Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γραπτή παραίτηση Αγγελάκου
  • [02] Συνάντηση Ζαγορίτη με Απόδημο Ελληνισμό
  • [03] Πρόγραμμα ευαισθησίας
  • [04] Νέα ονόματα στη λίστα υποκλοπών
  • [05] Το σύγχρονο πρόσωπο της ΕΘΕΛ
  • [06] Κινητοποιήσεις αγροτών
  • [07] Επεισόδια στην Καισαριανή
  • [08] Εκρηξη σε Τράπεζα στο Μαρούσι
  • [09] Στην Κέρκυρα το "Ρούσβελτ"
  • [10] Χτύπημα της Αλ Κάιντα
  • [11] Κατάρρευση κτηρίου στο Μπαγκλαντές
  • [12] Κλιμακώνεται η βία
  • [13] Β' Εθνική: "Σκαρφάλωσε" δεύτερος ο Άρης
  • [14] "Νότια" νίκη στις Ελπίδες του All Star
  • [15] Επιστροφή στις νίκες για Μπάγερν
  • [16] Η "κ. Τεπενδρή" σε νέες περιπέτειες

    [01] Πολιτική

    Γραπτή παραίτηση Αγγελάκου

    25/2/2006 3:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τη γραπτή του παραίτηση υπέβαλε σήμερα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Αγγελάκος. Στο κείμενο της παραίτησής του, ο κ. Αγγελάκος αναφέρει ότι παραιτείται για να διευκολύνει την άνοδο στην ανώτατη βαθμίδα και άλλων νέων αξιωματικών, που έχουν τα προσόντα να την υπηρετήσουν. Επίσης σημειώνει ότι παραιτείται έξι μήνες πριν λήξει η κανονική του θητεία, αφού είχε μακρόχρονη προϋπηρεσία στη Δίωξη Ναρκωτικών, στη θέση του διοικητή Ασφάλειας Αττικής, στη θέση του υπεύθυνου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και γενικά, μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, αναφέρει ότι υπηρέτησε με επαγγελματισμό και προσήλωση στο καθήκον προς τον πολίτη, την πατρίδα, το νόμο και την τάξη και επίσης ότι κατά τη διάρκεια της αρχηγίας του έγιναν διαρθρωτικές αλλαγές που ενίσχυσαν σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας και προδιαγράφουν καλύτερο μέλλον για την Ελληνική Αστυνομία. Τέλος, ευχαρίστησε την Πολιτεία για την ύψιστη τιμή που του έκανε να του αναθέσει τη θέση του αρχηγού. Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, εξήρε το πολύτιμο έργο του κ. Αγγελάκου.

    Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων αστυνομικών

    Το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αστυνομικών από τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα και τον κ. Γιώργο Αγγελάκο και παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλος, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, απόστρατοι αξιωματικοί και οικογένειες των θυμάτων.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε ότι "κανένας δεν μπορεί να ζήσει ως άτομο και κοινωνία, εάν δεν τιμά τους νεκρούς και δεν σέβεται τις θυσίες των ηρώων". Ο κ. Πολύδωρας, αναφερόμενος στο συμβολισμό, επεσήμανε ότι ο αστυνόμος εννοιολογικά είναι αυτός που φυλάσσει την πόλη (άστυ), με την ειρήνη και το νόμο ως "ύψιστα αγαθά για κοινωνική συνοχή".

    Ο κ. Αγγελάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι το μνημείο αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της πολιτείας και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στον μακρύ κατάλογο των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους. Με την πράξη αυτή, πρόσθεσε, σηματοδοτεί το σεβασμό μας στη μνήμη και τις οικογένειές τους. Ο κ. Αγγελάκος, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τους λόγους παραίτησής του απέφυγε να απαντήσει.

    Τόσο ο υπουργός, όσο και ο αρχηγός κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο, ενώ τιμές απέδωσε άγημα δοκίμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και η μπάντα της Αστυνομίας.

    Νωρίτερα, έγινε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

    [02] Πολιτική

    Προτεραιότητα οι Ελληνες του εξωτερικού

    Συνάντηση Ζαγορίτη με Απόδημο Ελληνισμό

    25/2/2006 1:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Την πρώτη του συνάντηση με στελέχη του κομματικού μηχανισμού είχε σήμερα στη Ρηγίλλης, ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης μετείχε στη σύσκεψη της γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, στην οποία παραβρέθηκαν και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ εξωτερικού. Ο κ. Ζαγορίτης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η σύσκεψη δείχνει την προτεραιότητα που δίνει το κόμμα στους Έλληνες του εξωτερικού. Τόνισε, ακόμη, ότι το Πρόγραμμα Δράσης του κόμματος θα ανακοινωθεί εν καιρώ, αφού πρώτα συναντηθεί και με τον προηγούμενο γραμματέα Βαγγέλη Μεϊμαράκη και θα έχει επαφές και με άλλα κομματικά στελέχη. Τη Δευτέρα, ο κ. Ζαγορίτης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζαγορίτης ο νέος γραμματέας

    [03] Κοινωνία

    Δωρεάν Η/Υ σε μαθητές με ειδικές ανάγκες

    Πρόγραμμα ευαισθησίας

    25/2/2006 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη δωρεάν παροχή ειδικών προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα αναπηρίας, εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η υπουργός Παιδείας επισήμανε τη σημασία τη διεύρυνσης των οριζόντων των νέων ανθρώπων και τόνισε ότι το πρόγραμμα διάθεσης ειδικών υπολογιστών που θα απαντούν στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού θα υλοποιηθεί παρά το υψηλό του κόστος. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ξεπερνούν τους 21.000.

    [04] Κοινωνία

    Τριάντα άγνωστα καρτοκινητά τηλέφωνα

    Νέα ονόματα στη λίστα υποκλοπών

    25/2/2006 3:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τριάντα νέα άγνωστα άτομα, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, περιλαμβάνονται στη λίστα των υποκλοπών. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" στη λίστα των 103 παρακολουθούμενων ατόμων που είναι στη διάθεση των αρχών, υπάρχουν 30 καρτοκινητά τηλέφωνα, τα οποία ανήκαν σε άγνωστα άτομα. Κάποια από τα καρτοκινητά αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, ανήκουν σε ιδιώτες που έχουν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Τα άγνωστα καρτοκινητά, οι κάτοχοι των οποίων δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των παρακολουθούμενων προσώπων που δημοσιοποιήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ενεργοποιήθηκαν από το 2001 ως και τις 28 Φεβρουαρίου 2005, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από τότε που για πρώτη φορά έγινε αντιληπτό από την Ericsson ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο λογισμικό της Vodafone. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι τρία από τα παρακολουθούμενα καρτοκινητά ενεργοποιήθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2005 και οι συνομιλίες των κατόχων τους άρχισαν να υποκλέπτονται αμέσως, αφού συνδέθηκαν με τα τηλέφωνα- σκιές του κυκλώματος κάτι που αποδεικνύει τη συνεχή δράση και την άμεση ετοιμότητα των υποκλοπέων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδρίαση για τις υποκλοπές

    [05] Κοινωνία

    Εγκαίνια νέου εκπαιδευτικού κέντρου

    Το σύγχρονο πρόσωπο της ΕΘΕΛ

    25/2/2006 2:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Το νέο εκπαιδευτικό κέντρο της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη εγκαινίασε το πρωί, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, ενώ στη συνέχεια βράβευσε τα παιδιά των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ που εισήχθησαν σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τέλος παρέστη στη γιορτή των παιδιών των εργαζομένων. Ο κ. Λιάπης μιλώντας προς τους εργαζομένους, υπογράμμισε ότι η εταιρεία όχι μόνο θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της, αλλά θα ενισχύσει τον κοινωνικό της ρόλο και θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της. Παράλληλα, τόνισε ότι θα επεκταθεί το δίκτυο της ΕΘΕΛ, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την προμήθεια 520 νέων λεωφορείων σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Επίσης, ανακοίνωσε ότι μέσα στην άνοιξη θα ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για την εφαρμογή συστημάτων τηλεματικής στο σύνολο του στόλου.

    [06] Κοινωνία

    Του νομού Θεσσαλονίκης

    Κινητοποιήσεις αγροτών

    25/2/2006 1:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2006 6:41:04 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τη μειωμένη καταβολή των επιδοτήσεων του ρυζιού. Το μεσημέρι απέκλεισαν με τρακτέρ για δύο ώρες -από τις 13.00 έως τις 15.00- την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, στο ύψος των διοδίων των Μαλγάρων. Είχε προηγηθεί σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στην οποία παρέστησαν βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ο αντινομάρχης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα αιτήματα των αγροτών.

    Στο μεταξύ, κλειστά παρέμειναν το πρωί για τέσσερις ώρες τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, στον κόμβο της Τρίγλιας, από αγρότες που διαμαρτύρονταν για επιβολή υπερβολικών προστίμων ύψους 3.000 έως και 50.000 ευρώ από τη ΔΕΗ για υπερκατανάλωση ρεύματος. Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι η ΔΕΗ προχώρησε το 2004 σε αλλαγή του καθεστώτος μειωμένων χρεώσεων, χωρίς να τους ενημερώσει. Για το λόγο αυτό προχώρησαν στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, τα οποία εκδικάζονται για τα 26 άτομα τη Δευτέρα στο πρωτοδικείο Πολυγύρου και για τα υπόλοιπα 21 στις 13 Μαρτίου. Η ΔΕΗ από την πλευρά της μιλά για μείωση των απαιτήσεών της κατά 50% και εξόφληση σε 24 έντοκες δόσεις, ενώ οι αγρότες ζητούν τον μηδενισμό των οφειλών τους.

    [07] Κοινωνία

    Σε εκδήλωση φιλάθλων του Παναθηναϊκού

    Επεισόδια στην Καισαριανή

    25/2/2006 1:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σοβαρά επεισόδια έγιναν τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια κοπής πίτας οπαδών του Παναθηναϊκού, στην Καισαριανή. Τουλάχιστον 20 άτομα που επέβαιναν σε μοτοποδήλατα, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες, κατά του μπαρ "Σειρήνα", στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, όπου γινόταν η κοπή. Τραυματίστηκαν τρία άτομα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητα και σε τζαμαρίες καταστημάτων.

    [08] Κοινωνία

    Στη -γαλλικών συμφερόντων- ΒΝΡ

    Εκρηξη σε Τράπεζα στο Μαρούσι

    25/2/2006 11:35:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος εξερράγη τα ξημερώματα έξω από την Τράπεζα γαλλικών συμφερόντων ΒΝΡ, στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην Ελευθεροτυπία και σε τηλεοπτικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να αποκλειστεί όλη η περιοχή. Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβε η οργάνωση "Αλληλεγγύη Φυλακισμένων Αξιών Ντιρέκτ". Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν ζημιές. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    [09] Κοινωνία

    Διίστανται οι απόψεις στην τοπική κοινωνία

    Στην Κέρκυρα το "Ρούσβελτ"

    25/2/2006 5:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2006 7:01:03 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: NET - Τοπικά Νέα (Περιφερ.Ρ/Σ Κέρκυρας)

    Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κέρκυρας ο κατάπλους του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Ρούζβελτ, εδώ και δύο ημέρες.

    Από τη μία πλευρά, κομματικές, ειρηνιστικές οργανώσεις και φορείς του νησιού καταδικάζουν τον ελλιμενισμό του. Η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας, η Ν.Ε Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε, ο Επιστημονικός Σύλλογος, τα παραρτήματα Κέρκυρας της Εθνικής Αντίστασης και των Απογόνων και Φίλων της, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου "Πέτρος Βράιλας - Αρμένης" και η νομαρχιακή παράταξη "Συνεργασία Πολιτών εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρουσία του "Ρούσβλετ" και κάλεσαν τους Κερκυραίους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις 6.30 στην πλατεία Σαρόκου.

    Από την άλλη ο εμπορικός κόσμος της Κέρκυρας κάθε άλλο παρά δυσανασχετεί με την παρουσία των 5.500 ανδρών και γυναικών, μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου, που επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το νησί των Φαιάκων. Αντιθέτως κάνουν λόγο για τόνωση της οικονομίας του νησιού. Μάλιστα, αρκετά καταστήματα που συνήθως είναι κλειστά αυτήν την εποχή άνοιξαν για να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση, ενώ για τις ανάγκες των μετακινήσεων του αμερικανικού πληρώματος τέθηκαν στη διάθεση τους τρία πορθμεία και πούλμαν. Χθες, ο κυβερνήτης του πλοίου παρέθεσε, πάνω στο αεροπλανοφόρο, δεξίωση στην οποία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Άμυνας κ. Μιχαλολιάκος καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Στο μεταξύ, μέχρι την Κυριακή οπότε αναμένεται να αποπλεύσει το Ρούζβελτ, ισχύουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που έχουν εφαρμόσει από την Πέμπτη οι τοπικές αρχές. Τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στη ζώνη του λιμανιού περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η αλιεία και η διέλευση σκαφών καθ όλο το 24ωρο έως τις 27 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Νησιών Λαζαρέτο και Βίδο, όπου έχει αγκυροβολήσει το αεροπλανοφόρο, καθώς και σε περίμετρο χιλίων μέτρων από αυτό.

    [10] Κόσμος

    Ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στη Σ. Αραβία

    Χτύπημα της Αλ Κάιντα

    25/2/2006 1:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η σαουδαραβική πτέρυγα της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον πετρελαϊκής εγκατάστασης στην Αμπκάικ της Σαουδικής Αραβίας, με ανακοίνωσή της που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο. Η οργάνωση επιβεβαιώνει ότι μέλη της, που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, φορτωμένα με εκρηκτικά, επιχείρησαν χτύπημα εναντίον των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του κόσμου. Οι φύλακες πυροβόλησαν εναντίον των αυτοκινήτων, προκαλώντας τις εκρήξεις, από τις οποίες σκοτώθηκαν δύο βομβιστές και δύο φύλακες. Όπως σημειώνεται στο μήνυμα της Αλ Κάιντα -του οποίου η γνησιότητα δεν έχει πιστοποιηθεί- η επίθεση έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης εκδίωξης των "απίστων" από την αραβική χερσόνησο. Εξάλλου, ο υπουργός Πετρελαίων της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε είδηση που μετέδωσε το "Αλ Αραμπίγια" και ήθελε τη ροή του πετρελαίου στο Αμπκάικ να έχει μειωθεί -για κάποιο διάστημα - λόγω ζημιάς, που προκάλεσε η επίθεση.

    [11] Κόσμος

    Εννέα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 50 τραυματίστηκαν

    Κατάρρευση κτηρίου στο Μπαγκλαντές

    25/2/2006 12:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένα πενταόροφο κτήριο το οποίο στέγαζε ένα υφαντουργείο, αποθήκες καθώς και γραφεία, κατέρρευσε το Σάββατο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι και τουλάχιστον 50 να τραυματιστούν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια, καθώς την ώρα της κατάρρευσης εργάζονταν περίπου 150 άτομα. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια κατάρρευσης του κτηρίου.

    [12] Ιράκ

    Αιματηρές επιθέσεις σε πόλεις του Ιράκ

    Κλιμακώνεται η βία

    25/2/2006 12:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Εκρυθμη η κατάσταση για άλλη μία ημέρα στο Ιράκ, καθώς και σήμερα αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις, παρά το γεγονός ότι η ιρακινή κυβέρνηση έχει επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βαγδάτη και σε τρεις επαρχίες της χώρας. Το πρωί, στην πόλη Κερμπάλα σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε υπαίθρια αγορά της συνοικίας Αλ Αμελ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οχτώ άνθρωποι και άλλοι 31 να τραυματιστούν. Το αυτοκίνητο ανατινάχτηκε με τηλεχειρισμό την ώρα που η αγορά, ήταν γεμάτη κόσμο. Στη δυτική Βαγδάτη, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί κατά τη διάρκεια της κηδείας της Ιρακινής ανταποκρίτριας του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αραμπίγια, Ατουάρ Μπάχζατ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη σκοτώθηκαν αρκετοί άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που περιφρουρούσαν την νεκρώσιμη ακολουθία, όπως μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια. Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά της σορού της δημοσιογράφου στο νεκροταφείο, άγνωστοι ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον της νεκρώσιμης πομπής με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν τέσσερις πολίτες. Τα ξημερώματα, άγνωστοι ανατίναξαν και κατέστρεψαν σιϊτικό μνημείο στην περιοχή του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, προκαλώντας την οργή των σιϊτών Τουρκομάνων κατοίκων. Αμέσως μετά την καταστροφή του μνημείου του ιμάμη Ρίντα, εκατοντάδες σιίτες Τουρκομάνοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Επίσης, άγνωστοι ένοπλοι δολοφόνησαν 12 σιίτες χωρικούς -μέλη της ίδιας οικογένειας- στην πόλη Μπακούμπα. Η ένοπλη επίθεση εκδηλώθηκε σε αγρόκτημα, στα νότια προάστια της Μπακούμπα, τόνισε η ίδια πηγή. Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα αλλά οι αρχές υποπτεύονται ότι η επίθεση συνδέεται με τις κλιμακούμενες θρησκευτικές εντάσεις στις σχέσεις σιϊτών-σουνιτών που πυροδότησε η ανατίναξη σιϊτικού μαυσωλείου στη Σαμάρα.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Β' Εθνική: "Σκαρφάλωσε" δεύτερος ο Άρης

    25/2/2006 6:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πέρασε ο Άρης, τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα όπου θα γίνει το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β Εθνικής ανάμεσα στον Εργοτέλη και την Κέρκυρα, μετά τη νίκη με 2-0 εντός έδρας επί του Πανσερραϊκού στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία. Πλέον οι "κιτρινόμαυροι" έφτασαν τους 40 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Εργοτέλη και τρεις πάνω από την Κέρκυρα. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 35` και ο Ντομορό στο 85` με κεφαλιά "ψαράκι".

    Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα

    Άρης-Πανσερραϊκός 2-0

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    14.45 (Πύργος) Πανηλειακός-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου

    14.45 (Καλαμάτα) Καλαμάτα-Καστοριά

    14.45 (Νίκαια) Προοδευτική-Χαϊδάρι ΑΟ

    14.45 (Βόλος) Νίκη Βόλου-Εθνικός Αστέρας

    14.45 (Ζωγράφου) Ηλυσιακός-Θρασύβουλος Φυλής

    14.45 (Πάτρα) Παναχαϊκή 2005-Βέροια

    ΔΕΥΤΕΡΑ

    16.00 (Ηράκλειο) Εργοτέλης-Κέρκυρα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

    1. Κέρκυρα 43

    2. Αρης 40-21αγ.

    3. Εργοτέλης 38

    4. Θρασύβουλος 35

    5. Προοδευτική 31

    6. Εθνικός Αστέρας 29

    7. Νίκη Βόλου 28

    . Καστοριά 28

    9. Βέροια 26

    . Καλαμάτα 26

    11. Χαϊδάρι 24

    12. Πανσερραϊκός 23-21αγ.

    13. ΑΣΚ Ολυμπιακός 21

    14. Παναχαϊκή 19

    15. Ηλυσιακός 18

    16. Πανηλειακός 3

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [14] Μπάσκετ

    "Νότια" νίκη στις Ελπίδες του All Star

    25/2/2006 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη που ανακηρύχθηκε MVP της αναμέτρησης, η ομάδα των Ελπίδων του Νότου πήρε τη νίκη εναντίον του Βορρά με 80-79, στο παιχνίδι των Ελπίδων με το οποίο άνοιξε στη Λάρισα το διήμερο του All Star Game του μπάσκετ. Παράλληλα, στο διαγωνισμό των τριπόντων, νικητής αναδείχθηκε ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ντούσαν Σάκοτα. Την Κυριακή έρχεται το "κυρίως πιάτο" με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους σταρς του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ θα υπάρξει και ο διαγωνισμός τρίποντων και καρφωμάτων, δίνοντας μία λάμψη ξεχωριστή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    ALL STAR... WARS στον "κάμπο"

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επιστροφή στις νίκες για Μπάγερν

    25/2/2006 7:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εντυπωσιακή η Μπάγερν Μονάχου, συνέτριψε την Άϊντραχτ με 5-2 σε παιχνίδι για την 23η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος και συντήρησε τη την ασφαλή διαφορά από τους διώκτες του. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Βέρντερ Βρέμης επικράτησε με 2-0 της Γκλάντμπαχ, ενώ με το ίδιο σκορ νίκη και η Σάλκε τη Νυρεμβέργη, παραμένοντας σε τροχιά "τριάδας" που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λεβερκούζεν νίκη εκτός έδρας την Κολονία με 2-0 και η Αρμίνια Μπίλεφελντ πήρε με 1-0 σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Ντόρτμουντ.

    Τα αποτελέσματα

    Κολονία-Λεβερκούζεν 0-3 (67΄ Μπερμπάτοφ, 70΄ Βορονίν, 83΄ Κρζίνοβεκ)

    Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 2-0 (16΄ Κλόζε, 27΄ Κλάσνιτς)

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ντόρτμουντ 1-0 (45΄+ Κάουφ)

    Μάιντς-Καϊζερσλάουτερν 0-2 (24΄πεν., 26΄ Σανόγκο)

    Σάλκε-Νυρεμβέργη 2-0 (58΄ Κουράνι, 65΄ Λίνκολν)

    Μπάγερν Μονάχου-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 5-2 (21΄, 42΄ Γκερέρο, 33΄, 62΄ Μπάλακ, 85΄ Πιζάρο - 32΄ Πρέουι, 84΄ Μέιερ)

    Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 2-1 (9΄ Χάνκε, 85΄ Μενσέγκεζ - 17΄ Μπρντάριτς)

    Ντούισμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 26/2 Αμβούργο-Στουτγκάρδη 26/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 58 Βέρντερ Βρέμης 49 Αμβούργο 47-22αγ Σάλκε 45 Λεβερκούζεν 31 Ανόβερο 30 Στουτγκάρδη 30-22αγ Χέρτα Βερολίνου 30-22αγ Γκλάντμπαχ 30 Ντόρτμουντ 29 Αρμίνια Μπίλεφελντ 27 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 25 Βόλφσμπουργκ 25 Καϊζερσλάουτερν 23 Νυρεμβέργη 21 Μάιντς 20 Ντούισμπουργκ 17-22αγ Κολονία 15

    [16] Πολιτισμός

    Χιούμορ και χρώμα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

    Η "κ. Τεπενδρή" σε νέες περιπέτειες

    25/2/2006 5:44:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με την ευκαιρία του εορτασμού των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή του, φιλοξενεί για πρώτη φορά την πρωτοποριακή εικαστική παρέμβαση (εγκατάσταση) που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, "time goes by .. so slowly (after Madonna)", με πρωταγωνίστρια τη μυστηριώδη "μούσα" του ζωγράφου Κωνσταντίνου Κακανιά, την "κυρία Τεπενδρή".

    Η "κυρία Τεπενδρή", που ήδη μετρά εμφανίσεις άλλοτε ως ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης, ως guest star των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, συλλέκτρια έργων σύγχρονης τέχνης ή πρωταγωνίστρια στη βασιλική σουίτα του King George, τώρα καταθέτει τα διαπιστευτήρια της στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η χιουμοριστική εγκατάσταση περιλαμβάνει γλυπτά και ζωγραφιές (φιγούρες που θυμίζουν τον Καραγκιόζη, τον Κάλντερ, αλλά και πίνακες του Ντείβιντ Σμιθ) τα οποία αιωρούνται από την οροφή του αιθρίου. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, Κωνσταντίνο Κακανιά, η εγκατάσταση αυτή είναι ένας πίνακας τεμαχισμένος σε πολλά κομμάτια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει το χρόνο, την αρχαιότητα και τον μοντερνισμό - όλα αιωρούμενα, "όπως κι εμείς στη ζωή".

    Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στο μουσείο έως τις 22 Απριλίου 2006.

    Σχετικά Links:

    Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 February 2006 - 17:52:15 UTC