Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 24ωρη πανελλαδική απεργία
  • [02] Στη Σερβία η ταφή του Μιλόσεβιτς
  • [03] Έντεκα νεκροί από τις πυρκαγιές στο Τέξας
  • [04] Στο δρόμο για τους "8" ο Ολυμπιακός
  • [05] Η Ίντερ το όγδοο εισιτήριο

    [01] Κοινωνία

    Στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

    24ωρη πανελλαδική απεργία

    15/3/2006 8:00:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια και την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι Πεδίον του Άρεως και το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Δεν θα λειτουργήσουν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας Μετρό, Τραμ, Προαστιακός και Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος. Στη γενική απεργία, συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, στις Τράπεζες, τα Ταμεία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, στην Υγεία και την Εκπαίδευση. Στα ΜΜΕ, η ΠΟΕΣΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Οι τεχνικοί του Τύπου και οι εφημεριδοπώλες, θα απεργήσουν από τις 12 μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ οι λιθογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Εφημερίδων Αθηνών, θα συμμετάσχουν κανονικά στην 24ωρη απεργία. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει εξαγγείλει εξάωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 5 το απόγευμα.

    Στα μπλε λεωφορεία θα γίνει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 το πρωί και από τις 22.30 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Στον ΟΣΕ θα εκτελείται ένα δρομολόγιο ανά προορισμό. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, λόγω της κήρυξης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ταυ νομού Έβρου, οι σιδηροδρομικοί που εργάζονται στο νομό, εξαιρούνται από τη συμμετοχή τους στην απεργία και καλούνται να προσέλθουν στην εργασία τους, καταβάλλοντας, όπως πάντα, κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας. Στις Ολυμπιακές αερογραμμές ακυρώνονται 94 πτήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθούν μόνο μια πτήση ανά προορισμό στα δρομολόγια εσωτερικού και μία ανά χώρα στα δρομολόγια εξωτερικού. Η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ότι οι επιβάτες έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως.

    Ακόμη, θα υπολειτουργούν Τράπεζες, Ταμεία, Δήμοι και Εφορίες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, με 6ωρη στάση εργασίας στη ΕΡΤ, από τις 11.00 μέχρι τις 17.00 και 4ωρη στάση εργασίας στα ιδιωτικά ΜΜΕ από τις 12.00 μέχρι τις 16.00. Μετά από παρέμβαση του προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε., Χρήστου Πολυζωγόπουλου για την προβολή του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες στην διάρκεια της στάσης εργασίας:

    Διάθεση ενός 5κάμερου OB Van που θα καλύψει την συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως. Κύκλωμα pool. Προσωπικό ασφαλείας θα εργαστεί για την μετάδοση 15λεπτων δελτίων ειδήσεων στις 13:00 από την ΕΤ3, στις 14:00 από την ΕΤ1 και στις 15:00 από τη ΝΕΤ με σκοπό την προβολή της απεργίας.

    [02] Κόσμος

    Επιβεβαιώθηκε

    Στη Σερβία η ταφή του Μιλόσεβιτς

    15/3/2006 7:58:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Ο πρώην ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς θα ταφεί στη Σερβία, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Μιλοράντ Βούτσελιτς αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Όπως δήλωσε ο Μιλοράντ η οικογένεια Μιλόσεβιτς πιθανότητα να επέλεγε ως εναλλακτική λύση την ταφή στη Ρωσία. Η σορός του Μιλόσεβιτς θα φθάσει στο Βελιγράδι νωρίς το απόγευμα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε ακριβώς θα γίνει η ταφή. Ο δικηγόρος του Μιλόσεβιτς Ζντένκο Τομάσεβιτς επιβεβαίωσε την πληροφορία για την ταφή του στη Σερβία και πρόσθεσε "ο γιος του Μιλόσεβιτς μόλις πληροφόρησε το δικαστήριο της Χάγης ότι η κηδεία του πατέρα του θα γίνει στο Βελιγράδι".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Μόσχα θέλει την κηδεία ο γιος Μιλόσεβιτς

    [03] Κόσμος

    Έντεκα νεκροί από τις πυρκαγιές στο Τέξας

    15/3/2006 7:15:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ

    Μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει από την Κυριακή στο Τέξας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι και να εκκενωθούν 1.900 κατοικίες. Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές, που σημειώθηκαν μετά από κυκλώνες στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες. "Οι πυρκαγιές απανθράκωσαν έκταση περίπου 2.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων", δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι. Οι αρχές υποπτεύονται εμπρησμό, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Οι καταιγίδες του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσαν πλημμύρες και μεγάλες ζημιές, οδηγώντας τον κυβερνήτη του Μισούρι, Ματ Μπλαντ, να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    [04] Μπάσκετ

    Στο δρόμο για τους "8" ο Ολυμπιακός

    15/3/2006 12:32:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ρεσιτάλ έδωσε ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα στην έδρα της Ουνικάχα και μετά από ένα μεγαλειώδες παιχνίδι, πήρε τη νίκη επί της Μάλαγα με 87-75 για την 4η αγωνιστική την φάση των "16" της Ευρωλίγκα. Αυτή ήταν η 3η νίκη σε τέσσερα παιχνίδια για τους "ερυθρόλευκους" και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης. Τα δεκάλεπτα: 13-25, 30-49, 44-63, 75-87. Από την αρχή της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός πήρε το ρόλο του πρωταγωνιστή και η Μάλαγα αυτόν του κομπάρσου. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας εκμεταλλευόμενη τον επιθετικό της πλουραλισμό, το... ζεστό χέρι των παικτών από τα 6.25 (3/4 τρ. στο α δεκ.) και η κυριαρχία της στον τομέα των ριμπάουντ (11 έναντι 7 της Μάλαγα) και πήρε μια σημαντική διαφορά 12 πόντων (25-13). Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός και στη δεύτερη περίοδο, όπου στο ημίχρονο "εκτόξευσε" τη διαφορά στους 19 πόντους (49-30). Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 3ο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας, διατήρησαν με άνεση την διαφορά, αφού οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν (63-44). Στην τέταρτη περίοδο, οι "ερυθρόλευκοι" χαλάρωσαν με συνέπεια η Μάλαγα να το εκμεταλλευτεί και μειώσει στους 7 πόντους (70-77). Ο Ολυμπιακός όμως βρήκε και πάλι το ρυθμό του και με πέντε παίκτες (Λιούις, Παπαμακάριος, Ζίζιτς, Εντνι και Βασιλόπουλος) να έχουν φτάσει τους προσωπικούς τους πόντους σε διψήφιο αριθμό και να πάρει με 87-75 τη σημαντική νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο Ολυμπιακός στην επόμενη αγωνιστική κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και καλύψει τη διαφορά των τεσσάρων πόντων, με τους οποίους είχε ηττηθεί στην Ισπανία, τότε καταλαμβάνει την πρώτη θέση του 4ου ομίλου.

    Οι συνθέσεις: ΜΑΛΑΓΑ (ΕΡΤΖΙΟ ΣΚΑΡΙΟΛΟ): Καμπέθας 5, Γκαρμπαχόσα 19 (2), Χέρμαν 6, Ροντρίγκες 4, Ρισασέ 9 (2), Μπράουν 23, Σαντιάγκο 2, Νίτσεβιτς 2, Πιετρούς 4, Χουάν Σάντσεθ 1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ): Λιούις 15 (1), Παπαμακάριος 12 (2), Ζίζιτς 13, Χατζής 2, Μπάρλος 1, Σεϊμπούτις 3, Εντνι 25 (1), Βασιλόπουλος 10 (1), Πρίντεζης, Σχορτσιανίτης 6.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Ίντερ το όγδοο εισιτήριο

    15/3/2006 12:04:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε η Ίντερ, που επικράτησε του Άγιαξ με 1-0 στον επαναληπτικό αγώνα σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα, πήρε το εισιτήριο. Στην προημιτελική φάση οι "νεραντζούρι" θα αντιμετωπίσουν τη Βιγιαρεάλ. Το παιχνίδι που έδωσε τη νίκη στην Ίντερ πέτυχε στο 57 της αναμέτρησης ο Στάνκοβιτς. Στο παιχνίδι, αν και ο Άγιαξ ήταν αυτός που χρειαζόταν το γκολ, (οι "νερατζούρι" χρειάζονταν απλά μια ισοπαλία 0-0 ή 1-1 για να πάρουν την πρόκριση), η Ίντερ ήταν αυτή που ξεκίνησε και αφού πήρε το χώρο του κέντρου στο 12 έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Μάρτινς στάματησε στο δοκάρι. Οι "νερατζούρι" συνέχισαν να πιέζουν και στο 26΄κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Στάνκοβιτς επιχείρησε σέντρα από τα αριστερά και ο Λίντενμπεργκ απέκρουσε με το χέρι. Παρ΄όλα αυτά ο Αντριάνο, που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, έστειλε την μπάλα άουτ. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ίντερ ξεκίνησε και πάλι καλύτερα και στο 57 κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Στάνκοβιτς. Ο Σέρβος πήρε τη την μπάλα από τα αριστερά, "έκοψε" την μπάλα προς τα δεξιά και με ένα αριστουργηματικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, "γράφοντας" το 1-0 για την ομάδα του. Στα υπόλοιπα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε και η Ίντερ πήρε την πρόκριση.

    Διαιτητής: Πίτερ Φρόεντφελντ (Σουηδία)

    Κίτρινες: Βερμάελεν

    Οι συνθέσεις:

    ΙΝΤΕΡ: Τόλντο, Χ. Ζανέτι, Ματεράτσι, Σάμουελ, Βόμε, Φίγκο, Βερόν (74΄ Κ. Ζανέτι), Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Αντριάνο, Μάρτινς (84΄ Ρεκόμπα)

    ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Τραμπελσί, Μαντούρο, Βερμάελεν, Χουνφράν, Πίενααρ, Λίντενμπεργκ, Μπουκαρί, Ροζάλες (72΄ Μπάμπελ), Χούντελααρ, Ρόσενμπεργκ (74΄ Χαριστέας)

    Στους δεύτερους αγώνες της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-1 (2-1) ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Ιταλία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 2-1 (2-3) ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ισπανία)-Ρέιντζερς (Σκοτία) 1-1 (2-2) ΜΙΛΑΝ (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 4-1 (1-1) Λίβερπουλ (Αγγλία)-ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Πορτογαλία) 0-2 (0-1) ΛΙΟΝ (Γαλλία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 4-0 (1-0) ΑΡΣΕΝΑΛ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0 (1-0) ΙΝΤΕΡ (Ιταλία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 1-0 (2-2)

    * Με κεφαλαία η ομάδα που προκρίθηκε

    ** Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

    Έτσι τα «ζευγάρια» για την προημιτελική και την ημιτελική φάση του τσάμπιονς λιγκ, έχουν ως εξής:

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (28-29/3 ΚΑΙ 4-5/4)

    1. Αρσεναλ (Αγγλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

    2. Λιόν (Γαλλία)-Μίλαν (Ιταλία)

    3. Ιντερ (Ιταλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

    4. Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (18-19/4 ΚΑΙ 25-26/4)

    Νικητής 1-Νικητής 3

    Νικητής 2-Νικητής 4

    ** Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Σταντ Ντε Φρανς» του Παρισιού στις 17 Μαϊου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 15 March 2006 - 10:00:34 UTC