Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέστη καρδιακή προσβολή
  • [02] Κόντρα για την Οικονομία
  • [03] Διώξεις για το Κτηματολόγιο
  • [04] Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια
  • [05] Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
  • [06] Αναίμακτη λήξη της ομηρίας
  • [07] Συγκρούσεις στους δρόμους του Μιλάνου
  • [08] Νέο λουτρό αίματος
  • [09] "Γηραιός" για Ευρώπη
  • [10] Νίκη ελπίδας ο Ακράτητος
  • [11] Όλα ίδια στην Γ' Εθνική
  • [12] Β’ Εθνική: Αναλλοίωτη η κορυφή
  • [13] Στην Πιατσέντζα ο τίτλος
  • [14] Τρίτος στη Μαγιόρκα ο ΠΑΟ
  • [15] "Σκόνταψε" η Ρόμα
  • [16] "Χτύπησε" και το Καμερούν
  • [17] Ρυθμίσεις ενόψει της μελέτης
  • [18] Ξεσκέπασαν κύκλωμα εμπορίας βρεφών
  • [19] Ο "Θρύλος" των ρεκόρ
  • [20] Νίκη ουσίας και ψυχολογίας η ΑΕΚ
  • [21] "Ανάσα" ο ΟΦΗ
  • [22] Χρυσός δις ο Γκιώνης
  • [23] Όγδοοι Πιλάτου και Τσιάμης
  • [24] Δια χειρός Ανρί…

    [01] Κόσμος

    Εν αναμονή της τοξικολογικής εξέτασης

    Υπέστη καρδιακή προσβολή

    12/3/2006 10:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 2:58:47 μμ)

    Πηγή: Reuters- Associated Press

    Καρδιακή προσβολή ήταν η αιτία θανάτου του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη. Αυτό προκύπτει από τo προκαταρκτικό πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής, που πραγματοποίησαν στη σορό του Μιλόσεβιτς Ολλανδοί γιατροί, παρουσία Σέρβων ιατροδικαστών. Ωστόσο δε δόθηκαν λεπτομέρειες για τα αίτια της καρδιακής προσβολής, τα οποία θα διευκρινιστούν με τη διενέργεια τοξικολογικής εξέτασης. Την Κυριακή σύγχυση προέκυψε από την χειρόγραφη επιστολή, που παρουσίασε, ο δικηγόρος του Μιλόσεβιτς, Ζντένκο Τομάνοβιτς και φέρεται να έστειλε ο εκλιπών μια μέρα πριν το θάνατό του, στο Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην οποία ανέφερε, ότι του χορηγούνται λάθος φάρμακα και ζητούσε τη βοήθειά του. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γιουγκοσλαβίας υποστήριζε, ότι επιχειρούν να τον δηλητηριάσουν και ότι στις τελευταίες εξετάσεις αίματος, που είχε κάνει εντοπίστηκε σε υψηλά επίπεδα ένα φάρμακο, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της λέπρας και της φυματίωσης. Η σορός του Μιλόσεβιτς θα παραδοθεί τη Δευτέρα στους οικείους του.

    Επιρρίπτει ευθύνες στο ΔΠΔ

    Την έκθεση των Ολλανδών ιατροδικαστών επιβεβαίωσε κατά κάποιο τρόπο και η σύζυγός του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας, Μιργιάνα Μάρκοβιτς, που σε συνέντευξή της που θα δημοσιευθεί στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Βελιγραδίου Βετσέρνιγιε, υποστήριξε πως ο σύζυγός της τελευταίως ένοιωθε "τρομερά καταβεβλημένος".

    Ωστόσο επέρριψε ευθύνες στο Διεθνές Ποινικό δικαστήριο, καθώς δεν του επέτρεψαν να ακολουθήσει θεραπεία, παρότι διεθνές συμβούλιο από γιατρούς είχε αποφανθεί ότι έπασχε από αρτηριακά προβλήματα, γεγονός που καθιστούσε αναγκαίο να σταματήσει κάθε δραστηριότητα και να νοσηλευθεί.

    Σύμφωνα με τη Μάρκοβιτς, το ΔΠΔ ευθύνεται για τον θάνατό του Μιλόσεβιτς επειδή "δεν είχαν βάσιμα στοιχεία για να τον καταδικάσουν και δεν μπορούσαν να τον αφήσουν ελεύθερο".

    "Πρόκειται για μία προσχεδιασμένη φυσική εξόντωση", δηλώνει αποφθεγματικά η σύζυγος του Μιλόσεβιτς.

    Διαμάχη για την κηδεία του Μιλόσεβιτς

    Την ίδια ώρα, όμως, φαίνεται, πως έχει προκύψει διάσταση στο εσωτερικό της οικογένειας Μιλόσεβιτς σχετικά με τον τόπο ταφής του. Η σύζυγός του, Μίρα και ο γιος του, Μάρκο επιθυμούν η ταφή να γίνει στη Μόσχα, όπου έχουν βρει καταφύγιο, καθώς αν ταφεί στη Σερβία δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν καθώς καταζητούνται.

    Ωστόσο, η κόρη του Μιλόσεβιτς, Μαρία ζητά η ταφή να γίνει στη Λιέβα Ριέκα του Μαυροβουνίου, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί, που αναμένουν η κηδεία να εξελιχθεί σε πανεθνικό συλλαλητήριο .

    Από την πλευρά του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ζητά να ταφεί ο Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι, στη Λεωφόρο των Ηρώων και ζητούν να δοθεί χάρη στη σύζυγο και τα παιδιά του, ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν στην κηδεία. Ωστόσο, η Κυβέρνηση της χώρας δε δηλώνει διατεθειμένη να κάνει κάτι τέτοιο και δεν αποκλείεται υπό τα δεδομένα αυτά να προκύψει πολιτικό ζήτημα .

    Η επόμενη ημέρα

    Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα των Σέρβων απέναντι στη νέα πραγματικότητα. Υποστηρικτές του άναψαν κεριά έξω από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, στο Βελιγράδι, και γέμισαν με λουλούδια την είσοδο, ενώ ένα μεγάλο πορτρέτο του είχε τοποθετηθεί στην πρόσοψη του κτηρίου, όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί για να θυμηθούν και να τιμήσουν τον ηγέτη τους.

    "Προδομένο ήρωα " από τους ανθρώπους του χαρακτηρίζουν το Μιλόσεβιτς σκληροπυρηνικά σερβικά εθνικιστικά κόμματα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ταφεί στο κοιμητήριο για τους εθνικούς ήρωες.

    Ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζόραν Αντζέλκοβιτς, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το ΔΠΔ σκότωσε το Μιλόσεβιτς λέγοντας: "Το Δικαστήριο δεν επιθυμούσε την αλήθεια έτσι έκαναν το παν για να τερματιστεί η διαδικασία με τον τρόπο που τερματίστηκε".

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Σερβίας , Βόισλαβ Κοστούνιτσα, περιορίστηκε απλώς να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Μιλόσεβιτς.

    Την ίδια ώρα, οι αντίπαλοί του δεν φείδονται σκληρών εκφράσεων για να σχολιάσουν την είδηση του θανάτου του Μιλόσεβιτς.

    "Ο θάνατος του χασάπη των Βαλκανίων, που προκάλεσε τα μεγαλύτερα δράματα και τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας σε Βόσνιους, Αλβανούς και Κροάτες, είναι μία ανακούφιση για τις οικογένειες των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του", είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός , Σαλί Μπερίσα, προσθέτοντας ότι ο Θεός έδωσε την ετυμηγορία του πριν από τη Δικαιοσύνη.

    Στο μεταξύ, η εισαγγελέας του ΔΠΔ, Κάρλα ντελ Πόντε, που αναμένεται να μιλήσει για το θάνατο του Μιλόσεβιτς σήμερα το μεσημέρι, επανέλαβε την έκκληση να "προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης" οι Ράντοβαν Κάρατζιτς και Ράτκο Μλάντιτς.

    Την ευχή να γυρίσει σελίδα η Σερβία, εξέφρασαν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Χαβιέ Σολάνα, καθώς και οι ΗΠΑ , που χαρακτήρισαν το Μιλόσεβιτς "κύριο συμμέτοχο στο βίαιο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας".

    "Θα τον κρίνει ως αυστηρός κριτής η Ιστορία"

    Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην οποία αναφέρεται, ότι "ο θάνατος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σφραγίζει μία τραγική εποχή εντάσεων, κρίσεων και πολέμων που ταλάνισε τα Βαλκάνια σχεδόν για μία δεκαετία. Σε αυτήν την εποχή ο Μιλόσεβιτς είχε κεντρική θέση και ευθύνη" και προσθέτει, ότι το Δικαστήριο, τελικώς, δεν θα τον κρίνει, αλλά θα τον κρίνει ως αυστηρός κριτής η Ιστορία.

    "Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα στα Βαλκάνια δεν είναι η προσκόλληση σε αξιολογήσεις του παρελθόντος. Είναι η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος ειρηνικής συνύπαρξης, σταθερότητας και ανάπτυξης για όλους", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Για μονομερή απόδοση ευθυνών κάνει λόγο ο Συνασπισμός, χαρακτηρίζοντας εντελώς απαράδεκτο το γεγονός, ότι το Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για την φροντίδα της υγείας του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Κατηγορούμενος για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου

    Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Μιλόσεβιτς δικαζόταν για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου στην διάρκεια των ενόπλων συρράξεων στην Κροατία, την Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, τη δεκαετία του 1990. Πιο συγκεκριμένα κατηγορούνταν για:

    Γενοκτονία σχετικά με τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα (Βοσνία) Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Βοσνία, την Κροατία και το Κόσοβο Παραβιάσεις της Συνθήκης της Γενεύης

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ζωή του Μιλόσεβιτς

    Πέθανε ο Μιλόσεβιτς

    [02] Πολιτική

    Στο επίκεντρο απογραφή και ακρίβεια

    Κόντρα για την Οικονομία

    12/3/2006 12:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 11:03:25 πμ)

    Πηγή: NET

    Συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την οικονομία και ειδικότερα την απόφαση της Eurostat για την καταγραφή των αμυντικών δαπανών, αλλά και την ακρίβεια. Μιλώντας την Κυριακή στο Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος σε εκδήλωση για την Ημέρα του Καταναλωτή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε "απάτη" την απογραφή και επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας. "Με την απογραφή μπήκε στο στόχαστρο η ελληνική οικογένεια", τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι η Eurostat είπε ότι η ελληνική οικονομία δε χρειαζόταν να μπει υπό επιτήρηση. "Εσείς σπαταλήσατε τα χρήματα και το κύρος του ελληνικού λαού, τις δυνατότητες της χώρας. Εξαπατήσατε τους πολίτες όταν ακόμη και το επίδομα θέρμανσης αρνηθήκατε να το δώσετε", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Γ Αλογοσκούφης. "Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο. Για να καλύψει τα πολιτικά του αδιέξοδα, προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση χρησιμοποιώντας μαύρη προπαγάνδα. Το πρόβλημα για την οικονομία ήταν τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν η δημοσιονομική απογραφή που τα αποκάλυψε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

    Σκληρή απάντηση Αλογοσκούφη-Ρουσόπουλου

    Όπως πρόσθεσε ο ίδιος το πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν, ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ψέματα στις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες, στους Ευρωπαίους Εταίρους μας και στον ελληνικό λαό. Το πρόβλημα δεν ήταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που είπε την αλήθεια".

    Ο κ Αλογοσκούφης, υπογράμμισε, ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα περιορίζονται χωρίς νέες φορολογίες, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη και η ανεργία μειώνεται. "Με την πολιτική των μεταρρυθμίσεων θεμελιώνουμε νέα προοπτική για όλους τους Έλληνες" συμπλήρωσε.

    "Ο κ. Παπανδρέου, ως γνήσιος συνεχιστής της πολιτικής ΠΑΣΟΚ, έχει επιλέξει να επενδύσει σε "φούσκες" του χθες: στο ψέμα, στη μαύρη προπαγάνδα, στην οξύτητα και στην πόλωση. Λόγια του αέρα ήταν τα περί μοντέρνας πολιτικής, που έλεγε όταν εξελέγη. Ο τρόμος του κατήφορου, που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ, δύο χρόνια μετά τις εκλογές, κυρίευσε και τον αρχηγό του. Και τον οδηγεί στο αλήστου μνήμης λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ", σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    Στοιχεία βελτίωσης για την ακρίβεια

    Όσον αφορά την ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για σειρά ανατιμήσεων, που ξεπερνά ακόμη και το 50%, ενώ από την πλευρά του υπουργείο Ανάπτυξης αντικρούει τις κατηγορίες και αντιπαραθέτει τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία, ο πληθωρισμός. "Για τις "Βίβλους Μαύρης Προπαγάνδας", τις "Φιέστες Υποκρισίας", τις "Εκδηλώσεις Ανακρίβειας", τις "Παραστάσεις Παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού", που διοργανώνει, καθώς και για τις "Έρευνες Φαντομά" που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, μόνον η Νέα Στατιστική Υπηρεσία της οδού Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να περηφανεύεται, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, προσθέτοντας, ότι "το ερώτημα για την ηγεσία του κόμματος είναι "αν αμφισβητεί ακόμη και τη Eurostat":

    Όπως επισημαίνεται τα επίσημα στοιχεία αποκαλύπτουν, ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα κατά τη διετία της Νέας Διακυβέρνησης διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα του 2003 και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων και υπηρεσιών που απαρτίζουν το "καλάθι της νοικοκυράς" παρουσιάζουν αυξήσεις, που είναι κάτω από τον πληθωρισμό, ενώ τα προηγούμενα χρόνια συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο.

    Στην κοινή δήλωσή τους οι κ Σιούφας και Παπαθανασίου, παραθέτουν αναλυτικούς πίνακες, με την εξέλιξη του πληθωρισμού και των τιμών προϊόντων, και καταλήγουν μεταξύ άλλων στα παρακάτω συμπεράσματα:

    -Ο ετήσιος πληθωρισμός, παρά την επίπτωση των διεθνών τιμών καυσίμων κατά 1,13 εκατοστιαίες μονάδες, τον περασμένο Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 3,2% και είναι σαφώς χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του 2003 (4,3%). Αν μάλιστα η επίπτωση των διεθνών καυσίμων ήταν όση το Φεβρουάριο του 2004 (-0,51 εκατοστιαίες μονάδες), ο πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν στο 1,6%.

    - Τον περασμένο Ιανουάριο (για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία της Eurostat) η διαφορά μεταξύ του ελληνικού πληθωρισμού και του αντίστοιχου στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας (1,1 εκατοστιαίες μονάδες, έναντι 1,1 εκατοστιαίων μονάδων, 1,2 εκατοστιαίων μονάδων, 1,2 εκατοστιαίων μονάδων και 2,2 εκατοστιαίων μονάδων τον αντίστοιχο μήνα των ετών 2005, 2004, 2003 και 2002).

    - Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι τιμές στα 32 από τα 52 αγαθά και υπηρεσίες που έχουν τον υψηλότερο συντελεστή στάθμισης στον τιμάριθμο και, συνεπώς, επηρεάζουν σημαντικά το "καλάθι της νοικοκυράς", είναι χαμηλότερες από τον αντίστοιχο πληθωρισμό, ενώ τον αντίστοιχο μήνα των ετών 2005, 2004 και 2003 τα αγαθά και οι υπηρεσίες αυτές ήταν λιγότερες σε αριθμό, δηλαδή 20, 20 και 12, αντίστοιχα. Το 2003 αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό παρουσίασαν 40 από τα 52 αυτά αγαθά και υπηρεσίες.

    - Τον ίδιο μήνα οι αυξήσεις των τιμών σε 19 από τα 30 αγαθά κινήθηκαν κάτω από τον αντίστοιχο πληθωρισμό, έναντι μόνο 14, 15 και 3 το Φεβρουάριο του 2005, 2004 και 2003, αντίστοιχα.

    - Το Φεβρουάριο του 2006, σε 18 από τις 31 υπηρεσίες, οι αυξήσεις είναι μικρότερες από τον αντίστοιχο πληθωρισμό, έναντι μόνο 9, 5 και 2 το Φεβρουάριο του 2005, 2004 και 2003, αντίστοιχα. Δηλαδή, αθροιστικά, κατά το Φεβρουάριο του 2006, από τα 61 αγαθά και υπηρεσίες, σε 37 οι αυξήσεις των τιμών τους είναι κάτω από τον πληθωρισμό, ενώ το Φεβρουάριο του 2005, του 2004 και του 2003 μόνο σε 23, 20 και 5, αντίστοιχα.

    - Η μέση ετήσια μεταβολή των τιμών στα φρέσκα λαχανικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ, της Eurostat και της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο 1996-2003 ήταν 8,4%, ενώ την περίοδο 2004-2005 ήταν -8%.

    - Η μέση ετήσια μεταβολή των τιμών στα φρέσκα φρούτα, σύμφωνα πάλι με στοιχεία της ΕΣΥΕ, της Eurostat και της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο 1996-2003 ήταν 9,5%, ενώ την περίοδο 2004-2005 ήταν -11%.

    [03] Κοινωνία

    Αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας

    Διώξεις για το Κτηματολόγιο

    12/3/2006 4:14:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε δίκη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπονται δύο πρώην στελέχη της εταιρίας Κτηματολόγιο ΑΕ. Ειδικότερα, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, παραπέμπονται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Γαλιδάκης και το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιωάννης Ρέγγας, μετά από προκαταρκτική εξέταση για καταχρήσεις δημοσίου χρήματος από την εταιρία Κτηματολόγιο ΑΕ κατά το έτος 2001. Η εξέταση αφορούσε συνολικά 23 άτομα, αλλά μετά την κύρια ανάκριση τα αδικήματα, για τους περισσότερους κατηγορουμένους, παραγράφηκαν.

    [04] Κοινωνία

    Ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας

    Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια

    12/3/2006 3:08:00 μμ

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου, εορτάστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Παπούλιας παρέθεσε γεύμα στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στην προσφώνηση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τις αντιδράσεις των Μουσουλμάνων για τη δημοσίευση σατυρικών σκίτσων του Μωάμεθ, κάλεσε την Ελλαδική εκκλησία να ενισχύσει τον διαθρησκειακό διάλογο, ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση πολιτισμών. Στην αντιφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα ανοίγματα της ελλαδικής Εκκλησίας στα χριστιανικά δόγματα και τις άλλες θρησκείες. Στο Φανάρι, πολλοί ήταν οι προσκυνητές από την Ελλάδα, που παρέστησαν στην πανηγυρική θεία λειτουργία στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Καλατζής.

    [05] Κόσμος

    Με τέσσερις νεκρούς

    Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

    12/3/2006 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκε το πρωί στην πρωτεύουσα Καμπούλ του Αφγανιστάν και πιθανολογείται πως είχε στόχο τον πρόεδρο της Γερουσίας, Σιγκμπατουλάχ Μοτζαντέντι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι ο Σιγκμπατουλάχ Μοτζαντέντι επέζησε και χωρίς να τραυματιστεί, όπως ανέφερε ένας από τους υπεύθυνους της ασφάλειάς του, Μπαζ Νουρ. "Ήταν επίθεση αυτοκτονίας. Ένα αυτοκίνητο πλησίασε το όχημά μας, στο οποίο βρισκόταν ο Σιγκμπατουλάχ Μοτζαντέντι και εξερράγη", πρόσθεσε ο ίδιος.

    [06] Κόσμος

    Σε νοσοκομείο στη Γερμανία

    Αναίμακτη λήξη της ομηρίας

    12/3/2006 3:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2006 8:16:55 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

    Αίσιο τέλος είχε η ομηρία μιας μητέρας και του νεογέννητου βρέφου της, τους οποίος κρατούσε για περίπου επτά ώρες ένας 32χρονος ένοπλος άντρας, σε δωμάτιο νοσοκομείου στην πόλη Εσβάιλερ της Γερμανίας. Ο δράστης, που όπως αποδείχτηκε ήταν σύντροφος της μητέρας παραδόθηκε αφού πρώτα είχε δώσει το νεογέννητο στους αστυνομικούς μέσα από παράθυρο, που υπήρχε στο δωμάτιο. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί, αν ο 32χρονος, που σύμφωνα με την Αστυνομία είναι συριακής καταγωγής είναι ο πατέρας του παιδιού. Από την πρώτη στιγμή στη συγκεκριμένη περιοχή του Εσβάιλερ, που βρίσκεται στα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία και το Βέλγιο, έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, η Αστυνομία, είχε εκκενώσει το μεγαλύτερο μέρος του νοσοκομείου και είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

    [07] Κόσμος

    Με αφορμή εκδήλωση ακροδεξιών

    Συγκρούσεις στους δρόμους του Μιλάνου

    12/3/2006 2:16:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν το Σάββατο στο Μιλάνο όταν εκατοντάδες αριστεροί διαδηλωτές, που επιχείρησαν να εμποδίσουν συγκέντρωση ακροδεξιών, συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και ένα κτήριο σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, με αποτέλεσμα να έρθουν αρχικά αντιμέτωποι με εξαγριωμένους καταστηματάρχες και πολίτες και στη συνέχεια με την αστυνομία, που προσπάθησε να τους διαλύσει. Εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από αυτοσχέδια βόμβα, ενώ τουλάχιστον 45 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Σημειώνεται ότι ο ακροδεξιός σχηματισμός "Τρίχρωμη Φλόγα", εξαιτίας του οποίου προκλήθηκαν τα επεισόδια, μετέχει στη συμμαχία του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ως εκ τούτου, ήταν θέμα χρόνου οι "συγκρούσεις" να μεταφερθούν και στο πολιτικό επίπεδο. Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και μέλη του κόμματος του Ρομάνο Πρόντι, "Ένωση", για να πάρει ως απάντηση από τον Πρόντι την καταδίκη των βίαιων επεισοδίων.

    [08] Ιράκ

    Δεκάδες οι νεκροί από τις επιθέσεις

    Νέο λουτρό αίματος

    12/3/2006 4:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 12:16:33 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- BBC- ΑΠΕ

    Νέο αιματοκύλισμα στο Ιράκ με τουλάχιστον 46 νεκρούς και 204 τραυματίες, από την σχεδόν ταυτόχρονη ανατίναξη τριών παγιδευμένων αυτοκινήτων στη σιιτική πόλη Σαντρ. Η επίθεση αυτή ήταν η τελευταία και πλέον πολύνεκρη σε ένα μπαράζ επιθέσεων, που από συγκλονίζει σήμερα τη χώρα. Από το πρωί 15 σκοτώθηκαν τη ζωή τους και 33 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις, που σημειώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές. Ειδικότερα έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν το πρωί από την έκρηξη βόμβας, η οποία είχε στόχο αμερικανική αυτοκινητοπομπή κοντά σε σιδηροδρομική γραμμή στη νότια Βαγδάτη. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και αστυνομικοί.

    Αλλεπάλληλες επιθέσεις

    Επίσης από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στην κεντρική Βαγδάτη, δύο Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες.

    Παράλληλα, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από οβίδα, που έπεσε σε σπίτι στη συνοικία Αλάουϊ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ μια άλλη οβίδα προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων στην Τζαμίλα, στο ανατολικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας.

    Σε άλλο επεισόδιο, τρεις άμαχοι, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από τα πυρά αγνώστων στην Μπαγιάα, στη νότια Βαγδάτη.

    Ακόμη πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στη Μουστανσιρίγια, στο κέντρο της Βαγδάτης και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στη Φούρα, στη νότια είσοδο της ιρακινής πρωτεύουσας.

    Τέλος στην Ντουλουίγια, που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, άγνωστοι σκότωσαν έναν αξιωματικό της αστυνομίας και έναν άμαχο.

    Ξεκίνησε πάλι η δίκη Σαντάμ

    Οι επιθέσεις όλο και πληθαίνουν στο Ιράκ καθώς αναμένεται η εναρκτήρια σύνοδος του Ιρακινού Κοινοβουλίου στις 16 Μαρτίου, ενώ ξεκίνησε μετά από δύο εβδομάδες και πάλι η δίκη του πρώην ηγέτη του Ιράκ.

    Στη σημερινή ακρόαση, που διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες κατέθεσαν οι συγκατηγορούμενοι του Σαντάμ Χουσεΐν για τη φερόμενη εμπλοκή τους στη μαζική δολοφονία 150 χωρικών στο Ντουγιάιλ.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Γηραιός" για Ευρώπη

    12/3/2006 6:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA πέτυχε ο Ηρακλής που επικράτησε στη Λιβαδειά του τοπικού Λεβαδειακού με 1-0, σε παιχνίδι για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Από την άλλη ο Λεβαδειακός παρέμεινε στους 21 βαθμούς παρέμεινε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε το υπερπολύτιμο τρίποντο στο «Γηραιό» πέτυχε ο Επαλέ στο 80 της αναμέτρησης.

    Λίγες φάσεις είχε το πρώτο μέρος. Από τη μία η κρισιμότητα του αγώνα και από την άλλη η έντονη βροχόπτωση που προηγήθηκε, δεν έδωσαν την δυνατότητα στις δύο ομάδες να ανα πτυχθούν και αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου. Ο Λεβαδειακός πάντως είχε τον πρώτο λόγο και δημιούργησε δύο τρεις καλές στιγμές για να πάρει το προβάδισμα με τον Άλεξ, στο 2 τον πρόλαβε ο Αμπάρης και στο 11, κεφαλιά λίγο άουτ και, από την άλλη ο Ηρακλής να έχει μόνο μία καλή στιγμή στο 31 με την κεφαλιά του Δημητρόπουλου να περνάει λίγο άουτ.

    Στοπ δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και οι φάσεις απέναντι από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Η ομάδα της Λιβαδειάς είχε και πάλι τον έλεγχο, χωρίς όμως οι προσπάθειες της να ανησυχούν τον Αμπάρη και τον Ηρακλή να κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, ο «Γηραιός» και ο Επαλέ είχαν διαφορετική άποψη. Στο 80 της αναμέτρησης ο επιθετικός του Ηρακλή βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά και με κοντινό πλασέ χάρισε "έγραψε" το 1-0 και έδωσε τη σημαντική νίκη στην ομάδα του.

    Διαιτητής : Καρατζάς (Εύβοιας)

    Κίτρινες : Γεωργιάδης, Κατσαμπής, Πρίττας, Καλλιμάνης

    Συνθέσεις :

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Καλλιμάνης, Μαχαίρας, Παστός, Δημητρόπουλος, Ανδράλας, Μπασαλά, Βιτάλι, Άλεξ (70` Γκούρμα), Σίσιτς (46` Ρούσεφ), Μπούσι.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Περπερίδης, Κατσαμπής, Σεγκιρί, Πουρσανίδης, Πρίττας, Λαγός (90` Καπετάνος), Ερέρα (72` Παπαποστόλου), Επαλέ, Γεωργιάδης.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη ελπίδας ο Ακράτητος

    12/3/2006 6:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο κακός αγωνιστικός χώρος συνδυάστηκε με την αντικειμενικά όχι και τόσο καλή ποιότητα των ομάδων, έτσι το ντέρμπι ουραγών ανάμεσα στον Ακράτητο και την Καλλιθέα ήταν ένας αγώνας περισσότερο ταλαιπωρία για τους παίκτες που ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να "λυτρώνονται" στο 88'. Το πρώτο μέρος με τους 22 ποδοσφαιριστές να μην έχουν ακόμη προσαρμοστεί στην λάσπη των Άνω Λιοσίων δεν προσέφερε σημαντικές στιγμές, ωστόσο ο Ακράτητος ήταν εκείνος που είχε την ελαφρά κυριαρχία. Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες είχαν μεγαλύτερη διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες ευκαιρίες που πέρασαν όμως ανεκμετάλλευτες. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο Ραντοβάνοβιτς έχασε μια κεφαλιά, ενώ στο 57' ο Μπαρτζώκας έδιωξε την μπάλα μετά από φάουλ του Γκουστάβο. Έτσι φτάσαμε στο 88' όταν ο Λεντέσμα με ένα πολύ όμορφο και δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας και έδωσε την νίκης τον Ακράτητο.

    Διαιτητής : Ζανετίδης (Δωδεκανήσου)

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Πιπίνης, Πένια, Σφακιανάκης, Αποστολάκης, Παγώνης (61` Σούσιν), Μακέ (80` Αραβίδης), Γκουστάβο (80` Μαρινέσκου), Τζημόπουλος, Λεντέσμα, Ντε Φραντζέσκο. ΚΑΛΛΙΘΕΑ:: Μπαρτζώκας, Καρατζάς, Βενέτης, Μιγιάτοβιτς, Τσιώλης, Γκεοργκίεφ, Πασάς (62` Τσίγκας), Μπεϊ, Σιλά, Κλέμπερ (89` Διαμαντής), Ραντοβάνοβιτς (60` Λαζανάς).

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα ίδια στην Γ' Εθνική

    12/3/2006 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με μια σημαντική εκτός έδρας νίκη συνέχισε ο Αστέρας Τρίπολης στην 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής, καθώς επικράτησε του Διαγόρα στην Ρόδο και έτσι παρέμεινε σε απόσταση τριών βαθμών από την κορυφή και τον Μεσσηνιακό που δεν συνάντησε δυσκολίες στο να κερδίσει τον Απόλλων Αθηνών με 2-0. Νίκη σημείωσε και ο Εθνικός, με 1-0 επί του Παναιτωλικού και έτσι διατηρήθηκε κοντά στους δύο πρωτοπόρους, ενώ ο Λήλας "στραβοπάτησε" στα Μέγαρα αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Βύζαντα με 1-1. Κατά τα άλλα η αγωνιστική δεν είχε ούτε μια εκτός έδρας νίκη, ενώ το σκορ της ημέρας έγινε στον αγώνα του Ατσαλένιου με την Θυέλλα Πατρών όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-1.

    Τριπλή πλέον η ισοβαθμία

    Στον 2ο όμιλο μπορεί οι δύο πρωτοπόροι να παρέμειναν ισόβαθμοι, όμως προστέθηκε και ο Αγροτικός Αστέρας πλέον, έτσι η ισοβαθμία είναι τριπλή. Τα Γιάννενα αναδείχτηκαν ισόπαλα με τα Τρίκαλα, εκτός έδρας, με 1-1, ενώ ο Πανθρακικός έκανε το ίδιο με την Αναγέννηση Άρτας με το εντυπωσιακό 3-3. Έτσι ο Αγροτικός Αστέρας με το επίσης εντυπωσιακό 5-1 επί της Καβάλας, τους έφτασε στους 49 βαθμούς και αυτές είναι και οι τρεις ομάδες που έχουν ξεφύγει για τα καλά. Η βαριά ήττα της Καβάλας μάλιστα σε συνδυασμό με την νίκη της ΑΕ Γιάννενα με 1-0 επί της Λαμίας, φέρνει την δεύτερη ομάδα των Ιωαννίνων 4 βαθμούς εμπρός και βασική διεκδικήτρια της τέταρτης θέσης. Κατά τα άλλα μεγάλη νίκη πήρε η Κοζάνη που εκτός έδρας επιβλήθηκε της Καρδίτσας με 2-0.

    1ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Διαγόρας Ρόδου-Αστέρας Τρίπολης 0-1 Αχαρναϊκός-Αχαίκή 2-1 Αγιος Δημήτριος-Ρόδος 1-0 Μεσσηνιακός-Απόλλων Αθηνών 2-0 Ατσαλένιος-Θύελλα Πατρών 3-1 Εθνικός Πειραιώς-Παναιτωλικός 1-0 Βύζας Μεγάρων-Λήλας Βασιλικού 1-1 Αιολικός Μυτιλήνης-Κερατσίνι 0-0 Ρεπό: Ιωνία Χανίων

    2ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Τρίκαλα-Γιάννινα 1-1 Δόξα Δράμας-ΑΕ Πτολεμαίδας 4-1 ΑΕ Γιάννενα-Λαμία 1-0 Πιερικός-Πολύκαστρο 2-0 Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 5-1 Αναγέννηση Καρδίτσας-Κοζάνη 0-2 Ενωση Θράκης-Θερμαϊκός 4-3 Πανθρακικός-Αναγένηση Αρτας 3-3

    1ος όμιλος - Βαθμολογία

    Μεσσηνιακός 46 Αστέρας Τρίπολης 43 Εθνικός 39-21αγ Λήλας 36 Ατσαλένιος 35 Θύελλα Πατρών 33 Διαγόρας 33 Αχαρναϊκός 32-21αγ. Αγιος Δημήτριος 30 Αιολικός 29 Παναιτωλικός 28-21αγ. Βύζας 24 Απόλλων Αθ. 22 Ρόδος 22-21αγ. Κερατσίνι 15 Αχαϊκή 13-21αγ. Ιωνία Χανίων 13-21αγ.

    2ος όμιλος - Βαθμολογία

    Πανθρακικός 49 ΠΑΣ Γιάννινα 49 Αγροτικός Αστέρας 49 ΑΕ Γιάννενα 37 Καβάλα 33 Πιερικός 33 Δόξας Δράμας 32 Ενωση Θράκης 31 Θερμαϊκός 30 Αναγέννηση Αρτας 25 Κοζάνη 25 Πολύκαστρο 24 Λαμία 24 Αναγέννηση Καρδ. 24 Τρίκαλα 24 Πτολεμαϊδα 13

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Β Εθνική: Αναλλοίωτη η κορυφή

    12/3/2006 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τίποτα δεν άλλαξε στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής, μετά τη διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής. Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας άνετα της Βέροιας με 3-0 και μείωσε στον ένα βαθμό και πάλι τη διαφορά από τον δεύτερο Εργοτέλη που το Σάββατο είχε νικήσει την Προοδευτική. Η πρωτοπόρος Κέρκυρα παίζει τη Δευτέρα εκτός έδρας με τη Νίκη Βόλου και με νίκη θα ξεπεράσει τους δύο που την ακολουθούν. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, από κοντά για την 3η θέση που οδηγεί στην Α Εθνική παρέμεινε ο Θρασύβουλος που επικράτησε εντός έδρας του Εθνικού Αστέρα με 2-0, Ολυμπιακός Βόλου και Πανσερραϊκός παρέμειναν στην ισοπαλία (1-1), ισόπαλοι χωρίς τέρματα έμειναν Ηλυσιακός και Καστοριά, το Χαϊδάρι επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 του Πανηλειακού, ενώ σημαντική νίκη για την παραμονή πέτυχε η Παναχαϊκή που επικράτησε με 2-0 της Καλαμάτας.

    Τα αποτελέσματα

    Προοδευτική-Εργοτέλης 1-2 Ολυμπιακός ΑΣΚ Β.-Πανσερραϊκός 1-1 Θρασύβουλος-Εθνικός Αστέρας 2-0 Πανηλειακός-Χαϊδάρι ΑΟ 0-1 Ηλυσιακός-Καστοριά 0-0 Αρης-Βέροια 3-0 Παναχαϊκή-Καλαμάτα 2-0 Νίκη Βόλου-Κέρκυρα 13/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγ.)

    Κέρκυρα 47 -22αγ Εργοτέλης 45 Αρης 44 Θρασύβουλος 40 Εθνικός Αστέρας 35 Προοδευτική 31 Χαϊδάρι 31 Καστοριά 30 Καλαμάτα 29 Νίκη Βόλου 29 -22αγ Βέροια 29 Παναχαϊκή 25 Πανσερραϊκός 24 ΑΣΚ Ολυμπιακός 24 Ηλυσιακός 23 Πανηλειακός 4

    * Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [13] Βόλεϊ

    Στην Πιατσέντζα ο τίτλος

    12/3/2006 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Πιατσέντζα είναι η ομάδα που κατάκτησε τον τίτλο στο Τοπ Τιμς Καπ, αφού στον μεγάλο τελικό του φάιναλ-φορ επικράτησε της Σον Αμάρ Πάλμα με 3-2. Τα σετ: 21-25, 25-19, 25-20, 20-25, 15-9. Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε η Πάλμας, η οποία με την υποστήριξη τον φιλάθλων της, αφού ο τελικός γινόταν στη Μαγιόρκα, κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σετ. Στο δεύτερο οι Ιταλοί βελτίωσαν την υποδοχή τους και με ηγέτες τους εξαιρετικούς Λιονέλ Μάρσαλ και Βιάτσεσλαβ Σιμεόνοφ πήραν τα δύο επόμενα σετ. Η Πάλμας στο τέταρτο σετ με πίεση από το σερβίς και την αλλαγή του Πορποράτο με τον Τιταρένκο, αλλά και τα πολλά ιταλικά λάθη, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να πάει το παιχνίδι στοπ τάι μπρέικ. Εκεί οι Ιταλοί πιο ψύχραιμοι κατάφεραν να πάρουν το σετ και το παιχνίδι και να κατακτήσουν την πρώτη θέση στη διοργάνωση.

    ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ (Νταλ Ολιο): Καρντόνα 9, Μάρσαλ 20, Γκρμπιτς 8, Σιμεόνοφ 24, Μπράβο 12, Μποβολέντα 8, Σέρτζιο (λίμπερο, 88%), Ζλατάνοφ, Ραμπετζάνα.

    ΣΟΝ ΑΜΑΡ ΠΑΛΜΑ (Μέντεζ): Ρουέ 22, Μόλτο 6, Πορποράτο 4, Φρέιτας 13, Φαλάσκα 4, Αντιγκά 12, Γκονζάλες (λίμπερο, 83%), Τιταρένκο 3.

    [14] Βόλεϊ

    Τρίτος στη Μαγιόρκα ο ΠΑΟ

    12/3/2006 5:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την 3η θέση στο φάιναλ-φορ του Τοπ Τιμς Καπ κατέλαβε ο Παναθηναϊκός, αφού στον μικρό τελικό (στον αγώνα κατάταξης 3-4) επικράτησαν της Βοϊβοντίνα του Νόβι Σαντ με 3-1 σετ. Οι "πράσινοι" αν και απογοητευμένοι από την μη πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό, ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα και πήραν το πρώτο σετ άνετα. Στο δεύτερο η Βοϊβοντίνα ανέκαμψε και ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο ΠΑΟ κατάφερε να κερδίσει τα δύο επόμενα και να πάρει την 3η θέση της διοργάνωσης. Τα σετ: 25-16, 25-27, 26-24, 25-21.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βέμπερ): Ανδρεάδης 7, Μαρσέλο, Γκόμεζ 20, Πανταλέων 11, Ντάντε 16, Μπάεφ 5, Στεφάνου (λίμπερο-76%), Ψάρρας 2, Ντονάς 1, Κουρούπης 4, Λάππας.

    ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ (Ντάμπιτς): Πέριτς 7, Μπόγιοβιτς 20, Ρόλιτς 17, Ποντράσκανιν 3, Γιοβάνοβιτις 7, Νάραντσιτς 11, Σάμαρτζιτς (λίμπερο-63%, 1), Βέμιτς 2, Πέτροβιτς.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Σκόνταψε" η Ρόμα

    12/3/2006 7:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εν αναμονή του μεγάλου ντέρμπι Γιουβέντους-Μίλαν, αλλά και τη διακοπή του αγώνα της Κάλιαρι με την Φιορεντίνα, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη Ρόμα, στα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Εκεί οι «τζιαλορόσι» προσγειώθηκαν απότομα, αφού γνώρισαν την ήττα εκτός έδρας από την Άσκολι με 3-2 και δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Έμπολι επικράτησε της Κίεβο, η Λάτσιο νίκησε την Ρετζίνα, η Μεσίνα τη Λέτσε, η Παλέρμο την Ουντινέζε και Πάρμα νίκησε το Λιβόρνο. Από το Σλαββατι η Σιένα νίκησε το Τρεβίζο ενώ η Ίντερ επικράτησε της Σαμπντόρια.

    Τα αποτελέσματα

    Σιένα-Τρεβίζο 1-0 (86΄ Μπογκντάνι)

    Ιντερ-Σαμπντόρια 1-0 (40΄ Αντριάνο)

    Ασκολι-Ρόμα 3-2 (20΄ Κουαλιαρέλα, 24΄ Πάτσι, 42΄ Μπούνταν - 72΄ Ταντέι, 74΄ αυτ. Κομότο

    Κάλιαρι-Φιορεντίνα Διεκόπη

    Εμπολι-Κιέβο 2-1 (72΄ Ριγκάνο, 80΄ Ταβάνο - 83΄ Μπρίγκι)

    Λάτσιο-Ρετζίνα 3-1 (25΄ Ντι Κάνιο, 36΄ Ρόκι, 68΄ Πάντεφ - 70΄ Αμορούζο)

    Μεσίνα-Λέτσε 2-1 (26΄αυτ. Ρούλο, 85΄ Νάνι - 44΄ Μπάμπου)

    Παλέρμο-Ουντινέζε 2-0 (53΄ Ντι Μικέλε, 64΄ Τεντέσκο)

    Πάρμα-Λιβόρνο 2-1 (37΄πεν. Σιμπλίσιο, 81΄ Μπρεσιάνο - +45΄πεν. Μπακαγιόκο)

    Γιουβέντους-Μίλαν Εναρξη 21:30

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)

    Γιουβέντους 73 -28αγ

    Μίλαν 63 -28αγ

    Ιντερ 62

    Φιορεντίνα 56 -28αγ

    Ρόμα 55

    Λιβόρνο 44

    Λάτσιο 42

    Κιέβο 41

    Σαμπντόρια 37

    Παλέρμο 37

    Ασκολι 36

    Σιένα 35

    Πάρμα 32

    Ρετζίνα 31

    Ουντινέζε 28

    Κάλιαρι 27 -28αγ

    Μεσίνα 27

    Εμπολι 26

    Λέτσε 18

    Τρεβίζο 15

    [16] Υγεία

    Ανιχνεύθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών

    "Χτύπησε" και το Καμερούν

    12/3/2006 1:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 11:02:20 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Εξαπλώνεται σταδιακά η ιός της γρίπης των πτηνών και πλέον είναι καθημερινές οι αναφορές για νέα κρούσματα. Την Κυριακή, το Καμερούν ανακοίνωσε ότι ανιχνεύθηκε ο ιός σε νεκρά πτηνά, στα βόρεια της χώρας, ωστόσο, στην επίσημη ανακοίνωση δε διευκρινίζεται εάν τα πτηνά ήταν μολυσμένα και από το θανατηφόρο στέλεχος Ν1. Εάν, τελικά, επιβεβαιωθεί ότι τα νεκρά πουλερικά ήταν φορείς του Η5Ν1, το Καμερούν θα είναι η τέταρτη αφρικανική χώρα, την οποία θα έχει "χτυπήσει" η γρίπη των πτηνών. Ήδη, κρούσματα έχουν αναφερθεί στην Αίγυπτο, το Νίγηρα και τη Νιγηρία, από την οποία το Καμερούν έχει απαγορεύσει την εισαγωγή πουλερικών. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπινα θύματα του ιού. Ωστόσο, καθώς η νόσος εξαπλώνεται στην Αφρική, οι επιστήμονες ανησυχούν ότι μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις δεδομένου ότι η ανέχεια, το AIDS και η ελονοσία έχουν ήδη εξασθενήσει τις φτωχές ιατρικές υποδομές της χώρας.

    [17] Κοινωνία

    Ρυθμίσεις ενόψει της μελέτης

    12/3/2006 9:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε μια μίνι μεταρρύθμιση ταυτόχρονα με το διάλογο για την αποτύπωση της κατάστασης του ασφαλιστικού προχωρά η Κυβέρνηση, με την εφαρμογή των ρυθμίσεων για την ενοποίηση των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στο ΙΚΑ, τη νέα λίστα των βαρέων και ανθυειγινών και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής Οι ρυθμίσεις αυτές θα αποτελέσουν και τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η επιτροπή για τη μελέτη, που θα αποτυπώνει το πρόβλημα του ασφαλιστικού. Ειδικότερα, η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων θεωρείται αναγκαία λόγω των τεράστιων ελλειμμάτων που εμφανίζουν. Η Κυβέρνηση, προκειμένου να προσχωρήσει στην ενοποίηση καλείται να ξεπεράσει δύο εμπόδια: τις σημαντικές διαφορές στο ύψος των εισφορών και τις αποκλίσεις στις συντάξεις, που καταβάλλουν τα ταμεία. Ταυτόχρονα, θα ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, που κοστίζει κάθε χρόνο 4 δις ευρω στη κοινωνική ασφάλιση, ενώ με τη νέα λίστα των βαρέων και ανθυειγινών σκοπός είναι η αποκατάσταση των αδικιών για αρκετές κατηγορίες επαγγελμάτων που σήμερα εξαιρούνται από το καθεστώς. Την Τετάρτη η ΓΣΕΕ προχωρά στην διοργάνωση της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων και τη χορήγηση ικανοποιητικών αυξήσεων.

    [18] Κοινωνία

    Συνελήφθη ένας άνδρας και αναζητούνται δύο άτομα

    Ξεσκέπασαν κύκλωμα εμπορίας βρεφών

    12/3/2006 8:40:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος, που πουλούσε παιδιά σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται η Ασφάλεια Λαμίας. Μετά από αιφνιδιαστική έφοδο της Αστυνομίας σε διαμέρισμα-τρώγλη στο κέντρο της Λαμίας εντοπίστηκαν τέσσερις γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Στο διαμέρισμα τις είχαν κλείσει δύο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής και μια φίλη τους και θα παρέμειναν εκεί μέχρι και τον τοκετό τους. Κατά τη διάρκεια της εφόδου συνελήφθη ένας 35χρονος, ενώ διαφεύγει τη σύλληψη ο αδελφός του και μια ακόμη γυναίκα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το κύκλωμα εντόπιζε νεαρές κοπέλες στη Βουλγαρία που δεν είχαν δυνατότητα να ανταποκριθούν στα χρέη τους. Το κύκλωμα τροφοδοτούσε τις κοπέλες είτε με πιστωτικές κάρτες είτε ακόμη και με δάνεια τα οποία όμως δεν είχαν δυνατότητα να αποπληρώσουν. Έτσι, τις υποχρέωναν σε εγκυμοσύνη και στη συνέχεια τις μετέφεραν στην Ελλάδα, όπου το κύκλωμα είχε στήσει ένα μηχανισμό αγοραπωλησίας βρεφών σε άτεκνες ελληνικές οικογένειες. Οι τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 20 έως 28 ετών, που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη πέντε έως εφτά μηνών και έφθασαν στη Λαμία με νόμιμα έγγραφα τον προηγούμενο μήνα.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Για το συγκεκριμένο κύκλωμα η Aστυνομία είχε και άλλες πληροφορίες για διάφορα σημεία μέσα στην πόλη της Λαμίας κατά το πρόσφατο παρελθόν. Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκανε το προηγούμενο διάστημα δεν μπόρεσε να ανακαλύψει κάτι σχετικό, αφού στα διαμερίσματα που ερευνούσε δεν έχει βρει γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Την Παρασκευή το βράδυ, όμως, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις τέσσερις γυναίκες και τον έναν εκ των δραστών, που τους παρακρατούσε τα διαβατήρια και δεν τους επέτρεπε να κυκλοφορούν στην πόλη της Λαμίας.

    Από τα στοιχεία της προανάκρισης διαπιστώθηκε, ότι οι εγκυμονούσες αμέσως μετά τον τοκετό τους που θα γινόταν στο νοσοκομείο της Λαμίας θα εισέπρατταν 3.000 ευρώ για να παραδώσουν το παιδί, ενώ το κύκλωμα είχε αναλάβει την υποτυπώδη ιατρική τους υποστήριξη, αλλά και τη σίτιση τους για όσο διάστημα έμειναν μέσα στο διαμέρισμα.

    Διευρύνονται οι έρευνες

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι το κύκλωμα επεκτείνεται εκτός από τη Λαμία και σε άλλες πόλεις της χώρας μεταξύ των οποίων η Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήδη, η Ασφάλεια της Λαμίας είναι σε συνεχή επαφή με ανάλογες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα για να εντοπίσουν τα πλοκάμια του κυκλώματος.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τις συγκεκριμένες γυναίκες μετέφερε στην Ελλάδα ο αδελφός του 35χρονου συλληφθέντος με ένα μπλε φορτηγάκι. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να έχει ενοικιάσει το διαμέρισμα από το Μάιο του 2005. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν παρατηρήσει κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις πέρα από το γεγονός ότι έβλεπαν κάποια έγκυο γυναίκα να μπαίνει στο σπίτι. Μέχρι στιγμής από την προανάκριση δεν έχει προκύψει ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη του κυκλώματος έρχονταν σε επαφή με τις ανάδοχες οικογένειες. Αυτό άλλωστε οδηγεί τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας στην εκτίμηση, πως τα πλοκάμια του κυκλώματος είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

    Ήδη το τελευταίο 24ωρο εξελίσσεται από τους αστυνομικούς έρευνα για όλες τις γεννήσεις που έγιναν στο νοσοκομείο της Λαμίας τα 2-3 τελευταία χρόνια, ώστε να καταλήξουν στην πιθανή δράση του κυκλώματος.

    Οι τέσσερις γυναίκες φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο στο κτίριο της αστυνομικής διευθύνσης, αφού βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας, ώστε να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα και να μείνουν εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης, ενώ μετά το τέλος της μπορούν να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους αν βεβαίως το επιθυμούν.

    Μέλη του Ερυθρού Σταυρού είχαν πολλαπλές συναντήσεις μαζί τους είτε για να τους στηρίξουν ψυχολογικά είτε για να τους βοηθήσουν με τρόφιμα και ρούχα, αφού η κατάστασή τους περιγράφεται περισσότερο από τραγική.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο "Θρύλος" των ρεκόρ

    12/3/2006 10:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μια ιστορική νίκη πήρε απόψε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-1 στο "Καραϊσκάκη", αφού ήταν η 16η συνεχόμενη, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ 15 νικών που κατείχε η ομάδα της περιόδου 2000-2001, έτσι η σημερινή ημέρα εκτός του ότι διατηρεί τους "ερυθρολεύκους" αγκαλιά με τον τίτλο, αποκτά και ξεχωριστή σημασία. Η Καλαμαριά αν και έφτασε από νωρίς κοντά στην εστία του Νικοπολίδη, από το σημείο που ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ριβάλντο, ο οποίος αφού είχαν ήδη χαθεί δύο καλές ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό στο 16' πήρε πάνω του την προσπάθεια και μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τουρέ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Κόβατς, που είδε τελικά την μπάλα να περνά από πάνω του, από μια συνηθισμένη πλέον "λόμπα" του Βραζιλιάνου. Το γκολ πάντως δεν χρεώθηκε στον Ριβάλντο αφού πριν η μπαλα περάσει την γραμμή την ακούμπησε ο Ντάνι για να σιγουρέψει το γκολ και να σημειώσει έτσι το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

    Στην επανάληψη η Καλαμαριά απείλησε! Ο Κλέιτον που ήταν και πάλι ο καλύτερος του Απόλλωνα είχε ένα όμορφο σουτ στο δοκάρι, όμως λίγα λεπτά αργότερα στο 58' ο Ολυμπιακός απάντησε πιο αποτελεσματικά. Ο Τζόρτζεβιτς ανατράπηκε από τον Φυντανίδη και εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών για να "γράψει" το 2-0. Από εκεί και μετά ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε προφανώς λόγω της πρώιμης ικανοποίησης για την επίτευξη του ρεκόρ, έτσι οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο να μειώσουν, κάτι που τελικά κατάφεραν στο 79'. Ο Ανατολάκης μέσα στην περιοχή, ανέτρεψε μπασιφανώς τον Κλέιτον που τον ταλαιπώρησε με τις τρίπλες του και στην εκτέλεση ο Βραζιλιάνος του Απόλλωνα διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Ορφανός παραλίγο να χαλάσει την γιορτή στο λιμάνι, όμως η προβολή του σταμάτησε στο δοκάρι.

    Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθηνών) Κίτρινες: Ταραλίδης, Σαμουηλίδης

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Γεωργάτος, Σούρερ, Ανατολάκης (84' Ταραλίδης), Στολτίδης, Τουρέ, Οκκάς (63' Καστίγιο), Ντάνι (72' Μπαμπανγκίντα), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.: Κόβατς, Φυντανίδης, Παπαδόπουλος, Καραλιόπουλος, Παρμαξίδης, Ορφανός, Κόλτσης, Γαλανόπουλος (87' Γκονσάλβες), Κλέιτον, Χριστοφορίδης (46' Σαμουηλίδης), Αΐλτον (70' Ποπάρα).

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη ουσίας και ψυχολογίας η ΑΕΚ

    12/3/2006 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ που επικράτησε του Πανιωνίου με 2-0 σε παιχνίδι για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Η "Ένωση" καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κατάφερε να πάρει το σημαντικό τρίποντο και την επαναφορά στην 2η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό, (καλύτερος συντελεστής τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια) και παράλληλα ανέβασε την ψυχολογία της μετά την ήττα στο ντέρμπι από τους "πράσινους". Από την άλλη ο Πανιώνιος παρέμεινε στην "διακεκαυμένη ζώνη". Τα γκολ πέτυχαν ο Κατσουράνης στο 20 και ο Ιβιτς στο 71.

    Δυναμικό ξεκίνημα έκανε η ΑΕΚ και μόλις στο 2ο έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ αλλά η προβολή του Βενλίσκι ανάγκασε τον Βάνιακ σε δύσκολη απόκρουση. Στο 17 Ουκρανός απέφυγε τον Γκασπάρ αλλά σούταρε άστοχα άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 20 η ομάδα του Φερνάντο Σάντος άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Κατσουράνη. Ο Πανιώνιος από εκει και πέρα προσπάθησε να φτράσει στην ισοφάριση αλλά σε δύο περιπτώσεις (στο 34 με ένα σουτ του Καμπάνταη από πλάγια θέση και στο 45 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο) ο Χιώτης αντέδρασε σωστά. Από την άλλη η ΑΕΚ είχε και άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ αλλά στο 31 ο Βενγκλίνσκι δεν κατάφερε μέσα από την περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 36, σε σέντρα του Τζιωρτζιόπουλου, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Βάνιακ με δυσκολία παραχώρησε κόρνερ.

    Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά ο Λάκης απέτυχε δύο φορές από καλή θέση να σκοράρει. Στο 60 ήρθε η "απάντηση" του Πανιωνίου, όταν ο Λουτσιάνο έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε τον Χιώτη, όμως ο Τσιρίλο πρόλαβε τελευταία στιγμή κι έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Τελικά το άγχος για την ΑΕΚ έφυγε τελείως στο 70 όταν ο Λάκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ιβιτς με κεφαλιά νίκησε τον Βάνιακ και "έγραψε" το 2-0 για την ομάδα του. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε και η "Ένωση" κατάφερε να πάρει τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητής: Κουκλάκης (Χανίων)

    Κίτρινες: Ιβιτς, Τσιρίλο

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Τζιωρτζιόπουλος, Τσιρίλο (85 Μόρας), Αλεξόπουλος, Κατσουράνης, Έμερσον, Ίβιτς (74 Τσάνκο), Λάκης, Βενγκλίνσκι, Ζούλιο Σέζαρ (65 Σοάρες).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Κουτσόπουλος (49 Μπρέσκα), Μάκος (74 Φερνάντες), Εξουζίδης, Γκασπάρ, Σπυρόπουλος, Μανιάτης (83 Γουνδουλάκης), Ζωγραφάκης, Μαγκντί, Λουτσιάνο, Καμπάνταης.

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ανάσα" ο ΟΦΗ

    12/3/2006 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε σήμερα ο ΟΦΗ, που επικράτησε του Ιωνικού με 3-0 στην Κρήτη και πέρασε την Καλλιθέα και τον Ακράτητο στην βαθμολογία, ενώ πλησίασε τον Λεβαδειακό και παραμένει ζωντανός στην μάχη της παραμονής. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα και παρά τις εκατέρωθεν απουσίες (σημαντικότερες αυτές των φιλοξενούμενων) δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Στο 13' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Μαχλά, όμως το σκορ άνοιξε η κρητική ομάδα στο 28' ο Μαχλάς μετά από σέντρα του Τσίπεφ έπιασε μια όμορφη κεφαλιά και δεν άφησε περιθώρια αντίδραση ςστον Μπεκιάι. Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που έκανε το 2-0 σε μια φάση διαρκείας. Ο Κωνσταντινίδης έκανε ένα εξαιρετικό σουτ που χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μαχλάς σημείωσε το 2-0 χωρίς δυσκολία. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν τόσες, καθώς ο ρυθμός είχε πέσει, ο ΟΦΗ πάντως κατάφερε να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ, με τον Ντεγιάνοφ στο 70' να νικάει για τρίτη φορά τον Μπεκιάι και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Μπριάκος Κίτρινες : Παυλόπουλος, Τσίπεφ, Γκούτμαν, Ντεγιάνοφ, Ντα Κόστα

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Πίτσος, Κωνσταντινίδης, Ισά (73` λ.τρ. Αναστασιάδης), Ντάνβιντσον, Ντεγιάνοφ, Τσίπεφ (88` Δέντσας), Χατσαντριάν, Νουαφόρ (82` Ρουμπάκης), Οφορίκουε, Μαχλάς. ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Ουκάρ, Παχουέλο, Πουλόπουλος, Μελαμπιανάκης, Λετιέρι (56` Σαχινίδης), Τριανταφύλλου (46` Κοτίτσας), Ντα Κόστα (73` Κακαράς), Μακόρ, Γκούτμαν, Ονουάτσι.

    [22] Χρυσός δις ο Γκιώνης

    12/3/2006 11:09:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με δύο χρυσά μετάλλια θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Παναγιώτης Γκιώνης από το Ανοικτό Πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου. Ύστερα από την 1η θέση που κατέκτησε στο ομαδικό, μαζί με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, αναδείχτηκε νικητής και στο απλό. Έτσι έφτασε στον δεύτερο τίτλο στην καριέρα του σε διεθνές τουρνουά, στο ίδιο αγώνισμα, μετά από εκείνον το 2003 στη Βουλγαρία. Στην πορεία του από τη 16άδα μέχρι και τον τελικό ο αθλητής της γαλλικής Μετς αντιμετώπισε μόνο Ρώσους αθλητές (συνολικά τέσσερις). Στον τελικό νίκησε με 4-1 σετ τον Αλεκσάντρ Βινοκούροφ (11-7, 11-6, 9-11, 11-8, 11-7). Στα ημιτελικά το πρωί είχε αποκλείσει τον Μιχαήλ Γκλάντισεφ με 4-2 σετ (11-7, 6-11, 11-7, 11-7, 9-11, 11-8).

    Στο ομαδικό ανδρών θρίαμβο σημείωσε η "Ελλάδα 1". Στον τελικό επιβλήθηκε κατά κράτος της "Ουκρανίας 1" με 3-0 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το δίδυμο των Παναγιώτη Γκιώνη-Δημήτρη Παπαδημητρίου αποδείχτηκε πολύ δυνατό γι' άλλη μια φορά και πήρε τη νίκη μέσα σε 1 ώρα και 15 λεπτά! Τον δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Παπαδημητρίου (νούμερο 433 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε του Αλεξάντρ Ντίντουκ (Νο 126) με 3-2 σετ (13-11 το «κόντρα») κι έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα. Στη δεύτερη αναμέτρηση ο Γκιώνης (Νο 63) δεν συνάντησε ιδιαίτερο πρόβλημα κόντρα στον Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (Νο 297) και νίκησε με 3-0 σετ, ενώ και στο διπλό οι Γκιώνης/Παπαδημητρίου ήταν ανώτεροι των Ντίντουκ/Ζμουντένκο και επιβλήθηκαν με 3-0 σετ.

    [23] Όγδοοι Πιλάτου και Τσιάμης

    12/3/2006 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την 8η θέση στον τελικό του μήκους του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Μόσχας, κατέλαβε η Στέλλα Πιλάτου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με άλμα στα 6 μέτρα και 50 εκατοστά στην καλύτερη προσπάθειά της, έμεινε πίσω από τον σκληρό ανταγωνισμό, αλλά κέρδισε πλούσιες εμπειρίες. Νικήτρια και με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος φεύγει από την Μόσχα το αδιαφιλονίκητο φαβορί, Τατιάνα Κότοβα, η οποία από την πρώτη προσπάθειά της κιόλας πήδηξε 7 μέτρα. Επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή στον κόσμο. Δεύτερη για μόλις 20 εκατοστά έμεινε η Αμερικανίδα, Τιάνα Μάντισον και τρίτη ήταν η Νάιντι Γκόμεζ με 6.76μ

    Όγδοος και ο Τσιάμης

    Στον τελικό του τριπλούν των ανδρών όπου επίσης είχαμε ελληνική παρουσία, ο Δημήτρης Τσιάμης έμεινε επίσης όγδοος με άλμα στα 16 μέτρα και 94 εκατοστά, ενώ ο νικητής του αγωνίσματός ήταν ο Αμερικανός, Γουόλτερ Ντέιβις με 17.73μ. και τον ακολούθησαν ο Βραζιλιάνος Ζαντέλ Γκρεγκόριο με 17.56μ. και ο Κουβανός, Γιοαντρί Μπετανζός με 17.42μ. Το φαβορί του αγώνα, ο Ρουμάνος Μαριάν Οπρέα πήρε την τέταρτη θέση με άλμα στα 17 μέτρα και 34 εκατοστά.

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δια χειρός Ανρί

    12/3/2006 9:24:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τιερί Ανρί, η Αρσεναλ πήρε το μεγάλο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της "Πρέμιεριγκ΄", επικρατώντας 2-1 της Λίβερπουλ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό πλασέ -σήμα κατατεθέν του- στο 21΄ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 83΄, ενώ λίγο νωρίτερα (76΄), ο Λουϊς Γκαρσία είχε ισοφαρίσει για τους «κόκκινους». Μετά το αποτέλεσμα του αγώνα του "Χάιμπουρι", μάλλον ολοκληρώνεται κι η μάχη ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και την απευθείας συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ανέβηκε στους πέντε βαθμούς με τη Γιουνάιτεντ να έχει και ματς λιγότερο, ενώ σήμερα με δύο γρήγορα γκολ του Γουέιν Ρούνι (12΄, 18΄) επικράτησε εύκολα 2-0 της Νιούκαστλ.

    Αποτελέσματα

    Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Μπρομ 1-1 (49΄πεν. Φορσέλ - 70΄ Ελινγκτον)

    Τσέλσι-Τότεναμ 2-1 (14΄ Εσιέν, +90΄ Γκαλάς - 45΄ Τζένας)

    Μπόλτον-Γουέστ Χαμ 4-1 (12΄, 33΄ Γιαννακόπουλος, 45΄ Σπιντ, 81΄ Πέντερσεν - 79΄ Σέριγχαμ)

    Εβερτον-Φούλαμ 3-1 (14΄πεν., 36΄ Μπίτι, 55΄ ΜακΦάντεν - 86΄πεν. Τζον)

    Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (60΄, +90΄ Μέντες - 83΄ Νταν)

    Σάντερλαντ-Γουϊγκαν 0-1 (8΄ Καμαρά)

    Μπλάκμπερν-Αστον Βίλα 2-0 (49΄ Τοντ, 71΄ Μπέλαμι)

    Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ 2-0 (8΄, 12΄ Ρούνι)

    Τσάρλτον-Μίντλεσμπρο 2-1 (73΄, 86΄ Μπεντ - 81΄ Βίντουκα)

    Αρσεναλ-Λίβερπουλ 2-1 (21΄, 83΄ Ανρί - 76΄ Λουϊς Γκαρσία)

    Βαθμολογία

    Τσέλσι 75 Μάντσεστερ Γ. 60 -28αγ Λίβερπουλ 55 Τότεναμ 49 Αρσεναλ 47 Μπλάκμπερν 46 Μπόλτον 45 -27αγ Γουίγκαν 43 Γουεστ Χαμ 42 -28αγ Μάντσεστερ Σίτι 40 Εβερτον 40 Νιούκαστλ 39 Τσάρλτον 39 Αστον Βίλα 34 Μίντλεσμπρο 34 -28αγ Φούλαμ 32 Γουεστ Μπρομ 27 Μπέρμιγχαμ 24 -28αγ Πόρτσμουθ 21 Σάντερλαντ 10


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 March 2006 - 7:36:15 UTC