Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα αύριο η Κ. Ράις
  • [02] Έκτακτα μέτρα
  • [03] Εκρήξεις στο κέντρο της Βαγδάτης

    [01] Πολιτική

    Θα συναντηθεί με πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

    Στην Αθήνα αύριο η Κ. Ράις

    24/4/2006 10:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2006 11:19:08 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στην περιοχή. Όπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, κατά την οποία θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και θα έχει συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα είναι τα ευρωτουρκικά, το Κυπριακό, η κρίση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η κατάσταση στο Κόσοβο. Στη συνέχεια η κ. Ράις θα επισκεφθεί την Άγκυρα, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στη Σόφια. Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει η προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Ιράν για να αναστείλει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    Την αντίθεσή τους στην επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ, την οποία χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητη στην Ελλάδα, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Το απόγευμα στις 6 το ΚΚΕ οργανώνει πικετοφορία στην Ομόνοια και αύριο στις 10 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Την ίδια ώρα, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το Κυπριακό στο επίκεντρο της επίσκεψης Ράις

    [02] Κοινωνία

    Από την Τροχαία για την επιστροφή

    Έκτακτα μέτρα

    24/4/2006 9:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2006 9:41:17 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων. Στο "πέταλο" του Μαλιακού από τις 9 το πρωί έχουν παραχωρηθεί επιπλέον λωρίδες από την Τροχαία Αγίου Κωνσταντίνου στο Ασπρονέρι (173 χλμ), καθώς και στο 180ο χλμ, ενώ θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με την κίνηση. Επίσης, παραχώρηση επιπλέον λωρίδας για την είσοδο έχει προγραμματίσει και η Τροχαία Αττικής στο ύψος της Κακιάς Σκάλας μετά το μεσημέρι. Εξάλλου, από τις 3.00 το απόγευμα μέχρι τις 11.00 το βράδυ θα απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στα εθνικά οδικά δίκτυα. Επίσης, η Τροχαία θα κάνει ελέγχους για αλκοτέστ στις εθνικές οδούς αλλά και στις μεγάλες πόλεις.

    [03] Ιράκ

    Εκρήξεις στο κέντρο της Βαγδάτης

    24/4/2006 11:20:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κοντά στο υπουργείο Υγείας στη Βαγδάτη και είχε στόχο ιρακινή αστυνομική περίπολο. Από την έκρηξη καταστράφηκαν επίσης άλλα τρία αυτοκίνητα, ενώ έσπασαν οι τζαμαρίες στα γύρω καταστήματα, όπως ανακοίνωσε η ιρακινή αστυνομία. Λίγο αργότερα σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις σε παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά στο Πανεπιστήμιο Μουστανσιρίγια της Βαγδάτης, από τις οποίες άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 April 2006 - 8:51:15 UTC