Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαμόγελα και συγκίνηση
  • [02] Στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός
  • [03] Αντιδράσεων συνέχεια
  • [04] Στην πολιτική ηγεσία ο Κατσάβ
  • [05] Συνάντηση Αλαβάνου - δικαστών
  • [06] Κατ' οίκον έρευνα
  • [07] Αποσύρεται αλεύρι
  • [08] Ανοίγουν οι λογαριασμοί Μπουρμπούλια
  • [09] Δεμένα τα πλοία
  • [10] Στην ανακρίτρια ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
  • [11] Καλυτερεύει ο καιρός
  • [12] Ανακαλούνται μίξερ της Philips
  • [13] Ανέβασε τους τόνους η Ράις
  • [14] Σύντομα η συνάντηση Ανάν-Παπαδόπουλου
  • [15] Κλείνει η ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής"
  • [16] Φρίκη δίχως τέλος
  • [17] Κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση
  • [18] Ποιες εφορίες είναι κλειστές
  • [19] Δεν προπονήθηκε ο "Καίσαρας" της ΑΕΚ
  • [20] Σε απολογία Ολυμπιακός, Ακράτητος
  • [21] Νίκη-ανάσα ο Γυμναστικός
  • [22] Έχασε έδαφος η Εθνική
  • [23] Ανοικτή η πόρτα της "σελεσάο" για "Ρίμπο"
  • [24] Λ. Γκαρσία ο "λυτρωτής"
  • [25] "H Μουσική Εκπαίδευση στην Ελλάδα"
  • [26] Έξτρα μέτρα για την γρίπη
  • [27] Στην καρδιά της Ευρώπης ο ιός
  • [28] Πρωταθλητές μικροβίων!
  • [29] "Οι γκέι δεν είναι πρωταγωνιστές"

    [01] Πολιτική

    Στις τελετές παράδοσης - παραλαβής

    Χαμόγελα και συγκίνηση

    15/2/2006 11:31:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2006 5:28:59 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Συνεννόηση, συλλογικότητα και ενιαίο πολιτικό λόγο ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τα μέλη της Κυβέρνησης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του, μετά το χθεσινό ανασχηματισμό. Οι νέοι Υπουργοί ορκίσθηκαν στις 10 το πρωί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ενώ στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Καραμανλής ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής. Έμφαση δίδεται στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, στη σύγκρουση με τη διαφθορά, τη στρατηγική του κοινωνικού κέντρου αλλά και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής με γνώμονα τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων. Νωρίτερα, σε κλίμα συγκίνησης είχαν ολοκληρωθεί οι τελετές παράδοσης και παραλαβής σε οκτώ Υπουργεία, ενώ δεν έλειψαν οι πολιτικές αιχμές κυρίως από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που αποχώρησε από το Υπουργείο Απασχόλησης.

    Υπουργείο Εξωτερικών

    Στις δυνατότητες της Ελλάδας και την καλύτερη αξιοποίηση της διπλωματικής υπηρεσίας, αναφέρθηκε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου από τον Πέτρο Μολυβιάτη. Ο κ. Μολυβιάτης τόνισε την ισχυρή παρουσία της νέας Υπουργού και αναφέρθηκε στα μεγάλα εθνικά θέματα που χειρίστηκε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη στον χαιρετισμό της τόνισε ότι η εξωτερική μας πολιτική έχει συνέχεια, συνέπεια, είναι πάνω από πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες και έχει ως γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον. Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ακόμα πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη και υπενθύμισε πως οι προτεραιότητες του Υπουργείού Εξωτερικών θα είναι τα μεγάλα εθνικά θέματα, το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η αναβαθμισμένη πολιτική στο χώρο των Βαλκανίων. Η κ. Μπακογιάννη ευχαρίστησε ιδιαίτερο τον Πέτρο Μολυβιάτη για την μεγάλη προσφορά του στην πολιτική της Ελλάδα και τον χαρακτήρισε πολύτιμο σύμβουλό της στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

    Από την πλευρά του ο κ. Μολυβιάτης καλωσόρισε την πρώτη Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών ενώ επισήμανε ότι τα δυο τελευταία χρόνια πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει στην εξωτερική μας πολιτική. Βελτιώσαμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δώσαμε τη δυνατότητα στον κυπριακό λαό να αποφασίσει ελεύθερα για την τύχη του, καταστήσαμε όλα τα ελληνοτουρκικά ευρωτουρκικά και διασφαλίσαμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με το όνομα ΠΓΔΜ. Ο κ. Μολυβιάτης τέλος υπογράμμισε ότι δεν επιτρέψαμε ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ την χαλκίδευση των εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων.

    Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

    Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο απερχόμενος Υπουργός Δημοσίας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, στην τελετή παράδοσης -παραλαβής.

    Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και το προσωπικό του Υπουργείου για την άψογη συνεργασία, ανέφερε ότι διόρθωσε πολλά πράγματα στον εαυτό του τα τελευταία δυο χρόνια και μίλησε για καλές και κακές στιγμές επισημαίνοντας ότι τον δικό του απολογισμό θα τον κάνει μετά το τέλος της τετραετίας, γιατί "το έργο είναι αθροιστικό", ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του νέου υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα..

    Ο νέος υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρωθυπουργό που του εμπιστεύθηκε ένα τόσο νευραλγικό πόστο και χαρακτήρισε τον εαυτό του τιμώμενο που διαδέχεται το Γιώργο Βουλγαράκη τον οποίο αποκάλεσε ευδοκίμως υπηρετήσαντα. Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο κ. Πολύδωρας είπε ότι αυτοί θα είναι από σήμερα η οικογένειά του και τόνισε ότι οι αρχές του είναι η δημοκρατική νομιμότητα, η αξιοσύνη και η εντιμότητα, κριτήρια που θα πρέπει να τα έχουν όλοι υπόψη τους στο Υπουργείο.

    Ο νέος Υπουργός κατέληξε με το αρχαίο ρητό "Άρχων ανθρώπων άρχοι και ουκ αεί άρχοι", δηλαδή εξουσιάζεις ανθρώπους αλλά όχι για πάντα, θέλοντας να δώσει με αυτό τον τρόπο τον νόημα των προσωπικών του αρχών.

    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας

    Με συγκίνηση παρέδωσε το Υπουργείο Υγείας στο νέο υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο ο απερχόμενος Νικήτας Κακλαμάνης, χαρίζοντας του ένα στιλό, ένα συμβολικό δώρο όπως είπε, με το οποίο ο νέος υπουργός θα υπογράψει το νομοσχέδιο για τις προμήθειες, το όποιο θα αλλάξει τα οικονομικά στον τομέα της Υγείας.

    Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι αυτά τα δύο χρόνια σημάδεψαν τη ζωή του και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τους εργαζόμενους του Υπουργείου, ενώ χαρακτήρισε ως τον πιο κατάλληλο άνθρωπο τον κ. Αβραμόπουλο για να καταλάβει την έννοια του ανθρωποκεντρικού συστήματος που είναι το ΕΣΥ. Ο τομέας της Υγείας, είπε, δεν αποτελεί προσωπικό στοίχημα, εδώ είναι στοίχημα της Κυβέρνησης και κυρίως του ελληνικού λαού να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να πάει πιο μπροστά.

    Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Κακλαμάνη η οποία όπως είπε έχει αναγνωριστεί δημόσια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο του θα αναγνωριστεί από τους πολίτες της Αθήνας. "Θα είναι για μένα μεγάλη χαρά να σε δω να περνάς το κατώφλι του δημαρχείου", είπε χαρακτηριστικά ενώ δεσμεύθηκε θα συνεχίσει στα χνάρια την πολιτική του υπουργείου με κέφι και ενθουσιασμού και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που του ανέθεσε αυτόν ευαίσθητο τομέα.

    Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Δεν έκρυψε την πικρία του για την αποχώρηση του από το Υπουργείο Απασχόλησης ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε αδικημένος από τον Πρωθυπουργό, σπεύδοντας παράλληλα να διευκρινίσει ότι αγαπά και στηρίζει τον Κώστα Καραμανλή.

    Κατά τη διάρκεια παράδοσης του Υπουργείου στο Σάββα Τσιτουρίδη ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πικραμένος και έκανε έναν απολογισμό ποταμό για το έργο του.

    Ο νέος υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε ότι θα συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο και η κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παναγιωτόπουλος θεωρεί ότι απομακρύνθηκε από την Κυβέρνηση λόγω εισήγησης του κ. Ρουσόπουλου προς τον Πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε "δεν άκουσα να λέει κάτι τέτοιο ο καθ όλα άξιος συνάδελφος" και κατέληξε: "δεν κάνω σχόλια για πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί".

    Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    Με στρατιωτικές τιμές έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Ο απερχόμενος Σπήλιος Σπηλιοτόπουλος τόνισε ότι μαζί με το Υπουργείο παραδίδει και τη σημαία της διαφάνειας, ενώ χαρακτήρισε γόνιμη τη συνεργασία που είχε τα δύο χρόνια της θητείας του με τους Υφυπουργούς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και διαβεβαίωσε ότι διαθέτουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, ικανές και αποτελεσματικές να υπηρετήσουν την άμυνα και ασφάλεια της χώρας.

    Ο νέος υπουργός, Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε ότι παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό του από έναν ηθικό και άξιο πολιτικό άνδρα. Αφού εξήρε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την εμπιστοσύνη του προς αυτές, ενώ αναφέρθηκε στο σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει και θα διαδραματίζει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στη συνεχή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων, μετά από συνεννόηση όλων των Υπουργείων και υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού.

    Στη συνέχεια ο κ. Σπηλιωτόπουλος δέχθηκε δώρα από τους υφυπουργούς Εθνικής Άμυνας και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, ενώ μικτό άγημα απέδωσε τιμές στον νέο Υπουργό.

    Υπουργείο Ανάπτυξης

    Σε θερμό κλίμα, έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου τη θέση του απερχόμενου υφυπουργού Γιώργου Σαλαγκούδη, αναλαμβάνει ο Αναστάσιος Νεράντζης, υπεύθυνος στον τομέα Ενέργειας.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, καλωσόρισε το νέο Υφυπουργό και μίλησε για το Γιώργο Σαλαγκούδη και την αποφασιστική συμβολή του στην προώθηση της ενεργειακής πολιτικής.

    Υπουργείο Πολιτισμού

    Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, παρέδωσε το μεσημέρι την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού στο νέο υπουργό, στον Γιώργο Βουλγαράκη, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και του υφυπουργού Πολιτισμού, Πέτρου Τατούλη.

    "Όταν ανέλαβα το Υπουργείο Πολιτισμού ,τόνισε ο Κ. Καραμανλής, πολλοί δεν περίμεναν την επιλογή αυτή, εγώ όμως ήθελα να καταδείξω ότι ο Πολιτισμός είναι πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Ο Πολιτισμός είναι κρίσιμο μέσο για την ανάπτυξη της χώρας μας". Στους 23 μήνες που παρέμεινε στο Υπουργείο Πολιτισμού ως πολιτικός προϊστάμενος ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι έγινε συγκροτημένη και επιτυχής δουλειά με πρώτη προτεραιότητα τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αναδείχθηκαν παγκοσμίως σε πολιτιστικό γεγονός, αλλά και με την προώθηση έργων τα οποία συμβάλλουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην προώθηση του Πολιτισμού στη χώρα μας.

    Η μεταστέγαση του Υπουργείου Πολιτισμού στο δήμο Ρέντη, η ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών στα Λιόσια, έκαναν πράξη, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, την αποκέντρωση που υπερασπίστηκε το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και σε άλλες δραστηριότητες και έργα που έχουν επιτευχθεί στο διάστημα αυτό, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός ανήκει στους Έλληνες και ότι ο ίδιος οραματίζεται μια Ελλάδα με πολιτισμό και παιδεία, με πολιτικό πολιτισμό, με κοινωνικό πολιτισμό. Αναφέρθηκε επίσης και στους 3.000 συμβασιούχους που γίνονται μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού. Ευχαρίστησε θερμά τη Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, τον Πέτρο Τατούλη και τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟ.

    Στην κατάμεστη αίθουσα του υπουργείου Πολιτισμού μίλησε και ο νέος Υπουργός που με τη σειρά του έκανε λόγο για μια εξαιρετική τιμή που του έγινε από τον κ. Καραμανλή να τον διαδεχθεί στο Υπουργείο.

    "Ο Πολιτισμός, είπε ο κ. Βουλγαράκης , αποτελεί σημείο αναφοράς, ένα θησαυρό που πρέπει εκτός άλλων να τον αναδείξουμε σε νέα πηγή εισοδημάτων για τη χώρα μας. Ο πολιτισμός οφείλει να είναι άρρηκτα δεμένος με Γράμματα, Τέχνες αλλά και με τη νοοτροπία μας". Και κατέληξε ότι στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ο πολιτισμός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. "Και αναλαμβάνω το πολιτικό βάρος αυτής της αποστολής".

    Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Τσιαρτσιώνης θα παραδώσει τα καθήκοντα στο νέο υπουργό Γιώργο Καλαντζή θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί.

    Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

    Διαρκή ενίσχυση της παραγωγικότητας και απόδοση έργου στους πολίτες ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Τόνισε ότι το κλειδί για την Κυβέρνηση είναι ο απόλυτος συντονισμός πρωτοβουλιών, δράσεων και καθηκόντων με τα συναρμόδια Υπουργεία.

    Ο Πρωθυπουργός ζήτησε διαρκή συνεργασία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και έκανε λόγο για τρεις λέξεις κλειδιά: συνεννόηση - συντονισμός - συλλογικότητα. "Ζητώ κοινό βηματισμό και ενιαίο πολιτικό λόγο", είπε χαρακτηριστικά ενώ ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να δώσουν τη μάχη των επιχειρημάτων μέσα και έξω από τη Βουλή, όπου αναπτύσσεται ο δημόσιος διάλογος.

    Ανάπτυξε τους τέσσερις άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση. Ο πρώτος είναι η στρατηγική αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, με συνταγματική αναθεώρηση, προσανατολισμός στις ανάγκες του πολίτη. Ο δεύτερος πολιτική συνεργασίας, σταθερότητας και ανάπτυξης με πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και λύση στο Κυπριακό σύμφωνα με τις αρχές της Ε.Ε. Τρίτο στρατηγική σύγχρονου κοινωνικού κέντρου. Στο σημείο αυτό είπε ότι η Κυβέρνηση δεν παίζει στο ταμπλό της πόλωσης και δεν πρόκειται να σταματήσει μπροστά στους όποιες δυσκολίες. Τέταρτο διακυβέρνηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας με μετωπική και ολική σύγκρουση με τη διαφθορά.

    "Θωρακίζουμε θεσμικά την Πολιτεία, στηρίζουμε τη Δικαιοσύνη και εφαρμόζουμε άμεσα", και ζήτησε την εφαρμογή των αλλαγών που νομοθέτησε η Κυβέρνηση ιδιαίτερα όσον αφορά τις ΔΕΚΟ, τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ,τις αποκρατικοποιήσεις και την εξωστρέφεια της ελληνικής Οικονομίας. Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός είπε ότι κανείς δεν πρέπει να λησμονεί τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τους πολίτες.

    Η ορκωμοσία

    Αμέσως μετά την ορκωμοσία οι νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί υπέγραψαν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας. Πρώτος υπέγραψε ο Κάρολος Παπούλιας και στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός. Η πένα με την οποία προσπάθησε να υπογράψει ο κ. Παπούλιας δεν λειτούργησε και ζήτησε μία άλλη.

    Καθ όλη τη διάρκεια της τελετής ο Βύρων Πολύδωρας και ο Θεόδωρος Κασσίμης έψαλαν μαζί με τους ιερείς. Ο αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους νέους Υπουργούς "συγχαρητήρια, δύναμη και καλή επιτυχία" στο έργο τους. Κάρολος Παπούλιας και Κώστας Καραμανλής είχαν έναν σύντομο διάλογο ενόψει του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο

    Η νέα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συνομιλώντας με δημοσιογραφους ανέφερε ότι ετοίμασε τις βαλίτσες της για να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι του στο Βερολίνο, ενώ έχει προγραμματίσει κι άλλα ταξίδια. Μετά την ορκωμοσία, οι υπουργοί κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την εθιμοτυπική φωτογραφία και στη συνέχεια για τα Υπουργεία τους

    Οι περισσότεροι Υπουργοί έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο περπατώντας, εκμεταλλευόμενοι και την χειμωνιάτικη λιακαδα. Πρώτη έφτασε η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά αμέσως μετά ο Γιώργος Βουλγαράκης και στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιδράσεων συνέχεια

    Η ώρα της παράδοσης

    Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

    Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

    Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων

    [02] Πολιτική

    Συνομιλίες με την Άγκελα Μέρκελ

    Στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός

    15/2/2006 1:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2006 6:48:26 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Για την γερμανική πρωτεύουσα αναχώρησε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από την Ντόρα Μπακογιάννη, στο πρώτο της ταξίδι με την ιδιότητα της Υπουργού Εξωτερικών. Ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ενώ τις συνομιλίες θα απασχολήσουν διμερή θέματα, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Ε.Ε., τα Βαλκάνια (ιδίως το καθεστώς του Κοσόβου και το Σκοπιανό), το Κυπριακό, την Εγγύς και Μέση Ανατολή (π.χ. το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η επικράτηση της Χαμάς στις παλαιστινιακές εκλογές), καθώς και την διεθνή τρομοκρατία, ενώ στην ατζέντα περιλαμβάνονται και οι διμερείς σχέσεις, με έμφαση στην ενεργειακή πολιτική.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, το πρόγραμμα προβλέπει 15λεπτο τετ α τετ Μερκελ - Καραμανλή, μία σύντομη κοινή συνέντευξη Τύπου και συνάντηση με δείπνο εργασίας των δύο αντιπροσωπειών. Πριν τις συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση γνωριμίας με τον Γερμανό ομόλογό της, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται το Βερολίνο. Τον περασμένο Μάιο είχε συνομιλίες με τον τότε καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ενώ η εν λόγω συνάντηση είναι η πρώτη επίσημη με την κ. Μέρκελ, που ανέλαβε τα ηνία πριν από περίπου τρεις μήνες.

    Την Πέμπτη, ο κ. Καραμανλής θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Δουβλίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Μπέρτι Άχερν.

    [03] Πολιτική

    Η αντιπολίτευση για τον ανασχηματισμό

    Αντιδράσεων συνέχεια

    15/2/2006 4:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2006 6:53:24 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αντιδράσεις και τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ίδια κυβέρνηση με ίδια αδιέξοδη πολιτική, η Αλέκα Παπαρήγα αρκέστηκε σε μία λακωνική δήλωση "ουδέν σχόλιον" ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος παρατήρησε ότι με τον ανασχηματισμό, διαπιστώνονται ατλαντικές και νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

    Κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο με τις χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ερωτούμενος σχετικά δήλωσε, ότι "Η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή παραμένει μια πολιτική αδιέξοδη, που δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σε θέματα ακρίβειας, ανεργίας και προστασίας βασικών δικαιωμάτων του", προσθέτοντας ότι στις εκλογές ο λαός θα αποφασίσει να καταδικαστεί η κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί.

    "Ο κ. Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του θα συνεχίσουν να βλάπτουν τον τόπο και να δημιουργούν αδιέξοδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, τονίζοντας ότι ο ανασχηματισμός δεν θα λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός για να ξεπεράσει ο κ. Καραμανλής τα αδιέξοδα και την απραξία της κυβέρνησής του και το ζήτημα των υποκλοπών.

    Τόνισε επίσης ότι με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει πορεία μεταρρύθμισης υπέρ του πολίτη, ενώ σχολιάζοντας εκ νέου τον ανασχηματισμό ανέφερε ότι πρόκειται για ανακύκλωση προσώπων, για εσωκομματικές διευθετήσεις και ισορροπίες της ΝΔ και ένα κυβερνητικό σχήμα μικρών οριζόντων χωρίς πνοή.

    Απατώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος "Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι η πολιτική των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση εγγυάται μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο, ένα καλύτερο αύριο για όλους. Αντιλαμβάνονται ότι με την άρνηση κάθε αλλαγής, με τον μηδενισμό και την ισοπέδωση, το ΠΑΣΟΚ δεν εννοεί να ξεφύγει από συντηρητικές νοοτροπίες και αδιέξοδες πρακτικές του χθες".

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβανος επανέλαβε ότι πρόκειται για "ανακάτεμα της τράπουλας με σημαδεμένα χαρτιά με την έννοια ότι είναι γνωστές οι πολιτικές". Και πρόσθεσε ότι "βλέπουμε πως μερικές αλλαγές στα υπουργεία δείχνουν μια μετακίνηση της κυβέρνησης σε ακόμα πιο ατλαντικές και νεοφιλελεύθερες κοινωνικά κατευθύνσεις".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χαμόγελα και συγκίνηση

    [04] Πολιτική

    Επαφές με Πρωθυπουργό και πολιτικούς αρχηγούς

    Στην πολιτική ηγεσία ο Κατσάβ

    15/2/2006 2:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2006 4:21:56 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και τους πολιτικούς αρχηγούς συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Μοσέ Κατσάβ, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας. Τις συνομιλίες με τον κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου απασχόλησαν το Μεσανατολικό και διμερή θέματα, ενώ μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Ακολούθως, ο Ισραηλινός Πρόεδρος είχε σειρά επαφών στο ξενοδοχείο όπου διαμένει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέκο Αλαβάνο, οι οποίοι του επεσήμαναν την ανάγκη συνέχισης των ειρηνευτικών προσπαθειών στη Μέση Ανατολή. Την Πέμπτη, ο κ. Κατσάβ θα ταξιδέψει μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αποτίσουν φόρο τιμής στους 50.000 Έλληνες Εβραίους που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Μεσανατολικό και διμερή θέματα στο επίκεντρο

    Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, συζήτησε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ τις πιθανές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, του παρουσίασε τις σκέψεις του κόμματός του για τα Βαλκάνια, την Κύπρο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την ανάγκη αναγνώρισής του από το Ισραήλ.

    Από την πλευρά της, η κ. Παπαρήγα επεσήμανε στον κ. Κατσαβ την πάγια θέση του ΚΚΕ να δημιουργηθεί "ανεξάρτητο, γνήσιο παλαιστινιακό κράτος", ενώ δήλωσε πως το κόμμα της θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στον παλαιστινιακό και τον ισραηλινό λαό και "να μην ενοχοποιηθεί ο λαός του Ισραήλ για την πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του".

    Τέλος, ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε στον Πρόεδρο του Ισραήλ τις θέσεις του κόμματός του και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το Μεσανατολικό, επισημαίνοντας ότι "η ειρήνη περνάει μέσα από την Ιερουσαλήμ". Επίσης, σημείωσε πως η νέα παλαιστινιακή Κυβέρνηση δεν πρέπει να ακολουθήσει πολιτική απομόνωσης και καταδίκασε κάθε ενέργεια αντισημιτισμού.

    Στο μεταξύ, η Νατάσα Καραμανλή και η σύζυγος του κ. Κατσάβ έκαναν βόλτα στην αρχαία Αθήνα: επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο της Ακρόπολης, τη στοά του Αττάλου και το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς στην Πλάκα, ενώ ολοκλήρωσαν τον περίπατό τους στα στενά της Πλάκας μέχρι τη Μητρόπολη.

    Με τον Παπούλια στη Θεσσαλονίκη

    Την συμπρωτεύουσα θα επισκεφθούν την Πέμπτη οι Πρόεδροι Ελλάδας και Ισραήλ.

    Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι θα αποτίσουν φόρο τιμής στους Έλληνες Εβραίους της πόλης στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα γίνει και η αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας.

    Στη συνέχεια, θα ξεναγηθούν στο Μουσείο Εβραϊκού Πολιτισμού, όπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, θα προσφέρει αναμνηστικό δώρο στον κ. Κατσάβ. Το μεσημέρι, οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε γεύμα προς τιμή τους, που θα παραθέσει στο Κυβερνείο ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Καλαντζής.

    Ακολούθως, ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ενώ ο κ. Κατσάβ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το απόγευμα θα μιλήσει στην Εβραϊκή Συναγωγή και θα ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνδετικός κρίκος το Πατριαρχείο

    [05] Πολιτική

    Στήριξη στο θεσμό της Δικαιοσύνης

    Συνάντηση Αλαβάνου - δικαστών

    15/2/2006 5:31:00 μμ

    Υπέρ της κάθαρσης και της διαφάνειας στη Δικαιοσύνη και κατά της διαπόμπευσής της, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, που συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο κ. Αλαβανος υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών και της λύσης βασικών προβλημάτων που, όπως είπε, υπάρχουν στις υποδομές, τη στελέχωση και το πέρασμα της πληροφορικής στους θεσμούς και τα όργανα της Δικαιοσύνης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, έκανε λόγο για σοβαρά προβλήματα και κάλεσε την Πολιτεία να μεριμνήσει, διότι "η λύση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης αποβαίνει προς όφελος του ελληνικού λαού".

    [06] Κοινωνία

    Στο σπίτι του Κώστα Τσαλικίδη

    Κατ' οίκον έρευνα

    15/2/2006 7:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Αυτοψία στο διαμέρισμα όπου έμενε ο Κώστας Τσαλικίδης, στον Κολωνό διενήργησε σήμερα ο Εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που έχει την επίβλεψη των ερευνών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έγιναν στη VODAFONE. Τον Εισαγγελέα περίμενε στο διαμέρισμα ο αδελφός του εκλιπόντος κ. Παναγιώτης Τσαλικίδης καθώς και ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θεμιστοκλής Σοφός. Όπως διαβεβαίωσε τον κ. Διώτη η οικογένεια του εκλιπόντος από την ημέρα του θανάτου του, δεν έχει πειραχθεί απολύτως τίποτα από το διαμέρισμα και τα προσωπικά αντικείμενα του. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου επί περίπου μία ώρα είχε συνεργασία με αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών θα ενημερώσει τους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και θα δεχθεί ερωτήσεις για θέματα που αφορούν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

    Επιβεβαίωνει τη ΝΕΤ η ERICSSON

    Χθες εξετάστηκαν κατ αντιπαράσταση, ενώπιον της Αρχής Διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, τεχνικοί των εταιρειών ERICSSON και VODAFONE και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά προέκυψε διαφωνία σχετικά με την ευθύνη προστασίας των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

    Την ίδια ώρα η εταιρεία ERICSSON, για πρώτη φορά από την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών, με γραπτή της ανακοίνωση απάντησε στις ερωτήσεις της ΝΕΤ για την ύπαρξη και λειτουργία του συστήματος νομίμων συνακροάσεων και τον τρόπο με τον οποίο παρακάμφθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

    Επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη μέσω των ειδήσεων της ΝΕΤ την Κυριακή του Interception Managment System, δηλαδή του άκρως εμπιστευτικού οδηγού χρήσης του συστήματος νομίμων συνακροάσεων της εταιρίας, η ERICSSON, παραδέχεται την ύπαρξη πλήθους συστημάτων προστασίας του λογισμικού και εντοπισμού οποιασδήποτε παράνομης χρήσης, αλλά τονίζει πως η αποκάλυψη των υποκλοπών δεν ήταν δυνατή από την πλευρά της, μεταβιβάζοντας έμμεσα την ευθύνη στη VODAFONE.

    Οι οδηγίες του συστήματος συνακροάσεων της εταιρίας που αποκάλυψε κατ΄ αποκλειστικότητα η ΝΕΤ, φωτίζουν μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική πτυχή των πρόσφατων αποκαλύψεων. Οι μυστηριώδεις μέχρι σήμερα σημειώσεις του Κώστα Τσαλικίδη συνδέονται για πρώτη φορά με τις υποκλοπές.

    Στο σχέδιο του Τσαλικίδη επισημαίνεται η λειτουργία του διακόπτη πολλαπλών συνδέσεων ΑΧΕ, ο οποίος έχει κομβικό ρόλο για τον εντοπισμό και την καταγραφή των τηλεφώνων πού πρόκειται να υποκλαπούν.

    Πάντως ειδικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι το παράνομο λογισμικό που έκανε όλη τη ζημιά, εφόσον μελετηθεί προσεκτικά έχει να αποκαλύψει πολλά και σημαντικά για τους δράστες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον εισαγγελέα τα τηλέφωνα του Τσαλικίδη

    [07] Κοινωνία

    Αποσύρεται αλεύρι

    15/2/2006 6:06:00 μμ

    Αποσύρεται από την αγορά αλεύρι καλαμποκιού βιολογικής καλλιέργειας, συνολικής ποσότητας 900 κιλων, με την εμπορική ονομασία Trofino, στο οποίο ανιχνεύθηκαν μυκοτοξίνες. Το αλεύρι διατίθεται σε πακέτα των 500 γρ., με ημερομηνία λήξης 30/12/2006 και παρτίδα Lot No. L5005. Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για την ανίχνευση των μυκοτοξινών στο αλεύρι, το οποίο διακινήθηκε μέσω της ελληνικής εταιρείας EBIK A.E. στην ελληνική εταιρεία Αφοί Αργυράκη ΑΕΒΕ. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις επιχειρήσεις άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας με δική τους ευθύνη από την ελληνική αγορά και η άμεση ενημέρωση του φορέα σχετικά με τη διάθεση του προϊόντος. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία Αφοί Αργυράκη ΑΕΒΕ, ποσότητα 742 κιλών βρέθηκε στις αποθήκες της εταιρείας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την απόσυρση του προϊόντος από τα ράφια των καταστημάτων. Ο ΕΦΕΤ συνιστά στο καταναλωτικό κοινό να μην καταναλώνει το συγκεκριμένο προϊόν.

    [08] Κοινωνία

    Νέα αναβολή στο Παρίσι

    Ανοίγουν οι λογαριασμοί Μπουρμπούλια

    15/2/2006 4:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια. Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Λοζάννης απέρριψε ως εκπρόθεσμες και αβάσιμες τις προσφυγές της ίδιας, της αδελφής της και της μητέρας της. Ετσι επικυρώνεται η απόφαση του δικαστηρίου της Βέρνης που είχε δώσει το πράσινο φως για να ανοιχθούν οι λογαριασμοί που φέρεται ότι διατηρεί στην Τράπεζα UBS της Λοζάννης. Την ίδια ώρα σε νέα αναβολή οδηγήθηκε σήμερα η εκδίκαση του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση της πρώην ανακρίτριας στη χώρα μας, καθώς αδυνατούσε να παραστεί στο Εφετείο Παρισίων, λόγω ασθένειας. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι σύμφωνα με ιατρική βεβαίωση που του διαβιβάστηκε από τις φυλακές "Φρεν" η κα Μπουρμπούλια είναι ασθενής και επομένως αδυνατεί να παραστεί στη δίκη. Η γαλλίδα δικαστής έδωσε αναβολή για την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου. Η δικηγόρος κα Μαρσό που εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο δήλωσε κατά την έξοδο από το δικαστήριο ότι η κ. Μπουρμπούλια "παίζει με το χρόνο".

    [09] Κοινωνία

    Απεργούν Πέμπτη και Παρασκευή οι ναυτικοί

    Δεμένα τα πλοία

    15/2/2006 4:48:00 μμ

    Μετ εμποδίων θα διεξαχθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξήγγειλε 48ωρη προειδοποιητική απεργία, αρχής γενομένης από τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Μεταξύ άλλων, οι ναυτικοί διεκδικούν δεκάμηνη επάνδρωση ακτοπλοϊκών - επιβατηγών πλοίων, ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας, κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων και της Εστίας Ναυτικών, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2006 και απόσυρση του νομοσχεδίου για την "αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της ναυτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις". Η Ομοσπονδία συνιστά σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να μην κατέβουν στα λιμάνια, ώστε να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία.

    [10] Κοινωνία

    Ζήτησε παράσταση Πολιτικής Αγωγής

    Στην ανακρίτρια ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

    15/2/2006 3:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2006 5:10:41 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο γραφείο της 3ης Τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της βάναυσης επίθεσης σε βάρος του βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος, όπου συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Αντώνη Βγόντζα, δήλωσε ότι επιθυμεί την παράσταση Πολιτικής Αγωγής κατά την διάρκεια των ανακρίσεων, ενώ ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την επίθεση που δέχθηκε πριν περίπου 15 ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. Σε δηλώσεις του ο κ. Πολυζωγόπουλος απέδωσε πολιτικά χαρακτηριστικά στην επίθεση την οποία όπως επεσήμανε θεωρεί οργανωμένη. Επίσης επέρριψε ευθύνες για τον χειρισμό την υπόθεσης στην Αστυνομία ζητώντας να επεκταθεί η έρευνα και προς αυτή την κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση σε βάρος του κ. Πολυζωγόπουλου, έχουν προφυλακιστεί οι Νίκος Κουνταρδάς 29 ετών και Στέλιος Μαλινδρέτος 41.

    [11] Κοινωνία

    Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς ανέμους

    Καλυτερεύει ο καιρός

    15/2/2006 3:44:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός, μετά το τρίτο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε μέσα σε ένα μήνα τη χώρα. Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Στην Αττική κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στις βόρειες και ανατολικές περιοχές. Συνεχίζεται η χιονόπτωση σε περιοχές του Λασιθίου. Το ύψος του χιονιού στον κάμπο του Οροπεδίου φτάνει τα δέκα εκατοστά, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο περιμετρικό οδικό δίκτυο του Οροπεδίου διεξάγεται με δυσκολία και είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Χιόνι υπάρχει και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, που συνδέει το Οροπέδιο με το Ηράκλειο αλλά και τον Άγιο Νικόλαο και απαιτούνται αλυσίδες. Από το πρωί της Τετάρτης εκχιονιστικά μηχανήματα της Ν.Α. Λασιθίου εκχιονίζουν το δρόμο Αγίου Νικολάου-Οροπέδιο Λασιθίου, αποκαθιστώντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις έντονες χιονοπτώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ, για την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά και ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Αθήνα από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    Σχετικά Links:

    Ε.Μ.Υ

    [12] Κοινωνία

    Τα μοντέλα HR 1560, HR 1561 και HR 1565

    Ανακαλούνται μίξερ της Philips

    15/2/2006 5:38:00 μμ

    Ανακαλούνται από την αγορά με εντολή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή τα μοντέλα μίξερ HR 1560, HR 1561 και HR 1565 της σειράς Philips Cucina και Essence, λόγω του ότι κρίθηκαν επικίνδυνα για τραυματισμό του χεριού κατά την αλλαγή των εξαρτημάτων ανάδευσης ή ζύμωσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας, η συσκευή είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί κατά λάθος (ακόμα και όταν ο βασικός διακόπτης βρίσκεται στη θέση 0), αν πιεστεί από απροσεξία το πλήκτρο "τούρμπο". Ήδη έχει συμβεί ένα ατύχημα στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό, όπως αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης, πρέπει να αποσυνδεθεί η συσκευή από την πρίζα πριν τοποθετηθούν ή αφαιρεθούν τα εξαρτήματα. Η εταιρεία Philips Ελλάς, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία ανάκλησης των ανωτέρω μίξερ προσφέροντας στους κατόχους τους τη δυνατότητα αντικατάστασης τους με καινούρια. Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Philips Ελλάς στο τηλέφωνο 0080031221280 για να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες αντικατάστασης.

    [13] Κόσμος

    Όχι στις κυρώσεις από Λαβρόφ

    Ανέβασε τους τόνους η Ράις

    15/2/2006 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ευθέως εναντίον του Ιράν επιτέθηκε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις κατηγορώντας τη χώρα, ότι "περιφρονεί ανοικτά" τη διεθνή κοινότητα, με την απόφασή της να επαναλάβει τις διεργασίες για τον εμπλουτισμό ουρανίου. Μάλιστα, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, η Ράις δήλωσε χαρακτηριστικά "έχουν πλέον ξεπεράσει ένα όριο, πέραν του οποίου επιδεικνύουν ανοιχτή περιφρόνηση" προς τη διεθνή κοινότητα. Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, ότι το Ιράν θα πρέπει να αναστείλει εκ νέου το πυρηνικό του πρόγραμμα, αν επιθυμεί να έχει ελπίδες επιτυχίας η ρωσική πρόταση για εμπλουτισμό ιρανικού ουρανίου στη Ρωσία. Παράλληλα, διατύπωσε την άποψη, ότι η ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης δε θα κατόρθωνε τίποτε άλλο, από το να δηλητηριάσει τις σχέσεις της με τη διεθνή κοινότητα.

    "Αν επιθυμούμε να μην παραβιάζεται η Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών και αν θέλησή μας είναι να απομακρύνουμε το φόβο να ζούμε με τη δαμόκλειο σπάθη ενός μυστικού πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συντηρήσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δυνατότητες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να κάνει τη δουλειά της" επεσήμανε.

    "Οι κυρώσεις είναι απλουστευτικό μέτρο. Δε θα βοηθήσουν. Δε βοήθησαν ούτε καν σε μία περίπτωση, απλώς αποτέλεσαν προοίμια για να οξυνθεί περαιτέρω η κατάσταση. Δεν πρέπει να προκαλούμε άλλες εντάσεις όταν στόχος μας είναι να εξομαλύνουμε την κατάσταση", κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκκληση Γαλλίας-Ρωσίας προς Ιράν

    [14] Κόσμος

    Σύντομα η συνάντηση Ανάν-Παπαδόπουλου

    15/2/2006 7:14:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στο τέλος Φεβρουαρίου στη Γενεύη σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συναντηθούν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο σε μια προσπάθεια επανέναρξης της διαδικασίας για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε επαφή με τον Γενικό Γραμματέα επαναλαμβάνοντας την επιθυμία και την έκκλησή μας για τη συντομότερη δυνατή έναρξη της προσπάθειας για προετοιμασία των συνομιλιών για να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν.

    [15] Κόσμος

    Με απόφαση της κυβέρνησης Μπους

    Κλείνει η ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής"

    15/2/2006 12:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προβληματισμένη εμφανίζεται η ελληνική ομογένεια με την απόφαση της κυβέρνησης Μπους να καταργήσει την ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής" (VOA), υιοθετώντας έτσι ανάλογη πορεία με αυτή που ακολούθησε πριν λίγους μήνες και η Βρετανία στην περίπτωση του BBC. Στον προϋπολογισμό του έτους 2007, τον οποίο υπέβαλε ο Λευκός Οίκος πριν λίγες ημέρες στο Κογκρέσο, προβλέπεται η κατάργηση όχι μόνον της ελληνικής, αλλά και της τουρκικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο μιας ευρείας αναδιοργάνωσης της VOA, που θα δίνει στο εξής προτεραιότητα σε εκπομπές προς τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Η αναδιοργάνωση, που ως έναν βαθμό ήταν αναμενόμενη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλές από τις εθνικές κοινότητες που αποτελούν μέρος του αμερικανικού πληθυσμού, καθώς καταργούνται πολλά προγράμματα που η "Φωνή της Αμερικής" εξέπεμπε σε χώρες της Ευρώπης επί δεκαετίες. Οι υποστηρικτές της ελληνικής υπηρεσίας της VΟΑ ελπίζουν ότι στο Κογκρέσο ίσως καταστεί δυνατή η ανατροπή της απόφασης ή έστω η ανεύρεση συμβιβαστικής λύσης που θα αποτρέψει την ολική κατάργηση της εκπομπής ελληνικών προγραμμάτων.

    [16] Ιράκ

    Νέες εικόνες βασανιστηρίων στην Αμπού Γράιμπ

    Φρίκη δίχως τέλος

    15/2/2006 6:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Χωρίς τέλος μοιάζουν να είναι οι εικόνες φρίκης με βασανισμούς Ιρακινών κρατουμένων στις φυλακές Αμπού Γράιμπ της Βαγδάτης. Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο SBS μετέδωσε σήμερα φωτογραφίες του 2003, όπου Αμερικανοί δεσμοφύλακες εκτελούν, σύμφωνα με το SBS, πράξεις "ανθρωποκτονίας, βασανισμού και σεξουαλικής κακοποίησης". Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο όπου κρατούμενος χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο και, σύμφωνα με το σχολιαστή του αυστραλιανού δικτύου, επρόκειτο για έναν διανοητικά διαταραγμένο ασθενή, ο οποίος είχε μετατραπεί σε παιχνιδάκι των φυλάκων του. Σε άλλο ντοκουμέντο, κρατούμενοι εξαναγκάζονται να αυτοικανοποιηθούν μπροστά στην κάμερα. Επίσης, όπως μετέδωσε το SBS, ορισμένοι κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους, όταν Αμερικανοί στρατιώτες ξέμειναν από πλαστικές σφαίρες κατά τη διάρκεια εξέγερσης στις φυλακές και άρχισαν να χρησιμοποιούν αληθινά πυρά.

    Γνώριμοι από τα παλιά

    Οι νέες εικόνες πιστεύεται ότι προέρχονται από την ίδια πηγή με τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, τον Απρίλιο του 2004 από το αυστραλιανό δίκτυο CBS και προκάλεσαν την διεθνή κατακραυγή.

    Μάλιστα, σε κάποιες φωτογραφίες εμφανίζονται και δύο γνωστοί από τα παλιά: η στρατιώτης Λίντι Ίνγκλαντ, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί για το ρόλο της στο σκάνδαλο και ο στρατιώτης Τσαρλς Γκρέινερ, που, σύμφωνα με τους δικαστές, ήταν ο "εμπνευστής" των βασανιστηρίων.

    Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ χαρακτήρισε "ανεύθυνο" και "προκλητικό" τον χρόνο μετάδοσης των νέων φωτογραφιών, προσθέτοντας πως οι εν λόγω εικόνες δεν αντικατοπτρίζουν την τωρινή κατάσταση της Αμπού Γράιμπ.

    Τα βασανιστήρια στη φυλακή - κολαστήριο έλαβαν χώρα το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2003.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Αl Jazeera: New photos show Iraq jail abuse

    The Telegraph: New images suggest further Abu Ghraib abuses

    CNN: Newly released Abu Ghraib images air in Australia

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο σκάνδαλο στη Βρετανία με βίντεο - φρίκη

    Σχετικά Links:

    SBS

    [17] Οικονομία

    Διάλογος για το ασφαλισιτικό

    Κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση

    15/2/2006 6:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2006 7:02:08 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Φορολογικά κίνητρα από το 2007 ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν, μαζί με την κοινωνική ασφάλιση, συμπληρωματικά και την ιδιωτική προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών. Ωστόσο διάχυτη ήταν η ανησυχία και ο προβληματισμός για την κατάσταση και το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε ο υπουργός Οικονομίας κάλεσε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές σε ανοιχτό διάλογο για το ασφαλιστικό, κάνοντας όμως παράλληλα σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές κα ανατροπές του παρόντος συστήματος σε αυτή την τετραετία

    Η πρόταση του υπουργού Οικονομίας για άνοιγμα του διαλόγου για το ασφαλιστικό βρήκε σύμφωνο τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να αρχίσει το γρηγορότερο.

    "Αυτή την στιγμή στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν συνάψει ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής και υγείας" επισήμανε ο κ. Κυριακόπουλος, για να συμπληρώσει ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι έτοιμες να επεκταθούν στον τρίτο πυλώνα της ασφάλισης.

    Από την πλευρά της η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό προϋποθέτει προκαθορισμένη ατζέντα.

    [18] Οικονομία

    Λόγω αναβάθμισης

    Ποιες εφορίες είναι κλειστές

    15/2/2006 5:17:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Κλειστές θα παραμείνουν για το κοινό οι κατωτέρω Δ.Ο.Υ., λόγω αναβάθμισης του υπολογιστικού εξοπλισμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και ειδικότερα του συστήματος ΤΑXIS. Συνεχίζεται η αντικατάσταση των υπολογιστών και εκτυπωτών των Δ.Ο.Υ. με εξοπλισμό που προέρχεται από τον "Αθήνα 2004". Κλειστές θα είναι:

    Δ.Ο.Υ. ΙΔ Αθηνών, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2006 Δ.Ο.Υ. Α Καλλιθέας, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2006 Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2006 Δ.Ο.Υ. Β Καλλιθέας, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2006 Δ.Ο.Υ. Ν. Φιλαδέλφειας, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006 Δ.Ο.Υ. Κ Αθηνών, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2006 Δ.Ο.Υ. Δάφνης, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2006 Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2006 Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2006 Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2006

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δεν προπονήθηκε ο "Καίσαρας" της ΑΕΚ

    15/2/2006 3:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετ εμποδίων συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία της ΑΕΚ, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι (20:00, ALPHA) με τον Ολυμπιακό. Στην προπόνηση της "Ένωσης" δεν συμμετείχε ούτε σήμερα (σ.σ. έκανε ασκήσεις με μπάλα), ο Βραζιλιάνος Ζούλιο Σέζαρ που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο. Παράλληλα μετά από κάποιες ασκήσεις αποχώρησε και ο Γιώργος Αλεξόπουλος, καθώς αισθάνεται έντονες ενοχλήσεις στο ισχίο και η συμμετοχή του στον αγώνα του "Γ. Καραϊσκάκης" θεωρείται αμφίβολη. Σε περίπτωση που ο Αλεξόπουλος δεν καταφέρει να είναι "ετοιμοπόλεμος" για τη μεγάλη αναμέτρηση, ο Φερνάντο Σάντος προορίζει ως παρτενέρ του Μπρούνο Τσιρίλο, τον Τραϊανό Δέλλα, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο συμμετοχής του Βαγγέλη Μόρα.

    "Βδέλα" στον Ρίμπο ο Έμερσον

    Στο μεταξύ, ο Νίκος Γεωργέας που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ ο Παντελής Καπετάνος φαίνεται να ξεπερνά το τράβηγμα που ένιωσε στον αγώνα με την Λάρισα και άρχισε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

    Το ευχάριστο νέο πάντως για τον Πορτογάλο τεχνικό, είναι η επιστροφή του Βραζιλιάνου Έμερσον, που εξέτισε στον αγώνα με τη Λάρισα την ποινή του και προορίζεται ως φρουρός του φορμαρισμένου συμπατριώτοη του, Ριβάλντο.

    Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου, για αυτό και ο κ. Σάντος χάρισε την μεσημβρινή προπόνηση στους παίκτες του.

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σε απολογία Ολυμπιακός, Ακράτητος

    15/2/2006 2:24:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Από το μικροσκόπιο του αθλητικού δικαστή θα περάσουν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου δύο ΠΑΕ της Α Εθνικής. Συγκεκριμένα, το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο Αθήνας, κάλεσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών της στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ακράτητο, αλλά και την ΠΑΕ Ακράτητος για τις αποδοκιμασίες των οπαδών της κατά των διαιτητών κατά την είσοδο των τελευταίων στη φυσούνα για τα αποδυτήρια.

    Γιατί εγκαλούνται οι ομάδες

    Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Κατά τη διάρκεια του Α΄ ημιχρόνου και ενώ η μπάλα παιζόταν κοντά στην πλάγια γραμμή φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν αντικείμενο σε ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας ΠΑΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ. Επίσης στο 69΄ λεπτό του αγώνα με την επίτευξη του τέρματος της ομάδας τους φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν περίπου έξι - επτά (6-7) βεγγαλικά, χωρίς όμως να τα πετάξουν στον αγωνιστικό χώρο. Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει.

    Η ΠΑΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ γιατί μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης πήγαν πάνω από τη φυσούνα που έμπαιναν οι διαιτητές του αγώνα και τους έβριζαν με τις φράσεις "πουλημένε, αλήτη, τομάρι κ.α.". Επί παραβάσει του άρθρου, 1 παρ. 4 του Ν. 3372/05 όπως ισχύει.

    [21] Μπάσκετ

    Νίκη-ανάσα ο Γυμναστικός

    15/2/2006 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε σήμερα ο Γυμναστικός, ο οποίος επικράτησε 85-75 του Πανιωνίου στη Λάρισα, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών. Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη πάτησαν... γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και πέτυχαν την πέμπτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, μία νίκη που τους δίνει δικαίωμα στην ελπίδα της παραμονής στα "μεγάλα σαλόνια". Από την πλευρά του ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να πετύχει την τρίτη διαδοχική νίκη του στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Για τους γηπεδούχους εκείνος που ξεχώρισε ήταν φυσικά ο Παπανικολόπουλος με τους 25 πόντους, ενώ για τους "κυανέρυθερούς" πρώτος σκόρερ ήταν ο Έιβερι με 24 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 32-22, 43-44, 66-53, 85-75. Διαιτητές: Χριστοδούλου-Τανατζής-Τζάμος

    Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑ: Γκάρνερ 14 (1), Λεπόγιεβιτς 11 (3), Παπανικολόπουλος 25 (2), Παπαχρήστος, Κατσαρες, Μπογδανος 2, Σπανούλης Δ. , Παυλίδης 9, Αγγελακόπουλος , Δεληχρήστος , Μάσεϊ 22 (1), Τόμας 2. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κέκελης , Πετρόπουλος 10 (2), Βασιλόπουλος 1, Περπέρογλου 3 (1), Εϊβερι 24 (4), Αγγελόπουλος 10 (1), Ηλιάδης 6, Οικονόμου 4, Κατζιούλις , Μαρμαρινός 2, Χάρβεϊ 15.

    [22] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έχασε έδαφος η Εθνική

    15/2/2006 1:39:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η διοργάνωση του Κόπα Άφρικα, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Καϊρο με τη στέψη των "Φαραώ" οδήγησε στην υποχώρηση της Εθνικής στις θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, καθώς στην πρώτη 20άδα πέρασαν ομάδες όπως οι Νιγηρία, Καμερούν, Αίγυπτος. Έτσι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, βρέθηκε από την 16η στη 19η θέση, όπου στην κορυφή φιγουράρουν Βραζιλία, Τσεχία και Ολλανδία. Όσον αφορά πάντως στους αντιπάλους μας στα προκριματικά του EURO 2008, οι ομάδες που αποτελούν μαζί με τη γαλανόλευκη τον 3ο όμιλο βρίσκονται στις εξής θέσεις: 11η Τουρκία (χωρίς μεταβολή), 39η Νορβηγία (υποχώρησε κατά δύο θέσεις), 65η Βοσνία (υποχώρησε κατά μια θέση), 72η Ουγγαρία (υποχώρησε κατά δύο θέσεις), 107η Μολδαβία (χωρίς μεταβολή), 119η Μάλτα (χωρίς μεταβολή).

    Οι πρώτες 10 ομάδες της κατάταξης

    1.Βραζιλία

    2.Τσεχία

    3.Ολλανδία

    4.Αργεντινή

    5.Γαλλία

    6.Ισπανία (-1)

    -.Μεξικό (+1)

    -.ΗΠΑ (+1)

    9.Αγγλία

    10.Πορτογαλία

    [23] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανοικτή η πόρτα της "σελεσάο" για "Ρίμπο"

    15/2/2006 12:54:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μπορεί ο Βραζιλιάνος άσος του Ολυμπιακού, Ριβάλντο να μην συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα για το φιλικό της "σελεσάο" στη Μόσχα με τη Ρωσία (1η Μαρτίου), αλλά ο εκλέκτορας των "βερντεόρο" με σημερινή του δήλωση άφησε ανοικτή την πόρτα του Μουντιάλ για τον Ρίμπο: "Η επιλογή των παικτών έγινε, ο Κακά είναι σε περίοδο μεγάλης φόρμας και πηγαίνουμε στη Ρωσία χωρίς το Ριβάλντο. Ο Ριβάλντο είναι ένας παίκτης που αρέσει στον κόσμο και ήταν καθοριστική η συμβολή του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002. Αν κρίνουμε πως η εμπειρία μετρά πολύ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν έρθει η ώρα να κάνουμε την τελική επιλογή, μπορεί και να τον καλέσουμε. Δεν αποκλείεται" τόνισε ο κ. Παρέιρα.

    Η "σελεσάο" και οι άλλοι

    Όσον αφορά το πώς φαντάζει η τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στα μάτια του ομοσπονδιακού τεχνικού της Βραζιλίας, Κάρλος Αλμπέρτο Παρεϊρα μία είναι η λέξη που αντικατοπτρίζει πλήρως το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, όσο κι αν φοβάται να την εκστομίσει ο κ. Παρεϊρα. Πόλεμος:

    "Το Μουντιάλ θα είναι ένας πόλεμος και όλοι θα είναι εναντίον της Βραζιλίας, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Για το λόγο αυτό οι παίκτες θα πρέπει να έχουν το πνεύμα του πολεμιστή", τόνισε σχετικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Λ. Γκαρσία ο "λυτρωτής"

    15/2/2006 11:55:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένας συμπατριώτης του Μπενίτες, ο Λουίς Γκαρσία, "καθάρισε" 1-0 για τη Λίβερπουλ στον χθεσινό εξ αναβολής ματς της 26ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος, με την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ». Ο 28χρονος Ισπανός άσος, που είχε περάσει στον αγωνιστικό στη θέση του Σισόκ, κατάφερε στο 87 να νικήσει το Λέμαν, που στο 31 απέκρουσε το πέναλτι του Τζέραρντ, που είχε κερδίσει ο Μοριέντες. Με τη νίκη αυτή οι "ρεντς" εδραίωσαν τη θέση τους με 51 βαθμούς στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογικής κατάταξης, πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ (54β.) και την πρωταθλήτρια Τσέλσι (66β.)

    Η Βαθμολογία (σε 26 αγώνες)

    Τσέλσι 66 Μάντσεστερ Γ. 54 Λίβερπουλ 51 Τότεναμ 45 Αρσεναλ 41 Γουεστ Χαμ 41 Μπόλτον 39 -24αγ Γουίγκαν 39 Μπλάκμπερν 37 -25αγ Μάντσεστερ Σίτι 37 Εβερτον 36 Τσάρλτον 33 -25αγ Φούλαμ 32 Νιούκαστλ 32 -25αγ Αστον Βίλα 30 Μίντλεσμπρο 28 -25αγ Γουεστ Μπρομ 26 Μπέρμιγχαμ 20 -25αγ Πόρτσμουθ 18 Σάντερλαντ 10 -25αγ

    [25] Πολιτισμός

    Aπό 23/2/2006 έως 6/4/2006

    "H Μουσική Εκπαίδευση στην Ελλάδα"

    15/2/2006 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σειρά διαλέξεων με τίτλο " Η Μουσική Εκπαίδευση στην Ελλάδα" διοργανώνει το διάστημα 23/2/2006 - 6/4/2006 η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Λίλιαν Βουδούρη. Ο κύκλος των διαλέξεων θα ανοίξει με ομιλία στις 23 Φεβρουαρίου της Λέκτορος του τμήματος μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λήδας Στάμου. Οι διαλέξεις θα λάβουν χώρα στην αίθουσα Συνεδριακού Α του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις έξι το απόγευμα. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη με προσκόμιση δωρεάν δελτίου εισόδου.

    Το πρόγραμμα

    ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΛΗΔΑ ΣΤΑΜΟΥ "Από τη μουσικοπαιδαγωγική έρευνα και θεωρία στην πράξη"

    ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΟΝΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ "Εκκολαπτόμενοι μουσικοί στη βασική εκπαίδευση"

    ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ "Μουσική παιδαγωγία & μουσική εκπαίδευση: ο ρόλος του εκπαιδευτικού της μουσικής"

    ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΑ "Ανθη εξόχως σπάνια, εξόχως απαιτητικά: Η σημασία της Ρωσικής Σχολής στη διαμόρφωση της τέχνης του πιάνου"

    ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ "Κοιτώντας το μέλλον της μουσικής εκπαίδευσης"

    Σχετικά Links:

    Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας- ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

    [26] Υγεία

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι στη χώρα μας

    Έξτρα μέτρα για την γρίπη

    15/2/2006 3:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2006 5:15:41 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τη λήψη δύο συμπληρωματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε η Επιτροπή των Κτηνιάτρων Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση εισαγωγής ανεπεξέργαστων φτερών από τρίτες χώρες και η συγχρηματοδότηση κατά 50% των εθνικών προγραμμάτων επιτήρησης, με έμφαση στους εργαστηριακούς ελέγχους για τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων. Στο μεταξύ, στη χώρα μας, εξονυχιστικά ελέγχονται από τις κτηνιατρικές Αρχές όλες οι περιπτώσεις νεκρών πτηνών και σε εξετάσεις υποβάλλονται πολίτες που αναφέρουν συμπτώματα γρίπης μετά από επαφή με κάποιο πτηνό. Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκονται τα προληπτικά μέτρα για τα οικόσιτα πουλερικά, τις πτηνοτροφικές μονάδες και τους υδροβιότοπους, καθώς και τα εξειδικευμένα μέτρα στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν άγρια πτηνά - φορείς του ιού Η5Ν1. Επίσης, αρνητικά για την γρίπη βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον κύκνο που βρέθηκε τραυματισμένος προ ημερών στα Τρίκαλα και περιέθαλψαν δημοτικοί υπάλληλοι.

    Καμία ανησυχία

    Μέχρι στιγμής, ο φόβος που οδήγησε έξι ανθρώπους σε νοσοκομεία της χώρας για εξετάσεις αποδείχθηκε υπερβολικός.

    Αρνητική στον ιό Η5Ν1 βρέθηκε 78χρονη αγρότισσα από χωριό της Έδεσσας που είχε πιάσει με γυμνά χέρια μια νεκρή κότα, ενώ εξιτήριο θα πάρει εντός της ημέρας ένας 65χρονος βοσκός από τις Σέρρες, που, προ ημερών, είχε βρει και θάψει δύο νεκρά κοτόπουλα και ανέφερε μυαλγία και πυρετό. Την ίδια ώρα, ένας 16χρονος κυνηγός που κατανάλωσε πάπια νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας με συμπτώματα κρυολογήματος και αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

    Σε ισχύ βρίσκονται οι ζώνες προστασίας σε Σκύρο, Κατερίνη, Ασπροβάλτα, Νέους Επιβάτες και Σταυρό Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν άγρια πτηνά με γρίπη. Σε σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε οι Δήμοι να συνδράμουν στην περισυλλογή νεκρών πουλιών, στα οποία, όμως, δεν μεταδίδεται ο ιός (π.χ. περιστέρια, σπουργίτια και γλάροι), ενώ κτηνίατροι της Νομαρχίας θα εκπαιδεύσουν την Παρασκευή το προσωπικό που θα χρησιμοποιηθεί.

    Οι Έλληνες κτηνίατροι θεωρούν αναμενόμενα τα περιστατικά σε άγρια πτηνά που έρχονται από βόρειες χώρες και δεν ανησυχούν όσο ο ιός δεν εντοπίζεται σε οικόσιτα πουλερικά. Παράλληλα, τονίζουν ότι μπορούμε άφοβα να καταναλώνουμε τα κοτόπουλα της ελληνικής πτηνοτροφίας.

    Σύμφωνα με την απόφαση των Βρυξελλών, με 39.300 ευρώ ενισχύεται οικονομικά η Ελλάδα για τις αναλύσεις σε δείγματα πτηνών.

    Τη μερίδα του λέοντος από την κοινοτική συνεισφορά θα λάβουν Ιταλία (427.300 ευρώ), Γερμανία (268.000 ευρώ) και Γαλλία (204.800 ευρώ), ενώ η μικρότερη χρηματοδότηση προορίζεται για την Εσθονία (1.450 ευρώ). Η κοινοτική συνεισφορά καλύπτει την περίοδο 1 Φεβρουαρίου - 31 Δεκεμβρίου 2006 και, μέχρι το τέλος Μαρτίου, τα κράτη - μέλη πρέπει να υποβάλουν στην Επιτροπή τα αποτελέσματα της εφαρμογής των προγραμμάτων επιτήρησης για την περίοδο Ιουλίου 2005 - Ιανουαρίου 2006, διάστημα κατά το οποίο η κοινοτική χρηματοδότηση "άγγιξε" τα 884.000 ευρώ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην καρδιά της Ευρώπης ο ιός

    "Προληπτικές" συσκέψεις

    [27] Υγεία

    Επιβεβαιώθηκε ο Η5Ν1 σε κύκνους στη Γερμανία

    Στην καρδιά της Ευρώπης ο ιός

    15/2/2006 11:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2006 4:37:51 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - BBC

    Τη μόλυνση από το θανατηφόρο ιό Η5Ν1 των δύο νεκρών κύκνων στη Βαλτική κατέδειξαν τελικά οι συμπληρωματικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές, την ώρα που κρούσματα του θανατηφόρου ιού εντοπίστηκαν σε νεκρά πουλερικά στην Αυστρία και τη Ρουμανία, αλλά και σε άλλους δύο κύκνους στη νότια Ιταλία. Θετικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για γρίπη των πτηνών που έγιναν σε τρεις νεκρούς κύκνους στη νότια Ουγγαρία και δείγματά τους εστάλησαν στο Λονδίνο, ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται για το θανατηφόρο στέλεχος του ιού. Εξάλλου, το Ιράν, ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, ενώ και στην Ινδονησία, 19χρονος που είχε προσβληθεί από τη νόσο, υπέκυψε. Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται ν αποφασίσει σήμερα η κτηνιατρική επιτροπή που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες. Μεταξύ των μέτρων, περιλαμβάνεται η σφαγή όλων των πουλερικών κάθε εκμετάλλευσης στην οποία εκδηλώνεται έστω και ένα κρούσμα και η καταστροφή των αυγών τους. Επίσης, επιστήμονες του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να παρασκευάσουν πειραματικό εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών.

    Προσπάθειες για την παρασκευή εμβολίου

    Οι συμπληρωματικές εξετάσεις που έγιναν στους δύο νεκρούς κύκνους που βρέθηκαν στο νησί Ρουέγκεν της Βαλτικής, επιβεβαίωσαν πως τα πτηνά είχαν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό Η5Ν1.

    Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί πως έφθασε στην περιοχή της Βαλτικής ο ιός.

    Η μετανάστευση των πουλιών δεν έχει ξεκινήσει ακόμη γι' αυτό και είναι ανεξήγητο πως έφθασε ο ιός εδώ. Δευτερεύοντες τρόποι μεταφοράς, όπως τα λάστιχα των αυτοκινήτων ή τα παπούτσια των τουριστών, πρέπει να διευκρινιστούν.

    Μετά τα κρούσματα της Γερμανίας, η Σουηδία και η Δανία έδωσαν εντολή στους πτηνοτρόφους να κρατήσουν τα πουλερικά σε περιορισμένους χώρους, ενώ οι αρχές της Νορβηγίας αποφάσισαν την επιβολή του μέτρου περιορισμού των πουλερικών στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

    Επιπλέον, κύκνοι και άλλα πτηνά εντοπίσθηκαν σήμερα νεκρά στα νησιά Λόλαντ, Φάλστερ και Ζίλαντ της Δανίας, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 Oest επικαλούμενο μαρτυρίες.

    Το θανατηφόρο στέλεχος του ιού, ανιχνεύθηκε σε άλλους δύο νεκρούς κύκνους που βρέθηκαν στην Απουλία της νότιας Ιταλίας, ανεβάζοντας σε οκτώ τα πτηνά που πέθαναν από τη γρίπη.

    Ο ιός ανιχνεύθηκε επίσης στην Αυστρία και το Ιράν, και στο Ιράκ δόθηκε εντολή στις αρχές να μην επιτρέπουν την είσοδο ή την έξοδο ανθρώπων που μεταφέρουν πουλερικά στην περιοχή Μεϊζάν.

    Στο μεταξύ, η Ε.Ε. επέκτεινε σήμερα σε όλες τις τρίτες χώρες το εμπάργκο εισαγωγής μη επεξεργασμένων φτερών, το οποίο ισχύει ήδη για χώρες που έχουν πληγεί από την γρίπη των πτηνών.

    Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, εκτιμούν πως μπορούν να παρασκευάσουν εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών.

    Συγκεκριμένα, δημιούργησαν τεχνητά το DNA γονιδίων που ελέγχουν την πρωτεΐνη που βρίσκεται στην επιφάνεια όλων των ιών της γρίπης και παρασκεύασαν το στοιχείο Η, και στη συνέχεια το ένωσαν με τον κοινό ιό της γρίπης.

    Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως εξετάσεις σε ποντίκια και κότες απέδειξαν πως υπάρχει 100% προστασία, όταν το εμβόλιο δίδεται με ενέσιμημορφή.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Bird flu spreading across Europe

    ABC News: Germany says H5N1 bird flu confirmed in dead swans

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Προληπτικές" συσκέψεις

    Αρνητικοί στον ιό

    [28] Παράξενα

    Στο μικροσκόπιο πόμολα, χερούλια, κουμπιά ασανσέρ

    Πρωταθλητές μικροβίων!

    15/2/2006 1:04:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Θα μπορούσε να ήταν ερώτηση στο Trivial Ποια είναι η μεγαλύτερη εστία μικροβίων, το χερούλι ενός καροτσιού στο σούπερ μάρκετ, το πόμολο ενός δημόσιου ουρητηρίου ή τα κουμπιά ενός ασανσέρ; Η σωστή απάντηση, σύμφωνα με υγειονομική έρευνα που έκανε στη Νότια Κορέα υπηρεσία προστασίας καταναλωτών, είναι αυτή που με δυσκολία μπορεί κανείς να πιστέψει!

    Στο μικροσκόπιο αντικείμενα δημόσιας χρήσεως

    Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εξετάστηκαν έξι αντικείμενα ευρείας δημόσιας χρήσεως.

    Χερούλια καροτσιών σούπερ μάρκετ, χειρολαβές λεωφορείων, μετρό, κουμπιά ασανσέρ, ποντίκια internet cafe και τα πόμολα στις τουαλέτες δημόσιας χρήσης.

    Ποια αντικείμενα αναδείχθηκαν πρωταθλητές μικροβίων;

    Τα καροτσάκια των σούπερ μάρκετ, με 1.100 μονάδες μικροβίων ανά 10 τετραγωνικά εκατοστά.

    Ακολουθούν τα ποντίκια των PC στα Internet Cafe, με 690 μονάδες μικροβίων, oι χειρολαβές των λεωφορείων με 380 μονάδες μικροβίων και τα πόμολα στις τουαλέτες με 340 μονάδες.

    Την πέμπτη θέση, σε επίπεδο μικροβίων, καταλαμβάνουν τα κουμπιά των ασανσέρ με 130 μονάδες και την τελευταία οι χειρολαβές του μετρό με 86 μικροβιακούς βαθμούς!

    Μέλος πάντως της υπηρεσίας καταναλωτών, εξήγησε ότι η συγκέντρωση μικροβίων στα σούπερ μάρκετ, είναι εν μέρει και θέμα επιφάνειας, τονίζοντας ότι περιοχή είναι σχετικά μεγάλη και οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο χώρο για να τοποθετήσουν τα χέρια τους.

    [29] Ζωής ...σΤάσεις

    Παλιομοδίτικο το Χόλιγουντ λέει ο Ιαν Μακέλεν

    "Οι γκέι δεν είναι πρωταγωνιστές"

    15/2/2006 12:14:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Παλιομοδίτικη χαρακτηρίζει την κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ, ο Σερ Ιάν Μακέλεν. Μιλώντας στην τελετή απονομής του βραβείου για την προσφορά του στο κινηματογράφο στο φεστιβάλ του Βερολίνου, ο Βρετανός ηθοποιός που δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ομοφυλόφιλος, υποστήριξε ότι το Χόλιγουντ είναι και θα παραμείνει διστακτικό στην επιλογή ενός δηλωμένου ομοφυλόφιλου για πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ταινία."Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τις γυναίκες" πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι το ίδιο δεν ισχύει για το Μπρόντγουεϊ όπου οι άνθρωποι είναι πιο ανοικτοί και διατηρούν μια πιο έντιμη ματιά.

    Ταμπού η ομοφυλοφιλία στις ΗΠΑ

    Ο 66χρονος Βρετανός ηθοποιός, εκτίμησε επίσης ότι η ταινία Brokeback Mountain που είναι υποψήφια για 8 βραβεία Οσκαρ, ίσως ανοίξει το δρόμο για να γυριστούν περισσότερες ταινίες για την ομοφυλοφιλία.

    Την ώρα πάντως που στη Βρετανία, καταξιωμένοι Βρετανοί ηθοποιοί όπως ο Ρούπερτ Εβερετ, ο Σάιμον Κάλοου και ο σερ Άντονι Σερ δεν έκρυψαν ποτέ την ομοφυλοφιλία τους, στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

    Κορυφαίοι της 7ης Τέχνης, όπως ο Ροκ Χάντσον και ο Μοντγκόμερι Κλιφτ έκρυβαν την ομοφυλοφιλία τους σχεδόν σε όλη τους τη ζωή και ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν παραδεχτεί ανοιχτά την ιδιαιτερότητα τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 15 February 2006 - 17:58:38 UTC