Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνίες Ελλάδας-Λιβύης
  • [02] Αγνοείται 55χρονος επιχειρηματίας
  • [03] Αναμένοντας το πόρισμα των ειδικών
  • [04] Διαρκής αγώνας για τον καταναλωτή
  • [05] Συνάντηση για την Σούπερ Λίγκα
  • [06] ΠΑΟ: Επιστροφή στις προπονήσεις
  • [07] Ομπράντοβιτς: "Όλα για την νίκη"
  • [08] Άρης: Θέλει περισσότερα εισιτήρια

    [01] Πολιτική

    Υπογράφηκαν κατά την επίσκεψη του Κ. Παπούλια

    Συμφωνίες Ελλάδας-Λιβύης

    14/3/2006 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με την υπογραφή δύο σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών ολοκληρώθηκε, την Τρίτη, η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη Λιβύη. Στόχος της επίσκεψης, την οποία ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε "επιτυχή", ήταν η αναθέρμανση των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε με τον ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι, ο κ. Παπούλιας του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, ενώ συζητήθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα τρόποι ενίσχυσης των διπλωματικών σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Παπούλιας επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και σπίτι του Καντάφι που κατεστράφη, όταν το 1986 οι Αμερικανοί βομβάρδισαν την Τρίπολη και τη Βεγκάζη, σκοτώνοντας 60 ανθρώπους, ανάμεσα τους και την υιοθετημένη κόρη του Λίβυου ηγέτη. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που αρχηγός του ελληνικού κράτους μετέβη επισήμως στη Λιβύη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Λιβύη ο Κ. Παπούλιας

    [02] Κοινωνία

    Όταν ανατράπηκε η βάρκα του

    Αγνοείται 55χρονος επιχειρηματίας

    14/3/2006 10:57:00 μμ

    Πηγή: NET

    Ένας 55χρονος επιχειρηματίας από την Αμμουδιά Πρέβεζας αγνοείται από το απόγευμα της Τρίτης, όταν η βάρκα με την οποία είχε πάει με τον 25χρονος γιο του για ψάρεμα, ανατράπηκε λόγω θαλασσοταραχής στο Ιόνιο, στην περιοχή που εκβάλει ο ποταμός Αχέροντας. Ο 25χρονος κατάφερε να βγει κολυμπώντας στην παραλία και να ζητήσει βοήθεια, ενώ ο πατέρας του εξακολουθεί να αγνοείται. Στην περιοχή έσπευσαν σκάφη των Λιμεναρχείων Πρέβεζας και Πάργας, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ερευνούν για την ανεύρεση του 55χρονου.

    [03] Κοινωνία

    Για τα αρχεία και τις σημειώσεις του Τσαλικίδη

    Αναμένοντας το πόρισμα των ειδικών

    14/3/2006 8:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/3/2006 8:35:26 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Νέες σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών και ιδιαίτερα στην υπόθεση Τσαλικίδη αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας καθώς οι εμπειρογνώμονες, που ανέλαβαν για λογαριασμό της οικογένειας Τσαλικίδη να μελετήσουν τις σημειώσεις και τα ηλεκτρονικά του αρχεία, θα παραδώσουν το πόρισμά τους στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, που διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη. Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, την Τετάρτη, η εξέταση του διευθύνοντα σύμβουλου της Ericsson, Μπιλ Ζίκου, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στο μεταξύ, την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας Τσαλικίδη, Θεμιστοκλή Σοφού, και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος φέρεται να είπε σε κατά ιδίαν συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι ο θάνατος Τσαλικίδη είναι ξεκάθαρη υπόθεση αυτοκτονίας και ότι σύντομα θα το παραδεχτεί και ο κ. Διώτης.

    Κόντρα για τις δηλώσεις

    Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ. Βουλγαράκη, ενώ χαρακτήρισε "αντιδεοντολογικό" το γεγονός της μη τήρησης του off the record και τις διαστρέβλωσης των δηλώσεων.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, είπε ότι εάν ισχύουν όσα αποδίδονται στον κ. Βουλγαράκη τότε "ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης, δεν ήξερε τι έκανε [] ενώ ως Υπουργός Πολιτισμού δεν ξέρει τι λέει" και πρόσθεσε ότι όσα του αποδίδονται χαρακτηρίζονται από "αναίδεια και μικροπρέπεια". Επίσης, ζήτησε από τον κ. Βουλγαράκη να διευκρινίσει τι ακριβώς είπε.

    Στο μεταξύ, την Τετάρτη, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) συγκαλεί Ολομέλεια για την αξιολόγηση των όσων μέχρι σήμερα έχουν προκύψει από τους τεχνικούς έλεγχους στις εταιρείες Ericsson και Vodafone. Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν, τα μέλη της ΑΔΑΕ δεν κρίνουν σκόπιμο να πραγματοποιήσουν επιπλέον έλεγχους σε κόμβους της Vodafone. Σε περίπου 10 ημέρες θα ανακοινωθούν και τα πρόστιμα προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

    [04] Οικονομία

    Μήνυμα του Πρωθυπουργού

    Διαρκής αγώνας για τον καταναλωτή

    14/3/2006 8:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/3/2006 9:35:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μήνυμα με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή", απεύθυνε προς τους καταναλωτές ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε ότι ο αγώνας για την για την καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη είναι διαρκής και πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα αναμορφωθεί η νομοθεσία για τις καταναλωτικές οργανώσεις, ώστε να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη, και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ενημέρωση και ενεργοποίηση του καταναλωτή. Η κόντρα πάντως μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ περί ακρίβειας, συνεχίστηκε, με τον Υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιού, αλλά και τον υφυπουργό Γιάννη Παπαθανασίου να ακούν σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του, ότι χρησιμοποιεί ανακριβή στοιχεία. Από την πλευρά της υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου κατηγόρησε το Υπουργείο ότι θέλει να πείσει πως δεν υπάρχει ακρίβεια.

    Κόντρα για την ακρίβεια

    Κατά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για τα όσα υποστηρίζει σχετικά με την ακρίβεια αναφέρθηκε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Ο υπουργός κ. Δ. Σιούφας, αρκετά επικριτικός τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ, μετά τη δημιουργική λογιστική, ανακάλυψε και τη μαγική στατιστική, κερδίζοντας μετά από είκοσι χρόνια διακυβέρνησης εκτός από το βραβείο της ακρίβειας και το βραβείο της ανακρίβειας

    Ο υφυπουργός κ. Παπαθανασίου από την πλευρά του, επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που συντέλεσαν στη δημιουργία της ακρίβειας, δεν μπορεί τώρα να κάνουν μαθήματα.

    "Η υπεύθυνη συζήτηση κάνει καλό", πρόσθεσε για να επισημάνει ότι το Υπουργείο δεν προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα αλλά να το αντιμετωπίσει.

    "Δύο μόνο χρόνια ήταν αρκετά, ώστε το υπουργείο Ανάπτυξης και οι υπουργοί να χάσουν την αίσθηση της πραγματικότητας και να προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει ακρίβεια.", επεσήμανε η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Διαμαντοπούλου για να προσθέσει, ότι η Πολιτεία οφείλει να ασχοληθεί με το θέμα της προστασίας του καταναλωτή.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης ο οποίος σχολίασε ότι "με ευφυολογήματα ούτε οι τιμές πέφτουν ούτε τα εισοδήματα μεγαλώνουν", ενώ πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις μόνο το 2,8% των πολιτών πιστεύουν ότι μειώθηκε η ακρίβεια με την κυβέρνηση της ΝΔ.

    Προβληματισμός ΕΚΠΟΙΖΩ

    Την ίδια ώρα, προβληματισμό για τις συχνές διατροφικές απειλές εκφράζουν οι οργανώσεις των καταναλωτών.

    Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) ανακοίνωσε ότι μετά από έρευνα που έκανε, εντόπισε καρυδόψιχα με τοξίνη και 6 ειδή σοκολάτας με αλλεργιογόνα για τα οποία δεν υπήρχε αναφορά στη συσκευασία τους, διότι η κυκλοφορία των προϊόντων αυτών έγινε πριν από το Νοέμβριο του 2005.

    Η οργάνωση των καταναλωτών εκτιμά ότι θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα και για αυτού του είδους τα προϊόντα και όχι μόνο για τις νέες συσκευασίες.

    Ακόμα από τον έλεγχο σε 13 συσκευασίες με ξηρούς καρπούς βρέθηκε ένα προϊόν καρυδόψιχας με τιμές αφλατοξινών και ωχρατοξίνης πάνω από τα επιτρεπτά όρια της νομοθεσίας, εντούτοις το δείγμα μπορεί να θεωρηθεί συμβατό διότι η τιμή βρέθηκε σε ένα πακέτο των 200 γραμμαρίων και όχι στα 1.000 γραμμάρια όπως ορίζει η νομοθεσία ότι πρέπει να γίνεται η δειγματοληψία.

    Η Ένωση, δήλωσε ότι προτίθεται να ενημερώσει για το θέμα τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνάντηση για την Σούπερ Λίγκα

    14/3/2006 11:13:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ με αντικείμενο το υπό διαμόρφωση καταστατικό, τόσο για τον νέο φορέα της Α΄ όσο και για την και για την Β Εθνική, είχαν σήμερα εκπρόσωποι της κίνησης για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκα, με αντιπροσωπεία των ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής που συντάσσονται με την εν λόγω κίνηση. Τις ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής εκπροσώπησαν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Κώστας Πηλαδάκης και Γιώργος Ρόκκας, ενώ την αντιπροσωπεία των ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής συνέθεσαν οι Στέλιος Σφακιανάκης, Γιάννης Καρράς, Πέτρος Θεοδωρίδης και Θανάσης Καλογιάννης. Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης τόνισε πως υπήρχε ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα και συνέχισε λέγοντας: "Θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα και σύντομα θα είναι σε θέση Α΄ και Β΄ Εθνική να υποβάλλουν το πλήρες καταστατικό τους".

    "Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε όλα τα ζητήματα. «Θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα και σύντομα θα είναι σε θέση Α΄ και Β΄ Εθνική να υποβάλλουν το πλήρες καταστατικό τους", δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, και συνέχισε: "Οι ομάδες της Β΄ Εθνικής έχουν δύο αιτήματα. Στο ένα (σ.σ. εμπορικά δικαιώματα) σχεδόν συμφωνήσαμε, για το άλλο (σ.σ. τηλεοπτικά δικαιώματα) υπάρχει συζήτηση. Θα γίνει μελέτη για τα τηλεοπτικά Β΄ Εθνικής". Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με πρόσφατη τοποθέτηση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, που είχε πει ότι η Γ΄ Εθνική θα πρέπει να περάσει στην ΕΠΟ, ο κ. Γκαγκάτσης απάντησε ότι "... για την επόμενη πενταετία δε θα αλλάξει τίποτα στο περιφερειακό πρωτάθλημα". Για τη διαιτησία υπογράμμισε: "Δεν έχουμε συμφωνήσει αλλαγές. Απλώς, αύξηση αμοιβών, εκπαίδευσης και σεμιναρίων. Αυτό είναι επαγγελματική διαιτησία. Ο κ. Γερμανάκος συμπληρώνει δύο χρόνια το καλοκαίρι, και το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα αποφασίσει. Μέχρι τώρα είχε και έχει τη στήριξη της Ομοσπονδία". Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την Προ Λιγκ, λέγοντας: "Το γραφείο μου είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο. Η Προ Λιγκ θέλει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, με μεγαλύτερο υδροκεφαλισμό. Η Σούπερ Λίγκα μπορεί να λύνει τα προβλήματα με πιο άμεσο και τεχνοκρατικό τρόπο. Πιστεύω ότι στο τέλος θα συμφωνήσουν όλοι".

    Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα, Στέλιος Σφακιανάκης, ο οποίος εκτίμησε πως "... είμαστε στην τελική ευθεία. Οι διαδικασίες προχωρούν πολύ γρήγορα. Συμφωνήσαμε με τους εκπρόσωπους της Σούπερ Λίγκα και τον κ. Γκαγκάτση ως προς τις βασικές καταστατικές αρχές που θα διέπουν τις δύο λίγκες. Στα βασικά καταλήξαμε. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που χρειάζονται επεξεργασία, όπως για παράδειγμα στα οικονομικά. Συζητήσαμε και για το προσωπικό της ΕΠΑΕ. Συμφωνήσαμε για τη διεκδίκηση των εμπορικών δικαιωμάτων, και για το πώς θα γίνεται η κατανομή. Για τα τηλεοπτικά δεν έχουμε ακόμη οριστικοποιήσει τίποτα. Δεν έχει υπάρξει ακόμη ταύτιση. Η μία άποψη είναι να τα παραχωρήσουμε στη Σούπερ Λίγκα και να τα διαπραγματευτεί μαζί με τα δικά της, όμως υπάρχουν ιδιαιτερότητες (μεμονωμένα συμβόλαια στην Α΄). Θα το επεξεργαστούμε. Μπορεί να τα συνδιεκδικήσουμε ή να πάμε μόνοι μας, όπως φέτος. Θα καταλήξουμε εντός των ημερών. Το μπόνους δεν θα ισχύσει. Ολο το ποσό από τα εμπορικά δικαιώματα θα διανεμηθεί ίσα και στις 18 ΠΑΕ. Θα καλέσουμε τις υπόλοιπες της Β΄ για ενημέρωση. Αύριο θα έχουμε στα χέρια μας και ένα σχεδόν ολοκληρωμένο καταστατικό. Οσον αφορά τη Γ΄ Εθνική, θα πρέπει να υπάρχει Λίγκα και Σούπερ Λίγκα, και η Γ΄ να είναι αμειβόμενη και να ανήκει στην ΕΠΟ".

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Επιστροφή στις προπονήσεις

    14/3/2006 8:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε πολύ καλό κλήμα και με ψυχολογία στα ύψη μετά από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ αλλά και του νικηφόρου σερί, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις προπονήσεις, μετά από το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Οι "πράσινοι" άρχισαν την προετοιμασία για τον αγώνα της 24ης αγωνιστική τους πρωταθλήματος της Α Εθνικής όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο και θα έχουν μόνο στόχο στη συνέχεια του σερί νικών που θα τους διατηρήσει σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ. Από το πρόγραμμα που περιλάμβανε τρέξιμο και οικογενειακό διπλό, απουσίασαν οι Ηλίας Κώτσιος, Σάντορ Τόργκελε που είναι άρρωστοι ενώ ο Άντερσον έτρεξε μαζί με τους συμπαίκτες του και στη συνέχεια ακολούθησε το ατομικό του πρόγραμμα. Αύριο στις 10 θα διεξαχθεί η πρωινή προπόνηση, ενώ για το απόγευμα (16.00) έχει προγραμματιστεί φιλικό με τον Απόλλωνα κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης, σήμερα κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΟΦΗ (Κυριακή, 19:15). Οι τιμές τους θα είναι 10, 15, 20 και 45 ευρώ.

    [07] Μπάσκετ

    Ομπράντοβιτς: "Όλα για την νίκη"

    14/3/2006 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το έναυσμα για τη νίκη επί της Τσιμπόνα και πρώτη στους "16" της Ευρωλίγκα έδωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Οι "πράσινοι" αγωνίζονται την Τετάρτη για την 4η αγωνιστική της φάσης των "16" την Ευρωλίγκα και θέλουν μόνο νίκη για να μπουν και πάλι δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια δεν έχουν αφήσει περιθώρια για άλλη απώλεια και οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού το γνωρίζουν καλά και για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν την Τσιμπόνα και ει δυνατόν να καλύψουν τη διαφορά των δύο πόντων που ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι. Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" έδωσε το σύνθημα της νίκης αλλά και της αντεπίθεσης στα επόμενα τρία παιχνίδια. "Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε καθ όλη την διάρκεια του αγώνα. Πρέπει να νικήσουμε για να ελπίζουμε σε πρόκριση. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να δείξουμε μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλό μας".

    Δυσαρέσκεια Ζέκο για Αντζούλοβιτς

    Τη δυσαρέσκειά του με τη δήλωση του τεχνικού της Τσιμπόνα, Αντζούλοβιτς, πως ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται υπό έντονη πίεση εξέφρασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν την αυριανή μάχη με τους Κροάτες στο ΟΑΚΑ (19:30).

    "Συγχαρητήρια στον κ. Αντζούλοβιτς για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του, όμως, δεν θα συμφωνήσω μαζί του. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα λόγο να παίζει υπό πίεση. Αν παίζαμε υπό πίεση θα αντιδρούσαμε διαφορετικά στις τραγικές αποφάσεις των διαιτητών σε βάρος μας στο παιχνίδι με την Εφές. Αν κάποιος ξέρει από μπάσκετ και ψυχολογία θα πρέπει να ξέρει πως αντιδρά κάποιος όταν του κλέβουν τη νίκη. Αντίθετα, εμείς παραμείναμε ήρεμοι, γιατί πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα. Παρά την διαιτησία η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και οι φίλαθλοί μας στάθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τους καλούμε να είναι πάντα έτσι στο πλευρό μας. Προφανώς, ο κ. Αντζούλοβιτς προετοιμάζει το αυριανό ματς μιλώντας για πίεση".

    Στη συνέχεια ο Ομπράντοβιτς παραδέχτηκε: "Όταν ξεκινούσε η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα κανείς δεν περίμενε ότι η Τσιμπόνα θα είχε ρεκόρ 3-0 και εμείς 0-3. Η Τσιμπόνα εμφανίζεται βελτιωμένη στο παιχνίδι της μετά το μεταξύ μας ματς στο Ζάγκρεμπ. Έπαιξε πολύ καλά στην Κωνσταντινούπολη με την Εφές και ήταν εκπληκτική στην έδρα της με την Μπενετόν, σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε ακόμη και με 26 πόντους. Δύναμή της είναι ο Πεν, αλλά υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί παίκτες. Ο Πεν παίζει αρκετή ώρα μαζί με τον Κους, ενώ ο Αμερικανός που απέκτησαν στο α γύρο, ο Όουενς έχει πάρει πλέον παιχνίδια και παίζει καλύτερα. Ο Ράντσιτς είναι πολύ καλός σουτέρ τριών πόντων, όπως και ο Μάρσελιτς, ο οποίος μπορεί να παίξει και 3άρι και 4άρι. Στο «4» έχει τον Ντέιβινσον, ο οποίος είναι πολύ καλός και με την Μπενετόν κάρφωσε 7 φορές. Ο Μαρκοτά παίζει στο «4», αλλά με διαφορετικό τρόπο, καθώς σουτάρει αρκετά απ έξω. Στο «5» ο Σκέλιν είναι πολύ έμπειρος, ενώ ο Ζούζα μπαίνει πάντα με μεγάλη όρεξη να βοηθήσει την ομάδα".

    "Η Τσιμπόνα παίζει τώρα ακόμη καλύτερα από ό, τι στο Ζάγκρεμπ. Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι δεν σεβαστήκαμε μέχρι τώρα τους αντιπάλους μας. Απλά, και οι παίκτες είναι άνθρωποι και συμβαίνει να παίξουν άσχημα".

    Στο τέλος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέληξε: "Όπως πολλοί σβήνουν από την μνήμη τους τι έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα και κανείς δεν ενδιαφέρεται, έτσι και εμείς έχουμε το δικαίωμα να σβήσουμε αυτά τα ματς από την μνήμη μας. Όχι δεν έχω παράπονο. Υπάρχει ένας κανόνας στον αθλητισμό και στην ζωή γενικότερα και το έχω πει και στους παίκτες μου. Μπορεί να παίρνεις για δέκα συνεχόμενα χρόνια το πρωτάθλημα, όμως, αν το χάσεις το ενδέκατο σε διαγράφουν όλοι".

    [08] Μπάσκετ

    Άρης: Θέλει περισσότερα εισιτήρια

    14/3/2006 8:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/3/2006 8:37:12 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αρχικά ο Άρης είχε ζητήσει από την Χέμορφαμ 200 εισιτήρια για τον πρώτο ημιτελικό αγώνα του Uleb Cup την ερχόμενη Τρίτη (21/3) αλλά η οι ιθύνοντες της ομάδας του Βρσατς όπου θα γίνει το παιχνίδι αποφάσισαν να δώσουν μόλις 70. Έτσι οι διοικούντες του Άρη προσπαθούνε να βρούνε τρόπους να πάρουν περισσότερα εισιτήρια με οποιοδήποτε μέσο. Εξ ου και η κρούση που φέρεται πως δέχτηκε από τους διοικούντες ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς για να κινητοποιήσει γνωστούς του στη Σερβία/Μαυροβούνιο να αγοράσουν εισιτήρια που θα καταλήξουν σε ελληνικά χέρια, αλλά και του παλιού γνώριμου της ομάδας, Μίροσλαβ Ραϊσεβιτς, Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Αντρέα Ματσν επέστρεψαν στις προπονήσεις, μετά το διήμερο ρεπό και μπήκαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τον αγώνα με τη Χέμορφαμ.

    Χαριτόπουλος: "Το παν είναι ο ρυθμός"

    Ο παίκτης του Άρη, Δημήτρης Χαριτόπουλος μίλησε για τον αγώνα με τη Χέμορφαμ και τόνισε πως ο Άρης θέλει να επιστρέψει νικητής από το Βρσατς, "Το παν είναι να μην ξεφύγει η αναμέτρηση από το δικό μας ρυθμό. Αλλά και να κερδίσουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι προκριθήκαμε. Την ερχόμενη Τρίτη θα παίξουμε απλά το πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μια καλή και σοβαρή ομάδα", είπε χαρακτηριστικά ο Χαριτόπουλος για τον ευρωπαϊκό αγώνα.

    Ενώπιον του αθλητικού δικαστή, εξάλλου, καλούνται να απολογηθούν οι Θεσσαλονικείς για τις δύο παρατηρήσεις που ανέγραψε στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με τον Πανελλήνιο, ο διαιτητής Λάζαρος Βορεάδης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 March 2006 - 21:53:14 UTC