Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγκαστική επιστροφή
  • [02] "Καγιανάς"... για τον Αμερικανό πρέσβη
  • [03] Καταδίκη Ντοχάρ
  • [04] Φονικοί άνεμοι
  • [05] Αιματηρή επίθεση στη Γάζα
  • [06] Διάλογος για το ασφαλιστικό

    [01] Κοινωνία

    Αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμών

    Αναγκαστική επιστροφή

    8/4/2006 11:33:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προσωρινή αναστάτωση δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όταν αεροσκάφος των των Κυπριακών Αερογραμμών, με 158 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, που εκτελούσε την πτήση 323 Αθήνα-Λάρνακα, ανέφερε δέκα λεπτά μετά την απογείωσή του τεχνικό πρόβλημα και ζήτησε την επιστροφή του και άδεια προσγείωσης. Οι υπηρεσίες του αεροδρομίου άμεσα, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα. Οι επιβάτες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους, θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλες πτήσεις.

    [02] Κόσμος

    Στη Βενεζουέλα από διαδηλωτές

    "Καγιανάς"... για τον Αμερικανό πρέσβη

    8/4/2006 11:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2006 11:44:31 πμ)

    Πηγή: NET

    Με σοβαρές διπλωματικές συνέπειες απειλούν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη Βενεζουέλα, μετά την επίθεση με αυγά και ντομάτες που δέχτηκε ο Αμερικανός πρέσβης στο Καράκας. Το επεισόδιο σημειώθηκε μετά την αναχώρηση του πρέσβη από στάδιο του μπέϊζμπολ, όπου είχε δωρίσει εξοπλισμό του αθλήματος σε νεαρούς παίκτες. Έντονη ήταν η αντίδραση της Ουάσιγκτον, καθώς ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, κάλεσε τον πρέσβη της Βενεζουέλας Μπερνάρντο Αλβάρεζ και τον προειδοποίησε για την παράβαση διεθνούς συνθήκης από τη χώρα του, σύμφωνα με την οποία η Βενεζουέλα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια ξένων διπλωματών. Όσο για το "θύμα" σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ναι μεν αποδέχεται και ασπάζεται το δικαίωμα, της διαμαρτυρίας, της διαδήλωσης, της ελευθερίας της έκφρασης, αρκεί αυτό να μην συνοδεύεται με άσκηση βίας.

    [03] Κόσμος

    25 χρόνια για το κάψιμο της αλγερινής Σοχάν

    Καταδίκη Ντοχάρ

    8/4/2006 10:43:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-REUTERS

    Σε κάθειρξη 25 ετών καταδίκασε τον 22χρονο Τζαμάλ Ντεράρ, γαλλικό δικαστήριο στο Παρίσι, γιατί το 2002 έκαψε ζωντανή μια νεαρή κοπέλα αλγερινής καταγωγής. Παράλληλα ο φίλος του Τόνι Ρόκα, 23 ετών, που ήταν παρών στην αποτρόπαια πράξη, καταδικάστηκε σε οκταετή κάθειρξη για συνεργία στο φόνο. Στις 4 Οκτωβρίου του 2002, ο Ντεράρ περιέλουσε τη 17χρονη Σοχάν Μπενζιάν με βενζίνη και της έβαλε φωτιά για να την τρομοκρατήσει. Η νεαρή κοπέλα πέθανε δύο ώρες αργότερα στο νοσοκομείο. Το επεισόδιο ξεκίνησε από έναν καυγά του Ντεράρ με τον φίλο της Σοχάν, Ισα και έγινε το προάστιο του Παρισιού, Βιτρί-σιρ-Σεν. Η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα και το όνομα της νεαρής κοπέλλας, έγινε στη συνέχεια σύμβολο της μάχης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ιδιαίτερα στα υποβαθμισμένα προάστια. Ο Εισαγγελέας έκρινε ότι ο Ντεράρ που "μισούσε τον Ισα ξέσπασε στην κοπέλα" και απέρριψε το επιχείρημα του κατηγορουμένου ότι επρόκειτο για ένα έγκλημα πάθους.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Liberation: 25 ans de reclusion pour la mort de Sohane

    Lemonde:Jamal Derrar a ete condamne a 25 ans de reclusion pour la mort de Sohane Benziane

    [04] Κόσμος

    Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τενεσί

    Φονικοί άνεμοι

    8/4/2006 10:15:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-REUTERS

    Δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους, στο Τενεσί των ΗΠΑ, όταν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα το κεντρικό τμήμα της πολιτείας έπληξαν ανεμοστρόβιλοι. Από τους ισχυρούς ανέμους υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια, ενώ έπεσαν οι τοίχοι του κολεγίου Γκάλατιν και ενός νοσοκομείου στην κομητεία Σάμνερ. Ειρωνεία της τύχης ότι οι αρχές έκαναν ασκήσεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Νάσβιλ όταν σημειώθηκαν οι ανεμοστρόβιλοι. Από την περασμένη Κυριακή ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν κατά μήκος των κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 24 στο δυτικό Τενεσί, να χάσουν τη ζωή τους.

    [05] Μ. Ανατολή

    Αιματηρή επίθεση στη Γάζα

    8/4/2006 12:53:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισραηλινό αεροσκάφος έπληξε με πυραύλους ένα αυτοκίνητο που μετέφερε Παλαιστίνιους μαχητές στη νότια Γάζα και πιθανόν και ένα δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πολίτες, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι. Από την ίδια επίθεση, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως επλήγη ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πολλοί "τρομοκράτες" την ώρα που εγκατέλειπε βάση εκπαίδευσης κοντά στην πόλη Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο. Μεταξύ των νεκρών από το αυτοκίνητο που μετέφερε μαχητές των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης είναι και ένας υψηλόβαθμος διοικητής και κατασκευαστής βομβών, δήλωσαν μάρτυρες και ιατρικές πηγές. Σύμφωνα με τους ίδιους, το κοριτσάκι ήταν η κόρη του διοικητή. Δεν είναι σαφές πόσοι από τους νεκρούς ήταν μαχητές.

    [06] Οικονομία

    Διάλογος για το ασφαλιστικό

    8/4/2006 12:46:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Την κατάσταση και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας εξέτασε από κοινού με τους ομολόγους του της Ευρωζώνης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης στη Βιέννη. Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την πεποίθηση, πως υπάρχει σταθερή βελτίωση των μεγεθών, πρόσθεσε όμως πως οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν και από το βαθμό υλοποίησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στα κράτη - μέλη. Αναφερόμενος στο θέμα του ασφαλιστικού στην Ελλάδα, ο υπουργός είπε, ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί διάλογο με όλους τους φορείς, ώστε να διαπιστωθεί, σε πρώτη φάση, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το σύστημα, διότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για λύσεις χωρίς να υπάρξει μια πλήρης και αναλυτική διαπίστωση του προβλήματος. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε, ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία και έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 April 2006 - 8:52:45 UTC