Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά τη Γάζα, η Δυτική Όχθη
  • [02] Στο έλεος της κακοκαιρίας
  • [03] Στο στόχαστρο οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν
  • [04] Έκρηξη σε εστιατόριο στη Σαντορίνη
  • [05] Επιστολή για την αναδιάρθρωση
  • [06] Παρελθόν ο Μόγιο
  • [07] Αναμονή εδάφους-εδάφους
  • [08] Λαλίστατος ο Μαλεζάνι

    [01] Μ. Ανατολή

    Έφυγαν και οι τελευταίοι από τη Λωρίδα της Γάζας

    Μετά τη Γάζα, η Δυτική Όχθη

    22/8/2005 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με δάκρυα στα μάτια, αποχώρησαν και οι τελευταίοι Ισραηλινοί έποικοι από την οικισμό της Νετζαρίμ στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα, ο επικεφαλής της επιχείρησης, στρατηγός Νταν Χάρελ, οι περίπου 8500 Ισραηλινοί έποικοι των 21 οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν απομακρυνθεί, εκτός δυο οικογενειών που παραμένουν στον οικισμό της Νετζαρίμ και θα έχουν αποχωρήσει τις αμέσως επόμενες ώρες. Μετά την επιτυχή πρώτη φάση της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού, θα αρχίσει την Τρίτη η κατεδάφιση των τεσσάρων οικισμών της Δυτικής Όχθης. Νωρίτερα σήμερα, απομακρύνθηκαν, χωρίς επεισόδια, οι κάτοικοι, των οικισμών Γκανίμ και Καντίμ, δυο εκ των τεσσάρων της Δ. Όχθης που προβλέπεται να κατεδαφιστούν.

    Φοβούνται επεισόδια στη Δ. Οχθη

    Σύμφωνα με πληροφορίες στους οικισμούς, Χομές και Σανούρ, τους άλλους δυο, που πρόκειται να κατεδαφιστούν, φανατικοί Εβραίοι, έχουν εισχωρήσει παράνομα, και ετοιμάζονται για δυναμική απάντηση με το που θα δουν τα τανκς του ισραηλινού στρατού.

    Στην επιχείρηση κατεδάφισης των τεσσάρων οικισμών θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 5000 ισραηλινοί στρατιώτες και αστυνομικοί, πολλοί από τους οποίους πήραν μέρος και στην απομάκρυνση των εποίκων από τη Γάζα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με το βλέμμα στη Δυτική Όχθη

    Απομακρύνονται και οι τελευταίοι

    Συνεχίζεται η εκκένωση των οικισμών

    Αποχώρηση δια της βίας

    [02] Κόσμος

    Ελβετία, Αυστρία και Ρουμανία

    Στο έλεος της κακοκαιρίας

    22/8/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στο έλεος σφοδρών βροχοπτώσεων βρίσκονται τις τελευταίες μέρες Ρουμανία, Ελβετία και Αυστρία. Στη Ρουμανία, ο αριθμός των θυμάτων της κακοκαιρίας έφθασε τους δεκαοκτώ ενώ μέχρι σήμερα οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει ένα παιδί δυο ετών που αγνοείται εδώ και έξι μέρες. Την ίδια ώρα, ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές ενώ περισσότεροι από 1500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν και την κεντρική και δυτική Ελβετία. Σε περιοχή της Λουκέρνης, δυο πυροσβέστες σκοτώθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να καθαρίσουν από κλαδιά και πέτρες πλημμυρισμένους δρόμους.

    Δυο νεκροί σε Ελβετία και Αυστρία

    Οι πυροσβέστες παρασύρθηκαν και θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης.

    Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

    Στην κεντρική Ελβετία, διεκόπη η λειτουργία του σιδηροδρόμου και έκλεισαν οδικές αρτηρίες ενώ στους πρόποδες των Αλπεων πολλά χωριά έχουν αποκλεισθεί.

    Στη Λουκέρνη, περισσότεροι από 1000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν ο ποταμός Εμε υπερχείλισε.

    Τους πενήντα πόντους, έχει φθάσει το ύψος των νερών στη Βέρνη, μετά του υπερχείλιση του ποταμού Ααρε. Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, έκλεισαν για πολλές ώρες και το αεροδρόμιο της πόλης.

    Στην πόλη Σαρνέν, οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να μείνουν στους ψηλότερους ορόφους των σπιτιών τους, φοβούμενες υπερχείλιση λίμνης που βρίσκεται στην περιοχή.

    Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγες και οι περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

    Δυο νεκρούς αφήνουν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές και στη νότια Αυστρία.

    Νωρίτερα τη Δευτέρα στην επαρχία της Στυρίας, οι αρχές εντόπισαν κάτω από τόνους λάσπης το πτώμα μίας 50χρονης γυναίκας.

    Η 77χρονη πεθερά της, ενώ ανασύρθηκε ζωντανή από τους πυροσβέστες, μετά από λίγες ώρες υπέκυψε στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί.

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στο Γκρατς όπου αναμένεται νέο κύμα βροχοπτώσεων.

    [03] Οικονομία

    Στο στόχαστρο οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν

    22/8/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του υπ. Οικονομικών στις επιχειρήσεις που βρέθηκαν από τις διασταυρώσεις στοιχείων να φοροδιαφεύγουν. Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του Γ. Αλογοσκούφη και παρουσία του υφυπουργού Α. Ρεγκούζα, των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου και του Ειδικού Γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Οι έλεγχοι θα γίνουν, κατά προτεραιότητα στα ζεύγη τιμολογίων που διαπιστώθηκαν οι μεγαλύτερες αποκλίσεις. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, αποφασίστηκε οι αρμόδιοι φορείς να συνεδριάζουν μία φορά την εβδομάδα προκειμένου να ενημερώνονται για την πορεία των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

    Από τη διασταύρωση των στοιχείων τιμολογίων 471.299 συγκεντρωτικών καταστάσεων προέκυψε, ότι το συνολικό ποσό των αποκλίσεων μεταξύ των τιμολογίων ανήλθε στο ποσό των 7 δις. ευρώ.

    Το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό αυτό, συγκεκριμένα 5,3 δις. ευρώ, προέκυψε από 4.145 ζεύγη τιμολογίων πελατών-προμηθευτών με αποκλίσεις πάνω από 100.000 ευρώ η κάθε μία.

    Από τη διασταύρωση εντοπίσθηκαν αποκλίσεις σε 274.992 δηλώσεις φορολογουμένων, ενώ εντοπίσθηκαν και 12.000 δηλώσεις που περιείχαν 15.635 πλαστούς Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου.

    [04] Κοινωνία

    Έκρηξη σε εστιατόριο στη Σαντορίνη

    22/8/2005 10:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στο Κέντρο Υγείας των Φηρών, έχουν μεταφερθεί τρεις άνθρωποι που τραυματίσθηκαν από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε εστιατόριο μεταξύ Οίας και Φηρών στη Σαντορίνη. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Υγείας, Γ. Πελεκάνος δήλωσε ότι δυο εκ των τραυματιών έχουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν υπάλληλο του εστιατορίου και μία Αμερικανίδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έκρηξη έχει πέσει το μισό εστιατόριο.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστολή για την αναδιάρθρωση

    22/8/2005 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με επιστολή που απέστειλε σήμερα στην ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, Βασίλη Γκαγκάτση, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ζητά από την ομοσπονδία να επικυρώσει την απόφαση της λίγκας, σχετικά με την αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων από την περίοδο 2006-07. Ακόμη, ο κ. Λυκουρέζος αναφέρεται στο ζήτημα της κλήρωσης των διαιτητών, αλλά και στη μείωση των ομάδων της Γ΄ Εθνικής.

    Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

    "Όπως γνωρίζετε, η απόφαση για την αναδιάρθρωση των Κατηγοριών είχε ληφθεί από το Δ.Σ. της ΕΠΑΕ αμέσως μετά το πέρας των Πρωταθλημάτων 2004-2005 και τελούσε για έγκριση από την ετήσια Γεν. Συνέλευση, που σύμφωνα με το Καταστατικό, συνέρχεται, τον Ιούλιο κάθε έτους. Αντικειμενικές αδυναμίες (συγκρότηση κυρίως Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, πιστοποιητικά συμμετοχής ομάδων κ.λ.π., όχι πάντως με ευθύνη της ΕΠΑΕ) μας ανάγκασαν να την πραγματοποιήσουμε την 16-8-2005. Κατά την ανωτέρω Γεν. Συνέλευση, τέθηκε για έγκριση η απόφαση του Δ.Σ. η οποία και έγινε αποδεκτή με μειοψηφία, μόλις τριών (3) μελών, έναντι των 27 ψηφισάντων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε εφαρμογή ειδικής διάταξης του Νόμου 2725/99 (άρθρο 112 παρ. 2) και σας διαβιβάστηκε για την προβλεπόμενη επικύρωση. Αναντίρρητα η Εθνική Ομοσπονδία ελέγχει, εάν η απόφασή μας παραβιάζει διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας (όπως π.χ. σύννομη συγκρότηση Γ.Σ., απαρτία, διαδικασίες, αρμοδιότητα κ.λ.π.) κάτι που, διαπιστωμένα, δεν συμβαίνει.

    Επομένως πιστεύω ότι θα πρέπει να προχωρήσετε στην επικύρωση. Όσον αφορά την απόφασή μας για την μείωση των ομάδων της Γ΄ Εθνικής, σας διαβιβάζουμε συνημμένα την αλληλογραφία μεταξύ ΕΠΟ και ΕΠΑΕ, μαζί με υπηρεσιακό σημείωμα του Γενικού Γραμματέα κ. Χ. Παυλόπουλου από τα οποία σαφώς προκύπτουν οι αντιρρήσεις της ΕΠΑΕ, η επισήμανση ότι το Ελληνικό Ποδόσφαιρο δεν αντέχει τις ήδη 52 ΠΑΕ, η δέσμευσή σας, ότι θα καταργηθεί ως επαγγελματική η Γ΄ Εθνική κ.λ.π. που περιέχονται αναλυτικά στα ως άνω έγγραφα. Πλέον των ανωτέρω πρέπει να αξιολογηθεί και να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ε.Π.Α.Ε. για κλήρωση των διαιτητών, αφού αυτό θα αποτελέσει μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την μη αμφισβήτηση της διαιτησίας και για την εμπέδωση της αξιοπιστίας των αγώνων, ενόψει μάλιστα και της συμμετοχής των ομάδων στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Η καθολική αποδοχή, από την Γ.Σ. της ΕΠΑΕ, της προτάσεως για την κλήρωση, θα πρέπει να οδηγήσει την ΕΠΟ στην προαναφερόμενη λύση, εφαρμόζοντας το άρθρο 57 του Κανονισμού Διαιτησίας".

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρελθόν ο Μόγιο

    22/8/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρελθόν από τον Ατρόμητο αποτελεί ο Σένσο Μόγιο. Ο επιθετικός από τη Ζιμπάμπουε, ο οποίος είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και θα επέστρεφε στην αγωνιστική δράση μετά από περίπου τρεις μήνες, έλυσε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την αθηναϊκή ΠΑΕ. Από εκεί και πέρα, στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η προετοιμασία του Ατρόμητου για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που φέρνει την ομάδα του Περιστερίου να υποδέχεται την ΑΕΚ. Στη σημερινή προπόνηση τρεις παίκτες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Πρόκειται για τους Αλέν Ραγκουέλ (εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να δώσει το "παρών" στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), Γιάννη Σωτήρχο (ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο αλλά δεν υπάρχουν ανησυχίες) και Μίλεν Πέτκοφ (είχε ενοχλήσεις από παλαιό του τραύμα και θεωρήθηκε σωστό να ξεκουραστεί).

    [07] Κοινωνία

    Αναμονή εδάφους-εδάφους

    22/8/2005 7:52:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ταλαιπωρία, ευτυχώς επί στέρεου εδάφους, περίμενε σήμερα τους επιβάτες αεροσκάφους της εταιρίας Virgin, που εκτελούσε την πτήση 403 από Αθήνα για Βρυξέλλες.

    Ενώ το αεροπλάνο είχε μπει στο διάδρομο απογείωσης στις 11:35 και ήδη τροχοδρομούσε, ο πιλότος διαπίστωσε κάποιο μικρό τεχνικό πρόβλημα, για το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες. Ο πιλότος ανέφερε το γεγονός αμέσως στον Πύργο Ελέγχου, αλλά και στους τεχνικούς της εταιρίας. Αμέσως πήρε εντολή να παραμείνει επί εδάφους προκειμένου να εξεταστεί η βλάβη. Τελικά μετά από περίπου τρεις ώρες και συγκεκριμένα στις 14:50, το αεροσκάφος αναχώρησε για τον προορισμό του.

    Τέλος καλό, όλα καλά, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τραγωδία της 14ης Αυγούστου δίνεται μεγάλη δημοσιότητα ακόμη και σε μικροπροβλήματα, που συμβαίνουν συχνά και τα οποία σε άλλες περιπτώσεις θα περνούσαν απαρατήρητα.

    Πάντως, στο Ηράκλειο 136 Γάλλοι τουρίστες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος Μακντόνελ Ντάγκλας της εταιρείας Αλεξαντέρ με προορισμό το Παρίσι. Αιτία ήταν η αναγκαστική προσγείωση που είχε πραγματοποιήσει το αεροπλάνο πριν από λίγες μέρες στο Μιλάνο αλλά και δύο καθυστερήσεις πτήσεων εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

    [08] Λαλίστατος ο Μαλεζάνι

    22/8/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το όραμά του για τον Παναθηναϊκό ανέλυσε ο Αλμπέρτο δοθείσης της ευκαιρίας που του παρουσιάστηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους με τον αυριανό αγώνα των "πρασίνων" απέναντι στην Βίσλα. Ο Ιταλός τεχνικός εξέπληξε τους εκπροσώπους του Τύπου αφού ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης δεν αφορούσε τον συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο το μέλλον του Παναθηναϊκού λίγο )κατά τον Μαλεζάνι), ή πολύ (για κάποιους άλλους) εξαρτάται από αυτόν. "Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να πω και που πάνε πολύ πιο μακριά από τον αυριανό αγώνα", τόνισε ο Μαλεζάνι και συμπλήρωσε, "Έχουν γίνει ριζικές και βαθιές αλλαγές. Δουλεύουμε πλέον με περισσότερη λογική και λιγότερο συναίσθημα. Σε αυτόν το στόχο συμμετέχουν όλοι, η διοίκηση, το προπονητικό και το ιατρικό επιτελείο και οι παίκτες. Μας απασχολεί είναι το είδος και η ποιότητα της δουλειάς και όχι τόσο το αποτέλεσμα. Γι΄αυτό το καινούριο μοντέλο προπόνησης όλοι νιώθουμε υπεύθυνοι και όλοι το αισθανόμαστε δικό μας. Ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη της ομάδας που στήριξε και βοηθά συνεχώς αυτήν την προσπάθεια. Πρόκειται για μια αλλαγή που θα αφήσει εποχή στον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα ήλθαν αρκετοί καινούριοι παίκτες διαφόρων εθνικοτήτων, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί το ιδανικό μείγμα. Όλοι οι νέοι πρέπει να σκέφτονται ομαδικά και όχι ατομικά, είτε αγωνίζονται είτε όχι".

    Κρίσιμο αλλά όχι ζωής ή θανάτου

    Η όλη αναφορά του Ιταλού στο μέλλον της ομάδας και στα σχέδια για αυτήν, συνδέθηκε με τον αγώνα εναντίον της Βίσλας, αφού η ερώτηση για το κατά πόσο αυτός επηρεάζει την πορεία ήταν μάλλον μοιραίο να έρθει. "Δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου", απάντησε ο Ιταλός και σμυπλήρωσε, "Σίγουρα είναι μια κρίσιμη στιγμή καθώς η πρόκριση θα μας δώσει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Θεωρώ πως το 1-3 του πρώτου αγώνα είναι αρκετά βαρύ σκορ. Οι παίκτες είναι έτοιμοι, το ίδιο κι οι οπαδοί μας όπως πληροφορούμαι. Ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε να φέρουμε σε πέρας τον πρώτο στόχο μας. Να το πετύχουμε για τα παιδιά μου, που έχουν δουλέψει σκληρά".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 August 2005 - 20:51:22 UTC