Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Τουρκία δεύτερος σταθμός της κ. Ράις
  • [02] Βίντεο μήνυμα του αλ Ζαρκάουϊ
  • [03] Αλλαγές στη μεταφορά ενέργειας
  • [04] "Τα κεφάλια μέσα" στο "λιμάνι"
  • [05] "Κρεμάει τα παπούτσια" του ο "Ζιζού"
  • [06] "Τσεκάρουν" εισιτήρια για Παρίσι
  • [07] Χορταστικό το... παντεσπάνι του "Ρόνι"

    [01] Κόσμος

    Βόρειο Ιράκ και Ιράν στο τραπέζι των συνομιλίων

    Η Τουρκία δεύτερος σταθμός της κ. Ράις

    25/4/2006 10:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 10:53:05 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-Reuters

    Η Άγκυρα ήταν ο επόμενος σταθμός της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζας Ράις, μετά την Αθήνα στην περιοδεία της στη νοτιοανατολική Ευρώπη . Εκτός από το θέμα του Ιράν, στις συζητήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Τούρκο ομόλογό της, Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρόεδρο της χώρας Αχμέτ Νεσντέτ Σεζέρ, τέθηκαν επί τάπητος και η αυξανόμενη ένταση με τους Κούρδους αυτονομιστές, που δρουν στα σύνορα με το Ιράκ. Με πορείες και διαδηλώσεις υποδέχτηκαν την Κοντολίζα Ράις στην Τουρκία. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με αντιαμερικανικά συνθήματα. Την Τετάρτη το πρωί η κ.Ράις θα αναχωρήσει για τη Σόφια, όπου θα πάρει μέρος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

    Οι συνομιλίες στην Άγκυρα

    Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, κ Ραις και ο κ Γκιουλ είπαν ότι συζήτησαν το θέμα του Ιράν, με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών να ζητά από την Τουρκία να υποστηρίξει το επικείμενο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράν.

    Ο κ. Γκιουλ ευχήθηκε να επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα με τις διπλωματικές ενέργειες όσον αφορά τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.

    Επίσης οι δύο υπουργοί συζήτησαν το θέμα της ασφάλειας του βορείου Ιράκ και της παρουσίας των δυνάμεων του κουρδικού κόμματος ΡΚΚ στην περιοχή.

    Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ότι για την διασφάλιση της ειρήνης στο βόρειο Ιράκ συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός τριπλού μηχανισμό στον οποίο θα συμμετέχουν η κυβέρνηση του Ιράκ, οι ΗΠΑ και η Τουρκία με στόχο την παρεμπόδιση της τρομοκρατίας του ΡΚΚ.

    Προηγουμένως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε διαψεύσει ότι οι τουρκικές δυνάμεις σχεδιάζουν επίθεση εναντίον των δυνάμεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, τονίζοντας ότι η μεταφορά 10.000 επιπλέον στρατιωτών στην περιοχή εντάσσεται στα έκτακτα μέτρα που λαμβάνουν κάθε άνοιξη οι τουρκικές δυνάμεις εναντίον των κουρδικών στοιχείων, που διεισδύουν στο τουρκικό έδαφος.

    Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι οι χώρες τους θα προχωρήσουν στην σύνταξη ενός κειμένου στρατηγικής συνεργασίας που θα σημαίνει περισσότερες επαφές και περισσότερες επισκέψεις μεταξύ των δυο πλευρών.

    Γκιουλ και Ράις ανταλλάξανε απόψεις και για το Κυπριακό αλλά και για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Τουρκίας για την υποστήριξη των ΗΠΑ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Άγκυρα έφθασε η Κ. Ράις

    Επαφές Ράις στην Αθήνα

    [02] Μ. Ανατολή

    Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ προειδοποιεί

    Βίντεο μήνυμα του αλ Ζαρκάουϊ

    25/4/2006 10:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2006 10:45:40 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-BBC

    Δυο ημέρες μετά το μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν και μόλις μία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Σινά, σε βίντεο που παρουσιάστηκε στο Διαδίκτυο, ο ηγέτης της Αλ Κάϊντα στο Ιράκ, Αμπού Μούσαμπ αλ Ζαρκάουϊ, με ανακοινωθέν του στο λαό, υποστηρίζει ότι ο αγώνας των ιερών μαχητών Μουζαχεντίν, συνεχίζεται ενάντια των σταυροφόρων των ΗΠΑ, αλλά και της κυβέρνησης μαριονέτας της χώρας με στόχο την απελευθέρωση του Ιράκ. Αυτή είναι η πρώτη οπτική εμφάνιση ενός από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους κατά την τελευταία τριετία, ο οποίος παρουσιάζεται με γενειάδα, περιστοιχίζεται από ένοπλους που τον ενημερώνουν για το τι συνέβη στο Ραμάντι, ενώ σε άλλο πλάνο κάθεται και έχει ένα πολυβόλο στα δεξιά του. Η αυθεντικότητα του βίντεο εξετάζεται από τους ειδικούς.

    Στο μήνυμά του ο Ζαρκάουι, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ηττηθούν στο Ιράκ και προειδοποιεί τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους ότι δεν θα απολαύσει την ειρήνη στη γη του Ισλάμ.

    Ο Ιορδανός Αλ Ζαρκάουι θεωρείται υπεύθυνος για μία σειρά πολύνεκρων τρομοκρατικών χτυπημάτων, καθώς και για τον αποκεφαλισμό δυτικών ομήρων.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: 'Zarqawi video' posted on website

    [03] Οικονομία

    Κατά την περίοδο 2006-2010

    Αλλαγές στη μεταφορά ενέργειας

    25/4/2006 7:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την περίοδο 2006-2010. Ιδιαίτερα ωφελημένοι θα είναι οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, καθώς στη μελέτη προβλέπεται η αντικατάσταση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης, με υπόγεια καλώδια. Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στην κατασκευή του κέντρου Υπερυψηλής τάσης στο Ρουφ. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, πρόκειται για μια παρέμβαση-σταθμό που θα βοηθήσει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων των Δυτικών Προαστίων, και των περιοχών του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας.

    Στη μελέτη ανάπτυξης του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που εγκρίθηκε από το Υπουργείο ανάπτυξης για την περίοδο 2006-2010 περιλαμβάνονται, εκτός από την κατασκευή του κέντρου στο Ρουφ:

    -κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Αλιβέρι -ανάπτυξη νέου κέντρου στο Σχηματάρι -υποβρύχια διασύνδεση των Κυκλάδων με το Λαύριο -και ανάπτυξη του συστήματος μεταφορά 400Κv στην Πελοπόννησο.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται και πρόγραμμα εγκατάστασης πυκνωτών σε όλα τα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Τα κεφάλια μέσα" στο "λιμάνι"

    25/4/2006 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε ρυθμούς προπόνησεων επέστρεψαν σήμερα στο Ρέντη, μετά το τετραήμερο ρεπό λόγω Πάσχα, οι παίκτες του Ολυμπιακού, που μπορεί να είναι και μαθηματικά πρωταθλητές, αλλά απομένει ένας ακόμη στόχος. Το Κύπελλο. Ενόψει λοιπόν του "νταμπλ" οι ερυθρόλευκοι έπιασαν ξανα δουλειά με μοναδικούς απόντες το Χρήστο Πατσατζόγλου και τον Κλεόπα, που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την ίσωη που τους ταλαιπώρησε πασχαλιάτικα. Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη προπονήθηκε σήμερα και ο Βενετίδης ο οποίος θα συνεχίσει για λίγες ακόμη μέρες το πρόγραμμα που του έχει δοθεί και ακολούθως θα μπει σιγά σιγά με την ομάδα. Όσον αφορά στο θέμα του Ριβάλντο, που απασχολεί τον πειραϊκό σύλλογο και τους φίλους του, ενόψει του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Παγκρήτιο, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα υποβληθεί αύριο στο Ιατρικό Κέντρο σε προγραμματισμένο επανέλεγχο, για να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας του μετά την ιογενή λοίμωξη από την οποία προσβλήθηκε.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Κρεμάει τα παπούτσια" του ο "Ζιζού"

    25/4/2006 10:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, θα αποτελέσει το "κύκνειο άσμα" της σπουδαίας καριέρας του Γάλλου άσου της Ρεάλ Μαδρίτης Ζινεντίν Ζιντάν. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο "Canal Plus" ο 34χρονος μέσος των "τρικολόρ", "Ζιζού". Ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 1998 ξεκαθάρισε, ότι η απόφασή του είναι οριστική, ενώ επισήμανε ότι προτίμησε να το ανακοινώσει από τώρα, γιατί δεν ήθελε να τον ταλαιπωρεί η σκέψη αυτή κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. "Μετά το Μουντιάλ, θα σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο", δήλωσε στους συμπατριώτες του ο Γάλλος "μπαλαντέρ".

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Τσεκάρουν" εισιτήρια για Παρίσι

    25/4/2006 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μονόδρομο αποτελεί για την ιταλική Μίλαν στο ισπανικό "Καμπ Νου" η νίκη στον αυριανό β ημιτελικό του Τσάμπιονς Λίγκ με τη Μπαρτσελόνα (21:45, MEGA), καθώς μετά την ήττα των "ροσονέρι" με 1-0 στον πρώτο αγώνα, με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η παρέα του Ουκρανού άσου Αντρεί Σεφτσένκο μένει εκτός του τελικού. Διαιτητής του πρόωρου τελικού, όπως έχει χαρακτηριστεί από κάποιους η εν λόγω αναμέτρηση, θα είναι ο άνθρωπος που "σφύριξε" τον αλησμόνητο τελικό του Euro 2004, Πορτογαλία-Ελλάδα, ο 44χρονος Γερμανός Μάρκους Μέρκ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κρίστιαν Σρέερ και Γιάν-Χέντρικ Ζάλβερ, Τέταρτος διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μίκαελ Βάινερ.

    Ανανέωσε και παίζει ο Καφού

    Λίγες ώρες πριν τον επαναληπτικό της 4άδας του Τσάμπιονς Λίγκ, Μπαρτσελόνα-Μίλαν, που θα κρίνει το δεύτερο φιναλίστ του παρισινού τελικού της διοργάνωσης, ευχάριστα είναι τα νέα για τον ιταλό τεχνικό της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι σχετικά με τη συμμετοχή των τραυματιών Καφού και Φίλιπο Ιντζάγκι. Όπως όλα δείχνουν οι δύο άσοι των ροσονέρι, μετά τον αγώνα δρόμου που κατέβαλλε όλη την εβδομάδα το ιατρικό επιτελείο της Μίλαν, θα προλάβουν τη ρεβάνς του "Καμπ Νου".

    Μάλιστα η διοίκηση της ιταλικής ομάδας ως μία "τονωτική ένεση " προς το διεθνή άσο της "σελεσάο", Καφού ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας της με τον βετεράνο Βραζιλιάνο αμυντικό για ένα ακόμη χρόνο. Ο 35χρονος διεθνής άσος υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2007, διαψεύδοντας έτσι τα δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για επιστροφή του στην Βραζιλία. "Είμαι εντάξει, έχω ξεπεράσει το πρόβλημά μου και θα είμαι έτοιμος για τον αγώνα της Τετάρτης" τόνισε ο δεξιός οπισθοφύλακας, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Μίλαν.

    Επίσης, έτοιμος για τη ρεβάνς με τους "μπλαουγκράνα" δηλώνει και ο Φίλιπο Ιντζάγκι, ο οποίος απουσίασε από τους αγώνες με Μπαρτσελόνα και Μεσίνα, λόγω ίωσης. Όμως, το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τον Αντσελότι είναι ο Νέστα, ο οποίος τραυματίστηκε στο μηρό κόντρα στη Μεσίνα και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αγωνιστεί στην Ισπανία. Εφόσον δεν τα καταφέρει, ο τεχνικός της Μίλαν προσανατολίζεται στο κέντρο της άμυνας να χρησιμοποιήσει τον Ολλανδό Γιάαπ Σταμ.

    Gazzetta dello Sport: "Ζιουλί θυμάσαι το 1997";

    Στην ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" o Ιταλός συντάκτης Γκατεάνο Ντε Στέφανο αναφερόμενος στο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του πρώτου ημιτελικού, του Γάλλου διεθνή της Μπαρτσελόνα, Λουντοβίκ Ζιουλί, παραθέτει ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο βγαλμένο από το πρόσφατο παρελθόν με τον τίτλο "Ζιουλί θυμάσαι το 1997";

    Για όσους μάλιστα πιστεύουν στις συμπτώσεις, ο κ. Ντι Στέφανο μας θυμίζει, ότι στους "16" του Κύπελλο UEFA της περιόδου 1997-1998 η ιταλική Ίντερ στις 21 Οκτωβρίου 1997 είχε ηττηθεί με 2-1 από την πρώτη ομάδα του Ζιουλί, την Λιόν, στο "Σαν Σίρο" με το Γάλλο ποδοσφαιριστή να ανοίγει το σκορ στο 23 για τους "Λιονέ". Στον επαναληπτικό όμως της 4ης Νοεμβρίου στο "Ζερλάν", η Ίντερ κατάφερε με 3-1 να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Τελικά η ομάδα του Μιλάνου έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου συμπτωματικά στο Παρίσι, στην "εμφύλια" μάχη με τη Λάτσιο, επικράτησε 2-0 και στέφθηκε Κυπελλούχος.

    Πάνε για την 100άρα οι "ροσονέρι"

    Σε περίπτωση πάντως αυριανής νίκης της Μίλαν οι "ροσονέρι" θα φθάσουν τις 100 επιτυχίες στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού στους 182 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα, μετρά 99 νίκες (ποσοστό 54%), ενώ μέχρι τώρα έχουν δώσει το παρών σε δέκα τελικούς και έχουν κατακτήσει το τρόπαιο έξι φορές.

    Αντίθετα οι "μπλαουγκράνα", που μετά το θετικό αποτέλεσμα του "Σαν Σίρο" θεωρείται φαβορί για την πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού έχουν δώσει 159 αγώνες, με απολογισμό 90 νίκες (56%), ενώ τέσσερις φορές ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με τον τελικό, εκ των οποίων τη μία φορά σήκωσαν και το βαρύτιμο τρόπαιο.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Χορταστικό το... παντεσπάνι του "Ρόνι"

    25/4/2006 7:36:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η γνωστή διαφήμιση σνακ που εικονίζει λίγο πριν την έναρξη ενός αγώνα τη μητέρα του Βραζιλιάνου σουπερσταρ, Ροναλντίνιο να προτρέπει το γιο της να επιστρέψει στη δουλειά του, φαίνεται ότι είναι μία από τις πολλές πηγές εισόδων του άσου της Μπαρτσελόνα, που βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του κόσμου. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό "France Football", ο "Ρόνι" έριξε μετά από τρία χρόνια από το ρετιρέ τον Βρετανό άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Ντέϊβιντ Μπέκαμ και πήρε τα πρωτεία. Ο κορυφαίος λοιπόν ποδοσφαιριστής του κόσμου, βάσει του σχετικού άρθρου, αμείβεται ετησίως με 23 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο περιλαμβάνει τα έσοδά του από μισθούς, πριμ, διαφημίσεις και κάποιες άλλες πηγές. Με 18 εκ. ευρώ τον χρόνο ακολουθεί ο Μπέκαμ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο συμπαίκτης του και συμπατριώτης του Ροναλντίνιο, Ρονάλντο με 17.4 εκ. ευρώ ετησίως. Με πολύ προσοδοφόρο τρόπο όμως βγάζει το παντεσπάνι του στη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ και ο Βρετανός άσος των "μπέμπηδων" Γουέϊν Ρούνεϊ, που κερδίζει 16,1 εκ. ευρώ.

    "Χρυσές" οι οδηγίες του Μουρίνιο

    Στην αντίστοιχη λίστα του France Football για τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές, ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο είναι επικεφαλής με ετήσιες αμοιβές που φτάνουν τα 10,9 εκ. ευρώ΄, ενώ με 6,9 εκ. ευρώ ακολουθεί ο Σουηδός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 April 2006 - 20:53:12 UTC