Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η κακοκαιρία
  • [02] Ενόψει της κρίσιμης απόφασης
  • [03] Συνελήφθησαν μέλη σπείρας
  • [04] Σύγχρονοι δουλέμποροι
  • [05] Αρνητικές συνέπειες για τα Σκόπια
  • [06] Ισοπαλία για την Μπαρτσελόνα
  • [07] "Διαβολικός" Ολλανδός
  • [08] Χορταστικό θέαμα στην Α' Εθνική
  • [09] Απόδραση από το "Ελ Πάσο"
  • [10] Πρώτο τρίποντο για τον Λεβαδειακό
  • [11] Πρεμιέρα στο Σ.Ε.Φ.
  • [12] Ήττα αποκλεισμός για Εθνικό
  • [13] Ηττήθηκε ο Ολυμπιακός
  • [14] Πόλο: Προκρίθηκε η Πάτρα
  • [15] Μαλεζάνι: "Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα"
  • [16] Χωρίς Μαυρογενίδη ο Ολυμπιακός
  • [17] Σωροί τα σκουπίδια

    [01] Κοινωνία

    Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

    Συνεχίζεται η κακοκαιρία

    1/10/2005 7:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2005 8:13:46 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Μεγάλα είναι τα προβλήματα από τις καταιγίδες που έχουν ξεσπάσει, από το βράδυ της Παρασκευής, και που πλήττουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, οι προσπάθειες άντλησης των υδάτων από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, η οποία έκλεισε καθώς το ύψος του νερού ξεπέρασε το 1,5 μέτρο, συνεχίστηκαν και το Σάββατο, ενώ δεκάδες κτήρια πλημμύρισαν στον Πολύγυρο, την Ιερισσό και την Ουρανούπολη. Ισόγεια σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στη Καβάλα και στη Θάσο οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις. Σημαντικά προβλήματα σε σπίτια και σε αγροτικές καλλιέργειας υπήρξαν και στο νομό Ηλείας. Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Αττική. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση από την Κυριακή, ενώ, σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός. Μάλιστα, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

    Σοβαρά προβλήματα

    Αγανακτισμένοι οι ιχθυέμποροι της Νέας Μηχανιώνας είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Η ιχθυόσκαλα έχει μετατραπεί σε απέραντη λίμνη. Πάνω από 100 φορτηγά και αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στα νερά και τις λάσπες.

    Από τις σφοδρές καταιγίδες, οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη, την Περαία, την Κερασιά και την Αγία Τριάδα μετατράπηκαν σε χείμαρρους. Τα νερά εισέβαλαν σε σπίτια και καταστήματα, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να περισώσουν τα νοικοκυριά τους.

    Εξάλλου, αρκετές ήταν οι περιοχές στο νομό Θεσσαλονίκης που έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό.

    Παρόμοια η κατάσταση και στη Χαλκιδική. Στον Πολύγυρο, την Ουρανούπολη και την Ιερισσό πλημμύρισαν περισσότερα από 50 σπίτια. Σταθμευμένα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ σε ορισμένα σημεία διακόπηκε και η κυκλοφορία.

    Στην Καβάλα, διεκόπη το ρεύμα για μία ώρα, ενώ η πόλη σχεδόν παρέλυσε από την πρωινή νεροποντή.

    Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων εξαιτίας της καθίζησης του δρόμου σε κεντρική διασταύρωση της πόλης. Φρεάτια υπερχείλισαν και σχάρες έφυγαν από τη θέση τους, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Στο νομό Ηλείας, Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία και Κρέστενα πλημμύρισαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Αγριεύει" ο καιρός

    Σχετικά Links: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

    [02] Πολιτική

    Έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ των "25"

    Ενόψει της κρίσιμης απόφασης

    1/10/2005 12:48:00 μμ

    Στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το βράδυ της Κυριακής στο Λουξεμβούργο, θα επιχειρηθεί η επίτευξη συμφωνίας για το διαπραγματευτικό πλαίσιο των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, υπό την προϋπόθεση ότι η Αυστρία θα εγκαταλείψει τις επιφυλάξεις της για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας. Από το αν θα υπάρξει συμφωνία και ποιοι όροι θα τεθούν στην Άγκυρα θα εξαρτηθεί η συμμετοχή του Τούρκου ΥΠΕΞ στη σύνοδο της Δευτέρας, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Γκιούλ. Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος, Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, προειδοποίησε τους ηγέτες της ΕΕ ότι οποιοδήποτε νέο εμπόδιο στην έναρξη των προγραμματισμένων ενταξιακών διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα θα ορθώσει "ένα τείχος προκατάληψης", το οποίο θα παρεμποδίσει την πρόοδο της Ένωσης. Αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, ενώ επαναλαμβάνει ότι επιδίωξη της χώρας μας είναι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε αποκλειστική του συνέντευξη στη ΝΕΤ και στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Ζούλα "PRESS".

    Δεν εμπιστεύονται την Ε.Ε οι Τούρκοι

    Τρεις στους πέντε Τούρκους (57,4%) τονίζουν πως δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ε.Ε, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Α&G, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Milliyet ". Μόλις το 17,5% των ερωτηθέντων εμπιστεύονται την Ε.Ε, ενώ το 18,2% αδιαφορεί για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Δευτέρας και το 10,3% δηλώνει την αντίθεσή του.

    Περίπου το 59,8% των 1.834 ατόμων, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δηλώνουν αντίθετοι σε μία "προνομιακή σχέση" της Τουρκίας με την ΕΕ. Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα 24 με 29 Σεπτεμβρίου.

    Το 70% των Τούρκων βλέπει ευνοϊκά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έναντι 28% που τις απορρίπτει, αναφέρει έρευνα της εταιρείας AC Nielsen, που παρουσιάσθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D. Σε ερώτηση ποιες χώρες ευθύνονται για τα εμπόδια που ορθώνονται στην ένταξη της Τουρκίας, το 55% των ερωτηθέντων ρίχνει ευθύνες στη Γαλλία, το 15% στη Γερμανία και Βρετανία, ενώ ακολουθούν με 7% Ελλάδα και 6% Αυστρία.

    Εξάλλου, στην Κωνσταντινούπολη, άρχισαν σήμερα οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης που συνδιοργανώνουν τα Κομμουνιστικά Κόμματα Ελλάδας και Τουρκίας, με τη συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων και αντι-ιμπεριαλιστικών οργανώσεων από πολλές άλλες χώρες.

    Ακόμη, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενάντια στην Ε.Ε., που διοργανώνει το υποστηριζόμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας "Πατριωτικό Μέτωπο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε στάση αναμονής

    [03] Κοινωνία

    Συνελήφθησαν μέλη σπείρας

    1/10/2005 10:20:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Στα ίχνη μεγάλης σπείρας ληστών και διαρρηκτών βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής με τη σύλληψη δύο από τα δέκα της μέλη, όλοι Αλβανοί υπήκοοι. Οι υπόλοιποι αναζητούνται ακόμα και μέσω INTERPOL, στην περίπτωση που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Η σπείρα χτυπούσε κυρίως σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε σπίτια και διαμερίσματα, αλλά υποχρέωνε και πολίτες να της αποκαλύψουν τον κωδικό των πιστωτικών καρτών τους. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 12 ένοπλες ληστείες, 21 κλοπές σε σπίτια και 10 κλοπές αυτοκινήτων, από τα οποία βρέθηκαν τα πέντε. Από την παραπάνω δράση η συμμορία αποκόμισε λεία τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Μεταξύ των ληστειών που εξιχνιάστηκαν ήταν οι δύο χθεσινές στα Καλύβια και στο Μαρκόπουλο, όπου οι δράστες εισέβαλαν σε δύο σπίτια, κράτησαν όμηρους για ώρες τους ενοίκους και τους πήραν χρήματα και τιμαλφή, ενώ στη μία περίπτωση άρπαξαν και δύο αυτοκίνητα "Μερσεντές" από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

    Μέλη της ίδιας συμμορίας λήστεψαν πριν από μερικές μέρες νεαρό ζευγάρι κοντά στο σπήλαιο της Παιανίας, το οποίο είχαν κλείσει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους.

    Τέλος, είχαν διαπράξει ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Σταμάτα και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

    Οι δύο συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν δύο ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές και άλλα αδικήματα, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν η συμμορία ενέχεται και σε άλλα αδικήματα, καθώς και για τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της.

    [04] Κοινωνία

    Σύγχρονοι δουλέμποροι

    1/10/2005 10:06:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εγκληματική οργάνωση Ρουμάνων που εκμεταλλευόταν απάνθρωπα εργάτες από την πατρίδα τους, εξαρθρώθηκε από την ομάδα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 17 μέλη του κυκλώματος και απελευθέρωσαν 31 Ρουμάνους εργάτες, τους οποίους οι δράστες κρατούσαν κλειδωμένους σε 2 υπόγεια πολυκατοικιών στην Αθήνα. Οι δράστες έφερναν τους εργάτες με την υπόσχεση ότι θα δούλευαν με 35 ευρώ την ημέρα για 3 μήνες, αλλά εδώ τους κρατούσαν φυλακισμένους, τους μεταχειρίζονταν βίαια και τους έδιναν μόνον λίγο φαγητό, κρατώντας όλα τα χρήματα που έβγαζαν από τις εργασίες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με την INTERPOL για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος.

    [05] Κόσμος

    Αρνητικές συνέπειες για τα Σκόπια

    1/10/2005 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας παραδέχθηκε δημόσια, μέσω δύο συνεντεύξεών του, ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας των Σκοπίων, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και προεδρεύων της Ένωσης, Τόνι Μπλερ, τού ανέφερε σε συνάντησή τους, ότι η διένεξη για την ονομασία μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο για την περαιτέρω προσέγγιση της FYROM με την Ευρώπη. Οι τοποθετήσεις αυτές του Βλάντο Μπούτσκοφσκι σχολιάζονται εκτενώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, τα οποία κάνουν λόγο για "ανησυχητικά μηνύματα του πρωθυπουργού προς την κοινή γνώμη" και για "αλλαγή της πάγιας θέσης της χώρας στο θέμα της ονομασίας".

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ισοπαλία για την Μπαρτσελόνα

    1/10/2005 11:46:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ένα πέναλτι που αμφισβητείται και ένα γκολ του Ετό στο 88' η Μπαρτσελόνα κατάφερε να σωθεί από την ήττα από την Σαραγόσα μέσα στο γήπεδό της. Οι παίκτες του Ράικαρντ έδειξαν το κακό τους πρόσωπο στον σημερινό αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της έκτης αγωνιστικής της "Πριμέρα Ντιβιζιόν" και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα αφού μέχρι το 76' ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, από μια Σαραγόσα που όχι μόνο δεν φοβήθηκε αλλά έδειξε ικανή να αρπάξει την ευκαιρία που παρουσιάστηκε. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 48' με τον Γκαμπριέλ Μιλίτο και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Μιλίτο, έκανε το 0-2 που "σόκαρε" τους Καταλανούς. Η απάντηση δεν ερχόταν με κανέναν τρόπο από τον Ροναλντίνιο και την παρέα του και χρειάστηκε τελικά η βοήθεια του διαιτητή της αναμέτρησης για να φύγει το άγχος από τους γηπεδούχους. Στο 76' σφύριξε ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα, απέβαλλε τον Τολέδο για τις διαμαρτυρίες και διέταξε και επανάληψη μετά την πρώτη εκτέλεση, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος αρχηγός της "Μπάρτσα" να καταφέρει τελικά να μειώσει σε 2-1. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 88' ο Ετό μετά από λάθος της άμυνας της Σαραγόσα.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Διαβολικός" Ολλανδός

    1/10/2005 7:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2005 9:20:04 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όταν ο Ρούουντ Φαν Νίστελρϊ έχει τα "κέφια του" τότε δύσκολα η Μαν Γιουνάιτεντ χάνει. Αυτό έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση όταν σε αγώνα για τη 8η μέρα του αγγλικού Πρωταθλήματος οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν με 3-2 της Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ» και επέστρεψε παράλληλα στις νίκες. Ο Ολλανδός ήταν αυτός που τράβηξε και πάλι του το κουπί με τα δύο του γκολ, έφτασε τα 7 ενώ το τρίτο πέτυχε ο Γουέιν Ρούνεϊ με πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο επιθετική έχουν πετύχει και τα δέκα γκολ της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς (μόλις στο 2), αλλά πέτυχε τρία γκολ στη συνέχεια που της έδωσαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η Φούλαμ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τέλος.

    Επική ανατροπή για την Τότεναμ

    Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πέρασε η Τότεναμ η οποία επικράτησε της Τσάρλτον εκτός έδρας με 3-2. Τα "σπιρούνια" βρέθηκαν να χάνουν μέχρι το 50 με 2-0, με τον εκπληκτικό φέτος Ντάρεν Μπεντ να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα, αλλά κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και με τρία γκολ, πέτυχαν τη μεγάλη νίκη.

    Όσον αφορά τον 21χρονο Άγγλο της Τσάρλτον, είναι πλέον συγκάτοικος με τον Φαν Νίστελροϊ που έχουν πετύχει αμφότεροι 7 τέρματα και παράλληλα είναι πολύ πιθανό να τον καλέσει ο Σβεν Γκόραν Έρικσον στην Εθνική Αγγλίας.

    Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας η Μπλάκμπερν επικράτησε της Γούεστ Μπρομ με 2-, ενώ Πόρτσμουθ και Νιούκαστλ παρέμειναν στο 0-0, με τον Μάικλ Όουεν να μην αγωνίζεται για τους "ανθρακωρύχους".

    Οι σημερινοί αγώνες ολοκληρώθηκαν με τη Σάντερλαντ και τη Γουέστ Χαμ να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 στο "Στέιντιουμ οφ Λάιτ".

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

    Μπλάκμπερν-Γουέστ Μπρομ 2-0

    (80΄,88΄ Κούκι)

    Τσάρλτον-Τότεναμ 2-3

    (25΄, 48΄ Μπεντ - 51΄ Κινγκ, 64΄ Μίντο, 80΄ Κιν)

    Φούλαμ-Μάντσεστερ Γιουν. 2-3

    (2΄ Τζον, 28΄ Γένσεν - 17΄πεν.,45΄ Φαν Νίστελροϊ, 18΄ Ρούνι)

    Πόρτσμουθ-Νιούκαστλ 0-0

    Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ (Εναρξη 19:15)

    Κυριακή 2 Οκτωβρίου

    Μάντσεστερ Σίτι-Εβερτον

    Αρσεναλ-Μπέρμιγχαμ

    Αστον Βίλα-Μίντλεσμπρο

    Λίβερπουλ-Τσέλσι

    Γουϊγκαν-Μπόλτον

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

    Τσέλσι 21

    Τότεναμ 15-8αγ

    Τσάρλτον 15

    Μπόλτον 14

    Μάντσεστερ Γ. 14

    Μπλάκμπερν 11-8αγ

    Γουέστ Χαμ 12-7αγ

    Μάντσεστερ Σίτι 11

    Αρσεναλ 10-6αγ

    Γουίγκαν 10-6αγ

    Νιουκάστλ 9-8αγ

    Μίντλεσμπρο 8

    Λίβερπουλ 7-5αγ

    Αστον Βίλα 6

    Μπέρμιγχαμ 6

    Πόρτσμουθ 6-8αγ

    Φούλαμ 5-8αγ

    Γουέστ Μπρομ 5-8αγ

    Σάντερλαντ 5

    Εβερτον 3-6αγ

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χορταστικό θέαμα στην Α' Εθνική

    1/10/2005 10:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολλά γκολ, 11 τον αριθμό, ωραίο θέαμα και πολλές συγκινήσεις είχε το μενού των πρώτων δύο αγώνων της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Στα δύο σημερινά παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στο "Ελ Πάσο" επί της Καλλιθέας με 4-2 ενώ λίγο νωρίτερα ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη φέτος επικρατώντας του Πανιωνίου με 3-2. Από τις αναμετρήσεις της Κυριακής ξεχωρίζει φυσικά το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 20:00, ενώ πολύ σημαντικά παιχνίδια είναι και αυτά ανάμεσα στον Ακράτητο και τον Ιωνικό (17:00), το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς αλλά και η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα στην Τούμπα (19:30). Τη Δευτέρα η αγωνιστική συνεχίζεται με το παιχνίδι Ατρόμητος Skoda Ξάνθη ενώ η πέμπτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββαταο (09/10) με την αναμέτρηση Αιγάλεω ΟΦΗ (21:00).

    Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα

    Κυριακή (02/10)

    17:00 Ακράτητος - Ιωνικός

    19:00 Ηρακλής - Απόλλων Καλαμαριάς

    19:30 ΠΑΟΚ - Λάρισα

    20:00 ΑΕΚ - Ολυμπιακός

    Δευτέρα (03/10)

    21:00 Ατρόμητος - Skoda Ξάνθη

    Κυριακή (09/10)

    21:00 Αιγάλεω - ΟΦΗ

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απόδραση από το "Ελ Πάσο"

    Πρώτο τρίποντο για τον Λεβαδειακό

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απόδραση από το "Ελ Πάσο"

    1/10/2005 9:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2005 11:45:27 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όρθιος στάθηκε μέσα στην Καλλιθέα ο Παναθηναϊκός, που κατάφερε να πετύχει σημαντική νίκη μέσα στο "Ελ Πάσο" επί της τοπικής ομάδας με 4-2 στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Αν και οι "πράσινοι" βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 μέχρι το 35, κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και με τέσσερα γκολ στη συνέχεια, (τα τρία στο δεύτερο μέρος) πήραν τη νίκη με 2-4 και να πετύχουν τη δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Γκέκας (40΄, 70΄), Κώτσιος (63΄) και Βόουτερ (90΄+) ενώ για την ομάδα του Μλαντένοφ οι Τελκίνσκι (32) και Γκεοργκίεφ (39).

    Ολική επαναφορά

    Με νευρικότητα και από τι δύο μεριές ξεκίνησε η αναμέτρηση του "Ελ Πάσο". Μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο αμφότεροι προσπαθούσαν να βρεθούν στους αγωνιστικούς χώρους και για αυτό μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπήρξαν πολλές φάσεις. Μόνη εξαίρεση ένα καλό απευθείας φάουλ του Κονσεϊσάο για τους "πράσινους" με τη μπάλα να "γλύφει το δοκάρι" του Σουλογάνη. Από εκεί και πέρα η Καλλιθέα πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και στο 32" από σέντρα του Τσιώλη ο Τελκίνσκι με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ. Το δεύτερο χτύπημα για την ομάδα του Μαλεζάνι που δεν μπόρεσε να συνέλθει από το "σοκ" ήρθε στο 39, όταν ο Γκεορκίεφ με σουτ βολίδα "έγραψε" το 2-0. Ωστόσο οι "πράσινοι" κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα και στο 40΄επέστρεψαν στο παιχνίδι, όπου με ωραίο πλασέ του Γκέκα έκανε το 2-1 και άλλαξε τα δεδομένα.

    Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά το δεύτερο μέρος και αφού πρώτα στο 48΄είχε δοκάρι με τον Γκέκα, στο 63 έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Ηλία Κώτσιου. Οι "πράσινοι" είχαν πάρει πια τον έλεγχο και στο 66 κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Γκούμα. Ο Γκονζάλες εκτέλεσε την εσχάτην των ποινών αλλά ο Σουλογάνης απέκρουσε. Παρ όλα αυτά η ομάδα του Μαλεζάνι ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη και στο 70 πάλι με τον Γκέκα έκανε το 2-3 με ωραία κεφαλιά. Λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού (94) ο Παναθηναϊκός "σφράγισε" τη νίκη του με πλεσέ του Βόουτερ.

    Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας)

    Κίτρινες: Μουζίρι, Πέτκοβιτς, Μπελεγρίνης - Τόργκελε

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Μπελεγρίνης, Τσιώλης, Βενέτης, Βόκολος, Γκεοργκίεφ, Γιάντσεφ, Τελκίνσκι (64΄ Γκόντζος), Πέτκοβιτς (73΄ Κουτσοσπύρος), Μουζίρι, Λαζανάς

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Κώτσιος, Γκούμας, Δάρλας, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Χαραλαμπίδης (42΄ Βόουτερ), Σέριτς, Γκονζάλες (73΄ Τζιόλης), Γκέκας, Μάντζιος (58΄ Τόργκελε)

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαλεζάνι: "Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα"

    Χορταστικό θέαμα στην Α' Εθνική

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτο τρίποντο για τον Λεβαδειακό

    1/10/2005 8:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2005 11:00:48 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε ένα παιχνίδι χαρά του επιθετικού ποδοσφαίρου (τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο), ο Λεβαδειακός επικράτησε με 3-2 του Πανιωνίου, για την πέμπτη αγωνιστική της Α Εθνικής. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για την ομάδα του Τάκη Λεμονή στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ οι "νεοσμυρνιώτες" δεν κατάφεραν για πέμπτο συνεχόμενο να πάρουν τη νίκη. Για τους νικητές σκόραραν οι Μπούσι (28΄), Ρούσεφ (39΄), Παστός (44΄), ενώ τα τέρματα των «κυανέρυθρων» σημείωσαν οι Μάκος (15΄), Μπρέσκα 42

    Πρώτο μέρος χάρμα οφθαλμών

    Όλα έγιναν στο πρώτο μέρος στην αναμέτρηση της Λειβαδιάς. Ο Πανιώνιος κατάφερε στο 15 να πάρει το προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από μπαλιά του Μπρέσκα, οι Γιαννόπουλος, Ναλιτζής, Μάκος έπαιξαν... βόλεϊ με κεφαλιές μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έγραψε το 0-1. Ο Λεβαδειακός αντεπιτέθηκε και στο 28 κατάφερε να φέρει στο παιχνίδι στα ίσια με τον Μπούσι να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή εμφανώς καλύτερη συνέχιζε να πιέζει και στο 39 με απευθείας εκτέλεση φαουλ "έγραψε" το 2-1.

    Οι "κυανέρυθροι" όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν τρία λεπτά αργότερα με τον Μπρέσκα. Παρ όλα αυτά τα γκολ του πρώτου μέρους δεν είχαν τελειώσει και η ομάδα της Λειβαδιάς πήρε εκ νέου το προβάδισμα μα τον Πάστο να κάνει το 3-1.

    Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις ανάμεσα στις δύο εστίες ήταν πολύ λιγότερες. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Λεβαδειακός πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Χρυσάφης, Μπούσι, Καλλιμάνης - Μαγκντί, Μάκος

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ζαφειρόπουλος, Καλλιμάνης, Χρυσάφης, Παστός, Δήμου, Ζησόπουλος, Μπασαλά, Κορέα, Ρούσεφ (87΄ Βελετάνης), Αλεξ (77΄ Μαχαίρας), Μπούσι (90΄ Ιορντάκε)

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Βάνιακ, Κοντοδήμος (81΄ Μανιάτης), Μαγκντί, Γιαννόπουλος (67΄ Μήτρου), Σμίλιανιτς, Κιάσσος, Μπρέσκα, Μάκος, Γουνδουλάκης (61΄ Νάβας), Φερνάντες, Ναλιτζής

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χορταστικό θέαμα στην Α' Εθνική

    [11] Μπάσκετ

    Πρεμιέρα στο Σ.Ε.Φ.

    1/10/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Νικηφόρο ήταν για τον Ολυμπιακό το πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Σ.Ε.Φ. για τη νέα χρονιά, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν σε φιλικό αγώνα του Μακεδονικού με 66-50. Κορυφαίοι για την ομάδα του Πειραιά, που δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, ήταν οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Ρενάλντας Σεϊμπούτις.

    ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-14, 37-21, 49-35, 66-50

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έντνι 4, Παπαμακάριος 2, Αργυρόπουλος 4, Καλαϊτζίδης, Λιούις 7(1τρ. - 3κλ.), Χατζής 8(2), Σεϊμπούτις 8(1τρ. - 2ασ.), Ζουκάουσκας 4 (7 ριμπ.), Μπάρλος 4(1), Βασιλόπουλος 6(1τρ. - 2ασ.), Αγαδάκος 4, Σχορτσανίτης 15 (7 ριμπ.)

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Χαραλαμπίδης 2, Μπράουν 11, Κέλι 9(1), Καράμπουλος 13(2), Τότσιος, Τσαγκόπουλος, Τρισόκας, Καραποστόλου 6(2), Δαλιάρης 4, Πέτρουλας 5(1), Γκιζογιάννης

    [12] Ήττα αποκλεισμός για Εθνικό

    1/10/2005 11:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οδυνηρή ήττα, που ουσιαστικά ισοδυναμεί με αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα, γνώρισε σήμερα η ομάδα πόλο του Εθνικού. Το συγκρότημα του Μάκη Βολτυράκη έχασε 15-13 από τη γερμανική Κάνστατ, στον δεύτερο αγώνα του για τον 7ο όμιλο της β΄ προκριματικής φάσης, τον οποίο φιλοξενεί στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Πλέον, οι "κυανόλευκοι" αναζητούν ένα μικρό θαύμα αύριο (12:00) απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ποζίλιπο Νάπολι, προκειμένου να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

    Τα οκτάλεπτα: 5-4, 3-3, 3-4, 2-4

    Για τον Εθνικό σκόραραν οι Μυλωνάκης 3, Μάζης 2, Βλοντάκης 2, Χατζηκυριακάκης 2, Μπλάνης 2, Κοκκινάκης 1, Δήμου 1.

    Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ποζίλιπο χωρίς να πιεστεί νίκησε 17-9 την Χεϊμπελιάδα Κωνσταντινούπολης.

    Βαθμολογία (Σε 2 αγώνες): Ποζίλιπο Νάπολι 4, Κάνστατ 2, Εθνικός 2, Χεϊμπελιάδα 0.

    [13] Ηττήθηκε ο Ολυμπιακός

    1/10/2005 11:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ήττα συνέχισε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην β΄ προκριματική φάση της Ευρωλίγκα στην υδατοσφαίριση. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 9-7 από την οικοδέσποινα του 8ου ομίλου, Παρτιζάν Βελιγραδίου, συνεχίζουν όμως να κρατούν στα χέρια τους την πρόκριση στους "16". Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετωπίζουν αύριο (11:00) τη γαλλική Ολιμπίκ Νις και με νίκη "σφραγίζουν" το εισιτήριο για την φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

    Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 2-1, 2-1

    Για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι Χατζηθεοδώρου 2, Θωμάκος 2, Σχίζας 1, Νίκιτς 1, Ντόσκας 1.

    [14] Πόλο: Προκρίθηκε η Πάτρα

    1/10/2005 7:57:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Την πρόκριση στον β΄ προκριματικό γύρο του LEN Trophy ανδρών στην υδατοσφαίριση εξασφάλισε η Πάτρα, καθώς σήμερα επικράτησε με 16-8 επί της αυστριακής Τιρόλ Ινσμπρουκ. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του ΝΟΠ σε πέντε αγώνες του 3ου ομίλου της 1ης προκριματικής φάσης, ο οποίος ολοκληρώνεται αύριο στη Μπρέσια. Η αχαϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει αύριο (11:30) την κροατική Μέντβεστσακ Ζάγκρεμπ.

    Τα δεκάλεπτα: 4-1, 6-3, 4-2, 2-2

    Τα γκολ της Πάτρας: Δικαίος 4, Κανελλόπουλος 3, Βαμβουνάκης 3, Χριστοφής 2, Αποσκίτης 1, Παπαδέας 1, Πολλάτος 1, Κοντάκος 1.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μαλεζάνι: "Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα"

    1/10/2005 11:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Δείξαμε χαρακτήρα και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και πιστεύω πως ήταν μία δίκαιη αλλά δύσκολη νίκη" ήταν τα πρώτα λόγια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Καλλιθέας. Από εκεί και πέρα τόνισε πως οι παίκτες του ήτα όντως λίγο κουρασμένη αλλά όπως είπε τους συγχωρεί καθώς όντως ήταν πολύ δύσκολο να "δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι". Από εκεί και πέρα μίλησε για την επικείμενη διακοπή του πρωταθλήματος και τόνισε : "Δεν θα κάνει καλό η διακοπή. Είναι δύσκολη χρονιά αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν. Έχουμε τους περισσότερους διεθνείς οπότε η ομάδα θα επηρεαστεί".

    Τόρκελε: "Αισθάνθηκα ωραία με τον κόσμο"

    Ο Τόργκελε που εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟ δήλωσε: "Είμαι ευτυχισμένος που κερδίσαμε, λίγο δυστυχής που δεν σκόραρα. Σημασία έχει η νίκη της ομάδας. Έχουμε τη διακοπή και στη συνέχεια αγώνες που πρέπει να κερδίσουμε. Αισθάνθηκα ωραία που άκουσα το όνομά μου από τον κόσμο και τον ευχαριστώ".

    Μλαντένοφ: "Όλοι είδατε τι έγινε"

    Από την μεριά του ο προπονητής της Καλλιθέας είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

    "Όλοι είδατε τι έγινε . Χαίρομαι που το έδειξε η τηλεόραση. Ο ΠΑΟ δεν έχει ανάγκη από βοήθεια είναι πολύ καλή ομάδα. Με την πίεση που ασκούσε ο ΠΑΟ ήταν λογικό να κάνουμε λάθη και να δεχτούμε γκολ".

    Τέλος ο Τσιώλης από την Καλλιθέα πρόσθεσε: "Ήταν άσχημο αποτέλεσμα για εμάς. Ήταν καθοριστικό το γκολ του ΠΑΟ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεχτήκαμε πολύ πίεση. Τώρα πρέπει να πάρουμε βαθμούς εκτός έδρας".

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς Μαυρογενίδη ο Ολυμπιακός

    1/10/2005 11:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, τέθηκε ο Δημήτρης Μαυροδενίδης. Ο αμυντικός χαφ των "ερυθρολεύκων" δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στον τετρακέφαλο, ακολούθησε θεραπευτική αγωγή και έμεινε εκτός πλάνων του Τροντ Σόλιντ. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες τέθηκαν στη διάθεση του Νορβηγού τεχνικού που ανακοίνωσε την αποστολή των "κόκκινων" για το μεγάλο παιχνίδι.

    Η 20αδα

    Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Σόλιντ αποτελείται από τους Ανατολάκη, Γιάννου, Νικοπολίδη, Κωνσταντίνου, Πάντο, Ριβάλντο, Τουρέ, Καφέ, Μπουλούτ, Στολτίδη, Βάλλα, Κωστούλα, Τζόρτζεβιτς, Οκκά, Γεωργάτο, Ντάνι, Μπαμπανγκίντα, Καψή, Μάριτς και Ταραλίδη.

    *Δεν θα πάει τελικά στην Βραζιλία την Δευτέρα ο Ριβάλντο, όπως είχε προγραμματίσει να κάνει για προσωπικό του θέμα.

    [17] Κοινωνία

    Σωροί τα σκουπίδια

    1/10/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική το τελευταίο 24ωρο επιτείνουν το πρόβλημα με τους σωρούς των σκουπιδιών που για πέμπτη ημέρα, παραμένουν στους δρόμους. Το νερό παρασύρει τις σακούλες απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να φράζουν τα φρεάτια και να πλημμυρίζουν οι δρόμοι. Οι εργαζόμενοι πάντως στη χωματερή Ανω Λιοσίων είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους. Ωστόσο, αποφάσισαν να δέχονται κατά περίπτωση τα απορρίμματα των δήμων του λεκανοπεδίου, καθώς επίσης και να μεταφέρονται στη χωματερή τα απορρίμματα από τις αγορές, τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία και τα σχολεία. Νέα διαμαρτυρία έξω από τη χωματερή έχει προγραμματίσει για το απόγευμα της Δευτέρας η Διαδημοτική Επιτροπή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραμένει κλειστή η χωματερή


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 1 October 2005 - 20:52:22 UTC