Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι υποκλοπές στη Βουλή
  • [02] Επαγγελματικά Λύκεια τα ΤΕΕ
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Λαβρόφ
  • [04] Στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ
  • [05] "Μπλόκο" παγωνιάς
  • [06] Δεν αποκλείουν το διάλογο
  • [07] Κεχαγιόγλου: "Άδικη η κράτησή μου"
  • [08] Ακατάλληλο γάλα στο στρατό
  • [09] Χωρίς λεωφορεία το Λεκανοπέδιο
  • [10] "Λουκέτο" στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων
  • [11] Κατηγορείται ο Ναστάζε
  • [12] "Καταπέλτης" για τον Χάμζα
  • [13] Έχει αποφασιστεί η ανεξαρτητοποίηση;
  • [14] Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ευρώπη
  • [15] Προειδοποιεί το Ιράν ο Μπλερ
  • [16] Συνάντηση Αλαβάνου - ΟΤΟΕ
  • [17] Για τις εργασιακές σχέσεις στην Ευρώπη
  • [18] Νέα εξέλιξη στη δίκη Κεντέρη-Θάνου
  • [19] Η Αθήνα βραβεύει τους κορυφαίους
  • [20] Στην Ελλάδα ο καλύτερος του 2006
  • [21] Αναδρομική Έκθεση Βάσως Κυριάκη
  • [22] Έξαρση ιλαράς
  • [23] Στη blacklist η BMW
  • [24] Περιμένει μωρό η JLo;

    [01] Πολιτική

    Στην Επιτροπή Θεσμών - Διαφάνειας

    Οι υποκλοπές στη Βουλή

    7/2/2006 1:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2006 6:42:35 μμ)

    Πηγή: NET

    Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα, Τρίτη, το θέμα των υποκλοπών, καθώς οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Γιώργος Βουλγαράκης και Αναστάσης Παπαληγούρας, ενημερώνουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την υπόθεση. Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι εάν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν είχε θέσει εκτός λειτουργίας το λογισμικό θα ήταν δυνατός ο εντοπισμός των υποκλοπέων με ακρίβεια δωματίου, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, κατάθεσε το πρωί στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη η μνηστή του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη, που αυτοκτόνησε το Μάιο του 2005. Η κατάθεση της μνηστής του, με την οποία ο Τσαλικίδης συνδεόταν επί 8 χρόνια, διήρκησε 2,5 ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, και η ίδια εκτιμά ότι ο θάνατος του αρραβωνιαστικού της συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών και δεν ήταν αυτοκτονία.

    Σημαντική ενημέρωση για την υπόθεση

    Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ενημέρωσης της Βουλής, ο κ. Βουλγαράκης είπε, επίσης, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, είχε ενημερώσει, κατά τη συνάντηση της 10ης Μαρτίου 2005, για την αυτοκτονία του Τσαλικίδη για την οποία δόθηκε εντολή να αντιμετωπιστεί ως μία εξαιρετικά σοβαρή περίπτωση και για το λόγο αυτό η υπόθεση ανατέθηκε στον κ. Σύρο. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Υπουργός Δημ. Τάξης, η έρευνα δεν κατέδειξε ότι ο θάνατος του 39χρονου συσχετιζόταν με τις υποκλοπές.

    Όσον αφορά την κριτική, που δέχθηκε σχετικά με την αναφορά των σημείων παρακολούθησης, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι αυτά προέκυψαν από τα στοιχεία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και ότι ο ίδιος δεν υπέδειξε κανένα σημείο, ενώ διευκρίνισε ότι χαρακτήρισε υπεύθυνη τη στάση του κ. Κορωνιά, επειδή, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό.

    Όταν ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι εάν ο κ. Κορωνιάς δεν είχε απενεργοποιήσει το λογισμικό τότε θα ήταν εύκολος ο εντοπισμός των υποκλοπέων, παρενέβη ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ, χαρακτηρίζοντας το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας "συνυπεύθυνο ". Τέλος, ο Υπουργός αποκάλυψε ότι σε σύσκεψη πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη συμμετοχή όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, έγινε γνωστό ότι δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων, ούτε για λόγους ασφάλειας, δεδομένου ότι δεν ήταν σε λειτουργία το λογισμικό της νόμιμης συνακρόασης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπαληγούρας είπε ότι η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, δεν ενημερώθηκε για την υπόθεση με τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Λινού, γεγονός το οποίο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε "βαρύ πλημμέλημα και ποινικό αδίκημα", που βαρύνουν όσους εμπόδισαν την ενημέρωση της ΑΔΑΕ. Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση της αυτοκτονίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα , τα οποία θα απαντηθούν από τη Δικαιοσύνη.

    Διευκρινίσεις για το λογισμικό

    Με ανακοίνωσή της, η Ericsson, κατασκευάστρια εταιρεία του λογισμικού, που χρησιμοποιεί η Vodafone, διευκρινίζει ότι για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων χρησιμοποιήθηκαν δύο λογισμικά.

    Το ένα, για τις νόμιμες συνακροάσεις, είχε αναπτυχθεί από την Ericsson και είχε εγκατασταθεί στο σύστημα της Vodafone, όμως ήταν ανενεργό. Το δεύτερο λογισμικό ήταν αγνώστου προελεύσεως, δηλαδή δεν είχε κατασκευαστεί από την Ericsson, και είχε εγκατασταθεί παράνομα και με άγνωστο τρόπο στο σύστημα της Vodafone, για να ενεργοποιήσει το λογισμικό των νόμιμων συνακροάσεων και να σβήνει τα ίχνη των παρακολουθήσεων.

    Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα

    Το θέμα των υποκλοπών κυριάρχησε και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Θεόδωρο Ρουσόπουλο . Ο κ. Ρουσόπουλος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τις επικριτικές δηλώσεις στελεχών του σχετικά με τους δικαστικούς, που χειρίζονται την υπόθεση, ενώ σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή της Βουλής διευκρίνισε ότι αυτή μπορεί να συνυπάρχει ταυτόχρονα με τη δικαστική έρευνα.

    Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι οι υπουργοί αρμόδιοι για το θέμα των υποκλοπών θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί και τόνισε για μία ακόμη φορά την προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού, αναφορικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης.

    "Ο ελληνικός λαός θέλει την αλήθεια, όλη την αλήθεια. Απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις . Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να τις δώσει", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε: "Η υπόθεση αυτή αφορά θεσμούς της πολιτείας μας και θεμελιώδη δικαιώματα του Έλληνα πολίτη. Η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, η εφαρμογή των νόμων, η προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, είναι για μας ύψιστο καθήκον και σαφέστατη θέση μας".

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι ο κ. Παπανδρέου "επιχείρησε να θολώσει τα νερά, μοιράζοντας διαβεβαιώσεις για εμπιστοσύνη του ΠΑΣΟΚ στους θεσμούς. Όσο όμως δεν αποδοκιμάζει στελέχη του, τα οποία επιτέθηκαν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα ενώπιόν του, δεν πείθει".

    Μηνύσεις από την οικογένεια Τσαλικίδη

    Η μνηστή του Τσαλικίδη είπε, επίσης, ότι παλαιότερα δεν είχε δώσει σημασία σε ορισμένα γεγονότα, τα οποία φέρνοντας τώρα στη μνήμη της την κάνουν να πιστεύει ότι δεν επρόκειτο για μία απλή αυτοκτονία, άποψη την οποία συμμερίζονται και οι συγγενείς του Τσαλικίδη.

    Τον εισαγγελέα επισκέφθηκε και ο δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη, Θεμιστοκλής Σοφός, ο οποίος έκανε γνωστό ότι οι πελάτες του θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατ αγνώστων για υπεξαίρεση και αλλοίωση εγγράφων, που αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία του αυτόχειρα, ενώ θα καλέσουν και μάρτυρες όσους συμμετείχαν στην πολυσυζητημένη σύσκεψη, πριν την αποκάλυψη των υποκλοπών. Μία σύσκεψη την οποία η Vodafone έχει διαψεύσει.

    Επίσης, ο κ. Σοφός είπε ότι η οικογένεια Τσαλικίδη ενδέχεται να ζητήσει την εκταφή του 39χρονου και νέα τοξικολογική έρευνα, καθώς επιθυμεί την αποσύνδεση του ονόματος του αυτόχειρα με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, κάτι που ακούστηκε όταν διατυπώθηκαν υποψίες ότι ο Κωνσταντίνος Τσαλικίδης είχε συμμετάσχει στις υποκλοπές. Τέλος, η οικογένεια θα εξετάσει εάν υπήρχε σκοπιμότητα στο διαχωρισμό της αυτοκτονίας από την υπόθεση των υποκλοπών, ενώ την Πέμπτη θα καταθέσει στον εισαγγελέα και ο αδερφός του αυτόχειρα, Παναγιώτης Τσαλικίδης.

    Ποικίλα σενάρια

    Την ίδια ώρα, διάφορα σενάρια διατυπώνονται σχετικά με τη σκοπιμότητα των υποκλοπών και το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση.

    Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για γνωστό Έλληνα επιχειρηματία, που θα είχε σημαντικά οφέλη από τη συγκέντρωση των πληροφοριών, ενώ άλλα σενάρια μιλούν για δύο Έλληνες επιχειρηματίες , που διοχέτευαν τις πληροφορίες σε ντόπια ή ξένα κέντρα.

    Επίσης, γίνεται λόγος ακόμη και για εργολάβους πληροφοριών, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν για βιομηχανική κατασκοπεία. Δεν αποκλείεται, ακόμη, το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στο κύκλωμα υποκλοπών εργαζόμενοι της Vodafone , οι οποίοι θέλησαν για λογαριασμό τρίτων να αξιοποιήσουν τις τεχνικές δυνατότητες του συστήματος.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone, για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας "το θέμα έχει κλείσει ". Παράλληλα, τονίζουν η εταιρεία δε γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη σκοπιμότητα των υποκλοπών και επαναλαμβάνει ότι τη διερεύνηση του θέματος έχουν αναλάβει οι διωκτικές Αρχές. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να εμπλέκονται εργαζόμενοι της εταιρείας στην υπόθεση, η Vodafone σημειώνει ότι οι σχετικές έρευνες, που έγιναν, δεν έδειξαν κάτι τέτοιο και για το λόγο αυτό οι διώξεις ασκήθηκαν κατά αγνώστων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εβδομάδα εξελίξεων

    [02] Πολιτική

    "Πράσινο φως" από την Κυβερνητική Επιτροπή

    Επαγγελματικά Λύκεια τα ΤΕΕ

    7/2/2006 1:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2006 4:54:39 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ομόφωνα ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τη μετατροπή των Τεχνολογικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων σε Επαγγελματικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές. Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, ο νέος τύπος Λυκείου θα εφαρμοστεί σταδιακά από την ερχόμενη σχολική χρονιά, ενώ το εν λόγω νομοσχέδιο θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή. Το απολυτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου θα είναι ισότιμο με αυτό του Γενικού και οι απόφοιτοι θα μπορούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα ΤΕΕ θα συνεχίσουν μέχρι την αποφοίτησή τους με τα ισχύοντα προγράμματα σπουδών.

    Οι επαγγελματικές σχολές θα είναι διετούς φοίτησης και θα μπορούν να εγγραφούν σε αυτές όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία την Α΄τάξη σε Ενιαίο η Επαγγελματικό Λύκειο.

    Οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Σχολών θα λαμβάνουν άδεια άσκησης επαγγέλματος ή θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ΙΕΚ, όχι, όμως, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Τέλος, θα δημιουργηθούν και νυχτερινά Επαγγελματικά Λύκεια, στα οποία η φοίτηση θα είναι 4 χρόνια.

    [03] Πολιτική

    Συνάντηση Παπανδρέου-Λαβρόφ

    7/2/2006 5:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΑΠΕ

    Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι δυνατότητες επίλυσης του ζητήματος μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και ο ρόλος της Ρωσίας στη Διεθνή Κοινότητα και τον ΟΗΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ακομη συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μέση Ανατολή μετά την εκλογή της Χαμάς, ενεργειακά θέματα, καθώς και το ζήτημα του Ιράν Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ Παπανδρέου αναφέρθηκε στις εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών και πρόσθεσε, ότι ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε τη θέληση να έχει στενή συνεργασία με τον ίδιο και στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων του στη Σοσιαλιστική Διεθνή, ώστε να υπάρξει συντονισμός των παραπέρα ενεργειών.

    [04] Πολιτική

    Διαδοχικές συναντήσεις και συζητήσεις

    Στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ

    7/2/2006 4:04:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων, που είχε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος, που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας. Ο κ. Μορατίνος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ενώ στη συνέχεια είχε συναντήσεις με τον ομόλογό του, Πέτρο Μολυβιάτη, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη. Ο κύριοι Μορατίνος και Μολυβιάτης επεσήμαναν την ανάγκη αναβίωσης της διαδικασίας κύρωσης του Ευρωσυντάγματος, ενώ συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, τα Βαλκάνια, το Κόσοβο και την κατάσταση στη Μ. Ανατολή, μετά τη νίκη της Χαμάς στις παλαιστινιακές εκλογές. Στη συνάντηση με τον κ. Αλογοσκούφη συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων, ενώ ο κ. Μορατίνος, που συνοδευόταν από επιχειρηματική αποστολή, είπε, ότι 15 ισπανικές εταιρείες έθεσαν τα προβλήματα και τις δυσκολίες στον Έλληνα υπουργό Οικονομίας. Επίσης, είπε ότι η ισπανική κυβέρνηση προτείνει στις εταιρείες να επενδύσουν στην ελληνική αγορά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να γίνουν περισσότερες ελληνικές επενδύσεις στην Ισπανία και να εισαχθούν περισσότερα ελληνικά προϊόντα.

    [05] Κοινωνία

    Χιονιάς σε ολόκληρη τη χώρα

    "Μπλόκο" παγωνιάς

    7/2/2006 3:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2006 7:55:30 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια και ισχυρούς ανέμους, που πλήττει την χώρα. Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποκλεισμένα παραμένουν 59 χωριά (από 10 στην Αχαΐα και την Φθιώτιδα, 5 στα Τρίκαλα, 4 στην Καρδίτσα και 2 στη Μαγνησία), ενώ τα περισσότερα (22) βρίσκονται στην Εύβοια, που έχει κοπεί στα δύο καθώς είναι αδύνατη η μετακίνηση από το βόρειο στο νότιο τμήμα της. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, τα πλοία είναι δεμένα στον Πειραιά και την Ραφήνα, τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται μόνο με κλειστού τύπου πλοία και κλειστά παραμένουν τα πορθμεία Καβάλας - Θάσου, Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης και Βόλου - Σποράδων. Τα σχολεία σε πολλούς νομούς παρέμειναν κλειστά, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Λόγω των δυσμενών συνθηκών, δεν θα γίνουν την Τρίτη και την Τετάρτη τα δρομολόγια του ΟΣΕ στον άξονα Κορίνθου - Καλαμάτας και Κορίνθου - Ναυπλίου.

    Μετ΄ εμποδίων οι μετακινήσεις

    Κλειστή είναι η εθνική οδός Χαλκίδας - Αιδηψού, η λεωφόρος Πάρνηθος από την ταβέρνα "Ζυγός" και πάνω, η επαρχιακή οδός Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου και η επαρχιακή οδός Παλαιάς Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο προς Άγιο Πέτρο.

    Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Ξάνθη, στην Εγνατία Οδό από Καβάλα προς Αλεξανδρούπολη και στην εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας από τη διασταύρωση της Μάνδρας προς Θήβα.

    Στην Αττική, αλυσίδες χρειάζονται στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, στους δρόμους από την μονή Κλειστών στη Φυλή προς τα Δερβενοχώρια και Αγίου Μερκουρίου - Μαλακάσας από 0 έως 5 χλμ, στην κοινοτική οδό Αγίας Τριάδας της Ιπποκράτειου Πολιτείας, από Αφίδνες έως Αγία Τριάδα, στην επαρχιακή οδό Βαρυμπόπης - Κατσιμιδίου, από Τατόι προς Κατσιμίδι και από τη διασταύρωση της Εθνικής οδού Ελευσίνας- Θήβας προς Βίλια, Πόρτο Γερμενό και Ψάθα.

    Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Γρεβενών, Καστοριάς, Ημαθίας και Κιλκίς, στη βόρεια Χαλκιδική και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Κοζάνης και Κατερίνης, εκτός από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να εξοπλισθούν και όσοι κατευθύνονται στα χιονοδρομικά κέντρα 3 - 5 Πηγάδια και Σέλι.

    Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται επίσης σε σημεία της εθνικής οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων, Τρικάλων - Άρτας, Τρικάλων Γρεβενών, καθώς και σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Τρικάλων.

    Αλυσίδες χρειάζονται και τα οχήματα που κινούνται στη Λέσβο και συγκεκριμένα: από Καλλονή προς Πέτρα - Μόλυβο - Φίλια έως Σίγρι, από Άγρα έως Μεσότοπο, από Καρύνη μέχρι Πολιχνίτο, από Κλειού έως Στύψη και από Λαγκάδα Πλωμαρίου μέχρι Τρύγωνα.

    Στην Κρήτη, καταπτώσεις και κατολισθήσεις βράχων έγιναν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του νομού Χανίων από την έντονη βροχόπτωση. Κλειστό είναι το οδικό δίκτυο προς Θέρισσο, από τους Λάκκους προς Ομαλό, από τον Σεμπρωνα προς Πέτρα Σελί και προς την Κάνδανο στην τοποθεσία Φλώρια. Προβλήματα έχουν προκληθεί και στον δρόμο από Ασκύφου προς Ίμπρο και στο ορεινό δίκτυο του Δήμου Κεραμειών, όπου η κίνηση γίνεται με δυσκολία.

    Μετ εμποδίων διεξάγονται οι πτήσεις εσωτερικού από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, "Ελευθέριος Βενιζέλος", καθώς τοπικά αεροδρόμια αντιμετωπίσουν προβλήματα από την κακοκαιρία.

    Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο οδικό δίκτυο των νομών Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας, δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα και την Τετάρτη τα δρομολόγια του ΟΣΕ 421, 420, 422, 423, 424 και 425 (Κορίνθου - Καλαμάτας - Κορίνθου) και 1431, 1432, 1433 και 1434 (Κορίνθου - Ναυπλίου - Κορίνθου), που γίνονται με λεωφορεία του Οργανισμού. Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στους σιδηροδρομικούς σταθμού ή στο τηλέφωνο 1110 του ΟΣΕ.

    Πού δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

    Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον νομό Γρεβενών.

    Στον νομό Κοζάνης, τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα.

    Περιορισμένα, πάντως, είναι αυτή τη φορά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Οι βλάβες στην Σαμοθράκη αποκαταστάθηκαν και την Τετάρτη αναμένεται να επιδιορθωθούν οι ζημιές σε τρία χωριά της Λέσβου. Προβλήματα αντιμετωπίζουν δύο χωριά στην Κεφαλονιά, τα χωριά του Ταΰγετου στην Καλαμάτα και τέσσερις οικισμοί στη Χαλκίδα, το Καπανδρίτι και η παραλία του Βαρνάβα.

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε ύφεση και κατευθύνεται προς τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και το δριμύ ψύχος. Στην ηπειρωτική Ελλάδα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται το επόμενο 24ωρο για τον παγετό, που σε κάποιες περιοχές θα είναι ολικός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολικές θερμοκρασίες

    Σχετικά Links:

    Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

    Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

    [06] Κοινωνία

    Επικρότησε τις δηλώσεις Χριστόδουλου η Σύνοδος

    Δεν αποκλείουν το διάλογο

    7/2/2006 7:34:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους άφησε σήμερα και η Ιερά Σύνοδος. Μάλιστα, οι συνοδικοί Ιεράρχες επικρότησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την απόφαση του να δημοσιοποιήσει, υπό ποιές προϋποθέσεις η εκκλησία μπορεί να συνδιαλεχθεί με την Πολιτεία για το ζήτημα. Ο εκπρόσωπος της Συνόδου έκανε λόγο για ξεκάθαρη στάση, αν και τόνισε ότι μέχρι σήμερα το θέμα δεν έχει τεθεί από την Κυβέρνηση. Από την πλευρά της, για συνεχή διάλογο και αγαστή συνεργασία Εκκλησίας- Πολιτείας έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου. Την επιτάχυνση της έναρξης του διαλόγου, ζήτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη.

    [07] Κοινωνία

    Με επιστολή του ζητά από τον ΔΣΑ να πάρει θέση

    Κεχαγιόγλου: "Άδικη η κράτησή μου"

    7/2/2006 5:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επιστολή του προφυλακισμένου για το παραδικαστικό κύκλωμα δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου παρέδωσε στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρη Παξινό, ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας. Στην πολυσέλιδη επιστολή του, ο κ. Κεχαγιόγλου ζητά από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να λάβουν θέση σχετικά με τη προσωρινή κράτησή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ επικαλούμενος άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας χαρακτηρίζει παράνομη την προφυλάκισή του. Επίσης, καταγγέλλει τις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται από δημοσιογράφους και δικηγόρους, ενώ ισχυρίζεται ότι στερούνται αποδεικτικών στοιχείων οι κατηγορίες που του αποδίδουν. Σημειώνεται ότι ο Σάκης Κεχαγιόγλου προφυλακίστηκε πριν από περίπου 1,5 μήνα.

    Στην επιστολή, μεταξύ άλλων τονίζει:

    "Καμία από τις προϋποθέσεις του άρθρου 282 δεν συντρέχει στο πρόσωπό μου. Τα ίδια τα βουλεύματα επιβεβαιώνουν ότι δεν είμαι ύποπτος φυγής , πλην όμως στηρίζουν την απόφαση περί προσωρινής μου κράτησης στον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι, εάν αφεθώ ελεύθερος, θα παρεμποδίσω και θα συσκοτίσω το έργο της ανάκρισης. Τέτοια όμως προϋπόθεση δεν υπάρχει στη γραμματική διατύπωση του άρθρου".

    [08] Κοινωνία

    Κατασχέθηκαν 97 τόνοι

    Ακατάλληλο γάλα στο στρατό

    7/2/2006 5:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στην κατάσχεση 97 τόνων ακατάλληλου γάλακτος τύπου εβαπορέ, που προοριζόταν για τις Ένοπλες Δυνάμεις, προχώρησαν οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά, όταν μετά από έλεγχο στην 862 στρατιωτική αποθήκη, έκριναν ότι ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση, καθώς διαπιστώθηκαν πήγματα συσσωρευμένου λίπους στα τοιχώματα στον πυθμένα των κουτιών. Το γάλα Milkin, προέλευσης Λιθουανίας, ήταν συσκευασμένο σε κουτιά των 410 γραμμαρίων, με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2006. Οι ποσότητες, που κατασχέθηκαν, αποτελούν μέρος των 200 τόνων γάλακτος, οι οποίες είχαν κριθεί ακατάλληλες από το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού. Τις προηγούμενες εβδομάδες μάλιστα είχαν δεσμευθεί ακόμα 1.000 τόνοι γάλακτος της ίδιας εταιρείας, που βρίσκονται στις αποθήκες του στρατού.

    [09] Κοινωνία

    Από τις 11 μέχρι τις 4 την Τετάρτη

    Χωρίς λεωφορεία το Λεκανοπέδιο

    7/2/2006 3:03:00 μμ

    Χειρόφρενο θα τραβήξουν την Τετάρτη τα λεωφορεία, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κατά το χρονικό αυτό διάστημα την ετήσια γενική συνέλευσή τους και για τον λόγο αυτό τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα.

    Σχετικά Links:

    ΟΑΣΑ

    [10] Κοινωνία

    Από το μεσημέρι της Τετάρτης και για τρεις ημέρες

    "Λουκέτο" στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων

    7/2/2006 2:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2006 5:40:47 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Κλείνει από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και για τρεις ημέρες η χωματερή των Άνω Λιοσίων, κατόπιν απόφασης της νομαρχιακής συντονιστικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν ο νομάρχης Δυτικής Αττικής, Αριστείδης Αρκουδάρης και οι δήμαρχοι της περιοχής. Στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, φορείς και κάτοικοι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΧΥΤΑ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων, Βαγγέλης Χριστοφιλάκης (αντικαταστάτης του κ. Παπαδήμα που παραιτήθηκε πριν από περίπου δύο μήνες λόγω προβλημάτων υγείας), ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να εναποτίθενται 500 τόνοι σκουπιδιών ημερησίως, αντί των σχεδόν 6.000 τόνων που μεταφέρονται σήμερα. Παράλληλα, επεσήμανε πως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για το θέμα της χωματερής, αποφάσισε να μην γίνεται πλέον δεκτή η λυματολάσπη, να μην επεκταθεί η χωματερή με την δημιουργία προσωρινού κυττάρου στη Φυλή και να απομακρυνθεί από τα Άνω Λιόσια, καθώς και να αποκατασταθεί περιβαλλοντολογικά η περιοχή.

    Η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ

    Απαντώντας στον κ. Χριστοφιλάκη, το ΥΠΕΧΩΔΕ τον κατηγόρησε πως ψεύδεται "ασύστολα και συνειδητά", επικαλούμενος ότι ένας από τους λόγους για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ είναι να σταματήσει η μεταφορά λυματολάσπης.

    "Ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει άριστα, όπως το γνωρίζουν όλοι, ότι ούτε σταγόνα λυματολάσπης δεν μεταφέρεται στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων από τον Σεπτέμβριο του 2005. Την 1η Σεπτεμβρίου 2005 σταμάτησε να μεταφέρεται και να εναποτίθεται χύδην και στις 27 Σεπτεμβρίου 2005 σταμάτησε και η διαδικασία της εδαφοποίησης", επεσήμανε στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

    Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, ο πρόεδρος του ΕΣΔΝΚΑ, Γ. Μαστοράκος και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ, Γ. Χάρδας, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως η χωματερή των Άνω Λιοσίων δεν έχει παραπάνω από ένα μήνα ζωής, λόγω της μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων που μεταφέρονται σε αυτή

    Σημειώνεται πως, εκκρεμεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει ο δήμος Άνω Λιοσίων σχετικά με την επέκταση της χωματερής και τη δημιουργία προσωρινού κυττάρου στη Φυλή.

    [11] Κόσμος

    Για δωροδοκία ο πρόεδρος της ρουμανικής Γερουσίας

    Κατηγορείται ο Ναστάζε

    7/2/2006 6:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Κατηγορίες για δωροδοκία απήγγειλαν οι ρουμανικές Αρχές στον πρόεδρο της Γερουσίας και πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Άντριαν Ναστάζε, σε σχέση με την αγορά έκτασης γης το 1998. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ναστάζε, που κατείχε τα πρωθυπουργικά ηνία της Ρουμανίας κατά τα έτη 2000 - 2004, αγόρασε έκταση 700 τετραγωνικών μέτρων του Γκάμπριελ Μπιβολάρου έναντι 11.000 δολαρίων, τιμή 25 φορές μικρότερη από την πραγματική αξία του οικοπέδου. Η υπόθεση έκλεισε το Σεπτέμβριο του 2004, όταν οι εισαγγελικές Αρχές εκτίμησαν ότι η συναλλαγή ήταν νόμιμη, ωστόσο, ο φάκελος άνοιξε εκ νέου μετά τις εκλογές του ίδιου έτους, οπότε και τα ηνία ανέλαβαν οι Φιλελεύθεροι και οι Δημοκράτες. Ο 55χρονος πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε πως τα κίνητρα για το άνοιγμα της υπόθεσης είναι πολιτικά και κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου ότι "κινεί τα νήματα", ενώ ο συνήγορός του, Γκιόργκι Διακονέσκου, διευκρίνισε πως το κατηγορητήριο συντάχθηκε με τη βοήθεια της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: Romania charges former PM Nastase with corruption

    [12] Κόσμος

    Για εξώθηση σε φόνο και υποκίνηση φυλετικού μίσους

    "Καταπέλτης" για τον Χάμζα

    7/2/2006 5:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με ισόβια κάθειρξη αναμένεται να τιμωρηθεί ο εξτρεμιστής ιμάμης Αμπού Χάμζα, που κρίθηκε σήμερα στο Λονδίνο ένοχος εξώθηση σε φόνο και υποκίνηση φυλετικού μίσους. Ο 47χρονος Αιγύπτιος, πρώην ιμάμης του τεμένους του Φίνσμπουρι Παρκ στο Βόρειο Λονδίνο, κρίθηκε ένοχος έντεκα κατηγοριών, μεταξύ των οποίων για εξώθηση σε φόνο, "χρήση απειλητικών, υπερβολικών ή προσβλητικών λέξεων με πρόθεση την υποκίνηση φυλετικού μίσους" και κατοχή εγγράφου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατικούς σκοπούς. Στη δίκη του, που ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου, περιγράφηκε ως "στρατολόγος" της τρομοκρατίας, ενώ, τον Μάιο του 2004, τα "πύρινα" κηρύγματά του οδήγησαν στην σύλληψή του. Ο ίδιος δήλωσε αθώος των 15 κατηγοριών που του είχαν απαγγελθεί και τόνισε, ότι ουδέποτε κάλεσε τους πιστούς να σκοτώσουν οποιονδήποτε στην Μεγάλη Βρετανία ή αλλού στον κόσμο.

    Αν και ο Χάμζα βρέθηκε ένοχος μόνο για μία κατηγορία στα πλαίσια του αντιτρομοκρατικού νόμου (για την κατοχή της Εγκυκλοπαίδειας της Αφγανικής Τζιχάντ), οι Αρχές θεωρούν πως διαδραμάτισε σημαίνονται ρόλο στο ισλαμιστικό κίνημα στη δεκαετία του 1990. Μάλιστα, ο 47χρονος καταζητείται στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι προσπάθησε να ιδρύσει "ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών" στην Πολιτεία του Όρεγκον.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    The Independent: Hamza faces US justice on release

    [13] Κόσμος

    Κατά τον πολιτικό διευθυντή του ΥΠΕΞ της Βρετανίας

    Έχει αποφασιστεί η ανεξαρτητοποίηση;

    7/2/2006 4:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τις έντονες αντιδράσεις της σερβικής πλευράς προκάλεσε η δήλωση του πολιτικού διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζον Σόγιερς, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στην Πρίστινα με πολιτικούς εκπροσώπους Αλβανών και Σέρβων, ότι "έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου". Ο ίδιος υποστήριξε, ότι η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου θα δημιουργήσει κλίμα σταθερότητας στην περιοχή. Στις δηλώσεις αυτές, η αντιπροσωπεία των Σέρβων, απάντησε με την απειλή, ότι θα αποχωρήσει από τη διαπραγματευτική ομάδα. Μάλιστα, η αντιπρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου του Κοσόβου, Ράντα Τράικοβιτς προειδοποίησε, ότι "αν ανεξαρτητοποιηθεί το Κόσοβο στην περιοχή θα δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή Μέση Ανατολή". Σε δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης αναφέρθηκε στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ομάδας Επαφής, οι οποίες προβλέπουν τη διαδικασία, τις αρχές και τα κριτήρια για τον προσδιορισμό του τελικού καθεστώτος του Κοσόβου. "Η διαδικασία έχει, ήδη, αρχίσει και πιστεύω, ότι η τελική απόφαση πρέπει να σέβεται τα κριτήρια και τις αξίες που περιέχονται στις αποφάσεις κυρίως της Ομάδας Επαφής", επεσήμανε χαρακτηριστικά.

    Προτείνουν Σέτζιου στη θέση του Ρουγκόβα

    Στο μεταξύ, το κόμμα του Κοσοβάρου πρώην Προέδρου Ιμπραήμ Ρουγκόβα ανακοίνωσε σήμερα, ότι όρισε τον Φατμίρ Σέτζιου, ηγέτη που θεωρείται γενικά ως μετριοπαθής, ως διάδοχό του στην Προεδρία.

    Ο ηλικίας 54 ετών Σέτζιου είναι σήμερα γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Συνδέσμου του Κοσόβου, του κόμματος που ίδρυσε ο Ρουγκόβα και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Κατάγεται από το βορειοανατολικό Κόσοβο και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην ιστορία και διδασκαλία του Δικαίου στο πανεπιστήμιο της Πρίστινα..

    Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί από το Κοινοβούλιο τις προσεχείς ημέρες, ενώ και το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου, μπορεί να προτείνει δικό του υποψήφιο.

    [14] Κόσμος

    Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ευρώπη

    7/2/2006 6:26:00 μμ

    Πηγή: NET

    Σοβαρά προβλήματα από τα χιόνια και το πολικό ψύχος συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Ιταλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ρωσία, και συγκεκριμένα σε κάποιες περιοχές της Σιβηρίας, το θερμόμετρο έφτασε στους -52 βαθμούς Κελσίου. Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Τουρκία, όπου παραμένουν αποκλεισμένα εκατοντάδες χωριά, ενώ, κλειστή παραμένει και η οδική αρτηρία που οδηγεί προς την Ελλάδα.

    Τεράστιο το πρόβλημα για τους άστεγους

    Μπορεί στην Κωνσταντινούπολη και στις γύρω περιοχές να χιονίζει, εν τούτοις τα σημαντικότερα προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα στα ανατολικά, όπου εκατοντάδες χωριά είναι αποκλεισμένα.

    Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, ένας εκ των οπίων άφησε τη τελευταία του πνοή στο δρόμο. Φονικές είναι και οι χιονοστιβάδες στην ανατολική Τουρκία, καθώς δύο άνθρωποι καταπλακώθηκαν από τόνους χιονιού.

    Και η Ρωσία παραμένει στο "ψυγείο". Με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -28 βαθμούς Κελσίου, η Μόσχα περνά ένα από τους δυσκολότερους χειμώνες των τελευταίων ετών. Οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο οικονομίας στα βιομηχανικά καύσιμα και την ηλεκτροδότηση.

    Στην Ιταλία, η θερμοκρασία στις κεντρικές και βόρειες περιοχές η θερμοκρασία έχει πέσει στους -14. Το χιόνι πέφτει ασταμάτητα Μια γυναίκα πέθανε από το κρύο σε προάστιο του Μιλάνου, ενώ, οι κακές καιρικές συνθήκες προφανώς είναι η αιτία για το τραγικό δυστύχημα λεωφορείου σε δρόμο κοντά στη Ρώμη, όπου βρήκαν το θάνατο 12 Τούρκοι τουρίστες.

    Παγωνιά και στην Ουκρανία όπου τον τελευταίο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους 738 νεκρούς ενώ εκατοντάδες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με βαρύτατα κρυοπαγήματα. Στους 140 ανέρχονται οι νεκροί από το ψύχος και στην Πολωνία

    Στη Γερμανία, κατέρρευσε η οροφή ενός καταστήματος στη πόλη Τούνινγκ της Βαυαρίας, τη στιγμή που σε αυτό βρίσκονταν άνθρωποι.

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

    [15] Μ. Ανατολή

    Χειρκρότησε την παραπομπή στο ΣΑ του ΟΗΕ

    Προειδοποιεί το Ιράν ο Μπλερ

    7/2/2006 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Προειδοποιήσεις στο Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα απηύθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, τονίζοντας, ότι αν η χώρα δε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της διεθνούς κοινότητας θα κάνει "ένα πολύ, πολύ σοβαρό λάθος". Επίσης χαρακτήρισε "σημαντικό πρώτο βήμα" την απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να παραπέμψει τον φάκελο του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. "Θα πρέπει να κάνουμε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας για το πώς θα προχωρήσουμε. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες", πρόσθεσε ο Μπλερ επισημαίνοντας, ότι μια στρατιωτική ενέργεια "δεν είναι στην ημερησία διάταξη". Σύμφωνα με τον ίδιο "το Ιράν θα κάνει ένα πολύ σοβαρό λάθος αν θεωρήσει ότι η διεθνής κοινότητα θα του επιτρέψει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα". Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την "επαγρύπνηση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Τεχεράνης.

    Επεκρίσεις και για τον Αχμαντινετζάντ

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε, ακόμη, ότι οι δηλώσεις του Ιρανού Προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, που έθεσαν υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη του Ισραήλ, βλάπτουν την αξιοπιστία της χώρας του.

    "Όταν ο πρόεδρος του κάνει δηλώσεις όπως αυτές κατά του Ισραήλ, αυτό αυξάνει τις ανησυχίες για την πυρηνική ικανότητα του Ιράν. Όταν μάλιστα η χώρα αυτή προσπαθεί να εξάγει τρομοκρατία και της προσφέρει την υποστήριξη της σε όλη την περιοχή (της Μέσης Ανατολής), είναι ένα πρόβλημα. Όταν αναμιγνύεται στις υποθέσεις του Ιράκ, είναι ένα πρόβλημα. Όλα αυτά συνδεόμενα τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε ένα πυρηνικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται ως απλό ενεργειακό σχέδιο", κατέληξε ο Μπλερ.

    Συμφωνεί ο Πούτιν

    Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    Ο Πούτιν χαρακτήρισε "ισορροπημένη" την απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), με την οποία ζητήθηκε από την Τεχεράνη να αναστείλει όλες τις "ευαίσθητες πτυχές" του πυρηνικού του προγράμματος.

    Όπως τόνισε,Μόσχα στο θέμα αυτό "συνεργάζεται" και με την ευρωπαϊκή "τρόϊκα", Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, όπως και με την αμερικανική Κυβέρνηση.

    Σημειώνουμε, ότι η ΙΑΕΑ έχει ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα αυτό στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της την 6η Μαρτίου.

    [16] Οικονομία

    Οι συλλογικές συμβάσεις στο επίκεντρο

    Συνάντηση Αλαβάνου - ΟΤΟΕ

    7/2/2006 6:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τη στήριξή του στους αγώνες των τραπεζοϋπαλλήλων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το προεδρείο της ΟΤΟΕ. Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι "είτε κάνει την πάπια, είτε υπογείως στηρίζει τους τραπεζίτες", προσθέτοντας πως η απόφαση έξι τραπεζών να συνάπτουν ξεχωριστές συμβάσεις με το σωματείο των εργαζομένων "παραγνωρίζει και ποδοπατεί το Σύνταγμα, που προβλέπει τις κλαδικές, συλλογικές συμβάσεις". Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Τσουκαλάς, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Αλαβάνο για το θέμα και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους εργαζομένους, το λαό και τα κόμματα "να συσπειρωθούν και να δώσουν μία συνολική απάντηση στη συνολική επίθεση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, δείχνοντας ότι τέτοιου είδους σχεδιασμοί των τραπεζιτών και της Κυβέρνησης πρέπει να σταματήσουν". Όπως είπε ο κ. Τσουκαλάς, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, θα ενημερώσει τα κόμματα και τις άλλες ομοσπονδίες, ενώ μαζί με την ΓΣΕΕ θα αποφασίσει την Δευτέρα τις επόμενες κινήσεις των εργαζομένων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργία ξανά στις τράπεζες

    [17] Οικονομία

    Συνάντηση Αλογοσκούφη-Μονκς

    Για τις εργασιακές σχέσεις στην Ευρώπη

    7/2/2006 5:18:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με το γενικό γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Τζον Μονκς, συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις στην Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας. Τον κ. Μονκς κατά τη συνάντηση συνόδευε αντιπροσωπεία των προεδρείων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    [18] Νέα εξέλιξη στη δίκη Κεντέρη-Θάνου

    7/2/2006 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την εξαίρεση του Καναδού δικαστή Ιβ Φορτιέ από την συνέχιση της διαδικασίας εκδίκασης της υπόθεσης από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) των Ελλήνων Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, ζήτησε σύμφωνα με το ΒΒC ο δικηγόρος τους, Γρηγόρης Ιωαννίδης. O πρόεδρος Φορτιέ, είναι συνεργάτης Στίβεν Ντράιμερ, ο οποίος εργαζόταν για την WADA και είχε διατελέσει Γραμματέας στην εξέταση της υπόθεσης τον περασμένο Οκτώβριο όταν και διεκόπη για να ανακοινωθεί στη συνέχεια ότι θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου, καθώς υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Ο κ. Ιωαννίδης πάντως που κατέθεσε στο δικαστήριο και τον συμπληρωματικό φάκελλο με στοιχεία για την υπόθεση τόνισε ότι θα περιμένει εκ νέου την απόφαση του CAS για την αίτηση εξαίρεσης του κ. Φορτιέ, προέδρου επίσης του νομικού γραφείου που εκπροσωπεί την WADA στην έρευνα που γίνεται για τις καταγγελίες κατά του Αμερικανού ποδηλάτη Λανς Αρμοστρονγκ, στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας. Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης θα πρέπει πλέον να εξετάσει το θέμα που προέκυψε και σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου. Αν όμως γίνει δεκτή κι έχουμε αλλαγές στο τριμελές πάνελ, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα οριστεί και νέα ημερομηνία.

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Αθήνα βραβεύει τους κορυφαίους

    7/2/2006 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ραντεβού στην Αθήνα έκλεισαν για τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2006 τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος, που θα δώσουν το παρών τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου για το 2006. μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Την ανάληψη της εκδήλωσης που συγκεντρώνει πάνω της τα βλέμματα σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού είναι η επίσημη βράβευση από την FIFA και την παγκόσμια ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ανακοίνωσε και επίσημα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός . Παράλληλα με την καλύτερη ενδεκάδα του πλανήτη, συμφωνήθηκε στην λαμπερή τελετή να βραβευτεί και ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

    Τα ποδοσφαιρικά βραβεία Όσκαρ

    Οι κορυφαίοι άσοι της "στρογγυλής θεάς" θα αναδειχθούν μετά από ψηφοφορία που διοργανώνει η Παγκόσμια ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPRO). Η τελετή θα γίνει στην Αθήνα, ο χώρος, στον οποίο θα τελεστεί, θα γνωστοποιηθεί προσεχώς, ενώ η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2006. Ενα μήνα πριν από την τελική επιλογή της ιδανικής ενδεκάδας, θα δημοσιευθεί ένας κατάλογος με 55 ποδοσφαιριστές (πέντε για κάθε μία θέση της ενδεκάδας), εκ των οποίων θα επιλεγούν οι 11 κορυφαίοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις επιλογές τους, ψηφίζοντας μέσω SMS. Υπολογίζεται ότι την τελετή θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 320.000.000 σπίτια σε όλο τον κόσμο, με τους τηλεθεατές να πλησιάζουν το ένα δισεκατομμύριο.

    Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Media Parallel Group που απέκτησε τα δικαιώματα της διοργάνωσης, Ντέιβιντ Τσικλητήρας και Εντουαρντ Ανταμς, χαρακτήρισαν την εν λόγω διοργάνωση, αντίστοιχη με αυτή των χρυσών αγαλματιδίων της μεγάλης οθόνης: " Μπορείτε να αποκαλέστε αυτά τα βραβεία Οσκαρ του ποδοσφαίρου είπε ο κ. Τσικλητήρας, ενώ ο κ. Άντμας μετέφερε τις δηλώσεις δύο διεθνών ποδοσφαιριστών της Αγγλίας. "Ο Πολ Σκόουλς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε ότι η Αθήνα είναι ένας θαυμάσιος τόπος για την απονομή των βραβείων, ενώ ο Μάικλ Οουεν δήλωσε πως θα ήταν θαυμάσιο αν κέρδιζε το βραβείο του καλύτερου κυνηγού. Πέρυσι ψήφισαν 23.265 ποδοσφαιριστές, σε ένα σύνολο 38.000" υπογράμμισε ο κ. Άνταμς.

    Στην Ελλάδα οι προβολείς του ενδιαφέροντος

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου παρουσία του θρύλου του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο Εουσέμπιο, του ανεξάρτητου βουλευτή, Πέτρου Μαντούβαλου, του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΠΑΠ ΑΕ, Σωτήρη Κωστάκου και Βασίλη Νειάδα, αντίστοιχα, του α΄ αντιπροέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκωρα Μητρόπουλου των διεθνών Νικοπολίδη, Καψή, Τσιάρτα και πολλών Ελλήνων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στην προβολή της χώρας μας από τα διεθνή ΜΜΕ: "Η πρώτη σκέψη έχει να κάνει με την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Διοργανώσαμε με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, η εθνική μας έφερε το Κύπελλο από την Πορτογαλία, το 2005 κατακτήσαμε το Ευρωμπάσκετ... Η ελληνική τηλεόραση αποκτά το δικαίωμα της παγκόσμιας μετάδοσης του γεγονότος, που θα πραγματοποιηθεί σε μια χώρα ισχυρή και φιλόξενη, κέντρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου".

    Από την πλευρά του ο βασιλιάς της Μοζαμβίκης, όπως ήταν γνωστός ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" του 1965, Εουσέμπιο εξέφρασε την ελπίδα του η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη οργανωτική επιτυχία: "Χαιρετίζω τους υπεύθυνους και τους παίκτες που κέρδισαν το Euro 2004 και είναι θαυμάσιοι, εξαιρετικοί... Αγαπώ να βρίσκομαι στην Αθήνα, όπου έχω πολλούς φίλους. Πιστεύω ότι όλα θα οργανωθούν πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει μεγάλους παίκτες που παίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο" επεσήμανε το "μαύρο διαμάντι" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

    Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, οι διεθνείς Νικοπολίδης, Καψής, Τσιάρτας, ο οποίος παραμένει "ορφανός" από σύλλογος και ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί ομάδα στις επόμενες τρεις μέρες, που λήγει και η μεταγραφική περίοδος, θα αποχαιρετίσει για πάντα την μπάλα. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους όσοι υλοποίησαν την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης" δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας, ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης χαρακτήρισε "παγκόσμιο γεγονός αυτό το γκαλά, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού χρειάζεται τέτοιες διοργανώσεις για να νιώσει υπερήφανο. Η Αθήνα αρέσει στους παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Θα θέλαμε να τους δούμε από κοντά και να τους μιλήσουμε" υποστήριξε ο διεθνής πορτιέρο του Ολυμπιακού, ενώ ο συμπαίκτης τους στους "ερυθρόλευκους, Μιχάλης Καψής δεν ξέχασε και τους Ελληνες ποδοσφαιριστές:"Εύχομαι και ελπίζω στην καλύτερη ενδεκάδα να υπάρχει κι ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Ελλάδα ο καλύτερος του 2006

    [20] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Ελλάδα ο καλύτερος του 2006

    7/2/2006 12:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται για να επιβεβαιωθεί πλήρως το ότι η Ελλάδα θα αναλάβει μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο υφυπουργός αθλητισμού σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα, (12:45) σε κεντρικό ξενοδοχείο, θα ανακοινώσει και επισήμως την ανάληψη της διοργάνωσης για την τελετή βράβευσης του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου για το 2006. η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι εκείνη που συγκεντρώνει πάνω της τα βλέμματα σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού είναι η επίσημη βράβευση από την FIFA και την παγκόσμια ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

    [21] Πολιτισμός

    Από τις 25 Ιανουαρίου - 13 Μαρτίου

    Αναδρομική Έκθεση Βάσως Κυριάκη

    7/2/2006 1:37:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξελικτική πορεία και τις πτυχές του έργου της Βάσως Κυριάκη από το τέλος της δεκαετίας του 1950 έως σήμερα, θα έχουν μέχρι τις 13 Μαρτίου, οι φιλότεχνοι που θα επισκεφθούν την Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Μέλος της Ομάδας 4 + και της Ομάδας για την Επικοινωνία στην Τέχνη, αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο έως το 2004, η Κυριάκη αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της δημιουργικότητάς της στη διδασκαλία. Το εικαστικό της έργο διακρίνεται σε ζωγραφική και κατασκευές από ευτελή, μεταχειρισμένα υλικά, τα οποία τοποθετεί στις επιφάνειες των έργων της.

    Ώρες λειτουργίας: 9π.μ - 1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Σαββάτου και απογεύματος Κυριακής

    Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 51, Πλ. Κουμουνδούρου

    Πληροφορίες: 210-3231841, Εκπαιδευτικά Προγράμματα: 210-3313038, 210-3240472

    [22] Υγεία

    Επαναληπτικό εμβολιασμό συστήνουν οι γιατροί

    Έξαρση ιλαράς

    7/2/2006 4:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, με αφορμή την έξαρση ιλαράς που παρατηρείται τους τελευταίους τρεις μήνες στη βόρεια Ελλάδα. Περίπου 150 κρούσματα της ασθένειας έχουν καταγραφεί σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, ενώ, μόνο σε ένα νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας νοσηλεύτηκαν 100 περιστατικά. Η Εταιρεία χαρακτηρίζει τα κρούσματα μεμονωμένα και συστήνει στους παιδίατρους να κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το φαινόμενο οφείλεται στην απουσία επαναληπτικού εμβολίου, που πρέπει να γίνεται στο 5ο έτος ηλικίας και, λόγω της έξαρσης, συνιστούν να γίνει επαναληπτικός εμβολιασμός μέχρι το 3ο έτος. Τα συμπτώματα της ιλαράς είναι ήπια, όμως, πολλές φορές οι γονείς δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή, αφού νομίζουν πως πρόκειται για αλλεργία.

    Προσοχή στα συμπτώματα

    Η ιλαρά είναι οξεία εξανθηματική νόσος που οφείλεται στον ομώνυμο ιό, ο οποίος είναι ένας RNA ιός και ανήκει στην ομάδα των παραμυξοϊών. Κυρίως μεταδίδεται από το αναπνευστικό (με σταγονίδια που εκπέμπουν οι ασθενείς) και με αντικείμενα που μολύνθηκαν πολύ πρόσφατα, ενώ ο χρόνος επώασης είναι 9 -12 ημέρες.

    Τα συμπτώματα της ασθένειας, στα οποία πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι: πυρετός που διαρκεί 4 - 5 ημέρες, καταρροή και εξάνθημα που ξεκινά από το κεφάλι και σταδιακά "προχωρά" στον κορμό και τα πόδια.

    Η πρώτη δόση του εμβολίου για την αντιμετώπιση της ιλαράς πρέπει να γίνεται στο 15ο μήνα της ζωής, ενώ η δεύτερη, ειδικά φέτος, στο 2 - 3 έτος, λόγω της έξαρσης. Κανονικά γίνεται στο 4ο-5ο έτος.

    Εκτός από τον εμβολιασμό, καλό είναι οι γονείς να φροντίζουν ώστε τα παιδιά να αποφεύγουν το συγχρωτισμό.

    Σχετικά Links:

    Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία

    [23] Τεχνολογία

    "Βγήκε" από το web index της Google

    Στη blacklist η BMW

    7/2/2006 12:13:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ZDNET

    Στη μαύρη λίστα, του κορυφαίου δικτυακού τόπου αναζήτησης, της Google, μπήκε ο γερμανικός δικτυακός τόπος της BMW, για αθέμιτες πρακτικές. Μιλώντας σε ένα Blog, ο Matt Cutts, μηχανικός software της Google, εξήγησε ότι o δικτυακός τόπος της BMW καταπάτησε τους κανόνες της μηχανής αναζήτησης, μέσω μίας τεχνικής η οποία ξεγελούσε το σύστημα αξιολόγησης της. "Γέμιζαν" το κείμενο με τα keywords, που χρησιμοποιούσαν για το σύστημα αξιολόγησης με τις λέξεις "neuwagen", η οποία στα γερμανικά σημαίνει καινούριο αυτοκίνητο. Όταν όμως, ο χρήστης έκανε κλικ στο συγκεκριμένο link, μεταφερόταν αυτόματα σε μία εντελώς διαφορετική σελίδα με λιγότερο κείμενο και περισσότερες φωτογραφίες. "Πρόκειται για παραβίαση, των standards ποιότητας της Google. Πιο συγκεκριμένα της αρχής, "μην εξαπατάς τους χρήστες, παρουσιάζοντας διαφορετικό περιεχόμενο στις μηχανές αναζήτησης, από αυτό που παρουσιάζεις στους χρήστες". Για να καταχωρηθεί πάλι στη λίστα της Google, ο δικτυακός τόπος της BMW, θα πρέπει να σταματήσει τη συγκεκριμένη πρακτική και να κάνει νέα αίτηση στην εταιρεία.

    [24] Ζωής ...σΤάσεις

    Ψώνιζε στο Petit Tresor ρουχαλάκια για κορίτσια!

    Περιμένει μωρό η JLo;

    7/2/2006 1:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο πελαργός έρχεται για την Τζένιφερ Λόπες και τον Μαρκ Άντονι; Το "ερώτημα" αυτό, απασχολεί τις τελευταίες μέρες το Χόλιγουντ, μετά από ένα περίεργο περιστατικό, το οποίο, σύμφωνα με κάποιες φήμες, συνέβη σε ακριβό πολυκατάστημα του Χόλιγουντ για βρεφικά είδη. Οι πληροφορίες, θέλουν τη JLo, να κλείνει το πολυκατάστημα Petit Tresor (εκεί ψωνίζουν και άλλες διάσημες όπως η Spears και η Katie Holmes) για 45 λεπτά, για να κάνει τις αγορές της. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βγήκε από το μαγαζί, έχοντας ξοδέψει μία περιουσία για τα ρουχαλάκια και την προίκα ενός νεογέννητου. κοριτσιού. Ερωτηθείσα για το περιστατικό, εκπρόσωπος της Λόπες περιορίστηκε στην παρακάτω απάντηση: "Δεν είναι έγκυος".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 February 2006 - 17:54:16 UTC