Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταγγελία Κανέλλη για το "Πάμε Στοίχημα"
  • [02] Άμεση αποκατάσταση
  • [03] Θρίλερ με τη σύλληψη του Μλάντιτς
  • [04] Μεξικό: Eξανεμίζονται οι ελπίδες
  • [05] Και επίσημα "Ντούμι" στον ΠΑΟΚ
  • [06] Καταγγελία Κανέλλη για το "Πάμε Στοίχημα"
  • [07] Δεν τα κατάφερε το Μαρούσι
  • [08] Τα φαϊναλ 8 του Κυπέλλου στην ΕΤ1
  • [09] Παρουσιάστηκε επισήμως ο Προσαλίκας
  • [10] Εμβόλιμη δράση στις γυναίκες
  • [11] Η ώρα του Φάφαλη
  • [12] Ραντεβού με τους "γερόλυκους" της ροκ!

    [01] Πολιτική

    Κατέθεσε λίστα 1200 ατόμων που κέρδισαν παράνομα

    Καταγγελία Κανέλλη για το "Πάμε Στοίχημα"

    21/2/2006 8:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μία εξαιρετικά σοβαρή αποκάλυψη πραγματοποίησε την Τρίτη η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, που κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατάλογο με 1200 ονόματα ατόμων, που την περίοδο 2001-2004 κέρδισαν με παράνομο τρόπο μεγάλα ποσά στο "Πάμε Στοίχημα". Όπως είπε η κ. Κανέλλη, τα άτομα αυτά κατέθεταν ηλεκτρονικά το δελτίο τους μετά το τέλος του αγώνα, και αφού φυσικά γνώριζαν το αποτέλεσμα, αλλά παρεμβαίνοντας στο λογισμικό της εταιρείας, κατάφερναν να φαίνεται ότι η κατάθεση του δελτίου είχε γίνει πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Η βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι στον κατάλογο υπάρχουν ονόματα ατόμων, που συνδέονται με το ποδόσφαιρο και τις ομάδες, και τόνισε ότι η κατάθεση της λίστας αυτής σημαίνει και την ασφάλεια της φυσικής της παρουσίας στη Βουλή.

    [02] Πολιτική

    Άμεση αποκατάσταση

    21/2/2006 8:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στη λειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού, διαπίστωσε ο Υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος το επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης. Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός Απασχόλησης ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στις υπο παράδοση κατοικίες του Χωριού. Ο υπουργός ζήτησε από τους υπεύθυνους την άμεση αποκατάσταση και διόρθωση των εκκρεμοτήτων, καθώς και επιτάχυνση των έργων. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τώρα έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους τα 920 από τα 2.300 διαμερίσματα, αλλά στο Ολυμπιακό Χωριό δεν κατοικούν περισσότερες από 150 οικογένειες.

    Σε πλήρη μορφή το καλοκαίρι

    "Είμαστε εδώ να δούμε όλες τις εκκρεμότητες οι οποίες υπάρχουν στη λειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού και να συνεργαστούμε με την διοίκηση του Ολυμπιακού Χωριού και τους όμορους δήμους για την καλύτερη λειτουργία του χωριού αυτού. Υπάρχουν προβλήματα, σε εξέλιξη προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται σε κάθε περίπτωση", δήλωσε ο υπουργός.

    Σε λιγότερο από 2 μήνες αναμένεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα και ο βρεφονηπιακός σταθμός. Τα 4 σχολεία του Χωριού θα λειτουργήσουν με τη νέα σχολική χρονιά

    Το έργο θα παραδοθεί στην πλήρη μορφή του το καλοκαίρι.

    [03] Κόσμος

    Διαψεύδουν Βελιγράδι και Χάγη

    Θρίλερ με τη σύλληψη του Μλάντιτς

    21/2/2006 7:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/2/2006 11:09:25 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, NET, ΑΠΕ

    Συνελήφθη, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Ράτκο Μλάντιτς, ένας από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες για εγκλήματα πολέμου. Ο Μλάντιτς, η σύλληψη του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, καταδικάστηκε για γενοκτονία κατά τη διάρκεια της 43μηνης πολιορκίας του Σεράγεβο, που στοίχισε τη ζωή σε 12.000 ανθρώπους, αλλά και για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, το 1995, μία πράξη, που θεωρείται η χειρότερη θηριωδία στην Ευρώπη, από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως μεταδόθηκε από τοπικά ΜΜΕ, ο Μλάντιτς συνελήφθη στην ορεινή περιοχή της Τούζλα, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία. Τις πληροφορίες διέψευσε η Χάγη αλλά και η σερβική κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς τις "προϊόντα χειραγώγησης, με σκοπό να ζημιωθεί η κυβέρνηση στο Βελιγράδι". Σημειώνεται ότι ο Μλάντιτς, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά το βοσνιακό εμφύλιο πόλεμο (1992-1995), καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εδώ και δέκα χρόνια.

    Ο Ράτκο Μλάντιτς

    Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς παραμένει ένας από τους βασικούς υπεύθυνους της σφαγής χιλιάδων μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα και του θανατηφόρου αποκλεισμού του Σεράγεβο στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995). Κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία από το 1995, ο 62χρονος πρώην στρατηγός είναι το αντικείμενο διεθνούς εντάλματος σύλληψης από το 1996. Ο Ράτκο Μλάντιτς θεωρείται από τους κύριους πρωτεργάτες της πολιτικής των "εθνικών εκκαθαρίσεων" στη Βοσνία μαζί με τον πρώην πρόεδρο των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς.

    Γεννημένος στις 12 Μαρτίου 1943 στο Μποζινόβιτσι της ανατολικής Βοσνίας, ο Μλάντιτς ήταν δύο χρόνων όταν ο πατέρας του δολοφονήθηκε από τους φιλοναζιστές Κροάτες "Ουστάσι", οι οποίοι παρέμειναν ορκισμένοι εχθροί του. Διψασμένος για εκδίκηση, αυτοανακηρύχθηκε "υπερασπιτής του σερβικού λαού που απειλείτο με γενοκτονία μπροστά στον κίνδυνο εισόδου του Ισλάμ στο ευρωπαϊικό έδαφος" και υπηρέτησε την ιδέα της "Μεγάλης Σερβίας". Ηγέτης των σερβικών ενόπλων αυτονομιστικών ομάδων της Κροατίας το 1992, μετά την ανακήρυξη της λεγόμενης "Σερβικής Δημοκρατίας" της Βοσνίας διορίστηκε διοικητής των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας από το γενικό επιτελείο στο Βελιγράδι. Τον Ιούλιο του 1995 υπό τη διοίκησή του, τα στρατεύματά του κατέλαβαν το μουσουλμανικό θύλακο της Σρεμπρένιτσα που θεωρητικά είχε τεθεί υπό την προστασία του ΟΗΕ, και προχώρησε στη σφαγή οκτώ χιλιάδων άοπλων μουσουλμάνων. Ο Μλάντιτς εκδιώχθηκε από το στράτευμα το 1996 επί προεδρίας της Μπιλιάνα Πλάβσιτς και κατέφυγε στο προπύργιό του στο Χαν Πίγιεζακ, μια στρατιωτική βάση κοντά στο Σεράγεβο και στη συνέχεια γύρισε στο Βελιγράδι, όπου έζησε χωρίς να τον ενοχλήσουν μέχρι την πτώση, το 2000, του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Μέχρι τώρα, οι αρχές του Βελιγραδίου αρνούνταν ότι ο Μλάντιτς κρυβόταν στη Σερβία, ως τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε μια έκθεση των μυστικών υπηρεσιών του Βελιγραδίου αποκάλυψε ότι Σέρβοι αξιωματικοί βοηθούσαν τον Μλάντιτς να κρύβεται μέχρι τον Ιούνιο του 2002 στη Σερβία.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: "Serb reports say Mladic arrested, no confirmation"

    [04] Κόσμος

    Λιγοστεύει το οξυγόνο

    Μεξικό: Eξανεμίζονται οι ελπίδες

    21/2/2006 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, Reuters

    Εξήντα πέντε ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε βάθος 3 χλμ κάτω από την επιφάνεια της γης, δυο μέρες μετά την έκρηξη αερίου σε ορυχείο, στο Μεξικό. Οκτώ κατάφεραν να βγουν ζωντανοί. Τις καταγγελίες απέρριψε η εταιρεία στην οποία ανήκει το ορυχείο, για ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Με τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται, οι συγγενείς των ανθρακωρύχων περιμένουν νύχτα μέρα έξω από το ορυχείο και προσεύχονται για τους δικούς τους ανθρώπους. Συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων για να τυχόν επιζώντες.

    Σχετικά Links:

    BBC: Time running out in Mexican mine

    Reuters: Trapped Mexico miners' families cling to faint hope

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και επίσημα "Ντούμι" στον ΠΑΟΚ

    21/2/2006 10:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις τύχες του ΠΑΟΚ ανέλαβε και επίσημα ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, όπως ανακοίνωσε και η ΠΑΕ της ομάδας. Ο Ρουμάνος τεχνικός αναλαμβάνει από αύριο τα καθήκοντα του, όταν θα φθάσει στις 11.10 περίπου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια θα κατευθυνθεί στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενάμιση έτους. Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου θα προπονήσει στην συνέχεια τους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην Σουρωτή και το εκεί προπονητήριο και θα παρουσιαστεί επίσημα απο την διοίκηση του ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Παρασκευής στις 13.00 στους δημοσιογράφους και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    Καλλιθέα: "Αντιεπαγγελματίας ο Ντουμιτρέσκου"

    Η ΠΑΕ Καλλιθέα προχώρησε σε μία πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά του Ίλιε Ντουμιτρέσκου αλλά και της ΠΑΟΚ, μετά την συμφωνία των δύο πλευών, αφήνοντας τους "κυανόλευκους" στα "κρύα του λουτρού". Η Καλλιθέα κάνει λόγο για αντιεπαγγελματική, αναξιοπρεπή και τυχοδιωκτική συμπεριφορά με την οποία κατηγορεί τον Ρουμάνο τεχνικό, ενώ χαρακτηρίζει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως "κυνηγούς κεφαλών που εισάγουν νέα ήθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλλιθέας αναφέρει: "Ο Ντουμιτρέσκου, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ΠΑΕ με συγκεκριμένες ρήτρες, επέλεξε την πιο κρίσιμη περίοδο του πρωταθλήματος να παίξει με τη φανέλα της Καλλιθέας, εγκαταλείποντας το σύλλογο. Ο Ρουμάνος τεχνικός με τη στάση του προκάλεσε σοβαρότατη ζημία στην Καλλιθέα, η οποία τον είχε περισυλλέξει πριν από 3.5 μήνες με ιδιαίτερα ικανοποιητικές αμοιβές. Έδιωξε τους παίκτες που δεν επιθυμούσε, απομάκρυνε συνεργάτες του τεχνικού τιμ, εισηγήθηκε μεταγραφικές επενδύσεις που υλοποιήθηκαν και, την ώρα που η Καλλιθέα ζει και αναπνέει εν όψει του κρίσιμου αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο, συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ χωρίς να γνωστοποιήσει τις κινήσεις του στη διοίκηση, τον γενικό αρχηγό και τους παίκτες".

    Και καταλήξει: "Με αφορμή το σκάνδαλο Ντουμιτρέσκου, η ΠΑΕ Καλλιθέα απευθύνεται προς ΕΠΟ, ΕΠΑΕ και αθλητική δικαιοσύνη και τους καλεί να εφαρμόσουν πιστά τους νόμους και τους διεθνείς κανονισμούς. Επισημαίνουμε ότι στο εξωτερικό τέτοιου είδους κινήσεις τιμωρούνται με πολυετή αποκλεισμό των προπονητών από την αγωνιστική δράση και με τιμωρία των ομάδων που παίρνουν τις υπογραφές των τεχνικών. Σε κάθε περίπτωση, η ΠΑΕ Καλλιθέα θα συνεχίσει τον αγώνα για τη σωτηρία της ομάδας και θα το επιτύχει. Καλεί τους φιλάθλους να υποστηρίξουν το σωματείο μας στον αγώνα του Σαββάτου και δηλώνει αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε τρόπο την ιστορία της ομάδας μας".

    Όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση στα προπονητικά της ομάδας, όπως όλα δείχνουν τη θέση του Ρουμάνου στην τεχνική ηγεσία θα πάρει ο Γιώργος Βαζάκας, που ήταν παρών στη σημερινή προπόνηση της ομάδας και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αύριο. Σε ανακοίνωσή της, η «κυανόλευκη» ΠΑΕ αναφέρει ότι αύριο στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί ο νέος προπονητής, χωρίς να τον κατονομάζει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναλαμβάνει αύριο ο Ντουμιτρέσκου

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κατέθεσε λίστα 1200 ατόμων που κέρδισαν παράνομα

    Καταγγελία Κανέλλη για το "Πάμε Στοίχημα"

    21/2/2006 8:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/2/2006 10:20:53 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μία εξαιρετικά σοβαρή αποκάλυψη πραγματοποίησε την Τρίτη η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, που κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατάλογο με 1200 ονόματα ατόμων, που την περίοδο 2001-2004 κέρδισαν με παράνομο τρόπο μεγάλα ποσά στο "Πάμε Στοίχημα". Όπως είπε η κ. Κανέλλη, τα άτομα αυτά κατέθεταν ηλεκτρονικά το δελτίο τους μετά το τέλος του αγώνα, και αφού φυσικά γνώριζαν το αποτέλεσμα, αλλά παρεμβαίνοντας στο λογισμικό της εταιρείας, κατάφερναν να φαίνεται ότι η κατάθεση του δελτίου είχε γίνει πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Η βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι στον κατάλογο υπάρχουν ονόματα ατόμων, που συνδέονται με το ποδόσφαιρο και τις ομάδες, και τόνισε ότι η κατάθεση της λίστας αυτής σημαίνει και την ασφάλεια της φυσικής της παρουσίας στη Βουλή.

    [07] Μπάσκετ

    Δεν τα κατάφερε το Μαρούσι

    21/2/2006 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική του EuroCup, το Μαρούσι δεν μπόρεσε να κρατήσει το πλεονέκτημα έδρας, αφού ηττήθηκε από την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης του Φώτη Κατσικάρη στο κλειστό του Αγίου Θωμά με 64-53. Η ρωσική ομάδα ήταν καλύτερη από την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, αφού φάνηκε πιο διαβασμένη και κατάφερε να πάρει το 1-0 και να πάρει αυτή το πλεονέκτημα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, ενώ, εάν χρειαστεί τρίτη αναμέτρηση, αυτή θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Τα δεκάλεπτα: 14-16, 23-27, 42-50, 53-64. Στα του παιχνιδιού, το Μαρούσι από την αρχή βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι συντηρούσαν πάντα μία μικρή υπέρ τους διαφορά. Έτσι στο ημίχρονο οι "κιτρινόμαυροι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 23-27. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι έμειναν κοντά στο σκορ αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα. Έτσι η ομάδα του Κατσικάρη συντήρησε μέχρι το τέλος τη διαφορά και πήρε με 63-54 τη σημαντική νίκη.

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 15 (1), Νικολαϊδης 2, Μπουντούρης, Κυρίτσης 7, Σέκουλιτς , Χόμαν 7, Στεφανίδης 5 (1), Κολώκας 2, Καϊμακόγλου 10 (2), Νοέας , Καράγκουτης 5.

    ΝΤΙΝΑΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ): Οσίποφ , Μίντλετον 9, Ιβάνοφ 2, ΜακΚάρτι 19 (3), ΜακΚάλοου 2, Μιλίκοβιτς 10 (2), Κχλοπόνιν , Βερεμένκο 4, Ζουμπίροφ 5 (1), Ασκραμπιτς 12 (2), Κέιρου 1.

    [08] Βόλεϊ

    Τα φαϊναλ 8 του Κυπέλλου στην ΕΤ1

    21/2/2006 11:19:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρούσα στις μεγάλες γιορτές του βόλεϊ, τα φαϊναλ 8 Κυπέλλου ανδρών-γυναικών που θα φιλοξενηθούν σε Αμαλιάδα (30/3-2/4) και Μαρκόπουλο αντίστοιχα (16/3-19/3) θα είναι η τηλεόραση της ΕΤ-1. Οι κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης θα φέρουν στο σπίτι σας δύο ημιτελικούς, έναν σε άνδρες και έναν σε γυναίκες και φυσικά τους δύο μεγάλους τελικούς των διοργανώσεων. Πριν από τον τελικό των ανδρών θα βραβευτεί ο Αλέκος Λεώνης του Ηρακλή, ως κορυφαίος προπονητής της Α1 ανδρών της περσινής περιόδου. Αντίστοιχα στο Μαρκόπουλο, πριν το σερβίς του τελικού γυναικών θα βραβευτούν ο Δημήτρης Μπαχράμης του Παναθηναϊκού, ως κορυφαίος προπονητής της Α1 γυναικών και ο Γιώργος Γεωργουλέας ως κορυφαίος διαιτητής της περσινής σεζόν.

    Κληρώνει στην Αμαλιάδα για την "κούπα"

    Το πρόγραμμα του φάιναλ έιτ του Κυπέλλου ανδρών στην Αμαλιάδα 30/3 6.30μμ: 1ος προημιτελικός 9μμ: 2ος προημιτελικός 31/3 6.30μμ: 3ος προημιτελικός 9μμ: 4ος προημιτελικός 1/4 4.30μμ (ΕΤ-1): 1ος ημιτελικός 7μμ: 2ος ημιτελικός 2/4 4μμ (ΕΤ-1): Τελικός

    Το πρόγραμμα των αγώνων στο Μαρκόπουλο

    16/3 6.30μμ: 1ος προημιτελικός 9μμ: 2ος προημιτελικός 17/3 6.30μμ: 3ος προημιτελικός 9μμ: 4ος προημιτελικός 18/3 4.30μμ (ΕΤ-1): 1ος ημιτελικός 7μμ: 2ος ημιτελικός 19/3 4μμ (ΕΤ-1): Τελικός

    [09] Βόλεϊ

    Παρουσιάστηκε επισήμως ο Προσαλίκας

    21/2/2006 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση της 5ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Προσαλίκας, σηκώνει τα μανίκια και είναι έτοιμος για σκληρή δουλειά, στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο κ. Προσαλίκας, παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα στο Στάδιο Καραϊσκάκη από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδα θεορακάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο πειραϊκός σύλλογο συμφώνησε με τον κ. Προσαλίκα μέχρι το Μαϊο του 2007. Η τύχη φέρνει τον έμπειρο τεχνικό, να κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό, ομάδα για την οποία ποτέ δεν έκρυψε τα αισθήματά του, καθώς από το τιμόνι του "τριφυλλιού" έχει οδηγήσει τους πράσινους στην κατάκτηση δύο τίτλων (1995, 1996). Όπως όμως αποκάλυψε ο 53χρονος προπονητής στη σημερινή του παρουσίαση στόχος του πλέον, μετά το αντίο στο φετινό "Τσάμπιονς Λίγκ" είναι το ντάμπλ και το στήσιμο της ομάδας της επόμενης χρονιάς.

    Θεοδωρακάκης: "Συμφωνήσαμε σε δέκα μέρες"

    Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δεκαετή θητεία του στον Ολυμπιακό, ο 53χρονος τεχνικός Στέλιος Προσαλίκας, βγάζει ξανά τις "ερυθρόλευκες" φόρμες από τη ντουλάπα και ετοιμάζεται να οδηγήσει τον πειραϊκό σύλλογο στο νταμπλ. Η διοίκηση του πειραϊκού ΤΑΑ αποφάσισε ότι το τεχνικό επιτελείο της ομάδας χρειάζεται να ενισχυθεί και συμφώνησε με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό μέχρι το τέλος της επόμενης περιόδου.

    Στη σημερινή επίσημη παρουσίαση στο Στάδιο Καραϊσκάκη ο πρόεδρος του ΤΑΑ, κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, παίρνοντας το λόγο στο βήμα ανέφερε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, με τον οποίο συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε ως το τέλος της επόμενης περιόδου. Ο Στέλιος Προσαλίκας είναι γνωστός σε όλους από τη θητεία του σε άλλες ομάδες και ιδιαίτερα στην Εθνική, όμως για μας έχει και μία άλλη παράμετρο, γιατί υπήρξε αθλητής της ομάδας μας για 10 χρόνια, από το 1972 ως το 1982. Κρίναμε ότι έπρεπε να ενισχύσουμε το προπονητικό τιμ. Ο Γιάννης Νικολάκης στον οποίο μέχρι σήμερα είχαμε αναθέσει τη θέση του προπονητή, απολαμβάνει της εκτίμησής μας και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του δίπλα στο Στέλιο Προσαλίκα.

    Με τον Στέλιο Προσαλίκα μιλάμε εδώ και 10 περίπου ημέρες, όταν αποφασίσαμε να ενισχύσουμε το προπονητικό τιμ με έναν έμπειρο και ικανό τεχνικό και δεν δυσκολευτήκαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και πιστεύουμε ότι η ομάδα μας μπορεί να διεκδικήσει ακόμη τους στόχους της ανεξάρτητα από τα προβλήματα που έχει.

    Όλοι γνωρίζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στη διάρκεια της χρονιάς και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε. Στις αρχές Μαρτίου θα γνωρίζουμε αν και κατά πόσο θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, οι δύο μεγάλοι τραυματίες, ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς και ο Κώστας Χριστοφιδέλης. Ο Χριστοφιδέλης προπονείται κανονικά και στις αρχές Μαρτίου που θα του αφαιρέσουν τις λάμες από τα δάκτυλα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κανονικά, εφ΄ όσον κριθεί έτοιμος από τον προπονητή. Επίσης, βλέπουμε και τη μεγάλη επιθυμία του Μάρκος Μιλίνκοβιτς να επιστρέψει και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει κι εκείνος την ομάδα. Όλα όμως θα κριθούν από τους γιατρούς που θα τους εξετάσουν. Ως διοίκηση, ωστόσο, σκεφτόμαστε τα πάντα για το καλό της ομάδας. Επιθυμία μας όμως είναι να παίξουν αυτοί οι δύο παίκτες.

    Θέλω να ευχαριστήσω τον Στέλιο Προσαλίκα γιατί στο διάστημα των διαπραγματεύσεων δε βρήκαμε εμπόδια και συμφωνήσαμε γρήγορα, προκειμένου η ομάδα από σήμερα κιόλας να τον έχει στο τιμόνι της σε συνεργασία με το Γιάννη Νικολάκη, τον οποίο ευχαριστώ επίσης, επειδή έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, όταν βρισκόταν ακόμα στην ομάδα ο Μάλεβιτς, αλλά και όταν αποχώρησε".

    Στα χέρια των γιατρών ο Μιλίνκοβιτς

    Ο Στέλιος Προσαλίκας, είπε: "Ευχαριστώ το ΤΑΑ και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και τα καλά του λόγια. Θέλω και ελπίζω ότι η παρουσία μου θα βοηθήσει στην υλοποίηση των ονείρων που έχουν για τον Ολυμπιακό. Γνωρίζω πως αναλαμβάνω την ομάδα σε μία δύσκολη στιγμή αλλά αυτό για μένα αποτελεί ένα ερέθισμα. Δε ξέρω πολλά και θα είμαι πιο σοφός τη νέα σεζόν. Γνωρίζω πως έρχομαι σε μία ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες, όπως έχουν όλα τα τμήματά της, είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε μπάσκετ, είτε βόλεϊ και αυτές είναι η Ευρώπη, το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Το ένα έχει τελειώσει και μπαίνουμε στα δύο επόμενα με ένα ντεζαβαντάζ.

    Η τρίτη θέση την κανονική περίοδο δε μας απασχολεί, είναι δεδομένη και εκείνο που μας ενδιαφέρει στη συνέχεια είναι η στελέχωση της ομάδας. Σ αυτό το 10ήμερο των διαπραγματεύσεων, ενημέρωσα το φίλο Γιάννη Νικολάκη για τη συνεργασία μας. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο πολύ χρόνο ξοδεύει ο πρόεδρος για το βόλεϊ. Είναι σίγουρο ότι θα φτιάξουμε μία μεγάλη ομάδα, όπως το ίδιο θα κάνουν και οι αντίπαλοί μας, Ηρακλής και Παναθηναϊκός. Θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του χρόνου και θέλω η παρουσία μου να βοηθήσει τους στόχους της ομάδας. Το γεγονός ότι αναλαμβάνω πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι συμπτωματικό. Έχουν περάσει 14 μήνες από την ολοκλήρωση του κύκλου μου στην Εθνική και έχω συσσωρεύσει αρκετή ενέργεια που πιστεύω ότι θα είναι για το καλό της ομάδας".

    Σε ερώτηση για το αν θα μείνει ο Στέλιος Προσαλίκας στην ομάδα σε περίπτωση που χαθεί φέτος πρωτάθλημα και κύπελλο, ο πρόεδρος διευκρίνησε: "Συμφωνήσαμε τον Στέλιο Προσαλίκα από τώρα ως το τέλος του Μαΐου 2007. Τον πήραμε ως προπονητή που κρίναμε κατάλληλο για την ενίσχυση της ομάδας. Είναι συμπτωματικό το ότι συμφωνήσαμε τώρα, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τώρα κρίναμε σωστή αυτή τη σκέψη και αποφασίσαμε να έρθουμε σε συμφωνία. Δε νομίζω πως και ο κύριος Προσαλίκας θεωρεί τον εαυτό του μάγο, που θα πάρει ένα μαγικό ραβδί και θα τα αλλάξει όλα'.

    Για το αν εμπιστεύεται ο Στέλιος Προσαλίκας την επιστροφή του Μιλίνκοβιτς στον Ολυμπιακό, ο κ. Θεοδωρακάκης, τόνισε: "Ο κύριος Προσαλίκας θα μιλήσει με τον Μιλίνκοβιτς αλλά και με τους γιατρούς που θα εξετάσουν τον παίκτη και τότε θα είναι σε θέση να επιλέξει αν προλαβαίνει ο Μιλίνκοβιτς να αγωνιστεί. Κανείς δε γνωρίζει μέχρι στιγμής".

    Σε ερώτηση για το τι ομάδα είναι, ο Στέλιος Προσαλίκας, απάντησε: "Δεν νομίζω πως διαφέρω από τους άλλους προπονητές. Είμαι 53 ετών, δομημένος από αγάπες και λύπες. Ήμουν 10 χρόνια παίκτης του Ολυμπιακού και έχω ακόμα στις ντουλάπες φανέλες της ομάδας, τις οποίες δεν πέταξα όταν πήγα στον Παναθηναϊκό. Καθένας έχει κομμάτια και αισθάνομαι καλά γι αυτό. Πιστεύω πως όταν κλείσει ο προπονητικός μου κύκλος στον Ολυμπιακό θα αφήσω μόνο φίλους".

    Για τη σύγκριση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι, ο Στέλιος Προσαλίκας, είπε: "Μπορώ να πω μόνο πως σε σχέση με τον πρώτο αγώνα της Γλυφάδας θα λείπει ο Κώστας Χριστοφιδέλης ενώ θα παρουσιαστούν δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, που δεν είχαν παίξει στον πρώτο αγώνα. Οι δύο Βραζιλιάνοι του. Μέσα στα οράματα που έχω για τον Ολυμπιακό σε σχέση με το ελληνικό βόλεϊ είναι να βάλω και ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερο το άθλημα, χωρίς βία. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό να παίζει με τον Παναθηναϊκό και το ανάποδο. Είναι κάπως αδιάφορος βαθμολογικά αγώνας για μας, όμως δε θα το δώσουμε τόσο εύκολα στον Παναθηναϊκό".

    Σε ερώτηση για το αν χρειαστεί ενίσχυση η ομάδα παρά τις επιστροφές Μιλίνκοβιτς, Χριστοφιδέλη, ο κ. Θεοδωρακάκης, υποστήριξε: "Αν χρειαστεί ενίσχυση θα το συζητήσουμε με τον προπονητή και θα αποφασίσουμε. Αυτή τη στιγμή πάντως, οι καλοί αθλητές παίζουν σε ομάδες" ενώ για το ενδεχόμενο επιστροφής του Λορέντζο Μπερνάρντι στα πλέι οφ, είπε: "Με τον Μπερνάρντι διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις αλλά δεν έχουμε μιλήσει μαζί του γι αυτό το θέμα. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εξάλλου, σε ποια θέση χρειαζόμαστε ενίσχυση".

    Σε ερώτηση για το τι σκέφτεται να κάνει με τους διαγώνιους, εφ όσον επιστέψει ο Μιλίνκοβιτς, ο Στέλιος Προσαλίκας, είπε: "Αν γυρίσει ο Μιλίνκοβιτς, θα αφήσω έναν απο τους διαγώνιους -Νανγκά, Αρμενάκη- εκτός 12άδας, όχι εκτός Ολυμπιακού. Ο προέδρος εξάλλου, έχει δεσμευτεί να φερθεί σε όλους τους παίκτες του με αξιοπρέπεια".

    Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

    Σε ερώτηση για το πως αισθάνεται που θα συνεργαστεί με τον Στέλιο Προσαλίκα ενώ όπως είχε γραφτεί δεν τον είχε υποστηρίξει για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, το μέλος του ΤΑΑ Στέλιος Κούβαρης, ανέφερε: "Ό,τι γράφεται δε σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Την απόφαση για τον ομοσπονδιακό προπονητή την παίρνει το ΔΣ της ομοσπονδίας. Ο Ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό και είναι καταδικασμένος γι αυτό. Τα τελευταία χρόνια αποξενωθήκαμε από αυτόν το στόχο μας. Η επιλογή του Στέλιου Προσαλίκα είναι επιλογή ενός προπονητή πρωταθλητή και ο Ολυμπιακός κάνει τη διαχείριση που χρειάζεται ώστε να πετύχουμε τους στόχους. Τι πιστεύει ο καθένας δεν έχει σημασία, είναι ένας προπονητής που έχει το ανάστημα να πετύχει αυτό που θέλει".

    Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στο κλειστό του Ρέντη και την επόμενη σαιζόν, ο Στέλιος Προσαλίκας, τόνισε: "Είναι ένα γήπεδο που έχει μειωμένη θεατρικότητα. Ζητάς πλατεία και σου δίνουν εξώστη. Έχει ομορφύνει αρκετά, όμως μπορούμε να το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο για τις οικογένειες που θέλουν να έρχονται στο γήπεδο. Μπορώ να βοηθήσω το ΤΑΑ ώστε να γίνει πιο γοητευτικό. Ως προπονητήριο είναι πολύ καλό και λείπει μόνο η αίθουσα για τα βάρη. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς φίλους αρχιτέκτονες και διακοσμητές που μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη διαμόρφωση του χώρου", ενώ ο πρόεδρος του ΤΑΑ, πρόσθεσε: "Ο Ολυμπιακός έχει πάρει το Ρέντη για 10 χρόνια. Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές φέτος και θα γίνουν κι άλλες ώστε να γίνει καλύτερο. Το βάψαμε, προσθέσαμε αντιηλιακή προστασία, το στεγανοποιήσαμε και προσπαθήσαμε να βάλουμε λυόμενες εξέδρες, αλλά δεν μας το επέτρεψε η Ευρωπαική Συνομοσπονδία που θέτει ορισμένους περιορισμούς όσον αφορά τις αποστάσεις απο τις τελικές γραμμές. Χρειάζονται βελτιώσεις, όπως η οδοσήμανση".

    Για το αν θα μείνει και του χρόνου ο Μιλίνκοβιτς στην ομάδα, ο κ. Θεοδωράκης, είπε: "Έχουμε πει ως διοίκηση στον Μιλίνκοβιτς ότι αν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό ακόμα κι αν σταματήσει το βόλεϊ, υπάρχουν θέσεις γι αυτόν . Αυτή τη στιγμή δεν έχει συμβόλαιο μαζί μας γιατί προς τιμήν του, μας προέτρεψε να το λύσουμε για να αποκτήσουμε άλλον ξένο παίκτη στη θέση του".

    Για τους ξένους που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα την επόμενη περίοδο και ποιά πρόταση στηρίζει, ο Στέλιος Προσαλίκας απάντησε: "Ο σύλλογος έχει συμφέρον το 4-4 (τέσσερις ξένοι με δικαίωμα συμμετοχής και των τεσσάρων) και είναι πιο εύκολο και για τους επιχειρηματίες να φτιάξουν μία ομάδα ανταγωνιστική. Αυτό θα έχει όμως επίπτωση στην Εθνική ομάδα. Ως ομοσπονδιακός προπονητής θα με συνέφερε το 4-3 (τέσσερις ξένοι στη 12άδα με δικαίωμα συμμετοχής στον αγωνιστικό χώρο μόνο των τριών) κι αν αυτό αποφασιστεί θα το δεχθούμε. Προσανατολιζόμαστε σε τέσσερις ξένους", ενώ ο πρόεδρος συμπλήρωσε: "Μη ξεχνάτε το παράδειγμα του μπάσκετ, όπου παίζουν πολλοί ξένοι και ελληνοποιημένοι στους συλλόγους και παρόλα αυτά η Εθνική κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χρειάζονται οι καλοί ξένοι για να ανέβει και το επίπεδο των Ελλήνων".

    Σε ερώτηση γιατί επέλεξε να αναλάβει την ομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Στέλιος Προσαλίκας, είπε: "Μου πρότεινε ο πρόεδρος να περιμένω και να αναλάβω μετά τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσα να έχω ξεκινήσει και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο. Οι μέρες για το φάιναλ 8 του κυπέλλου στην Αμαλιάδα είναι λίγες και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού, που είναι δυσνόητο για πολλούς, λέγεται ρυθμός. Δε μπορούσε να χαθεί λοιπόν μία ακόμα εβδομάδα κι ας λέει ο καθένας ότι θέλει".

    Πλήγμα οι μαζικοί τραυματισμοί

    Για το τι θα άλλαζε στον Ολυμπιακό αν έστηνε την ομάδα εκείνος, ο Στέλιος Προσαλίκας, απάντησε: "Ο Ολυμπιακός στήθηκε με πολύ καλή δυναμική. Με Μπερνάρντι, Μιλίνκοβιτς, Σούτζο, Τσότσκοβιτς στήθηκε πολύ δυνατά. Ήταν βέβαια ατυχία το θέμα των μαζικών τραυματισμών. Έγιναν όμως διορθωτικές κινήσεις και υπάρχει πλέον ένα καλύτερο αποτέλεσμα".

    Για το τι έχει να πει στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο Στέλιος Προσαλίκας, είπε: "Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι ότι ο κόσμος δεν έρχεται πλέον στο γήπεδο. Θα κάνουμε τα μέγιστα ώστε αυτό να αλλάξει. Θέλω λίγο χρόνο για να γνωρίσω την ομάδα και να με γνωρίσει κι εκείνη. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι θα φτιάξουμε μία ομάδα που πραγματικά θα παλεύει και αισθάνομαι σιγουριά ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας".

    Στην ίδια ερώτηση ο πρόεδρος Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, απάντησε: "Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι στεναχωρημένος από την πορεία της ομάδας μας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε ώστε να έρθει και ο κόσμος μας ξανά κοντά. Πιστεύω πως θα έχουν την υπομονή να δουν τα αποτέλεσματα από τις επιλογές της διοίκησης".

    Για τον πρώτο του στόχο ως προπονητής του Ολυμπιακού, ο Στέλιος Προσαλίκας, είπε: "Δεν υπάρχει πιθανότητα προπονητής του Ολυμπιακού σε οποιοδήποτε άθλημα να μη μιλήσει για τους ίδιους στόχους. Πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είχε κάποτε το μονοπώλιο στα φάιναλ φορ των ευρωπαικών κυπέλλων όμως στην πορεία δημιουργήθηκαν και άλλες δυνάμεις, εκτός της Ιταλίας, όπως η Ρωσία, η Γαλλία, η Πολωνία, αφού άνοιξε η αγορά. Χαιρετίζω με ενθουσιασμό την απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας να αυξήσει σε τρεις τις ελληνικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το μισό μας κεφάλι εργάζεται για τη φετινή περίοδο και το άλλο μισό για το στήσιμο της ομάδας την επόμενη σεζόν".

    Τέλος για τις σχέσεις του με το Γιάννη Νικολάκη και τους Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού, ο Στέλιος Προσαλίκας, είπε: "Σε όποια ομάδα κι αν πήγαινα θα ήθελα για βοηθό το Γιάννη Νικολάκη. Όσο για τους παίκτες οι σχέσεις μας είναι 100% άριστες και διαρκώς υποστηρίζω τις επιλογές μου. Είναι καλά παιδιά, αγωνιστές, νικητές, πρωταθλητές. Έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μου. Θα γνωρισθούμε στις 5μμ και στις 5.05 μμ δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα ".

    [10] Βόλεϊ

    Εμβόλιμη δράση στις γυναίκες

    21/2/2006 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το ντέρμπι της Κηφισιάς ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον Απολλώνιο Κερατσινίου για την 4άδα, αλλά και η αναμέτρηση των ουραγών στο Βύρωνα μεταξύ του ΑΕΒΑΣ και του Κτησιφώντα Παιανίας, που μετά τη νίκη επί του Φιλαθλητικού δικαιούται να κάνει όνειρα οκτάδας, ξεχωρίζουν στο αυριανό πρόγραμμα της εμβόλιμης 19ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών βόλεϊ. Αντίθετα εύκολο έργο προβλέπεται να έχει ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης, καθώς οι "πράσινες" θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή, αλλά και για να πάνε την επόμενη αγωνιστική στην Κυψέλη, με ακμαίο ηθικό, για το ντέρμπι με τον Πανελλήνιο. Οι "μπλε" αύριο δοκιμάζονται στο Κατσάνειο της Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή, που υπό τις οδηγίες του Τάκη Φλώρου, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη "ζημιά" και να κόψει βαθμούς.

    Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

    Τετάρτη 22/2: Βύρωνα 5.30μμ: ΑΕ Βύρωνα - Κτησιφών (Τζανετόπουλος, Καραπήτας), Ζηρινείου 7μμ: Ηρακλής Κηφισιάς - Απολλώνιος Κερατσινίου (Ονόπας, Βαρθαλίτης), Κατσάνειο 6.30μμ: Ηρακλής - Πανελλήνιος (Τσοπάνογλου, Αστρεινίδης), Παναθηναϊκού 5μμ (Supersport 4): Παναθηναϊκός - Άρης (Μυλωνάκης, Μουλά Λ.)

    Η βαθμολογία (σε 19 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 49 (51-13) 2. Μαρκόπουλο 47 (50-11) 3. Πανελλήνιος 39 (43-20) 4. Απολλώνιος Κερατσινίου 37 (44-22) 5. Ηρακλής Κηφισιάς 35 (41-26) 6. Φιλαθλητικός 32 (40-29) 7. Ηρακλής 27 (31-31) 8. Άρης 22 (27-34) 9. Κτησιφών 21 (25-36) 10. ΑΕ Βύρωνα 12 (12-42) *Τα Βριλήσσια και ο Σίρις Σερρών αποχώρησαν

    [11] Η ώρα του Φάφαλη

    21/2/2006 7:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στη μάχη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο ρίχνεται αύριο ο 30χρονος πρωταθλητής μας, Λευτέρης Φάφαλης και οι δύο γυναίκες της ελληνικής απσοτολής, οι Μάγδα Καλομοίρου και Παναγιώτα Τσακίρη.Με "προίκα" την εμπειρία των δύο προηγούμενων συμμετοχών σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1998, 2002), ο πρωταθλητής Λευτέρης Φάφαλης, αγωνίζεται σήμερα στην πίστα του Πραγκελάτο στα Προκριματικά του Σπρίντ (Cross Country) και στη συνέχεια στα Sprint Heats (Cross Country) με στόχο την πρόκριση που θα του δώσει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα και στον τελικό του Σπρίντ (Cross Country), που θα γίνει λίγες ώρες αργότερα. Ο γεννημένος στο Μόναχο πριν από 30 χρόνια πρωταθλητής, που μαζί με το Βασίλη Δημητριάδη, ήταν οι μοναδικοί διεθνείς που πήγαν στο Τορίνο "με το σπαθί τους", αφού έπιασαν τα κριτήρια της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ευελπιστεί, λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του (17/2), με την εμπειρία που διαθέτει και την βοήθεια της τύχης να τερματίσει στο γκρουπ των αθλητών, που θα προκριθούν στα τελικά.

    Ελπίζουν στην τύχη της... πρωτάρας

    Το "βάπτισμα πυρός" στους 20ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο παίρνουν αύριο οι διεθνείς Μάγδα Καλομοίρου, που θα συμμετέχει στο σλάλομ του αλπικού σκι και η μικρότερη αθλήτρια της "γαλανόλευκης" αποστολής, η Παναγιώτα Τσακίρη, που θα αγωνιστεί στα Προκριματικά του Σπρίντ (Cross Country).

    Στόχος της 26χρονης σκιέρ από τη Θεσσαλονίκη, Μάγδας Καλομοίρου, που θα τρέξει στο Σεστιέρε, είναι μία καλή εμφάνιση και η συλλογή πολύτιμων εμπειριών, αφού αγωνίζεται πρώτη φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση. Μετά την πρώτη κούρσα την πρόκριση στην 2η και τελική κούρσα θα πάρουν οι τριάντα πρώτες αθλήτριες, στόχος σχεδόν άπιαστος για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Η επόμενη συμμετοχή της Καλομοίρου θα είναι στις 24 Φεβρουαρίου, στους αγώνες του γιγαντιαίου σλάλομ του αλπικού σκι.

    Στην τύχη όμως, ως πρωτάρα σε αντίστοιχη διοργάνωση ελπίζει η "βενιαμίν" της ελληνικής αποστολής, Παναγιώτα Τσακίρη. Η 16χρονη πρωταθλήτρια από τη Δράμα, που μετά την απόφασή της να μην αγωνιστεί στα 10χλμ. (απλό) του Cross Country, είναι έτοιμη αύριο να ζήσει την παρθενική της εμπειρία σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στις ίδιες πίστες δίπλα δίπλα με τα παιδικά της ινδάλματα, με ονόματα θρύλους του αγωνίσματος. Η Τσακίρη, που θα αγωνιστεί πριν από το Φάφαλη στα ίδια αγωνίσματα με τον πρωταθλητή μας, δεν θα έχει άγχος, καθώς πέρα από τη συλλογή πολύτιμων εμπειριών για το μέλλον, μόνο με θαύμα θα φτάσει στην διάκριση.

    [12] Πολιτισμός

    Αρχίζει η προπώληση

    Ραντεβού με τους "γερόλυκους" της ροκ!

    21/2/2006 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET

    Το αθηναϊκό και όχι μόνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τους Rolling Stones, 25 Ιουνίου, στις 21.30, σε μια μοναδική συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η παγκόσμια περιοδεία του θρυλικού συγκροτήματος, "Α Βigger Βang", ξεκίνησε από την Βοστώνη τον Αύγουστο του 2005, και, με αφετηρία τη Βαρκελώνη, οι "γερόλυκοι" της ροκ θα δώσουν 30 συνολικά συναυλίες στη γηραιά ήπειρο. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου ενώ τα μέλη του φαν κλαμπ θα μπορούν να προμηθευτούν το μαγικό χαρτάκι έξι ημέρες νωρίτερα. Κάποιοι, μάλιστα, θα είναι ιδιαίτερα προνομιούχοι, καθώς θα απολαύσουν το σόου από θέσεις που θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το συγκρότημα. Παλαιοί και νέοι θαυμαστές, ας σπεύσουν, καθώς τα εισιτήρια για αυτό το κορυφαίο μουσικό γεγονός, αναμένεται να εξαντληθούν αμέσως. Σημειώνεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμανθούν από 78 έως 280 ευρώ.

    "Οι πέτρες κυλάνε ακόμα..."

    Με αφετηρία το Olympic Stadium της Βαρκελώνης, στις 27 Μαΐου, το "The Rolling Stones - A Bigger Bang European Tour" θα επισκεφθεί τουλάχιστον 20 χώρες και θα φιλοξενηθεί στα πιο διάσημα στάδια και συναυλιακούς χώρους.

    Η τελευταία ζωντανή πρόκληση και απόδειξη του ακούραστου ροκ 'ν' ρολ πνεύματος των Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρόνι Γουντ και Τσάρλι Γουάτς, έρχεται να μάς συστηθεί και στην Ελλάδα, ενώ, οι διθυραμβικές κριτικές και η μεγάλη εμπορική επιτυχία που πρόσφατα σημείωσαν οι συναυλίες τους στη Βόρεια Αμερική, ανεβάζουν την προσμονή στα ύψη.

    Στην περιοδεία τους αυτή, εκατοντάδες θέσεις είναι χτισμένες στην ίδια ευθεία με τη σκηνή προσφέροντας τη μοναδική ευκαιρία στους οπαδούς να μοιραστούν τον ενθουσιασμό του να βρίσκονται επί σκηνής, όσο οι Rolling Stones παίζουν μπροστά σε 50.000 ή περισσότερους θαυμαστές.

    Επιπλέον, περιλαμβάνεται μία θεαματική τεχνολογική επέκταση της διάσημης "δεύτερης σκηνής" που υπήρχε στις πρόσφατες περιοδείες, ενώ, εκτώς των πάντα κλασικών κομματιών τους, η λίστα των Stones θα περιλαμβάνει και αναφορές - εκπλήξεις σε θρύλους, όπως οι Ρέι Τσαρλς και Μπομπ Μάρλεϊ.

    Μέχρι στιγμής, το συγκρότημα δεν έχει αποφασίσει για τα τραγούδια της αθηναϊκής συναυλίας, ενώ, άγνωστο παραμένει και το ποιό συγκρότημα θα ανοίξει τη συναυλία.

    Σχετικά Links:

    Rolling Stones


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 February 2006 - 21:52:22 UTC