Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρομοσύλληψη στην Ιορδανία
  • [02] Έκρηξη στο Νταγκεστάν
  • [03] Παρέμβαση Πάπα για την τρομοκρατία
  • [04] Αποκλείστηκε η Κολωνία
  • [05] Τρίποντο χρώματος "Μπορντό"
  • [06] "Καθάρισε" ο Ολλανδός
  • [07] Κύπελλο Ελλάδας: Βγήκαν οι πρώτες αναμετρήσεις
  • [08] Στη Λάρισα ο Χαρτ

    [01] Μ. Ανατολή

    Για την επίθεση στο λιμάνι της Άκαμπα

    Τρομοσύλληψη στην Ιορδανία

    20/8/2005 8:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/8/2005 8:56:11 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές της Ιορδανίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των εξτρεμιστών, που παρ ολίγον να επιφέρουν βαρύ χτύπημα κατά του Ναυτικού των ΗΠΑ, στο λιμάνι της Άκαμπα, την Παρασκευή. Άνδρες της αστυνομίας και του στρατού απέκλεισαν μεγάλο τμήμα του λιμανιού και πραγματοποίησαν εξονυχιστικές έρευνες, ώστε να εντοπίσουν τα άτομα που επιχείρησαν να πλήξουν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία Ashland και Kearsarge, Οι επιχειρήσεις απέδωσαν καρπούς, όταν συνελήφθη ένας Ιρακινούς, που θεωρείται ως ένας από τους έξι υπόπτους. "Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον ύποπτο την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του", δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει που έγινε η σύλληψη. Στο μεταξύ, οι Αρχές εντόπισαν και τον εκτοξευτήρα των ρουκετών, σε μία αποθήκη που βρίσκεται σε λόφους του βόρειου άκρου της Άκαμπα, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από το λιμάνι. Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Παρασκευής, δύο πύραυλοι Κατιούσα έπληξαν το λιμάνι της Άκαμπα, όπου βρίσκονταν δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματισθεί άλλος ένας. Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε οργάνωση που υποστηρίζει πως διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλό χτύπημα στην Ερυθρά Θάλασσα

    [02] Κόσμος

    Τουλάχιστον 3 αστυνομικοί νεκροί

    Έκρηξη στο Νταγκεστάν

    20/8/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αναστατώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα. Περίπου στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί και άλλοι τέσσερις να τραυματισθούν. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, η έκρηξη έγινε κοντά σε αίθουσα όπου εκείνη τη στιγμή τελούταν ένας γάμος, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να τραυματίσθηκαν ελαφρά και οι επιβάτες ενός μικρού διερχόμενου λεωφορείου. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών, ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχτηκε την ώρα που το περιπολικό περνούσε από μπροστά του. Οι εκρήξεις είναι συχνό φαινόμενο στο Νταγκεστάν, καθώς, κατά το παρελθόν, Τσετσένοι αντάρτες εξαπέλυσαν βομβιστικές επιθέσεις και επιδρομές, με αφορμή τον αυτονομιστικό πόλεμο, που ξέσπασε πριν από περίπου μία δεκαετία. Μάλιστα, τον Ιούλιο, δέκα στρατιώτες έχασαν την ζωή τους από παρόμοια έκρηξη στην Μαχατσκάλα.

    [03] Κόσμος

    Κατά την τετραήμερη επίσκεψη στην Κολονία

    Παρέμβαση Πάπα για την τρομοκρατία

    20/8/2005 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Να αρνηθούν την εχθρότητα, την μισαλλοδοξία και τη βία για να σταματήσουν την εξάπλωση της τρομοκρατίας, ζήτησε από τους μουσουλμάνους ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ, που συναντήθηκε με εκπρόσώπους της Τουρκικής Ισλαμικής Θρησκευτικής Αρχής και του κεντρικού Ισλαμικού Συμβουλίου της Γερμανίας, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στην Κολονία. "Αυτοί που αποφασίζουν και προγραμματίζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις θέλουν να δηλητηριάσουν τις σχέσεις μουσουλμάνων χριστιανών, μεταχειριζόμενοι ακόμα και θρησκεία για να το πετύχουν", επεσήμανε ο Ποντίφικας και υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για διάλογο μεταξύ των δύο θρησκειών. Παράλληλα, ζήτησε να γίνονται σεβαστές η θρησκευτική ελευθερία και οι μειονότητες σε όλον τον κόσμο. Η σημερινή συνάντηση θεωρείται βαρύνουσας σημασίας: πριν αναλάβει τα ηνία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Βενέδικτος ΙΣΤ είχε αντιταχθεί με δηλώσεις του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας και στην Γερμανία ζουν περίπου 3,2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια είναι τουρκικής καταγωγής. Νωρίτερα, ο Πάπας χοροστάτησε σε λειτουργία παρουσία περίπου 400.000 νεαρών Καθολικών από 200 χώρες του κόσμου, που συνέρευσαν στην Κολονία για την Παγκόσμια Ημέρα Νέων.

    Ο Ποντίφικας έχει ήδη συναντηθεί με εβραίους και προτεστάντες ηγέτες, ενώ την Παρασκευή επισκέφθηκε την συναγωγή της Κολονίας, η οποία καταστράφηκε από τους ναζί κατά την διάρκεια των αντιεβραϊκών ταραχών την Νύχτα των Κρυστάλλων, το 1938.

    Τέλος, ο Πάπας συναντήθηκε επίσης το Σάββατο με τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αγκέλα Μέρκελ, τον πρόεδρο της γερμανικής Βουλής και άλλους αξιωματούχους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Κολωνία ο Ποντίφικας

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αποκλείστηκε η Κολωνία

    20/8/2005 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με εκπλήξεις ξεκίνησε και πάλι, όπως συνηθίζεται άλλωστε, το Κύπελλο Γερμανίας. "Θύμα" της πρώτης έκπληξης ήταν Κολωνία η οποία ηττήθηκε ηττήθηκε από τους Κίκερς Οφενμπαχ με 3-1, σε αγώνα για τον Α΄ γύρο της διοργάνωσης, και αποκλείστηκε. Η ομάδα της Μπουντεσλίγκα προηγήθηκε στο 29΄ με τον Φόιλνερ, ωστόσο στο 58΄ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σινκάλα. Από εκείνο το σημείο άλλαξε η εικόνα του αγώνα, καθώς οι Κίκερς, οι οποίοι αγωνίζονται στη Β΄ κατηγορία, εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους και έφτασαν στην επικράτηση, χάρη στα γκολ των Μοχτάρι (65΄), Τούρκερ (72΄) και Ραν (86΄).

    Αποτελέσματα

    Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των συλλόγων της Μπουντεσλίγκα στον Α΄ γύρο του Κυπέλλου:

    Ομπερχάουζεν-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

    Ερασιτέχνες Κολωνίας-Ανόβερο 0-4

    Κίκερς Οφενμπαχ-Κολωνία 3-1

    Κίκερς Στουτγκάρδη-Αμβούργο 1-5

    Αϊντραχτ Τρίερ-Καϊζερσλάουτερν 0-2

    Πάντερμπορν-Βόλφσμπουργκ 0-2

    Βατενσάιντ-Βέρντερ Βρέμης 1-3

    Ερασιτέχνες Ερφουρτ-Λεβερκούζεν 0-8

    Μπρεμερχάβεν-Σάλκε έναρξη 19:00

    Κόμπλενζ-Χέρτα έναρξη 19:45

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τρίποντο χρώματος "Μπορντό"

    20/8/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο ντέρμπι, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 4ης ημέρας του Σαμπιονά, η Μπορντό επικράτησε της Μονακό με 1-0. Το γκολ με το οποίο πήραν το τρίποντο οι "γερονδίνοι" σημείωσε στο 58ο λεπτό ο Μπρούνο Σεϊρού, ενώ ο Άκης Ζήκος, ο οποίος παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα στο 37΄, ήταν στην αρχική ενδεκάδα των Μονεγάσκων, αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Λούκας Μπερνάρντι. Μετά από αυτή τη νίκη, η Μπορντό έφτασε τους εννέα βαθμούς ενώ η Μονακό έμεινε στους έξι.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Καθάρισε" ο Ολλανδός

    20/8/2005 8:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/8/2005 9:27:50 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ καλά φαίνεται πως ξεκίνησε τη φετινή χρονιά ο Ρουντ Φαν Νίστελρόι. Ο Ολλανδός επιθετικός πέτυχε και πάλι γκολ, που αποτέλεσε και το μοναδικό στην εντός έδρα νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Άστον Βίλα και παράλληλα πέτυχε το απόλυτο των βαθμών στην δεύτερη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν σαφώς καλύτερη από τους "Χωριάτες" χωρίς όμως να "πατήσουν το γκάζι". Το απόλυτο των νικών πέτυχαν και οι Τσάρλτον που νίκησε την Γουίγκαμ, αλλά και η Τότεναμ που επικράτησε της Μίντλεσμπρο. Την πρώτη της νίκη για φέτος πέτυχε και η Λίβερπουλ που επικράτησε της νεοφώτιστης Σάντερλαντ με 1-0. Όσο για τη Νιούκαστλ δεν κατάφερε να νικήσει ούτε σήμερα και έμεινε στο 0-0 εναντίον της Γουέστ Χαμ ενώ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εκτός έδρας της Μπέρμινχαμ.

    Εν αναμονή του ντέρμπι

    Πάντως, το μεγάλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής γίνεται αύριο, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι να υποδέχεται τη δευτεραθλήτρια Άρσεναλ. Τέλος στο παιχνίδι που ολοκληρώνει την αγωνιστική, η Μπόλτον του Στέλιου Γιαννακόπουλου αναμετράται με την Έβερτον.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

    Μάντσεστερ Γιουν.-Αστον Βίλα 1-0

    (66΄ Φαν Νίστελροϊ)

    Μπλάκμπερν-Φούλαμ 2-1

    (15΄ Πέντερσεν, 71΄ Τουγκάι - 49΄ ΜακΜπράιντ)

    Τσάρλτον-Γουϊγκαν 1-0

    (42΄ Μπεντ)

    Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 1-0

    (24΄ Αλόνσο)

    Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 0-0

    Τότεναμ-Μίντλεσμπρο 2-0

    (49΄ Ντεφόε, 75΄ Μίντο)

    Γουέστ Μπρομ-Πόρτσμουθ 2-1

    (2΄, 59΄ Χόρσφιλντ - 63΄ Ρομπέρ)

    Μπέρμιγχαμ-Μάντσεστερ Σίτι Μπέρμιγχαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2

    (7΄ Μπατ - 20΄ Μπάρτον, 47΄ Κόουλ)

    Κυριακή 21 Αυγούστου

    Μπόλτον-Εβερτον

    Τσέλσι-Αρσεναλ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)

    Τσάρλτον 6

    Μάντσεστερ Γ. 6

    Τότεναμ 6

    Γουέστ Χαμ 4

    Γουέστ Μπρομ 4

    Λίβερπουλ 4

    Αρσεναλ 3 -1αγ

    Τσέλσι 3 -1αγ

    Μπλάκμπερν 3

    Μπόλτον 1 -1αγ

    Μπέρμιγχαμ 1 -1αγ

    Μάντσεστερ Σίτι 1 -1αγ

    Αστον Βίλα 1

    Φούλαμ 1

    Μίντλεσμπρο 1

    Νιούκαστλ 1

    Εβερτον 0 -1αγ

    Γουϊγκαν 0

    Πόρτσμουθ 0

    Σάντερλαντ 0

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κύπελλο Ελλάδας: Βγήκαν οι πρώτες αναμετρήσεις

    20/8/2005 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στους σημερινούς αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας υπήρχαν τα εξής αποτελέσματα. :Πτολεμαΐδα Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1 ΑΕ Γιάννενα Ένωση Θράκης 1-4, Θύελλα Πατρών Ιωνία Χανίων 2000 4-1 και Αγροτικός Αστέρας Βύζας Μεγάρων 6-2. Τα ζευγάρια που προέκυψαν για την 3η φάση του θεσμού: Ένωση Θράκης Καλαμάτα, Θύελλα Πατρών Βέροια, Αγροτικός Αστέρας Καστοριά και Αναγέννηση Καρδίτσας - Ηλυσιακός

    Όλο το πρόγραμμα

    1. Πτολεμαϊδα-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

    2. Λαμία-Εθνικός 21/8

    3. Αχαϊκή-Αστέρας Τρίπολης 21/8

    4. Κερατσίνι-Δόξα Δράμας 0-0 (2-4 στα πέναλτι)

    5. Παναιτωλικός-Αιολικός Μυτιλήνης 21/8

    6. ΑΕ Γιάννινα-Ένωση Θράκης 1-4

    7. ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης 21/8

    8. Θύελλα Πατρών-Ιωνία 2000 4-1

    9. Λήλας Βασιλικού-Πανθρακικός 21/8

    10. Αγροτικός Αστέρας-Βύζας Μεγάρων 6-2

    11. Παρροδιακός-Θερμαϊκός Θέρμης 24/8

    12. ΑΕ Πολυκάστρου-Νικητής Α` φάσης 24/8

    13. Πιερικός-Μεσσηνιακός 21/8

    14. Νέα Καβάλα-Ρόδος 24/8

    15. Αναγέννηση Άρτας-Αχαρναϊκός 21/8

    16. Τρίκαλα-Κοζάνη 21/8

    Γ` φάση (31/8-1/9)

    17. Αναγ. Καρδίτσας-Ηλυσιακός

    18. Νικητής 2-Προοδευτική

    19. Νικητής 3-Χαϊδάρι

    20. Δόξα Δράμας-Παναχαϊκή 2005

    21. Νικητής 5-Νίκη Βόλου

    22. Ενωση Θράκης-Καλαμάτα

    23. Νικητής 7-Κέρκυρα

    24. Θύελλα Πατρών-Βέροια

    25. Νικητής 9-Άρης

    26. Αγροτικός Αστέρας-Καστοριά

    27. Νικητής 11-Πανσερραϊκός

    28. Νικητής 12-Εργοτέλης

    29. Νικητής 13-Ολυμπιακός ΑΣΚ

    30. Νικητής 14-Πανηλειακός

    31. Νικητής 15-Θρασύβουλος

    32. Νικητής 16-Εθνικός Αστέρας

    * Η 1η φάση περιλαμβάνει μόνο τον αυριανό αγώνα Ατσαλένιος-Αγ. Δημήτριος

    [08] Μπάσκετ

    Στη Λάρισα ο Χαρτ

    20/8/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τη φανέλα του ΓΣ Λάρισας θα αγωνίζεται από τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Τζάρετ Χαρτ. Ο Αμερικανός με αγγλικό διαβατήριο γκαρντέστειλε υπεγεγραμμένο το συμβόλαιο του για ένα χρόνο και σήμερα η διοίκηση της θεσσαλικής ομάδας ενεργοποίησε τη συνεργασία τους. Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Λάρισας μίλησε με ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί με τον Χαρτ στο παρελθόν και αφού έλαβε διαβεβαιώσεις για τον χαρακτήρα του έδωσε το "πράσινο φως" για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο Χάρτ γεννήθηκε το 1980 και φοίτησε στο Κάνσας. Το Νοέμβριο του 2004 υπέγραψε στην Σιμπένκα, με τη φανέλα της οποίας αγωνίσθηκε στην Αδριατική Λίγκα για επτά παιχνίδια. Στη συνέχεια μετακόμισε για το Ισραήλ και την Μακάμπι Κίβετ Σουέλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 August 2005 - 20:51:01 UTC