Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήσεις προέδρων
  • [02] Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στη Ζάκυνθο
  • [03] Αγορές για το πασχαλινό τραπέζι
  • [04] Επιταγή Αγάπης από την ΕΡΤ
  • [05] Αποκλεισμός λιμανιών
  • [06] Ανακαλούνται Mazda ΜΧ-5
  • [07] Αιματηρές διαδηλώσεις
  • [08] Το Σάββατο η σύνοδος του ιρακινού κοινοβουλίου
  • [09] Έκπτωτος ο Μπέος
  • [10] Οι αγώνες της Εθνικής στην Ευρωλίγκα 2006
  • [11] Με το βλέμμα στον τελικό του Αϊντχόφεν
  • [12] Ανανέωσε με Βιγιαρεάλ ο Τακινάρντι
  • [13] "Πυρ και μανία" τα "καγκουρό" με Ρονάλντο
  • [14] Σε κλινική ο Μαραντόνα

    [01] Πολιτική

    Σε Ολυμπιακές Αερογραμμές και ΕΡΓΟΣΕ

    Παραιτήσεις προέδρων

    20/4/2006 12:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2006 3:39:21 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Την αντικατάσταση του προέδρου των Ολυμπιακών Αερογραμμών Πέτρου Παπαγεωργίου και του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, Νίκου Κουμαντάνου, θυγατρικής του ΟΣΕ αποφάσισε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης. Καθήκοντα προέδρου στις Ο.Α αναλαμβάνει ο Ηλίας Καράτζαλης, νομικός σύμβουλος μέχρι πρότινος. Οι σχέσεις του απερχόμενου προέδρου με τον Υπουργό Μεταφορών είχαν ενταθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Ο κ. Παπαγεωργίου, που κατείχε τη θέση σχεδόν δύο χρόνια, λίγες ημέρες μετά την τοποθέτησή του, είχε δηλώσει ότι η Ολυμπιακή πρέπει να πουληθεί έστω και με ένα ευρώ, ενώ συχνά πυροδοτούσε ένταση στο χώρο των εργαζομένων με δημόσιες δηλώσεις του, τη στιγμή που ο Υπουργός Μεταφορών κινούνταν προς την κατεύθυνση της διατήρησης ομαλών σχέσεων με τους εργαζομένους στη εταιρεία.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προχθεσινό διοικητικό συμβούλιο των Ολυμπιακών Αερογραμμών, τα μέλη του συμβουλίου για πρώτη φορά δεν ενέκριναν καμία από τις εισηγήσεις του κ. Παπαγεωργίου. Κατόπιν αυτών, κύκλοι του Υπουργείου Μεταφορών κάνουν λόγο για μια συμβίωση που δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

    Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, που ασχολείται με την εκτέλεση των έργων ανάπτυξης του σιδηροδρόμου, υπέβαλε την παραίτησή του και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Έργων στη Γ.Γ. Αθλητισμού. Νέος πρόεδρος της EPΓOΣE θα αναλάβει ο Nίκος Aποστολόπουλος, πρώην διευθυντής προγραμματισμού του OΣE, και παλαιός συνεργάτης του νυν διευθύνοντος συμβούλου N. Kούρεντα.

    ΠΑΣΟΚ: "Επιβεβαιώνονται τα όσα καταγγέλλαμε"

    ’μεση ήταν η αντίδραση του υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, που υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στην Ο.Α. επιβεβαιώνουν "την ανυπαρξία σχεδίου για το μέλλον της εταιρείας και την πλήρη αδυναμία συντονισμού μεταξύ των Υπουργείων Οικονομίας και Μεταφορών" καθώς και τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για τη διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας, "που επιδεινώνει αντί να περιορίζει τα προβλήματά της".

    [02] Κοινωνία

    Νέα δόνηση το πρωί 4,6 Ρίχτερ

    Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στη Ζάκυνθο

    20/4/2006 12:20:00 μμ

    Καθησυχαστικοί παρά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11π.μ. στο χώρο της Ζακύνθου εμφανίζονται οι σεισμολόγοι. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν στενά το φαινόμενο εκτιμούν ότι όλες οι ως τώρα δονήσεις είναι μετασεισμοί και ότι ο κύριος σεισμός ήταν αυτός των 5,9 Ρίχτερ στις 3 Απριλίου. Προειδοποιούν ωστόσο ότι κάποιοι μετασεισμοί μπορούν να είναι αρκετά ισχυροί. Εξάλλου στη Ζάκυνθο έχει μεταβεί κλιμάκιο με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Φούρλα. Ωστόσο δυνατότερος από τους προηγούμενους που ακολούθησαν την κύρια δόνηση των 5,9 βαθμών ήταν ο χθεσινός σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχει μικρή μετατόπιση του ρήγματος. Γι αυτόν το λόγο οι κάτοικοι τον ένιωσαν πιο έντονο. Στο νησί έχουν σημειωθεί ζημιές, ρωγμές σε κτίρια και εκκλησίες ενώ περίπου 27 κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες από τα συνεργεία της Νομαρχίας. Σύμφωνα με τον κ. Φούρλα, μετά από συμφωνία με το νομάρχης, οι κάτοικοι που δεν μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι τους θα διοχετεύονται είτε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια είτε κοντέινερ, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Σύμφωνα με το διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Παπαδόπουλο οι τοπικές Αρχές και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για νέες δονήσεις, οι περισσότερες μικρού μεγέθους, χωρίς όμως να αποκλείονται και κάποιες κοντά στα 5 Ρίχτερ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

    [03] Κοινωνία

    Εντατικοί έλεγχοι

    Αγορές για το πασχαλινό τραπέζι

    20/4/2006 12:02:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Κορυφώνεται η κίνηση στις αγορές και τα εμπορικά καταστήματα, καθώς απομένουν μόλις λίγα 24ωρα πριν το Πάσχα. Τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους τους. Μάλιστα, μόλις το πρωί, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στη Βαρβάκειο αγορά φορτίο με 216 κιλά εντόσθια και ποδαράκια, βουλγαρικής προέλευσης, που ήταν κατεψυγμένα αλλά πριν τεθούν προς πώληση είχαν αποψυχθεί. Πάντως, οι τιμές στη Βαρβάκειο, σε γενικές γραμμές, παρουσιάζουν σταθεροποίηση. Σημειώνεται ότι σήμερα, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 21.00, αύριο Μ. Παρασκευή τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 13.00 και θα κλείσουν στις 19.00, και το Μ. Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 9.00 έως τις 16.00. Εξάλλου, το Μ. Σάββατο οι καταναλωτές πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για τρεις μέρες. Την ημέρα του Πάσχα, τα αρτοποιεία θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 14:00 για το ψήσιμο φαγητών.

    Οριακή μείωση των τιμών

    Στη Βαρβάκειο, η τιμή στα ντόπια αρνιά και κατσίκια μειώθηκε, έστω και οριακά, και οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμές αρκετά χαμηλότερες από τα 10, 50 ευρώ το κιλό.

    Ωστόσο, στα συνοικιακά κρεοπωλεία η τιμή φτάνει ακόμα και τα 13 ευρώ.

    Όσον αφορά στην ντομάτα, η τιμή της διαφέρει, ανάλογα με την ποιότητα. Έτσι, η τιμή αρχίζει από το 1 ευρώ το κιλό και μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να ξεπεράσει τα 2, 60 ευρώ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυξημένη η κίνηση στην αγορά

    Σχετικά Links:

    ΕΦΕΤ

    Υπουργείο Ανάπτυξης

    [04] Κοινωνία

    Στην "Κιβωτό" για την ανέγερση νέας στέγης

    Επιταγή Αγάπης από την ΕΡΤ

    20/4/2006 3:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2006 4:16:17 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η διοίκηση της ΕΡΤ υποδέχθηκε, τη Μεγάλη Πέμπτη, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, από την "Κιβωτό", για να του παραδώσει ένα μέρος των εσόδων από το Μαραθώνιο Αγάπης. Ο πατέρας Αντώνιος παρέλαβε την επιταγή των 672.682 ευρώ, από τα χέρια του προέδρου της ΕΡΤ, Χρήστου Παναγόπουλου. Το τελικό ποσό θα παραδοθεί όταν καταμετρηθούν τα περίπου 200.000 μηνύματα, που στάλθηκαν από κινητά τηλέφωνα, και οι επιταγές από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Στις 30 Μαρτίου, όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ, διοργάνωσαν Μαραθώνιο Αγάπης για τα 200 παιδιά της Κιβωτού, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανέγερση νέας στέγης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μια σίγουρη στέγη"

    Επιχείρηση Κιβωτός

    [05] Κοινωνία

    Αποκλεισμός λιμανιών

    20/4/2006 2:05:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Σε επ' αόριστον αποκλεισμό των λιμανιών της Ουρανούπολης, της Ιερισσού και της Τρυπητής, προχώρησαν οι παράκτιοι αλιείς της Χαλκιδικής, οι οποίοι ζητούν να μπορούν να πλησιάσουν στις ακτές του Αγίου Όρους για να ψαρεύουν σε μια ακτίνα 500 μέτρων, που τους απαγορεύεται από το 1987. Στις προβλήτες των λιμανιών έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες προσκυνητές, που περιμένουν να λήξει ο θαλάσσιος αποκλεισμός από τους ψαράδες, οι οποίοι ακινητοποιήσαν το "’ξιον Εστί" αλλά και το ταχύπλοο που καθημερινά εκτελεί τη διαδρομή προς το Βατοπέδι. Οι κρουαζιέρες για τους τουρίστες γίνονται κανονικά.

    Ένταση

    "Ζητάμε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας - καθώς η Ιερά Κοινότητα απορρίπτει αυτά που είχαν συμφωνηθεί στις 5 Μαΐου του 2005 παρουσία του Νομάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων - να πάρει θέση για να μην αναγκαστούμε να παρατείνουμε τον αποκλεισμό. Ούτε και σε μας αρέσει να ταλαιπωρούμε τον κόσμο, αλλά ζητάμε να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας", τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θόδωρος Παγώνης.

    Το πρωί δημιουργήθηκε ένταση στη σκάλα της Ουρανούπολης όταν αγανακτισμένοι προσκυνητές διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό, αλλά απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του λιμενικού.

    Τα λιμάνια επισκέφτηκαν ο Νομάρχης Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης, και τοπικοί βουλευτές.

    [06] Κοινωνία

    Αφορά 157 οχήματα

    Ανακαλούνται Mazda ΜΧ-5

    20/4/2006 2:05:00 μμ

    Ανακλήθηκαν από την ελληνική αγορά αυτοκίνητα Mazda μοντέλο ΜΧ-5 για έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού. Η ανάκληση αφορά 157 οχήματα, παραγωγής από 21-12-2004 έως και 15-2-2006, σε ορισμένα εκ των οποίων ενδέχεται η βίδα συγκράτησης της κόρνας στο τιμόνι να παρουσιάζει αστοχία υλικού κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του αερόσακου του οδηγού σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Αν συμβεί αυτό, η κόρνα μπορεί να λασκάρει και να τραυματίσει τον οδηγό. Αυτό ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως με συστημένη επιστολή από την εταιρεία ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ που έχει τη γενική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Mazda στην Ελλάδα.

    [07] Κόσμος

    Εναντίον του βασιλιά

    Αιματηρές διαδηλώσεις

    20/4/2006 1:15:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΝΕΤ

    Κλιμακώνεται η βία στη Νεπάλ, με δύο ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και περίπου 30 να τραυματίζονται, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στην πρωτεύουσα Κατμαντού. Επί 15 ημέρες, χιλιάδες πολίτες βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους, ζητώντας την αποπομπή του βασιλιά Γκιανέντρα, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2005 προχώρησε σε πραξικόπημα με το πρόσχημα του κινδύνου από τους μαοϊστές αντάρτες, που ελέγχουν μεγάλο τμήμα της χώρας. Τα αιτήματα που ακούγονται στις διαδηλώσεις είναι η διεξαγωγή εκλογών και ο εκδημοκρατισμός. Οι νεκροί, από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, ανέρχονται σε εννέα.

    Ζητούν εκλογές

    Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι θα πυροβολούσαν εναντίον οποιουδήποτε παραβίαζε σήμερα την 18ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας.

    Εδώ και δύο εβδομάδες, η χώρα έχει παραλύσει, καθώς πραγματοποιείται και γενική απεργία.

    Ινδός ειδικός απεσταλμένος έφτασε εσπευσμένα στη χώρα και οι αρχές προχώρησαν στην αποφυλάκιση δύο ηγετών της αντιπολίτευσης, ένας εκ των οποίων είναι ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: 'Police fire' on Nepal protesters

    ABC: Police Fire on Protesters in Nepal

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιβασιλικές διαδηλώσεις στο Νεπάλ

    Αιματηρές συγκρούσεις στο Νεπάλ

    [08] Ιράκ

    Αναβλήθηκε και πάλι

    Το Σάββατο η σύνοδος του ιρακινού κοινοβουλίου

    20/4/2006 3:24:00 μμ

    Αναβλήθηκε, για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο της εβδομάδας, η σύνοδος του ιρακινού κοινοβουλίου που αναμένετο να πραγματοποιηθεί σήμερα. Σύμφωνα με τον κούρδο βουλευτή Μαχμούντ Οσμάν, το ιρακινό κοινοβούλιο θα συνέλθει το ερχόμενο Σάββατο, μετά από αίτημα της σιιτικής Ενωτικής Ιρακινής Συμμαχίας. Όπως είπε ο Οσμάν, "η Συμμαχία θα επιλέξει τον υποψήφιό της για το αξίωμα του πρωθυπουργού το Σάββατο το πρωί". Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ιμπραχίμ Τζαφάρι αποφάσισε να παραπέμψει στην παράταξή του την απόφαση για το εάν θα πρέπει να διατηρήσει ή όχι την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία. Στην υποψηφιότητα του Τζαφάρι αντιτίθενται οι Σουνίτες και οι Κούρδοι.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έκπτωτος ο Μπέος

    20/4/2006 2:55:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Αθήνας κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 18-4-2006 κήρυξε έκπτωτο τον κ. Αχιλλέα. Μπέο από το αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (άρθρα 74 παρ. 2, 110 παρ. 1 εδ. τελευταίο Ν. 2725/99 και με την παρ. 5 α του άρθρου 2 του Ν. 3372/2005). Ο εγκαλούμενος άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Έτσι τη λύση πλέον θα κληθεί να δώσει το Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΟ.

    [10] Βόλεϊ

    Οι αγώνες της Εθνικής στην Ευρωλίγκα 2006

    20/4/2006 2:32:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ανακοινώθηκαν από τη CEV οι ώρες των αγώνων των τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ, όπου μετέχει για πρώτη φορά και η Ελλάδα. Η χώρα μας θα διοργανώσει στη Λαμία το 2ο τουρνουά (το 1ο θα γίνει στην Τουρκία) στις 21, 22 και 23 Ιουλίου με αντιπάλους την Εσθονία, την Κροατία και τη Σλοβακία. Το 3ο τουρνουά θα γίνει στην Ισπανία (28-30/7), ενώ τις ίδες ημέρες η Ολλανδία θα φιλοξενήσει το 4ο τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Σλοβακίας. Το 5ο τουρνουά θα φιλοξενηθεί στην Εσθονία (4-6/8), ενώ η Ελλάδας θα συμμετάσχει στο 6ο που θα γίνει στην Κροατία και θα παίξει επίσης με την Γερμανία και την Τουρκία. Το 7ο και το 8ο τουρνουά θα γίνουν 11, 12 και 13 Αυγούστου στη Σλοβακία και τη Γερμανία αντίστοιχα. Η Ελλάδα θα ταξιδέψει στην πόλη Πρεσόφ της Σλοβακίας και θα αντιμετωπίσει εκτός της οικοδέσποινας, την Τουρκία και την Ισπανία. Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί στην Τουρκία το διήμερο 19 και 20 Αυγούστου. Στην τελική τετράδα θα προκριθούν οι τέσσερις ομάδες που θα έχουν την καλύτερη τελική βαθμολογία. Αν μέσα στις τέσσερις πρώτες δεν είναι η Τουρκία, τότε στο φάιναλ φορ θα προκριθούν οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας και οι διοργανωτές, Τούρκοι.

    Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης

    Το πρόγραμμα: 21/7: 6.30μμ: Εσθονία - Κροατία, 9μμ: Ελλάδα - Σλοβακία 22/7: 6.30μμ: Κροατία - Σλοβακία, 9μμ: Ελλάδα - Εσθονία 23/7: 6.30μμ: Σλοβακία - Εσθονία, 9μμ: Ελλάδα - Κροατία

    Το 3ο τουρνουά θα γίνει στην Ισπανία (28-30/7), ενώ τις ίδες ημέρες η Ολλανδία θα φιλοξενήσει το 4ο τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Σλοβακίας. Το πρόγραμμα: 28/7: 4μμ: Ελλάδα - Γερμανία, 7μμ: Ολλανδία - Σλοβακία 29/7: 4μμ: Σλοβακία - Ελλάδα, 7μμ: Γερμανία - Ολλανδία 30/7: 4μμ: Σλοβακία - Γερμανία, 7μμ: Ελλάδα - Ολλανδία

    Το 5ο τουρνουά θα φιλοξενηθεί στην Εσθονία (4-6/8), ενώ η Ελλάδας θα συμμετάσχει στο 6ο που θα γίνει στην Κροατία και θα παίξει επίσης με την Γερμανία και την Τουρκία. Το πρόγραμμα: 4/8: 5μμ: Ελλάδα - Γερμανία, 7.30μμ: Κροατία - Τουρκία 5/8: 5μμ: Τουρκία - Γερμανία, 7.30μμ: Κροατία - Ελλάδα 6/8: 5μμ: Τουρκία - Ελλάδα, 7.30μμ: Γερμανία - Κροατία

    Το 7ο και το 8ο τουρνουά θα γίνουν 11, 12 και 13 Αυγούστου στη Σλοβακία και τη Γερμανία αντίστοιχα. Η Ελλάδα θα ταξιδέψει στην πόλη Πρεσόφ της Σλοβακίας και θα αντιμετωπίσει εκτός της οικοδέσποινας, την Τουρκία και την Ισπανία. Το πρόγραμμα: 11/8: 5μμ: Σλοβακία - Τουρκία, 7.30μμ: Ισπανία - Ελλάδα 12/8: 5μμ: Σλοβακία - Ισπανία, 7.30μμ: Ελλάδα - Τουρκία 13/8: 5μμ: Σλοβακία - Ελλάδα, 7.30μμ: Τουρκία - Ισπανία.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με το βλέμμα στον τελικό του Αϊντχόφεν

    20/4/2006 12:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου UEFA θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν απόψε Στεάουα, Μίντλεσμπρο, Σάλκε και Σεβίλλη στο πλαίσιο των πρώτων ημιτελικών αγώνων του "φτωχού συγγενή", όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι τη διοργάνωση της UEFA σε σχέση με τον πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ που χαρακτηρίζουν το χρυσοφόρο Τσάμπιονς Λίγκ. Στις 21:45 η Στεάουα Βουκορεστίουυποδέχεται στο Βουκουρέστι την αγγλική Μίντλεσμπρο, ενώ λίγο νωρίτερα στις 21:30 (MEGA) η γερμανική Σάλκε αντιμετωπίζει στο "Γκέζελκίρχεν" την ισπανική Σεβίλη.

    Στο δρόμο που χάραξε ο Ντουκαντάμ

    Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου UEFA θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν απόψε Στεάουα, Μίντλεσμπρο, Σάλκε και Σεβίλλη στο πλαίσιο των πρώτων ημιτελικών αγώνων του "φτωχού συγγενή", όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι τη διοργάνωση της UEFA σε σχέση με τον πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ του χρυσοφόρου Τσάμπιονς Λίγκ. Μολονότι δεν ούτε φέτος δεν υπάρχει ελληνική παρουσία στους αγώνες το γαλανόλευκο ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στην αναμέτρηση του Βουκουρεστίου, όπου η Στεάουα φιλοξενεί στο "Γκεντσέα Στάντιουμ" την αγγλική Μίντλεσμπρο.

    Το φετινό ξύπνημα της ρουμάνικης πρωταθλήτριας Ευρώπης του 1986, του απίστευτου Ντουκαντάμ, απειλεί με τρεις μόλις βαθμούς και πρόκριση στον τελικό του Αϊντχόφεν (10 Μαϊου) να "γκρεμίσει" το ελληνικό ποδόσφαιρο από την 8η θέση της κατάταξης της UEFA και να πάρει τη θέση μας, αποδεικνύοντας ότι όντως "εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξει-γέλασε". ’ρχοντας του αγώνα στο Βουκουρέστι θα είναι ο ’λεν Χάμερ από το Βουκουρέστι.

    Στον άλλο ημιτελικό, σε ένα παιχνίδι που κάποιοι χαρακτήρισαν ως πρόωρο τελικό, στην "’ουφ Σάλκε Αρίνα" η γερμανική Σάλκε υποδέχεται το ισπανικό φαβορί, τη Σεβίλλη, με στόχο να σώσει το γόητρο της χώρας, αφού είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την άλλη οι Σεβιγιάνοι, θέλουν να κάνουν την υπέρβαση και να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τους τροπαίου. Διαιτητής της συνάντησης στο "Γκεζελκίρχεν" θα είναι ο Νορβηγός Τομ Χένινγκ Όβρεμπο.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανανέωσε με Βιγιαρεάλ ο Τακινάρντι

    20/4/2006 3:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με το "κίτρινο υποβρύχιο" της Βιγιαρεάλ θα συνεχίσει να ταξιδεύει ο δανεικός από τη Γιουβέντους Ιταλός άσος, Αλέσιο Τακινάρντι και την επόμενη χρονιά. Η προσφορά του Τακινάρντι στην εκπληκτική φετινή πορεία της ομάδας εκτιμήθηκε δεόντως από τη διοίκηση των Ισπανών, που με τις ευλογίες της "Μεγάλης Κυρίας", ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας με τον 30χρονο παίκτη, που από πέρυσι αγωνίζεται στην ισπανική ομάδα.

    Εν αναμονή του Πιρές

    Παράλληλα όμως με τον Τακινάρντι, στο Μαδριγάλ αναμένεται τη νέα περίοδο και ο Γάλλος μέσος της Αρσεναλ, Ρομπέρ Πιρές, ο οποίος μετά τη χθεσινή νίκη των κανονιών στο "Χαϊμπουρι" επί της "Σταχτοπούτας" του φετινού Τσάμπιονς Λίγκ με 1-0, επιβεβαίωσε την πρόταση που έχει δεχθεί από τον ιβηρικό σύλλογο. "Η Βιγιαρεάλ με θέλει για τις επόμενες δύο σεζόν. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσω την ’ρσεναλ να προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από αυτό θα αρχίσω συζητήσεις με τους ανθρώπους της Βιγιαρεάλ. Είναι μία σπουδαία ομάδα. Μου αρέσει η Ισπανία και το ισπανικό πρωτάθλημα" επεσήμανε ο Πιρές, το συμβόλαιο του οποίου με τα "κανόνια" λήγει το καλοκαίρι.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Πυρ και μανία" τα "καγκουρό" με Ρονάλντο

    20/4/2006 12:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Να δυναμιτίσει το κλίμα πριν από τις αναμετρήσεις της Βραζιλίας με την Αυστραλία για το Μουντιάλ , κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά ο διεθνής άσος της "σελεσάο", Ρονάλντο. Το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό περιοδικό Alpha, ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τα "καγκουρό" ανύπαρκτα, καθώς φέρεται να είπε ότι δεν γνωρίζει ούτε έναν παίκτης της ομάδας που θα αντιμετωπίσει το καλοκαίρι στα γερμανική γήπεδα. "Δεν ξέρω κανέναν Αυστραλό παίκτη. Δεν έχω ακούσει ποτέ μου ούτε τον Κιούελ, ούτε τον Βιντούκα" δήλωσε το φαινόμενο, το οποίο τόνισε ότι το μόνο όνομα ποδοσφαιριστή που του θυμίζει κάτι, είναι αυτό του Τζον Αλοΐζι, που πέρυσι είχε φτάσει μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό. Ο πρώην προπονητής της εθνικής Αυστραλίας, Φρανκ Φαρίνα, δήλωσε πάντως ότι τα λόγια του Ρονάλντο θα πεισμώσουν ακόμα περισσότερο τους Αυστραλούς.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σε κλινική ο Μαραντόνα

    20/4/2006 10:21:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για μία ακόμη φορά ο κορυφαίος για πολλούς μπαλαδόρους όλων των εποχών, ο Αργεντινός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέρασε χθες την πύλη του νοσοκομείου. Το "χρυσό παιδί" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συνοδευόμενος από τον προσωπικό του ιατρό Αλφρέντο Κάχε, παρέμεινε για μία ώρα σε κλινική του Μπουένος Αϊρες, λόγω κάποιων γαστρικών διαταραχών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαραντόνα εξήλθε της κλινικής αφού του έγινε και κάποιος έλεγχος στο γαστρικό μπαϊ-πας που είχε υποβληθεί στην Κολομβία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 April 2006 - 16:51:32 UTC