Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αουφίντερζεν" Μουντιάλ!
  • [02] Άδοξο τέλος για τον Cryosat
  • [03] Μέτρα για τη γρίπη των πτηνών στην Ελλάδα
  • [04] Στη Βαλένθια ο Σκλάβος
  • [05] Δεύτερη νίκη για τον ΠΑΟ
  • [06] Χάντμπολ: Ηττήθηκε ο Αθηναϊκός

    [01] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Εθνική έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης

    "Αουφίντερζεν" Μουντιάλ!

    8/10/2005 10:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η κουρασμένη Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να φανεί συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία και μετά την επιτυχία της Πορτογαλίας, πρόσθεσε το όνομά της στην αρνητική παράδοση των ομάδων που αποτυγχάνουν να βρεθούν στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μια από αυτές ήταν και η Δανία που σήμερα άρπαξε την ευκαιρία που της έδωσε η δική μας ομάδα και με το 1-0, ουσιαστικά της έκοψε κάθε όνειρο για συμμετοχή στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Η Ελλάδα εμφανίστηκε μάλλον ανήμπορη να κάνει αυτό που απαιτούσε η περίσταση. Το πάθος για την νίκη που θα ήταν βήμα πρόκρισης, ήταν μεγάλο, ωστόσο τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ δεν τα κατάφεραν και θα δώσουν την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη, έναν αγώνα για το γόητρο απέναντι στην Γεωργία.

    Πάθος ναι, δυνάμεις όχι!

    Έστω και αν έμοιαζε με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού σε όλους τους υπόλοιπους, οι Έλληνες διεθνείς από το ξεκίνημα του αγώνα, έδειξαν πίστη στις ικανότητές τους, στην φήμη τους και φυσικά στον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης που άξια κατέχουν εδώ και μερικούς μήνες. Η θέληση για να πιέσουν και να αιφνιδιάσουν ήταν ευδιάκριτη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο οι Δανοί ισορροπημένοι, αφού πέρασαν ένα πρώτο δεκάλεπτο προσαρμογής. Βγήκαν μπροστά και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Ακόμη και τότε όμως, σε αυτά τα πρώτα δέκα λεπτά, η Εθνική μας θα μπορούσε να έχει κάνει την ζημιά, όταν στο 9' ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή με αξιώσεις, αλλά τον πρόλαβε ο Σόρενσεν. Η απάντηση ήρθε με ένα σουτ του Ρόμενταλ, όμως ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ. Οι δύο ομάδες ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο δεν έχουν να επιδείξουν άλλες ευκαιρίες, εκτός από το γκολ των Δανών. Η υπεροχή της Δανίας ήταν δεδομένη με την ελληνική ομάδα να στηρίζεται στις γρήγορες αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, που δεν λειτούργησαν, μόνο στο 40' όταν ο Γκράβγκαρντ από κόρνερ του Γκράβεσεν εκμεταλλεύτηκε τεράστιο κενό στην μικρή περιοχή και μια άστοχη έξοδο του Νικοπολίδη.

    Αντίο με ψηλά το κεφάλι

    Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε αισθητά, παρά τα "μαγικά" που επεχείρησε να κάνει ο Ρεχάγκελ. Η αντικατάσταση του Μπασινά με τον Σαλπιγγίδη και η αλλαγή του σχήματος σε πιο επιθετικό, δεν φάνηκε ποτέ. Αφενός η Ελλάδα έκανε λίγες επιθέσεις, αφετέρου δε, αιχμή αποτέλεσε ο Βρύζας που δεν ήταν επαρκής για τον "κλεφτοπόλεμο" που προσπάθησε η ελληνική ομάδα. Η συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, συνδυάστηκε με την είσοδο του ορεξάτου Καφέ, το πρόβλημα ωστόσο παρέμεινε καθώς ο Γερμανός τεχνικός έβγαλε τον Λυμπερόπουλο και όχι τον Βρύζα. Εκείνον τον αντικατέστησε στο 77' με τον Γκέκα, όμως πλέον ήταν αργά! Στο διάστημα αυτό η Δανία συνέχιζε να επιτίθεται και να απειλεί ο Γιόργκεσεν ήταν ασταμάτητος, ο Γκράβεσεν με πολύ όρεξη και ο Ρόμενταλ "σβούρα", αναστάτωναν κυρίως όμως με σέντρες και μεγάλες μπαλιές και για αυτό δεν σημείωσαν και δεύτερο γκολ. Κοντά σε αυτό πάντως έφτασαν στο 67' όταν το σουτ του Γκράβεσεν, ακούμπησε ελάχιστα το δοκάρι και πέρασε άουτ.

    Την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη ο αγώνας με την Γεωργία είναι ουσιαστικά γοήτρου! Οι ελάχιστες έλπίδες που απομένουν στην Ελλάδα για την πρόκριση, είναι μόνο θεωρητικές. Με λίγα λόγια θέλουμε ήττα της Τουρκίας απο την Αλβανία στα Τίρανα και ήττα ή ισοπαλία της Δανίας στο Καζαχστάν. Συνεπώς η συνάντηση με την Γεωργία ως αποχαιρετιστήρια, πρέπει και εξάλλου αναμένεται ν ασυγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον απο τον κόσμο, για μια ομάδα που δόξασε την Ελλάδα και τώρα κλείνει αυτή την παρένθεση της επιτυχίας, κρατώντας όμως ως παρακαταθήκη, ένα σπουδαίο τρόπαιο.

    Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλίκερ (Βέλγιο)

    Κίτρινες: Γκράβεσεν - Λυμπερόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καψής, Κυργιάκος, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης

    ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Πρίσκε, Π. Νίλσεν, Γκράβγκααρντ, Ν. Γένσεν, Ρόμενταλ (72΄ Γκρόνκιερ), Γκράβεσεν, Πόουλσεν, Κ. Γιένσεν (86΄ Λάρσεν), Γιόργκενσεν, Τόμασον

    ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Μπασινάς (46΄ Σαλπιγγίδης), Καψής, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Βρύζας (77΄ Γκέκας), Λυμπερόπουλος (62΄ Καφές)

    Η βαθμολογία τού ομίλου

    Ομάδα

    Αγώνες

    Βαθμοί

    Τέρματα

    Ουκρανία

    12

    25

    18-7

    Τουρκία

    11

    20

    22-9

    Δανία

    11

    19

    22-11

    Ελλάδα

    11

    18

    14-9

    Αλβανία

    11

    13

    11-19

    Γεωργία

    11

    10

    14-24

    Καζακστάν

    11

    1

    5-27

    [02] Τεχνολογία

    Δεν κατάφερε να μπει σε τροχιά

    Άδοξο τέλος για τον Cryosat

    8/10/2005 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Δεν κατάφερε τελικά να εκπληρώσει την αποστολή του, ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Cryosat, ο οποίος εκτοξεύτηκε το απόγευμα από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ της Βόρειας Ρωσίας. Ο δορυφόρος, εξερράγη και τα συντρίμμια του έπεσαν στη βόρεια Αρκτική Θάλασσα. Σύμφωνα με τον Vyacheslav Davydenko, εκπρόσωπο της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, η μονάδα ώθησης του δεν λειτούργησε και δεν κατάφερε να μπει σε τροχιά. Νωρίτερα, δυο ώρες, μετά την εκτόξευση, χάθηκε η επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της ρωσικής και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας. Ο Cryosat, επρόκειτο να δώσει πολύτιμες πληροφορίες στους επιστήμονες για τις κλιματικές αλλαγές. Από ύψος 700 χιλιομέτρων και για 3,5 χρόνια, θα σάρωνε με ένα ειδικό ραντάρ τους πόλους, τις πιο ευαίσθητες από κλιματολογικής άποψης περιοχές του πλανήτη και θα έδινε πολύτιμες πληροφορίες για την πυκνότητα και το ρυθμό τήξης των πάγων.

    [03] Κοινωνία

    Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές

    Μέτρα για τη γρίπη των πτηνών στην Ελλάδα

    8/10/2005 9:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Οι ελληνικές αρχές μπροστά στην απειλή της γρίπης των πουλερικών βρίσκονται σε εγρήγορση. Ένα από τα πρώτα μέτρα που λαμβάνονται είναι η επιτήρηση των πιο επίφοβων ειδών υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών. Παράλληλα εκτός από τα προληπτικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται σε πτηνοτροφικές μονάδες και σε υδροβιοτόπους, συνιστάται και ο εμβολιασμός όλων όσοι έρχονται σε επαφή με πουλερικά ή πτηνά.

    Προληπτική επιτήρηση - εμβολιασμός

    Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα αποδημητικά πτηνά επιτηρούν προληπτικά ορνιθολόγοι, θηροφύλακες και κυνηγοί που συλλέγουν δείγματα από τα 15 πιο επίφοβα είδη υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών στις περιοχές που κινούνται.

    Προληπτικά συνιστάται σε όσους έρχονται σε επαφή με πουλερικά ή αποδημητικά πτηνά να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

    Προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι διατηρούν πουλερικά στις αυλές τους, καθώς αυτές οι περιπτώσεις είναι δύσκολο να ελεγχθούν απόλυτα.

    Στην Ελλάδα αν και δεν έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα της νόσου των πουλερικών, οι επιστήμονες εκφράζουν ανησυχία.

    Για παν ενδεχόμενο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη παραγγείλει αντιικά φάρμακα σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα και ήδη έχουν σταλεί 20 δείγματα αποδημητικών πτηνών στο εθνικό εργαστήριο αναφοράς με στόχο να φτάσουν τα 1000 ως το Φεβρουάριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γρίπη απειλεί Ευρώπη ΗΠΑ

    [04] Μπάσκετ

    Στη Βαλένθια ο Σκλάβος

    8/10/2005 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Στην Πάμεσα Βαλένθια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βαγγέλης Σκλάβος, μετά από δύο χρόνια πραμονής στον Ολυμπιακό. Ο Σκλάβος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα στην οποία επέστρεψε φέτος ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ανδρών, Δήμος Ντικούδης. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τις τελευταίες δύο εβδομάδες δοκιμάστηκε από την ομάδα της Βαλένθια και συμμετείχε σε τρία φιλικά προετοιμασίας απέναντι στις Χιρόνα, Ρόμα και Μενόρκα. Μετά από τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε, ο τεχνικός της Πάμεσα, Ρικάρντ Κάσας εισηγήθηκε την παραμονή του παίκτη στη διοίκηση.

    [05] Βόλεϊ

    Δεύτερη νίκη για τον ΠΑΟ

    8/10/2005 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την δεύτερη νίκη Νίκη και σήμερα για τη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, που σε συνάντηση της 2ης αγωνιστικής στον 7ο προκριματικό όμιλο του Τοπ Τιμς Καπ επιβλήθηκε της Χαμελίνα (Φινλανδία) με 3-0 σετ (25-22, 25-17, 25-22). Οι "πράσινες" ζευγάρωσαν τις νίκες τους και θα αύριο το απόγευμα (18:00), εναντίον της διοργανώτριας του ομίλου και επίσης αήττητης Βολερό (νίκησε σήμερα την αλβανική Ρέσεν με 3-0) θα διεκδικήσουν τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο αγώνας, πάντως, δεν θα είναι εύκολος, αφού η Μπολερό είναι μια πανίσχυρη... πολυεθνική ομάδα. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαχράμης, "Ακόμη και η δεύτερη εξάδα τους, εκτός Ιταλίας, θα μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Είναι μια ομάδα "αστέρων", στην οποία αγωνίζεται η μισή εθνική των ΗΠΑ (Λόγκαν, Ρόμπερτς, Σάντος) και αθλήτριες όπως η Αρταμόνοβα, η Τομάσεβιτς και άλλες. Εχουν προϋπολογισμό 1.200.000 ελβετικά φράγκα, ποσό ασύλληπτο για το γυναικείο βόλεϊ".

    [06] Χάντμπολ: Ηττήθηκε ο Αθηναϊκός

    8/10/2005 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Τη δεύτερη του ήττα γνώρισε απόψε ο Αθηναϊκός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για το χάντμπολ. Οι παίκτες του Γιώργου Κρανάκη, στην ιστορική πρώτη τους συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά την ήττα από τη σλοβένικη Πιβοβάρνα Λάσκο στον Βύρωνα, έχασαν και από την Αντεμάρ με 36-23 που είχε 3.500 φιλάθλους στο πλευρό της. Ο Αθηναϊκός πάλεψε μέχρι και το 19ο λεπτό, αλλά δύο δίλεπτες αποβολές των Μακρή και Μπένε (το σκορ ήταν 12-9 υπέρ των Ισπανών) αποσυντόνισαν την ελληνική ομάδα που είδε την αντίπαλό της να ξεφεύγει με 5 γκολ. Ο τεχνικός του Αθηναϊκού, Γιώργος Κρανάκης δήλωσε: "Ο Αθηναϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ξέραμε πως παίζαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με καλύτερους παίκτες και περισσότερες εμπειρίες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Οι Ισπανοί είχαν καλύτερα στοιχεία σε τεχνική και τακτική, τα οποία και αξιοποίησαν σήμερα".

    Τα δεκάλεπτα: 6-6, 12-9, 19-11, 24-15, 31-17, 36-23

    ΑΝΤΕΜΑΡ (Μανόλο Καβένα): Μαρτίνεθ, Κουρουβίζα 2, Περάλες 6, Κολόν 1, Εντρέριος 5, Πιάθ 1, Καστρεσάνα 1, Βέλινγκ 2, Κριβοσλίκοβ 3, Ροντρίγκεθ 6, Μόρος 4, Γκαρθία 3, Στρανόφσκι 2, Αλιλόβιτς

    ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Κρανάκης): Ευσταθιάδης 3, Μαρτάνοβιτς 7, Μάξι 1, Μπένε 3, Γλουσίβιτς, Γκλαβόπουλος, Τουρπής 1, Μακρής 5, Νταμιάνοβιτς, Κοκώνης 1, Λεωνίδας, Γκουτς 2, Μαγκνταφουράκης, Κωνσταντίνου


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 October 2005 - 20:51:35 UTC