Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανάβει" η κόντρα για τις υποκλοπές
  • [02] Βολές Παπαρήγα για το ασφαλιστικό
  • [03] Αναίρεση για τη ΔΕΚΑ
  • [04] Νέος Αρχιγραμματέας για την Ιερά Σύνοδο
  • [05] Σοκ από το εμπόριο βρεφών
  • [06] Νέες ρυθμίσεις στο Κτηματολόγιο
  • [07] Συνεχίζεται η αιματοχυσία
  • [08] Νίκη ανόδου η Κέρκυρα
  • [09] Διαψεύδει ο Βενγκέρ για Μπέκαμ
  • [10] Ασπίδα η πρόληψη και τα μέτρα
  • [11] Πέθανε ο δημοσιογράφος Β. Παπαευθυμίου
  • [12] Στο πλευρό των εργαζομένων

    [01] Πολιτική

    "Ανάβει" η κόντρα για τις υποκλοπές

    13/3/2006 5:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 6:37:13 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Την ερχόμενη Τετάρτη θα ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ericsson Hellas, Μπιλ Ζίκου, ενώ η πολιτική κόντρα για τις υποκλοπές εντείνεται. Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, επανέλαβε τη διευκρίνιση, πως στη λίστα των τηλεφώνων που υποκλέπτονταν και που δόθηκε στη δημοσιότητα προ μηνός, υπήρχε ένα τηλέφωνο που ήταν χρεωμένο στον Πρωθυπουργό και ένα άλλο που ήταν χρεωμένο στην εταιρεία του πατέρα του και το χρησιμοποιούσε ο Κώστας Καραμανλής και η οικογένειά του. Μάλιστα, ο κ. Ρουσόπουλος κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που "θριαμβολόγησαν ότι δεν υπήρχε τηλέφωνο του πρωθυπουργού στη λίστα" να ζητήσουν συγγνώμη για την "ανακρίβεια". Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόθεση κλήτευσης του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ακόμα, επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση δε γνώριζε την ύπαρξη τρίτου κέντρου των υποκλοπών και πως η οποιαδήποτε έρευνα αφορά πρώτα τις Δικαστικές αρχές.

    Από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, έκανε λόγο για φθηνό αντιπερισπασμό, ενώ η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υποστήριξε ότι πίσω από τις υποκλοπές κρύβονται μυστικές υπηρεσίες, επισημαίνοντας ότι με το πρόσχημα της τρομοκρατίας το σύστημα έχει εξαπλωθεί και συζητάμε πλέον για νόμιμες και παράνομες παρακολουθήσεις.

    Στο μεταξύ, με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων για την υπόθεση, στα οποία γίνεται αναφορά ότι προέρχονται από κύκλους της ΑΔΑΕ, η Αρχή διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως "Η επίσημη θέση της ΑΔΑΕ εκφράζεται μόνο με δελτία τύπου που εκδίδει η Αρχή. Κάθε άλλη άποψη, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διατυπώνεται, δεν εκφράζει την Αρχή."

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολιτική κόντρα για τις υποκλοπές

    [02] Πολιτική

    Στόχος ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

    Βολές Παπαρήγα για το ασφαλιστικό

    13/3/2006 4:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά σε κινητοποιήσεις που έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός κοινού ενιαίου μετώπου πάλης ενάντια στα μέτρα που προωθούνται, απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα με θέμα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, κατηγόρησε τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ για πολιτικές, που όπως είπε, τίναζαν επί χρόνια στον αέρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και επανέλαβε ότι το κόμμα της δεν θα συμμετάσχει στο διάλογο που προωθεί η Κυβέρνηση. Επίσης, η κα. Παπαρήγα κατηγόρησε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ότι σκόρπισαν αυταπάτες και πλάνες στους εργαζόμενους. "Σήμερα, η ΝΔ, πατώντας γερά στο βάθρο των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να καταφέρει ένα ισχυρό, σχεδόν ολοκληρωτικό χτύπημα σε βάρος όλων των ηλικιών, όλων των εργαζομένων", επισήμανε η ΓΓ του ΚΚΕ και τόνισε, πως στόχοι του ΚΚΕ είναι το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σύνταξη στις γυναίκες στα 55 και στα 60 για τους άνδρες, κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της υγείας και πλήρης κάλυψη των αναγκών υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ όπως είπε ήδη το ΚΚΕ από το 2001 έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την κοινωνική ασφάλιση. Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα κατέκρινε και τα ΜΜΕ τα οποία όπως είπε, δεν αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο στο ασφαλιστικό, που απασχολεί και πρέπει να απασχολεί τους πολίτες.

    "Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχθούν ότι αποτελούν κόστος, και ότι αυτοί θα πληρώσουν για τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Δε χρωστούν οι εργαζόμενοι, κράτος, κυβέρνηση, κεφάλαιο τους χρωστάνε. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νοιώθουν καμία ενοχή για τα προβλήματα των ελλειμμάτων, δεν είναι δικό τους πρόβλημα, με την έννοια ότι δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι" τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Παπαρήγα.

    [03] Κοινωνία

    Ανοίγει ξάνα η υπόθεση

    Αναίρεση για τη ΔΕΚΑ

    13/3/2006 6:11:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Νέα τροπή λαμβάνει το θέμα της πολύκροτης υπόθεσης ΔΕΚΑ μετά την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αναίρεση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία η κατηγορία της απιστίας εναντίον των μελών του διοικητικού συμβουλίου της χρηματιστηριακής εταιρείας -και ειδικότερα των Ιωάννη Κουσουλάκου, Γεωργίου Νιώτη, Βασιλείου Μανεσιώτη, Γεωργίου Καλλία, Αθανασίου Σάγου και Μαρίας Ποσνακίδου- είχε αντιμετωπιστεί ως πλημμέλημα, με αποτέλεσμα να παραγραφεί.

    Τότε το Εφετείο είχε κρίνει ότι από τις πράξεις των κατηγορουμένων, δεν επήλθε ζημία του Δημοσίου. Σήμερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δηλώνει πως η κρίση υπήρξε εσφαλμένη, καθώς η περιούσια της ΔΕΚΑ συνιστά ταυτόχρονα και περιουσία του ελληνικού δημοσίου ανεξάρτητα από τον οποιαδήποτε νομικό μανδύα προσέδωσε ο νομοθέτης στη ΔΕΚΑ.

    Τον τελικό λόγο θα τον έχει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, που θα εξετάσει το αίτημα της αναίρεσης.

    Σε εισαγγελείς ρίχνει ευθύνες η Μπουρμπούλια

    Κι ενώ το θέμα ΔΕΚΑ παίρνει άλλες διαστάσεις, αίσθηση προκαλούν και οι ισχυρισμοί της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, εναντίον της οποίας έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για τη συμμετοχή της στο παραδικαστικό κύκλωμα. Η πρώην ανακρίτρια σε συνέντευξη της στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο - η οποία μεταδόθηκε χθες από την εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" και δόθηκε πριν φύγει για το Παρίσι- επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες της σε εισαγγελείς, λέγοντας πως εκείνοι την έπεισαν ότι η υπόθεση με τις μετοχές "φούσκες" δεν θα μπορούσε να σταθεί στο δικαστήριο σε βαθμό κακουργήματος.

    [04] Κοινωνία

    DVD για την 25η Μαρτίου

    Νέος Αρχιγραμματέας για την Ιερά Σύνοδο

    13/3/2006 6:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τον Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Μάνταλο, έως τώρα διευθυντή των υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας, διόρισε ομόφωνα νέο Αρχιγραμματέα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Η θέση του Αρχιγραμματέα έμεινε κενή, όταν ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ εξελέγη μητροπολίτης Πειραιώς. Ο νέος Αρχιγραμματέας ήταν επί μακρόν πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Χαλκίδος. Σήμερα εξάλλου, αποφασίσθηκε να διανεμηθεί στις μητροπόλεις DVD που ετοίμασε η Ιερά Σύνοδος, για την 25η Μαρτίου , προκειμένου να γίνει η δέουσα προβολή, επ΄ ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου. Το εν λόγω έργο θα προβληθεί σε κατηχητικά σχολεία, ενώ οι μητροπολίτες θα έρθουν σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους εκπαίδευσης, ώστε να διανεμηθεί και στα σχολεία, προκειμένου να προβληθεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, το DVD περιλαμβάνει κείμενα, φωτογραφικό υλικό κλπ. από την προσφορά της Εκκλησίας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

    Ακόμα, όπως ανακοινώθηκε, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του 85χρονου μητροπολίτη κ. Θεόφιλου την οποία υπέβαλε για λόγους υγείας.

    [05] Κοινωνία

    Σοκ από το εμπόριο βρεφών

    13/3/2006 5:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αύριο θα απολογηθεί ο ένας εκ των δύο αδερφών από την Βουλγαρία, που κρατούσαν σε διαμέρισμα στη Λαμία τέσσερις εγκυμονούσες ομοεθνείς τους, με σκοπό να πουλήσουν τα βρέφη τους μόλις γεννήσουν. Ωστόσο, οι τέσσερις γυναίκες ομολόγησαν ότι θα πουλούσαν τα βρέφη τους με τη θέλησή τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κύκλωμα επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ, ήδη, η Ασφάλεια της Λαμίας είναι σε συνεχή επαφή με ανάλογες υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια για να εντοπίσουν τα πλοκάμια του κυκλώματος. Οι διωκτικές αρχές πιστεύουν πως βρίσκονται στα χνάρια και άλλων μελών του κυκλώματος μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι από την Βουλγαρία, αλλά και οι Έλληνες σύνδεσμοι τους.

    Σε άσχημη οικονομική κατάσταση

    Δεκατρία μωρά έχουν πωληθεί μόνο τα δύο τελευταία χρόνια στη χώρα μας μέσω του κυκλώματος εμπορίας βρεφών που δρα στην Βουλγαρία.

    Το κύκλωμα αναζητούσε στην Βουλγαρία εγκυμονούσες γυναίκες με οικονομικά προβλήματα, τους έδινε 1.500 ευρώ μπροστά και υποσχόταν πως μετά την γέννα και την πώληση των μωρών τους στην Ελλάδα, θα τους έδιναν άλλα 1.500.

    Πριν από λίγο καιρό, οι βουλγαρικές αρχές εξάρθρωσαν κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην Ελλάδα και την Ιταλία. Το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει προχωρήσει σε πωλήσεις βρεφών στην Κατερίνη, τη Λάρισα, το Βόλο, την Αθήνα και την Κρήτη.

    Για να ένα άτεκνο ζευγάρι η τιμή για να αποκτήσει αγόρι είναι 16.000 ευρώ. Το κορίτσι "κοστίζει" 1.000 ευρώ λιγότερα, δηλαδή 15.000 ευρώ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεσκέπασαν κύκλωμα εμπορίας βρεφών

    [06] Κοινωνία

    Κατατίθεται αύριο στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή

    Νέες ρυθμίσεις στο Κτηματολόγιο

    13/3/2006 3:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Το θέμα του Κτηματολογίου καθώς και άλλα τρέχοντα θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός με τον Γιώργο Σουφλιά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εξερχόμενος του Μαξίμου, δήλωσε ότι αύριο πρόκειται να κατατεθεί στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο και στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει ταχύτερες διαδικασίες στη δικαστική ρύθμιση των ακινήτων που έχουν καταγραφεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη, ενώ αναμένεται να επεκταθεί το σχετικό νομοσχέδιο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε επίσης, πως σε 15 με 20 ημέρες θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους χώρους και τις οικοδομικές άδειες.

    Ερωτηθείς για τη δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Κτηματολογίου, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπογράμμισε ότι υπήρξαν ορισμένες παρατυπίες και παρανομίες και υπενθύμισε ότι η χώρα υποχρεώθηκε να επιστρέψει όλα τα κονδύλια που είχε πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των παρατυπιών αυτών, τις οποίες είχε καταγγείλει ο τότε κοινοτικός Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ. Θα περιμένουμε, υπογράμμισε ο κ. Σουφλιάς, το τελικό πόρισμα της δικαιοσύνης.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την κυβερνητική πολιτική και ότι η Κυβέρνηση εμφανίζεται αμήχανη λόγω των προβλημάτων της απογραφής και των υποκλοπών είπε: "Δεν νομίζω. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Έχουν γίνει πολλά πράγματα, υπάρχει αρκετό έργο και πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερο".

    Σε ό,τι αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Σουφλιάς είπε ότι αυτή θα προχωρήσει όπως έχει ανακοινωθεί, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την απογραφή, τόνισε: "Ο κ. Παπανδρέου έκανε προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό. Θα ήθελα να του συστήσω, επειδή έχω περισσότερα χρόνια στην πολιτική, να μην κάνει προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που είναι και αστήρικτοι, γιατί επιστρέφει η πολιτική ζωή του τόπου χρόνια πίσω. Και δεν είναι καλό ούτε για την ατμόσφαιρα της πολιτικής ζωής ούτε για τον τόπο".

    Σχολιάζοντας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω της νεροποντής στην εθνική οδό, ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι δεν είναι ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ και πως οι υπηρεσίες του υπουργείου κινήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ σημείωσε ότι λόγω κακοτεχνίας ο αγωγός από τον Κηφισσό είχε διαρροή. Τέλος επεσήμανε ότι σήμερα θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση του προβλήματος.

    [07] Ιράκ

    Συνεχίζεται η αιματοχυσία

    13/3/2006 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC - ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Δίχως τέλος ο κύκλος αίματος στο Ιράκ, μια ημέρα μετά το μπαράζ επιθέσεων που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό εκατοντάδων, σε όλη τη χώρα. Σε επιθέσεις που έγιναν τη Δευτέρα, τόσο στη Βαγδάτη όσο και σε άλλες πόλεις, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι και άλλοι 40 τραυματίστηκαν . Το νέο κύμα βίας εντείνει τους φόβους πως σιίτες και σουνίτες οδηγούνται σε εμφύλια σύρραξη. Καταδικάζοντας τις επιθέσεις, ο σιίτης κληρικός Μοκτάντα Αλ Σαντρ απεύθυνε έκκληση προς όλους τους Ιρακινούς να παραμείνουν ενωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι το Ιράκ συγκλονίζεται από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών, μετά από μεγάλη επίθεση κατά σιιτικού τεμένους στη Σαμάρα, τον περασμένο μήνα.

    "Ούτε επικείμενος, ούτε αναπόφευκτος ένας εμφύλιος"

    Για τον Μοκτάντα αλ Σαντρ, υπεύθυνες για τις αιματηρές επιθέσεις είναι οι αμερικανικές δυνάμεις

    Το πρωί, στη Σαντρ, σιιτική συνοικία της Βαγδάτης, βρέθηκαν τέσσερις νεκροί που έφεραν ταμπέλες με τη λέξη "προδότης", ενώ δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα συγκλόνισαν το Κιρκούκ.

    Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Τζον Ρέιντ, δήλωσε πως ένας εμφύλιος πόλεμος στο Ιράκ δεν είναι ούτε επικείμενος, ούτε αναπόφευκτος, αναγνωρίζοντας μια "αύξηση της θρησκευτικής βίας" σε ορισμένα τμήματα της χώρας.

    "Αυτές οι πράξεις της τρομοκρατίας θέλουν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της μεγάλης πλειοψηφίας των Ιρακινών που επιθυμούν την ειρήνη και την σταθερότητα. Θέλουν, επίσης, να κάμψουν τη βούληση των δυνάμεων της Συμμαχίας", συμπλήρωσε ο ίδιος.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Sadr appeals for calm in Baghdad

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο λουτρό αίματος

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη ανόδου η Κέρκυρα

    13/3/2006 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με την πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη της Κέρκυρας επί της Νίκης Βόλου ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική της Β' Εθνικής, μια νίκη που φέρνει τους "Φαίακες" ακόμη πιο κοντά στην άνοδό τους στην Α' Εθνική κατηγορία. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήρε εύκολη νίκη όπως φαίνεται από την μορφή του αγώνα, αφού μόλις στο 18' ο Ζοσέ άνοιξε το σκορ και τον θρίαμβο ολοκλήρωσε στο 78' ο Ντακόλ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν μόλις δύο λεπτά πριν την λήξη με τον Μπρίτο.

    Προοδευτική-Εργοτέλης 1-2 Ολυμπιακός ΑΣΚ Β.-Πανσερραϊκός 1-1 Θρασύβουλος-Εθνικός Αστέρας 2-0 Πανηλειακός-Χαϊδάρι ΑΟ 0-1 Ηλυσιακός-Καστοριά 0-0 Αρης-Βέροια 3-0 Παναχαϊκή-Καλαμάτα 2-0 Νίκη Βόλου-Κέρκυρα 1-2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγ.)

    Κέρκυρα 50 Εργοτέλης 45 Αρης 44 Θρασύβουλος 40 Εθνικός Αστέρας 35 Προοδευτική 31 Χαϊδάρι 31 Καστοριά 30 Καλαμάτα 29 Νίκη Βόλου 29 Βέροια 29 Παναχαϊκή 25 Πανσερραϊκός 24 ΑΣΚ Ολυμπιακός 24 Ηλυσιακός 23 Πανηλειακός 4

    * Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Διαψεύδει ο Βενγκέρ για Μπέκαμ

    13/3/2006 4:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Λίγες μέρες μετά την πρόκριση της Άρσεναλ επί της Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι φήμες έφερναν και πάλι τον Αρσέν Βενγκέρ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του άσου των "μερένγκες", Ντέιβιβτ Μπέκαμ. Ωστόσο ο Αλσατός τεχνικός τόνισε στην ιστοσελίδα των "κανονιέρηδων" πως δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Γι΄ άλλη μια φορά αυτή ήταν η δημιουργική πλευρά του αγγλικού Τύπου". Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, η διοίκηση του συλλόγου του Λονδίνου φερόταν διατεθειμένη να προσφέρει 22 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον διεθνή μέσο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν. Καταλήγοντας, ο Αλσατός τεχνικός είπε: "Έχω πει ότι, σαν παίκτης, πάντα μου άρεσε και πως μπορεί να δώσει τελικές πάσες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να τον αποκτήσω. Θέλουμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στους νέους παίκτες και την εμπειρία, αλλά δεν έχουμε φτάσει τόσο μακριά, ώστε να λέμε ότι έχουμε αποφασίσει να αποκτήσουμε τον Μπέκαμ".

    [10] Υγεία

    Για την γρίπη των πτηνών

    Ασπίδα η πρόληψη και τα μέτρα

    13/3/2006 6:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: AΠΕ - ΝΕΤ

    Εύσημα στη χώρα μας για το σχέδιο δράσης που εφήρμοσε για την γρίπη των πτηνών απέδωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων, Σούζαν Γιάκαπ, που βρέθηκε στην Αθήνα. Όπως δήλωσε η κ. Γιάκαπ, η Ε.Ε. είναι θωρακισμένη απέναντι στον Η5Ν1, ενώ εκτίμησε πως ο ιός θα παραμείνει στα ζώα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό είναι πολύ χαμηλός έως μηδαμινός. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η πρόληψη απέναντι στη γρίπη των πτηνών είναι η καλύτερη ασπίδα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα προφύλαξης. Η κ. Γιάκαπ ήταν ξεκάθαρη στο θέμα της διατροφής, τονίζοντας ότι δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο από την κατανάλωση κοτόπουλου ή αυγών.

    Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου, Μένη Μαλιώρη, είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στην ενημέρωση, ειδικά στην ύπαιθρο και ανακοίνωσε πως έχουν ήδη ετοιμαστεί εικονογραφημένα φυλλάδια της Unicef για την ενημέρωση των παιδιών, που θα μοιραστούν στα σχολεία.

    Να σημειωθεί πως, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 32 επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης σε αποδημητικά πτηνά, καθώς κι ένα νέο ύποπτο κρούσμα σε κύκνο στην Θεσσαλονίκη, δείγμα του οποίου αποστέλλεται στο Λονδίνο για περαιτέρω εξετάσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δύο ακόμα κρούσματα Η5Ν1

    [11] Κοινωνία

    "Σημείο αναφοράς της έντιμης δημοσιογραφίας"

    Πέθανε ο δημοσιογράφος Β. Παπαευθυμίου

    13/3/2006 7:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πέθανε σήμερα, έπειτα από μακρά ασθένεια, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαευθυμίου. Ο Βαγγέλης Παπαευθυμίου γεννήθηκε το 1927 στο Διάσελο Τρικάλων και, έπειτα από τις σπουδές του στη Νομική Σχολή Αθηνών, άρχισε την επαγγελματική του καριέρα το 1961 στην εφημερίδα "Ανεξάρτητος Τύπος". Από το 1962 εργάστηκε στην "Απογευματινή", και στις εφημερίδες "Πρόοδος" και "Νίκη". Από το 1964 εργαζόταν παράλληλα στις εφημερίδες "Ακρόπολις" και "Απογευματινή". Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και σε περιοδικά και ακόμη υπήρξε ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Άγκυρα. Διακρίθηκε ως συντάκτης-μεταφραστής, καθώς μιλούσε και έγραφε σε τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, σερβοκροατικά και ιταλικά).

    Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του εργασία παρουσίασε και συγγραφικό έργο με τα βιβλία: "Τουρκία - Μύθοι και Αλήθειες", "Η Τουρκία των στρατηγών" και "Η στρατιά της Μικράς Ασίας". Το 1990 τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, καθώς παρέδωσε χειρόγραφα και ντοκουμέντα της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τα οποία είχε βρει ο ίδιος στην Άγκυρα. Τα ντοκουμέντα αυτά περιελήφθησαν στο βιβλίο του "Στρατιά Μικράς Ασίας - 28ο Σύνταγμα".

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Διάσελο Τρικάλων.

    "Ο Βαγγέλης Παπαευθυμίου ξεχώριζε για το ήθος του, την ακεραιότητά του και την ευπρέπεια του χαρακτήρα του. Υπήρξε σταθερός σε αρχές και αξίες και ήταν παράδειγμα και σημείο αναφοράς της έντιμης δημοσιογραφίας", σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

    [12] Κοινωνία

    Στο πλευρό των εργαζομένων

    13/3/2006 4:43:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του εργοστασίου "ΚΡΟΝΟΣ" της εταιρείας ΓΙΟΥΛΑ Α.Ε. στην Ελευσίνα, που απειλείται με κλείσιμο, εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κατά την επίσκεψή του στο χώρο της επιχείρησης που τελεί υπό κατάληψη. Ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να μην θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και πρόσθεσε πως "δεν μπορεί το κάθε εργοστάσιο να καταλήγει σήμερα σε μια κηδεία", τονίζοντας ότι πρόκειται για μία επιχείρηση κερδοφόρα. Για αιφνιδιαστική και παράνομη απόφαση εκ μέρους της εργοδότριας εταιρείας μιλούν οι εργαζόμενοι, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα που να επιβάλλει το κλείσιμο του εργοστασίου. Αύριο Τρίτη, στην τριμερή συνάντηση που θα έχει ο υφυπουργός Εργασίας, Γ. Γιακουμάτος, με τους εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας και των εργαζομένων, θα εξεταστεί η αναζήτηση βιώσιμης λύσης, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο του εργοστασίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 March 2006 - 17:52:47 UTC