Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 24ωρη λειτουργία για το αεροδρόμιο Χανίων
  • [02] Έκρηξη σε υποκατάστημα της CITIBANK
  • [03] Πιο έξυπνοι Ευρωπαίοι οι Γερμανοί!
  • [04] Προηγείται το κόμμα της αντιπολίτευσης
  • [05] Πολύνεκρη απόπειρα απόδρασης σε φυλακή της Γεωργίας
  • [06] Έκρηξη βόμβας στις Φιλιππίνες
  • [07] "Αδιανόητη" κατά τον Μπλερ η απόσυρση από το Ιράκ
  • [08] Συνελήφθη και 6ος Βρετανός Μουσουλμάνος
  • [09] Απελευθέρωση ομήρων στη Νιγηρία
  • [10] Εικόνες φρίκης
  • [11] Διαψεύδει ο Μπασάρ αλ Άσαντ
  • [12] Ασταμάτητη η Λένα στο Μαϊάμι
  • [13] "Κόλησσαν" στο "Χ" Μπόκα-Ρίβερ
  • [14] "Χτύπησε" και την Τσεχία ο Η5
  • [15] Πωλείται η βίλα των Ανιστον – Πιτ

    [01] Κοινωνία

    Ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των Χανιωτών

    24ωρη λειτουργία για το αεροδρόμιο Χανίων

    27/3/2006 11:15:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας των Χανίων και των τουριστικών φορέων των νομών Χανίων και Ρέθυμνου ικανοποίησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς από χθες και μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου στις 30 Οκτωβρίου 2006 , το αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Σήμερα στο αεροδρόμιο αναμένεται και το πρώτο τσάρτερ από την Γαλλία , που θα ανοίξει την τουριστική περίοδο, ενώ χθες το απόγευμα έφθασαν στα Χανιά 81 Νορβηγοί τουρίστες με αεροσκάφος της εταιρείας SAS. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας SAS για την Ελλάδα και την Κύπρο, Ρόλφ Αντερσον, η πτήση αυτή ήταν η έναρξη απ ευθείας δρομολογίων από Όσλο για Χανιά που θα γίνονται κάθε Κυριακή και Τρίτη. Αν το πρόγραμμα επιτύχει θα υπάρξουν και απευθείας πτήσεις προς Χανιά από Κοπεγχάγη, Ελσίνκι και Στοκχόλμη. "Η Κρήτη, είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς μας και μας ενδιαφέρει να αναπτύξομε περισσότερα δρομολόγια", επεσήμανε ο κ. Αντερσον.

    [02] Κοινωνία

    Στα Εξάρχεια

    Έκρηξη σε υποκατάστημα της CITIBANK

    27/3/2006 7:39:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2006 12:09:45 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, NET

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε υποκατάστημα της CITIBANK στη διασταύρωση των οδών Αλεξάνδρας και Μπουκουβάλα στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών της Ασφάλειας η βόμβα ήταν ωρολογιακός μηχανισμός που αποτελούνταν από ρολόι, κοινό πυροκροτητή και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης πιθανότατα αμμωνιοδυναμίτιδα. Νωρίτερα άγνωστος προειδοποίησε με τηλεφώνημα του στην εφημερίδα "Eλευθεροτυπία" και είχε πει ότι "σε 30 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στη Citi Bank Αλεξάνδρας και Μπουκουβάλα". Από την έκρηξη η οποία ήταν μικρής ισχύος προκλήθηκαν ζημιές στην τζαμαρία της τράπεζας και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε τοποθετήσει βόμβα μεγάλης ισχύος από την οποία όμως εξερράγη μόνο ο πυροκροτητής πριν από ένα μήνα περίπου στο υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας BΝP, στο Μαρούσι, ενώ ενέχεται και σε άλλες βομβιστικές ενέργειες πάντα με βόμβες μικρής ισχύος στην εποχή μετά το καλοκαίρι του 2000 που εξαρθρώθηκε η "17Ν". Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

    [03] Κόσμος

    Με μέσο βαθμό ευφυΐας (IQ) 107

    Πιο έξυπνοι Ευρωπαίοι οι Γερμανοί!

    27/3/2006 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Οι Γερμανοί είναι οι πλέον ευφυείς κάτοικοι της Ευρώπης, πολύ πιο μπροστά από τους Βρετανούς, που είναι στην 8η θέση, τους Ισπανούς (15η θέση), τους Έλληνες (18η θέση) και τους Γάλλους (19η θέση), σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βόρειας Ιρλανδίας, που δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Times. Με μέσο βαθμό ευφυΐας (ΙQ) 107, οι Γερμανοί βρίσκονται στην πρώτη θέση, μπροστά από τους Ολλανδούς και τους Πολωνούς (106), τους Σουηδούς (104) και τους Ιταλούς (102). Οι Βρετανοί με μέσο ΙQ 100 ακολουθούν στην 8η θέση, μπροστά από τους Ισπανούς με ΙQ 98, τους Έλληνες με 95 και τους Γάλλους με 94, οι οποίοι δεν ξεπερνούν παρά μόνο τους Βούλγαρους, του Ρουμάνους, τους Τούρκους και τους Σέρβους που είναι τελευταίοι στην κατάταξη. Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Λιν ,επικεφαλής της έρευνας, υποστηρίζει μάλιστα ότι η διαφορά στο ΙQ ανάμεσα στους Γάλλους και τους Βρετανούς είναι ένας από τους λόγους που εξηγεί τις πολλές στρατιωτικές νίκες της Βρετανίας επί της Γαλλίας τους τελευταίους αιώνες.

    Το ψυχρό κλίμα βοηθάει το IQ

    Πηγή: εφημερίδα The Times, έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ιρλανδίας

    107 Γερμανία

    107 Ολλανδία

    106 Πολωνία

    104 Σουηδία

    102 Ιταλία

    101 Αυστρία

    101 Ελβετία

    100 Βρετανία

    100 Νορβηγία

    99 Βέλγιο

    99 Δανία

    99 Φινλανδία

    98 Τσεχία

    98 Ουγγαρία

    98 Ισπανία

    97 Ιρλανδία

    96 Ρωσία

    95 Ελλάδα

    94 Γαλλία

    94 Βουλγαρία

    94 Ρουμανία

    90 Τουρκία

    89 ΣερβίαΣύμφωνα με τον καθηγητή Λιν, οι διαφορές στο ΙQ οφείλονται και στο γεγονός ότι οι πληθυσμοί που ζουν σε πιο ψυχρά κλίματα στη βόρεια Ευρώπη αναπτύσσουν μεγαλύτερο εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πανεπιστημίου της Βόρειας Ιρλανδίας, το μέσο μέγεθος του εγκεφάλου των ανθρώπων στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη είναι 1.320 κυβικά εκατοστά έναντι 1.312 κυβικά εκατοστά στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο καθηγητής Λιν είχε υποστηρίξει το 2005 ότι οι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο ΙQ κατά πέντε μονάδες από τις γυναίκες. Ένα "φυσιολογικό" IQ κυμαίνεται μεταξύ 85 και 115 ενώ το IQ των εξαιρετικά προικισμένων ανθρώπων ξεκινά από το 145.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Germans are brainiest (but at least we're smarter than the French)

    [04] Κόσμος

    Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

    Προηγείται το κόμμα της αντιπολίτευσης

    27/3/2006 8:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2006 11:25:50 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ

    Με 24,7% προηγείται το φιλο-ρωσικό Κόμμα των Περιφερειών της αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ουκρανία, με καταμετρημένο το 10,06% των ψήφων. "Το κόμμα των Περιφερειών, είναι έτοιμο να σχηματίσει νέα κυβέρνηση. Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να μετάσχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό", δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος, Βίκτορ Γιανούκοβιτς στο πρακτορείο Ιντερφάξ. Ακολουθεί ο Συνασπισμός Γιούλια Τιμοσένκο, που φέρει το όνομα της πρώην στενής συνεργάτιδος του προέδρου Βικτόρ Γιούσενκο, ο οποίος εξασφαλίζει το 23,8%, ενώ ο προεδρικός συνασπισμός "Η Ουκρανία μας" συγκεντρώνει ποσοστό 17,11%. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται. "Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε τη Δευτέρα και ίσως και την Τρίτη", δήλωσε ο πρόεδρό της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Γιαροσλαβ Νταβίντοβιτς. Τα exit poll την Κυριακή έδιναν στο Κόμμα των Περιφερειών σημαντικό προβάδισμα έναντι του άλλων κομμάτων, με πιθανότητα να ξεπεράσει ακόμα και το 30%.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Ukraine voters punish president

    Reuters: Ukraine's Tymoshenko seeks to head coalition

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δοκιμασία στις κάλπες

    [05] Κόσμος

    Έξι κρατούμενοι νεκροί και 13 τραυματίες

    Πολύνεκρη απόπειρα απόδρασης σε φυλακή της Γεωργίας

    27/3/2006 11:27:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έξι κρατούμενοι σκοτώθηκαν και 13 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο δεσμοφύλακες, κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν σημειώθηκε εξέγερση σε φυλακή της πρωτεύουσας της Γεωργίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Roustavi 2. Η βουλευτής Γελένα Τεβντόρατζε δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως επτά κρατούμενοι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τον αριθμό των θυμάτων. Η τάξη έχει επανέλθει στη φυλακή 5 του Τμπιλίσι, όπου κρατούμενοι με διασυνδέσεις στο οργανωμένο έγκλημα οργάνωσαν ομαδική απόδραση, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκία Καβντάρατζε. "Ήταν μια καλά σχεδιασμένη ομαδική απόδραση που άρχισε τα ξημερώματα. Επί τόπου κλήθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, χωρίς όμως να έχουμε αποτέλεσμα", τόνισε. "Προειδοποιήσαμε τους κρατούμενους ότι θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε βία και πραγματοποιήσαμε μια ειδική επιχείρηση. Ορισμένοι ύποπτοι σκοτώθηκαν και δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δύο από αυτούς σοβαρά", πρόσθεσε.

    [06] Κόσμος

    9 νεκροί - 20 τραυματίες

    Έκρηξη βόμβας στις Φιλιππίνες

    27/3/2006 10:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2006 12:00:26 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AΠΕ

    Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν εξερράγη βόμβα στο νησί Τζόλο των νοτίων Φιλιππίνων. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας ο προσωρινός απολογισμός είναι εννιά νεκροί. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο ισόγειο διώροφου κτιρίου που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Τζόλο.

    [07] Κόσμος

    "Θα ενθάρρυνε μόνο τους τρομοκράτες"

    "Αδιανόητη" κατά τον Μπλερ η απόσυρση από το Ιράκ

    27/3/2006 9:25:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2006 9:59:24 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    "Η ανάκληση των βρετανικών στρατευμάτων από το Ιράκ θα ενθαρρύνει μόνον τους τρομοκράτες που αποσκοπούν στον θρησκευτικό φανατισμό κι όχι στη Δημοκρατία", δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, τονίζοντας πως θα ήταν "αδιανόητο" για τη Βρετανία ν αποτολμήσει μία τόσο βιαστική αποχώρηση. Μιλώντας στην αυστραλιανή εφημερίδα "The Australian" πριν την επίσημη ομιλία του στο Κοινοβούλιο της χώρας, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη θα συναντηθεί σήμερα με τον ομόλογό του Τζον Χάουαρντ, ο Μπλερ υπεραμύνθηκε της στρατηγικής συμμαχίας της χώρας του με τις ΗΠΑ. "Όταν κοιτάζω τα προβλήματα του κόσμου σήμερα, αντιλαμβάνομαι πως κανένα από αυτά δεν θα μπορούσε να επιλυθεί χωρίς τις ΗΠΑ", τονίζει ο Μπλερ κατά την εκκίνηση της περιοδείας του στην περιοχή, που θα περιλαμβάνει στάσεις στη Νέα Ζηλανδία και στην Ινδονησία. Όπως τονίζει ο ίδιος, η κοινή γνώμη αυταπατάται εάν πιστεύει πως η αιτία για την πολιτική αναταραχή στο Ιράκ είναι η παρουσία των ξένων στρατευμάτων.

    "Θα αποχωρήσουμε όποτε θελήσει η ιρακινή Κυβέρνηση"

    "Εκείνο που συνέβη είναι πως εφόσον αποχώρησε ο Σαντάμ, η άποψή είναι πως αφού υπάρχουν στασιαστές, ή τρομοκρατικές δολοφονίες, κι εάν κάποιοι άνθρωποι στο Ιράκ σταματούν τις πολιτικές διαδικασίες, αυτό αποτελεί λόγο για να μην είμαστε εμείς εκεί. Αυτό για εμένα είναι αδιανόητο", τονίζει ο Μπλερ. Στη συνέντευξή του φαίνεται επιφυλακτικός να δώσει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την ανάκληση των στρατευμάτων του από το Ιράκ. Αρκείται να επαναλάβει τη βασική επωδό του, πως οι βρετανικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν "όποτε θελήσει να συμβεί αυτό η ιρακινή Κυβέρνηση, και προς ώρας μας χρειάζονται, καθώς ενισχύει τη δύναμή της". Ο Βρετανός Πρωθυπουργός τονίζει επίσης πως τα στοιχήματα είναι πολύ μεγάλα, τόσο στο Ιράκ, όσο και στο Αφγανιστάν, δύο περιοχές όπου έχουν αναμιχθεί στρατιωτικά η Βρετανία κι η Αυστραλία. "Στο τέλος τέλος, είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε πως θα πετύχει".

    Το ίδιο υποστήριξε μιλώντας και στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστραλίας. Δήλωσε πως είναι πιθανή μια μεγάλη αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, αλλά μόνο όταν οι ιρακινές δυνάμεις θα είναι ικανές να υπερασπιστούν τη χώρα τους. "Τώρα στο Ιράκ, ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο που ενισχύουν τις δυνατότητές τους", τόνισε ο Μπλερ. Το σημαντικό θέμα είναι το μέλλον: θα μπορέσουμε να μειώσουμε σημαντικά τη στρατιωτική μας παρουσία; Κατά την άποψή μου, αυτό είναι δυνατόν με την προϋπόθεση ότι οι δυνατότητες των Ιρακινών θα ενισχυθούν και θα έχουν διάρκεια", επισήμανε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Τhe Αustralian: Iraq struggle pivotal: Tony Blair

    ABC: Stand firm in fight for democracy, Blair says

    [08] Κόσμος

    Για τις διαδηλώσεις κατά των σκίτσων του Μωάμεθ

    Συνελήφθη και 6ος Βρετανός Μουσουλμάνος

    27/3/2006 9:12:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2006 9:58:34 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένας Βρετανός Μουσουλμάνος, ο έκτος στη σειρά, συνελήφθη χθες για προτροπή σε φόνο και φυλετικό μίσος, σε σχέση με τη διαδήλωση της 3ης Φεβρουαρίου στο Λονδίνο κατά της δημοσίευσης των βλάσφημων γελοιογραφιών κατά του Μωάμεθ, ανακοινώθηκε από την βρετανική αστυνομία. Ο 23χρονος Μιζανούρ Ραχμάν συνελήφθη στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας και σήμερα θα παρουσιασθεί στο δικαστήριο της Μπόου Στριτ στο Λονδίνο, γεγονός όπου πιθανότατα θα του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες. Άλλοι πέντε άνδρες, που συμμετείχαν στην ίδια διαδήλωση, συνελήφθησαν από την αστυνομία. Οι δύο εξ αυτών αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση αναμένοντας την περαίωση της έρευνας. Ένας άλλος, ο 26χρονος Ουμάν Τζαβέντ από το Μπέρμιγχαμ παραμένει κρατούμενος έως την ημέρα της δίκης του, στις 7 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έξω από την πρεσβεία της Δανίας στο Λονδίνο, νεαροί Μουσουλμάνοι κρατούσαν επιγραφές με συνθήματα όπως "Κόψτε τα κεφάλια όσων προσβάλλουν το Ισλάμ", ή "Κορόιδευε σήμερα, αύριο θα πεθάνεις", ή το "Ευρώπη θα πληρώσεις, έρχονται οι τέσσερις φανταστικοί", στο οποίο γινόταν αναφορά στους τέσσερις αυτουργούς των βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2005, που έχασαν τη ζωή τους 56 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν άλλοι 700.

    [09] Κόσμος

    "Είναι όλοι καλά"

    Απελευθέρωση ομήρων στη Νιγηρία

    27/3/2006 7:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2006 8:09:06 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δυο Αμερικανοί και ένας Βρετανός απελευθερώθηκαν από Νιγηριανούς αυτονομιστές αντάρτες, τους οποίους είχαν απαγάγει στις 18 Φεβρουαρίου στο Δέλτα του Νίγηρα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Άμπελ Οσεβίρ, οι Αμερικανοί υπήκοοι Κόντι Όσβαλντ και Ράσελ Σπελ, που εργάζονταν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και ο Βρετανός Τζον Χάντσπιθ, παραδόθηκαν στις αρχές στο Ουάρι, έπειτα από την ομηρεία τους στην περιοχή των βάλτων του Δέλτα. "Βρίσκονται εκεί κι είναι όλοι τους καλά", κατέληξε.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: U.S. and British hostages freed in Nigeria

    [10] Ιράκ

    Στην ιρακινή πρωτεύουσα

    Εικόνες φρίκης

    27/3/2006 9:40:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΒΒC, REUTERS, ΑΠΕ

    Δεκαοκτώ νεαροί Σιίτες βρέθηκαν νεκροί βόρεια της Βαγδάτης και άλλοι εννέα άνθρωποι που είχαν βασανιστεί και στραγγαλιστεί εντοπίστηκαν στην ιρακινή πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η ιρακινή Αστυνομία. "Τα πτώματα 18 νεαρών Σιιτών χτυπήθηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια επίθεσης αγνώστων", τόνισε η ίδια πηγή. Ανώτατος αξιωματούχος του ιρακινού στρατού στην επαρχία Ντιγιάλα επεσήμανε ότι αστυνομικοί έψαχναν όλη τη νύχτα για τα πτώματα, τα οποία βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου. Περίπου 130 πτώματα ανθρώπων που στραγγαλίστηκαν έχουν βρεθεί στο Ιράκ τις τελευταίες οκτώ ημέρες. Εν τω μεταξύ, διαψεύδει ο αμερικανικός στρατός πως οι δυνάμεις του είναι υπεύθυνες για την επιδρομή της Κυριακής εναντίον τεμένους Σιιτών. Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και αντάρτες.

    Ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή το βράδυ της Κυριακής στη συνοικία Αντχαμίγια με στόχο τρομοκρατικό πυρήνα.

    Δεκαπέντε άτομα συνέλαβαν οι ιρακινές δυνάμεις, ενώ απελευθέρωσαν μια όμηρο και ανακάλυψαν υλικά κατασκευής βομβών. Πηγή του ιρακινού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή πως 17 Σιίτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης εναντίον τόπου προσευχής βόρεια της Βαγδάτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιχείρηση κατά ανταρτών

    Μαθητής θύμα βομβιστικής επίθεσης

    [11] Μ. Ανατολή

    Ανάμειξη της Κυβέρνησής του στη δολοφονία Χαρίρι

    Διαψεύδει ο Μπασάρ αλ Άσαντ

    27/3/2006 10:00:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Διαψεύδει για μία ακόμη φορά κάθε ανάμειξη της Κυβέρνησής του στη δολοφονία του Λιβανέζου πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, που δόθηκαν στη δημοσιότητα. "Κανείς δεν τον απείλησε στη Συρία, ούτε εγώ, ούτε και κανείς άλλος, δεν είναι αυτός ο τρόπος μου", τόνισε ο Άσαντ, στην ωριαίας διάρκειας συνέντευξής του στα αγγλικά, που αναμένεται να προβληθεί σήμερα. Σχετικά με τον ρόλο της Συρίας στη δολοφονία του Χαρίρι, για την οποία η Δαμασκός δέχεται ισχυρές διεθνείς πιέσεις για να συνεργασθεί πλήρως με την ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ, ο Άσαντ τόνισε: "κατ αρχάς αφήστε με να σας πως ότι είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη 100%", αναφερόμενος στον Χαρίρι ως "φίλο της Συρίας". Στην ερώτηση για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ, ο Σύρος Πρόεδρος εκδήλωσε για άλλη μία φορά τον σκεπτικισμό του, συγκρίνοντας την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ με την αντίστοιχη επίθεση του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ. Μάλιστα τόνισε πως ο ίδιος είχε προβλέψει πως η ανατροπή του Σαντάμ από τις αμερικανικές δυνάμεις θα προξενούσε "χάος και αντίσταση", και συνέκρινε την παρούσα κατάσταση με "τέλμα". "Θα βυθισθείτε σε ένα τέλμα", προειδοποίησε.

    [12] Ασταμάτητη η Λένα στο Μαϊάμι

    27/3/2006 11:18:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στους "16" του τουρνουά του Μαϊάμι "Nasdaq-100" προκρίθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Λένα Δανιηλίδου, που συνεχίζει αήττητη τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στη διοργάνωση. Τελευταίο θύμα της πρωταθλήτριας από την Κρήτη, η Σλοβάκα Ντανιέλα Χαντούσοβα (Νο 15 στον κόσμο) που ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-2) στον αγώνα του γ γύρου του απλού. Επόμενη πρόκληση για τη Δανιηλίδου στους "16" η Ρωσίδα Νάντια Πέτροβα (Νο7), που επικράτησε της Αμερικανίδας, Τζαμέα Τζάκσον με 2-1 σετ (4-6, 6-0, 6-0). Αντίθετα με τη Δανιηλίδου, στο αντίστοιχο τουρνουά των ανδρών, ο Κύπριος πρωταθλητής, Μάρκος Παγδατής (Νο25) δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρώσου Νικολάι Νταβιντένκο (Νο 5) και με ήττα 2-1 σετ (2-6, 6-2, 7-5) αποκλείστηκε από τη συνέχεια των αγώνων.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Κόλησσαν" στο "Χ" Μπόκα-Ρίβερ

    27/3/2006 12:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ισόπαλο 1-1 έληξε στο Μπουένος Άϊρες το "superclassico" της Αργεντινής μεταξύ της γηπεδούχου Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλεϊτ. Στην επεισοδιακή αναμέτρηση, όπου το πάθος των δύο ομάδων για τη νίκη, αλλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα έκλεψαν την παράσταση, ο διαιτητής της συνάντησης αναγκάστηκε να δείξει δύο κόκκινες κάρτες στους γηπεδούχους (Αμπονταντζιέρι 66, Κρουποβιέσα 87) και μία στους φιλοξενούμενους (Τούλα 89).

    Σε απόσταση αναπνοής οι "αιώνιοι"

    Η Ρίβερ "πάγωσε" το στάδιο "Μπομπονέρα", καθώς προηγήθηκε 0-1 στο 39 με τον Φαρίας, προβάδισμα που διατήρησε μέχρι και το 90. Λίγο πριν όμως από τη λήξη του αγώνα, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα της Μπόκα, ο Μάρτιν Παλέρμο διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το τελικό 1-1.

    Ο βαθμός πάντως της ισοπαλίας, ήταν αρκετός για τη Ρίβερ Πλέϊτ, για να διατηρηθεί με 22 βαθμούς στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ η Μπόκα με 21 βαθμούς ισοβάθμησε στην τρίτη θέση με τη Χιμνάσια Χουχούϊ. Κερδισμένη της αγωνιστικής η Νιούελς Ολντ Μπόις, που με την εκτός έδρας νίκη της 2-0 επί της Ολίμπο, φιγουράρει πλέον μόνη της με 23 βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης.

    [14] Υγεία

    Βρέθηκε νεκρός ένας κύκνος

    "Χτύπησε" και την Τσεχία ο Η5

    27/3/2006 12:04:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών, με τη μορφή του ιού Η5, εντοπίστηκε στη Τσεχική Δημοκρατία σε έναν κύκνο που βρέθηκε νεκρός, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας Γιαν Μλάντεκ σε συνέντευξη Τύπου στην Πράγα. "Έχουμε σοβαρές υποψίες ότι πρόκειται για τον Η5Ν1 και αυτό θα επιβεβαιωθεί από σήμερα μέχρι την Τετάρτη", διευκρίνισε και πρόσθεσε πως δείγματα εστάλησαν στο κοινοτικό εργαστήρι στη Βρετανία. Το νεκρό πτηνό βρέθηκε στο Χλούμποκα Ναντ Βλτάβου, 150 χλμ νότια της Πράγας, είπε ο Μίλαν Μαλένα, επικεφαλής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της χώρας. Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι τσεχικές αρχές έχουν λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρούσμα Η5Ν1 σε κόκκορα

    [15] Ζωής ...σΤάσεις

    Αξίας 22.5 εκατομμυρίων δολαρίων

    Πωλείται η βίλα των Ανιστον Πιτ

    27/3/2006 12:08:00 μμ

    Το κάποτε αγαπημένο τους σπίτι στο Μπέβερλι Χιλς, πουλούν, έναντι του ποσού των 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων, η Τζένιφερ Ανιστον και ο Μπραντ Πιτ. Το διάσημο ζευγάρι, είχε αγοράσει τη βίλα, το 2001, στην τιμή των 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων και διέθεσε περίπου τρία με τέσσερα εκατομμύρια επιπλέον για επισκευές και ανακαινίσεις. Για πρώτη φορά, διατέθηκε προς πώληση το 2005 στην τιμή των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν βρέθηκε αγοραστής στην τιμή αυτή. Τους τελευταίους μήνες, ο Μπραντ Πιτ, μένει με τη νέα του αγαπημένη Αντζελίνα Τζολί, στο Μαλιμπού. Από την άλλη μεριά, η ελληνικής καταγωγής Ανιστον, αναμένεται να μετακομίσει για το Σικάγο, εκεί όπου ζει και ο νέος της σύντροφος Βινς Βον.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 March 2006 - 9:53:03 UTC