Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Φανάρι ο Θ. Ρουσόπουλος
  • [02] Την Παρασκευή ο νέος Γραμματέας
  • [03] Συνεχίζουν την απεργία
  • [04] Τραγωδία στον Νέο Κόσμο
  • [05] "Μπλόκο" στις διαδηλώσεις
  • [06] Εύκολη νίκη παρά το 3-2
  • [07] Νίκη "Ευρώπης" για την Ξάνθη
  • [08] Δεύτερος ξανά ο Αστέρας
  • [09] Β' Εθνική: Τρίποντο για άνοδο ο Άρης
  • [10] Άνετη νίκη η Ολύμπια
  • [11] Αστυνομικός έλεγχος στο Τορίνο
  • [12] Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός στο πόλο
  • [13] "Άρωμα" Τσάμπιονς Λιγκ για τη Ρόμα
  • [14] Κατά του εμβολιασμού των πουλερικών

    [01] Πολιτική

    Στο Φανάρι ο Θ. Ρουσόπουλος

    19/2/2006 4:16:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Το ενδιαφέρον και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Ομογένεια ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Ρουσόπουλο για την ενεργό συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και τον διαβεβαίωσε ότι η Ομογένεια είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις πατρογονικές εστίες της.

    Ο κ. Ρουσόπουλος, εκκλησιάστηκε στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στο Μπεντέκ του Βοσπόρου.

    Μετά τη λειτουργία, παρέστη στη συγκέντρωση της κοινότητας του Μπεντέκ, που γίνεται στο προαύλιο του ναού ενώ αργότερα παρακάθισε στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο Φανάρι.

    [02] Πολιτική

    Της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ

    Την Παρασκευή ο νέος Γραμματέας

    19/2/2006 3:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2006 6:27:55 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η Δευτέρα, είναι η τελευταία μέρα όπου τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η εκλογική διαδικασία θα γίνει την Παρασκευή παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και μέχρι στιγμής υποψήφιοι είναι οι βουλευτές Λευτέρης Ζαγορίτης και Κατερίνα Παπακώστα.

    Τη Δευτέρα η υποψηφιότητα Ζαγορίτη

    Τη Δευτέρα, αναμένεται να θέσει την υποψηφιότητα του στην Εφορευτική επιτροπή και ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Μειμαράκη σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος.

    Ενδιαφέρον για την θέση του γραμματέα έχουν εκδηλώσει ακόμη και οι βουλευτές Γιάννης Μανώλης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

    Για την εκλογική διαδικασία μίλησε στην εκπομπή PRESS και τον Κων. Ζούλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, σημειώνοντας ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να θέσει υποψηφιότητα.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε την στήριξη του στο νέο γραμματέα και δήλωσε ότι και από τη θέση του υπουργού Αμυνας θα είναι παρών σε κάθε εκδήλωση της ΝΔ, που θα προλαβαίνει.

    Η εκλογή νέου γραμματέα θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα.

    [03] Κοινωνία

    Σκληραίνουν τη στάση τους οι ναυτεργάτες

    Συνεχίζουν την απεργία

    19/2/2006 11:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2006 6:22:50 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Συνεχίζουν για άλλες 48 ώρες την απεργία τους οι ναυτεργάτες και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι την Τετάρτη τα ξημερώματα. Την απόφαση αυτή πήραν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και άλλες ναυτεργατικές οργανώσεις. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των ναυτεργατών συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τη νέα παράταση της απεργίας τους και, παράλληλα, να συζητήσει μαζί του για τα αιτήματα των Ελλήνων ναυτεργατών. Ωστόσο, ασφυκτική γίνεται πλέον η κατάσταση στα λιμάνια, καθώς παραμένουν ακινητοποιημένα εκατοντάδες φορτηγά με ευπαθή εμπορεύματα, προκαλώντας την αγανάκτηση των οδηγών αλλά και των παραγωγών. Συνωστισμός φορτηγών αυτοκινήτων παρατηρείται και στα λιμάνια του Μπάρι και της Αγκόνα, στην Ιταλία, όπου υπάρχουν νταλίκες με προορισμό τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

    Καθολική η συμμετοχή

    Σοβαρά προβλήματα έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται στις μεταφορές των αγροτικών προϊόντων - κυρίως από την Κρήτη - και αγροτικοί συνεταιρισμοί διαμαρτύρονται, επειδή πολλά από αυτά τα προϊόντα είναι ευπαθή και υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν.

    Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, από τους ανθοπαραγωγούς, αλλά και από τους οδηγούς αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών για τις δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει η απεργία.

    Προς το παρόν, η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι καθολική.

    Σημειώνεται ότι οι ναυτεργάτες απέρριψαν τις προτάσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για την επίλυση των θεσμικών και οικονομικών τους αιτημάτων.

    Σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση ανωτατοποιούνται οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ρύθμιση που, όπως λέει, θα πρέπει να ικανοποιεί το ναυτεργατικό κόσμο, ενώ τονίζει ότι δεν θίγονται κεκτημένα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δεμένα" τα πλοία

    [04] Κοινωνία

    Τραγωδία στον Νέο Κόσμο

    19/2/2006 5:03:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET - ΑΠΕ

    Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση ότι ένα νέο ζευγάρι στο Νέο Κόσμο ταρακούνησε μέχρι θανάτου το μόλις 45 ημερών βρέφος τους, επειδή έκλαιγε. Οι γονείς συνέχισαν τον ύπνο τους και το μεσημέρι του Σαββάτου τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ να παραλάβει το βρέφος, με το πρόσχημα ότι πέθανε στον ύπνο του. Ο εισαγγελέας ήδη άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνέργια σε ανθρωποκτονία, σε βάρος της 21χρονης μητέρας και του 26χρονου συντρόφου της και πατέρα του παιδιού. Η ακριβής αιτία θανάτου του βρέφους θα διαπιστωθεί από τη νεκροτομή που θα γίνει αύριο, γιατί, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία, δεν φέρει κατάγματα ή άλλες κακώσεις. Το ζευγάρι κρατείται και την Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

    Την Τρίτη στον ανακριτή

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το Σάββατο στις 15.00, το νεαρό ζευγάρι ειδοποίησε το ΕΚΑΒ να παραλάβει από το διαμέρισμά τους το βρέφος που ήταν ήδη νεκρό.

    Το ΕΚΑΒ ενημέρωσε την Αστυνομία. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα από το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, από την οποία διαπιστώθηκε το εξής: γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, η κοπέλα διαπληκτίστηκε με τον 26χρονο σύντροφό της και πατέρα του βρέφους, γιατί τους ενοχλούσε το κλάμα του. Τότε το έπιασε και το τράνταξε δυνατά, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

    Οι νεαροί γονείς συνέχισαν τον ύπνο τους και ξύπνησαν το μεσημέρι, οπότε και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ να παραλάβει το βρέφος, προφασιζόμενοι ότι πέθανε ξαφνικά στον ύπνο του.

    Όμως, ανακρινόμενοι, ομολόγησαν και συνελήφθησαν.

    [05] Κόσμος

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα σκίτσα

    "Μπλόκο" στις διαδηλώσεις

    19/2/2006 1:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2006 6:32:28 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: REUTERS

    "Μπλόκα" στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα σκίτσα του Μωάμεθ, "στήνουν" οι πακιστανικές αρχές, φοβούμενες νέα αιματηρά επεισόδια. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαγόρευσε την προγραμματισμένη για την Κυριακή διαδήλωση της ισλαμικής οργάνωσης Τζαμάατ -αλ Ισλάμι και έθεσε υπό κατ οίκον περιορισμό τον αρχηγό της Κάζι Χουσεϊν. Η αστυνομία στο Ισλαμαμπάντ, απώθησε με δακρυγόνα και προειδοποιητικές βολές, μικρή ομάδα ατόμων που επιχείρησαν να διαδηλώσουν και προχώρησε σε συλλήψεις. Στο μεταξύ, για πρώτη φορά, ο Δανός γελοιογράφος, Kurt Westergaard, σπάει τη σιωπή του και μιλώντας στη σκοτσέζικη εφημερίδα Glasgow Herald αναφέρει ότι "δεν περίμενε ότι τα σκίτσα του θα δημιουργούσαν τόσο μεγάλη διένεξη" και ότι "δεν λυπάται για αυτά". Από την πλευρά της, η δανέζικη εφημερίδα Jylliands-Posten, που δημοσίευσε πρώτη τα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, απέστειλε επιστολή συγγνώμης την οποία και δημοσίευσε την Κυριακή μεγάλης κυκλοφορίας παναραβική εφημερίδα, η Asharq al-Awsat.

    "Διπλά standards"

    Ο Δανός γελοιογράφος υποστήριξε τη δουλειά του λέγοντας ότι είναι "μία διαμαρτυρία, για το γεγονός ότι ίσως έχουμε διπλά standards (στη Δανία και τη Δ. Ευρώπη), από τη μία για την ελευθερία της έκφρασης και από την άλλη για την ελευθερία του Τύπου"

    Η έμπνευση του, είπε ότι ήταν " η τρομοκρατία, που πυροδοτείται πνευματικά από το Ισλάμ".

    Σύμφωνα, πάντως, με την επιστολή της δανέζικης εφημερίδας, την οποία υπογράφει ο διευθυντής σύνταξης και τιτλοφορείται "Συγγνώμη" τυπωμένο με πολύ μεγάλα γράμματα, "τα σκίτσα αυτά φαίνεται ότι τραυμάτισαν εκατομμύρια μουσουλμάνους στον κόσμο. Σας ζητούμε συγγνώμη και σας εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για όλα όσα συνέβησαν, γιατί όλα αυτά έγιναν χωρίς να έχει καμία τέτοια πρόθεση η εφημερίδα μας".

    "Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε ή να επιτεθούμε σε καμία θρησκεία. Σας ζητούμε συγγνώμη που τα σκίτσα έγιναν αρνητικά δεκτά και σας επαναλαμβάνουμε ότι δεν θέλαμε να θίξουμε κανέναν", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

    "Ελπίζουμε ότι αυτή η επιστολή θα βοηθήσει να αποσαφηνιστεί η παρανόηση. Ευχόμαστε ο Θεός να σας έχει καλά", καταλήγει η επιστολή που δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, μεταφρασμένη και στα αραβικά.

    Πρόκειται για την πιο άμεση συγγνώμη της εφημερίδας από τη δημοσίευση, το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, των 12 σκίτσων που κρίθηκαν προσβλητικά και βλάσφημα από το μουσουλμανικό κόσμο. Και είναι η πρώτη φορά που η δανέζικη εφημερίδα ζητά συγγνώμη για τη δημοσίευση αυτών καθ εαυτών των σκίτσων αφού μέχρι τώρα εξέφραζε τη λύπη της για ό,τι προκάλεσε η δημοσίευση αυτή.

    Σοβαρά επεισόδια στη Νιγηρία

    Εκτός πακιστανικών συνόρων, σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των επίμαχων σκίτσων στη Νιγηρία, με 16 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

    Στη Νιγηρία, από το μένος των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν 18 χριστιανικές εκκλησίες και 17 σπίτια που πυρπολήθηκαν.

    Οι αρχές έχουν προβεί μέχρι στιγμής σε 140 συλλήψεις ενώ για να αποφευχθούν νέα αιματηρά επεισόδια αναπτύσσεται σε πολλές περιοχές και ο στρατός.

    Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται με ένταση σε πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, και μόνο από την περασμένη Τρίτη έως σήμερα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί σε σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης των χωρών τους.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    CNN: 16 die in cartoon protests in Nigeria

    BBC: Pakistan blocks cartoon protests

    Observer: Nigeria cartoon riots kill 16

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εύκολη νίκη παρά το 3-2

    19/2/2006 6:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την έκτη του εντός έδρας νίκη σημείωσε ο Ιωνικός που επικράτησε του Ακράτητου με 3-2 σε αγώνα για την 20η αγωνιστική και έφτασε έτσι τους 26 βαθμούς. οι γηπεδούχοι είχαν "καθαρίσει" το ματς μέχρι το 20. Μέσα σε δύο λεπτά με το αυτογκόλ του Ντιένγκ στο 18 και το γκολ του Ουκάρ στο 20, ο Ιωνικός είχε πάρει προβάδισμα με 2-0, αλλά εκτός από αυτό είχε δείξει πως δεν μπορούσε να απειληθεί από τον Ακράτητο. Πάντως και οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή στο 28 όταν ο Παγώνης είχε δοκάρι σε ένα δυνατό, μακρινό σουτ. Το 2-0 έμεινε ως σκορ ημιχρόνου και στην επανάληψη ο Μακόρ με πέναλτι σφράγισε αυτό που φαινόταν ένα εύκολο απόγευμα στην Νεάπολη. Το πέναλτι κέρδισε ο Γκούτμαν σε ανατροπή από τον Σφακιανάκη, ο οποίος μάλιστα είδε και την κόκκινη κάρτα. Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική αποβολή για τον Ακράτητο αφού στο 76 η ομάδα έμεινε με εννέα παίκτες, όταν ο Ντιένγκ έσπρωξε έναν αντίπαλό του και φυσικά αποβλήθηκε. Ο Ακράτητος από εκεί και μετά, εκμεταλλευόμενος την μαζική χαλάρωση των παικτών του Ιωνικού, βρήκε την ευκαιρία και την άρπαξε, μειώνοντας αρχικά σε 3-1 με τον Γκουστάβο στο 78 να σουτάρει και η μπάλα να βρίσκει στον Κινγκ πριν μπει γκολ και διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 με πέναλτι του ντε Φρανσέσκο στις καθυστερήσεις.

    Διαιτητής: Ευθυμιάδης (Δράμας) Κίτρινες: Πουλόπουλος Κόκκινες: 49 Σφακιανάκης, 76 Ντιένγκ

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Τσιμπλίδης, Κινγκ, Πουλόπουλος, Μελαμπιανάκης, Ουκάρ, Γκούτμαν, Βουρεξάκης (55 Λετιέρι), Μακόρ, Κωνσταντινίδης , Περόνε. ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Αποστολάκης, Ντιένγκ, Σφακιανάκης, Πιπίνης (46 Μακέ), Παγώνης, Τζημόπουλος (46 Σκούφαλης), Μαρινέσκου, Σουνσίνγκ (57 Γκουστάβο), Ντε Φραντσέσκο, Λεντέσμα.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη "Ευρώπης" για την Ξάνθη

    19/2/2006 5:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σημαντική νίκη, που της δίνει το δικαίωμα για ευρωπαϊκά όνειρα, πέτυχε η Ξάνθη που επικράτησε του Ατρομήτου στα Πηγάδια με 1-0, σε παιχνίδι για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Το "χρυσό" γκολ για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη πέτυχε ο Ντελγκάδο στο 67 της αναμέτρησης. Με τη νίκη αυτή οι Ακρίτες έφτασαν τους 32 βαθμούς και έπιασαν (ένα αναμονή του παιχνιδιού του Ηρακλή με την Καλαμαριά), την 4η θέση της βαθμολογίας.

    Λίγες ήταν οι καλές φάσεις στο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων δεν έδωσε στο δικαίωμα στην Ξάνθη να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, ενώ ο Ατρόμητος κοιτούσε να "προφυλάξει τα νώτα του". Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος έγινε για την Ξάνθη και ήταν στο 19, με τον Παπαδημητρίου να πιάνει ένα καλό σουτ και τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος έπαιξε με αντεπιθέσεις και έφτασε κοντά στο να πετύχει το γκολ. . Στο 58 ο Κορακάκης μέσα από την περιοχή, σούταρε στη γωνία, για να πέσει ο Πιζανόφσκι και να αποκρούσει με δυσκολία, ενώ δύο λεπτά αργότερα και σε σέντρα του Μερίνο, ο Ντοέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτό όμως που δεν κατάφερε ο Ατρόμητος, το πέτυχε η Ξάνθη στο 67΄ με τον Ντελγκάδο που μπήκε ως αλλαγή αντί του τραυματία Μπάρκογλου, να πετυχαίνει το γκολ και να "γράφει" το 1-0. Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση και η Ξάνθη πήρε τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

    Κίτρινες: Ντοέ, Καραδήμος, Ντάγκας

    Οι συνθέσεις:

    ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Μαχράτζε, Άντζας, Τοροσίδης, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Ρίκκα, Κιντάνα, Μπάρκογλου (17 Ντελγκάδο, 87 Μπαϊκαρά), Μάνσο, Λαμπριάκος

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Παππάς (81 Ηλιόπουλος), Ντάγκας, Γεωργίου, Κορακάκης (59 Ραγκουέλ), Δήμος, Καραδήμος, Κατεμής, Μερίνο, Ντόε (66 Ζαχαρόπουλος), Τζιμπούρ.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δεύτερος ξανά ο Αστέρας

    19/2/2006 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην δεύτερη θέση και με μειωμένη διαφορά από τον Μεσσηνιακό επέστρεψε ο Αστέρας Τρίπολης μετά τους σημερινούς αγώνες της 20ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Τρίπολης πήρε εύκολη νίκη επί του Αχαρναϊκού με 3-0 και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Εθνικού με τον Αιολικό στην Μυτιλήνη με 1-1 για να περάσει και πάλι πάνω από την ομάδα του Πειραιά, με διαφορά ενός βαθμού. Την ίδια στιγμή ο Μεσσηνιακό δεν κατάφερνε να φύγει νικητής από το Κερατσίνι, αφού έμεινε στο 0-0, έτσι η διαφορά του Αστέρα από την κορυφή είναι πια στους 4 βαθμούς. στα υπόλοιπα ματς η Χαλκίδα συνέτριψε με 4-0 τον Απόλλωνα Αθηνών, ενώ η Ιωνία Χανίων πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην έδρας της χάρη στο 0-0 με τον Βύζα.

    Αναλλοίωτη η κορυφή

    Στον ΠΑΣ Γιάννενα κατέληξε το τοπικό ντέρμπι των Ιωαννίνων με την ΑΕ Γιάννενα, αφού η ομάδα της πόλης που διεκδικεί την άνοδο κατάφερε και επικράτησε με 2-0. Παρόλα αυτά παρέμεινε στην δεύτερη θέση, αφού και ο Πανθρακικός συνέχισε με νίκη, 2-1 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας. Η διαφορά των δύο ομάδων λοιπόν έμεινε στον ένα βαθμό, ενώ ο Αγροτικός Αστέρας συνέχισε να ακολουθεί κατά πόδας με την εκτός έδρας νίκη του επί της Ένωσης Θράκης με 1-0. Στην τέταρτη θέση παρέμεινε και η Καβάλα με την νίκη επί της Λαμίας με 2-1.

    1ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Αιολικός-Εθνικός Πειραιώς 1-1 Ιωνία Χανίων-Βύζας Μεγάρων 0-0 Διαγόρας-Ατσαλένιος 2-1 Αστέρας Τρίπολης-Αχαρναϊκός 3-0 Κερατσίνι-Μεσσηνιακός 0-0 Χαλκίδα/Λήλας-Απόλλων Αθηνών 4-0 Παναιτωλικός-Αχαϊκή 1-0 Θύελλα Πατρών-Αγιος Δημήτριος 1-0 Ρεπό: Ρόδος

    2ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Τρίκαλα-Δόξα Δράμας 1-0 ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕ Γιάννενα 2-0 Ενωση Θράκης-Αγροτικός Αστέρας 0-1 Πανθρακικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1 Θερμαϊκός-ΑΕ Πτολεμαϊδας 0-0 Κοζάνη-Πιερικός 2-2 Αναγέννηση Αρτας-Πολύκαστρο 1-1 Καβάλα-Λαμία 2-1

    1ος όμιλος - Βαθμολογία

    Μεσσηνιακός 40 Αστέρας Τρίπολης 36 Εθνικός 35 Χαλκίδα/Λήλας 32 Διαγόρας 30 Θύελλα Πατρών 30 Αχαρναϊκός 29 Ατσαλένιος 29 Αιολικός 28 Αγιος Δημήτριος 25 Παναιτωλικός 24-18αγ Βύζας 20 Ρόδος 18-18αγ Απόλλων Αθ. 18 Αχαϊκή 12-18αγ Κερατσίνι 11 Ιωνία Χανίων 10

    2ος όμιλος - Βαθμολογία

    Πανθρακικός 47 ΠΑΣ Γιάννινα 46 Αγροτικός Αστέρας 42 Καβάλα 33-19αγ Θερμαϊκός 29 ΑΕ Γιάννενα 28 Πιερικός 26 Δόξα Δράμας 25 Ενωση Θράκης 24 Πολύκαστρο 23 Αναγέννηση Αρτας 21-19αγ Τρίκαλα 21 Λαμία 20 Αναγ. Καρδίτσας 20 Κοζάνη 19-19αγ Πτολεμαϊδα 9-19αγ

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Β' Εθνική: Τρίποντο για άνοδο ο Άρης

    19/2/2006 6:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην 3η θέση της βαθμολογίας πέρασε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι του Θρασύβουλου εκτός έδρας με 1-0, σε παιχνίδι για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β Εθνικής. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, με νίκες προχώρησαν οι δύο πρωτοπόροι, με την πρώτη Κέρκυρα να επικρατεί με 1-0 της Παναχαϊκής και του Εργοτέλη να παίρνει το εκτός έδρας τρίποντο με 2-0 επί του Χαϊδαρίου. Η Καλαμάτα πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Πανσερραϊκού, ο Ηλυσιακός επικράτησε εντός έδρας με 2-1 του Πανηλειακού, ενώ Καστοριά και Βέροια αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Στο παιχνίδι που ολοκληρώνει την αυλαία της 20ης αγωνιστικής, ο Εθνικός Αστέρας υποδέχεται την Προοδευτική.

    Τα αποτελέσματα

    ΑΣΚ Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 2-1 Θρασύβουλος-Αρης 0-1 Πανσερραϊκός-Καλαμάτα 1-2 Κέρκυρα-Παναχαϊκή 1-0 Καστοριά-Βέροια 0-0 Χαϊδάρι-Εργοτέλης 0-2 Ηλυσιακός-Πανηλειακός 2-1 Εθνικός Αστέρας-Προοδευτική 20/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

    1. Κέρκυρα 43 2. Εργοτέλης 38 3. Αρης 37 4. Θρασύβουλος 35 5. Προοδευτική 30 -19αγ. 6. Εθνικός Αστέρας 28 -19αγ. . Νίκη Βόλου 28 . Καστοριά 28 9. Βέροια 26 . Καλαμάτα 26 11. Χαϊδάρι 24 12. Πανσερραϊκός 23 13. ΑΣΚ Ολυμπιακός 21 14. Παναχαϊκή 19 15. Ηλυσιακός 18 16. Πανηλειακός 3 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [10] Μπάσκετ

    Άνετη νίκη η Ολύμπια

    19/2/2006 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σημαντικό βήμα για την παραμονή στην Α1 έκανε η Ολύμπια Λάρισας, που επικράτησε εντός έδρας του Μακεδονικού με 71-56. σε παιχνίδι για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από την άλλη, οι "πράσινοι" της Κοζάνης βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση, αφού μετά την ήττα αυτή, βρίσκονται πλέον μαζί με τον Ηρακλή στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Τα δεκάλεπτα: 17-18, 38-26, 52-44, 71-56. Στο παιχνίδι, ο Μακεδονικός ξεκίνησε καλύτερα και χάρις τη δύναμη του Έλτον Μπράουν μέσα στο καλάθι και προηγήθηκαν 18-9. Η συνέχεια όμως άνηκε στην Ολύμπια η οποία με ένα σερί 16-0 πέρασε μπροστά στο σκορ με επτά πόντους (25-18) στις αρχές της δεύτερης περιόδου και στη λήξη του ημιχρόνου ήταν μπροστά με 38-26. Στο δεύτερο μέρος και την 3η περίοδο ο Μακεδονικός προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε στη μείωση του σκορ (46-42). Από εκεί και πέρα όμως οι "πορτοκαλί" πήραν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και πήρε με 71-56 άνετα τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητές: Μουζάκης, Χριστοδούλου, Αφεντουλίδης

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Βουκαντίνοφ 2, Μέισον 10, Νικολαϊδης 18 (4), Λάππας 7, Αποστολίδης 11, κακλαμάνος, Ραντόγεβιτς 3, Γιόνζεν 2, Χαρισμίδης, Σέινφελντ 10, Στιούαρτ 8

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Μπρέισι 1, Λι 5 (1), Χαραλαμπίδης 16, Καράμπουλας 2, Τότσιος 6, Μπράουν 15, Συμεωνίδης, Τζακόπουλος, Γκιζογιάννης 2, Καραποστόλου, Δαλιάρης, Πέτρουλας 9 (3)

    [11] Αστυνομικός έλεγχος στο Τορίνο

    19/2/2006 5:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2006 6:09:58 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα δωμάτια αυστριακών αθλητών του σκι, που μετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο, πραγματοποίησε αργά το βράδυ του Σαββάτου η ιταλική αστυνομία μετά από συνεννόηση που είχε με τη ΔΟΕ. Αιτία αυτού του ελέγχου ήταν η πληροφορία πως μαζί με τους αθλητές του διάθλου και του δρόμου αντοχής βρισκόταν ο προπονητής Βάλτερ Μάγερ, ο οποίος είναι τιμωρημένος ως το 2010 για τη συμμετοχή του σε σκάνδαλο ντόπινγκ στους Αγώνες του 2002, στο Σολτ Λέικ Σίτι. Παράλληλα, κλιμάκιο της ΔΟΕ υπέβαλε 15 συνολικά αθλητές της αυστριακής αποστολής σε έλεγχο αντιντόπινγκ.

    Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου μέχρι τις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα, με αποτέλεσμα οι παίκτες της αυστριακής ομάδας να είναι αναστατωμένοι, ένα τέσσερις από αυτούς θα έπερναν μέρος σήμερα το μεσημέρι στη σκυταλοδρομία 4Χ10χλμ. ανδρών. Σοκαρισμένοι και άυπνοι, οι Αυστριακοί έμειναν στην τελευταία θέση. Λίγο αργότερα οι αυστριακοί παίκτες έβαλαν εναντίον της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της αστυνομίας. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστρίας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, όπου επισημαίνει ότι ο Μάγερ έχει μεταβεί ως ιδιώτης στο Τορίνο, όμως η ΔΟΕ υπερασπίστηκε τις ενέργειες που έγιναν.

    [12] Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός στο πόλο

    19/2/2006 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οριστικά εκτός των "8" της Ευρωλίγκα υδατοσφαίρισης έμεινε ο Ολυμπιακός, μετά τη σημερινή νίκη της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ επί της Μαρσέιγ στη Γαλλία, για την 5η ημέρα του 2ου ομίλου. Οι "ερυθρόλευκοι" ήλπιζαν σε απώλεια των Κροατών, ώστε να διεκδικήσουν τη νίκη-πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στο Ντουμπρόβνικ, όμως πλέον θα πρέπει να αρκεστούν στην τρίτη θέση του ομίλου. Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, την πρόκριση στους «8» έχουν εξασφαλίσει οι ιταλικές Ποζίλιπο, Σαβόνα και Προ Ρέκο, η κροατική Γιουγκ, η ουγγρική Βάσας και η Γιάντραν Χέρτζεγκ Νόβι από τη Σερβία/Μαυροβούνιο.

    Οι όμιλοι

    1ος Ομιλος Σπαντάου (Γερμανία)-Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία) 7-15 Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία)-Χόνβεντ (Ουγγαρία) 9-8 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες): Ποζίλιπο 8, Μλάντοστ 6, Χόνβεντ 6, Σπαντάου 0

    2ος Ομιλος Βάσας (Ουγγαρία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-9 Μαρσέιγ (Γαλλία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 7-11 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες): Γιουγκ 8, Βάσας 7, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5, Μαρσέιγ 0

    3ος Ομιλος ΕΘΝΙΚΟΣ-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 13-14 Σαβόνα (Ιταλία)-Παρτιζάν Βελ. (Σερβία/Μαυροβούνιο) 12-9 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες): Σαβόνα 10, Παρτιζάν 5, Μπαρτσελόνα 3, ΕΘΝΙΚΟΣ 2

    4ος Ομιλος Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Γιάντραν Χέρτζεγκ Νόβι (Σερβία/Μ.) 11-9 Προ Ρέκο (Ιταλία)-Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία) 11-8 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες): Προ Ρέκο 8, Γιάντραν 6, Στουρμ 3, Μπαρτσελονέτα 3

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Άρωμα" Τσάμπιονς Λιγκ για τη Ρόμα

    19/2/2006 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Τρένο" η Ρόμα, πέτυχε μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά επί της Έμπολι εντός έδρας με 1-0 και έφτασε τις 10 συνεχόμενες στο καμπιονάτο, σε παιχνίδι για την 26η αγωνιστική. Με τη νίκη αυτή παράλληλα οι "Ρωμαίοι" έγραψαν ιστορία αφού με τις 10 σερί νίκες ισοφάρισε το ρεκόρ που κατέχουν Γιουβέντους, Μίλαν και Μπολόνια. Με τη νίκη τους αυτή οι Ρωμαίοι "σκαρφάλωσαν" στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ εξίσου σημαντικό ήταν και το γεγονός πως, μετά την ήττα της Φιορεντίνα από τη Λάτσιο με 2-1, έφτασαν την 4η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως η ατυχία "κτύπησε" τη Ρόμα αφού ο αρχηγός των "τζιαλορόσι" Φραντσέσκο Τότι αποχώρησε ως τραυματίας και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 2μηνη απουσία. Σε ακόμη τρία παιχνίδια ηττήθηκαν οι γηπεδούχοι, αφού η Σαμπντόρια 2-1 από την Ασκολι, η Τρεβίζο 1-0 από την Πάρμα και η Ουντινέζε 2-1 από τη Σιένα. Στα άλλα δύο ματς της ημέρας, Κιέβο-Παλέρμο και Λέτσε-Ρετζίνα έμειναν στην χωρίς τέρματα ισοπαλία.

    Τα αποτελέσματα

    Λιβόρνο-Ιντερ 0-0

    Μεσίνα-Γιουβέντους 2-2 3΄, 86΄ Φλοτσάρι - 18΄ Ιμπραϊμοβιτς, 81΄ πεν. Μούτου

    Μίλαν-Κάλιαρι 1-0 23΄ πεν. Τζιλαρντίνο

    Κιέβο-Παλέρμο 0-0

    Φιορεντίνα-Λάτσιο 1-2 60΄ Μποζίνοφ - 31΄ Μπεχράμι, 49΄ Ρόκι

    Λέτσε-Ρετζίνα 0-0

    Ρόμα-Εμπολι 1-0 15΄ Περότα

    Σαμπντόρια-Ασκολι 1-2 71΄ Βόλπι - 56΄ Κουαλιαρέλα, 85΄ Μπουντάν

    Τρεβίζο-Πάρμα 0-1 14΄ Σιμπλίσιο

    Ουντινέζε-Σιένα 1-2 38΄ Ιακουίντα - 34΄, 39΄ Βολπάτο

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

    Γιουβέντους 67 Μίλαν 57 Ιντερ 55 Ρόμα 51 Φιορεντίνα 50 Λιβόρνο 43 Κιέβο 39 Λάτσιο 38 Σαμπντόρια 37 Παλέρμο 34 Ασκολι 29 Σιένα 29 Ουντινέζε 27 Ρετζίνα 27 Πάρμα 26 Μεσίνα 24 Κάλιαρι 23 Εμπολι 22 Λέτσε 15 Τρεβίζο 14

    [14] Υγεία

    Κατά του εμβολιασμού των πουλερικών

    19/2/2006 6:56:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία

    Σήμερα ή αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δειγμάτων από τρεις νεκρούς κύκνους που βρέθηκαν στη Ροδόπη και τη Χαλκιδική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν προσβληθεί από το θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης των πτηνών. Την ίδια ώρα, κατά του εμβολιασμού των οικόσιτων πουλερικών και υπέρ της αυστηρής τήρησης των προληπτικών μέτρων για την αποτροπή μόλυνσης από την γρίπη των άγριων πτηνών, τάσσονται οι Έλληνες επιστήμονες από το 10ο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο, πραγματοποιείται στην Αθήνα. "Ο μόνος τρόπος, προς το παρόν, για να μην υπάρξει μόλυνση των οικόσιτων πουλερικών της χώρας μας από τα άγρια αποδημητικά υδρόβια πουλιά, είναι η πιστή τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας που έχουμε πάρει", τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής κτηνιατρικής και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Σπύρος Κυριάκης, στα πλαίσια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Οι πιθανές επιπτώσεις της γρίπης των πτηνών στην πτηνοτροφική-χοιροτροφή παραγωγή και κυρίως στην Δημόσια Υγεία". Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η απόφαση που πήρε την περασμένη εβδομάδα η ειδική επιστημονική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Εγρήγορση και άμεση επέμβαση

    Όπως τονίστηκε στη συζήτηση, μέχρι σήμερα ο ιός Η5Ν1 έχει εντοπιστεί μόνο σε άγρια υδρόβια μεταναστευτικά πουλιά που περνούν από την Ελλάδα, και πως είναι αναμενόμενο βιολογικό φαινόμενο η ύπαρξη αρκετών νεκρών εξαντλημένων από το ταξίδι και την κακοκαιρία άγριων πτηνών.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη χώρα μας η υπόθεση της γρίπης των πτηνών βρίσκεται κάτω από απόλυτο έλεγχο , εξαιτίας της πιστής εφαρμογής των προληπτικών κτηνιατρικών υγειονομικών μέτρων που σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν.

    Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την πτηνοτροφική μας παραγωγή αν υπάρχει εγρήγορση και όχι εφησυχασμός . Σε αυτή τη φάση, ο μόνος τρόπος αποτροπής μόλυνσης των οικόσιτων πουλερικών είναι η τήρηση των μέτρων.

    Ταυτόχρονα, τονίστηκε πως στην περίπτωση που έχουμε κρούσμα σε κάποια περιοχή θα πρέπει να υπάρξει άμεση επέμβαση με θανάτωση όλων των οικόσιτων πουλερικών και απολύμανση.

    Η εμφάνιση της νόσους αναμένεται να παρατηρηθεί τους επόμενους μήνες, κυρίως στις υπόλοιπες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, καθώς από εκεί θα περάσουν τα αποδημητικά πουλιά επιστρέφοντας από την Αφρική στην Βόρεια Ευρώπη και Αμερική. Η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στον δρόμο επιστροφής των πτηνών.

    Όσον αφορά την κατανάλωση των πουλερικών και των αυγών ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, κ. Β. Κοντός, τόνισε πως "δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουμε στη χώρα μας κανένα κρούσμα σε εγχώρια πτηνά , είτε οικόσιτα είτε βιομηχανικα".

    Στη συζήτηση πήραν επίσης μέρος η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Μικροβιολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Μ. Κουμπατή- Αρτοποιού, ο Λοιμωξιολόγος λέκτορας ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, κ. Σ. Τσιόδρας εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αναπλ. καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Π. Ιορδανίδης, ο αναπλ. καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ Κ. Αλεξόπουλος και ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Π. Τριανταφύλλου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η5Ν1 "χτυπά" και τη Γαλλία

    Θωράκιση κατά της γρίπης

    Σχετικά Links:

    Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 February 2006 - 17:55:27 UTC