Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζουν οι καταθέσεις
  • [02] Μήνυμα Παπούλια στην Αλβανία
  • [03] Ερωτήματα από την οικογένεια του αυτόχειρα
  • [04] Δεν αποκλείεται η προβοκάτσια
  • [05] Έρχεται νέα κακοκαιρία
  • [06] Σε τεντωμένο σχοινί
  • [07] Θαύμα στα κύματα
  • [08] Πολύνεκρη έκρηξη στο Πακιστάν
  • [09] Απολογούνται για την τραγωδία
  • [10] Πλήρωσαν με τη ζωή τους ένα αυτόγραφο
  • [11] Ένταση στα παλαιστινιακά εδάφη
  • [12] Στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι
  • [13] Σημαντικό "διπλό" ο Πανιώνιος
  • [14] Σημαντική νίκη για τους "Πόντιους"
  • [15] Έκανε την ανατροπή
  • [16] Ισοπαλία στην Κρήτη
  • [17] Αναλλοίωτη η κορυφή
  • [18] Β' Εθνική: Η "χαρά" της ισοπαλίας
  • [19] "Σίφουνας" ο Ολυμπιακός στην Κυψέλη
  • [20] Πήρε μπρος ο ΠΑΟΚ
  • [21] Ασταμάτητοι οι Μάβερικς
  • [22] Δεν άλλαξε τίποτα στην Μπουντεσλίγκα
  • [23] Δεν έχει αντίπαλο η Τσέλσι
  • [24] "Καθάρισε" με Ντελ Πιέρο η "Γιούβε"
  • [25] Σταθερή η κατάσταση του Θ. Βέγγου
  • [26] Ας αρχίσουν οι χοροί…

    [01] Πολιτική

    Για την υπόθεση των υποκλοπών

    Αρχίζουν οι καταθέσεις

    5/2/2006 8:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/2/2006 9:14:55 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Eβδομάδα σημαντικών εξελίξεων για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών αναμένεται να είναι η ερχόμενη καθώς οι αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνές τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κληθούν να καταθέσουν στελέχη της Vodafone αλλά και τεχνικοί της εταιρείας Ericsson, κατασκευάστριας του λογισμικού, που χρησιμοποιεί η Vodafone. Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών έχει καλέσει τους υπεύθυνους της εταιρείας να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Κυβέρνηση θα προτείνει στη Βουλή τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα ερευνήσει όλες τις πτυχές του θέματος, μετά τη δικαστική έρευνα, για να μην παρεμβληθεί κανένα εμπόδιο και θιγεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κόντρα Κυβέρνησης-Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, δεν αποκλείει την προβοκάτσια. Στο μικροσκόπιο και η αυτοκτονία του 38χρονου στελέχους της Vodafone, η οικογένεια του οποίου θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το ενδεχόμενο συσχέτισής της με τις υποκλοπές.

    Πολιτική αντιπαράθεση

    Αφορμή για να διασταυρώσουν για μία ακόμη φορά τα ξίφη τους Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση στάθηκε το θέμα των υποκλοπών. Αν και τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα όσων παρακολουθούνταν από τους υποκλοπείς και υποστηρίζουν πως η έρευνα της Δικαιοσύνης θα έχει αποτέλεσμα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης πολλών στοιχείων της υπόθεσης.

    Από την πλευρά του, ο ΣΥΝ , δια στόματος Παναγιώτη Λαφαζάνη, ζητά την άμεση αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Vodafone και την άσκηση ποινικής δίωξης της εταιρείας.

    Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει:

    "Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδώσει στην Κυβέρνηση προθέσεις και πρακτικές που σημάδεψαν, επί δεκαετίες, τις δικές του επιλογές, καθιστώντας το τελικά συνώνυμο με την ασυδοσία, την αδιαφάνεια, τη συγκάλυψη και το διεθνή διασυρμό της χώρας."

    Ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτηρίζει έωλες τις αιτιάσεις των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

    "Η Εξεταστική Επιτροπή θα ερευνήσει όλες τις πτυχές του θέματος και θα διατυπώσει τις προτάσεις της μέσα στο συναινετικό κλίμα που επιβάλλεται από τη σοβαρότητα της όλης υπόθεσης, τόσο σε σχέση με τη θωράκιση της Πολιτείας, όσο και σε σχέση με την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων."

    Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, κατηγορεί την Κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι χειρίζεται μείζον αυτό θέμα με όρους επικοινωνιακούς και λανθασμένα και τονίζει ότι οι προβλεπόμενες ρητά από τον Κανονισμό της Βουλής αρμοδιότητες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, δεν μπορεί να συναρτώνται από τη δικαστική διερεύνηση.

    "Έχουν τη δική τους θεσμική υπόσταση και μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα και αυτόνομα, οποιαδήποτε στιγμή", καταλήγει ο κ. Αθανασάκης.

    "Δεν έχει καταστραφεί τίποτα"

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δηλώνει ότι δεν έχει καταστραφεί κανένα στοιχείο και τονίζει ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας θα παραδώσουν στις ανακριτικές Αρχές ό,τι στοιχεία διαθέτουν. Ωστόσο, σημειώνει ότι αφαίρεσε το πρόγραμμα παρακολούθησης, επειδή, όπως λέει "η εταιρεία έπρεπε να αντιδράσει ακαριαία".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ερωτήματα από την οικογένεια του αυτόχειρα

    Δεν αποκλείεται η προβοκάτσια

    Έρευνες για τις υποκλοπές

    [02] Πολιτική

    Στην εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας

    Μήνυμα Παπούλια στην Αλβανία

    5/2/2006 4:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/2/2006 9:30:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μήνυμα προς την Αλβανία απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας στην εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει και μέσα και από τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και επισήμανε ότι η μειονότητα πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματά της με ομόνοια και ενότητα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τους Έλληνες της Αλβανίας "περήφανο κομμάτι του ελληνισμού και ζωντανό κύτταρο της γειτονικής μας χώρας στην προσπάθειά της να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας". Στη σημασία της παράδοσης αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που τόνισε ότι χωρίς την παράδοση δεν υπάρχει μέλλον. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, επίσης, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υπουργοί και βουλευτές από όλα τα κόμματα καθώς και περισσότεροι από 4000 Ηπειρώτες.

    [03] Πολιτική

    Σχετικά με το θέμα των υποκλοπών

    Ερωτήματα από την οικογένεια του αυτόχειρα

    5/2/2006 6:16:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Συνέχεια στην υπόθεση της αυτοκτονίας του στελέχους της Vodafone, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μόλις μία ημέρα πριν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημερώσει το γραφείο του Πρωθυπουργού, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, δόθηκε την Κυριακή. Ο δικηγόρος της οικογένειας του αυτόχειρα, Θεμιστοκλής Σοφός, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία έθεσε τα κρίσιμα ερωτηματικά, που απασχολούν την οικογένεια Τσαλικίδη, αναφορικά με την αυτοκτονία του 38χρονου. Ο κ. Σοφός ζήτησε να γίνει γνωστό τι διερευνούσαν οι Αρχές επί 10 μήνες, σχετικά με την υπόθεση, καθώς και το ποιοι κατέθεσαν ή πρόκειται να καταθέσουν για τις υποκλοπές. Παράλληλα, ζήτησε να ελεγχθεί η εισερχόμενη και εξερχόμενη ηλεκτρονική αλληλογραφία του Κ. Τσαλικίδη και αναρωτήθηκε εάν κρατήθηκαν αντίγραφα των ηλεκτρονικών του μηνυμάτων στο server της εταιρείας.

    Επίσης, είπε ότι εάν τα αντίγραφα διαγράφηκαν, αυτό σημαίνει ότι διεγράφη παράνομα προανακριτικό υλικό.

    Τέλος, είπε ότι ο Κωνσταντίνος Τσαλικίδης ήταν ένας "λαμπρός επιστήμονας", που είχε τη δυνατότητα να εντοπίσει το λογισμικό των υποκλοπέων και ζήτησε να διερευνηθεί από τις Αρχές εάν ο αυτόχειρας γνώριζε στοιχεία, που θα ήταν επικίνδυνα και επιβαρυντικά για τους υποκλοπείς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεν αποκλείεται η προβοκάτσια

    Έρευνες για τις υποκλοπές

    [04] Πολιτική

    Συνέντευξη Παπαληγούρα στο "Βήμα"

    Δεν αποκλείεται η προβοκάτσια

    5/2/2006 1:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/2/2006 8:56:46 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο προβοκάτσιας στις τηλεφωνικές υποκλοπές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής". Ο Υπουργός τονίζει, πως υπάρχουν περισσότερες από μία πιθανές εκδοχές για τους δράστες των υποκλοπών, ενώ για το ενδεχόμενο απόδοσης ευθυνών στη Vodafone, επανέλαβε ότι "η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα καταλογίσει τυχόν ευθύνη οιουδήποτε". Ωστόσο, όπως παρατηρεί, "αν όταν ενημερωθήκαμε ήταν ενεργές οι συσκευές παρακολούθησης, οι πιθανότητες να ξέραμε ποιος έκανε τις υποκλοπές θα ήταν περισσότερες". Ο κ. Παπαληγούρας απορρίπτει τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για μη ενημέρωση αν και παρακολουθείτο και στέλεχος της αντιπολίτευσης, τόνισε, ότι όταν η Κυβέρνηση ενημερώθηκε, το λογισμικό υποκλοπής είχε ήδη αφαιρεθεί από τη Vodafone, "άρα δεν υπήρχε πια θέμα προστασίας, αυτών που παρακολουθούνταν", επισημαίνοντας ότι "η απόλυτη μυστικότητα ήταν αναγκαία προϋπόθεση για ένα σκάνδαλο που αφορούσε την εθνική ασφάλεια". Μάλιστα, τόνισε, πως το γεγονός, ότι η Κυβέρνηση έφερε το θέμα στη Δικαιοσύνη, "καταδεικνύει την πρόθεσή της να μη συγκαλύψει τίποτα".

    Οι έρευνες θα συνεχιστούν ως το τέλος

    Όσον αφορά στις έρευνες για το παραδικαστικό κύκλωμα , ο Υπουργός διαβεβαιώνει ότι θα συνεχιστούν "ώσπου να εξαλειφθεί και η τελευταία σκιά, ώσπου να αποβληθεί και ο τελευταίος επίορκος δικαστής". Παράλληλα εκτιμά ότι είναι ζήτημα λίγου χρόνου η έκδοση της κα. Μπουρμπούλια στην Ελλάδα όπως και το άνοιγμα των λογαριασμών της.

    Για τις ρυθμίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης , στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, δηλώνει ότι στοχεύουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση της και σηματοδοτούν την έμπρακτη βούληση της Κυβέρνησης για μία "μη κυβερνητική δικαιοσύνη". Για το θέμα της κατάργησης του όρκου στο Ευαγγέλιο στα δικαστήρια, ο κ. Παπαληγούρας σχολιάζει ότι άπτεται της ετοιμότητας της Εκκλησίας "να επαναπροσδιορίσει συνολικότερα την παρουσία και το ρόλο της στην εθνική μας ζωή".

    Ακόμα, ο κ. Παπαληγούρας τάσσεται υπέρ του αυστηρού περιορισμού της βουλευτικής ασυλίας και της κατάργησης του ασυμβίβαστου της επαγγελματικής δραστηριότητας των βουλευτών.

    Τέλος, για την τρομοκρατία εκφράζει την πεποίθηση ότι οι υπεύθυνες, για την ασφάλεια της χώρας, αρχές θα εντοπίσουν και την "καρικατούρα" της 17 Νοέμβρη, δεδομένου ότι "οι επιχειρησιακοί βραχίονες της εγχώριας τρομοκρατίας έχουν αυταπόδεικτα εξαρθρωθεί".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ερωτήματα από την οικογένεια του αυτόχειρα

    Έρευνες για τις υποκλοπές

    [05] Κοινωνία

    Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

    Έρχεται νέα κακοκαιρία

    5/2/2006 7:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/2/2006 9:29:23 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέα επιδείνωση παρουσιάζει από την Κυριακή ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Ήδη, στο νομό Κιλκίς απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Γρεβενών. Με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού, που θα ξεκινήσει με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και καταιγίδες, ενώ σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα πεδινά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή και εφιστά την προσοχή των πολιτών. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από την Τετάρτη θα αρχίσει η σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων.

    Στα λευκά και η Αθήνα

    Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι μικρότερης έντασης από το προηγούμενο, ωστόσο, τα χιόνια αναμένεται να φτάσουν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας . Τη Δευτέρα, θα χιονίσει στα ορεινά του νομού Αττικής και από τα ξημερώματα της Τρίτης και στα πεδινά.

    Προβλήματα, από τη σφοδρή χιονοθύελλα, αντιμετωπίζει ο νομός Κιλκίς . Η έντονη χιονόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Κιλκίς-Πολυκάστρου, όπου τελικά τα εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο.

    Στα ορεινά της Καστοριάς , το χιόνι έχει φτάσει τους 30 πόντους, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί η Φλώρινα, η Κοζάνη και τα Γρεβενά.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων έχει απαγορευθεί ο απόπλους από το λιμάνι της Καβάλας, ενώ η Τροχαία Ξάνθης έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των φορτηγών στην Εγνατία Οδό.

    Τη Δευτέρα, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Α' βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης, του νομού Κοζάνης.

    [06] Κόσμος

    28 τραυματίες στη Βηρυτό

    Σε τεντωμένο σχοινί

    5/2/2006 4:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/2/2006 5:33:54 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνουν να πάρουν οι αντιδράσεις σε χώρες του αραβικού κόσμου για την δημοσίευση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ σε εφημερίδα της Δανίας. Μετά τις πρεσβείες της Δανίας και της Νορβηγίας στη Δαμασκό στις φλόγες παραδόθηκε και το προξενείο της Δανίας στη Βηρυτό. Στο μεταξύ, Νορβηγία, Δανία και Σουηδία, διαμαρτυρήθηκαν στις αρχές της Συρίας για το ότι δεν προστατεύθηκαν οι διπλωματικές αποστολές τους. Μάλιστα, η Δανία ζήτησε από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Συρία και απέσυρε τους διπλωμάτες της. Οι ταραχές στη λιβανική πρωτεύουσα ξεκίνησαν το πρωί, όταν διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο προξενείο. Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού προσπάθησαν να τους κρατήσουν μακριά, αλλά οι διαδηλωτές κατάφεραν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν μέχρι το προξενείο. Ορισμένοι από αυτούς επιτέθηκαν επίσης σε εμπορικά καταστήματα της συνοικίας, σπάζοντας τις βιτρίνες. Κατά τη διάρκεια των επισοδείων τραυματίστηκαν 28 άνθρωποι. Ο μουφτής της Συρίας, σεΐχης Άχμαντ Μπαντρεντίν Χασούν, εξέφρασε τη λύπη του για την πυρπόληση των διπλωματικών αποστολών.

    Απειλές στους μη μουσουλμάνους

    Στο μεταξύ, μία ένοπλη οργάνωση στο Ιράκ, που αυτοαποκαλείται "Στρατιωτική Πτέρυγα του Στρατού του Δικαίου", σε φυλλάδια που μοίρασε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ραμάντι, απείλησε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον υπηκόων των χωρών όπου δημοσιεύτηκαν τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει, πως "ο πρώτος στόχος των επόμενων επιθέσεων θα πρέπει να είναι οι Δανοί στρατιώτες" και προειδοποίησε όσους ανήκουν σε άλλες θρησκείες εκτός του Ισλάμ, να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες και σε άλλα μέρη λατρείας.

    Παράλληλα, οι μεγαλύτερες ιρακινές εφημερίδες δημοσίευσαν την έκκληση που απηύθυναν οι Ιρακινοί θρησκευτικοί ηγέτες ζητώντας την εφαρμογή ενός διεθνούς νόμου που θα απαγορεύει τις επιθέσεις εναντίον των θρησκευτικών αξιών και των συμβόλων όλων των θρησκειών.

    Από την πλευρά του το Ιράν ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή του στη Δανία, σημειώνοντας, πως "ελευθερία του Τύπου χωρίς αίσθημα ευθύνης για τα αισθήματα του κόσμου δεν έχει έννοια". Ακόμα, η Τεχεράνη απαγόρευσε την είσοδο σε Δανούς δημοσιογράφους στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

    Καθιστούν υπεύθυνη τη Συρία

    Στο μεταξύ, έντονα διαμαρτυρήθηκαν η Δανία, η Νορβηγία και η Σουηδία στις αρχές της Συρίας για το ότι δεν προστάτευσαν τους διπλωμάτες τους όταν εξαγριωμένοι διαδηλωτές πυρπόλησαν το Σάββατο τις πρεσβείες τους. Μάλιστα, ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Περ Στιγκ Μέλερ τόνισε πως "είναι απολύτως απαράδεκτο το ότι η συριακές αρχές δεν προστάτευσαν την πρεσβεία". Την αγανάκτησή της εξέφρασε και η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Λάιλα Φράιβαλντς.

    Τις επιθέσεις καταδίκασε και η Αυστρία, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, ενώ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την κυβέρνηση της Δανίας.

    Αλλά και η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Συρία ότι δεν προστάτευσε τις πρεσβείες της Δανίας και της Νορβηγίας και καταδίκασαν "με τον εντονότερο τρόπο" την πυρπόληση των πρεσβειών. "Καθιστούμε τη Συρία υπεύθυνη για τέτοιες βίαιες διαδηλώσεις, αφού δεν γίνονται σε αυτήν την χώρα χωρίς κυβερνητική γνώση και υποστήριξη", τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακ Λίλαν. Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε ότι οι επίμαχες απεικονίσεις του Μωάμεθ είναι "προσβλητικές" για τους μουσουλμάνους.

    Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ εξέφρασε φόβο για "πόλεμο των πολιτισμών". "Δεν έχουμε ακόμη πόλεμο των πολιτισμών, όμως βρισκόμαστε πολύ μακριά από τον επιθυμητό διάλογο", είπε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η ελευθερία του τύπου και η ελευθερία της έκφρασης είναι βασικές αρχές της δημοκρατίας.

    Οι συριακές αρχές από την πλευρά τους ζήτησαν συγγνώμη από την κυβέρνηση του Όσλο για την επίθεση που δέχτηκε η πρεσβεία της Νορβηγίας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Danish embassy in Beirut torched

    Reuters: Danish consulate in Beirut ablaze in cartoon row

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οργή από το μουσουλμανικό κόσμο

    [07] Κόσμος

    Σώθηκε ένα 6χρονο αγοράκι από το ναυάγιο

    Θαύμα στα κύματα

    5/2/2006 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μία απίστευτη ιστορία αναδύθηκε από τα παγωμένα κύματα της Ερυθράς Θάλασσας, όπου ναυάγησε την Πέμπτη, το πλοίο "Αλ Σαλάμ 98" παρασέρνοντας στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους. Τρεις ημέρες μετά το ναυάγιο, που έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών των θυμάτων, ένα 6χρονο αγόρι, ο Μοχάμετ Χάσαν, σώθηκε αφού πάλεψε με τα κύματα και την κούραση. Ο μικρός φαίνεται να έχει συνέλθει από το σοκ, όμως δε γνωρίζει, ακόμη, ότι στο τραγικό ναυάγιο χάθηκε όλη η οικογένειά του. Την ίδια ώρα, φουντώνει η οργή των οικείων των αδικοχαμένων ανθρώπων, καθώς κατηγορούν τις Αρχές για αδιαφορία, ενώ το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία των πλοιοκτητών φώναζε συνθήματα κατά του προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, και του Υπουργού Εσωτερικών της χώρας.

    Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

    Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το έργο της ανεύρεσης επιζώντων. Τα ξημερώματα της Κυριακής, άλλοι 67 άνθρωποι διασώθηκαν, επιχείρηση η οποία μεταδόθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ενώ επτά ακόμη ναυαγοί περισυνελέγησαν από ιταλικό πλοίο.

    Η αγωνία των συγγενών έχει φτάσει στο κατακόρυφο καθώς οι Αρχές ανακοινώνουν σταδιακά μόνο τα ονόματα των επιζώντων, ενώ δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για τους νεκρούς, που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 800.

    Σαφάγγα: Το λιμάνι της αγωνίας

    Χίλιοι εξαγριωμένοι συγγενείς, που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι Σαφάγγα, όπου θα κατέπλεε το μοιραίο πλοίο.

    Ο Πρόεδρος Μουμπάρακ επισκέφθηκε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται διασωθέντες, και πρόσφερε 5.200 δολάρια στους συγγενείς των νεκρών και 2.600 στους επιζήσαντες.

    Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 136 ανθρώπων, ενώ οι διασωθέντες ανέρχονται στους 379.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σβήνουν οι ελπίδες

    [08] Κόσμος

    Πολύνεκρη έκρηξη στο Πακιστάν

    5/2/2006 5:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/2/2006 5:31:50 μμ)

    Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, όταν ισχυρή βόμβα εξερράγη σε ένα λεωφορείο στην επαρχία Μπαλουχιστάν του νοτιοδυτικού Πακιστάν. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Αφτάμπ Σερπάο, το λεωφορείο μετέφερε 50 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχείας, στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν. Στο Μπαλουχιστάν, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου, η βία, ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους αντάρτες, κλιμακώνεται, καθώς οι αντάρτες ζητούν μεγαλύτερο έλεγχο στις φυσικές πηγές ενέργειας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Pakistan bus explosion kills 12

    [09] Κόσμος

    Οι υπεύθυνοι του τηλεπαιχνιδιού

    Απολογούνται για την τραγωδία

    5/2/2006 2:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σε απολογία κλήθηκαν από διερευνητική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, οι υπεύθυνοι του δημοφιλούς τηλεοπτικού παιχνιδιού "Wowowee" στις Φιλιππίνες, μία μέρα μετά την τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 73 ανθρώπους. Στη διερευνητική επιτροπή, που συγκροτήθηκε με εντολή της προέδρου Γκλόρια Αρόγιο, θα απολογηθεί ο αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου ABS-CBN Τσάρο Σάντος, ο πολύ δημοφιλής παρουσιαστής του εν λόγω τηλεπαιχνιδιού, Ουίλι Ρεβιλάμε και το προσωπικό ασφαλείας της τηλεοπτικής παραγωγής. Εκπρόσωπος της προεδρίας στη Μανίλα είπε ότι στόχος της επιτροπής είναι να εξακριβώσει αν η τραγωδία προκλήθηκε από αμέλεια. Οι αρχές δε διευκρίνισαν αν η επιτροπή μπορεί να ζητήσει την άσκηση νομικών διώξεων αλλά ο υπουργός εθνικών Τηλεπικοινωνιών Λεάντρο Μεντόζα, δήλωσε ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί σε "πιθανή ενοχή" των υπευθύνων της εκπομπής.

    Στο στάδιο Ultra της Μανίλας είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι της πόλης, προκειμένου να πάρουν μέρος στο τηλεπαιχνίδι, που υπόσχονταν μεγάλα χρηματικά ποσά και δώρα. Όταν το πλήθος προσπάθησε να μπουν μαζικά στο στάδιο όπου θα διοργανωνόταν λοταρία, προκλήθηκε πανικός με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν μέχρι θανάτου 73 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 400.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τραγωδία στις Φιλιππίνες

    [10] Κόσμος

    Τρεις νεκροί, 30 τραυματίες

    Πλήρωσαν με τη ζωή τους ένα αυτόγραφο

    5/2/2006 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι εκδηλώσεις λατρείας νεαρών θαυμαστών ενός μουσικού συγκροτήματος. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι έφηβοι, στο εμπορικό κέντρο "Φιέστα" του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν κατέρρευσε ένα κιγκλίδωμα, υπό το βάρος εκατοντάδων φίλων το μεξικανικού συγκροτήματος RBD, τα μέλη του οποίου θα υπόγραφαν αυτόγραφα. Στο εμπορικό κέντρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 5.000 θαυμαστές του συγκροτήματος, μάλιστα ορισμένοι νεαροί περίμεναν από το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα αυτόγραφο. Όμως, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν είχαν προετοιμαστεί παρά για συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων ατόμων. Το κακό έγινε, όταν οι νεαροί είδαν ένα μικρό φορτηγό αυτοκίνητο να πλησιάζει στο εμπορικό κέντρο και πίστεψαν ότι σε αυτό επέβαιναν τα μέλη του συγκροτήματος. Στη συνέχεια συνωστίστηκαν σε ένα κιγκλίδωμα του εμπορικού κέντρου, το οποίο υποχώρησε και δεκάδες άτομα βρέθηκαν στο κενό. Την τραγωδία ακολούθησαν σκηνές πανικού, καθώς οι γονείς αναζητούσαν τα παιδιά τους.

    Τα τρία άτομα που τραυματίστηκαν θανάσιμα είναι γυναίκες, οι δύο έφηβες, ενώ από τους τραυματίες τουλάχιστον δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    ΒΒC: Three die in Brazil music crush

    [11] Μ. Ανατολή

    Τρεις νεκροί, πέντε τραυματίες

    Ένταση στα παλαιστινιακά εδάφη

    5/2/2006 1:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/2/2006 2:06:38 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τρία μέλη της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Φάταχ σκοτώθηκαν στη Γάζα και άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινό ελικόπτερο έριξε πυραύλους σε ένα κέντρο όπου είχαν συνάντηση μέλη της οργάνωσης, αλλά και σε ένα αυτοκίνητο, που φέρεται να ήταν ο στόχος του. Η ισραηλινή επίθεση προκάλεσε πανικό και λίγο πριν το ελικόπτερο χτυπήσει το αυτοκίνητο, δεκάδες άνθρωποι έτρεξαν στο δρόμο για να σωθούν. Λίγο μετά την επίθεση, Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε, ότι εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση εναντίον των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του αλ Ακτσά "μετά τις συνεχιζόμενες πυραυλικές επιθέσεις τους εναντίον Ισραηλινών πόλεων". Οι Ταξιαρχίες του αλ Ακτσά, η ένοπλη πτέρυγα της Φατάχ, έχουν αναλάβει την ευθύνη για την πλειοψηφία των πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ αφότου προέβη σε μερική αποχώρηση των δυνάμεών του από τα κατεχόμενα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η οργάνωση υποστήριξε ότι εκτόξευσε τέσσερις ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ το Σάββατο. Ωστόσο, οι αυτοσχέδιες ρουκέτες που εκτοξεύονται από την Γάζα σπάνια προκαλούν ζημιές ή τραυματισμούς. Όμως, την Παρασκευή ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Γάζα κατέστρεψε μια κατοικία Ισραηλινών, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους, περιλαμβανομένου ενός βρέφους. Την ευθύνη για την ενέργεια διεκδίκησε η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ.

    "Οι Παλαιστίνοι έχουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα"

    Αυτή ήταν η πρώτη αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων εναντίον Παλαιστινίων από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στις οποίες βγήκε νικήτρια η ισλαμική ένοπλη οργάνωση Χαμάς.

    Στο μεταξύ, με αφορμή την ισραηλινή επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των τριών Παλαιστινίων μαχητών, ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι οι Παλαιστίνοι έχουν το "δικαίωμα στην αυτοάμυνα", τονίζοντας, πως "το έγκλημα αυτό συμβάλλει μόνο στο να ενισχύει και να ενώνει τον παλαιστινιακό λαό".

    Επίσης, δήλωσε, ότι αποφάσισε να μη μεταβεί σήμερα στο Κάιρο όπως είχε προγραμματιστεί, μαζί με μέλη του κινήματός του για συνομιλίες για το σχηματισμό του νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Three dead in Gaza missile strike

    Reuters: Israeli air strike on Gaza car kills three

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι

    5/2/2006 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παγωμένη από όλες τις απόψεις ήταν απόψε η Τούμπα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή. Οι άδειες κερκίδες λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων, ενίσχυσαν την έντονη χιονόπτωση και από ένα παιχνίδι που δεν ήταν κακό, έλειπε σαφώς το ποδοσφαιρικό "χρώμα"! Όπως και να έχει ο αγώνας ήταν άκρως ενδιαφέρων με τον Ηρακλή να έχει το μειονέκτημα των απουσιών του Λαγού και του Επαλέ, κάτι που όπως φάνηκε ήταν αρκετά σημαντικό. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν εμφανής από το ξεκίνημα και στο 23' μεταφράστηκε σε αποτέλεσμα όταν ο Μίετσελ πρόλαβε τον Αμπάρη και με εναέριο πλασέ άνοιξε το σκορ. Η απάντηση του "Γηραιού" ήρθε στο 27' με ένα σουτ του Ερέρα που απέκρουσε ο Φερναντέζ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο και δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Μίετσελ στο 80' να στέλνει την μπάλα πάνω στον Αμπάρη από πλεονεκτική θέση. Έτσι ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με νίκη και τρεις βαθμούς και η τιμωρία δεν του κόστισε παρά σε ατμόσφαιρα.

    Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθήνας) Κίτρινες: Αραμπατζής, Φερνάντεζ - Πρίττας Κόκκινη: 86΄ Αραμπατζής

    ΠΑΟΚ (Γιώργος Κωστίκος): Φερνάντεζ, Κωνσταντινίδης, Ουντέζε, Μαλαδένης, Καρυπίδης, Αραμπατζής, Ζαγοράκης (54΄ Μπαλάφας), Βαγγελής, Σαλπιγγίδης (89΄ Χριστοδουλόπουλος), Σικαμπάλα (71΄ Χαραλάμπους), Μίετσελ. ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Δρούγας, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Πουρσανίδης (81΄ Διαμαντίδης), Πρίττας, Γεωργιάδης, Μουράτι (53΄ Στεφανής, 71΄ Περπερίδης), Ερέρα, Καπετάνος.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σημαντικό "διπλό" ο Πανιώνιος

    5/2/2006 9:32:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι στην Νεάπολη ο Πανιώνιος έκανε την έκπληξη, διότι περί έκπληξης πρόκειται και πήρε την νίκη επί του Ιωνικού με 1-0. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Λουτσιάνο στο 83' και επιβεβαίωσε και βαθμολογικά πλέον την τρομερή βελτίωση της ομάδας της Νέας Σμύρνης μετά την ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο αγώνας πάντως θα μπορούσε να έχει λήξει με μεγαλύτερο σκορ και με νικήτρια οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες, αφού και ο Ιωνικός είχε αρκετές καλές στιγμές, χωρίς όμως να ευτυχήσει να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα, όμως μετά το πρώτο μισάωρο οι "κυανέρυθροι" ανέβηκαν αγωνιστικά και απάντησαν με δύο καλές στιγμές του Λουτσιάνο και του Γιαννόπουλου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0 και στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και αυτό φάνηκε να κοιμίζει τους γηπεδούχους οι οποίοι το μόνο που είχαν να επιδείξουν ήταν μια εξαιρετική ενέργεια του Ντα Κόστα με ένα λίγο άστοχο σουτ. Ο Πανιώνιος αφού έχασε μια τριπλή ευκαιρία λόγω κακών επιλογών του Μαγκντί, βρήκε τον λυτρωτή στο πρόσωπο του Λουτσιάνο στο 83', ο οποίος με το δεξί μετά από ωραίο ελιγμό, διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

    Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης) Κίτρινες: Κινγκ, Μακόρ - Σπυρόπουλος, Βάνιακ

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Τσιμπλίδης (63΄ Κοτίστας), Μελαμπιανάκης, Κινγκ (82΄ Ονουάτσι), Πουλόπουλος, Ουκάρ, Βουρεξάκης, Ντα Κόστα, Περόνε (56΄ Τριανταφύλλου), Μακόρ, Κωνσταντινίδης. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Μάκος, Σπυρόπουλος, Σμίλιανιτς, Εξουζίδης (70΄ Μανιάτης), Γιαννόπουλος, Μαγκντί, Ζωγραφάκης, Κουτσόπουλος, Λουτσιάνο (89΄ Μήτρου), Κρασσάς (74΄ Μπρέσκα).

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σημαντική νίκη για τους "Πόντιους"

    5/2/2006 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νίκη-χρυσάφι πέτυχε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς που επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης, στο παιχνίδι για την 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Μία επικράτηση πολύ σημαντική για τους "Πόντιους", καθώς έφτασαν τους 22 βαθμούς και έκαναν ένα πολύ μεγάλο βήμα όσον αφορά το θέμα παραμονή στα "σαλόνια" της μεγάλης κατηγορίας. Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς προηγήθηκε αρχικά με τα τέρματα των Κλέιτον (25) και Καραλιόπουλου (33) και η Ξάνθη μείωσε στο 66 με τον Μπάρκογλου. Η Ξάνθη τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες μετά από την αποβολή του Λαμπριάκου στις καθυστερήσεις.

    Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η συνεχής βροχόπτωση (η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε χιονόπτωση), δεν άφησε τις δύο ομάδες να "κάνουν παιχνίδι" και έτσι οι φάσεις δεν υπήρξαν. Από το 20 και μετά η Καλαμαριά άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και παίζοντας δυνατά, άρχισε να μπαίνει με αξιώσεις στην εστία του Πιζανόφσκι. Έτσι στο 25 οι "Πόντιοι" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Παππάς συνδυάστηκε ωραία με τον Κλέιτον και ο Βραζιλιάνος, αφού πέρασε και τον Πιζανόφσκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Η Καλαμαριά συνέχισε να πιέζει και οκτώ λεπτά αργότερα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα, όταν η ωραία βαθιά μπαλιά του Πετκάκη βρήκε τον Καραλιόπουλο στην "καρδιά" της αντίπαλης άμυνας και αυτός με προβολή το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

    Η Ξάνθη, όντας πίσω στο σκορ, στην επανάληψη μπήκε πιο δυνατά. Μάλιστα στο 57 και στο 61 έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ, όταν αρχικά ο Μπάρκογλου σούταρε δυνατά αλλά ο Κόβατς αντέδρασε σωστά και στη δεύτερη φάση σε επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Τοροσίδη. Στο 66 όμως η Ξάνθη κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν το πλασέ του Μπάρκογλου βρήκε στόχο και "έγραψε" το 2-1. Οι Ακρίτες στη συνέχεια πίεσαν για την ισοφάριση. Φάση μεγάλη δεν έκανε αλλά στο 83 διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι όταν ο Αμπονσά φάνηκε να χρησιμοποιεί το χέρι του για να απομακρύνει τη μπάλα προ του Λαμπριάκου μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι. Στη συνέχεια η Καλαμαριά άντεξε στην πίεση και πήρε τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθηνών) Κίτρινες: Ορφανός, Κλέιτον - Παπαδημητρίου, Λαμπριάκος Κόκκινη: Λαμπριάκος (90΄+, 2η κίτρινη) Οι συνθέσεις: ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κόβατς, Παπαδόπουλος, Αμπονσά, Φυτανίδης, Γαλανόπουλος, Καραλιόπουλος (90΄+ Σπυρόπουλος), Πετκάκης, Παρμαξίδης, Ορφανός, Κλέιτον (87΄ Μουζαουί), Παππάς (90΄+ Σαμουηλίδης) ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Παβιό, Ζουέλα (59΄ Ντε Ματία), Μαχράτζε (46΄ Καζάκης), Μάνσο, Κιντάνα, Γαρπόζης (53΄ Μπάρκογλου), Λαμπριάκος

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έκανε την ανατροπή

    5/2/2006 5:52:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Προς στιγμήν και μόνο ο Ακράτητος πήγε να κάνει την έκπληξη και να δυσκολέψει την Λάρισα, όμως οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, δεν έχασαν την σοβαρότητά τους και πήραν τον έλεγχο του αγώνα, που τελικά τους οδήγησε στην νίκη. Οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" το Αλκαζάρ στο 16' όταν ο Λεντέσμα άνοιξε το σκορ σε μια φάση που τον ρόλο του έπαιξε ο κακός αγωνιστικός χώρος. Η απάντηση των Λαρισαίων ήταν άμεση όμως και αυτό έδειξε τον χαρακτήρα νικητή της ομάδας, έτσι στο 18' ήρθε το 1-1 με τον νεοαποκτηθή Χλωρό με διπλή προσπάθεια, μετά την αρχική απόκρουση του Λυμπερόπουλου. Κάπου εκεί έλαβαν τέλος και οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων να ολοκληρώσουν την έκπληξη, αφού η Λάρισα τους έπαιζε στο μισό γήπεδο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 1-1, όμως και στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, έτσι το 2-1 και η νίκη ήρθε στο 70' με τον Καλαντζή που είχε μπει ως αλλαγή να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) Κίτρινες: Χέλντερ - Σάνσινγκ, Μαρινέσκου

    ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Κατσιαρός, Χέλντερ (58΄ Καλαντζής), Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Χλωρός, Γκίκας, Διγκόζης, Μπαχράμης, Σέρμπαν (73΄ Τσιάτσιος), Γκούγκα (9΄ Κυπαρίσσης) ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Μπαντάς (21΄ Ντιένγκ), Πένια, Πιπίνης, Αποστολάκης, Μακέ (76΄ Γκουστάβο), Σκούφαλης, Μαρινέσκου, Σάνσινγκ (63΄ Ντε Φραντζέσκο), Λεντέσμα, Σάλες

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισοπαλία στην Κρήτη

    5/2/2006 5:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο, σε παιχνίδι για την 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Οι Κρητικοί, έτσι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν μία βαθμολογική ανάσα και παρέμειναν στις επικίνδυνες θέσεις. Στα του παιχνιδιού, το πρώτο μέρος ήταν πολύ μέτριο και δεν υπήρξε καμία φάση απέναντι στις δύο εστίες. Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ, με τον Ντεγιάνοφ να μπαίνει στο παιχνίδι, ήταν πολύ καλύτερος, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ και να πάρει τη σημαντική νίκη.

    Το πρώτο ημίχρονο δεν έφερε συγκινήσεις στις δύο ομάδες. Από τη μία για τον ΟΦΗ η έλλειψη του Νίκου Μαχλά ήταν εμφανής στην επίθεση και από την άλλη ο Ατρόμητος μπήκε με αμυντικές τάσεις και σκοπό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

    Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άλλαξε περισσότερο για τους Κρητικούς, από την στιγμή που πήγε ο Ντεγιανόφ (μπήκε αντί του Πίτσου) στο παιχνίδι. Ο Βούλγαρος έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα, και ο ΟΦΗ άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες.

    Ο Ντεγιάνοφ είχε δύο καλά σουτ (στο 52΄ και στο 61΄) που απέκρουσε ο Μιχαηλίδης, ενώ από δική του σέντρα στο 57΄ ο Γκονζάλες έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 62΄ η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου «άγγιξε» το γκολ, όταν ο Οφορίκουε έκανε το σουτ, ο Μιχαηλίδης δεν συγκράτησε τη μπάλα, αλλά ο Νουαφόρ από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου. Στο 76 ο ΟΦΗ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντεγιάνοφ εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Οι προσπάθειες που έκανε και στη συνέχεια ο ΟΦΗ δεν καρποφόρησαν και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

    Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας) Κίτρινες: Χατζαντριάν, Κόλτζος, Κωνσταντινίδης - Γεωργίου, Κατεμής, Ραγκουέλ Οι συνθέσεις: ΟΦΗ: Σηφάκης, Ντάβιντσον (70΄ Καζαντζής), Γκονζάλες, Κωνσταντινίδης, Κόλτζος, Σφακιανάκης, Δέντσας (64΄ Ρουμπάκης), Χατζαντριάν, Πίτσος (46΄ Ντεγιάνοφ), Νουαφόρ, Οφορίκουε.

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Ντάγκας, Σωτήρχος, Γεωργίου, Κατεμής, Γελαδάρης, Κορακάκης, Πέτκοφ (80΄ Καραδήμος), Μερίνο (46΄ Δήμος), Ντόε (64΄ Ραγκουέλ), Ζαχαρόπουλος.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αναλλοίωτη η κορυφή

    5/2/2006 6:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εντυπωσιακός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννενα στον σημερινό του αγώνα με την Κοζάνη για την 18η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Η ομάδα των Ιωαννίνων συνέτριψε την Κοζάνη με 6-0 και περίμενε τυχόν "στραβοπάτημα" του Πανθρακικού, όμως η ομάδα της Θράκης δεν έκανε το χατίρι και επικράτησε με 3-1 της Λαμίας για να παραμείνει τελικά η μεταξύ τους διαφορά των τριών βαθμών μετά και από αυτή την αγωνιστική. Σε "στραβοπάτημα" υπέπεσε η Καβάλα που δεν κατάφερε να κερδίσει τον Πιερικό και το 0-0 της απέφερε μόλις έναν βαθμό, ενώ ο τρίτος της βαθμολογίας, Αγροτικός Αστέρας δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στο Πολύκαστρο για να πάρει την νίκη με 4-1. Τις δύο εκτός έδρας νίκες της αγωνιστικής σημείωσαν ο Θερμαϊκός με 1-0 επί της Αναγέννησης Άρτας και η Πτολεμαϊδα επί των Τρικάλων με 2-1.

    Τα αποτελέσματα

    Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0 Ενωση Θράκης-ΑΕ Γιάννενα 0-0 Αναγένηση Αρτας-Θερμαϊκός 0-1 Τρίκαλα-ΑΕ Πτολεμαϊδας 1-2 Καβάλα-Πιερικός 0-0 ΠΑΣ Γιάννινα-Κοζάνη 6-0 Αγροτικός Αστέρας-Πολύκαστρο 4-1 Πανθρακικός-Λαμία 3-1

    Βαθμολογία

    Πανθρακικός 43 ΠΑΣ Γιάννινα 40 Αγροτικός Αστέρας 38 Καβάλα 30 Θερμαϊκός 28 ΑΕ Γιάννενα 27 Ενωση Θράκης 24 Δόξα Δράμας 24 Πιερικός 22 Αναγέννηση Αρτας 20 Λαμία 20 Πολύκαστρο 19 Τρίκαλα 18 Κοζάνη 18 Αναγ. Καρδίτσας 17 Πτολεμαϊδα 8

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Β' Εθνική: Η "χαρά" της ισοπαλίας

    5/2/2006 6:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αναλλοίωτη έμεινε η κορυφή στη Β Εθνική, μετά τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος Κέρκυρα αναδείχτηκε ισόπαλη εκτός έδρας με τον Εθνικό Αστέρα, ο δεύτερος Θρασύβουλος μοιράστηκε βαθμούς με την Βέροια εντός έδρας, ο 3ος Εργοτέλης αναδείχτηκε ισόπαλος εκτός έδρας με τον ΑΣΚ Ολυμπιακό ενώ και ο Άρης παρέμεινε στην εντός έδρας ισοπαλία με τη Νίκη Βόλου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Καλαμάτα νίκησε εκτός έδρας τον Πανηλειακό, η Προοδευτική επικράτησε εκτός έδρας του Ηλυσιακού, ενώ Χαϊδάρι και Παναχαϊκή παρέμειναν αναδείχτηκαν ισόπαλοι. Τη Δευτέρα κοντράρονται Πανσερραϊκός και Καστοριά στο παιχνίδι που ολοκληρώνει την 18η αγωνιστική.

    Τα αποτελέσματα

    Άρης-Νίκη Βόλου 0-0 ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου-Εργοτέλης 1-1 Πανηλειακός-Καλαμάτα 2-3 Ηλυσιακός-Προοδευτική 1-2 Χαϊδάρι-Παναχαϊκή 0-0 Θρασύβουλος-Βέροια 0-0 Εθνικός Αστέρας-Κέρκυρα 1-1 Πανσερραϊκός-Καστοριά 6/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 18 αγώνες)

    1. Κέρκυρα 39

    2. Θρασύβουλος 35

    3. Εργοτέλης 32

    . Αρης 31

    5. Εθνικός Αστέρας 28

    6. Προοδευτική 27

    7. Νίκη Βόλου 25

    8. Βέροια 24

    9. Χαϊδάρι 23

    . Πανσερραϊκός 22-17αγ

    11. Καστοριά 21-17αγ

    12. Καλαμάτα 20

    13. Παναχαϊκή 19

    14. ΑΣΚ Ολυμπιακός 18

    15. Ηλυσιακός 15

    16. Πανηλειακός 3

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [19] Μπάσκετ

    "Σίφουνας" ο Ολυμπιακός στην Κυψέλη

    5/2/2006 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένας πολύ καλός Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια για κάτι θετικό στον Πανελλήνιο, τον οποίο και συνέτριψε με 90-65, στο παιχνίδι για την 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Μετά από αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη 2η θέση της βαθμολογίας και παράλληλα σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί του Πανελληνίου, ο οποίος μετρούσε 8 συνεχόμενες νίκες. Πρώτος σκόρερ για τους "ερυθρόλευκους" ο Πρίντεζης με 18 πόντους, ενώ για τους "Ολυμπιονίκες" πρώτος σκόρερ ο Μουλαομέροβιτς με 22 πόντους. Στα του παιχνιδιού, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να κρατάει στη λήξη του ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πρώτων (25-21). "Όλα τα λεφτά" για τους "ερυθρολεύκους" ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν με άμυνα γρανίτη και πολυφωνία στην επίθεση έκανε ένα επί μέρους σκορ 26-4 και στην ανάπαυλα βρέθηκε να προηγείται με 51-25. Στην 3η περίοδο ο Πανελλήνιος προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να μειώσει σε 14 πόντους (58-44). Όμως ο Ολυμπιακός πήρε στη συνέχεια και πάλι και κατάφερε με άνεση να πάρει τη νίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 21-25, 25-51, 49-69, 65-90

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Μουλαομέροβιτς 22 (3), Κανταρτζής, Τσαλδάρης 4, Μασλαρινός, Νατζφέι 16, Μέντεζ 3, Κοπρίβιτσα, Τσόπης 2, Μπούμτσε-Μπούμτσε 8, Τόμας 4, Πασχάλης, Τσαμάτος 6

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εντνι 13 (1), Παπαμακάριος 6 (2), Αργυρόπουλος 5 (1), Ζίζιτς 4, Λιούις 9 (1), Χατζής 8, Σεϊμπούτις 6, Πρίντεζης 18 (2), Μπάρλος 5, Βασιλόπουλος 8(2), Αγαδάκος 2, Σχορτσιανίτης 6.

    [20] Μπάσκετ

    Πήρε μπρος ο ΠΑΟΚ

    5/2/2006 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σπουδαίο διπλό πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε στο Γαλάτσι της ΑΕΚ με 79-60, στο παιχνίδι για την 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη για τον "δικέφαλο του Βορρά" και απομακρύνθηκε οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Μακσάντεθ με 26 πόντους, ενώ από την ΑΕΚ, που αποδοκιμάστηκε από τους λίγους φιλάθλους της που βρέθηκαν στο Κλειστό του Γαλατσίου, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τσάλμερς με 20 πόντους. Στα του παιχνιδιού, η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και στο δεκάλεπτο βρέθηκε να προηγείται με 10 πόντους (23-13). Στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με μπροστάρη των Μακσάντεθ κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει και στη λήξη του ημιχρόνου να είναι μπροστά με 2 πόντους (36-34). Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και με την τριπλέτα Μαυροκεφαλίδη, Μακσάντεθ και Βασιλειάδη να παίρνει μπρος για τα καλά επιθετικά κατάφερε να παίρνει διαφορά από τους "κιτρινόμαυρους" και κατάφερε να φτάσει στην πολύτιμη νίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 23-13, 34-36, 49-58, 60-79

    ΑΕΚ: Τσάλμερς 20 (2), Χάτζατζ, Ρίματς 12 (1), Πελεκάνος 4, Παντελιάδης, Μαγγούνης, Καλαμπόκης 7 (1), Παπανικολάου, Τσιάρας, Κόπενραθ 4, Μπουρούσης 7 (1), Παπαϊωακείμ 6.

    ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος 2, Μανωλόπουλος, Βεργίνης, Βασιλειάδης 18 (2), Μακσάντσεβ 26 (2), Ζούγιοβιτς, Γκαγκαλούδης 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 15 (1), Σίμονς 11 (1), Γεωργίτσης, Χένιακ, Ν Ντιαγέ 4.

    [21] Μπάσκετ

    Ασταμάτητοι οι Μάβερικς

    5/2/2006 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την 11η συνεχόμενη νίκη τους στο πέτυχαν οι Ντάλας Μάβερικς, επικρατώντας άνετα των Σιάτλ Σουπερσόνικς με 110-91. Με αυτή τη νίκη οι Μαβς έφτασαν τις 37 και έφτασαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς στην κορυφή της νοτιοδυτικής περιφέρειας. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ντάλας ο Τζος Χάουαρντ με 23 πόντους και άξιος συμπαραστάτης ο Τζέισον Τέρι με 22 πόντους,

    Τα αποτελέσματα

    Νιού Τζέρσεϊ-Μαιάμι 105-92 Ουάσινγκτον-Ατλάντα 98-85 Ορλάντο-Βοστώνη 100-91 Κλίβελαντ-Φιλαδέλφεια 95-100 Ιντιάνα-Ντιτρόιτ 93-85 Νέα Ορλεάνη/Οκλ.-Λ.Α. Λέικερς 106-90 Μιλγουόκι-Μέμφις 88-78 Ντάλας-Σιάτλ 110-91 Φοίνιξ-Σικάγο 118-101 Ντένβερ-Πόρτλαντ 105-104 Γκόλντεν Στέιτ-Μινεσότα 109-77

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΗ

    Περιφέρεια Ατλαντικού

    Νιού Τζέρσεϊ 24-21 Φιλαδέλφεια 24-23 Βοστώνη 18-30 Τορόντο 17-30 Νέα Υόρκη 14-31

    Κεντρική περιφέρεια

    Ντιτρόϊτ 39-7 Κλίβελαντ 27-19 Μιλγουόκι 24-22 Ιντιάνα 23-22 Σικάγο 20-26

    Νοτιοανατολική περιφέρεια

    Μαϊάμι 29-19 Ουάσινγκτον 22-23 Ορλάντο 19-26 Ατλάντα 14-32 Σάρλοτ 12-36

    ΔΥΣΗ

    Βορειοδυτική περιφέρεια

    Ντένβερ 26-23 Γιούτα 23-24 Μινεσότα 21-25 Σιάτλ 19-28 Πόρτλαντ 17-29

    Περιφέρεια Ειρηνικού

    Φοίνιξ 31-16 Λ.Α. Κλίπερς 27-17 Λ.Α. Λέικερς 24-23 Γκόλντεν Στέϊτ 21-25 Σακραμέντο 19-27

    Νοτιοδυτική περιφέρεια

    Ντάλας 37-10 Σαν Αντόνιο 37-10 Μέμφις 26-20 Νέα Ορλεάνη/Οκλαχόμα 24-22 Χιούστον 17-29

    [22] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δεν άλλαξε τίποτα στην Μπουντεσλίγκα

    5/2/2006 10:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στους 50 βαθμούς έφτασε η Μπάγερν μετά την νίκη επί της Λεβερκούζεν με 1-0 σε αγώνα για την 19η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος και η διαφορά της από την Βέρντερ Βρέμης διατηρήθηκε στους 8 βαθμούς. Η ομάδα της Βρέμης πήρε επίσης την νίκη με 4-2 επί της Μάιντς, όμως βρέθηκε να χάνει με 2-0 και τουλάχιστον αρχικά οι Βαυαροί της Μπάγερν περίμεναν την έκπληξη. Την νίκη με 2-1 όμως πήρε και το Αμβούργο με 2-1 επί της Αρμίνια Μπίλεφελντ, έτσι παρέμεινε έναν βαθμό πίσω από την Βέρντερ. Στους αγώνες με τους οποίους ολοκληρώθηκε η αγωνιστική την Κυριακή, η Βόλφσμουργκ επικράτησε της Γκλάντμπαχ με 2-0 και το Ανόβερο αναδείχτηκε ισόπαλο με 1-1 με την Νυρεμβέργη.

    Αποτελέσματα

    Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 1-0 Σάλκε-Ντόρτμουντ 0-0 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου 1-1 Ντούισμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 2-2 Κολονία-Στουτγκάρδη 0-0 Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 4-2 Αμβούργο-Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-1 Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-0 Ανόβερο-Νυρεμβέργη 1-1

    Βαθμολογία

    Μπάγερν Μονάχου 50 Βέρντερ Βρέμης 42 Αμβούργο 41 Σάλκε 35 Χέρτα Βερολίνου 28 Στουτγκάρδη 26 Γκλάντμπαχ 25 Ντόρτμουντ 25 Ανόβερο 23 Λεβερκούζεν 22 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 22 Βόλφσμπουργκ 21 Αρμίνια Μπίλεφελντ 20 Μάιντς 19 Νυρεμβέργη 18 Ντούισμπουργκ 16 Κολονία 13 Καϊζερσλάουτερν 13

    [23] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δεν έχει αντίπαλο η Τσέλσι

    5/2/2006 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στα "μπλε ντύθηκε" το μεγάλο ντέρμπι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" ανάμεσα στην Τσέλσι κε τη Λίβερπουλ, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να κερδίζει με 2-0 με γκολ του Γκαλάς (35) και Κρέσμο (68). Η "μπλε" αρμάδα μοιάζει ασταμάτητη, (με τη νίκη αυτή διατήρησε τη διαφορά των 15 βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και των 21 από τους "κόκκινους", οι οποίοι έχουν δύο αγώνες λιγότερους) και πλέον είναι σχεδόν έτοιμη να πανηγυρίσει την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος. Στο άλλο παιχνίδι με το όποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική, η Τότεναμ επικράτησε με 3-1 της Τσάρλτον και παρέμεινε στην τέταρτη θέση και σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ.

    Τα αποτελέσματα

    Μπέρμιγχαμ-Αρσεναλ 0-2 (21` Αντεμπαγιόρ, 63` Ανρί)

    Μπόλτον-Γουϊγκαν 1-1 (63` Γιαννακόπουλος / 77` Γιόχανσον)

    Εβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (8` Γουέιρ)

    Μίντλεσμπρο-Αστον Βίλα 0-4 (18`, 62`, 64` Μουρ, 24` Φίλιπς)

    Νιούκαστλ-Πόρτσμουθ 2-0 (41` ΝΖόγκμπια, 64` Σίρερ)

    Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν 2-0 (6` Κάμπελ, 32` Γκρίνινγκ)

    Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ 2-0

    (81` Αστον, 87` Κοντσέσκι)

    Μάντσεστερ Γ.-Φούλαμ 4-2 (7` Παρκ, 14`, 86` Κ. Ρονάλντο, 23` Σαχά-22` ΜακΜπράιντ, 37` Χέλγκιουσον)

    Τότεναμ-Τσάρλτον 3-1 (14`, 46` Ντεφόε, 41` Τζένας / 70` Τόμας)

    Τσέλσι-Λίβερπουλ 2-0 (35` Γκαλάς, 68` Κρέσπο)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

    Τσέλσι 66 Μάντσεστερ Γ. 51 Λίβερπουλ 45 -23αγ Τότεναμ 44 Αρσεναλ 40 -24αγ Γουίγκαν 39 Γουεστ Χαμ 38 Μπόλτον 37 -23αγ Μπλάκμπερν 37 -24αγ Μάντσεστερ Σίτι 34 Εβερτον 33 Τσάρλτον 30 -23αγ Αστον Βίλα 30 Φούλαμ 29 Νιούκαστλ 29 -24αγ Γουεστ Μπρομ 26 Μίντλεσμπρο 25 -24αγ Μπέρμιγχαμ 20 -24αγ Πόρτσμουθ 18 Σάντερλαντ 9 -24αγ

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Καθάρισε" με Ντελ Πιέρο η "Γιούβε"

    5/2/2006 6:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα γκολ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ήταν αρκετό για τη Γιουβέντους να πάρει τη νίκη εντός έδρας κόντρα στην Ουντινέζε με 1-0, σε παιχνίδι για την 23η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Έτσι η "Γιούβε" κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά των 8 βαθμών από την 2η Ίντερ, που με τη σειρά της νίκησε με το ίδιο σκορ την Κίεβο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Κάλιαρι πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Έμπολι με 4-1 όσον αφορά το θέμα παραμονή, η Σαμπντόρια "σκόνταψε" καθώς παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Τρεβίζο, η Φιορεντίνα με τον Λούκα Τόνι να σκοράρει πήρε τη νίκη με 1-0 επί της ουραγού Λέτσε, ενώ τα παιχνίδια Ρετζίνα-Παλέρμο και Λιβόρνο-Μεσίνα παρέμειναν στην ισοπαλία με το 2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και στις δύο αναμετρήσεις.

    Τα αποτελέσματα

    Σιένα-Ασκολι 1-1 (50` Μπογκντάνι - 38` Κομοτό)

    Πάρμα-Ρόμα 0-3 (48΄, 72΄ Μαντσίνι, 77΄ Περότα)

    Κάλιαρι-Εμπολι 4-1 (2` Αμπεγιόν, 19`, 62` Εσπόζιτο, 37` Σουάζο / 60` Ταβάνο)

    Φιορεντίνα-Λέτσε 1-0 (37` Τόνι)

    Ιντερ-Κιέβο 1-0 (7` Κρουζ)

    Γιουβέντους-Ουντινέζε 1-0 (75` Ντελ Πιέρο)

    Λιβόρνο-Μεσίνα 2-2 (54`, 67` Λουκαρέλι / 79` πεν, 90`+ πεν Ντι Νάπολι)

    Ρετζίνα-Παλέρμο 2-2 (45`+ Ντε Ρόσα, 90`+ Παρέδες / 42` Μπαρόνε, 80` Καράτσιολο)

    Σαμπντόρια-Τρεβίζο 1-1 (30` Κουτούζοφ / 63` Γκουστάβο)

    Λάτσιο-Μίλαν 5/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

    Γιουβέντους 62 Ιντερ 54 Μίλαν 47-22αγ Φιορεντίνα 47 Ρόμα 42 Λιβόρνο 38 Κιέβο 34 Λάτσιο 33-22αγ Σαμπντόρια 33 Παλέρμο 27 Ουντινέζε 26 Σιένα 25 Ασκολι 24 Ρετζίνα 23 Μεσίνα 22 Κάλιαρι 22 Πάρμα 21 Εμπολι 19 Τρεβίζο 14 Λέτσε 13

    [25] Πολιτισμός

    Παραμένει στον Ευαγγελισμό

    Σταθερή η κατάσταση του Θ. Βέγγου

    5/2/2006 9:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παραμένει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου υποβάλλεται σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις, ο αγαπημένος ηθοποιός Θανάσης Βέγγος, μετά το ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, έχει τις αισθήσεις του και πλήρη διαύγεια, ωστόσο πρέπει να περάσει το κρίσιμο 48ωρο, για να είναι βέβαιοι οι γιατροί, ότι δεν θα υποτροπιάσει. Όπως είπαν στους δημοσιογράφους οι συγγενείς του, ο αγαπημένος κωμικός ζήτησε συγγνώμη από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες για τα προβλήματα που τους δημιούργησε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο νοσοκομείο ο Θανάσης Βέγγος

    [26] Πολιτισμός

    Ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι

    Ας αρχίσουν οι χοροί

    5/2/2006 5:10:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μπορεί να απομένει ακόμη μία εβδομάδα για να ανοίξει το Τριώδιο και ένας ολόκληρος μήνας για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, όμως, στην Πάτρα, την αιώνια ελληνική πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, δεν έχασαν χρόνο. Έτσι, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι του 2006. Πυροτεχνήματα, πολιτιστικά δρώμενα, χοροί και, φυσικά, μασκαράδες σημάδεψαν την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού, που κηρύχθηκε στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και επισκέπτες. Και στο Ρίο, όμως, όπου χτυπά πιο δυνατά από κάθε άλλο μέρος στον κόσμο η καρδιά του Καρναβαλιού, οι πολύμηνες προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, μόλις τρεις εβδομάδες πριν οι χιλιάδες καρναβαλιστές πάρουν τις θέσεις τους για να ξεχυθούν στο Σαμποδρόμιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 February 2006 - 21:53:53 UTC