Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θερμή υποδοχή
  • [02] Το ν/σ για τα ΜΜΕ στην Κυβερνητική
  • [03] Συνάντηση Παπούλια με Χριστόδουλο
  • [04] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
  • [05] Παρ΄ολίγον θρίλερ με Phantom
  • [06] Ομαλή επιστροφή
  • [07] Στην Άγκυρα έφθασε η Κ. Ράις
  • [08] Προς εκτόνωση της κρίσης
  • [09] Αλβανία: Εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ
  • [10] Μακελειό στην Αίγυπτο
  • [11] Δεν κάνει πίσω η Τεχεράνη
  • [12] Αύξηση εσόδων μείωση ελλείματος
  • [13] Αισιοδοξία Σιούφα για πετρέλαιο-οικονομία
  • [14] Μένει μέχρι να... φύγει ο Μαλεζάνι
  • [15] Με καπετάνιο τον Χανς Μπάκε
  • [16] Από σήμερα το "Σινέ+"

    [01] Πολιτική

    Επαφές της Ράις στην Αθήνα

    Θερμή υποδοχή

    25/4/2006 1:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 7:12:20 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και νωρίτερα από την Ελληνίδα ομόλογό της, Ντόρα Μπακογιάννη. Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός υποδέχτηκε στο γραφείο του την κα. Ράις, στη μία το μεσημέρι. Ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, τόνισε, ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της. Σχετικά με το θέμα του Ιράν, δήλωσε, πως η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από τη διπλωματική οδό. Ο Πρωθυπουργός ρώτησε την κα. Ράις αν επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και εκείνη του απάντησε ότι ως νεαρή καθηγήτρια πανεπιστημίου είχε έρθει στην Ελλάδα για ένα συνέδριο στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Στη συνάντηση της κα. Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλογό της, επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια, αλλά και το Ιράν. Μετά τη συνάντηση, η κα. Μπακογιάννη δήλωσε, πως οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι πάντα δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων για την επίτευξη των κοινών στόχων.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ντόρα Μπακογιάννη αμέσως μετά την συναντησή της με την κα Ράις επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο των συνομιλών της, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο νέας συνάντησης των δύο υπουργών κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία.

    Σε αποκλειστική συνέντευξή της στη ΝΕΤ και στον ανταποκριτή μας στις ΗΠΑ Μιχάλη Γρυπιώτη η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κρίση με το Ιράν. Απόσπασμα της συνέντευξης θα μεταδοθεί από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ εκτάκτως σήμερα στις 8.

    Προτεραιότητα στη διπλωματία

    Η Αμερικανίδα υπουργός τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Άγκυρα όσο και τον "εποικοδομητικό ρόλο" που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα. Αναφερόμενη στο Κυπριακό, έκανε λόγο για ενέργειες που πρέπει να γίνουν και από την Τουρκία και από την Κύπρο, τονίζοντας, ότι "η Κύπρος πρέπει να συμβάλλει στην προσπάθεια για άρση της απομόνωσης της βόρειας Κύπρου".

    Σε ό,τι αφορά το θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, η κα. Ράις επισήμανε ότι "καμία επιλογή δεν αποσύρεται από το τραπέζι", τονίζοντας, ότι άμεση προτεραιότητα της Ουάσιγκτον είναι η ενίσχυση της διπλωματικής προσπάθειας. Για το ίδιο θέμα, η κα. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην θέση της για συντονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για λήψη των αποφάσεων στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ τόνισε ότι η Τεχεράνη οφείλει να πείσει πως δεν θα χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα για πολεμικούς σκοπούς

    Στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν ακόμη οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και κυρίως στο Κόσοβο, όπου οι δύο υπουργοί μίλησαν για λύση η οποία θα διαφυλάσσει την σταθερότητα της περιοχής. Επίσης συζήτησαν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ τέθηκε ακόμη το ζήτημα της ασφάλειας των πηγών ενέργειας.

    Επεισόδια στη Σταδίου

    Στο μεταξύ, τα μέτρα για την ολιγόωρη επίσκεψη της κα. Ράις στην Αθήνα ήταν δρακόντεια. Από το πρωί η Αστυνομία είχε αρχίσει να κλείνει σταδιακά τους κεντρικούς δρόμους, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Το πρωί, το ΚΚΕ και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή και του Συνασπισμού, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια και την πλατεία Κλαυθμώνος αντίστοιχα, με τελικό προορισμό την Αμερικανική Πρεσβεία. Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραταχθεί στη Βουλή, προκειμένου να μην αφήσουν την πορεία να φτάσει στην Αμερικανική Πρεσβεία. Ωστόσο, ομάδα κουκουλοφόρων που αποσπάστηκε από την ουρά της πορείας του Κοινωνικού Φόρουμ και του Συνασπισμού συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην οδό Σταδίου. Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Οι νεαροί κατέστρεψαν τις προθήκες 15 καταστημάτων, ενώ από τις αυτοσχέδιες βόμβες έξι αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή εννέα ατόμων. Μετά από διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις η διαδήλωση του ΚΚΕ άλλαξε πορεία και οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.

    Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

    Την πλήρη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο να υπάρξει πολεμική σύρραξη στο Ιράν εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την επίσκεψη της Κοντολίζας Ράις στην Αθήνα. Το ΠΑΣΟΚ εστιάζει την κριτική στο Κυπριακό, το ΚΚΕ κάνει λόγο για ίσες αποστάσεις των ΗΠΑ απέναντι σε Τουρκία και Κύπρο και ο Συνασπισμός ζητά την απόρριψη κάθε σεναρίου στρατιωτικής επέμβασης.

    Σε δηλώσεις του ο τομεάρχης Εξωτερικών Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι η αναφορά της κα Ραϊς στη Βόρεια Κύπρο ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη και δυστυχώς -όπως επισήμανε-παρέμεινε ασχολίαστη και χωρίς καμία αντίδραση από την κ. Μπακογιάννη. Όσον αφορά το Ιράν ο κ. Παπουτσής τόνισε την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ σε κάθε προοπτική πολέμου λέγοντας ότι θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα καθαρό ΟΧΙ σε ένα νέο Ιράκ και υπογράμμισε ότι "υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που οδηγεί στην αποκλιμάκωση της έντασης με το Ιράν και τον έλεγχο του πυρηνικού του προγράμματος μόνο για ειρηνικούς σκοπούς".

    Καταλήγοντας ο κ. Παπουτσής κάλεσε την Κυβέρνηση να ενημερώσει με σαφήνεια τον ελληνικό λαό για τις θέσεις που προτίθεται να πάρει στις κρίσιμες αποφάσεις του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    [02] Πολιτική

    Παρουσίαση προτάσεων του Θ. Ρουσόπουλου

    Το ν/σ για τα ΜΜΕ στην Κυβερνητική

    25/4/2006 1:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 5:54:16 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Τις προτάσεις για την κατάρτιση του νομοσχεδίου, που αφορά στη συγκέντρωση και αδειοδότηση Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας υπέβαλε στην Κυβερνητική Επιτροπή, ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος. Πρόκειται για νομοσχέδιο, που έπειτα από διεξοδικό διάλογο, αναμένεται να βάλει τάξη στη λειτουργία των κανόνων της αγοράς. Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η διαδικασία για τη χορήγηση αδειών, για την ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών ελεύθερης λήψης μέσω αναλογικής εκπομπής. Στόχος είναι να τεθεί το πλαίσιο για την πολυφωνία στην ενημέρωση και την πληροφόρηση, να υπάρχει ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων, διαφάνεια και υγιής ανταγωνισμός στα ΜΜΕ. Ακόμη προβλέπεται άσκηση ελέγχου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της οικονομικής κατάστασης και των μέσων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης κατά τη διαδικασία χορήγησης της άδειας. Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα εναρμονίζεται και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως πρόκειται να ψηφιστεί πριν από την έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής, καθώς ο διάλογος με τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς έχει ολοκληρωθεί.

    "Σήμερα παρουσίασα στην κυβερνητική επιτροπή τις βασικές προτάσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν από το δημόσιο διάλογο, στον οποίο μετείχαν περίπου 50 φορείς απ' όλη την Ελλάδα, τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΝ, ενώ το ΚΚΕ, όπως γνωρίζετε, έχει δηλώσει ότι θα διατυπώσει τις θέσεις του στη Βουλή", υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος. Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει ληφθεί υπόψη και η συζήτηση που έγινε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας στις αρχές Απριλίου. Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε επίσης, ότι η αποτύπωση των απόψεων έγινε θετικά αποδεκτή από όλα τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής και πρόσθεσε ότι υπήρξαν εποικοδομητικές παρατηρήσεις. Συμπλήρωσε ακόμη ότι θα ξαναγίνει συζήτηση στην Κυβερνητική Επιτροπή όταν πια το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή. Ο κ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις συχνότητες, είπε πως γίνεται προσπάθεια να κατοχυρωθούν όλο και περισσότερες συχνότητες ενόψει και της ψηφιακής τηλεόρασης.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, μετά τη συνεδρίαση, ανέφερε πως οι προτάσεις για τα ΜΜΕ αποτελούν μια σωστή βάση ώστε να μπει τάξη στο άναρχο τοπίο, όπως το χαρακτήρισε, ενώ επεσήμανε πως από εκεί και πέρα κάποια θέματα οριακής φύσεως είναι θέματα του αρμόδιου υπουργού.

    Σιούφας: "Ομαλή η λειτουργία της αγοράς"

    Στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών ως απόλυτο όπλο για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Ο κ. Σιούφας επανέλαβε πως οι έλεγχοι ήταν και θα είναι διαρκείς, συστηματικοί και αδιάλειπτοι και τόνισε πως διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν έκρηξη τιμών και πανικόβαλαν τους πολίτες.

    Αναφερόμενος στο πετρέλαιο ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως τα αλλεπάλληλα ρεκόρ επηρεάζουν αρνητικά ευρωπαϊκές και δυτικές οικονομίες ωστόσο, παρά τις δυσκολίες το οικονομικό κλίμα της Ελλάδας είναι αισιόδοξο. Σημείωσε πως υπάρχει υπερεπάρκεια καυσίμων ακόμη και πάνω από τα όρια υποχρεώσεων που μας επιβάλλουν οι διεθνείς οργανισμοί.

    [03] Πολιτική

    Δώρισε το μηνολόγιο του αυτοκράτορα Βασιλείου Β'

    Συνάντηση Παπούλια με Χριστόδουλο

    25/4/2006 5:27:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, συνοδευόμενος από τον επίσκοπο Φαναρίου. Ο κ. Χριστόδουλος επέδωσε τιμητικά και συμβολικά στον κ. Παπούλια την έκδοση του "Μηνολογίου του αυτοκράτορα Βασίλειου του Β'", γνωστού και ως Βουλγαροκτόνου. Πρόκειται για αντίγραφο της πρωτότυπης έκδοσης που φυλάσσεται στη Βατικανή Βιβλιοθήκη. Η έκδοση έγινε σε συνεργασία της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Βατικανό και η προσπάθεια διήρκησε 3 χρόνια. Χρονολογείται στον 11ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα επιφανέστερα ελληνικά εικονογραφημένα χειρόγραφα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο την πρόσφατη επίσκεψη του στον Έβρο και εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, από τις πλημμύρες του ποταμού.

    [04] Πολιτική

    Καθ' οδόν για Άγκυρα και Σόφια

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    25/4/2006 6:32:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 1:51:24 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, και η Ελληνίδα ομόλογός της, Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών. Προσερχόμενη στο υπουργείο η κα. Ράις, δήλωσε, πως "η ώρα της διπλωματίας στο θέμα του Ιράν δεν έχει τελειώσει", προσθέτοντας, ότι σημασία έχει να φανεί η ενότητα της διεθνούς κοινότητας. Αναφερόμενη στο θέμα της τρομοκρατίας, τόνισε πως χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση. Αυτή την ώρα η κα. Ράις συναντάται με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η ελληνο-αμερικανική συνεργασία στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, η κατάσταση στα Βαλκάνια και οι προοπτικές για μία νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών της, όπως δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια της πτήσης, εκτιμάται ωστόσο ότι θα συζητηθεί και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε ισχύ έχουν τεθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, που θα ισχύσουν καθ όλη τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής της κας Ράις στην πρωτεύουσα. Ήδη οι Αρχές έχουν αρχίσει να κλείνουν σταδιακά τους κεντρικούς δρόμους, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Σταδίου, όπου διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ εναντίον ανδρών της αστυνομίας. Στη συνέχεια η Αμερικανίδα υπουργός θα αναχωρήσει για την Άγκυρα και κατόπιν θα μεταβεί στη Σόφια, για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤO.

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

    Λίγο πριν τη συνάντησή της με την Αμερικανίδα ομόλογό της, η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό.

    Λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας, αλλά και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί, το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο. Το ΚΚΕ και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή και του Συνασπισμού, πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια και την πλατεία Κλαυθμώνος αντίστοιχα, με τελικό προορισμό την Αμερικανική Πρεσβεία, αν αυτό τους επιτραπεί. Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος σε κάθε προοπτική πολέμου και επιθυμεί τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας.

    Πάντως, δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στη Βουλή, προκειμένου να μην αφήσουν την πορεία να φτάσει στην Αμερικανική Πρεσβεία.

    Η διακοπή της κυκλοφορίας δε θα ισχύσει μόνο για τα Ι.Χ, αλλά και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για τους πεζούς, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλους τους δρόμους στους οποίους θα κινηθεί η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, η οποία διαμένει στο ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ".

    Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς στους εξής δρόμους: Αττική οδός, λεωφόρος Κηφισίας, Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού, Λεωφόρος Κατεχάκη (Π. Κανελλοπούλου), λεωφόρος Μεσογείων, λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου, λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, λεωφόρος Αμαλίας, λεωφόρος Συγγρού, Κόκκαλη, Γέλωνος, Δορυλαίου και Π. Κυριακού. Κλειστός είναι και ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής του μετρό.

    Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι κατά μήκος των διαδρομών που θα ακολουθήσει η κα Ράις, ενώ θα ελέγχονται οι χώροι με ηλεκτρονικά μέσα.

    Μέτρα θα ληφθούν από την Αστυνομία και γύρω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, την αμερικανική πρεσβεία, υπηρεσίες, γραφεία και επιχειρήσεις αμερικανικού ενδιαφέροντος.

    Το απόγευμα της Δευτέρας, το ΚΚΕ πραγματοποίησε πικετοφορία από την Ομόνοια προς την Αμερικανική Πρεσβεία, ενώ μέλη του συγκεντρώθηκαν και έξω από τη Βουλή.

    Την ίδια ώρα, ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ ανάρτησε πανό στο Μέγαρο Μουσικής με συνθήματα κατά της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ.

    Σημειώνεται ότι η κα Ράις, έφθασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα της Τρίτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Αθήνα η Κ. Ράις

    [05] Κοινωνία

    Σώοι οι πιλότοι

    Παρ΄ολίγον θρίλερ με Phantom

    25/4/2006 11:17:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 5:18:35 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο πιλότοι του φωτογραφικού αεροσκάφους Phantom της πολεμικής αεροπορίας, που κατέπεσε λίγο πριν τις 11 το πρωί κοντά στο αεροδρόμιο της Λάρισας. Το διθέσιο RF 4 παρουσίασε, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πλήρη απώλεια υδραυλικών, ενώ επέστρεφε στο αεροδρόμιο Λάρισας μετά από δοκιμαστική πτήση. Πέντε χιλιόμετρα, πριν από το αεροδρόμιο, οι δύο πιλότοι του χρησιμοποίησαν με επιτυχία το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, καθώς το ύψος πτήσεως σε εκείνη τη φάση ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Οι δύο χειριστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου υπεβλήθησαν στις βασικές εξετάσεις, ενώ για προληπτικούς λόγους θα μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα για συνολικές προληπτικές εξετάσεις.

    [06] Κοινωνία

    Ομαλή επιστροφή

    25/4/2006 5:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 5:35:30 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, οι οποίοι φαίνεται ότι παρατείνουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, μέχρι το πρωί της Τρίτης είχε επιστρέψει στο κλινόν άστυ μόνο το 1/3 των εκδρομέων. Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ πέρυσι και μετά την ολοκλήρωση της επιστροφής από την έξοδο του Πάσχα οι νεκροί ήταν 41. Αύξηση 9,2% σημειώθηκε στο σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων από τη μεγάλη Πέμπτη έως και το Σάββατο της Ανάστασης. Η φετινή έξοδος ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη. Άστατος προβλέπεται τις επόμενες ημέρες ο καιρός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκτακτα μέτρα

    [07] Κόσμος

    Πορείες και διαδηλώσεις στην Τουρκία

    Στην Άγκυρα έφθασε η Κ. Ράις

    25/4/2006 5:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 6:06:33 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις έφθασε το απόγευμα στην Άγκυρα, η οποία θα έχει επαφές με Τούρκους ηγέτες που θα περιστραφούν σε θέματα όπως το Ιράκ, το Ιράν και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν σε λίγη ώρα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράϊς με τον Τούρκο ομόλογό της, Αμπντουλάχ Γκιούλ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους. Στη συνέχεια, η κα Ράις θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σεζέρ και τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Την Τετάρτη το πρωί θα αναχωρήσει για Βουλγαρία. Με πορείες και διαδηλώσεις υποδέχονται την Κοντολίζα Ράις στην Τουρκία επόμενο σταθμό της περιοδείας της στη ΝΑ Ευρώπη. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με αντιαμερικανικά συνθήματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θερμή υποδοχή

    [08] Κόσμος

    Προς εκτόνωση της κρίσης

    25/4/2006 10:01:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Τον τερματισμό των πολυήμερων και αιματηρών κινητοποιήσεων ανακοίνωσε την Τρίτη η αντιπολίτευση του Νεπάλ, μετά τη δήλωση του βασιλιά Γκιανέντρα ότι θα επαναλειτουργήσει το Κοινοβούλιο, το οποίο είχε διαλυθεί πριν από 4 χρόνια. Μάλιστα, τα επτά κόμματα της αντιπολίτευσης πρότειναν να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης ο πρώην πρωθυπουργός, Γκιρίζα Πρασάντ Κοϊράλα. "Υπάρχει ομοφωνία ανάμεσα σε όλα τα κόμματα για το πρόσωπό του", τόνισε ο Μαντχάβ Κουμάρ, γενικός γραμματέας του Κόμματος του Κογκρέσου, μετά τη συνάντηση της συμμαχίας των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Opposition calls off Nepal strike

    The Guardian: Nepalese king offers to reinstate parliament to head off protests

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

    [09] Κόσμος

    Ύστερα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας

    Αλβανία: Εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ

    25/4/2006 4:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 7:42:41 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας που έλαβε ένα αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αλβανικής Αστυνομίας Γίλι Μούστα "το προσωπικό της πρεσβείας απομακρύνθηκε και η Αστυνομία ερευνά το εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου. Προς το παρόν φαίνεται ότι πρόκειται για φάρσα". Η αλβανική Αστυνομία έχει αποκλείσει το κτίριο της πρεσβείας στο κέντρο των Τιράνων.

    [10] Μ. Ανατολή

    Διεθνής καταδίκη

    Μακελειό στην Αίγυπτο

    25/4/2006 7:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 6:37:58 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 23 άνθρωποι - μεταξύ των οποίων ένας Ελβετός, ένας Ρώσος και ένα βρέφος από τη Γερμανία - έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν από την τριπλή βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε το αιγυπτιακό θέρετρο Νταχάμπ, στη χερσόνησο του Σινά, το βράδυ της Δευτέρας. Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από βόμβες που πυροδοτήθηκαν με τηλεχειριστήριο και σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι επιθέσεις είναι έργο εξτρεμιστών της χώρας που δεν έχουν διασυνδέσεις με άλλες οργανώσεις του εξωτερικού. Ωστόσο, άλλες υπηρεσίες ασφαλείας υποστηρίζουν ότι πίσω από τα χτυπήματα αυτά κρύβεται η Αλ Κάιντα. Οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν τα σύνορα με το Ισραήλ για να εμποδίσουν τη διαφυγή των δραστών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

    Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε και ανακρίνει 10 ανθρώπους, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες, ενώ η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της παλαιστινιακής κυβέρνησης της Χαμάς, καταδικάζει με αποτροπιασμό τις αιματηρές επιθέσεις.

    Ξύπνησαν μνήμες

    Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο ξενοδοχείο Ελ Χάλεγκ, όπου καταλύουν Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί, σε ένα σούπερ μάρκετ και σε μια καφετέρια.

    Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, καταδίκασε την τριπλή τρομοκρατική επίθεση στο αιγυπτιακό θέρετρο Ντάχαμπ, στο Σινά,που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπων.

    Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις επιθέσεις.

    Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Αρχή και η παλαιστινιακή κυβέρνηση της Χαμάς καταδίκασαν την επίθεση, και το Ισραήλ υπογράμμισε την ανάγκη διμερούς συνεργασίας εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας.

    Και το Λονδίνο καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις, διά στόματος του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Τζακ Στρό, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ καταδίκασε με τον "πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες" και εξέφρασε την "αλληλεγγύη" του προς την Αίγυπτο.

    Τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης και τη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος.

    Το Νταχάμπ, αγαπημένος προορισμός για τουρίστες από Αίγυπτο, Ισραήλ και Ευρώπη, βρίσκεται κοντά στο Σαρμ ελ Σεΐχ, που το καλοκαίρι του 2005 συγκλονίστηκε από τρομοκρατικό χτύπημα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 88 άνθρωποι, ενώ 30 άτομα είχαν σκοτωθεί από επιθέσεις στην Τάμπα, τον Οκτώβριο του 2004.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Triple blasts rock Egypt resort

    The Telegraph: Three blasts, then came the screams

    [11] Μ. Ανατολή

    Θα συνεχίσουν έστω και κρυφά

    Δεν κάνει πίσω η Τεχεράνη

    25/4/2006 12:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Την προειδοποίηση ότι η Τεχεράνη θα διακόψει τις σχέσεις της με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αν της επιβληθούν κυρώσεις, εξέφρασε ο επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών για τα πυρηνικά, Αλί Λαριτζανί. "Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν δε θα μας κάνει να σταματήσουμε το πρόγραμμά μας", επισήμανε ο Λαριτζανί και τόνισε, πως "αν ληφθούν σκληρά μέτρα εναντίον μας θα συνεχίσουμε κρυφά το πρόγραμμα μας". Ακόμα, ο Ιρανός διαπραγματευτής δήλωσε, πως το Ιράν δεν έχει την πρόθεση κατ΄ αρχάς να χρησιμοποιήσει το όπλο του πετρελαίου, αλλά εάν αντιμετωπίσει "ακραία μέτρα" εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος, αυτό θα έχει "σοβαρές συνέπειες στο πετρέλαιο". Αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τεχεράνη να κάνει πίσω το θέμα του πυρηνικού προγράμματος. "Η πυρηνική μας τεχνολογία μοιάζει με σφαίρα που εκτοξεύθηκε, δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσει πίσω", είπε διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "μας παραπέμπουν ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διότι τους διώξαμε από το Ιράν". Στο μεταξύ, η Κίνα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μη σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανυποχώρητο το Ιράν

    [12] Οικονομία

    Το πρώτο τρίμηνο του 2006

    Αύξηση εσόδων μείωση ελλείματος

    25/4/2006 7:06:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Σημαντική άνοδο, 18,6%, παρουσίασαν τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας κατά μεγάλο ποσοστό την αρχική ετήσια πρόβλεψη που έκανε λόγο για 10,3%. Παράλληλα τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 11,2% έναντι στόχου 6,5%, ενώ οι δαπάνες παρουσίασαν μείωση κατά 2,9% την ώρα που το οικονομικό επιτελείο προέβλεπε αύξησή κατά 4,4%. Την ίδια ώρα, τα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων εμφάνισαν μείωση 1% έναντι στόχου αύξησης 26,2%, ενώ μείωση 6,1% παρουσιάζουν οι δαπάνες έναντι στόχου αύξησης 11,7%. Αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών ήταν η μείωση κατά 80,2% του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους το οποίο διαμορφώθηκε στα 489 εκατ ευρώ.

    [13] Οικονομία

    Δεν θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία

    Αισιοδοξία Σιούφα για πετρέλαιο-οικονομία

    25/4/2006 6:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 7:29:47 μμ)

    Πηγή: NET-NET 105,8

    Υπερεπάρκεια καυσίμων που φτάνει και ξεπερνάει ακόμη και τα όρια υποχρεώσεων που επιβάλλουν οι διεθνείς οργανισμοί, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει στη χώρα μας ο υπουργός Ανάπτυξης. "Τα τελευταία δύο χρόνια πήραμε όλα τα αναγκαία μέτρα, σε συνεργασία με τα διυλιστήρια ώστε η χώρα να διαθέτει υπερεπάρκεια καυσίμων πάνω από τα όρια των υποχρεώσεων που μας επιβάλλουν οι διεθνείς οργανισμοί", επισήμανε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σιούφας τόνισε παράλληλα, ότι παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ στις τιμές του μαύρου χρυσού που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την ευρωπαϊκή αγορά. όσο και την εγχώρια, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, δεν θα επηρεαστεί αρνητικά.. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης από την περασμένη Παρασκευή παρουσίασε αύξηση κατά 1,2%.

    Το ράλι συνεχίζεται

    Την ίδια ώρα, στις διεθνείς αγορές, το πετρέλαιο φλερτάρει και πάλι με τα 74 δολάρια το βαρέλι εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης στο Ιράν και της αυξημένης ζήτησης από την Κίνα.

    H τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου έφθασε στα 73,80 δολάρια το βαρέλι ενισχυμένη κατά 47 σεντς, ενώ η τιμή του Μπρεντ ανέβηκε στα 73,69 δολάρια το βαρέλι παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης των 69 σεντς σε σχέση με χθες.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, στη χώρα μας η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι η χαμηλότερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολείπεται κατά 19,74% του σχετικού ευρωπαϊκού μέσου όρου.

    Με βάση τις τιμοληψίες που ανακοινώνει το υπουργείο σε εβδομαδιαία βάση και σε δείγμα 2.300 πρατηρίων σε όλη τη χώρα η μέση τιμή της αμόλυβδης την περασμένη Παρασκευή, ήταν 1,016 ευρώ έναντι 1,004 ευρώ στις 14 Απριλίου.

    Από τις αρχές του 2004, η τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας έχει αυξηθεί συνολικά κατά 38,99% ενώ το ίδιο διάστημα η τιμή του Μπρεντ ενισχύθηκε κατά 134,68%.

    Με βάση τις τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 19 Απριλίου, σε πρατήρια εκτός Αττικής, οι υψηλότερες τιμές παρατηρήθηκαν σε

    - Νέα Αλικαρνασσό 1,085 -Κεφαλονιά 1.08 -Καρπενήσι 1,077 - Σύρος 1,076

    Αντίθετα οι χαμηλότερες τιμές είναι σε

    - Τρίπολη 0,81 ευρώ το λίτρο - Αρτα 0,889 - Αργος 0,93 -Κορδελιο 0,934

    Στην Αττική αμόλυβδη βενζίνη κάτω από 1 ευρώ μπορεί κάποιος να βρει στο Μοσχάτο με 0,933 ευρώ το λίτρο, στο Γέρακα, στο Πειραιά και τον Ταύρο με 0,935 ευρώ και στη Δραπετσώνα με 0,945 ευρώ.

    Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η πανελλαδική μέτρηση τιμών έδειξε ότι, η μέση τιμή του για προμήθεια μικρών ποσοτήτων, διαμορφώθηκε στις 19 Απριλίου σε 0,635 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στην περιοχή της Αττικής μετρήθηκε σε 0,632 ευρώ ανά λίτρο.

    Για ποσότητες άνω των 1000 λίτρων η τιμή είναι χαμηλότερη τουλάχιστον κατά 3 - 4 λεπτά.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μένει μέχρι να... φύγει ο Μαλεζάνι

    25/4/2006 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Και τυπικά παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού αποτελεί εδώ και λίγη ώρα ο Ιταλός τεχνικός, Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο κ. Μαλεζάνι, όπως αναμενόταν συναντήθηκε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τελικά συμφώνησαν να λύσουν τη συνεργασία τους κοινή συνεναίση, αφού το εμπόδιο των οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Ιταλός προπονητής, αποδείχθηκε απροσπέλαστο. Παρόλα αυτά ο κ. Μαλεζάνι θα συνεχίσει να κρατά τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των "πράσινων" για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα θα τα δώσει όλα προκριμένου να εκμεταλλευτεί τυχόν "στραβοπάτημα" της ΑΕΚ και να φτάσει στην κατάκτηση της προνομιούχου δεύτερης θέσης της βαθμολογίας, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λίγκ της επόμενης περιόδου. Διάδοχος του Ιταλού προπονητή, εκτός εξαιρετικού απρόοπτου, θα είναι ο 54χρονος Σουηδός, Χανς Μπάκε, με τον οποίον η διοίκηση των "πρασίνων" βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις.

    Οι νέοι είναι... ωραίοι

    Στο αγωνιστικό μέρος πάντως για δεύτερη μέρα μετά το εορταστικό διάστημα του Πάσχα προπονήθηκαν σήμερα στην Παιανία οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής της Α Εθνικής, με το Αιγάλεω.

    Όπως και χθες οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν για 45 λεπτά υπό τις οδηγίες του Ρότζερ Σπραϊ και στη συνέχεια έπαιξαν για 30 λεπτά δίτερμα στο μισό γήπεδο χωρισμένοι ηλικιακά. Οι νεότεροι κέρδισαν τους πιο μεγάλους με 4-3. Το διπλό έληξε εκ νέου με νίκη των νεότερων, αυτή τη φορά με 3-2. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Τόργκελε, Μάντζιος και Λεοντίου και των ηττημένων οι Γκέκας και Γκονζάλες. Ο Βόουτερ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

    Τα εισιτήρια με το Αιγάλεω

    Από αύριο εξάλλου θα τεθούν στη διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια της 29ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, Παναθηναϊκός-Αιγάλεω, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 30/04/2006, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    Απλά εισιτήρια θα διατίθενται σύμφωνα με την πιο κάτω κατάσταση:

    Λ. Αλεξάνδρας (Θύρα 4)

    25/04/2006 11:00 - 19:00 26/04/2006 11:00 - 19:00 27/04/2006 11:00 - 19:00 28/04/2006 11:00 - 19:00 29/04/2006 11:00 - 19:00

    Είσοδος Λ. Κύμης

    25/04/2006 11:30 - 19:00 26/04/2006 11:30 - 19:00 27/04/2006 11:30 - 19:00 28/04/2006 11:30 - 19:00 29/04/2006 11:30 - 19:00

    Οι τιμές των απλών εισιτηρίων ανά θύρα θα είναι:

    10: Θύρα 19

    15: Θύρες 15Β και 21

    20: Θύρες 5A, 13B και 23

    45: Θύρα 29

    Επίσης, στη θύρα 10, ένας κηδεμόνας θα μπορεί να προσέλθει με το παιδί του (έως 15 ετών), με τιμή εισόδου 10.

    Εισιτήρια για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο θα διατίθενται για τις θύρες 5 & 15 στην τιμή των 10.

    Η Ticket Club θα διαθέτει στα μέλη της εισιτήρια στις ανωτέρω τιμές, μέσω τηλεφωνικής πώλησης (801 111 1908 από σταθερό τηλέφωνο ή 210 809 4111 από κινητό).

    Για την είσοδο των κατόχων απλών (ονομαστικών) εισιτηρίων, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας (διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με καπετάνιο τον Χανς Μπάκε

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με καπετάνιο τον Χανς Μπάκε

    25/4/2006 12:58:00 μμ

    Σε οριστικό διαζύγιο φαίνεται πως οδεύει η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Όπως όλα δείχνουν, ο Ιταλός προπονητής δε θα είναι στο τιμόνι του Τριφυλλιού τη νέα αγωνιστική περίοδο και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο 54χρονος Χανς Μπάκε. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την απόκτηση του Σουηδού τεχνικού, κάτι που πιθανότατα θα κάνει τις επόμενες μέρες.

    [16] Πολιτισμός

    Πολιτισμός και Ψυχαγωγία

    Από σήμερα το "Σινέ+"

    25/4/2006 11:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 6:39:55 μμ)

    Με 24ωρο πρόγραμμα εκπέμπει από τις 6 το πρωί της Τρίτης, το "Σινέ+", το δεύτερο κανάλι της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ. Αφιερωμένο στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, το "Σινέ+" προβάλει κινηματογραφικές ταινίες, σειρές, παιδικές εκπομπές και ενημέρωση από τον χώρο του θεάματος. Υπόσχεται εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και ήχου, με πλούσιο πρόγραμμα, χωρίς διαφημίσεις, και με δυνατότητες αμφίδρομων υπηρεσιών για τους τηλεθεατές. Το πρόγραμμα του "Σινέ+", εκπέμπεται στην Αττική από το κανάλι 48 των UHF και από τους πομπούς Υμηττού, Πάρνηθας και Αίγινας. Στην Θεσσαλονίκη στο κανάλι 56 από το Χωρτιάτη και στη Θεσσαλία στο κανάλι 53 από το Πήλιο. Για τη λήψη απαραίτητος είναι ο αποκωδικοποιητής, τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών ειδών.

    Επένδυση στο μέλλον

    Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος τόνισε ότι η ΕΡΤ με συνέπεια και μέσα σε οκτώ μόλις μήνες, εξέπεμψε τα ψηφιακά προγράμματα, όπως είχε αναγγείλει και υτό δείχνει το μέγεθος και το βάθος της. Σήμερα η ΕΡΤ, είπε ο κ. Παναγόπουλος, έχει πέντε κανάλια, τρία αναλογικά και δύο ψηφιακά, και, σ' έναν μήνα, θα έχει έξι κανάλια. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη εταιρεία, που έχει ήδη ξεκινήσει την επένδυση στο μέλλον".

    Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Χουλιάρας επεσήμανε ότι η ψηφιακή τηλεόραση είναι σε πλήρη εξέλιξη. "Ζούμε μια ιστορική στιγμή αυτές τις ημέρες, ήδη έχουμε στον αέρα το ΣΙΝΕ+, που δεν είναι πιλοτικό το πρόγραμμα, γιατί εκπέμπει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Έχει πάρα πολύ σημαντικές ταινίες, παντός γούστου, έχει ντοκιμαντέρ, έχει ξένες σειρές, έχει παιδικό πρόγραμμα -εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι αμέσως μετά τις 20 Μαΐου θα βγει στον αέρα και το ΣΠΟΡ+, που μας υπόσχεται ένα μεγάλο "θέαμα" με όλα τα αθλήματα -δεν θα 'ναι ένα κανάλι για το ποδόσφαιρο μόνο, θα είναι για όλα τα αθλήματα- και νομίζω ότι έχουμε μπει δυναμικά στη νέα εποχή της ελληνικής τηλεόρασης, στην ψηφιακή τηλεόραση. Και πρέπει να πούμε, πολύ καθαρά και "ξάστερα", ότι αυτά τα κανάλια δεν έχουν συνδρομή, δεν διακόπτονται για διαφημίσεις, αρκεί μόνο ο καταναλωτής να προμηθευτεί έναν αποκωδικοποιητή για να βλέπει την τέλεια εικόνα και τον τέλειο ήχο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με 24ωρο πρόγραμμα το Σινέ Πλας

    Σχετικά Links:

    ΕΡΤ ψηφιακή


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 April 2006 - 16:54:37 UTC