Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατρίνα η ανελέητη
  • [02] Διαψεύσεις για τα σπίτια του Ολυμπιακού Χωριού
  • [03] Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τα γηροκομεία
  • [04] Αρχή με άγχος
  • [05] Επένδυση στο μέλλον
  • [06] Ξεκίνησε και ο ΠΑΟΚ
  • [07] Αρχίζει το Athens Open
  • [08] Με δαπάνη της ΑΕΠΙ η κηδεία του Γ. Μουζάκη
  • [09] Τρεις εβδομάδες εκτός ο Στεφανής
  • [10] Οι κατάσκοποι από την Ιταλία
  • [11] Ικανοποίηση Πετρόπουλου
  • [12] Αναγκαστική ικανοποίηση στην Λάρισα
  • [13] Φιλικό για Ουντέζε
  • [14] Το πιο εύκολο ντέρμπι της δεκαετίας

    [01] Κόσμος

    Αργά το βράδυ πέρασε στην κατηγορία 1

    Κατρίνα η ανελέητη

    29/8/2005 11:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αισθητά αποδυναμωμένος (πέρασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην κατηγορία 1) και έχοντας αφήσει ήδη πίσω του τουλάχιστον δέκα νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, ο τυφώνας Κατρίνα κατευθύνεται προς την πολιτεία της Αλαμπάμα. Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και η μετεωρολογική υπηρεσία με έκτακτα δελτία της, προειδοποιεί τους κατοίκους για τους κινδύνους από τους ισχυρούς ανέμους και τις πλημμύρες στην ακτή της Λουιζιάνα και του Μισισιπί. "Ήταν σαν να βομβαρδιστήκαμε με τούβλα" δήλωσε περιγράφοντας το πέρασμα της Κατρίνα ο κυβερνήτης του Μισισιπί, Haley Barbour και εξέφρασε φόβους για δεκάδες νεκρούς.

    Σάρωσε τα πάντα

    Η Κατρίνα έπληξε τα ανατολικά της Νέας Ορλέανης, εξασθενημένη, με ανέμους ταχύτητας 170 χιλιομέτρων.

    Αυτό, όμως δεν την εμπόδισε καθόλου ώστε να "πνίξει" στο πέρασμα της χιλιάδες περιοχές και να υποχρεώσει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να τραπούν σε φυγή.

    (Στην πόλη έμειναν, μόνο το 1/5 των κατοίκων και τα μέλη των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών).

    Σε πολλές περιοχές της πόλης (το 70% της πόλης βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας) το ύψος των νερών έφθασε τα 2 μέτρα και διαπιστώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

    Δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, παρασύροντας ότι έβρισκαν μπροστά τους, δέντρα ξεριζώθηκαν και η πυροσβεστική έλαβε τουλάχιστον 100 κλήσεις για να απεγκλωβίσει κατοίκους που είχαν βρει καταφύγιο στις σκεπές των σπιτιών τους.

    Πολλοί από αυτούς, απηύθυναν απεγνωσμένα εκκλήσεις για βοήθεια μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

    Μόνο στην περιοχή St Bernard Parish ανατολικά της Νέας Ορλεάνης, πλημμύρισαν 40.000 σπίτια.

    Για μία από τις χειρότερες θεομηνίες που έχουν πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ, κάνουν λόγο τα ΜΜΕ. Απόδειξη της τεράστιας καταστροφής και η εκτίμηση του διεθνούς ομίλου πρόβλεψης κινδύνων AIR Worldwire ο οποίος τοποθετεί το ασφαλιστικό κόστος αποκατάστασης των ζημιών στη Λουιζιάνα, από τα 12 ως τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με το φόβο του Κατρίνα

    [02] Κοινωνία

    Σταδιακή παράδοση μέχρι αρχές του 2006

    Διαψεύσεις για τα σπίτια του Ολυμπιακού Χωριού

    29/8/2005 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Απάντηση στα δημοσιεύματα που μιλούν για καθυστερήσεις στις παραδόσεις των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού στους δικαιούχους δίνει το υπουργείο Απασχόλησης. Σε ανακοίνωση του, αναφέρεται ότι τα γραφόμενα σε μερίδα Τύπου είναι εκτός πραγματικότητας και αυτό φαίνεται από επίσημα έγγραφα και στοιχεία. Παράλληλα, δίνονται διευκρινίσεις για τη διαδικασία που θα τηρηθεί μέχρι οι δικαιούχοι, έτσι όπως αυτοί καθορίστηκαν στις κληρώσεις του περασμένου Οκτωβρίου, να μπουν στα νέα σπίτια τους.

    Θα ελέγξουν οι ίδιοι τα σπίτια τους

    Για να αποφευχθούν παράπονα και διαμαρτυρίες για την κατάσταση των σπιτιών, οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν με προσωπικές επιστολές ώστε να ελέγξουν οι ίδιοι το σπίτι που θα παραλάβουν, παρουσία μηχανικών του ΟΕΚ και εκπροσώπων της κατασκευάστριας εταιρείας.

    Αυτό θα γίνει, προκειμένου να καταγραφούν και άμεσα να επιδιορθωθούν τα όποια προβλήματα, με ευθύνη των κατασκευαστών.

    Οι επιστολές θα σταλούν στους δικαιούχους τις αμέσως επόμενες μέρες.

    Οι δικαιούχοι, διευκρινίζει το υπουργείο δεν θα καταβάλουν δόσεις για την αποπληρωμή της κατοικίας, προτού αυτή τους παραδοθεί.

    Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, καθώς στη σύμβαση κατασκευής του έργου, που υπεγράφη από την προηγούμενη κυβέρνηση με τις κατασκευαστικές εταιρείες, ορίζεται ως ημερομηνία ολοκλήρωσης των κατοικιών, η 30η Σεπτεμβρίου του 2005.

    Επομένως, σημειώνει το υπουργείο πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου θα ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να παραδοθούν οι κατοικίες.

    Τα σπίτια θα παραδοθούν στον ΟΕΚ στις 30 Σεπτεμβρίου και από κει και έπειτα θα αρχίσει η διαδικασία της σταδιακής παραλαβής τους από τους δικαιούχους.

    Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες χρήσεις, έχει προκηρυχθεί διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για τη δημιουργία σύγχρονου εμπορικού κέντρου, ενώ κατασκευάζονται 24 καταστήματα για την εξυπηρέτηση των οικιστών

    Αυτό, γίνεται με πρωτοβουλία της σημερινής ηγεσίας του υπ. Απασχόλησης, καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε προβλεφθεί από την αρχική σύμβαση με τους κατασκευαστές.

    [03] Κοινωνία

    Η Νομαρχία Αθηνών θα συνεχίσει τους ελέγχους

    Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τα γηροκομεία

    29/8/2005 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα καταθέσει αύριο ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία των ελέγχων που διενεργήθησαν στα γηροκομεία. Ο κ. Σγουρός σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει τους ελέγχους "ιδιαιτέρως σε χώρους όπου ο ανθρώπινος πόνος αντί να συναντά την αξιοπρέπεια και το σεβασμό συναντά την εκμετάλλευση και την κακομεταχείριση". Επίσης, τόνισε πως σε ότι αφορά τα Γηροκομεία, το υπουργείο Υγείας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, αλλάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε όποιοι εκμεταλλεύονται την Τρίτη Ηλικία να υποστούν τη βαριά τιμωρία της Πολιτείας. Στον εισαγγελέα, εξάλλου, παραπέμφθηκαν οι ιδιοκτήτες ακόμη τεσσάρων οίκων ευγηρίας μετά που ελέγχους που διενήργησε η Νομαρχία την Παρασκευή και το Σάββατο. Διαπιστώθηκαν υγειονομικές παραβάσεις, ενώ και οι τέσσερις, παρά τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί και τις αποφάσεις διακοπής της λειτουργίας τους, εξακολουθούσαν να λειτουργούν χωρίς άδεια.

    Ποια κρίθηκαν ακατάλληλα

    Πρόκειται για τον Οίκο Ευγηρίας Κ. Τούμπα & Σια Ο.Ε., Ζωσίμου 4- Αθήνα, ο οποίος λειτουργεί χωρίς άδεια και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 40 κιλά ακατάλληλο κρέατος το οποίο και δεσμεύτηκε. Επίσης, διαπιστώθηκαν πολλές άλλες παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    Στον Οίκο Ευγηρίας Αγγελικής Χείλαρη, Αγ. Λαύρας 8 - Πατήσια, οι ελεγκτές μεταξύ των άλλων διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση λειτουργεί χωρίς άδεια, το κτίριο είναι κακώς συντηρημένο με φθαρμένα πατώματα, ακάθαρτη αυλή, υγρασία στο λεβητοστάσιο κλπ.

    Στον Οίκο Ευγηρίας Δήμητρας Σπανομανώλη, Σμύρνης 4 - Αθήνα κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας σε κτίριο κακώς συντηρημένο με ρωγμές στους τοίχους και φθαρμένα πατώματα.

    Στον Οίκο Ευγηρίας Νειζλά Γιαλούρη, Νικοπόλεως 4 - Αθήνα διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Το κτίριο είναι κακώς συντηρημένο με ρωγμές στους τοίχους και φθαρμένα πατώματα. Στο υπόγειο του κτιρίου βρέθηκε η αποθήκη τροφίμων με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα.

    Εξάλλου, και στους τέσσερις Οίκους Ευγηρίας ο έλεγχος έγινε παρουσία αλλοδαπών υπαλλήλων, οι οποίες δεν είχαν ατομικά βιβλιάρια υγείας.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αρχή με άγχος

    29/8/2005 11:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2005 11:55:17 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με εμφανή τα σημάδια του άγχους και της πίεσης της πρεμιέρας Ατρόμητος και ΑΕΚ, έμειναν στο στείρο 0-0, ολοκληρώνοντας με τον μεταξύ τους αγώνα, το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της νέας περιόδου. Οι δυο ομάδες χωρίς να ρισκάρουν, προτίμησαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους και με αντεπιθέσεις να πετύχουν κάποιο γκολ, χωρίς όμως τελικά να το καταφέρουν. Δίκαιο το αποτέλεσμα, ενώ έκπληξη θεωρείται η ενδεκάδα που κατέβασε ο Φερνάντο Σάντος, που ανέτρεψε όλες τις προβλέψεις, με το σχήμα που παρέταξε. Με συνταγή Χαλκηδόνας και με 4-5-1, ο Γιώργος Παράσχος στην πρώτη εμφάνιση του Ατρομήτου μετά από 24 χρόνια, στην Α΄Εθνική, προτίμησε στο τέλος τη σιγουριά του βαθμού, αφήνοντας για άλλα παιχνίδια το κυνήγι της νίκης.

    Πρόσεψαν τα νώτα τους

    Με τον νεαρό Πλιάτσικα δίπλα στον Κατσουράνη, τον Σαπάνη επιθετικό χαφ, το Βιενγλίνσκι στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή της επίθεσης, ο Σάντος αιφνιδίασε ακόμα και τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, που παρακολουθούν από κοντά τις προπονήσεις της "κιτρινόμαυρης" ομάδας.

    Το σχήμα είχε δοκιμάσει ο Πορτογάλος στην προπόνηση της Κυριακής, χωρίς όμως κανείς να πιστέψει ότι, θα ήταν δυνατό να το υιοθετήσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

    Και όμως ο Σάντος ρίσκαρε βάζοντας τον Ουκρανό επιθετικό σε μια θέση που δεν έχει παίξει ποτέ στη ζωή του στη θέση του Σέζαρ που κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έδειξε ντεφορμέ, ενώ προτίμησε τον μικρό Πλιάτσικα για δεύτερο αμυντικό χαφ, αντί του Ίβιτς, που όλο αυτόν τον καιρό έδειχνε ότι έχει καπαρώσει τη θέση. Παράλληλα ο Σαπάνης ανέλαβε να οργανώσει το παιχνίδι της Ενωσης.

    Ξέροντας ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα σκληροτράχηλη ομάδα, με δυνατό και ενισχυμένο κέντρο, ο τεχνικός της "Ένωσης", προτίμησε να εξασφαλίσει την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του, παρά να ρισκάρει να παίξει ανοιχτά.

    Όλο το πρώτο 20λεπτο δεν υπήρξε εκείνη η φάση που θα ξεσήκωνε την εξέδρα.

    Σε εκείνο το λεπτό ο Ατρόμητος πλησίασε πρώτος, όταν μετά το σουτ του Κορακάκη ο Σορεντίνο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα που έφυγε ελάχιστα άουτ.

    Στο επόμενο λεπτό, ο Ολεγκ Βενλίνσκι πρόλαβε τους αμυντικούς των γηπεδούχων και ακινητοποίησε τον Μιχαηλίδη που είδε τη μπάλα να "ξύνει" το δεξί δοκάρι του.

    Στο 30΄ από φάουλ του Μάλμπασα ο Λάκης έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Ντάγκας απομάκρυνε μπροστά από τρεις "κίτρινους" που ήταν έτοιμοι να "σπρώξουν" τη μπάλα στα δίχτυα.

    Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο (στο 44΄) ο Γελαδάρης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σορεντίνο, όμως σούταρε πολύ ψηλά, άουτ.

    το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ, καθώς ο Κόντης πήρε την θέση του Αλεξοπούλου, που προερχόταν από τραυματισμό.

    Για να ενισχύσει την επιθετική λειτουργία της, στο 54΄πέρασε στη θέση του Σαπάνη τον Ίβιτς, που προσπάθησε να δώσει πιο γρήγορο ρυθμό.

    Παρόλα αυτά, η σωστή αμυντική λειτουργία του Ατρομήτου και το καλό στήσιμο της ομάδας από τον γιώργο Παράσχο, δεν επέτρεψε στους επιθετικούς της ΑΕΚ να βρεθούν σε απόσταση βολής.

    Στο 57ο λεπτό ακυρώθηκε, σωστά, γκολ του Λυμπερόπουλου ως οφσάιντ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μίλεν Πετκόφ, μετά από λάθος των αμυντικών, σούταρε άουτ από πολύ ευνοϊκή θέση.

    Στο 61΄ ένας άλλος πρώην "κιτρινόμαυρος", ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, πρόλαβε με έξοδο τον Λάκη, ενώ στο 66΄ από μια κόντρα ανάμεσα σε Γεωργέα και Μικέ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων...

    Η ΑΕΚ είχε την πλήρη υπεροχή στο τελευταίο 20λεπτο, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηράκλειο)

    Κίτρινες: Ντάγκας - Μάλμπασα, Πλιάτσικας, Μικές

    Οι συνθέσεις:

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Σωτήρχος, Μικές, Γελαδάρης, Καραδήμος (73΄ Κατεμής), Ντάγκας, Χάλαρης (84΄ Γεωργίου), Κούτσης, Κορακάκης (76΄ Δήμος), Πετκόφ, Ζαχαρόπουλος.

    ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Μάλμπασα, Αλεξόπουλος (46΄ Κόντης), Μόρας, Σαπάνης (54΄ Ιβιτς), Πλιάτσικας, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Λάκης (72΄ Ζούλιο Σέζαρ), Βενλίνσκι.

    Επεισόδια πριν την έναρξη

    Πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων.

    Περίπου 300 οπαδοί της Ενωσης συγκρούστηκαν με οπαδούς των γηπεδούχων εξώ από το γήπεδο, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. Η κατάσταση εκτονώθηκε, αφού οι αρχές χρησιμοποίησαν δακρυγόνα.

    Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Ατρομήτου και αστυνομικών σημειώθηκαν και μέσα στο γήπεδο λίγο πριν εναρκτήριο λάκτισμα.

    Τα επεισόδια δεν γενικεύτηκαν και ακολούθησε, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ηρεμία, ενώ επικράτησε ένταση και στις εξέδρες όταν οπαδοί της ΑΕΚ και του Ατρομήτου βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

    [05] Μπάσκετ

    Επένδυση στο μέλλον

    29/8/2005 9:50:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Οι πολύ καλές εμφανίσεις, του 18χρονου Γιώργου Πασσαλίδη, με την εθνική εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, τράβηξαν το ενδιαφέρον του Ηλίας Ζούρου που εισηγήθηκε την απόκτησή του στη διοίκηση του Άρη. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ που διαθέτει όλα τα προσόντα για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 5 χρόνια (1+1+1+1+1) και ενσωματώθηκε ήδη στην προετοιμασία του Άρη που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας. "Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα, που μια τόσο μεγάλη ομάδα με την ιστορία και τους τίτλους του Άρη θέλησε να με εντάξει στο δυναμικό της. Νοιώθω πολύ χαρούμενος αλλά και περήφανος που θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας και από αυτό το σημείο και μετά, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Με περιμένει πολύ δουλειά, προκειμένου να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν και με έκαναν παίκτη του Άρη", οι πρώτες δηλώσεις του νεαρού ως παίκτη του Άρη.

    Ποιός είναι

    Ο Γιώργος Πασσαλίδης γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1987 στην Πτολεμαϊδα. Ξεκίνησε το μπάσκετ από μικρή ηλικία στον Αρίωνα Πτολεμαϊδας και πολύ σύντομα, το ταλέντο του διαγνώστηκε από τους ειδικούς του αθλήματος. Διετέλεσε μέλος όλων των κλιμακίων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ και το 2003, τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ από τον οποίο και έμεινε ελεύθερος πριν από μερικούς μήνες, παρά την επιθυμία του συμπολίτη να τον κρατήσει στις τάξεις της.

    Η Διοίκηση της ΚΑΕ Άρης παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή την πορεία του και θεώρησε ότι τώρα υπάρχουν οι καταλληλότερες συνθήκες συνεργασίας, οπότε και με την σύμφωνη γνώμη της τεχνικής ηγεσίας, ο Γιώργος Πασσαλίδης υπέγραψε στον Άρη. Αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Ομάδας των Εφήβων, ενώ έχει και εμπειρίες τόσο από το ULEB Cup όσο και από την Α1. Η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε και τυπικά, καθώς κατατέθηκαν σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την ΚΑΕ Άρης.

    [06] Μπάσκετ

    Ξεκίνησε και ο ΠΑΟΚ

    29/8/2005 9:20:00 μμ

    Με την παρουσία Ελλήνων μόνο παικτών πραγματοποιήθηκε σήμερα η "πρώτη" του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν. Οι παίκτες που έδωσαν το "παρών" στην πρεμιέρα είναι οι: Γκαγκαλούδης, Μαυροκεφαλίδης, Γεωργίτσης, Μανωλόπουλος, Βασιλείου, Βεργίνης και Μπούτρος, που ξεκίνησαν προετοιμασία, το πρόγραμμα της οποίας περιλάμβανε και προπόνηση με μπάλα στο κλειστό γήπεδο το απόγευμα. "Ελπίζουμε ότι πάρα πολύ σύντομα θα έρθουν όλοι οι παίκτες με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει, για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να μπούμε στον αγωνιστικό ρυθμό που θέλουμε. Είμαστε στη διαδικασία απόκτησης ακόμη δύο παικτών, δεν ξέρουμε όμως πότε ακριβώς θα ολοκληρωθούν αυτές οι μεταγραφές", δήλωσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος ελπίζει οι ξένοι παίκτες να τηρήσουν τις ημερομηνίες άφιξης. Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν από το βράδυ αργά σήμερα να φτάσει στην Θεσσαλονίκη ο Χερβόι Χένιακ, ενώ αναμένουν αύριο το μεσημέρι τον άλλο Κροάτη, τον Μάριαν Μάντσε.

    [07] Βόλεϊ

    Αρχίζει το Athens Open

    29/8/2005 10:02:00 μμ

    Την ευχή να νιώσει όπως και στη Ρόδο το 2002 όταν με την Έφη Σφυρή κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, έκανε η Βάσω Καραντάσιου στη συνέντευξη Τύπου για το INFOTE Athens Open (30/8-4/9) του SWATCH-FIVB World Tour που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊ παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού, Φάνης-Πάλης Πετραλιά, του τεχνικού διευθυντή της διοργάνωσης και εκπροσώπου της FIVB, Ρομπέρτο Ρετζιάνι, του προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, Νίκου Απέργη, του διευθύνοντα συμβούλου της INFOTE, Ιωάννη Βασιλαρά και του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Θανάση Μπελιγράτη. Στην εκδήλωση ήταν και οι χρυσές πρωταθλήτριες Ευρώπης, Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, καθώς και οι Μαρία Τσιαρτσιάνη, Θάλεια Κουτρουμανίδου, Θανάσης Μιχαλόπουλος και Μάνος Ξενάκης.

    "Να ζήσουμε μοναδικές στιγμές"

    "Ευχή μου να ζήσουμε τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε ένα χρόνο πριν. Στόχος και σκοπός μας είναι να συνδυάσουμε την οργανωτική με την αγωνιστική επιτυχία. Το χρυσό μετάλλιο των κοριτσιών στη Μόσχα, αλλά και οι μεγάλες πρόσφατες επιτυχίες έδειξαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν σημείο αναφοράς για τον ελληνικό αθλητισμό που θα λάμπει για πολλά χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι το Πεκίνο είναι αύριο. Αυτές οι επιτυχίες δημιουργούν και υποχρεώσεις. Θα είμαστε αρωγοί για να δίνουμε αυτές τις εγκαταστάσεις στη νεολαία. Είμαστε μια καλή ομάδα, που θα δικαιωθούμε από το αποτέλεσμα. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να είναι η αρχή για να φιλοξενούμε κάθε χρόνο μεγάλες διοργανώσεις σε αυτό το Ολυμπιακό Κέντρο", είπε η κα Πετραλιά, ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης και εκπρόσωπος της FIVB, Ρομπέρτο Ρετζιάνι, τόνισε: "Είναι ευχάριστο που αποτελούμε μέρος της κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων και που ήρθαμε πίσω σε μία από τις καλύτερες εγκαταστάσεις του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές και ελπίζω εγώ και η FIVB να δημιουργηθεί η ίδια καταπληκτική ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Λόγω για μια ιστορική ημέρα, έκανε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., Θανάσης Μπελιγράτης. "Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού, Φάνη-Πάλλη Πετραλιά συζητήσαμε την περίπτωση να γίνει στο Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊ σταθμός του παγκοσμίου πρωταθλήματος και ομφαλός του αθλήματος σε όλο τον κόσμο. Εκτιμώντας τη διάθεση της FIVB, ζητήσαμε τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος και μάς ανέθεσαν τη διοργάνωση. Το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ ήταν μέσα στα πρώτα αθλήματα θέασης και τηλεθέασης των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν θα ήταν εύκολο να κάνουμε τη διοργάνωση αν δεν είχαμε τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ο.Ν.Α., της INFOTE και των υπολοίπων υποστηρικτών. Το πιο σημαντικό είναι η παρουσία των αθλητών και των αθλητριών, οι οποίες τον τελευταίο καιρό μάς έχουν δώσει μετάλλια και επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. Από το 1997 έχουμε κάνει μια τεράστια επένδυση στο μπιτς βόλεϊ. Κατορθώσαμε να γεμίσουμε φιλέδες τις ελληνικές παραλίες και πετύχαμε αυτά που είχαμε ονειρευτεί. Δεν είναι λίγο πράγμα να έχουμε πρώτη θέση στην Ευρώπη και δύο ομάδες γυναικών στις πέντε πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και τα αγόρια. Το σπίτι του βόλεϊ είναι εδώ, σε αυτή την εγκατάσταση και είμαι βέβαιος ότι η αθλητική ηγεσία και η Φάνη-Πάλλη Πετραλιά θα δει θετικά άλλο ένα αίτημα της Ομοσπονδίας μας. Επίσης, στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον πρόεδρο της FIVB, Ρούμπεν Ακόστα και τον διαβεβαιώ πως στην Ελλάδα θα γίνει άλλη μία σπουδαία και επιτυχημένη διοργάνωση".

    Σε ερώτηση σχετικά με το κόστος της διοργάνωσης, ο Θανάσης Μπελιγράτης, είπε: "Το κόστος ανέρχεται περίπου στις 800.000 ευρώ. Μόνο τα έπαθλα είναι από 200.000 ευρώ σε άνδρες και γυναίκες. Με τη βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου της Αθήνας, της INFOTE και των υποστηρικτών μας, αλλά και από τα έσοδα που θα έχουμε από τα εισιτήρια, θα καλύψουμε τον προϋπολογισμό".

    Ευχές για ελληνικές επιτυχίες

    Όσον αφορά στους αθλητές και τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα, τόνισαν:

    Βάσω Καραντάσιου: "Είμαι χαρούμενη που επιστρέφω σε αυτό το μεγαλειώδες στάδιο, το οποίο όλοι οι αθλητές του παγκοσμίου μπιτς βόλεϊ το έχουν χαρακτηρίσει ως το καλύτερο του κόσμου. Έχω ζήσει την εμπειρία της κατάκτησης ενός μεταλλίου στην Ελλάδα. Ήταν στη Ρόδο το 2002 με την Έφη Σφυρή και ήταν καταπληκτικό αυτό που ένιωσα. Ελπίζω να το ζήσω και εφέτος στην Αθήνα με τη Βίκυ Αρβανίτη'.

    Βίκυ Αρβανίτη: "Οι επιτυχίες μας στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουν δημιουργήσει μεγάλες υποχρεώσεις. Θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου".

    Μαρία Τσιαρτσιάνη: "Έχουμε καταφέρει όλους τους στόχους, αλλά σημασία έχει η διάρκεια. Όλοι μιλάνε για μετάλλια, αλλά να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολο να ανέβουμε στο βάθρο. Είμαστε σε καλή κατάσταση και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο".

    Θάλεια Κουτρουμανίδου: "Έχουμε διπλή χαρά διότι θα παίξουμε σε άλλο ένα τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στη χώρα μας. Ο κόσμος θα παίξει σημαντικό ρόλο και είναι ευκαιρία να δει από κοντά τις καλύτερες ομάδες του παγκοσμίου μπιτς βόλεϊ".

    Θανάσης Μιχαλόπουλος: 'Παίζω τόσα χρόνια στο παγκόσμιο σιρκουί και έχω πάει σε πολλά τουρνουά σε κάθε γωνιά της γης και είναι η πρώτη φορά που δίνεται τόσο μεγάλη δημοσιότητα στο μπιτς βόλεϊ και αυτό είναι προς όφελος του αθλήματος, των αθλητών και φυσικά της Ομοσπονδίας, αφού πριν από λίγα χρόνια είχαμε ξεκινήσει μόνοι μας. Αυτό μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει με πολλές υποχρεώσεις".

    Μάνος Ξενάκης: "Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για τις επιτυχίες τους. Θα υποσχεθώ ότι θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε το ίδιο καλά".

    [08] Πολιτισμός

    Στις 11.30 πμ την Τρίτη

    Με δαπάνη της ΑΕΠΙ η κηδεία του Γ. Μουζάκη

    29/8/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στις 11.30 το πρωί της Τρίτης θα γίνει η κηδεία του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μουζάκη από το Β' Νεκροταφείο, με δαπάνη της ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας). Σε ανακοίνωσή της, η ΑΕΠΙ υπογραμμίζει την πλούσια καλλιτεχνική προσφορά του "βασιλιά της επιθεώρησης", όπως τον χαρακτηρίζει, αλλά και την ευαισθητοποίηση του σε θέματα συντεχνιακά του χώρου της μουσικής δημιουργίας, αλλά και σε θέματα προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, ασφάλισης των καλλιτεχνών, μουσικής πειρατείας κ.ά. Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίασή του να παραχωρήσει δωρεάν τάφο στο Β' Νεκροταφείο για την ταφή του μεγάλου δημιουργού. Επίσης, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του Γιώργου Μουζάκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Έφυγε" ο Γιώργος Μουζάκης

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τρεις εβδομάδες εκτός ο Στεφανής

    29/8/2005 10:17:00 μμ

    Περίπου τρείς εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει ο αμυντικός του Ηρακλή Κώστας Στεφανής, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε έχει θλάση στο δεξιό τετρακέφαλο μετά τον τραυματισμό του στην προπόνηση του Σαββάτου. Ο άτυχος παίκτης αποκλείστηκε της αποστολής του αγώνα με τον Ακράτητο και η απουσία του αποτελεί ένα πρόβλημα για τον Σάββα Κωφίδη. Ακόμα ο Μπαρκ Σεγκιρί, αναμένεται να μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων την ερχόμενη εβδομάδα ενώ σταδιακά θα αρχίσει προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα. Στην σημερινή προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Εντβίν Μουράτι που έχει ήδη αναχωρήσει για την Αλβανία και την εθνική της χώρας του, ενώ αντίθετα πήραν μέρος όσοι δεν αγωνίστηκαν κατά του Ακράτητου χθες. Ο τεχνικός του Ηρακλή Σάββας Κωφίδης δεν έκανε παρατηρήσεις προς τους παίκτες του για το αρνητικό τους αποτέλεσμα, αλλά ζήτησε περισσότερη πειθαρχία και σύντομη ανάκαμψη στα θετικά αποτελέσματα.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οι κατάσκοποι από την Ιταλία

    29/8/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Επέστρεψαν από την Ιταλία οι δυο απεσταλμένοι τεχνικοί του Αρη, ο προπονητής Μάρτι Κουούζελα και ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Μιχαλίτσιος, που χθες παρακολούθησαν την προσεχή αντίπαλο της ομάδας τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την ιταλική Ρόμα στην πρεμιέρα της στο καμπιονάτο, όπου πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη, επί της Ρετζίνα με 0-3. Ο φινλανδός τεχνικός δήλωσε μεταξύ άλλων για την ομάδα που είδε: "Είναι επιθετική ομάδα, αλλά γενικότερα οι αμυντικοί της αλλάζουν συνέχεια θέσεις, πάνε μπροστά και άμεσα μπορούν να αμύνονται. Η Ρόμα δεν μπορεί να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς για ολόκληρο το παιχνίδι. Νομίζω ότι με την απαιτούμενη συγκέντρωση που πρέπει να δείξουμε, μπορούμε να γίνομαι απειλητικοί απέναντι στην Ρόμα, περισσότερο από την Ρετζίνα που μπορούσε να σκοράρει στην αρχή του αγώνα αλλά έπαιξε φοβισμένα και έχασε.

    Από τους παίκτες της Ρόμα που την είδα και πέρυσι αρκετές φορές μπορώ να πω, ότι ο Τότι σαφώς παίζει καλύτερα από πέρυσι, βοηθάει σε πολλούς τομείς. Αλλά και οι ακραίοι, όπως ο Μανσίνι και ο Γκουφρέ ήταν πολύ καλοί, όπως και ο μέσος Ντελ Ρόσι. Δεν πρέπει να φοβηθούμε την Ρόμα, γιατί πιστεύω ότι θα μας υποτιμήσουν και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Στο γήπεδο της, το Ολύμπικο, που όπως μαθαίνω θα είναι γεμάτο, θα τα δώσουμε όλα. Όλα στο ποδόσφαιρο είναι πιθανά. Αλλωστε η Ρόμα δεν μας ξέρει, εμείς την γνωρίζουμε, γι' αυτό και θα έρθουν να μας δουν και να μας μάθουν".

    Ο Γιάννης Μιχαλίτσιος, τόνισε από την πλευρά του, "Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την δυναμικότητα της Ρόμα. Είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες σε όλες τις θέσεις. Ο Αρης θα το παλαίψει το κάθε παιχνίδι και βέβαια φαβορί είναι οι αντίπαλοι μας. Ωστόσο κι εμείς είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση αυτή που είναι μια εμπειρία και μια ευκαιρία για μας". Ο Άρης προετοιμάζεται και για το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στον ελληνικό χώρο. Θα γίνει την Πέμπτη για το κύπελλο Ελλάδος, όπου στην Κομοτηνή θα αντιμετωπίσει τον γηπεδούχο Πανθρακικό. Μετά το ματς αυτό, ο Άρης θα δώσει ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο του, με αντίπαλο την Ραπίντ Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την ευρωπαϊκή του υποχρέωση με την Ρόμα στην "αιώνια πόλη".

    [11] Μπάσκετ

    Ικανοποίηση Πετρόπουλου

    29/8/2005 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στο Καρπενήσι βρίσκεται από χθες το βράδυ η ομάδα μπάσκετ του Πανελληνίου, όπου θα ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Μοναδικός απών είναι ο Ρόμπερτ Γκούλιας, ο οποίος εξακολουθεί να έχει υποχρεώσεις με την εθνική Ουγγαρίας για τον επιπλέον προκριματικό γύρο του Eurobasket. Ωστόσο από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας ο Κώστας Πετρόπουλος, δείχνει απόλυτα ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά και διάθεση των παικτών του, γεγονός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του.

    Πολύ καλά οι νέοι παίκτες

    "Όλα κύλησαν εξαιρετικά τις πρώτες επτά ημέρες" τόνισε ο προπονητής της ομάδας της Κυψέλης, Κώστας Πετρόπουλος, και συνέχισε: "Τα αποτελέσματα των εργομετρικών ήταν άριστα για όλους, στα ιατρικά δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα από το παρελθόν και το κυριότερο δεν είχαμε κανένα τραυματισμό στο δύσκολο πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας."

    Αναφορικά στην ένταξη των νεοαποκτηθέντων στο πνεύμα της ομάδας, ο Πετρόπουλος εξήγησε: "Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς αποτελεί ήδη τον ηγέτη μας στο παρκέ, ενώ ο Τζαμέλ Τόμας δικαιώνει τη φήμη του και η εκτελεστική του δεινότητα μας δίνει πολλές επιλογές στην ομαδική τακτική. Για μένα αποτελεί την πλέον ευχάριστη έκπληξη ο Ντίλαν Πέιτζ, ο οποίος μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς, αφού παίζει διαρκώς για το σύνολο."

    Φιλική αναμέτρηση με τον Πανιώνιο θα δώσει ο Πανελλήνιος τη δεύτερη εβδομάδα των προπονήσεων, προκειμένου να «ξεμουδιάσουν» οι παίκτες από τη σκληρή προετοιμασία.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αναγκαστική ικανοποίηση στην Λάρισα

    29/8/2005 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με μια δόση πικρίας για το αποτέλεσμα αλλά και για τον διαιτητή, υποδέχτηκαν στην Λάρισα το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Ο ενθουσιασμός των ανθρώπων της ομάδας για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια είναι μεγάλος και αυτό φαίνεται και από τα παραπάνω, καθώς η ισοπαλία για μια νεοφώτιστη ομάδα ασφαλώς και είναι πολύ καλό αποτέλεσμα, όμως φαίνεται πως οι οπαδοί της Λάρισας έχουν ήδη θέσει στόχους που ξεπερνούν τον ρόλο της. Πάντως ο Γιώργος Δώνης σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sportime Radio", φρόντισε να ελαφρύνει λίγο την πικρία. "Είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση, ήμασταν πολύ καλοί σε όλο το ενενηντάλεπτο, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε", δήλωσε ο Δώνης και συμπλήρωσε, "Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, απλά υπάρχει ένα πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Παρ όλα αυτά, πιστεύω ότι είναι καλύτερο να δημιουργείς, από το να μην κάνεις κάτι".

    Ο προπονητής της ΑΕΛ μιλώντας για τους στόχους της ομάδας πρόσθεσε: "Για μας αυτή είναι η χρονιά της σταθεροποίησης στην Α Εθνική. Η Λάρισα ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία. Βρέθηκε ένα βήμα πριν το περιφερειακό πρωτάθλημα. Σίγουρα η ιστορία της παίζει ρόλο, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό τριετίας, ώστε να κάνει κάτι καλό η ομάδα και κάποια στιγμή να βγούμε στο κύπελλο UEFA".

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φιλικό για Ουντέζε

    29/8/2005 8:44:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Φιλικό με την ομάδα της Λάρισας, θα δώσει την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας, του Ιφεάνι Ουντέζε που έχει να αγωνιστεί από τις 27 του Ιουλίου και το φιλικό με την Μπέρνλι, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε. Ο Νιγηριανός αμυντικός, αισθάνεται πολύ καλύτερα και ο Νίκος Καραγεωργίου, θα του δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, για να έχει ολοκληρωμένη άποψη για την αγωνιστική του κατάσταση, πριν τον χρησιμοποιήσει και στα επίσημα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και αμέσως μετά θα αγωνιστεί με την ουκρανική Μέταλουργκ, στα πλαίσια των προκριματικών του κυπέλλου UEFA.

    Κατασκοπεύουν Μέταλουργκ

    Σήμερα ο Κίεβο ο προπονητής του ΠΑΟΚ Νίκος Καραγεωργίου και ο συνεργάτης του Κώστας Ιωσηφίδης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ουκρανική ομάδα αγωνιζόμενη απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, ώστε να έχουν ένα πρώτο συμπέρασμα από την ισχύ της προσεχούς αντιπάλου της ελληνικής ομάδας στον θεσμό του κυπέλλου UEFA.

    Εν τω μεταξύ στον ΠΑΟΚ άρχισαν αναζητήσεις για την πρόσκληση ξένης ομάδας για φιλικό παιχνίδι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2006, ώστε να εορταστεί η επέτειος των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ.

    Η πρώτη επαφή έγινε με την τουρκική Φενέρ- Μπαξέ για το θέμα αυτό. Μάλιστα στην περίπτωση που δεν υπάρξει κενό ημερομηνίας στο πρόγραμμα της τουρκικής ομάδας, τότε θα γίνει ένα φιλικό σε διαφορετική χρονική περίοδο, μεταξύ των δυο ομάδων, ανεξάρτητα από την επέτειο γιορτασμού των 80 χρόνων του ΠΑΟΚ.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το πιο εύκολο ντέρμπι της δεκαετίας

    29/8/2005 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τονωτική για την ψυχολογία και για την συνέχεια του πρωταθλήματος, τόνισε ο Γρηγόρης Γεωργάτος πως ήταν η χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο αμυντικός των "ερυθρολεύκων" εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την νίκη και τόνισε, "Οι νίκες αυτές σου φτιάχνουν πολύ καλή ψυχολογία, τονώνουν την ομάδα και ο κόσμος είναι καλύτερα με εμάς. Σε βοηθούν να δεις τα λάθη σου και να τα βελτιώσεις. Δεν θυμάμαι να έχουμε κερδίσει τόσο εύκολα τον Παναθηναϊκό τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά αυτό δεν μειώνει τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα ντέρμπι. Ακολουθήσαμε μια άριστη τακτική. Ξέραμε ότι αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει χώρους, δεν μπορεί να κάνει κάτι. Είχε μόνο γρήγορους παίκτες. Τους έλειπε και ο Κωνσταντίνου, που έπαιρνε τις κεφαλιές και άνοιγε χώρους. Ήταν εύκολο να τους κόψουμε και το κάναμε".

    Αναφερόμενος στη δική του ομάδα, τόνισε, "Η φετινή προετοιμασία ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Για παράδειγμα, μια διαφορά είναι ότι πιάσαμε μπάλα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, κάναμε προπόνηση με μπάλα, ενώ τις άλλες φορές πιάναμε μπάλα μετά από 15 με 20 μέρες. Και με σοβαρές ομάδες, όταν παίξαμε φιλικά δεν ήμασταν άσχημοι, δείξαμε ότι ήμασταν σε καλό δρόμο". Ενώ για το Τσάμπιονς Λιγκ είπε, "Η Λιον είναι αγωνιστικά φοβερή και γρήγορη ομάδα, πολύ πιο γρήγορη από εμάς. Βλέπουμε ότι με τις μεταγραφές που κάνουν, έχουν ξεφύγει. Ξέρουν να κρατούν τους παίκτες που χρειάζονται και να κάνουν σωστές μεταγραφές. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εμένα με χαροποιεί το πρόγραμμα της ομάδας. Εδώ, στην Ελλάδα δεν φοβάμαι κανέναν. Αν κερδίσουμε στο πρώτο παιχνίδι τη Ρόζενμποργκ, μετά έχουμε δύο παιχνίδια εκτός έδρας για να δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Καλό θα είναι να μην έχουμε μεγάλη διαφορά στα τέρματα, για να έχουμε ελπίδα για κάτι καλό στην Ελλάδα. Ξεκινάμε σαν τρίτοι και πάμε για το θαύμα μέσω Λιον και Ρεάλ. Μακάρι την τελευταία αγωνιστική να έχει περάσει η Ρεάλ, γιατί δεν θα έχει τόσο μεγάλο κίνητρο".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 August 2005 - 20:55:41 UTC