Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ως το τέλος Απριλίου οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στους δρόμους οι Γάλλοι φοιτητές
  • [03] Χαλαρό απόγευμα στο "Ελ Πάσο"
  • [04] Τέλος στο σερί
  • [05] Ο ΠΑΟ το Κύπελλο Ελλάδας
  • [06] Νίκη για την Μάντσεστερ

    [01] Πολιτική

    Ανακοινώθηκε από τον Αλέκο Παπαδόπουλο

    Ως το τέλος Απριλίου οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

    18/3/2006 8:36:00 μμ

    Ως το τέλος Απριλίου το ΠΑΣΟΚ θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων που θα υποστηρίξει στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικής Διαδικασίας, Αλέκος Παπαδόπουλος, στη ομιλία του στην 5η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. "Η αποκέντρωση δεν είναι επιλογή διοικητικού μοντέλου, είναι μια βαθιά πολιτική έννοια (...) και έχει να κάνει με την έννοια της ευθύνης την οποία εγγυόμαστε, οργανώνουμε όσον αφορά τη στήριξη, όχι την διαχείρισή της σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών", ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για πρωτόγνωρες διαδικασίες τις οποίες ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ για την επιλογή των προσώπων. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι εκτός από τα αριθμητικά αποτελέσματα της νύχτας των εκλογών, ο λαός θα προσδιορίσει το ΠΑΣΟΚ και σε σχέση με αυτά που λέει το κόμμα για ανανέωση της εμπιστοσύνης προς αυτό και της πολιτικής του προοπτικής, ενώ τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών με πρόσωπα από τον "ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, είτε συγκεκριμένα κόμματα, είτε κινήσεις πολιτών γνήσιες και αυθεντικές και όχι αυτές τις στημένες που στήνονται μόνο και μόνο για να εμφανιστούν ως ανεξάρτητοι". Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στην μάχη των τοπικών εκλογών με ότι καλύτερο έχει, τόνισε την αναγκαιότητα της ενότητας και είπε ότι με την ολοκλήρωση των εκλογών "θα φαίνεται ανάγλυφα ότι είναι το πρώτο και μεγαλύτερο πλατύσκαλο για την ολοκλήρωση της νίκης μας"

    [02] Κόσμος

    Δύο εκατ. άνθρωποι διαδήλωσαν σε 160 πόλεις

    Στους δρόμους οι Γάλλοι φοιτητές

    18/3/2006 7:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2006 10:25:15 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δύο εκατομμύρια Γάλλοι κάθε ηλικίας - 500.000 μόνο στο Παρίσι- διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα σε 160 πόλεις σ όλη τη χώρα ζητώντας από την Κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπέν να αποσύρει τον νόμο για το "συμβόλαιο πρώτης εργασίας των νέων". Πρόκειται για ένα νόμο που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να προσλαμβάνουν και να απολύουν χωρίς δικαιολογία και αποζημίωση νέους κάτω των 26 ετών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανεργία, που ειδικά για τη νεολαία της Γαλλίας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, καθώς φτάνει το 23%. Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών συγκροτήθηκε στο Παρίσι με πρωτοβουλία των ενώσεων των φοιτητών, των μαθητών, και των εργατικών συνδικάτων. Η Αστυνομία κινητοποίησε 25.000 αστυνομικούς μόνο στο Παρίσι για την ομαλή διεξαγωγή της κινητοποίησης. Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ντανφέρ, στο νότιο Παρίσι και πορεύτηκαν επί 5 ώρες προς την πλατεία Νασιόν που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα. Η διαδήλωση ήταν ειρηνική και το χαρακτηριστικό ήταν ότι ένωσε κάτω από τα ίδια πανό γονείς, φοιτητές και μαθητές. Πάντως μετά το τέλος της διαδήλωσης ξέσπασαν επεισόδια στην πλατεία Νασιόν όταν νεαροί μασκοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα. Κάποιοι από τους μασκοφόρους πυρπόλησαν και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. και έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος. Επίσης στη Μασσαλία ακροαριστεροί διαδηλωτές κατέβασαν τη γαλλική σημαία και ανήρτησαν ένα μαύρο πανό που έγραφε συνθήματα κατά του καπιταλιστικού συστήματος. Στη Ρεν διαδηλωτές απέκλεισαν σιδηροτροχία για μία ώρα και πυρπόλησαν τα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Σ όλες τις περιπτώσεις η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

    Υπό την πίεση της κατάστασης, ο πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν εμφανίστηκε πρόθυμος για διάλογο το συντομότερο δυνατόν την ίδια στιγμή που οι φοιτητές αρνούνται οποιοδήποτε διάλογο μαζί του. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Ντε Βιλπέν να προτείνει αλλαγές στο νόμο μειώνοντας τη χρονική περίοδο δοκιμής των πρωτοαπασχολούμενων νέων από δύο σε ένα χρόνο. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός είχε το απόγευμα επαφές με τους συνεργάτες του για να εξετάσει την κατάσταση μετά τη μεγάλη διαδήλωση που ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντε Βιλπέν θα περιμένει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου στο οποίο έχει προσφύγει η αντιπολίτευση ζητώντας να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός. Δεν αποκλείεται μάλιστα η Δικαιοσύνη να βγάλει τον Ντε Βιλπέν από τη δύσκολη θέση θέτοντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νόμου.

    Κερδισμένος στην αναμέτρηση της Κυβέρνησης με τους νέους ίσως να είναι ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί, που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Ζακ Σιράκ στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, ο οποίος συναντήθηκε ήδη με εκπροσώπους των φοιτητών, ενώ αυτοί αρνούνται κάθε διάλογο με τον Πρωθυπουργό Ντε Βιλπέν.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Job protests grip French cities

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες διαδηλώσεις στη Γαλλία

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χαλαρό απόγευμα στο "Ελ Πάσο"

    18/3/2006 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μπορεί πριν τον αγώνα η Καλλιθέα να φάνταζε δύσκολο εμπόδιο για την ΑΕΚ, όμως κανείς δεν περίμενε την "τεσσάρα" της "Ένωσης" που εκτός του ότι είναι η πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα, είναι και εκτός έδρας. Η ΑΕΚ απόψε δεν χαρίστηκε και δεν ακολούθησε την προσφιλή της τακτική τους ενός νικητήριου γκολ, έβαλε τα περισσότερα γκολ που έχει βάλει σε φετινό ματς και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο στο "Ελ Πάσο". Και όπως ισχύει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί. Μόλις στο 10 ο Ίβιτς επωφελήθηκε από την άστοχη προσπάθεια του Λυμπερόπουλου και έκανε το 1-0, ενώ το 2-0 ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, σε όλη την διάρκεια του οποίου η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη. Σκόρερ ήταν ο Αλεξόπουλος με κεφαλιά μετά από κόρνρ του Σέζαρ.

    Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο παιχνιδιού και αν και η Καλλιθέα έφτασε κοντά στο να μειώσει το σκορ η ΑΕΚ κατάφερε να το διευρύνει. Στο 77 ο Έμερσον μετά από πάσα του Σέζαρ σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ και το τέταρτο γκολ ήρθε απο τον Καπετάνο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα, στο 82 ο Τσίγκας είχε μειώσει σε 3-1, αλλά όλα είχαν κριθεί πανηγυρικά υπέρ της ΑΕΚ.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθηνών) Κίτρινες: Κλέμπερ - Κατσουράνης, Γεωργέας

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Γκεοργκίεφ, Τσιώλης, Μπέι, Κουλακιώτης, Καρατζάς (49΄ Τσίγκας), Κλέμπερ, Σιλά, Πέτκοβιτς (79΄ Πασάς), Βενέτης, Κουτσοσπύρος. ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Τζιωρτζιόπουλος, Αλεξόπουλος, Τσιρίλο, Κατσουράνης, Έμερσον, Ιβιτς (79΄ Τσάνκο), Λάκης (16 Ζούλιο Σέζαρ), Λυμπερόπουλος, Σοάρες (88΄ Καπετάνος).

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τέλος στο σερί

    18/3/2006 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με το τέλος του νικηφόρου σερί του Ολυμπιακού ξεκίνησε η 24η αγωνιστική της Α΄ Εθνικής, το οποίο ήρθε στα "Πηγάδια" από την Ξάνθη. Ο "κακός δαίμονας" των Πειραιωτών εμφανίστηκε και πάλι και αυτή τη φορά είχε ως "εκτελεστή" την "χρυσή" αλλαγή του Ματζουράκη, τον Καζάκη που μπήκε στο 46' και δέκα λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προβληματίζεται μόνο για το σερί γιατί βαθμολογικά είχε την άνεση για μια τέτοια ήττα, ενώ πρέπει να προβληματίζεται και για την απόδοσή του, αφού μόνο στο τέλος όταν πια η "θηλιά" είχε σφίξει επικίνδυνα, αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές του και φυσικά τότε ο χρόνος ήταν αρκετός για την Ξάνθη να αντέξει στην πίεση. Για την Ξάνθη αυτός ήταν ο 22ος συνεχής αγώνας χωρίς ήττα στην έδρα της, αλλά κυρίως αυτοί οι τρεις βαθμοί της φέρνουν ξανά τον ρόλο του φαβορί για την έξοδο στο κύπελλο UEFA.

    Διαιτητής: Φλαμπούρης (Αθηνών) Κίτρινες: Κιντάνα, Καζάκης, Μαχράτζε - Γεωργάτος, Καφές, Σούρερ

    ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Άντζας, Παβιό, Τοροσίδης (84` Σίκοφ), Ζουέλα, Ρίκκα (46` Καζάκης), Μαχράτζε, Μάνσο, Κιντάνα (71` Γαρπόζης), Λαμπριάκος. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Γεωργάτος (87` Μπαμπαγκίντα), Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Καφές, Ριβάλντο, Οκκάς (77` Καστίγιο), Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου.

    [05] Μπάσκετ

    Ο ΠΑΟ το Κύπελλο Ελλάδας

    18/3/2006 8:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2006 10:08:33 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Στον τελικό του φετινού θεσμού στο Γαλάτσι, οι "πράσινοι" επικράτησαν του Αμαρρουσίου με 68-57 και κατέκτησαν τον πρώτο Κύπελλο απο τα τρία που έχουν ωσ στόχους φέτος. Πλέον ο Παναθηναϊκός έγινε ο πολυνίκης στο κύπελλο Ελλάδας, καθώς αυτό είναι το ένατο τρόπαιο που κατακτά, ενώ ακολουθούν με 8 ο Άρης, με 7 ο Ολυμπιακός, με 3 ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και με 1 ο Πανιώνιος. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής με 16 πόντους, ο οποίος ψηφίστηκε και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, ενώ από Μαρούσι ξεχώρισε ο Ρόντρεκ Μπλάκνεϊ με 22 πόντους.

    Το Μαρούσι προσπάθησε να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον Παναθηναϊκό και τα κατάφερνε μέχρι ένα σημείο, όμως οι παίκτες του Ομπράντοβιτς στην τρίτη περίοδο εκμεταλλεύτηκαν το μπλοκάρισμα του Αμαρουσίου και ξέφυγαν για να αποκτήσουν τον έλεγχο και τελικά να πάρουν την νίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 15-12, 28-31, 49-43, 68-57. Διαιτητές: Πιτσίλκας, Ζαβλανός, Παπαδημητρίου

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Σάκοτα, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 13 (2), Μπατίστ 10, Χατζηβρέττας 2, Σπανούλης 7, Τσαρτσαρής 16 (2), Διαμαντίδης 5, Στσεπάνοβιτς 6 (2), Τομάσεβιτς 9

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 22 (5), Νικολαϊδης 3 (1), Μπουντούρης, Κυρίτσης 12, Σέκουλιτς 5 (1), Χόμαν 9, Στεφανίδης 3 (1), Κολώκας, Καϊμακόγλου 1, Καράγκουτης 2

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νίκη για την Μάντσεστερ

    18/3/2006 10:51:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με πρωταγωνιστή τον Λουϊς Σαχά, η Μάντσεστερ επικράτησε στο «Χόθορνς» 2-1 της Γουέστ Μπρομ και έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του αγγλικού πρωταθλήματος, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, οδηγώντας την εκ του ασφαλούς στη νίκη και στο +5 από την τρίτη Λίβερπουλ, η οποία έχει και ένα ματς περισσότερο.

    Στη μάχη για την τέταρτη θέση, Αρσεναλ, Μπλάκμπερν και Μπόλτον συνέχισαν με νίκες και αύξησαν την πίεση στην Τότεναμ, που αγωνίζεται αργότερα με την Μπέρμιγχαμ. Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν άνετα 3-0 της Τσάρλτον, ενώ οι Ρόβερς ξεπέρασαν με 3-2 το εμπόδιο της Μίντλεσμπρο, χάρη σε γκολ του Μπέλαμι στο 68΄, αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 54΄, λόγω αποβολής του Σάβατζ. Οσο για τη Μπόλτον, επικράτησε 2-0 της ουραγού Σάντερλαντ στο «Ρίμποκ», με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτο και να δημιουργεί το πρώτο γκολ, που πέτυχε ο Ντέιβις. Ο Γιώργος Σαμαράς μπήκε ως αλλαγή στο 27ο λεπτό αντί του Σιμπιερσκί, στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουίγκαν (0-1), όμως αποχώρησε στο 61΄ λόγω τραυματισμού. Τέλος, η Πόρτσμουθ αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην πρέμιερ λιγκ, νικώντας 4-2 στο «Απτον Παρκ» τη Γουέστ Χαμ.

    Αποτελέσματα

    Εβερτον-Αστον Βίλα 4-1 15΄ ΜακΦάντεν, 22΄, 90΄ Κάχιλ, 45΄ Οσμάν - 64΄ Αγκμπονλαχόρ

    Αρσεναλ-Τσάρλτον 3-0 13΄ Πιρές, 32΄ Αντεμπαγιόρ, 49΄ Χλεμπ

    Μπλάκμπερν-Μίντλεσμπρο 3-2 11΄, 68΄ Μπέλαμι, 28΄ Πέντερσεν - 16΄ Βίντουκα, 63΄ Ρόσεμπακ

    Μπόλτον-Σάντερλαντ 2-0 47΄ Ντέιβις, 85΄ Νόλαν

    Μάντσεστερ Σίτι-Γουϊγκαν 0-1 55΄ ΜακΚάλοχ

    Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γ. 1-2 78΄ Ελινγκτον - 16΄, 64΄ Σαχά

    Γουέστ Χαμ-Πόρτσμουθ 2-4 69΄ Σέριγχαμ, 90΄ Μπεναγιούν - 19΄ Λουά Λουά, 25΄ Ντέιβις, 42΄ Μέντες, 77΄ Τοντόροφ

    Μπέρμιγχαμ-Τότεναμ 0-2 65΄ Λένον, 77΄ Κιν

    Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 19/3 Φούλαμ-Τσέλσι 19/3

    Βαθμολογία

    Τσέλσι 75 -29αγ Μάντσεστερ Γ. 63 -29αγ Λίβερπουλ 58 Αρσεναλ 50 Τότεναμ 49 -29αγ Μπλάκμπερν 49 Μπόλτον 48 -28αγ Γουίγκαν 46 Εβερτον 43 Γουεστ Χαμ 42 -29αγ Μάντσεστερ Σίτι 40 Νιούκαστλ 39 -29αγ Τσάρλτον 39 Αστον Βίλα 34 Μίντλεσμπρο 34 -29αγ Φούλαμ 32 Γουεστ Μπρομ 27 Μπέρμιγχαμ 24 -28αγ Πόρτσμουθ 24 Σάντερλαντ 10


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 March 2006 - 21:51:52 UTC