Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό
  • [02] Επέκταση βαρέων&ανθυγιεινών στο Δημόσιο
  • [03] Αλλαγές στις νέες οικοδομές
  • [04] Δίκη 17Ν
  • [05] Εκρήξεις με νεκρούς στην Οσετία
  • [06] Αυξήσεις στα ασφάλιστρα
  • [07] Εγκώμια Βαρδινογιάννης για "Έκι"
  • [08] ΑΕΚ: Σάντος εφ' όλης της ύλης
  • [09] Ήττα για την ΑΕΚ
  • [10] ΠΑΟ: Ο Χάντερ αποφασίζει
  • [11] Αρωματική οδήγηση

    [01] Κοινωνία

    Αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες

    Συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό

    2/2/2006 9:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/2/2006 11:53:02 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ

    Συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης από την Αστυνομία δύο άνδρες, που φέρονται να συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου. Πρόκειται για έναν 29χρονο και ένα 41χρονο, που κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει την Αστυνομία για την πρόκληση μικροεπεισοδίων. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, καθώς τα δακτυλικά τους αποτυπώματα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του κ. Πολυζωγόπουλου, ενώ αναγνωρίστηκαν και από αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του ενός βρέθηκε αεροβόλο πιστόλι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξιτήριο για τον Πολυζωγόπουλο

    [02] Κοινωνία

    Ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ

    Επέκταση βαρέων&ανθυγιεινών στο Δημόσιο

    2/2/2006 9:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ) και στο Δημόσιο, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση που οργάνωσε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ. Ο κ Αλαβάνος ανέφερε, στα 50 χρόνια που μεσολάβησαν από το 1951, όταν μια σειρά κλάδοι και επαγγέλματα του ιδιωτικού τομέα χαρακτηρίστηκαν ανθυγιεινά και επικίνδυνα, ελάχιστα έγιναν στην κατεύθυνση εφαρμογής μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων. Όπως πρόσθεσε από τότε μέχρι σήμερα, πολλά επαγγέλματα δεν ασκούνται πλέον, ενώ νέα επαγγέλματα αναδείχθηκαν που συνετέλεσαν στην εμφάνιση νέων επαγγελματικών ασθενειών (πληροφορική, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία-κινητή τηλεφωνία κ.λ.π.). "Είναι σοβαρότατη αντίφαση για εργαζόμενους στον ίδιο χώρο, με το ίδιο αντικείμενο εργασίας, όσοι έχουν ασφάλιση δημόσιου υπαλλήλου να μη χαρακτηρίζεται η εργασία τους ως ΒΑΕ, ενώ συναδέλφων τους, με το ίδιο αντικείμενο εργασίας που ανήκουν στον ασφαλιστικό φορέα ΙΚΑ, η εργασία τους να εντάσσεται τους στα ΒΑΕ και να συνταξιοδοτούνται πέντε χρόνια νωρίτερα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Υποστήριξε το αίτημα της ΑΔΕΔΥ

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ Αλαβάνος χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα, που προβάλλουν η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες-μέλη της, για επέκταση και στο Δημόσιο του θεσμού των ΒΑΕ και σε όσους εργαζόμενους ανήκουν σε κλάδους και ειδικότητες, που δεν χαρακτηρίζονται ως ΒΑΕ, αντίθετα με τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε ακόμα την καθιέρωση των βαρέων και ανθυγιεινών και σε άλλους κλάδους, όπως οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί.

    Την ανάγκη να προχωρήσει το κράτος σε νομοθετική κάλυψη όλων των εργαζομένων και στο δημόσιο τομέα, καθώς και να ληφθούν και άλλα θεσμικά μέτρα, όπως μείωση του ορίου συνταξιοδότησης ή του ωραρίου εργασίας σε χώρους ανθυγιεινούς, όπως είναι τα νοσοκομεία, τόνισαν οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη συζήτηση.

    [03] Κοινωνία

    Σε 40 μέρες θα μπορούν να εκδίδονται οι άδειες

    Αλλαγές στις νέες οικοδομές

    2/2/2006 7:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/2/2006 8:17:41 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αλλάζει τα δεδομένα στις συνδέσεις των νέων οικοδομών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις οικοδομικές άδειες, που θα κατατεθεί εντός του μήνα στη Βουλή. Με στόχο να βάλει τέλος στις επ αόριστον συνδέσεις, η νέα ρύθμιση προβλέπει, ότι η προσωρινή σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας θα περιορίζεται στον ένα χρόνο και για να συνεχιστεί θα είναι υποχρεωτική η αυτοψία της Πολεοδομίας. Στο μεταξύ, προβλέπονται και αλλαγές στον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών. Συγκεκριμένα, όλα τα δικαιολογητικά της αίτησης θα κατατίθενται μέσα σε 10 ημέρες και οι παρατηρήσεις των υπηρεσιών θα γίνονται μέσα σε 20 ημέρες. Οι άδειες, όταν ο φάκελος είναι πλήρης θα εκδίδονται σε 40 ημέρες. Αν ο φάκελος δε συμπληρώνεται σε 3 μήνες, θα επιστρέφεται. Μεταβολές θα υπάρξουν, και στην κατασκευή των ημιυπαίθριων χώρων, αλλά και των θέσεων στάθμευσης στην πυλωτή, οι οποίοι όταν κλείνουν θα προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης.

    [04] Κοινωνία

    Την Δευτέρα συνεχίζεται

    Δίκη 17Ν

    2/2/2006 7:23:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την Δευτέρα θα συνεχιστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη για την υπόθεση της "17Ν" οπότε και αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου σχετικά με την ένσταση για ακυρότητα των προανακριτικών απολογιών των κατηγορουμένων. Ο συνήγορος του Βασίλη Τζωρτζάτου, Ιπποκράτης Μυλωνάς αναφερόμενος στην εισαγγελική πρόταση, έκανε λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέα του και επανέλαβε του ισχυρισμούς περί "κατασκευασμένων" απολογιών. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ως έχοντα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της "17Ν" ότι "σιωπά" αφού όπως είπε δεν έχει καταγγείλει τα βασανιστήρια σε βάρος των συγκατηγορούμενών του. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε ότι "κάποιοι παράγοντες εισάγουν νέα ήθη, πρωτοφανή για μια πολιτική δίκη, δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνονται που προσφέρουν υπηρεσίες".

    Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο συνήγορος του Χριστ. Ξηρού Γιώργος Γκουντούνας ο οποίος αναφερόμενος στην άποψη της εισαγγελέως ότι δεν είναι δυνατόν οι απολογίες των κατηγορουμένων να είναι προϊόν κατασκευής, υπενθύμισε την υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού δημοσιογράφου Πόλκ, που αποδείχθηκε όπως είπε "αστυνομικοδικαστική σκευωρία".

    Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στη δευτερολογία της ανταπάντησε στις αιτιάσεις κα την κριτική της υπεράσπισης. Τέλος, διευκρίνισε ότι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε για τους κατηγορούμενους και ο διαχωρισμός τους σε ομάδες κατά την αγόρευσή της ήταν με βάση το κατηγορητήριο.

    [05] Κόσμος

    Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για τους τραυματίες

    Εκρήξεις με νεκρούς στην Οσετία

    2/2/2006 10:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από τρεις εκρήξεις, που σημειώθηκαν σε αίθουσα με ηλεκτρονικά παιχνίδια, στην πόλη Βλαντικαφκάζ της βόρειας Οσετίας. Σύμφωνα με την αναπληρωτή αρχίατρο του νοσοκομείου της πόλης, Αλίνα Τότσινα, οι νεκροί από τις εκρήξεις είναι δύο, ενώ πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία. Ωστόσο, το πρακτορείο Ρία-Νόβοστι επικαλούμενο το τοπικό υπουργείο Υγείας, μετέδωσε, ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 14.

    [06] Οικονομία

    Προβλέπουν οι εταιρείες του κλάδου

    Αυξήσεις στα ασφάλιστρα

    2/2/2006 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων μέσα στο 2006 προβλέπουν οι εταιρείες του κλάδου, τις οποίες αποδίδουν στην κρίση που περνά ο τομέας του αυτοκινήτου. Μιλώντας σήμερα σε ημερίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων και Αστικής Ευθύνης της Ένωσης κ. Παυλίδης χαρακτήρισε την κατάσταση του κλάδου "δραματική", καθώς κατά την περίοδο 2003-2004, όπως και στο πρώτο εννεάμηνο του 2005, σημείωσε αύξηση ζημιών κατά 10,8% και με προοπτική για περαιτέρω επιδείνωση. Οι μεγάλες ασφαλιστικές αναμένεται ότι θα αυξήσουν τα ασφάλιστρά τους σε ποσοστά στο ύψος του πληθωρισμού, ενώ οι μικρές που ακολουθούν τιμολογιακή πολιτική των μειωμένων ασφαλίστρων, για να καλύψουν τη ρευστότητά τους, ενδεχομένως θα κάνουν αυξήσεις ακόμα και υπερδιπλάσιες του πληθωρισμού. Ακόμα αναφέρθηκε ότι, το 2005, το μέσο ασφάλιστρο μειώθηκε κατά 1,5%, ενώ αντίθετα υπήρξαν μεγάλες αυξήσεις στις αποζημιώσεις και στα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εγκώμια Βαρδινογιάννης για "Έκι"

    2/2/2006 8:58:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Εζέκιελ Γκονζάλες κερνούσε τους συμπαίκτες του στην Παιανία με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Αργεντινό άσο. Ο μεγαλομέτοχος της "πράσινης" ΠΑΕ έπλεξε το εγκώμιο του Αργεντινού άσου. "Ο Γκονζάλες μιλά για δώρο Θεού που παίζει σ΄ αυτή την ομάδα. Εχει ένα χαρακτηριστικό. Εκφράζεται και μέσα και έξω από το παιχνίδι με πολύ συναίσθημα. Και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική τη δήλωσή του, διότι ένας τέτοιος άνθρωπος τα λέει αυθόρμητα. Δεν λέει "κλισέ" απόψεις και εκφράσεις που έχει μάθει από κάποιους, οι οποίες συνηθίζονται μετά από κάποια μεταγραφή. Και οπωσδήποτε αυτό με γεμίζει χαρά, γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος δηλώνει ενθουσιασμένος που αγωνίζεται σε ένα σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός". Στη συνέχεια τόνισε πως ο "Έκι" μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας τονίζοντας όμως πως "δεν είναι μόνο αυτός. Έχει άλλους 24 ποδοσφαιριστές ο Παναθηναϊκός και ο καθένας με τον τρόπο του προσφέρει. Δεν πιστεύω σε έναν άνθρωπο, αλλά πιστεύω στην ομάδα μου".

    Όλα θα γίνουν

    Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τα θέματα των Δημήτρη Παπαδόπουλου και Μάριο Γκαλίνοβιτς, όσον αφορά τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους. "Δεν είναι τρένο που κάνει προκαθορισμένες στάσεις. Δεν έχουμε μοιράσει αριθμούς προτεραιότητας και ακολουθεί ο επόμενος. Αυτά υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ. Θα ακολουθήσουν αυτοί που πρέπει να ακολουθήσουν. Ο επόμενος που θα συζητήσουμε μπορεί να είναι κάποιος, που να μην τον έχετε καν υπόψη σας. Δεν παίρνει κάποιος σειρά, επειδή θεωρούμε ότι τελειώνει το συμβόλαιό του. Σας το λέω για να τελειώνουν τα σενάρια".

    Πριν τα κεράσματα του Γκονζάλες, οι "πράσινοι" πραγματοποίησαν χωρίς προβλήματα την προπόνηση, που προετοιμάζονται για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό για το Πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Ο Αλμπέρο Μαλεζάνι είδε, πέραν των Άντερσον, Νίλσον, Σανμαρτεάν, που είναι και οι μοναδικοί οι οποίοι δεν τους υπολογίζει, να προπονούνται όλοι οι παίκτες κανονικά και να τίθενται στη διάθεση του.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Σάντος εφ' όλης της ύλης

    2/2/2006 8:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/2/2006 9:36:28 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για όλους και για όλα μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος τεχνικός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν και έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι συγκροτημένος χαρακτήρας και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του σε ερώτηση "γιατί η ΑΕΚ να μην είναι πρώτη";" Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Είναι απλό", είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος. Από εκεί και πέρα τόνισε πως βασικός στόχος για την ΑΕΚ είναι η δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, "αλλά θέλουμε να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα ως το τέλος, κάτι καλύτερο δηλαδή από ό,τι είχα πετύχει στην πρώτη μου θητεία στην ΑΕΚ. Αν γίνει το ίδιο όπως τότε, δηλαδή βγούμε δεύτεροι και πάρουμε το Κύπελλο, δεν θα είμαι απογοητευμένος, αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο".

    "Η σωστή εφαρμογή του συστήματος"

    Ερωτηθείς για το σύστημα που εφαρμόζει ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: "Δεν είναι θέμα αν είναι προβλέψιμο το σύστημα ή όχι, αλλά το πόσο σωστά εφαρμόζουμε το σύστημα πάνω στο οποίο δουλεύουμε. Αυτό δεν έγινε την Κυριακή. Η εικόνα που δείξαμε δεν ήταν καλή. Σε αυτό έχω μερίδιο ευθύνης κι εγώ. Στο ημίχρονο άλλαξα σύστημα και πρόσωπα αλλά δεν άλλαξε κάτι" είπε, και αναρωτήθηκε: "Επτά μήνες δουλεύουμε πάνω στο σύστημα αυτό, να το αλλάξουμε τώρα; Δηλαδή η Μπαρτσελόνα, η Άρσεναλ και η Τσέλσι αλλάζουν κάθε εβδομάδα σύστημα για να μην είναι προβλέψιμες; Η ΑΕΚ έχει να πάρει πρωτάθλημα 12 χρόνια και γιαυτό νομίζετε πως φταίει το σύστημα και ο προπονητής".

    Παρουσιάζοντας το παράδειγμα της Εθνικής ομάδας, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για την εικόνα και το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα του. "Η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μην αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Όλοι θέλουν να παίζει καλά η ομάδα. Αν όμως με ρωτούσατε αν θέλω να προσφέρουμε καλό θέαμα και να μην παίρνουμε αποτελέσματα ή να προσφέρουμε κακό θέαμα και να παίρνουμε αποτελέσματα, θα σας έλεγα σίγουρα πως προτιμώ το δεύτερο. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να προσφέραμε καλό θέαμα και να παίρναμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα και γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε τους τελευταίους επτά μήνες".

    Στη συνέχεια ο Σάντος μίλησε για το Πρωτάθλημα αλλά και τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. "Γιατί να μιλήσουμε για τη δεύτερη και όχι την πρώτη θέση; Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη ημέρα είπαμε πως στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που να διεκδικεί τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια και να καταλάβουμε μια θέση που θα οδηγεί στο UEFA ή στο τσάμπιονς λιγκ. Θα είναι αποτυχία να μην αγωνιστούμε στο UEFA, αλλά αυτός ο στόχος φαίνεται να έχει επιτευχθεί. Θέλουμε να είμαστε στην ομάδα των πρωταθλητών και θα δώσουμε τα πάντα για να φτάσουμε σε αυτό το στόχο".

    Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ: "Καλύφθηκαν τα δύο πρώτα κενά που είχαμε ως προτεραιότητα να καλύψουμε στη μεταγραφική περίοδο. Πήραμε έναν ποιοτικό επιθετικό με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, όπως ο Παντελής Καπετάνος, κι έναν μέσο που να είναι ταυτόχρονα δυνατός και ποιοτικός, όπως ο Έμερσον. Για τη θέση του μέσου οι επιλογές ήταν δύο: Ο Μπασινάς και ο Έμερσον. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την τελική κατάληξη σε αυτό το κομμάτι. Νομίζω πως ο Έμερσον θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας".

    Αλλαγή ώρας στο Αιγάλεω

    Στις 17:45, αντί στις 19:00 που ήταν προγραμματισμένο αρχικά, θα γίνει το παιχνίδι ανάμεσα στο Αιγάλεω και την ΑΕΚ το Σάββατο, στο παιχνίδι για την 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Όπως τόνισε η ΕΠΑΕ, η αλλαγή αυτή έγινε ύστερα από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, με δεδομένο ότι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ύστερα από 7 χρόνια η κερκίδα της οδού Θηβών, τα έργα κάτωθεν της οποίας δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

    [09] Μπάσκετ

    Ήττα για την ΑΕΚ

    2/2/2006 11:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ούτε και αυτή τη φορά μπόρεσε η ΑΕΚ να πάρει μία νίκη σε παιχνίδι για την Ευρωλίγκα. Η "Ένωση" η οποία έχει ήδη αποχαιρετήσει το θέμα πρόκριση στην φάση των "16" του θεσμού, γνώρισε την συντριβή από την Μπενετόν στο Τρεβίζο με 103-83 στο παιχνίδι για την 13η αγωνιστική στον Α όμιλο. Αυτή ήταν η 10η ήττα σε 13 αναμετρήσεις για την ΑΕΚ, ενώ για την Μπενετόν, που έχει πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αυτή ήταν η 8η νίκη. Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 26 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 25-19, 55-37, 79-60, 103-83.

    Οι συνθέσεις:

    ΜΠΕΝΕΤΟΝ ΤΡΕΒΙΖΟ (Ντέιβιντ Μπλατ): Κάλβε 5, Σοτάνια 3 (1), Πόποβιτς 7, Αρναλντίνιο 2, Σοράνια 7 (1), Μορντέντε 2, Σισκάουσκας 9 (1), Σλόκαρ 20 (2), Νίκολας 20 (5), Γκόρι 14 (2), Μπαρνιάνι 14 (3).

    ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Μαγκουνής, Μπουρούσης 26 (2), Χάτζατζ 9, Τσιάρας 5 (1), Τσάλμερς 20 (4), Καλαμπόκης, Παπαϊωακείμ 10, Παπανικολάου 6 (2), Ρίματς 7 (1).

    [10] Μπάσκετ

    ΠΑΟ: Ο Χάντερ αποφασίζει

    2/2/2006 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Μπράντον Χάντερ, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ορτέζ για την Ευρωλίγκα (υπέστη κάταγμα στο τέταρτο μετακάρπιο του χεριού του και η χειρουργική επέμβαση κρίνεται αναγκαία για την αποκατάστασή του) θα αποφασίσει για το που θα γίνει η εγχείριση, στην Αθήνα ή τις ΗΠΑ. Ο ατζέντης του Αμερικανού παίκτη ζήτησε από τον γιατρό του Παναθηναϊκού, Θανάση Κονίδη, να βάλει στο αυριανό πρόγραμμα επεμβάσεων του «Υγεία» τον Αμερικανό, αλλά εν συνεχεία δεν επικοινώνησε ξανά με τον γιατρό των «πρασίνων» για επιβεβαίωση. Δεν αποκλείεται, λοιπόν να μετατεθεί για τη Δευτέρα η εγχείρηση του Χάντερ, εφόσον ο άτυχος παίκτης αποφασίσει αυτή να γίνει στην Ελλάδα και όχι στις ΗΠΑ. Όσον αφορά το θέμα του αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό ο Χάντερ, αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Το συμβόλαιο του Αμερικανού παίκτη λήγει στις 15 Φεβρουαρίου και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να πάρει το ρίσκο και να τον περιμένει να αποκατασταθεί και να τον έχει και πάλι στην ομάδα. Όσον αφορά την κατάσταση του Βλάντου Στσεπάνοβιτς, (υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα με την Ορτέζ) έδειξε πως δεν είναι ανησυχητικό. Από τη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού απουσίασαν όλοι οι τραυματίες, δηλαδή οι Χάντερ, Στσεπάνοβιτς, Καλαϊτζής (Αχίλλειος), Τομάσεβιτς και Φέμερλινγκ. Όλοι εκτός του Χάντερ θα δοκιμάσουν να προπονηθούν αύριο και η συμμετοχή τους στη Λάρισα το Σάββατο θα αποφασιστεί μετά την προπόνηση.

    [11] Υγεία

    Μέντα και κανέλα, "ξυπνούν" το νευρικό σύστημα

    Αρωματική οδήγηση

    2/2/2006 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Έχετε μακριά και κουραστική οδήγηση μπροστά σας και αναρωτιέστε πως θα τα βγάλετε πέρα; Ξεχάστε τους καφέδες, λένε ερευνητές από Πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθείτε σε εγρήγορση είναι οι περιοδικές εισπνοές ευχάριστων φυσικών αρωμάτων, όπως οι ευωδιές της μέντας και της κανέλας. Φέρνουν εγρήγορση, ανακουφίζουν από την κούραση, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ηρεμιστικά για τον οργανισμό, απομακρύνοντας το άγχος και τον εκνευρισμό, που προκαλεί η παρατεταμένη οδήγηση. "Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερα ατυχήματα" δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Bryan Raudenbush.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται η επίδραση που έχουν οι μυρωδιές της κανέλας και της μέντας στο νευρικό σύστημα. Η ίδια επιστημονική ομάδα είχε διαπιστώσει, πειραματιζόμενη παλαιότερα, τα ίδια αποτελέσματα σε αθλητές και υπαλλήλους γραφείου. Μέντα και κανέλα, λοιπόν, για ασφαλή οδήγηση, ειδικά εάν είστε επαγγελματίες οδηγοί. Κι αν δεν έχετε πρόχειρα αιθέρια έλαια, δοκιμάστε παστίλιες μέντας ή τσίχλες με αυτές τις γεύσεις, συμβουλεύουν οι ειδικοί, οι οποίοι δηλώνουν πεπεισμένοι ότι θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 February 2006 - 21:51:38 UTC