Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραδίδεται στην Ελλάδα ο Βαβύλης
  • [02] "Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο
  • [03] "Ερυθρόλευκος" ο Μπούτινα
  • [04] Επιστροφή στα θρίλερ
  • [05] Όρθιος στο Ιβανόφειο ο Πανιώνιος
  • [06] Παρέμεινε τρίτο το Μαρούσι
  • [07] "Ολύμπια" (Λάρισας) νίκη
  • [08] Σκόραρε ο "Stelios"σκόνταψε η Μπόλτον
  • [09] Στο νοσοκομείο ο Θανάσης Βέγγος

    [01] Κοινωνία

    Έγινε δεκτό από την Ιταλία το ελληνικό αίτημα

    Παραδίδεται στην Ελλάδα ο Βαβύλης

    4/2/2006 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι πλέον η παράδοση του Απόστολου Βαβύλη στις ελληνικές Αρχές, καθώς έγινε δεκτό από την ιταλική Δικαιοσύνη το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα, να εκτίσει στη χώρα μας το υπόλοιπο της ποινής του. Ο Βαβύλης, που συνελήφθη στις 22/4/2005, εκτίει στις φυλακές της Μπολόνια ποινή κάθειρξης επτά ετών για διακίνηση ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι από την ελληνική Δικαιοσύνη έχουν αποδοθεί στον Βαβύλη πολλές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, όπως είναι το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, πλαστογραφία, απάτη και υπεξαίρεση.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο

    4/2/2006 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ευκαιρία για τον Λεβαδειακό ξεκίνησε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, όταν μόλις στο 6' το λάθος του Γκαλίνοβιτς έφερε τον Άλεξ αντιμέτωπο με το 0-1, αλλά έσωσε ο Γκούμας. Αυτό ήταν και το γεγονός που μάλλον ξύπνησε τους "πρασίνους" αφού από εκεί και μετά πήραν τον έλεγχο και ήταν απειλητικοί με αποτέλεσμα στο 15' σε μια περιπετειώδη φάση ο Γκούμας να ανοίξει το σκορ. Το 2-0 που έμελλε να είναι και τελικό διαμόρφωσε ο Γκέκας στο 32' με την μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός κατέβασε... ταχύτητα και παρά τ` ότι έχασε δύο ευκαιρίες, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Η πρώτη ευκαιρία στο β` ημίχρονο δημιουργήθηκε στο 47`, όταν ο Γκέκας έκανε προβολή πάνω στην κίνηση με το δεξί, αλλά ο Ζαφειρόπουλος απέκρουσε, ενώ στο 57` το σουτ του Μπίσκαν πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

    Διαιτητής: Καρατζάς (Εύβοιας) Κίτρινες κάρτες: Μπίσκαν (35`) - Μαχαίρας (57`)

    Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Γκούμας, Μόρις, Σέριτς, Μπίσκαν, Τζιόλης (85` Άντριτς), Kώτσιος, Γκέκας (74` Μάντζιος), Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης (66` Θεοδωρίδης). Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Ζαφειρόπουλος, Καλιμάνης, Δήμου, Αλεξ (46` Ρούσεφ), Αντερσον, Ανδράλας, Μπασαλά (46` Γκούρμα), Μαχαίρας, Σίσιτς (79` Περόνε), Βιτάλι, Δημητρόπουλος.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ερυθρόλευκος" ο Μπούτινα

    4/2/2006 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κροάτης διεθνής τερματοφύλακας, Τόμισλαβ Μπούτινα, όπως ανακοίνωσε και ΠΑΕ των "ερυθρολεύκων". Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας επισημαίνει επισημαίνει ότι ο παίκτης συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι με τον αντιπρόεδρο της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, Γιώργο Λούβαρη, με τον οποίο συμφώνησε για συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή της Βελγικής Μπριζ Τόμισλαβ Μπούτινα, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Λούβαρης με τον ποδοσφαιριστή στο Παρίσι. Ο παίκτης θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας από την 1η Ιουλίου και η διάρκεια του συμβολαίου του είναι τρία χρόνια".

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστροφή στα θρίλερ

    4/2/2006 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με γκολ στο 84' και στο 90' η ΑΕΚ πήρε την νίκη επί του Αιγάλεω με 2-0 στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής και επέστρεψε έτσι στην ψυχοφθόρα διαδικασία που συνηθίζει φέτος. Ο αγώνας χωρίζεται εύκολα σε δύο κομμάτια, με βάση τα δύο ημίχρονά του! Στο πρώτο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και κυρίως τα λάθη με το Αιγάλεω να δημιουργεί σε αρκετές περιπτώσεις μέσω των αντεπιθέσεων επικίνδυνες στιγμές, αλλά με την ΑΕΚ να δείχνει πως έχει τον έλεγχο. Στην επανάληψη ωστόσο η εικόνα άλλαξε και το παιχνίδι απέκτησε καλύτερο ρυθμό με αρκετές καλές στιγμές να δημιουργούνται μπροστά και από τις δύο εστίες και μερικές ευκαιρίες. Παρόλη την πίεση που ασκούσε το Αιγάλεω πάντως και την επικινδυνότητα που είχαν οι επιθέσεις ή οι αντεπιθέσεις του, η ΑΕΚ ήταν εμφανές πως είχε το πλεονέκτημα, αφού κάτι ανάλογο είχε δημιουργήσει και σε αρκετά από τα προηγούμενα ματς της.

    Κομβικό σημείο ωστόσο ήταν στο 70' όταν το Αιγάλεω έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Όμο με δεύτερη κίτρινη. Από εκεί και έπειτα η ΑΕΚ ανέβηκε περισσότερο και πλησίασε την περιοχή του Τζενάμο με αποτέλεσμα στο 84' σε μια περιπετειώδη φάση, όπου ο Λυμπερόπουλος αρχικά και ο Λάκςη στην συνέχεια δεν κατάφεραν να κάνουν το 0-1, όμως ο Καλαματιανός άσος με δεύτερη προσπάθεια μετά την απόκρουση του Τζενάμο, σημείωσε το πολυπόθητο γκολ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Τσιρίλο με εύκολο αριστερό πλασέ μετά από ένα ακόμη σουτ του Λυμπερόπουλου. Στο 59' στον αγώνα πέρασε και ο Παντελής Καπετάνος στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της ΑΕΚ.

    Διαιτητής: Κασναφέρης Κίτρινες κάρτες: Αγρίτης - Έμερσον Κόκκινες κάρτες: Όμο (δεύτερη κίτρινη)

    Αιγάλεω (Γιώργος Χατζάρας): Τζενάμο, Γιάντσετιτς, Ψωμάς, Ζαπρόπουλος, Ποπόφ, Ομο, Μάριτς (80' Στεφανίδης), Σκοπελίτης, Σέζαρεκ (87' Σαγανάς), Αγρίτης, Νικολόπουλος (40' Μανουσάκης) ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Σορεντίνο, Γεωργέας, Κόντης, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Κατσουράνης, Εμερσον, Ιβιτς (59' Καπετάνος), Λάκης (88' Λάκης), Σοάρες (67' Ζούλιο Σέζαρ), Λυμπερόπουλος

    [05] Μπάσκετ

    Όρθιος στο Ιβανόφειο ο Πανιώνιος

    4/2/2006 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος που επικράτησε του Ηρακλή με 94-83 στο παιχνίδι για την 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Αυτή για τους "κυανέρυθρους" ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Πρωτάθλημα και έκανε ένα ακόμα βήμα για την εδραίωση τους στην οκτάδα, ενώ ο "Γηραιός" που δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, μετά από αυτή με τον Άρη, παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Πανιώνιο ένας πρώην παίκτης του Ηρακλή, ο Σάββας Ηλιάδης που πέτυχε 34 πόντους. Στα του παιχνιδιού, ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά βρέθηκε στο δεκάλεπτο να προηγείται με 10 πόντους (23-13). Ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει τον έλεγχο στη δεύτερη περίοδο και με ηγέτη τον Νίκο Κούβελο μείωσε τη διαφορά και στο ημίχρονο βρέθηκε στο -1 (39-38). Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σάββας Ηλιάδης ήταν ασταμάτητος, ενώ έχοντας σημαντική βοήθεια από τους Έιβερι και Οικονόμου κατάφερε να πάρει πάλι μία σημαντική διαφορά 9 πόντων (71-62). Στην τέταρτη περίοδο ο Πανιώνιος διατήρησε τον έλεγχο και τη διαφορά και πήρε στη λήξη του παιχνιδιού τη σημαντική νίκη. Τα δεκάλεπτα: 13-23, 38-39, 62-71, 83-94.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Παπαδημητρίου, Χατζής

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Φέλτον 4, Παναγιωτόπουλος 3 (1), Γιανουζάκος 21 (4), Σφεικος 8, Μπέλος, Στεφάνοβιτς 15 (2), Μαλέσεβιτς, Μάγλος 4, Δέδας 3 (1), Τζένκινς 13, Κούβελας 12.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κέκελης, Πετρόπουλος 2, Κατζιούλις 3 (1), Περπέρογλου, Εϊβερι 24 (2), Αγγελόπουλος 4 (1), Ηλιάδης 34 (2), Οικονόμου 15 (3), Μαρμαρινός, Ταπούτος, Χάρβεϊ 12.

    [06] Μπάσκετ

    Παρέμεινε τρίτο το Μαρούσι

    4/2/2006 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αν και σε καμία περίπτωση δεν παράτησαν το παιχνίδι, οι "νεοφώτιστοι" του Κολοσσού απλώς δεν μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, έτσι το Μαρούσι πήρε μια ακόμη νίκη, με 75-61 αυτή τη φορά και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας, εν αναμονή του αυριανού αγώνα του Ολυμπιακού βεβαίως. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να "γκαζώσουν" μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Κολοσσός φάνηκε ανακτά τις δυνάμεις του και τελικά πήραν αύξησαν και πάλι την διαφορά για την φτάσουν μέχρι και στο +17. Για το Μαρούσι ξεχώρισαν οι Κυρίτσης με 16 πόντους και ο Μπουντούρης με 12. Από του Ρόδιους προσπάθησε ο Μπράιαντ με 17 και ο Παναγιωταράκος που έμεινε στους 8.

    Τα δεκάλεπτα: 25-14, 41-32, 53-50, 75-61 Διαιτητές: Πιτσίλκας, Μιχαλόπουλος, Ξενικάκης

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 8 (1), Νικολαϊδης 3 (1), Μποντούρης 12 (4), Κυρίτσης 16 (2), Σέκουλιτς 2, Χόμαν 8, Στεφανίδης 6 (2), Νοέας 3 (1), Καϊμακόγλου 5 (1), Γιαννουλάκος 2, Λόλας 5 (1), Καράγκουτης 5ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Χάνσελ 4, Πανταζόπουλος 3 (1), Λόγκαν 3, Παπαδάτος, Παναγιωταράκος 8, Τόμιτς 7 (1), Νάκιτς 7, Μπράιαντ 17, Μακρής, Τσιάκος 12

    [07] Μπάσκετ

    "Ολύμπια" (Λάρισας) νίκη

    4/2/2006 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Ολύμπια Λάρισας επί του Απόλλωνα Πάτρας με 73-66, στο παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκης για τους "πορτοκαλί" στο Πρωτάθλημα (μετά από έξι ήττες) και παράλληλα άφησαν ένα βαθμό πιο πίσω τους "μελανόλευκους", που παραμένουν πολύ κοντά στη επικίνδυνη ζώνη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Στη δεύτερη περίοδο η Ολύμπια, έχοντας έναν πολύ καλό Πρόδρομο Νικολαΐδη (πέτυχε στο πρώτο μέρος 18 πόντους με 5/7 τρίποντα), πήρε μία σημαντική διαφορά (40-31) στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι Πατρινοί μπήκαν δυνατά και κατάφερνα να ισοφαρίσουν με πρωτεργάτη τον Τζόζεφ Φόρτε που πέτυχε 15 πόντους (5454). Στην τέταρτη περίοδο η Ολύμπια πήρε και πάλι τα ηνία, χάρις τον Μέισον και κατάφερε να πάρει τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητές: Κουκουλεκίδης, Αφεντουλίδης, Μάνος

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Καυκής 1, Κουμπούρας 6, Γεωργαλής 11, Γκιζογιάννης 3 (1), Πέττας, Τσάκιτς 13, Φόρτε 19, Αμπρααμς 12, Γκργκατ 1

    ΟΛΥΜΠΙΑ Λ.: Βουκαντίνοφ 5 (1), Μέισον 5 (1), Νικολαϊδης 20 (5), Τριχόπουλος, Λάππας 1, Αποστολίδης 9 (1), Κακλαμάνος 9 (3), Ραντόγεβιτς 5, Γιόνζεν, Σέινφελντ 8, Στιούαρτ 11 (1)

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σκόραρε ο "Stelios"σκόνταψε η Μπόλτον

    4/2/2006 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει πως είναι Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος σκόραρε σε ακόμα ένα παιχνίδι. Παρ όλα αυτά το γκολ του Έλληνα διεθνή δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην Μπόλτον, αφού στο παιχνίδι για την 25η αγωνιστική της πρέμιερ λιγκ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την εκπληκτική φέτος Γουίγκαν. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Μάντσεστερ Σίτι του Γιάννη Σαμαρά (αγωνίστηκε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 77) ηττήθηκε εκτός έδρας από την Έβερτον με 1-0. η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μπέρμινχαμ με 2-0, η ΆΣστον Βίλα πέτυχε μεγάλη νίκη στην έδρα της Μίντλεσμπρο με το εκπληκτικό 4-0, η Νιουκάστλ με νέο πλέον προπονητή νίκησε με 2-0 την Πόρτσμουθ, ενώ Γουέστ Μπρομ και Γουέστ Χαμ νίκησαν με 2-0 τις Μπλάκμπερν και Σάντερλαντ αντίστοιχα. Το μεγάλο ντέρμπι πάντως θα γίνει την Κυριακή, όπου η Τσέλσι θα υποδεχτεί την Λίβερπουλ.

    Τα αποτελέσματα

    Σάββατο, 4 Ιανουαρίου

    Μπέρμιγχαμ-Αρσεναλ 0-2 21` Αντεμπαγιόρ, 63` Ανρί

    Μπόλτον-Γουϊγκαν 1-1 63` Γιαννακόπουλος / 77` Γιόχανσον

    Εβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 8` Γουέιρ

    Μίντλεσμπρο-Αστον Βίλα 0-4 18`, 62`, 64` Μουρ, 24` Φίλιπς

    Νιούκαστλ-Πόρτσμουθ 2-0 41` ΝΖόγκμπια, 64` Σίρερ

    Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν 2-0 6` Κάμπελ, 32` Γκρίνινγκ

    Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ 2-0 81` Αστον, 87` Κοντσέσκι

    Μάντσεστερ Γ.-Φούλαμ 4/2

    Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου

    Τότεναμ-Τσάρλτον

    Τσέλσι-Λίβερπουλ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

    Τσέλσι 63 -24αγ Μάντσεστερ Γ. 48 -24αγ Λίβερπουλ 45 -22αγ Τότεναμ 41 -24αγ Αρσεναλ 40 -24αγ Γουίγκαν 39 Γουεστ Χαμ 38 Μπόλτον 37 -23αγ Μπλάκμπερν 37 -24αγ Μάντσεστερ Σίτι 34 Εβερτον 33 Τσάρλτον 30 -22αγ Αστον Βίλα 30 Φούλαμ 29 -24αγ Νιούκαστλ 29 -24αγ Γουεστ Μπρομ 26 Μίντλεσμπρο 25 -24αγ Μπέρμιγχαμ 20 -24αγ Πόρτσμουθ 18 Σάντερλαντ 9 -24αγ

    [09] Πολιτισμός

    Yπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό

    Στο νοσοκομείο ο Θανάσης Βέγγος

    4/2/2006 9:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/2/2006 9:43:17 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εσπευσμένα μεταφέρθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ο Θανάσης Βέγγος. Μετά από σειρά εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο αγαπημένος ηθοποιός, διαπιστώθηκε ότι υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Θανάσης Βέγγος έχει πλήρη διαύγεια και πλήρη κινητικότητα και στα τέσσερα άκρα, ενώ είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ωστόσο, θα παραμείνει νοσηλευόμενος για 3-4 ημέρες στο νοσοκομείο, σε απλό δωμάτιο και όχι στην εντατική.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 February 2006 - 21:51:11 UTC