Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εσωκομματικές αντιδράσεις
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη
  • [03] Λήψη μέτρων για τις πυρκαγιές
  • [04] Συνάντηση Διαμαντοπούλου-Αράπογλου
  • [05] Αγωνία τέλος
  • [06] Κατάθεση Παλαιοκρασσά για τη 17Ν
  • [07] Στο Ιράκ η Ράις
  • [08] Νέες εκρήξεις στην Αίγυπτο
  • [09] 'Οχι σε νέα μέτρα
  • [10] Αισιοδοξία για το πετρέλαιο
  • [11] Στο Ευρωδικαστήριο για την Ολυμπιακή
  • [12] ΠΑΟΚ: Τέλος περιόδου για Σικαμπάλα
  • [13] Παρών ο αρχηγός με τους "Πόντιους"
  • [14] Κολοσσός: Οδεύει προς Ιταλία ο Μπράιαντ
  • [15] "Έφυγε" ο Πανταζόπουλος Μίσσας
  • [16] Πάλη: "Χάλκινες" Ψαθά, Παπαβασιλείου
  • [17] Ρέγιες: "Φέρτε μας τη Μπάρτσα"

    [01] Πολιτική

    Στο ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Παπδόπουλου

    Εσωκομματικές αντιδράσεις

    26/4/2006 6:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι δηλώσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου ο οποίος προτείνει να μπει τέλος στην συνταξιοδότηση πριν τα 60. Παίρνοντας θέση ο αρμόδιος τομεάρχης Ευάγγελος Βενιζέλος από την Θεσσαλονίκη είπε ότι πρέπει να παρουσιάζονται ολοκληρωμένες προτάσεις γιατί διαφορετικά -όπως τόνισε-προκαλούνται παρεξηγήσεις. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ είχε δηλώσει: "Δεν συμφωνώ με τους συναδέλφους μου στο ΠΑΣΟΚ που ισχυρίζονται ότι πρέπει να κάνουμε κοινωνική πολιτική με δανεικά. Θα ήταν παράλογο και τραγικά ανεύθυνο". Πρόσθετε δε πως δεν νοείται στην χώρα μας να υπάρχουν συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών. Τους τόνους ανέβασε περισσότερο ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι ορισμένοι εκφράζουν απόψεις για να γίνουν αρεστοί στους συντηρητικούς.

    [02] Πολιτική

    Εφ΄ όλης της ύλης συνάντηση

    Συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη

    26/4/2006 1:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 3:54:04 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Η επίσκεψη της Κοντολίζας Ράις στην Αθήνα, το θέμα του Ιράν, αλλά και οι νομαρχιακές - δημοτικές εκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της διπλωματικής λύσης στο ζήτημα του Ιράν, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ δύσκολα θα προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα αυτή. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης της βάσης της Σούδας, με αφορμή και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Σόφια, την Παρασκευή, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η χώρα μας έχει συμβατικές υποχρεώσεις με τη Συμμαχία και οφείλει να τις τηρεί.

    Αναφερόμενος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις κρίνονται στις εθνικές εκλογές, αλλά πολιτικά μηνύματα βγαίνουν στις δημοτικές και νομαρχιακές. Επίσης, ανέφερε ότι για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι αυτοδιοικητικό πρόσωπο από τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο όχι στενά κομματικός, αλλά ούτε ενεργός από άλλον πολιτικό χώρο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στις εκλογές αυτές κρίνονται οι ίδιοι οι εν ενεργεία δήμαρχοι και το έργο τους και όχι η ΝΔ που τους υποστήριξε. Σχετικά δε με τα ονόματα των υποψηφίων νομαρχών που θα στηρίξει η ΝΔ, είπε πως στο αμέσως προσεχές διάστημα ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης θα πει τι θα γίνει. Για την πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν ανησυχούμε, αλλά το εξετάζουμε.

    [03] Πολιτική

    Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

    Λήψη μέτρων για τις πυρκαγιές

    26/4/2006 12:24:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο, που αρχίζει την 1η Μαϊου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του γγ της Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Φούρλα και όλων των αρμόδιων φορέων. Ακόμη, αποφασίστηκε η λήψη αποφάσεων σχετικών με τα έργα και τις δράσεις για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι "σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι αυξημένος, καθώς αναμένεται να είναι δύσκολο το φετινό καλοκαίρι". Στην εγκύκλιο αναφέρθηκε ο κ. Φούρλας που στάλθηκε προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έναρξη της θερινής περιόδου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά, βασιζόμενος βέβαια και στην προετοιμασία που έχει γίνει και την ετοιμότητα που υπάρχει στην κρατική μηχανή.

    [04] Πολιτική

    Συνάντηση Διαμαντοπούλου-Αράπογλου

    26/4/2006 5:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 7:15:53 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στις σχέσεις τους με τις τράπεζες, συζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Τάκη Αράπογλου, αντιπροσωπία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την Άννα Διαμαντοπούλου. Στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα τού υπέρογκου δανεισμού των νοικοκυριών και την πολιτική που ακολουθείται στα επιτόκια, κυρίως στα καταναλωτικά δάνεια.

    Η κ. Διαμαντοπούλου ανάφερε ότι η αύξηση των καταναλωτικών δανείων είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το εισόδημα των πολιτών, ζητώντας την διαμόρφωση ενός πλαισίου προστασίας των πολιτών.

    Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη διαμόρφωση των όρων δανεισμού, επισημαίνοντας την ανάγκη για επανεξέταση της πολιτικής που ακολουθούν οι Τράπεζες, κυρίως στα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων.

    [05] Κοινωνία

    Για τους εργαζόμενους στα Κλωστήρια Ναούσης

    Αγωνία τέλος

    26/4/2006 6:47:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τέλος στην αγωνία των απολυμένων από τα Κλωστήρια Ναούσης βάζει η τροπολογία που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης. Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα πλήρους συνταξιοδότησης όσων απολύθηκαν ή θα απολυθούν έως τις 31 /12/ 2008 με επτάμισι χιλιάδες ημερομίσθια και σε ηλικία 50 χρόνων και πλήρη επικουρική σύνταξη από τους αντιστοίχους φορείς επικουρικής ασφάλισης, εφόσον συμπληρώνουν τουλάχιστον 4500 ημέρες ασφάλισης. Το κόστος της προκαλούμενης δαπάνης πρόκειται να καλυφθεί από τον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) κατά 80% και από τον κρατικό Προϋπολογισμό κατά 20%, επιμεριζόμενο για 15 έτη.

    [06] Κοινωνία

    Δημιουργήθηκε ένταση

    Κατάθεση Παλαιοκρασσά για τη 17Ν

    26/4/2006 2:37:00 μμ

    Με την εξέταση της υπόθεσης, η οποία αφορά την επίθεση με ρουκέτα, που έγινε το 1992, σε βάρος του αυτοκινήτου του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά, συνεχίστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό των κατηγορουμένων ως μελών της 17Ν. Σημειώνεται ότι η επίθεση που έγινε μέρα-μεσημέρι στο Σύνταγμα, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο νεαρός φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν και να τραυματιστούν αρκετοί διερχόμενοι. Στην κατάθεσή του ο κ. Παλαιοκρασσάς, ο οποίος παρίσταται και ως πολιτικώς ενάγων, είπε ότι εκείνη την ημέρα στο αυτοκίνητο επέβαιναν εκτός από τον ίδιο και τον οδηγό του η σύζυγός του και μια 18χρονη φίλη της κόρης του και συμπλήρωσε ότι γλίτωσαν γιατί η ρουκέτα είχε εκραγεί στο κράσπεδο του πεζοδρομίου.

    Ο κ. Παλαιοκρασσάς ανέφερε πως οδηγούσε ο ίδιος και ο οδηγός του καθόταν στη θέση του συνοδηγού και ότι την ώρα που έστριβε το θωρακισμένο αυτοκίνητο, παίρνοντας ανοιχτά τη στροφή, άκουσε ένα υπόκωφο θόρυβο. "Αισθάνθηκα ότι έγινε έκρηξη και αρχικά νόμιζα ότι ήταν βόμβες", είπε και συμπλήρωσε: "Μόλις βγήκα και πάτησα στο έδαφος είδα ότι η άσφαλτος είχε λιώσει. Ισορρόπησα και όταν άρχισα να απομακρύνομαι είδα ένα Ι.Χ. που είχε πιάσει φωτιά".

    Σε ερώτηση της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη για τους λόγους για τους οποίους η "17 Νοέμβρη" πραγματοποίησε την επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και όχι σε κάποιο άλλο σημείο, ο κ. Παλαιοκρασσάς είπε ότι κατά την άποψή του οι δράστες επέλεξαν το Σύνταγμα για συμβολισμό. Δηλαδή, για να δείξουν ότι χτυπούν στην καρδιά της πρωτεύουσας. Ακόμη, επισήμανε ότι τα μέλη της 17Ν θα μπορούσαν να προβλέψουν ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν διερχόμενοι πολίτες, διότι από την έκρηξη μιας ρουκέτας διασκορπίζονται θραύσματα και το ωστικό κύμα είναι πολύ μεγάλο. Ο κ. Παλαιοκρασσάς τόνισε ότι η απόπειρα εναντίον του δεν είχε κανένα πολιτικό αντίκτυπο, όπως ισχυρίζονται οι τρομοκράτες, ενώ όταν αναφέρθηκε στο τραγικό θύμα αυτής της επίθεσης, τον Θάνο Αξαρλιάν, η φωνή του ράγισε.

    Αποχώρησαν οι συνήγοροι των Δ. Κουφοντίνα και Χ. Ξηρού

    Στην κατάθεσή της η αυτόπτης μάρτυρας Αθηνά Μερκούπη, η οποία τραυματίστηκε στο πόδι, καθώς το ωστικό κύμα την πέταξε μέτρα μακριά, είπε πως είδε τον Θάνο Αξαρλιάν αιμόφυρτο στο δρόμο και συνέχισε λέγοντας: "πρέπει να είχε πεθάνει εκεί γιατί όταν τον πήγαν στο νοσοκομείο ήταν νεκρός". Επιπλέον, η κ. Μερκούπη ανέφερε πως κατά την άποψή της οι δράστες πραγματοποιώντας την επίθεση σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο δεν ήθελαν να σκοτώσουν μόνο τον κ. Παλαιοκρασσά, αλλά και άλλους πολίτες.

    Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα επειδή ο πρόεδρος του δικαστηρίου απαγόρευσε στην υπεράσπιση την υποβολή ερωτήσεων που είχαν σχέση με τα κίνητρα της επίθεσης σε βάρος του κ. Παλαιοκρασσά.

    Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των Δημήτρη Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού δήλωσαν ότι αποχωρούν μόνο για σήμερα από τη διαδικασία διαμαρτυρόμενοι, όπως είπαν, επειδή καταλαβαίνουν ότι το δικαστήριο επηρεάζεται από πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος και η εισαγγελέας επιδεικνύουν ανοχή στους κατηγορουμένους και στους υπερασπιστές τους.

    Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Διονύσης Βερτέλης επεσήμανε στους συνηγόρους ότι το δικαστήριο δεν επηρεάζεται από δημοσιεύματα και διέκοψε για αύριο τη δίκη διατάσσοντας την αποστολή των πρακτικών της σημερινής διαδικασίας στον Εισαγγελέα και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τις δικές του νόμιμες ενέργειες.

    [07] Κόσμος

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη

    Στο Ιράκ η Ράις

    26/4/2006 12:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 4:15:55 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε στη Βαγδάτη, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, για να εκφράσει μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την νέα ιρακινή ηγεσία. Η επίσκεψη της Ράις στο Ιράκ δεν ήταν προγραμματισμένη, με αποτέλεσμα να αναβάλλει για λίγες ώρες το ταξίδι της στη Σοφία, όπου μετέβη την Τετάρτη για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εν τω μεταξύ, η επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ στην Ελλάδα και την Τουρκία απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις συνομιλίες που είχε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπίας και τις θέσεις που πήρε για θέματα όπως το Ιράν και το ενεργειακό.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: Secretary of State Rice arrives in Iraq

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Ιράκ ο Ράμσφελντ

    Η Τουρκία δεύτερος σταθμός της κ. Ράις

    Στην Άγκυρα έφθασε η Κ. Ράις

    Επαφές Ράις στην Αθήνα

    [08] Μ. Ανατολή

    Δύο τραυματίες

    Νέες εκρήξεις στην Αίγυπτο

    26/4/2006 2:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 4:55:47 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - Γαλλικό Πρακτορείο

    Διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, κοντά σε αεροδρόμιο στην περιοχή Αλ Αρίς, που χρησιμοποιείται ως βάσης της ειρηνευτικής Πολυεθνική Δύναμη MFO. Σύμφωνα με εκπρόσωπος της MFO, στόχος των βομβιστών φαίνεται να ήταν κομβόι οχημάτων της οργάνωσης, και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μέλη της. Στη διεθνή αυτή δύναμη μετέχουν άνδρες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιταλία, και έχουν ως αποστολή την επιτήρηση της ειρηνευτικής συμφωνίας Ισραήλ-Αιγύπτου.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Bomb targets Egypt peacekeepers

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μακελειό στην Αίγυπτο

    [09] Οικονομία

    Για τη μείωση του ελλείματος

    'Οχι σε νέα μέτρα

    26/4/2006 5:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 6:44:15 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Κατηγορηματικά αρνητικός στην λήψη νέων μέτρων για την μείωση του ελλείμματος εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομίας. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης ξεκαθάρισε ότι το έλλειμμα θα πέσει κάτω από το 3%, παρά το γεγονός ότι το 2006 θα είναι μια "δύσκολη χρονιά" για την οικονομία, όπως και το 2005. Αγκάθι για την εκτέλεση του προϋπολογισμού αποτελεί ο καλπασμός του μαύρου χρυσού, εξέλιξη την οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το οικονομικό επιτελείο. Εκτός του πετρελαίου, το οικονομικό επιτελείο απασχολεί και η πορεία των επιτοκίων. Η Ε.Κ.Τ αν και κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά της, για τις επόμενες κινήσεις της, αναλυτές δεν αποκλείουν ότι θα ξεπεράσουν το 3% έως το τέλος του έτους.

    Ικανοποίηση για τα έσοδα

    Ο υπουργός Οικονομίας, πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως και για εκείνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που αφορούν στην πορεία της ελληνικής Οικονομίας.

    Σημειώνεται ότι τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 18,6%, παρουσιάζοντας μεγάλη υπέρβαση από τον αρχικό τους στόχο, που προέβλεπε αύξηση κατά 10,3%.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι οι διαδικασίες για την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο συνεχίζονται κανονικά, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση.

    Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός της προθεσμίας που έχει τεθεί, οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των ζημιογόνων Επιχειρήσεων θα έρθουν σε συμφωνία για τις αυξήσεις της διετίας 2006-2007, καθώς και για τα νέα οργανογράμματα.

    "Το πολιτικό έγκλημα της «απογραφής» θα ακολουθεί τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών καθ όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου, όσες προσπάθειες παραποίησης των στοιχείων και αν κάνει. Συνεχίζει το διασυρμό της χώρας και την επιβάρυνση των πολιτών", τόνισε αναφερόμενη στις δηλώσεις του Υπουργού η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

    [10] Οικονομία

    Ανάσα από την παρέμβαση Μπους

    Αισιοδοξία για το πετρέλαιο

    26/4/2006 3:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 6:06:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ανάσα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου έδωσε η κίνηση του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους, να διακοπεί ο ανεφοδιασμός των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ μέχρι το Νοέμβριο. Η τιμή του πετρελαίου παρουσίασε τάσεις σταθεροποίησης κοντά στα 73 δολάρια ανά βαρέλι, με τη τιμή του αργού για παραδόσεις Ιουνίου να διαμορφώνεται την Τετάρτη στα 72,80 δολάρια το βαρέλι υποχωρώντας κατά 8 σεντς. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και έχει κάνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μεσοπρόθεσμα η χώρα θα μπορέσει να θωρακιστεί.

    "Παγώνει" ο ειδικός φόρος κατανάλωσης

    Ωστόσο παγώνει προς το παρόν η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην οποία η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει, ενώ ανακαλεί και τις άδειες πώλησης αφορολογήτων καυσίμων από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών στα τελωνεία.

    Κύριες αιτίες, η αποφυγή απώλειας εσόδων και η πάταξη του λαθρεμπορίου και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης σε 2.300 πρατήρια, η μέση τιμή της αμόλυβδης έφτασε σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί στη χώρα μας.

    Στις 9 Σεπτεμβρίου είχε αγγίξει τα 1,058 ευρω το λίτρο, στις 10 Οκτωβρίου τα 1,026 και στις 19 Απριλίου στα 1,016 ευρώ το λίτρο.

    Σε 42 από τους 52 νομούς της χώρας η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται από 1,002 έως 1,093 ευρώ.

    Οι ακριβότερες περιοχές είναι, το Ρέθυμνο με 1,093 ευρώ το λίτρο, η Ευρυτανία με 1,091, η Θεσπρωτία 1,091 και τα Χανιά 1,087.

    Μεγάλη είναι η ψαλίδα στις τιμές της αμόλυβδης ανάμεσα στον ακριβότερο και φθηνότερο νομό της χώρας.

    Ενδεικτικό είναι ότι η μέση υψηλότερη τιμή της αμόλυβδης στο Ρέθυμνο ανέρχεται στα 1,093 ευρώ το λίτρο και στο Κιλκίς στα 0,95 ευρώ το λίτρο, διαφορά που φτάνει στα 14,3 λεπτά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αισιοδοξία Σιούφα για πετρέλαιο-οικονομία

    [11] Οικονομία

    "Για παράνομες κρατικές ενισχύσεις"

    Στο Ευρωδικαστήριο για την Ολυμπιακή

    26/4/2006 12:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 7:26:39 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 540 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν στην Ολυμπιακή την περίοδο 2002-2004, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από εισήγηση τού αρμόδιου αντιπροέδρου, Ζακ Μπαρό. Η νέα απόφαση έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της 4η Απριλίου, όταν η Κομισιόν είχε δώσει διορία 2 μηνών στην Ελλάδα προκειμένου να ανακτήσει κρατικές βοήθειες ύψους 161 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στην Ολυμπιακή την περίοδο 1998-2002.

    Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ολυμπιακή ήταν οι αναμενόμενες, καθώς οι αιτιάσεις της είναι αποτέλεσμα της πολύ κακής διαχείρισης στο παρελθόν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας. Ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε πως η Ολυμπιακή θα συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ παράλληλα η Κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές με υποψηφίους επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα.

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ολυμπιακή θα πετάει μέχρι τον Οκτώβριο έδωσε και ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, επισημαίνοντας ότι τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ετοιμάσει μια απάντηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τις αιτιάσεις που έχει προβάλλει. Επίσης, ο κ. Δούκας είπε ότι υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον για την Ο.Α. και από ομίλους από αραβικές χώρες.

    Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει την "Ολυμπιακή" στην τύχη της, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα του ανταγωνισμού για κλείσιμο της εταιρίας, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής.

    Ο πρώην υπουργός αναφέρει ακόμη ότι η προοπτική της νέας Εταιρίας δεν θα οδηγήσει πουθενά αλλού παρά μόνο σε μια εταιρία η οποία δεν θα πετάξει ποτέ και επιμένει στη θέση πως η όποια λύση πρέπει να δοθεί μέσω των "Ολυμπιακών Αερογραμμών".

    Η απόφαση της Κομισιόν

    Σύμφωνα με την απόφαση, η Ελλάδα έπρεπε να ποσοστικοποιήσει και να ανακτήσει κάθε ενίσχυση που χορηγήθηκε παρανόμως στην Ολυμπιακή Αεροπορία και στις Ολυμπιακές Αερογραμμές από τον Δεκέμβριο 2002.

    Η απόφαση επέβαλε επίσης, στην Ελλάδα την υποχρέωση να αναστείλει άμεσα όλες τις περαιτέρω πληρωμές ενισχύσεων προς την Ολυμπιακή Αεροπορία και τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και της έθετε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή για τη λήψη μέτρων συμμόρφωσης με την εν λόγω απόφαση.

    Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, στην παρούσα φάση, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί το ακριβές προς ανάκτηση ποσό.

    Σχετικά με τις ενισχύσεις που δόθηκαν μετά τις 11/9/2006

    Επιπλέον, η Κομισιόν αποφάσισε σήμερα να εγκρίνει ενισχύσεις, ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο στην Ολυμπιακή Αεροπορία, για την αντιστάθμιση ζημιών που προκλήθηκαν από το κλείσιμο του εναέριου χώρου μεταξύ 11 και 14 Σεπτεμβρίου 2001, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την πρακτική που υιοθετήθηκε και για άλλες χώρες, η Επιτροπή δεν έκανε δεκτά τα μέτρα που λήφθηκαν για τη χορήγηση αποζημιώσεων ύψους 2,8 εκατ. ευρώ για πτήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2001, και ζητά την ανάκτηση του εν λόγω ποσού.

    Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση σχετικά με τις συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον τομέα των αερομεταφορών, που εκδόθηκε τον Οκτώβριο 2001, η Επιτροπή είχε κάνει δεκτά ορισμένα είδη ενισχύσεων , στα οποία συγκαταλέγονται οι ενισχύσεις για την ασφαλιστική κάλυψη και οι σχετικές με τις δαπάνες που προκλήθηκαν λόγω μερικού κλεισίματος του εναέριου χώρου.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που χορηγήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο ανερχόταν σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Με την επίσημη εξέταση στην οποία προχώρησε η Επιτροπή διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα αιτιολόγησε την άμεση σχέση των αποζημιωτέων απωλειών με τους αποδεδειγμένους περιορισμούς πτήσεων που μεταφράζονται σε 2 εκατομμύρια ευρώ ενισχύσεων, οι οποίες καταβλήθηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Πρόκειται ειδικότερα για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν εξαιτίας της ματαίωσης πτήσεων με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ισραήλ, οι εναέριοι χώροι των οποίων έκλεισαν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.

    Σε ότι αφορά το άλλο τμήμα των ενισχύσεων ύψους 2,8 εκατ. ευρώ που δεν έγινε δεκτό από την Επιτροπή και οι οποίες καταβλήθηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία, πρόκειται είτε για πτήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2001, δηλαδή μετά την περίοδο η οποία προβλεπόταν στην ανακοίνωση της Επιτροπής και έχουν ήδη αποτελέσει αντικείμενο αρνητικής απόφασης για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε δεν αιτιολογήθηκε από την Ελλάδα.

    Τέλος, όσον αφορά τις ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στην εταιρεία Aegean Cronus , ύψους περίπου 140.000 ευρώ, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι Ελλάδα δεν προσκόμισε κανένα δικαιολογητικό στοιχείο, και ως εκ τούτου το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας αποφάσισε επίσης την ανάκτησή τους.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ: Τέλος περιόδου για Σικαμπάλα

    26/4/2006 5:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την τιμωρία του Μαχμούντ Σικαμπάλα προανήγγειλε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως δεν θα έχει στα πλάνα του τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό μέχρι το τέλος της περιόδου, που σημαίνει πως δεν θα τον χρησιμοποιήσει για τα τελευταία δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο λόγος είπε πως ο Σικαμπάλα παραβίασε την άδεια του για τις ημέρες του Πάσχα, αφού είναι υπότροπος σε παρόμοια παραβίαση της άδειας του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος τεχνικός, "είμαι έκπληκτος όσον αφορά την αργοπορία του γιατί ήταν πολύ καλός στις προπονήσεις, πρόσφερε αρκετά, ήταν από τους καλύτερους. Μία μέρα ένας ποδοσφαιριστής τα πληρώνει όμως αυτά στην καριέρα του. Αποφάσισα πως δεν θα είναι στα πλάνα μου για τα δυο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Είναι κρίμα που δεν μπορούν να συνειδητοποιούν ορισμένοι τί μπορεί να κάνουν στο ποδόσφαιρο. Ανοίγουν λίγο τα μάτια τους και νομίζουν ότι το ποδόσφαιρο δεν συνεχίζεται χωρίς αυτούς. Είναι λάθος αυτό που έκανε και αυτό που πιστεύει. Θα τιμωρηθεί. Πληροφορήθηκα, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνουν αυτά σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο ΠΑΟΚ".

    Ο "Σάλπι" είναι για Ευρώπη

    Ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στη συνέχεια για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και την αξία του ως ποδοσφαιριστή, αγωνιστικά αλλά και αγοραστικά: "Οι ομάδες της Ελλάδας δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τον Σαλπιγγίδη. Του αξίζει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να παίξει στην Ευρώπη, είναι φοβερός χαρακτήρας, πρώτος σκόρερ, μοντέρνος ποδοσφαιριστής. Ο Σαλπιγγίδης δεν είναι για να πάρει μεταγραφή σε ελληνικό σύλλογο. Πρέπει να πουληθεί πάνω από 8-10 εκ. ευρώ".

    Στη συνέχεια μίλησε για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον ΟΦΗ, τονίζοντας πως μοναδικός στόχος είναι η νίκη. "Εμείς έχουμε τον στόχο μας για την κατάκτηση της 4ης θέσης, αλλά και έναν άλλο στόχο να βγει ο Σαλπιγγίδης πρώτος σκόρερ, ο ΟΦΗ θέλει τη νίκη για παραμονή. Η νίκη πρέπει να φέρνει νίκη, το έχουμε ξανά πει και στο πρόσφατο παρελθόν. Πρέπει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με το κεφάλι ψηλά".

    Ο ξένος προπονητής αναφέρθηκε και στα επί μέρους προβλήματα της ομάδας, τα οποία θα συζητήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Γούμενο, αύριο το βράδυ. "Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο για όλα τα θέματα της ομάδας. Είναι ένα λεπτό θέματα τα οικονομικά προβλήματα, ωστόσο εγώ είμαι επαγγελματίας, έχω συμβόλαιο όπως έχουν και οι παίκτες. Δεν είμαι εγώ αν θα ψάξω για χρέη. Θεωρώ ότι οι παίκτες έχουν τα λεφτά τους στην... τράπεζα που λέγεται ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να είναι ζωντανός, δεν θα χάσουμε τα χρήματα μας. Ξέρω ότι αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές δεν θα προδώσουν τον σύλλογο. Που αγαπούν την ομάδα. Τους βοήθησε ο σύλλογος, βοήθησαν και αυτοί τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως κάποιοι μπορούν να λειτουργήσουν προχωρώντας σε προσφυγή. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο για τον προγραμματισμό, πρέπει να δούμε αν θα μείνει πρόεδρος ο κ. Γούμενος αλλά και αν θα είμαι εγώ ο προπονητής. Πρέπει να προχωρήσουμε ωστόσο με τον προγραμματισμό", υπογράμμισε. Ακόμα ο κ. Ντουμιτρέσκου υπέδειξε δυο αθλητικά κέντρα στα οποία αν παραμείνει αυτός προπονητής θα κάνει η ομάδα την προετοιμασία της. Ενα στην Ολλανδία, εκεί που κάνει την προετοιμασία της και η Μπαρτσελόνα και ένα στην Γαλλία στα περίχωρα του Παρισιού, ώστε εκεί η προετοιμασία να συνδυαστεί με την διεξαγωγή καλών φιλικών αγώνων με γνωστές και ισχυρές γαλλικές ομάδες. Τέλος ο Ρουμάνος προπονητής αναφέρθηκε και στην περίπτωση της αγωνιστικής εικόνας που θα υιοθετήσει ο ΠΑΟΚ στη νέα περίοδο. "Υπάρχουν δυο ειδών πλάνα, δεν μπορούμε να πάμε χειρότερα με αυτήν την ομάδα, δεν μπορούμε όμως και να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα. Η μια περίπτωση είναι να στηριχτεί η ομάδα στο ίδιο κατά βάση υλικό της. Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή. Αν έρθουν 3-4 ποδοσφαιριστές με νοοτροπία νικητή, μπορούμε να παλέψουμε για κάτι καλύτερο. Εγώ είμαι έτοιμος και για τα δυο πλάνα, αρκεί να μη γεμίζουμε τον κόσμο με προσδοκίες. Έχω 1,5 χρόνο συμβόλαιο, θέλω να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, να χτίσω εδώ". Για τις διοικητικές εξελίξεις, είπε: "Ήρθα στον ΠΑΟΚ, όχι στην Τσέλσι. Ξέρω που ήρθα, δεν ήρθα σε μία ομάδα που όλα είναι ρόδινα, ήρθα σε μία ομάδα με οικονομικά προβλήματα. Άλλωστε, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κρίνω ανθρώπους. Στα Βαλκάνια, δεν είναι εύκολο μία ξένη εταιρία να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν πολυεκατομμυριούχοι. Δεν επένδυσαν στην Ελλάδα. Πρέπει να εκτιμούμε τους ανθρώπους που βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για την ομάδα".

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρών ο αρχηγός με τους "Πόντιους"

    26/4/2006 3:12:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Πορτογάλο τεχνικό της ΑΕΚ, ο οποίος βλέπει σιγά σιγά τους παίκτες τους να επιστρέφουν χωρίς προβλήματα στους αγωνιστικούς ρυθμούς της ομάδας. Συγκεκριμένα στην σημερινή προπόνηση της "Ένωσης", ο αρχηγός των "κιτρινόμαυρων", Κώστας Κατσουράνης δήλωσε παρών ενόψει της καθοριστικής κυριακάτικης μάχης με την Καλαμαριά. Ο Κατσουράνης, που χθες είχε ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, έβγαλε κανονικά μέρος την πρωινή προπόνηση και όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει κανονικά στο ματς με τους "Πόντιους". Εκτός όμως από τον αρχηγό σε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέτσρεψε και ο Τραϊανός Δέλλας, του οποίου όμως η συμμετοχή την Κυριακή θεωρείται αμφίβολη, καθώς ο παίκτης έχει μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Αντίθετα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ολεγκ Βενγκλίνσκι και δεν υπολογίζεται από τον Σάντος, ενώ λόγω ίωσης δεν γυμνάστηκε ούτε ο Άγγελος Κομβολίδης.

    [14] Μπάσκετ

    Κολοσσός: Οδεύει προς Ιταλία ο Μπράιαντ

    26/4/2006 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συμπαίκτης του Νίκου Ζήση στην Μπενετόν Τρεβίζο θα είναι ο Τρέβορ Μπράιαντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τον Κολοσσό Ρόδου μετά το αίτημα της ιταλικής ομάδας να εντάξει τον Αμερικανό στο έμψυχο υλικό της ενόψει των πλέι οφ. Η ιταλική ομάδα είναι πρωτοπόρος στο ιταλικό πρωτάθλημα και διεκδικήτρια του τίτλου. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου, ο Μπράιαντ τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Κολοσσό που μου επέτρεψε να συνεχίσω την καριέρα μου στην Μπενετόν. Είναι κρίμα για την ομάδα που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, διότι δεν άξιζε να υποβιβαστεί. Πρόκειται για σύλλογο που διαθέτει ανθρώπους τους οποίους μπορείς να εμπιστευτείς και καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν άψογοι. Εύχομαι στον Κολοσσό καλή επιτυχία στα δύο ματς που απομένουν και ελπίζω σύντομα να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία".

    [15] Μπάσκετ

    "Έφυγε" ο Πανταζόπουλος Μίσσας

    26/4/2006 7:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 7:29:25 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τον αθλητισμό και το μπάσκετ, τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής, ο Πανταζόπουλος Μίσσας άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Πανταζόπουλος Μίσσας μεταξύ άλλων είχε διατελέσει επι σειρά ετών προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Ο πρώτος αγώνας στον πάγκο της Εθνικής Ομάδος ήταν με την ομάδα των Ανδρών με αντίπαλο την Πολωνία, την 5/8/1956 (Προολυμπιακό Τουρνουά 1956, Κάιρο). Ο τελευταίος αγώνας ήταν με την ομάδα των Ανδρών με αντίπαλο την Γιουγκοσλαβία, την 5/9/1969 (Βαλκανικό Ανδρών 1969, Θεσσαλονίκη).

    [16] Πάλη: "Χάλκινες" Ψαθά, Παπαβασιλείου

    26/4/2006 7:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2006 7:30:18 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στη Μόσχα κατέκτησαν οι Φανή Ψαθά και Αγόρω Παπαβασιλείου στις κατηγορίες των 48 και 63 κιλών αντίστοιχα. Η Φανή Ψαθά, μέσω των ρεπεσάζ, όπου είχε απολογισμό δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, μπόρεσε να επαναλάβει αυτό που είχε πετύχει πέρυσι στη Βάρνα της Βουλγαρίας, δηλαδή ν` ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η Ευβοιώτισα πρωταθλήτρια, στον ημιτελικό των ρεπεσάζ επικράτησε της Χαγιάρ Αστιάνι από τη Φινλανδία, ενώ στον τελικό νίκησε την Ρουμάνα Κριστίνα Ραλούκα Κροϊτόρου με συνολικό σκορ 6-1 (3-1, 3-0). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Αγόρω Παπαβασιλείου στα 63 κιλά επικρατώντας στον τελικό της "δεύτερης ευκαιρίας" με 3-0 (1-0, 2-0) της Ρουμάνας Μιχαέλα Σαντοβεάνου, ενώ αντίθετα η Μαρία Λουίζα Βρυώνη (72 κιλά) έχασε στον τελικό των ρεπεσάζ από τη Γερμανίδα Ανίτα Σέτζλε και περιορίστηκε στην 5η θέση. Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε και η Μαρία-Λουίζα Βρυώνη αλλά τελικά περιορίστηκε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης στα 72 κιλά.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ρέγιες: "Φέρτε μας τη Μπάρτσα"

    26/4/2006 12:48:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την παρέα του Ροναλντίνιο θέλει αντίπαλο στον τελικό του παρισνού "Σταντ ντε Φρανς" ο Ισπανός άσος της Άρσεναλ, Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, σε αντίθεση με το συμπάικτη και συμπατριώτη του Φαμπρέγκας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. "Σαν Ισπανός που είμαι προτιμώ να συναντήσω την Μπαρτσελόνα στον τελικό. Θα είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι και μεγάλη πρόκληση για μας" δήλωσε ο Ρέγες και συνέχισε αναφερόμενος στην φάση του πέναλτι που έκρινε και την αναμέτρηση του "Ελ Μαδριγάλ": "Δεν ήταν πέναλτι. Νομίζω πως όλοι είδαν πως έκανε λάθος ο διαιτητής. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Λέμαν. Έκανε μία πολύ καλή επέμβαση και γενικότερα ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν ο σωτήρας μας" τόνισε ο Ισπανός παίκτης των "κανονιών".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Τσεκάρουν" εισιτήρια στο "Καμπ Νου"

    "Κανονιοβολισμοί" τελικού


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 April 2006 - 16:56:56 UTC