησε προετοιμασία με τους «πράσινους», ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε να ληθεί η συνεργασία με τον Τζόουνς, εξαιτίας των περιττών κιλών του που επηρέαζαν τη φυσική του κατάσταση. Ο Τζόουνς μετακινήθηκε στη Μόσχα για λογαριασμό της Ντιναμό και τον Σεπτέμβριο του 2004 επέστρεψε για μία σεζόν, στο Μαρούσι. Η συνεργασία δεν ανανεώθηκε και ο Τζόουνς αναζητούσε αυτό το διάστημα ευρωπαϊκή ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, αν και το μεγάλο του όνειρο ήταν πάντα το ΝΒΑ. Κάθε καλοκαίρι ο Κένυον Τζόουνς μετείχε στο καμπ των Ατλάντα Χοκς.

    [18] Μπάσκετ

    "Λαρισινός" ο Αποστολίδης

    19/8/2005 7:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης της Ολύμπια Λάρισας είναι από σήμερα ο Γιώργος Αποστολίδης. Ο νεαρός, πρώην πλέον παίκτης του Ηρακλή, ο οποίος κατέκτησε πρόσφατα το ασημένιο μετάλλιο μέικερ με την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο παγκόσμιο της Αργεντινής υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές οι οικονομικές απολαβές. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Νερός πλέι μέικερ είπε πως είναι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστεί στην Ολύμπια, σε μία ομάδα που είναι πολύ καλά οργανωμένη και έχει υψηλές φιλοδοξίες.

    "Μπορούμε το κάτι παραπάνω"

    Ο νεαρός παίκτης είπε στη συνέχεια, αναφορικά με τη νέα με τη νέα του ομάδα.

    "Πιστεύω ότι τη νέα χρονιά η Ολύμπια μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την παραμονή στην κατηγορία. Θεωρώ εφικτό στόχο την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ και γιατί όχι αν συμβεί αυτό να διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή".

    Ο Αποστολίδης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή της Ολύμπιας που αναχωρεί την Κυριακή για την Οχρίδα όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

    Έπειτα από την απόκτηση του Αποστολίδη το μοναδικό κενό στο ρόστερ των «πορτοκαλί» βρίσκεται κοντά στο καλάθι, όπου ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναζητά τον δεύτερο ξένο της ομάδας.

    [19] Μπάσκετ

    Έδωσε εξηγήσεις ο Πανελούδης

    19/8/2005 5:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μπορεί να έκανε δυόμισι περίπου μήνες να μιλήσει, όμως ο Τάκης Πανελούδης μίλησε τελικά για τα όσα συμβαίνουν στο μπασκετικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ βρέθηκε σήμερα για δύο ώρες ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου και μεταξύ άλλων μίλησε για τους επιχειρηματίες που θέλησαν να αναλάβουν την ομάδα, για την μεταγραφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, το τι συμβαίνει με τον Βασιλειάδη και έκλεισε τονίζοντας πως ότι έχει γίνει μέχρι τώρα το έχει κάνει μόνος του.

    Μόνο ένας κοντά σε συμφωνία

    Ο κ. Πανελούδης μίλησε πρώτο για το γεγονός πως είχε φτάσει στο σημείο υπογραφής προσυμφώνου με τον επιχειρηματία, Γιώργο Στεργιαννόπουλο, για την πώληση της ΚΑΕ μεταφέροντας του, όπως επισήμανε, από την πρώτη συνάντηση που είχε μαζί του ότι "τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι 700.000 ευρώ συν, πλην 5%, τα οποία θα τα δώσω γραμμένα, έχω υποχρέωση να δώσω εξοφλητικές αποδείξεις από όλα τα άλλα πράγματα που αφορούν παίκτες μάνατζερ κτλ. και πουλημένο τον Βασιλόπουλο".

    Η επαφή των δύο πλευρών δεν έφτασε σε αίσιο αποτέλεσμα, καθώς δεν κατάφεραν εν τέλει να βρουν κοινό κώδικα επικοινωνίας.

    Και συνέχισε :

    "Δεν μπορεί να θεωρείται υποψήφιος αγοραστής για την ΚΑΕ ένας άνθρωπος που έχεις δει είκοσι λεπτά. Τόσο μιλήσαμε με τον κ. Μπερέκο, διότι έπρεπε να φύγει στη συνέχεια, μετά από ειδοποίηση που είχε ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ωνάσειο για επέμβαση ο αδερφός του. Αργότερα, όταν βγήκε ότι ο Πανελούδης δεν πουλάει, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον φίλο μου τον Λευτέρη για να μιλήσω με τον Μπερέκο και συμφώνησα. Την επομένη μου τηλεφώνησε και μου είπε επί λέξει ότι "ο κ. Μπερέκος είναι χολωμένος από τη στάση του ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του και δεν θέλει να συζητήσει". Αυτός είναι ο δεύτερος επενδυτής".

    Για τη μεταγραφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε: "Χίλια χρόνια να περάσουν, εκατομμύρια να μαζευτούν απέναντι μου, για τον καλαθοσφαιριστή Παναγιώτη Βασιλόπουλο, η απόφαση είναι η ίδια.

    Κάποιοι που δεν γνωρίζουν που είναι το Παλατάκι, πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εδώ κάθε μέρα και παίρνουν μυρωδιά τι γίνεται στο γήπεδο".

    Όσον αφορά τον Κώστα Βασιλειάδη, η αναφορά του περιστράφηκε γύρω από το ότι ο παίκτης και με τη βούλα ανήκει στον ΠΑΟΚ και πως ο ίδιος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την ομάδα αλλά και για τον φόργουορντ των "ασπρόμαυρων".

    Ο κ. Πανελούδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που επιχειρήθηκε να γίνει με πρώην προέδρους της ΚΑΕ.

    "Είπα στον Θανάση Κατσαρή ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα η συνάντηση, πέρα από το να βγούμε φωτογραφίες. Σε μια ανώνυμη εταιρεία δεν έχει να δώσει ουσία τέτοια κίνηση. Για ενημέρωση, όμως, αν είναι να το κάνουμε. Προέκυψε το που θα την κάνουμε. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Και δεν έγινε τελικά".

    Αναφορά έγινε και για το από ποιους μάνατζερ προμηθεύεται παίκτες ο ΠΑΟΚ, αλλά και για τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.

    "Δικαίωμα αναφαίρετο αυτών που διοικούν και του προπονητή είναι να ψωνίζουν απ όπου θέλουν" είπε ο κ. Πανελούδης και συνέχισε: "Ποτέ δεν ένιωσα μέσα μου για τους συνδέσμους κάτι κακό. Ενιωσα μέσα μου για κάποιους που κάνουν τους επικεφαλείς των συνδέσμων, όχι τους συνδεσμίτες. Για κάποιους που ζουν από τον ΠΑΟΚ, στους οποίους δεν είμαι αρεστός. Αυτοί που είχαν στο μυαλό τους να κάνουν ίντερνετ καφέ στο όνομα τους και όχι στο όνομα των συνδέσμων. Δεν τους θέλουμε εμείς αυτούς στο γήπεδο. Θέλουμε την οικογένεια".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε επίσης πως "Ο κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι κουμπάρος μου και μόνο. Ο ΠΑΟΚ ότι κάνει το κάνει μόνος του", ενώ στάθηκε και στον Σέρβο επιχειρηματία Μπάτα Μπουντούροβιτς λέγοντας:

    "Είναι ο μόνος που χάρισε λεφτά στον ΠΑΟΚ και ο οποίος μπορεί να πάει την ομάδα ψηλά. Δεν ξεχνώ αυτούς που έδωσαν ένα ποτήρι νερό στο σωματείο. Εάν το αποφασίσει οι πόρτες της ΚΑΕ είναι ανοικτές γι αυτόν".

    [20] "Πέτυχε διάνα" στο χρυσό

    19/8/2005 12:34:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το... άστρο και το ταλέντο της 14χρονης τοξότριας Ελένης Ιωάννου, "έλαμψε" στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων, εφήβων- νεανίδων, που διεξάγεται στην πόλη Σίκελμποργκ της Δανίας. Για χάρη της "μικρούλας" του Σκοπευτικού Ομίλου Ελευσίνας η "γαλανόλευκη" κυμάτισε στον ψηλότερο ιστό του βάθρου. Το "κορίτσι θαύμα" της ελληνικής τοξοβολίας, που με τις παγκόσμιες επιδόσεις της εντυπωσίασε κοινό και αντιπάλους της στους αγώνες της Δανίας, επικράτησε στον τελικό του Ολυμπιακού γύρου του σύνθετου τόξου της κατηγορίας των κορασίδων με 115-107 της Ρωσίδας πρωταθλήτριας Μαρίνα Μοτσαϊκινα, που... υποκλίθηκε στην ανωτερότητας της Ελενίτσας και αρκέστηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βελγίδα Ντεσόι Καθλίν.

    Περίμενε το μετάλλιο το "κορίτσι θαύμα"

    Το "τσακάλι", όπως συνηθίζουν να αποκαλούν για τη σκληρότητά αλλά και την αποτελεσματικότητά της, στο Σκοπευτικό Όμιλο Ελευσίνας οι φίλοι της, εκτός από το φετινό στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, πρόσφατα είχε κατακτήσει την 13η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με Γυναίκες αντιπάλους.

    Αντιμετώπισε και νίκησε δηλαδή αθλήτριες μεγαλύτερες σε ηλικία, με περισσότερη εμπειρία, που απολαμβάνουν τη στήριξη χορηγών, κάτι που θα ήθελε ασφαλώς και η Έλληνίδα πρωταθλήτρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιωάννου είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στο γύρο κατάταξης του σύνθετου τόξου κορασίδων με επίδοση 688/720 στα 72 βέλη, ενώ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, είχε σημειώσει ρεκόρ κόσμου και στα μισά βέλη, δηλαδή τα 36, με 345/360. Η προηγούμενη επίδοση ήταν 338/360.

    "Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να αντιμετωπίσω μεγαλύτερες δυσκολίες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης" τόνισε με το χρυσό μετάλλιο να λάμπει στο στήθος της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και συνέχισε: "Κυρίως στον τελικό φοβόμουν ότι η Ρωσίδα θα ήταν πολύ δυνατή, καθώς η χώρα αυτή έχει καλή παράδοση στην τοξοβολία. Βρισκόμουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και νομίζω, ότι αυτό φάνηκε καθόλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Σίγουρα μεγαλώνουν οι απαιτήσεις από εδώ και πέρα, αλλά αυτό είναι κάτι, που δεν με αγχώνει" κατέληξε η Ιωάννου.

    Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Νασούλας επεσήμανε ότι αυτόςο τίτλος αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή των κόπων της: "Η Ελένη διαθέτει την αυτοσυγκέντρωση και την ψυχραιμία μιας μεγάλης αθλήτριας. Ήταν νηφάλια στις κρίσιμες προσπάθειές της και κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο, το οποίο αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή των κόπων της".

    Στάθης: "Να σκύψει η Πολιτεία στους αθλητές"

    Οι θυσίες που έχει κάνει σε αυτή την τρυφερή ηλικία η Ελένη Ιωάννου για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο είναι πάρα πολλές και ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Ελευσίνας, Δημήτρης Στάθης, μέσα στον ενθουσιασμό του για την επιτυχία εξέφρασε στην ERTonline ένα παράπονο: "Εδώ και δύο μήνες έχω κάνει αίτηση στην Σκοπευτική Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΣΚ.Ο.Ε) για ανανέωση του εξοπλισμού της, ο οποίος κοντεύει τα δύο χρόνια. Χαρακτηριστικά πριν από τους αγώνες του Σίλκεμποργκ, είχαν σπάσει στην Ελενίτσα δύο βέλη και της δώσαμε για τους αγώνες μία καινούρια 12άδα. Πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία και η Ομοσπονδία να "σκύψει" πάνω στους πραγματικούς αθλητές, αφού εκτός από τους ποδοσφαιριστές και τους μπασκετμπολίστες υπάρχουν και άλλοι αθλητές που τιμούν το ελληνικό εθνόσημο στο εξωτερικό" τόνισε ο πρόεδρος του Σ.Ο.Ε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξασφάλισε το μετάλλιο η Ιωάννου

    "Σκίζει" το "κορίτσι θαύμα" στη Δανία

    [21] Υδατοσφαίριση: "Βήμα τελικού" οι Γυναίκες

    19/8/2005 7:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό και το χρυσό μετάλλιο στο 2ο World League βρίσκεται η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη, μετά την μεγάλη νίκη της Ουγγαρίας, επικράτησε 10-9 στα πέναλτι του Καναδά (κ. δ. 5-5) και με νίκη αύριο επί της Ιταλίας κατακτούν την πρώτη θέση στον β΄ όμιλο και προκρίνονται στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Κίρισι της Ρωσίας.

    "Μετράει το αποτέλεσμα"

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών τόνισε μετά τη νέα επιτυχία πως τα κορίτσια ήταν πολύ κουρασμένα και για αυτό δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ωστόσο, η νίκη είναι αυτή που μετράει και πλέον η Εθνική είναι πολύ κοντά στον τελικό.

    "Για μας ήταν ένα παιχνίδι ιδιαίτερης σημασίας, που θα μας οδηγούσε στον τελικό. Η ομάδα ήταν αρκετά κουρασμένη και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Πάντως, το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στις μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε την Ιταλία και στη συνέχεια θα παλέψουμε στον τελικό" είπε ο προπονητής της ομάδας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, Κούλης Ιωσηφίδης.

    Η Σταυρούλα Κοζομπόλη τόνισε: "Ξεκινήσαμε άσχημα και βελτιωθήκαμε στη συνέχεια. Οι τελικές ενέργειες δεν ήταν τόσο καλές και δεν μπορούσαμε να πετύχουμε εύκολα το γκολ. Η νίκη που θα μετρήσει είναι αυτή του τελικού. Θέλω να πιστεύω ότι θα σηκώσουμε το τρόπαιο». Επίσης, η τερματοφύλακας Γεωργία Ελληνάκη δήλωσε: «Κάναμε αρκετά λάθη, τα οποία διορθώσαμε στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Ήρθε η στιγμή που δώσαμε την ανάλογη απάντηση στον Καναδά. Στόχος μας είναι το τρόπαιο".

    * Στο άλλο ματς του Β΄ ομίλου, η Ουγγαρία επικράτησε εύκολα της Ιταλίας με 16-6.

    Τα οκτάλεπτα: 4-0, 7-1, 2-3, 3-2.

    [22] Χάντμπολ: Πήρε "αρχηγό" ο Πανιώνιος

    19/8/2005 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης του Πανιωνίου θα είναι από τη νέα περίοδο ο Γιώργος Μόρφας. Οι "κυανέρυθροι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του διεθνή παίκτη, ο οποίος αγωνιζόταν στον νταμπλούχο Αθηναϊκό. Ο Μόρφας είναι διεθνής και αποτελεί την τρίτη μεταγραφή για της ομάδα της Πλατείας, μετά την απόκτηση του 18χρονου ίντερ Νίκο Παπαργυρίου και του 19χρονο Βαγγέλη Χαλά. Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας παίκτης ξεκίνησε την καριέρα του με τους Νεσμυρνιώτες. "Είναι μεγάλη τιμή για μας που ο αρχηγός του νταμπλούχου Αθηναϊκού ήρθε και πάλι στο δικό του σπίτι. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για να πρωταγωνιστήσει και στην Α2 ανδρών. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τσακίρης και ο έφορος κ. Κοζομπόλης στηρίζουν με την καρδιά τους το τμήμα και το βοηθούν να πρωταγωνιστήσει και αυτό στον αθλητισμό. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το δήμαρχο του Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος χειρίστηκε με ιδιαίτερη κατανόηση το θέμα της μεταγραφής του Μόρφα", είπε ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιώργος Δραγάζης.

    [23] Χάντμπολ: Ενισχύεται το Κιλκίς

    19/8/2005 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην απόκτηση ενός εκ των κορυφαίων πίβοτ του σερβικού πρωταθλήματος, προχώρησε το Κιλκίς. Ο ΓΑΣ ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου Σλόμπονταν Μλαντένοβιτς, ο οποίος επί δώδεκα χρόνια αγωνίζεται στη Ζελέζνιτσαρ του Νις. Ο Σέρβος πίβοτ έχει ύψος ύψος 1,81μ. και είναι πασίγνωστος στη Σερβία με το προσωνύμιο «Μπίμπα». Ο Μλαντένοβιτς αγωνίστηκε και στο προχθεσινό παιχνίδι που έδωσε ο ΓΑΣ Κιλκίς στην πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ κόντρα στην Βαρντάρ Σκοπίων, από την οποία έχασε με 29-25. Ο προπονητής της ομάδας είπε μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής : :Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ ο Σλόμπονταν Μλαντένοβιτς και θα δέσει αρμονικά με όλους τους παλιούς και τους νέους παίκτες. Στη Στρούγκα κάνουμε την προετοιμασία μας και δίνουμε φιλικά παιχνίδια".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 19 August 2005 - 17:01:48 UTC