Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ
  • [02] Κόντρα για το μετρό
  • [03] Διαδηλώσεις υπέρ του Μλάντιντς
  • [04] Συνάντηση Αλογοσκούφη με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ
  • [05] Συμβιβασμός για τα αναδρομικά ΟΓΑ
  • [06] ALL STAR... WARS στον "κάμπο"
  • [07] Εκτός 4άδας το Μαρούσι
  • [08] "Δείχνουν τα νύχια τους" στην Κυψέλη

    [01] Πολιτική

    Για προσωπικούς λόγους

    Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

    24/2/2006 8:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2006 9:49:15 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Την παραίτησή του υπέβαλε προφορικά στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος. Το πρωί οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείου του υπουργού, όπου ο Αρχηγός ζήτησε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Ο Υπουργός δημόσιας τάξης, έκανε δεκτή την παραίτηση του αρχηγού και δήλωσε ότι "παρά τη μικρή θητεία μου στο υπουργείο, είχα λαμπρή συνεργασία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Αγγελάκος φεύγει επιτυχής και αριστεύσας". Ο κ. Αγγελάκος θα δώσει και εγγράφως την παραίτησή του στον υπουργό αύριο μετά την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια μνημείου που έχει κατασκευαστεί προς τιμήν των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών. Ο κ. Αγγελάκος τυπικά θα παραμένει στη θέση του αρχηγού μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να επιλέξει το νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο οποίος θα είναι ένας εκ των πέντε αντιστράτηγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [02] Πολιτική

    Προχωρά χωρίς καθυστέρηση, τονίζει η Κυβέρνηση

    Κόντρα για το μετρό

    24/2/2006 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Καμία καθυστέρηση ή υπερτιμολόγηση δεν γίνεται στα έργα του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επανέλαβε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Θανάση Λεβέντη, σχετικά με τις καθυστερήσεις και υπερτιμολογήσεις κατά την επέκταση του μετρό προς το Αιγάλεω. Ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε, ότι δεν υπάρχει υπερτιμολόγηση, επειδή αυτό το κόστος υπολογιζόταν στην τελική μελέτη και ότι η καθυστέρηση του έργου οφείλεται στα αρχαιολογικά ευρήματα και άλλα εμπόδια. Επίσης, επέρριψε ευθύνες και στην προηγούμενη κυβέρνηση για τον όλο σχεδιασμό, ενώ το κόστος ανάλογων έργων στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες είναι σαφώς υψηλότερο. Ανταπαντώντας, ο κ. Λεβέντης παρατήρησε ότι στη χώρα μας οι καθυστερήσεις και υπερτιμολογήσεις είναι διαχρονικές και ότι πολλοί έχουν επωφεληθεί και θησαυρίσει από αυτή την πρακτική που κορυφώθηκε στις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τέλος, ο κ. Λεβέντης τόνισε, ότι η σύγκριση πρέπει να γίνει με το αν στις Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν παρόμοιες υπερβάσεις στα χρονοδιαγράμματα και το κόστος.

    [03] Κόσμος

    Από Σέρβους υπερεθνικιστές

    Διαδηλώσεις υπέρ του Μλάντιντς

    24/2/2006 8:33:00 μμ

    Χιλιάδες Σέρβοι υπερεθνικιστές διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Βελιγραδίου καλώντας τους καταζητούμενους πρώην ηγέτες των Σερβοβοσνίων, Ράτκο Μλάντιτς και Ράντοβαν Κάρατζιτς, να μην παραδοθούν ποτέ. Περίπου 8.000 οπαδοί του εθνικιστικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), που έφτασαν με λεωφορεία από διάφορες πόλεις της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, συμμετείχαν στη διαδήλωση που οργανώθηκε με αφορμή την τρίτη επέτειο από την παράδοση του ηγέτη τους, Βόισλαβ Σέσελι, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Πολλοί από τους ομιλητές κάλεσαν με την ευκαιρία αυτή τον Μλάντιτς και τον Κάρατζιτς "να μην εγκαταλείψουν τον ιστορικό αγώνα τους" και να μην παραδοθούν. Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες του Μλάντιτς και του Σέσελι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία και την Κροατία και περιμένει τη σειρά του να δικαστεί στη Χάγη. "Όποιος προσπαθήσει να στείλει τον Μλάντιτς ή τον Κάρατζιτς στο Δικαστήριο της Χάγης θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα τον συγχωρήσουμε", δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εκ των κυριότερων ηγετών του SRS.

    [04] Οικονομία

    Ετήσια Σύνοδος υπό την προεδρία της Ελλάδας

    Συνάντηση Αλογοσκούφη με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ

    24/2/2006 10:26:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ντόναλντ Τζόνστον συναντήθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης. Στόχος της συνάντησης ήταν η προετοιμασία της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ που θα γίνει στις 23 -24 Μαϊου, της οποίας την προεδρία έχει η Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε το θέμα της Υπουργικής Συνόδου που θα είναι "Μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και απασχόληση" και καθορίσθηκαν οι άξονες της όλης θεματολογίας και τα οργανωτικά θέματα. "Η προεδρία μίας ετήσιας Συνόδου του ΟΟΣΑ, είναι μεγάλη προβολή για τη χώρα που την αναλαμβάνει γιατί αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για να προωθήσει τις απόψεις της", τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, προσθέτοντας, πως "δεδομένου ότι η προεδρία δεν ανατίθεται εκ περιτροπής σε όλες τις χώρες, αλλά ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΟΣΑ, αποτελεί σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα το ότι της ανετέθη η προεδρία της προσεχούς Συνόδου".

    Ιδιαίτερα σημαντική Σύνοδος

    Όπως ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, αφού παρουσιασθεί η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ οι συζητήσεις θα γίνουν πάνω σε τρία πεδία:

    - Πως θα αντιμετωπισθούν οι παγκόσμιες ισορροπίες στην ανάπτυξη και στα ισοζύγια πληρωμών.

    - Οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν για την ανάπτυξη αλλά κυρίως γιά την απασχόληση.

    - Θέματα διεθνούς εμπορίου.

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, πρόκειται να απευθύνει κοινή επιστολή με τον γενικό γραμματέα κ. Τζόνστον προς όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα της Συνόδου.

    Την απόφαση για την προεδρία της Ελλάδας πήρε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΟΣΑ στις 21 Ιουλίου του 2005. Στο ΔΣ η χώρα μας εκπροσωπείται από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο πρέσβη Αντώνη Κουράκη. Η προηγούμενη προεδρία που είχε ασκήσει η Ελλάδα ήταν το 1976.

    Η προσεχής Σύνοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί ύστερα από 10 χρόνια στη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ ο Καναδός κ. Τζόνστον, πρόκειται να παραδώσει τη σκυτάλη στον Μεξικανό Άνχελ Γκουρία, πρώην υπουργό Εξωτερικών και Οικονομίας του Μεξικού.

    [05] Οικονομία

    Συμβιβασμός για τα αναδρομικά ΟΓΑ

    24/2/2006 9:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Να προχωρήσουν σε συμβιβασμό με τους ασφαλισμένους πολύτεκνους, που διεκδικούν αναδρομικά, καλεί με εγκύκλιό του ο Διοικητής του ΟΓΑ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, τις υπηρεσίες του Οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι ζητούν να τους χορηγηθούν αναδρομικά τα επιδόματα της πενταετίας 1997-2001. Το πρόβλημα με τα αναδρομικά των πολυτέκνων προέκυψε όταν το 1997 τέθηκε όριο οικογενειακού εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος πολυτέκνου και της ισόβιας σύνταξης πολύτεκνης μητέρας, κάτι που έκρινε αντισυνταγματικό το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2001. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, προτείνει αντί για την είσπραξη αναδρομικών πενταετίας, να δεχθούν αναδρομικά διετίας με επιτόκιο 6%. Η πρόταση του ΟΓΑ αφορά 50.000 πολύτεκνες οικογένειες.

    [06] Μπάσκετ

    ALL STAR... WARS στον "κάμπο"

    24/2/2006 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση των αστέρων στη Λάρισα άρχισε. Το κλειστό της Νεάπολης έχει ήδη φορέσει τα καλά του και περιμένει Έλληνες και ξένους άσους της Α1 Ανδρών να δείξουν συνέπεια για την κυριακάτικη λαμπερή γιορτή του μπάσκετ, το 14ο ΟΠΑΠ ALL STAR GAME (18:30). Σε αυτό τον αγώνα που αναμέται να έχει λίγο από άρωμα ΝΒΑ, οι επίλεκτοι αθλητές των "Greek Stars", υπό τις οδηγίες των Ομπράντοβιτς-Αλεξανδρή (ο τελευταίος πήρε τη θέση του Γιαννάκη, που δεν θα καταφέρει να δώσει το παρόν) θα τεθούν αντιμέτωποι με τους "Τhe rest of the world", που θα κοουτσάρουν οι Καζλάουσκας-Πεδουλάκης. Αύριο εξάλλου στο πλαίσιο του ορντέβρ της διοργάνωσης θα διεξαχθεί ο αγώνας των ελπίδων του Νότου και του Βορρά (16:00). Στην πρώτη ομάδα προπονητές θα είναι οι Ιτούδης (Παναθηναϊκός) και Παπαχατζής (ΑΕΚ), ενώ στον πάγκο των Βορείων θα κάθονται οι Τζήμας (Λάρισα) και Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός). Τόσο ο Σαββατιάτικος αγώνας των Ελπίδων, όσο και αυτός των Ελλήνων και ξένων αστέρων θα μεταδοθούν απ ευθείας από την ΕΤ 1. Η γενική είσοδος για τους φιλάθλους είναι 7 ευρώ και παρουσιαστής της γιορτής του μπάσκετ επελέγη ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Τον τομέα της ψυχαγωγίας ανέλαβαν οι τσίρλιντερς "Red Drops" και "WildCats", ενώ όπως και την προηγούμενη χρονιά οι "Breakers Without Fear" θα παρουσιάσουν σειρά καρφωμάτων στο ημίχρονο και στα τάιμ άουτ. Παράλληλα στο περιθώριο της γιορτής τοπικούς χορούς θα παρουσιάσει η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας.

    "Δια χειρός" Ορφανού το τζάμπολ

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Ορφανός, θα είναι αυτός που θα κάνει το τζάμπολ του 14ου ΟΠΑΠ All Star Game και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με τους εκπροσώπων των φορέων του αθλήματος και τους φιλάθλους της Λάρισας. Αυτό ανακοινώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ολύμπιας Γιώργος Μαλάκος, ο πρόερδος του ΓΣ Λάρισας Γιώργος Κοτσιαρής, ο εκπρόσωπος του ΣΕΠΚ Σωκράτης Ηλιάδης, ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ, Δημήτρης Παπαβασιλείου, η εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΛ Δήμητρα Βασιλάκου, ο διευθυντής της ELMEC, Μάρκος Λαγός και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Νεάπολης, Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

    Την συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων τονίζοντας πως "η Λάρισα αγκαλιάζει όλο τον αθλητισμό και είναι μια πόλη ζωντανή που δεν κοιμάται ποτέ". Ο κ. Τζανακούλης ευχαρίστησε τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ για την ανάθεση του 14ου All Star Game ΟΠΑΠ και είπε ότι "θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Η Λάρισα αγαπάει τον αθλητισμό και δίνει μεγάλη σημασία σ αυτόν και φαίνεται από την επιτυχία που έχουν οι Λαρισινές ομάδες σε όλα τα αθλήματα".

    Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης που υπογράμμισε ότι αισθάνεται Λαρισαίος και μόνο καλά λόγια μπορεί πει για την πόλη. Ο κ. Οικονομίδης τόνισε επίσης ότι "δεν ήταν τυχαία η επιλογή της Λάρισας καθώς τη φετινή χρονιά εκπροσωπείται από δύο ομάδες στην Α1". Αναφέρθηκε ακόμα στην ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει το πρωί της Κυριακής (26/2) με τη συμμετοχή παραγόντων , παικτών ,δημοσιογράφων και άλλων φορέων του αθλήματος για την ανάπτυξη του μπάσκετ που βαδίζει πλέον με σταθερά βήματα μπροστά.".Οι διοργανωτές , τέλος , ανακοίνωσαν ότι για το 14ο ΟΠΑΠ ALL STAR GAME πρόσκληση έλαβε ένας ακόμη παίκτης. Στον διαγωνισμό καρφωμάτων θα λάβει μέρος και ο Γιάννης Παπαχρήστου του ΓΣ Λάρισας

    Η ομάδα των "Greek Stars"

    Διαμαντίδης Δημήτρης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) Σπανούλης Βασίλης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) ΒΑασιλειάδης Κώστας (ΠΑΟΚ Marfin) Οικονόμου Νίκος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Forthnet) Γκαγκαλούδης Γιάννης (ΠΑΟΚ Marfin) Παπανικολάου Δημήτρης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) Βασιλόπουλος Παναγιώτης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) Αλβέρτης Φραγκίσκος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) Μπουρούσης Γιάννης (ΑΕΚ) Μαυροκεφαλίδης Λουκάς (ΠΑΟΚ Marfin) Τσαρτσαρής Κώστας (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) Σχορτσιανίτης Σοφοκλής (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

    ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ομπράντοβιτς Ζέλιμιρ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ααλεξανδρής Βαγγέλης (ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΑΛΥΒΕΣ ΚΑΡΑΛΗ)

    Η ομάδα των "Τhe rest of the world"

    Πάντιους Νικολάι (ΑΡΗΣ) Κάστλ Τέρελ (ΑΡΗΣ) Λάκοβιτς Γιάκα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) Μουλαομέροβιτς Νταμίρ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ) Τάιους Εντνι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) Ουϊλκινσον Μαϊκλ (ΑΡΗΣ) Λιούις Κουίνσι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) Στακ Ραϊαν (ΑΡΗΣ) Μπατίστ Μάικλ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) Ζίζιτς Άντρια (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) Στιούαρτ Λάρι (ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΑΛΥΒΕΣ ΚΑΡΑΛΗ) Μπρέισι Μπράιαν (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ alfa)

    ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Καζλάουσκας Γιόνας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Πεδουλάκης Αργύρης (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ)

    "Βροχή" τα τρίποντα και τα καρφώματα

    Πέρα όμως από τις δυνατές μονομαχίες στο παρκέ, οι διοργανωτές υπόσχονται πλούσιο θέαμα και στους δύο διαγωνισμούς που θαδιεξαχθούν σε τρίποντα και καρφώματα. Στους δύο αυτούς θεαματαικούς διαγωνισμούς έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι εξής Έλληνες και ξένοι άσοι:

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ

    1. Νικολαϊδης Πρόδρομος (ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΑΛΥΒΕΣ ΚΑΡΑΛΗ) 2. Γκάρνερ Κρις (Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΔΑΜΟΥ Α.Ε.Β.Ε.) 3. Κακλαμάνος Νίκος (ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΑΛΥΒΕΣ ΚΑΡΑΛΗ) 4. Μουλαομέροβιτς Νταμίρ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ) 5. Ρίματς Σλάβεν (ΑΕΚ) 6. Λάκοβιτς Γιάκα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) 7. Τομαράς Ηλίας (ΧΑΛΚΙΔΑ) 8. Νικητής διαγωνισμού τριπόντων Ελπίδων

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ

    1. Πάντιους Νικολάι (ΑΡΗΣ) 2. Μπρεϊσι Μπράιαν (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ alfa) 3. Μασεϊ Τζέρεμι (Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΔΑΜΟΥ Α.Ε.Β.Ε.) 4. Πρίντεζης Γιώργος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) 5. Βασιλόπουλος Παναγιώτης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) 6. Ντόνελ Χάρβεϊ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Forthnet) 7. Παραγυιός Μιχάλης (ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ) 8. Γιάννης Παπαχρήστος (Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΔΑΜΟΥ Α.Ε.Β.Ε.)

    "Βόρειοι και Νότιοι" στο παρκέ

    Η αυλαία πάντως της εκδήλωσης θα ανοίξει αύριο στις 16:00 με την αναμέτρηση των ομάδων Βορρά και Νότου, την οποία, όπως προέτρεψε και ο άσος του Παναθηναϊκού, ο φίλαθλος κόσμος θα πρέπει να αγκαλιάσει. Άλλωστε τα ονόματα των παικτών που περιλαμβάνονται στα ρόστερ των ομάδων, αποτελούν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ και υπόσχονται όμορφο θεάμα. Στην ομάδα του Νότου προπονητές είναι οι Ιτούδης (Παναθηναϊκός) και Παπαχατζής (ΑΕΚ) και παίκτες οι: Σάκοτα, Μαγκουνής, Παπανικολάου, Αγγελόπουλος, Περπέρογλου, Μαυροειδής, Βασιλόπουλος, Πρίντεζης, Καλαϊτζίδης, Μόρφης, Σιγκούνας, Σακελλαρίου

    Η αντίστοιχη ομάδα του Βορρά θα έχει ως τεχνικό δίδυμο τους Τζήμα (Λάρισα), Σφαιρόπουλο (Ολυμπιακός) και θ απαρτίζεται από τους: Καραβασάνη, Τριχόπουλο, Τραϊανός, Αποστολίδης, Μάταλον, Καραβανάς, Πασσαλίδης, Σφέικος, Ξανθόπουλος, Μανωλόπουλος, Βεργίνης, Μπέλλος.

    Στον διαγωνισμό τριπόντων θα λάβουν μέρος οι: 1. Παπανικολάου Νικόλαος (ΑΕΚ) 2. Καραβασάνης Γιάννης (ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΑΛΥΒΕΣ ΚΑΡΑΛΗ) 3. Μανωλόπουλος Σωτήρης (ΠΑΟΚ Marfin) 4. Βεργίνης Δημήτρης (ΠΑΟΚ Marfin) 5. Βασιλόπουλος Φώτης (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Forthnet) 6. Σάκοτα Ντούσαν (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

    [07] Μπάσκετ

    Εκτός 4άδας το Μαρούσι

    24/2/2006 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μέσα στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη, με τον Μπλάκνεί τραυματία και τον Σέκουλιτς να βρίσκεται καθηλωμένος στο ξενοδοχείο, λόγω γαστρεντερίτιδας, το Μαρούσι γνώρισε σήμερα την ήττα με 71-59 για δεύτερη φορά από την τοπική Ντιναμό στην προημιτελική φάση του FIBA EuroCup, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, παρά τα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο προσπαθησε να χτυπήσει το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια η ευστοχία του ΜακΚάρτι (20 πόντους, 4 τρίποντα) αλλά και η καλή άμυνα των γηπεδούχων, έστειλε τη ρωσική ομάδα του Φώτη Κατσαικάρη στο φαϊναλ φορ της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί από 7-9 Απριλίου, σε έδρα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 21-22, 36-30, 57-38, 71-59.

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    ΝΤΙΝΑΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Φώτης Κατσικάρης): Οσίποφ, Μίντλετον 4, Ιβάνοφ 13 (1), Σουρόβτσεφ, ΜακΚάρτι 20 (4), ΜακΚάλοκ 4, Μιλίκοβιτς 5, Χλοπόνιν 5 (1), Βερεμένκο 13, Ζιμπίροφ 3 (1), Ασκραμπιτς 4, Κεϊρού.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 3 (1), Νικολαϊδης, Μπουντούρης 3 (1), Κυρίτσης 9 (1), Χόμαν 10, Στεφανίδης 5 (1), Κολώκας 11 (2), Καϊμακόγλου 11 (1), Γιαννουλάκος

    [08] Βόλεϊ

    "Δείχνουν τα νύχια τους" στην Κυψέλη

    24/2/2006 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η κυριακάτικη αθηναϊκή μονομαχία της Κυψέλης (17:00), Πανελληνίου-Παναθηναϊκού, που εκτός εξαιρετικού απρόοπτου θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αναμφίβολα εστιάζει πάνω της τους προβολείς ενδιαφέροντος της 20ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών. Παράλληλα δυνατή μάχη προβλέπεται αύριο στο Κερατσίνι, όπου ο τοπικός Απολλώνιος υποδέχεται στις 17:00 (Super Sport 4) το Φιλαθλητικό, ο οποίος θέλει να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις της ήττα στην Παιανία και να μπει ξανά στο παινχίδι της κατάκτησης της 4ης θέσης. Το Σάββατο στο Μαρκόπουλο, η ομάδα του Σούλη Τουρσούγκα υποδέχεται τον Ηρακλή, με μοναδικό στόχο τη νίκη χωρίς απώλεια βαθμών, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τυχόν πράσινο στραβοπάτημα την επομένη. Τέλος στο Χαριλάου δοκιμάζεται κόντρα στον Άρη η νεοφώτιστη ομάδα του Ηρακλή Κηφισιάς, που εύκολα ή δύσκολα, αναμένεται να φτάσει στη νίκη.

    Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

    Σάββατο 25/2: Μαρκόπουλου 7μμ: Μαρκόπουλο - Ηρακλής (Θεμελής, Πετούσης), Κερατσινίου 5μμ (Super Sport 4): Απολλώνιος - Φιλαθλητικός (Ράπτης, Μουλά Λ.), Χαριλάου 5.30μμ: Άρης - Ηρακλής Κηφισιάς (Ιωάννου, Μπέλλος), Κυριακή 26/2: Πανελληνίου 5μμ: Πανελλήνιος - Παναθηναϊκός (Βουδούρης, Μουλά Ε.)

    Η βαθμολογία (σε 19 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 52 (54-13) 2. Μαρκόπουλο 50 (53-11) 3. Πανελλήνιος 41 (46-22) 4. Ηρακλής Κηφισιάς 38 (44-27) 5. Απολλώνιος Κερατσινίου 37 (45-25) 6. Φιλαθλητικός 35 (40-29) 7. Ηρακλής 28 (33-34) 8. Κτησιφών 24 (28-37) ------------------------------------------- 9. Άρης 22 (27-37) 10. ΑΕ Βύρωνα 12 (13-45) *Τα Βριλήσσια και ο Σίρις Σερρών αποχώρησαν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 February 2006 - 21:51:09 UTC