Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με κάθε μέσο η έξοδος
  • [02] Καλή Ανάσταση!
  • [03] Οι αγορές της τελευταίας στιγμής
  • [04] Ξανά στους δρόμους

    [01] Κοινωνία

    Σε επιφυλακή η Τροχαία

    Με κάθε μέσο η έξοδος

    22/4/2006 10:34:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Κατά περίπου 10% αυξημένη από πέρυσι είναι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τροχαίας, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής μόνο από την Αθήνα, έχουν φύγει περίπου 710.000 οχήματα. Προβλήματα παρατηρήθηκαν χθες, λόγω της αυξημένης κίνησης στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στα διόδια των Αφιδνών και στο πέταλο του Μαλιακού. Μάλιστα, η Τροχαία άφησε ελεύθερα δύο φορές τα διόδια προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της Αθήνας που εγκατέλειπαν την πρωτεύουσα. Η έξοδος αναμένεται να συνεχισθεί και σήμερα έως το μεσημέρι, ενώ οι αρχές θα βρίσκονται σε επιφυλακή την Κυριακή του Πάσχα και μέσα στις πόλεις, όπου παρατηρούνται πολλά τροχαία τέτοιες ημέρες, λόγω μέθης και υπερβολικής ταχύτητας. Σε ότι αφορά στον καιρό, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ το επόμενο τριήμερο θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, καταιγίδες και συννεφιά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κορυφώνεται η έξοδος

    Σχετικά Links:

    Τροχαία

    [02] Κοινωνία

    Λύτρωση και αγαλλίαση

    Καλή Ανάσταση!

    22/4/2006 10:08:00 πμ

    Πηγή: NET 105,8 - ΑΠΕ

    Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης προσμένουν απόψε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Στα Ιεροσόλυμα η Αγιοταφική Αδελφότητα προετοιμάζεται για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, που αναμένεται ν αρχίσει λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Αμέσως μετά την τελετή, ο Πατριάρχης Θεόφιλος θα παραδώσει στον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας υφυπουργό Εξωτερικών, Θόδωρο Κασσίμη, το Άγιο Φως, το οποίο θα μεταφερθεί στην Αθήνα, με Μπόινγκ των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ναυλωμένο από το υπουργείο Εξωτερικών, περίπου στις 18.30, όπου θα γίνει τελετή υποδοχής και θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους. Στη συνέχεια, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί αεροπορικώς και στο πιο απόμακρο σημείο της επικράτειας, προκειμένου να το λάβουν οι πιστοί τα μεσάνυχτα.

    Μηνύματα λυτρωσης

    "Ο θρίαμβος της Αναστάσεως πρέπει να βιώνεται ως θρίαμβος της ζωής, της συναδελφώσεως των ανθρώπων, της προοπτικής και της ελπίδας", αναφέρει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος αναφέρει πως το μήνυμα της θείας αποκάλυψης μεταφράζεται σε πρόταση που αφορά τον τρόπο της προσωπικής υπάρξεως.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος τονίζει ότι "η Ανάσταση του Χριστού δώρισε στον άνθρωπο τη δυνατότητα αποδέσμευσης απ το θάνατο, ελευθερία απ τον φόβο και το άγχος που προκαλεί".

    Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

    Εκτός Αθηνών θα γιορτάσει το Πάσχα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα παρακολουθήσει την τελετή της Ανάστασης στο Σουφλί, ενώ, ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη Μονή Κεχροβουνίου της Τήνου.

    Στην Τήνο θα γιορτάσει κι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, βρίσκεται στην Πάρο.

    Τέλος, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συνεχίζει την επίσκεψή της στην Κίνα, ως τις 27 Απριλίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ω γλυκύ μου έαρ"

    [03] Κοινωνία

    Οι αγορές της τελευταίας στιγμής

    22/4/2006 11:17:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Το αδιαχώρητο σημειώνεται και σήμερα στη Βαρβάκειο αγορά, όπου οι Αθηναίου σπεύδουν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Οι έλεγχοι από κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης συνεχίζονται, ενώ, οι τιμές παραμένουν σταθερές. Σήμερα, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 18.00, και τα κρεοπωλεία και τα εμπορικά καταστήματα έως τις 16.00. Τη Δευτέρα 24 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και από την Τρίτη 25 του μήνα θα λειτουργούν με το κανονικό ωράριο. Ψωμί για τρεις ημέρες προμηθεύουν σήμερα οι φούρνοι, καθώς αύριο θα είναι ανοιχτοί μόνο για ψήσιμο φαγητών. Στο μεταξύ, τροποποιημένα θα είναι από σήμερα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα.

    Οι αλλαγές στις συγκοινωνίες

    Συγκεκριμένα, νωρίτερα από τις 23.00 θα σταματήσουν απόψε τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν Ανάσταση.

    Εξαίρεση υπάρχει μόνο για το τραμ, το οποίο ως γνωστό κάθε Παρασκευή και Σάββατο λειτουργεί όλο το 24ωρο.

    Αύριο και μεθαύριο τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιούνται με πρόγραμμα αργίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποίηση από τους ελέγχους

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Ανάπτυξης

    Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών

    [04] Κόσμος

    Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

    Ξανά στους δρόμους

    22/4/2006 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν ξανά διαδηλώσεις εναντίον του βασιλιά του Νεπάλ σε όλη την χώρα το Σάββατο, παρά την ανακοίνωση του μονάρχη ότι παραδίδει την εξουσία στο λαό, λέγοντας ότι ζητούν τον περιορισμό των εξουσιών του από ένα νέο Σύνταγμα. "Η βασιλική διακήρυξη είναι μια απάτη", φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της πρωτεύουσας Κατμαντού. Την Παρασκευή, ο βασιλιάς Γκιανέντρα ανακοίνωσε ότι αποκαθιστά την δημοκρατία και ζήτησε από την συμμαχία επτά κομμάτων που ηγούνται της εκστρατείας υπέρ της δημοκρατίας να ονομάσουν νέο πρωθυπουργό. Από την πλευρά τους, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης συναντώνται σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν για την κοινή απάντηση της συμμαχίας, στη χθεσινή απόφαση του βασιλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπολίτευση πιστεύει ότι η απόφαση αυτή και ελήφθη καθυστερημένα αλλά και είναι ανεπαρκής.

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

    Η κυβέρνηση του Νεπάλ επέβαλε σήμερα εκ νέου απαγόρευση της κυκλοφορίας στη πρωτεύουσα και σε ορισμένες άλλες περιοχές, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις.

    Από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση μεταδόθηκε ότι το μέτρο αποσκοπεί στη προστασία της ζωή και περιουσίας των πολιτών και θα ισχύσει από τις 09:45 έως τις 17:45 (ώρα Ελλάδας).

    Παρά το γεγονός ότι ο βασιλιάς πρότεινε χθες στην αντιπολίτευση να ορίσει νέο πρωθυπουργό, τα τρία μεγαλύτερα από τα επτά κόμματα που μετέχουν στη συμμαχία της αντιπολίτευσης απέρριψαν την πρόταση και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις που άρχισαν πριν από 17 ημέρες και στοίχισαν την ζωή σε πολλά άτομα.

    Όπως μετέδωσαν τοπικοί ραδιοσταθμοί, στις σημερινές διαδηλώσεις κατά του βασιλιά, δεν σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.

    Παρότι ΗΠΑ, Ινδία και ΕΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του βασιλιά, πολλοί στη πρωτεύουσα του Νεπάλ θεωρούν ότι έπρεπε να το είχε κάνει τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα, ώστε να υπήρχε περιθώριο για διαπραγματεύσεις.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Nepal protesters storm into city

    Boston Globe: Nepal's king pledges to return democracy to people

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παρέδωσε την εξουσία στο λαό


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 April 2006 - 8:50:15 UTC