Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ρόλο και όραμα
  • [02] Αποσύρθηκαν κράνη
  • [03] Ρεκόρ χιονόπτωσης
  • [04] Συνεδριάζουν Eurogroup και Ecofin
  • [05] Μπορεί και με κεφαλιά!
  • [06] Έτοιμο το σχέδιο της Σούπερ Λίγκα
  • [07] "Art in design now"
  • [08] Ένας βυζαντινός θησαυρός για τη Γενεύη

    [01] Πολιτική

    Στην Επιτροπή Μπαρόζο ο Γ. Παπανδρέου

    Με ρόλο και όραμα

    13/2/2006 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής Μπαρόζο για το μέλλον της Ευρώπης στο σύγχρονο κόσμο. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της συνόδου της Χαλκιδικής για την ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών. Στη συνάντηση που είχε με τον Ζοζε Μανουέλ Μπαρόζο εξετάστηκαν ο ρόλος της Ε.Ε για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το Μεσανατολικό υπό το φως της εκλογής της Χαμάς στις παλαιστινιακές εκλογές και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της αντιμετώπισης της γρίπης των πουλερικών. Ο κ. Παπανδρέου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τη δημοσίευση γελοιογραφιών του Μωάμεθ επισημαίνοντας την ανάγκη για ελευθερία έκφρασης και το σεβασμό των πεποιθήσεων του μουσουλμανικού κόσμου. Ερωτηθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ήδη αποφάσεις του κόμματος για το εν λόγω ζήτημα.

    [02] Κοινωνία

    Λόγω ακατάλληλων προδιαγραφών

    Αποσύρθηκαν κράνη

    13/2/2006 6:45:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τα κράνη μοτοσικλετιστών μπήκαν στο επίκεντρο των ελέγχων των συνεργείων του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι απέφεραν πρώτους καρπούς με αποτέλεσμα τη δέσμευση προϊόντων που δεν τηρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή απέσυρε προληπτικά από τα ράφια των καταστημάτων:

    100 τεμάχια (με κωδικό 48130, FULL FACE MD 202 TRACTION) από υποκατάστημα της ΑLΕX PAK στο Περιστέρι. Παράλληλα, δόθηκε εντολή απόσυρσης του εν λόγω τύπου κρανών από όλα τα υποκαταστήματα της εταιρείας, η οποία συμμορφώθηκε άμεσα. 9 τεμαχίων (με κωδικό ΜΑΧ) και 8 τεμαχίων (με κωδικό HELMETS MODEL HF-01) από το κατάστημα Πρόδρομος Τουρτόγλου (Αγ. Φιλίππου 3, Μοναστηράκι) 6 τεμαχίων (με κωδικό JM 57-58 MODEL HF-01) από το κατάστημα Πεταλάς Ι. Πεταλά Ε. ΟΕ (Αγ. Φιλίππου 4, Μοναστηράκι) 22 τεμαχίων (με κωδικό SUNNY HP 101) από το κατάστημα Πεταλάς Σ. κ ΣΙΑ ΟΕ (Αγ. Φιλίππου 3, Μοναστηράκι).

    Ο Γεν. Γραμματέας Καταναλωτή κ. Θανάσης Σκορδάς επέστησε την προσοχή των καταναλωτών στη σήμανση πιστοποίησης που πρέπει να φέρουν τα κράνη και ειδικότερα το διεθνές σύμβολο Ε, μέσα σε κύκλο, συνοδευμένο από τον ειδικό αριθμό της χώρας που έχει εκδώσει την έγκριση τύπου, του αριθμού έγκρισης και του σειριακού αριθμού παραγωγής. Όσο για τα υπόλοιπα σύμβολα που απαντούν πάνω στα κράνη, σημαιώνεται ότι το J αναφέρεται στην απουσία καλύμματος του κάτω μέρους του προσώπου, ενώ τα σύμβολα P ή NP, που επίσης συναντώνται, στο εάν το υπάρχον κάλυμμα του κάτω μέρους του προσώπου είναι προστατευτικό ή όχι. Ανάλογη σήμανση πρέπει να φέρουν και τα διαφανή προστατευτικά ενόρασης τους (VISORS).

    Γενικότερα, όπως υπογράμμισε ο κ. Σκορδάς τα κράνη πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις και προδιαγραφές του κανονισμού R22 του ΟΗΕ και να έχει εκδοθεί "δελτίο κοινοποίησης έγκρισης τύπου" από το υπουργείο Μεταφορών το οποίο σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, θα προχωρήσουν στην έκδοση υπουργικής απόφασης για την απαγόρευση της κατασκευής, εισαγωγής, εμπορίας και διάθεσης κρανών που δεν συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές και κατά των παραβατών θα επιβάλλονται κυρώσεις.

    Σχετικά Links:

    Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    [03] Κόσμος

    68 πόντοι χιόνι στο κέντρο της Ν, Υόρκης

    Ρεκόρ χιονόπτωσης

    13/2/2006 10:36:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σφοδρές χιονοπτώσεις-οι χειρότερες των τελευταίων 60 ετών - σαρώνουν τις αμερικανικές βορειοανατολικές πολιτείες με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού στην Νέα Υόρκη να έχει ξεπεράσει τα 68 εκατοστά , να παραλύσουν οι αεροπορικές συγκοινωνίες και 200.000 άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στο περίφημο Σέντραλ Πάρκ, το ύψος του χιονιού έφτασε τα 68,3 εκατοστά ,όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Το προηγούμενο ρεκόρ χιονόπτωσης ήταν τον Δεκέμβριο του 1947 όταν το ύψος του χιονιού στη Νέα Υόρκη είχε φτάσει τα 67 εκατοστά.

    Λόγω των χιονοπτώσεων παρέλυσαν οι αεροπορικές συγκοινωνίες στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις των βορειοανατολικών αμερικανικών πολιτειών- στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και την Ουάσινγκτον. Τα αεροδρόμια έκλεισαν χθες το πρωί προκαλώντας πλήρη αποδιοργάνωση και καθυστερήσεις ή ματαιώσεις εκατοντάδων πτήσεων. Περίπου 220.000 άτομα στη Βιρτζίνια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ,όπως ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής επιχείρησης ηλεκτρισμού.

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ απηύθυνε έκκληση μέσω των τηλεοπτικών δικτύων στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

    Μεγάλα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καθώς πολλά δέντρα έχουν πέσει στις γραμμές από το βάρος του χιονιού. Οι χιονοπτώσεις συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα ,γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση.

    [04] Οικονομία

    Τρίτη και Τετάρτη στις Βρυξέλλες

    Συνεδριάζουν Eurogroup και Ecofin

    13/2/2006 9:43:00 μμ

    Η στρατηγική της Λισαβόνας, τα προγράμματα σταθερότητας και ανάπτυξης του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Αυστρίας και η έκθεση για τη γήρανση του πληθυσμού θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στα Συμβούλια Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (Eurogroup και Ecofin) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη. Τη χώρα μας εκπροσωπεί ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος αναχώρησε για τις Βρυξέλλες. Τις συνομιλίες των Ευρωπαίων υπουργών ,Οικονομίας και Οικονομικών θα απασχολήσουν επίσης το "κείμενο βασικών θεμάτων" ενόψει του εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το κείμενο αυτό το κατήρτισε η αυστριακή Προεδρία κατόπιν διαβουλεύσεως με την Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή και την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής.

    Η γήρανση του πληθυσμού

    Ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι και εκείνο της γήρανσης του πληθυσμού, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, απευθύνοντας έκκληση προς τα κράτη μέλη να προωθήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως την αναμόρφωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών συστημάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος που συνεπάγεται για τα δημόσια οικονομικά τους.

    Σύμφωνα με την έκθεση που υπέβαλαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής προς το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, με προβλέψεις και εκτιμήσεις για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών και δημογραφικών μεγεθών των "25" μέχρι το 2050 και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα προβλέπεται ότι μέχρι το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα έχει μειωθεί από 11 εκατ. που είναι σήμερα σε 10,7 εκατ., ενώ το προσδόκιμο ζωής θα έχει αυξηθεί από τα 76,4 χρόνια για τους άνδρες σήμερα σε 81,1 και για τις γυναίκες από 81,4 σήμερα σε 85,9. Για τους "25" το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί από 75,4 για τους άνδρες σήμερα σε 81,7 το 2050 και για τις γυναίκες από 81,5 σε 86,6 το 2050.

    Παράλληλα, ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της χώρας μας (ηλικίας 15-64 ετών) θα μειωθεί από το 67,7% του συνολικού πληθυσμού σήμερα στο 54,7% το 2050 και τα άτομα τρίτης ηλικίας (άνω των 65 ετών) θα αυξηθούν από το 17,9% του συνολικού πληθυσμού σήμερα στο 33,1% το 2050. Αυτά σημαίνουν ότι οι Ελληνες άνω των 65 ετών, που σήμερα αναλογούν στο 26,4% του συνόλου των εργαζομένων, το 2050 θα αναλογούν στο 60,4%. Στην ΕΕ θα ανέλθουν από το 24,5% στο 51,4% αντιστοίχως.

    Αναμενόμενο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι ότι θα αυξηθούν οι δημοσιονομικές πιέσεις που αφορούν τις συντάξεις, την υγεία και την περίθαλψη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του 2001, οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα για τις συντάξεις ανήλθαν στο 12,1% του ΑΕΠ, ενώ επισημαίνεται ότι στην έκθεση δεν υπάρχουν στοιχεία για την εξέλιξή τους τα επόμενα χρόνια.

    Σύμφωνα με την έκθεση, μεγάλες αυξήσεις των δημοσίων δαπανών για τις συντάξεις αναμένονται το 2050 στην Ουγγαρία (+6,7% του ΑΕΠ), τη Σλοβενία (7,3%) και την Κύπρο (12,9%), ενώ στην ΕΕ θα αυξηθούν κατά μέσο όρο με ρυθμούς 4%. Για την Ελλάδα αναφέρεται ότι οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία θα αυξηθούν από 5,1% του ΑΕΠ σήμερα σε 6,3% το 2050.

    Η ανάγκη να ληφθούν μέτρα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική λόγω των προβλέψεων για τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής και εφόσον οι οικονομικές πολιτικές παραμείνουν αμετάβλητες στο μέλλον, ο εν δυνάμει ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, από το 3,7% που είναι σήμερα, αναμένεται να μειωθεί στο 1,1% το 2050. Στην ΕΕ ο εν δυνάμει ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, από το 2,4% που είναι σήμερα, αναμένεται να μειωθεί στο 1,2% το 2050. Η αύξηση αυτή από σήμερα μέχρι το 2010 θα είναι 2,2%, ενώ μεταξύ 2030-2050 θα είναι 1,3%. Τέλος, το ποσοστό απασχόλησης αναμένεται να αυξηθεί στην Ελλάδα από το 59,9% σήμερα στο 65,1% το 2050.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μπορεί και με κεφαλιά!

    13/2/2006 11:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τρεις βαθμούς έφυγε και από τα Άνω Λιόσια ο Ολυμπιακός που επικράτησε του Ακράτητου με 1-0 χάρη σε γκολ του Ριβάλντο, όχι με φάουλ, αλλά με κεφαλιά! Οι Πειραιώτες διατηρήθηκαν έτσι στους έξι βαθμούς εμπρός από την ΑΕΚ και συνεχίζουν χωρίς απώλειες στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός που είχε τέσσερα δοκάρια βρήκε τον "λυτρωτή" και πάλι στο πρόσωπο του Ριβάλντο, ο οποίος στο 68' από ένα κόρνερ του Γεωργάτου με κεφαλιά σημείωσε το γκολ της νίκης. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα χάνοντας την μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο παιχνίδι, μόλις στο 14' με τον Σκούφαλη το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Νικοπολίδης. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός σταδιακά ανέβασε τον ρυθμό και την απόδοσή του και πήρε τον έλεγχο.

    Στο 35' ο Μαυρογενίδης αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Πατσατζόγλου και ένα λεπτό αργότερα ο Πένια αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο παίκτης του Ακράτητου μάλιστα μόλις τρία λεπτά νωρίτερα ήταν που είχε δει και την πρώτη κίτρινη. Τα δοκάρια για τον ολυμπιακό πάντως άρχισαν στο δεύτερο μέρος. Στο 49' ο Στολτίδης με κεφαλιά άνοιξε τον "χορό". Ο Οκκάς στο 57' είχε το δεύτερο δοκάρι και τα άλλα δύο ήρθαν μετά το γκολ. Το ένα με τον γεωργάτο στο 82' μέσα από την περιοχή και με τον Ντάνι να πιάνει ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 86'.

    Διαιτητής: Νικολαϊδης (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες: Πένια, Τζημόπουλος - Κωνσταντίνου Κόκκινες: 36' Πένια (2η κίτρινη)

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Αποστολάκης, Παγώνης, Ντιένγκ, Μπαντάς (84' Μακέ), Πένια, Μαρινέσκου, Τζημόπουλος, Σκούφαλης (73' Ντε Φραντσέσκο), Σάνσινγκ (61' Γκουστάβο), Λεντέσμα. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (36' Πατσατζόγλου), Γεωργάτος, Σούρερ, Ανατολάκης (73' Πάντος), Στολτίδης, Μπαμπανγκίντα (82' Ντάνι), Οκκάς, Κωνσταντίνου, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμο το σχέδιο της Σούπερ Λίγκα

    13/2/2006 10:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Συνάντηση των εκπροσώπων των ΠΑΕ της Α' Εθνικής, για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισα, Κώστας Πηλαδάκης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, Ηλίας Δαμήλος. Κατά την αποχώρησή τους δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις, ωστόσο αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ολοκλήρωσαν πλέον το σχέδιο για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκα και -εκτός απροόπτου- την Πέμπτη θα γίνει η παρουσίαση, ενώ θα σταλεί στην ΕΠΟ, στην ΕΠΑΕ και στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

    [07] Πολιτισμός

    Στην Πινακοθήκη "Ψυχάρη 36"

    "Art in design now"

    13/2/2006 9:41:00 μμ

    Oμαδική έκθεση εικαστικών με αντικείμενα τέχνης με κοινό σημείο αναφοράς το ότι αποτελούν στοιχεία μιας σύγχρονης έκφρασης που ενσωματώνεται στο σύγχρονο design της κατοικίας ή του χώρου εργασίας, παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη "Ψυχάρη 36", από 13 έως 25 Φεβρουαρίου.

    Η έμπνευση των καλλιτεχνών προέρχεται από ποικίλες πηγές ανάλογα με την προσωπικότητα και την εικαστική κατεύθυνση του κάθε δημιουργού. Έτσι μπορεί να είναι : τυχαία αντικείμενα, άχρηστα ή παραπεταμένα υλικά, φυσικά μοτίβα που δένουν με όλα τα υλικά, από το γυαλί, το μπρούτζο μέχρι το πλέξιγκλάς. Δεν λείπουν στις δημιουργίες οι κλασσικές εκφράσεις με λάδι σε καμβά και σε παλιά ξύλα που όμως αποπνέουν τη λιτότητα της αρχέγονης κυκλαδικής τέχνης, ενώ σε όλα αυτά προστίθεται και μια μοναδική συλλογή από χειροποίητα ζωγραφιστά καπάκια από παλιές κασέλες του 18ου και 19ου αιώνα.

    Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Πασχάλης Αγγελίδης, Διαμαντής Αϊδίνης, Μίνα Βαλυράκη, Ερριέτα Βορδώνη, Στέλιος Γαβαλάς, Μόνικα Διαμαντοπούλου Ανδρή, Παναγιώτης Κιούρτσης, Πέτρος Κορωναίος, Θεόδωρος Μανωλίδης και Θανάσης Παπαθεοδώρου.

    Την έκθεση επιμελείται η Λιάνα Σκουρλή.

    Πινακοθήκη "Ψυχάρη 36" στην οδό Ψυχάρη, 36 (Κυπριάδου), Τηλ. 210 223 1900 Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10π.μ.-2,30μ.μ. και 6μ.μ.-9,30μ.μ Κυριακή και Δευτέρα απόγευμα κλειστά.

    [08] Πολιτισμός

    Ένας βυζαντινός θησαυρός για τη Γενεύη

    13/2/2006 9:25:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εγκαινιάσθηκε στη Γενεύη, στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, έκθεση βυζαντινών έργων, με τίτλο "Ένας βυζαντινός θησαυρός για τη Γενεύη", που αποτελεί τη συλλογή της Ζανέτ Ζάκος, χήρας του Γεωργίου Ζάκου. Ο Γ. Ζάκος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν ένας από τους πλέον φημισμένους εμπόρους έργων τέχνης, εγκατεστημένος στη Βασιλεία.

    Η Ζανέτ Ζάκος, μέσα σε τρεις δεκαετίες δημιούργησε ένα εκλεκτό σύνολο ασημικών, κεραμικών και μπρούτζινων αντικειμένων. Ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύνολο 450 μολύβδινων σφραγίδων - εκ των οποίων δύο χρυσές αυτοκρατορικές - από τη συλλογή του Γεωργίου Ζάκου, που μελετά το Νομισματικό Τμήμα του Μουσείου, η κα Μαρία Campagnolo - Ποθητού, σε συνεργασία με τον επιμελητή Matteo Campagnolo.

    Τον Δεκέμβριο του 2002, η Ζανέτ Ζάκος, δώρισε τη συλλογή αυτή στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης και παράλληλα χρηματοδότισε την επιστημονική μελέτη και δημοσίευση της συλλογής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο μουσείο να γίνει πόλος ερεύνης του βυζαντινού πολιτισμού.

    Η αίθουσα του Μουσείου που φιλοξενεί την έκθεση διαμορφώθηκε με την φροντίδα της Υπεύθυνης Επιμελήτριας του Μουσείου, Marielle Martiniani - Reber και πήρε το όνομα της συλλέκτριας - δωρήτριας. Σύμφωνα με τους όρους της δωρεάς, η έκθεση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον δέκα ετών.

    Σχετικά Links:

    "Ένας βυζαντινός θησαυρός για τη Γενεύη"


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 February 2006 - 21:51:28 UTC