Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα"
  • [02] Νέο περιστατικό με μολυσμένο αίμα
  • [03] "Σηκώνει τα μανίκια" ο Μπάκε
  • [04] Με την... υπογραφή του Ντάνι
  • [05] Δήλωσαν "παρών" οι Καπετάνος, Βενγλίνσκι
  • [06] Διαμάντια στον Πάγο
  • [07] ComicdomCon: μια γιορτή από χαρτί
  • [08] Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός

    [01] Πολιτική

    Περιοδεία σε Λακωνία - Μεσσηνία

    "Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα"

    5/5/2006 8:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λακωνία και τη Μεσσηνία. Σε ομιλία του στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Επανέλαβε με έμφαση ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί μπροστά στις δυσκολίες και τις στείρες αντιπολιτευτικές αντιδράσεις και πρόσθεσε ότι οι υπαίτιοι των προβλημάτων δεν μπορεί να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες. "Η τακτική τους είναι γνωστή: απόπειρα πόλωσης και οξύτητας, λαϊκισμός, αντίδραση σε όλα και θέση καμία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Η συμφωνία που κάναμε με τους πολίτες, είπε ο κ. Καραμανλής, ισχύει στο ακέραιο και ακολούθως αναφέρθηκε στις "τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και οι οποίες βάζουν τέλος στον φαύλο κύκλο των χαμένων ευκαιριών, θεμελιώνουν κράτος δικαίου, διασφαλίζουν δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία". Στην ομιλία του ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη βεβαρημένη διεθνή συγκυρία λόγω της υπόθεσης του Ιράν, που φορτίζει έντονα το διεθνές περιβάλλον και στις επιπτώσεις από την έξαρση της πετρελαϊκής κρίσης.

    Δριμεία κριτική στο έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ

    Ξεκαθάρισε δε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας ότι "είμαστε αντίθετοι στην ανάπτυξη και την διάδοση πυρηνικών όπλων, υποστηρίζουμε έμπρακτα την εξεύρεση ειρηνικής και διπλωματικής λύσης". Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο για τον περιορισμό της πετρελαϊκής εξάρτησης της χώρας, επισημαίνοντας την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, τη στήριξη της παραγωγής βιοενέργειας, την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου.

    Κάνοντας σκληρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι "εργαζόμαστε εντατικά για να καλύψουμε το χρόνο και το έδαφος που χάθηκαν στα χρόνια της συντηρητικής απραξίας και της εσωστρέφειας" και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναπτύσσει δράσεις και παρεμβάσεις για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, την πάταξη της διαφθοράς, την διαφάνεια στις συναλλαγές του δημοσίου. "Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν διαπραγματευόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν κουραζόμαστε στις μάχες που δίνουμε. Ασκούμε διακυβέρνηση ευθύνης και εμπιστοσύνης", τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ακολούθως, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενδυνάμωση της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, μίλησε επίσης για το περιφερειακό πρόγραμμα Πελοποννήσου, λέγοντας ότι υλοποιούνται πάνω από 120 έργα και δράσεις, ενώ αναφέρθηκε με έμφαση στην προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή ενιαίου κλειστού αυτοκινητοδρόμου ευρωπαϊκών προδιαγραφών από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα και την Σπάρτη.

    Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική της κυβέρνησης για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση των εξαγωγών, επισημαίνοντας ότι "εφαρμόζουμε νέο αναπτυξιακό νόμο, που στη Λακωνία χρηματοδοτεί παλιές και νέες επιχειρήσεις έως 55%", ενώ αναφέρθηκε στη στήριξη του αγροτικού κόσμου, επισημαίνοντας τις θετικές ρυθμίσεις που πέτυχε η χώρα μας για τα μεσογειακά προϊόντα και την εξασφάλιση μέχρι το 2013 κοινοτικών πόρων πάνω από 22 δισ. ευρώ.

    Πρόσθεσε ότι η χώρα μας παρά την βαριά κληρονομιά του παρελθόντος διατηρεί έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη, πέτυχε, παρά την μετά-Ολυμπιακή συγκυρία, υποχώρηση της ανεργίας κάτω από 10%, σημαντική αύξηση στο σύνολο των εξαγωγών, καθώς επίσης και σημαντική άνοδο στα έσοδα από τον τουρισμό.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση "δεν παίζει στο ταμπλό της πόλωσης, δεν κάνει το χατίρι στους σκηνοθέτες της τεχνητής οξύτητας, απορρίπτει τις τακτικές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, στηρίζεται στην πλατιά συμμαχία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και βάζει τέλος στην αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για τις δύο Ελλάδες".

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την πρότυπη αγροτική μονάδα εσπεριδοειδών Λακωνίας. Ο κ. Καραμανλής ο οποίος είχε επισκεφθεί τη συγκεκριμένη αγροτική μονάδα και το 1998 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε πως η σύγχρονη αντίληψη με την οποία λειτουργεί η μονάδα, αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το συνεταιριστικό κίνημα όταν προτάσσει το συμφέρον των αγροτών, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και πρακτικές του χτες.

    Ο κ. Καραμανλής αφού περιηγήθηκε στους χώρους της μονάδας, σημείωσε πως ο μόνος ασφαλής δρόμος για μια καλύτερη προοπτική, για την ανταγωνιστική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα είναι η παραγωγή, η τυποποίηση και η διάθεση στην ελληνική και τις ξένες αγορές προϊόντων υψηλής ποιότητας.

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και την ανώτατη σχολή νοσηλευτικής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά και τη μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Σπάρτης, ενώ αργότερα παραβρέθηκε σε σύσκεψη στη νομαρχία Λακωνίας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τη αναπτυξιακή προοπτική της Νομαρχίας. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα έργα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης- Καλαμάτας, θα συναντηθεί με το νομάρχη Μεσσηνίας, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας.

    [02] Κοινωνία

    Στο νοσοκομείο "Ελπίς"

    Νέο περιστατικό με μολυσμένο αίμα

    5/5/2006 9:00:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ενδεχόμενο να μολύνθηκαν δύο ηλικιωμένοι ασθενείς με τον ιό του AIDS από μετάγγιση διερευνάται στο νοσοκομείο "Ελπίς", το οποίο ενημερώθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου ότι ένας άνδρας που είχε δώσει αίμα για τη μητέρα του τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν φορέας του ιού HIV. Η αιμοδοσία είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου, το αίμα ελέγχθηκε με τη μέθοδο Elisa, αποδεδείχθηκε καθαρό και μεταγγίσθηκε λίγες μέρες αργότερα σε δύο ασθενείς, ηλικίας 75 και 70 ετών, οι οποίοι χειρουργήθηκαν στο νοσοκομείο στις 4 Μαρτίου και στις 27 Φεβρουαρίου.

    Ο αιμοδότης αρρώστησε τον Απρίλιο και στις 20 του μήνα έκανε εξετάσεις αίματος σε ιδιωτικό εργαστήριο - μεταξύ αυτών και εξέταση για AIDS. Περίπου δέκα ημέρες αργότερα, έμαθε ότι ήταν οροθετικός, θυμήθηκε ότι είχε δώσει αίμα το Φεβρουάριο, το είπε στη μικροβιολόγο και εκείνη με τη σειρά της ενημέρωσε το "Ελπίς".

    Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γιώργου Επιτροπάκη, διοικητή του νοσοκομείου, στο "Ελπίς" σήμανε συναγερμός. Δείγμα από το αίμα της 17ης Φεβρουαρίου εστάλη για μοριακό έλεγχο με τη μέθοδο ΝΑΤ, ενώ ταυτοχρόνως οι γιατροί κάλεσαν τους δύο ηλικιωμένους - οι οποίοι στο μεσοδιάστημα είχαν φύγει από το νοσοκομείο - να πάνε για έλεγχο AIDS. Από τους δύο, ανταποκρίθηκε άμεσα ο 75χρονος. Η εξέταση Elisa γι αυτόν βγήκε σήμερα και ήταν αρνητική, αλλά εκκρεμεί ο επανέλεγχος με το ΝΑΤ, κατά τον κ. Επιτροπάκη. Σύμφωνα, εξάλλου, με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), εντός των ημερών αναμένονται και τα αποτελέσματα του ΝΑΤ στο παλαιό δείγμα του αιμοδότη.

    Υπενθυμίζεται ότι η μέθοδος Elisa ανιχνεύει αντισώματα του ιού HIV αφού περάσουν 4 εβδομάδες κατά μέσον όρο από τη μόλυνση με αυτόν, ενώ με τη μοριακή μέθοδο NAT η ανίχνευση μπορεί να γίνει 6-10 μέρες μετά τη λοίμωξη.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Σηκώνει τα μανίκια" ο Μπάκε

    5/5/2006 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγο πριν αναλάβει και επισήμως τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, ο Σουηδός νέος προπονητής του "τριφυλλιού", Χανς Μπάκε, είχε σήμερα την ευκαιρία να κάνει και την πρώτη γνωριμία του με τους ποδοσφαιριστές και να παρακολουθήσει για δεύτερη φορά τους "πράσινους" εν δράσει, οι οποίοι επικράτησαν σε φιλικό παιχνίδι του Εθνικού Αστέρα με 4-0. Πριν από το ματς εξάλλου ο νέος τιμονιέρης του Παναθηναϊκού, συζήτησε με τον Ιταλό προκάτοχό του, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, για θέματα της ομάδας. Παράλληλα ο κ. Μπάκε μίλησε για τη φιλοσοφία του και τους στόχους του, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε, από τη στιγμή που ήρθε στην χώρα μας στην εμπομπή του συνδρομητικού καναλιού "Pao News", που θα προβληθεί απόψε στις 21:00.

    Δεύτερη "τεσσάρα" παρουσία του νέου "τιμονιέρη"

    Μετά την πρόσφατη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Αιγάλεω (4-0) στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα της Α Εθνικής, ο Σουηδός νεοπροσληφθείς προπονητής του "τριφυλλιού", Χανς Μπάκε, είδε σήμερα, στο πλευρό του προέδρου του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, τους πράσινους να φιλοδωρούν μία ακόμη ομάδα με "τέσσάρα". Στο φιλικό της Παιανίας, με τον Εθνικό Αστέρα, ο Ιταλός Αλμπέρτο Μαλεζάνι, σε ένα από τα τελευταία του παιχνίδια στον πράσινο πάγκο, οδήγησε το "τριφύλλι" σε μία άνετη επικράτηση.

    Το προβάδισμα στους γηπεδούχους έδωσε στο 19 ο Βαγγέλης Μάντζιος με κοντινό πλασέ, στο 26 ο Γιώργος Θεοδωρίδης με ένα ακόμη πλασέ έκανε το 2-0, στο 55 ο Ιγκορ Μπίσκαν με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη στο 3-0 και στο 65 ο Άντριτς με βολίδα έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό, ακολούθησαν πρόγραμμα ατομικής προπόνησης.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Εμπέντε (46 Tζόρβας), Νίλσον (46 Βύντρα), Δάρλας (46 Σέριτς), Λεοντίου (46 Άντριτς), Σιόντης (46 Γκούμας), Μόρις (46 Κώτσιος), Άντερσον (46 Μπίσκαν), Θεοδωρίδης (75 Λεοντίου), Μάντζιος (46 Γκέκας), Τζιόλης (46 Χαραλαμπίδης), Τόργκελε (46 Γκάντσεφ).

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Οικονόμου, Μουλόπουλος, Καφού, Ντίαζ, Σεμπάστιαν, Λαμίν, Παρασκευαϊδης, Σακελλαρίου, Κουτσίλας, Σισόκο, Σιαλμάς. Αγωνίστηκαν και οι Χασιώτης, Κουτρομάνος, Μήτσης, Φερεκίδης, Χουζούρης, Βερβάϊγ, Γαλάνης, Καλαπόδης, Χρήστου, Παππάς, Μιχαλακίδης.

    "Διαβασμένος" ο Σουηδός

    Μέχρι το Σεπτέμβριο ο Χανς Μπάκε θα έχει "ποτίσει" με την προπονητική του φιλοσοφία την ομάδα του Παναθηναϊκού. Αυτό τουλάχιστον ελπίζει ο 55χρονος προπονητής, βάσει των όσων δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην "πράσινη" εκπομπή" του Supersport 4, "Pao News", που θα προβληθεί απόψε στις 21:00. Ο κ. Μπάκε παράλληλα έδειξε αρκετά ενημερωμένος για την ελληνική πραγματικότητα και ιδίως για τις συνθήκες που καθιστούν ιδιαίτερα τα ντέρμπι των αιωνίων, ενώ συνέστησε υπομονή στους φίλους της ομάδας για τις μεταγραφές, αφού το μπαμ θα γίνει αφού έχουν κλείσει οι υπόλοιποι παίκτες που ενδιαφέρον την ομάδα.

    Χωρίς να έχει διάθεση για πολλά λόγια προσδιόρισε χρονικά το πότε περιμένει να δει τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς του: "Πιστεύω ότι το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω καταφέρει να περάσω τη φιλοσοφία μου και να δείξω αυτά που θέλω. Το πλάνο για τη νέα σεζόν πάντως είναι ήδη έτοιμο".

    Αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στο υπάρχον δυναμικό, λέγοντας: "Δεν είχα τους καλύτερους στις ομάδες που δούλεψα στη Σκανδιναβία για να ανταγωνιστώ μια ιταλική ομάδα και να πετύχω μεγάλα πράγματα. Στον Παναθηναϊκό τους έχω και θα τους διαχειριστώ κατάλληλα για να πετύχουμε", ενώ για τις μεταγραφές είπε με αρκετή δόση χιούμορ: "Θα έχω δύσκολο έργο, αφού σύμφωνα με όσα γράφουν οι εφημερίδες θα πρέπει να διαχειριστώ... 65 παίκτες που έχουν έρθει από την Σκανδιναβία", για να συμπληρώσει: "Μπορούμε να περιμένουμε έναν παίκτη μέχρι την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, που θα είναι η τελευταία μας μεταγραφή. Οι υπόλοιπες θα κλείσουν νωρίς".

    Απέφυγε να μιλήσει για το σύστημα που σκοπεύει να παίξει ο Παναθηναϊκός, ενώ ρωτήθηκε και για τον Τροντ Σόλιντ: "Τον ξέρω από την κοινή παρουσία μας στη Νορβηγία. Έχουμε μια καλή σχέση, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο σε προσωπικό επίπεδο. Σίγουρα, έχω μάθει ότι το να πάμε μαζί για φαϊ δεν θα ήταν και η καλύτερη ιδέα".

    Μια και αναφέρθηκε στον τεχνικό του Ολυμπιακού, λογικό ήταν να ερωτηθεί και για τον "αιώνιο" αντίπαλο της νέας του ομάδας: "Ξέρω τι σημαίνουν για τον κόσμο τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και ότι είναι πιο δύσκολα από αυτά που έδινα στην Δανία με την Κοπεγχάγη απέναντι στην Μπρόντμπι. Επίσης, γνωρίζω ότι, μερικές φορές, οι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια είναι πιο σημαντικές ακόμα και από το ίδιο το πρωτάθλημα. Για τον Ολυμπιακό γνωρίζω αρκετά πράγματα, όπως και για κάποιους παίκτες που έχει, τον Τζόρτζεβιτς, τον Κωνσταντίνου".

    Τέλος σχετικά με την ΑΕΚ, ο κ. Μπάκε τόνισε: "Ξέρω λιγότερα πράγματα. Γνωρίζω τον Τσάνκο, που είναι και συμπατριώτης μου".

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με την... υπογραφή του Ντάνι

    5/5/2006 10:48:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Υπό το βλέμμα του νεοαποκτηθέντα άσου από το Εκουαδόρ, Χόρχε Μπόρχα, ο οποίος μετά τον αγώνα είχε και την πρώτη του γνωριμία με το νέο προπονητή και τους νέους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός, ανώτερος χωρίς ωστόσο να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, επικράτησε απόψε σε φιλικό του "Γ. Καραϊσκάκης" με 3-1 της Προοδευτικής. Ο Νορβηγός προπονητής των "ερυθρολεύκων", Τρόντ Σόλιντ, στο τεστ ενόψει του επικείμενου τελικού Κυπέλλου είχε την ευκαιρία να δει την κατάσταση ετοιμότητας πολλών αναπληρωματικών του παικτών. Η ομάδα του Κορυδαλλού, προηγήθηκε στο 23 1-0 με πλασέ του Σιδηρόπουλου, αλλά στο 36 οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με κεφαλιά του Ισπανού άσου, Ντάνι. Ο ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-1, χάρις στο γκολ του Καφέ στο 44. Στο 67 όμως ο Ντάνι "χτύπησε" ξανά διαμορφώνοντας, με σουτ αυτή τη φορά, το τελικό 3-1 της νίκης των "ερυθρολεύκων".

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης (46 Λέμενς), Μαυρογενίδης (46 Ταραλίδης), Ανατολάκης (46 Βάλλας), Κωστούλας, Μπουλούτ, Τουρέ (72 Πατσατζόγλου), Καφές (83 Φακίνος), Μάριτς, Οκκάς (46 Κυριάκος), Ντάνι, Γεωργάτος (46 Χοβανισιάν).

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Κόης (46 Φανής), Προβατίδης (77 Ζαχαρόπουλος), Βαρτζιώτης, Ρόβας (79 Ζαίμι), Πλάτανος (82 Κωστόπουλος), Θάνος (46 Ρούι), Ευθυμιάδης, Χανιώτης (70 Σέγγος, 83 Βούης), Αρχοντούλης (61 Σανόκο), Σιδηρόπουλος (89 Καραγιάννης), Τραορέ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ολυμπιακός: Και με τη βούλα Μπόρχα

    Ολυμπιακός: Υπαρκτό ενδιαφέρον για Ουαντού

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δήλωσαν "παρών" οι Καπετάνος, Βενγλίνσκι

    5/5/2006 9:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Ετοιμοπόλεμοι" ενόψει του επικείμενου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό έδειξαν σήμερα δύο άσοι της ΑΕΚ, οι Παντελής Καπετάνος και Όλεγκ Βενγλίνσκι, που, προς ικανοποίηση του Φερνάντο Σάντος, επέστρεψαν σε προπονητικούς ρυθμούς. Αντίθετα μετά και την σημερινή προπόνηση της"Ένωσης", που κατέγραψε στις κάμερές της το τηλεοπτικό δίκτυο "Al Jazeera", το οποίο και θα μεταδώσει απευθείας τον τελικό του Κυπέλλου, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του διεθνή Νίκου Λυμπερόπουλου.

    Αμφίβολος ο Λυμπερόπουλος

    Ο Καλαματιανός επιθετικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, αλλά εν τούτοις σε συνομιλίες που έχει την τελευταία περίοδο ρυθμούς δεν κρύβει την αισιοδοξία του, ότι θα καταφέρει τελικά να δώσει το παρών στο σημαντικό ραντεβού του Παγκρήτιου.

    Μάλιστα η επιθυμία του να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη, που δεν θα διστάσει αν χρειαστεί να κάνει και ένεση, προκειμένου να αγωνιστεί. Σε περίπτωση πάντως που δεν είναι έτοιμος στις 10 Μαΐου, αντικαταστάτης του θα είναι εκτός εξαιρετικού απροόπτου ο Σοάρες, που στο οικογενειακό διπλό των Θρακομακεδόνων, έπαιξε με τους βασικούς.

    [06] Πολιτισμός

    Holiday On Ice στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου

    Διαμάντια στον Πάγο

    5/5/2006 10:21:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τα διαμάντια εκτός από το να είναι παντοτινά και να πιάνουν φίλιες με τα κορίτσια, ενίοτε κάνουν και φιγούρες στον πάγο δείχνοντας απαράμιλλη δεξιότητα σε τριπλά τόλουπ και άξελ. Που; Στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου, που θα φιλοξενήσει μια παγο-αρένα "επικών" διαστάσεων (800τμ), τόση όση χρειάζεται το νέο υπερθέαμα του Holiday On Ice για να γιορτάσει την "αδαμάντινη" επέτειο των 60 χρόνων παρουσίας του. Νέα λαμπερή παραγωγή (το 2003 το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει το "In Concert" και το 2005 την παράσταση "Hollywood") ονομάζεται "Diamonds" και υπόσχεται ένα ταξίδι αναζήτησης του πολυτιμότερου λίθου με όχημα 10 ιστορίες που διαδραματίζονται από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, με φόντο από το γαλάζιο του ουρανού μέχρι το σκοτεινό μπλε στα βάθη του ωκεανού.

    Πενήντα επιδέξιοι χορευτές από 20 χώρες, στροβιλίζονται και παραδίδονται σε ένα αστραφτερό παιχνίδι πάνω στον πάγο, άλλοτε για να μετατραπούν σε πιόνια για μια ζωντανή παρτίδα σκάκι, άλλοτε για να φιλοτεχνήσουν επί πάγου έναν πίνακα του Seurat, είτε για να εξερευνήσουν σπηλιές από διαμάντια, είτε για να αντιμετωπίσουν άγριους πειρατές στα στενά της Καραϊβικής.

    Θέατρο και χορός, όπερα και μιούζικαλ συνδυάζονται με την τέχνη του καλλιτεχνικού πατινάζ για να προσφέρουν ένα θέαμα κατάλληλο για κάθε ηλικία. Τη χορογραφία υπογράφει η δύο φορές βραβευμένη με Emmy, Sarah Kawahara και τη σκηνοθεσία ο χρυσός Ολυμπιονίκης Robin Cousins, ενώ οι ρυθμοί των περιπετειών τους "υπακούν" στους ρυθμούς του Charleston, αλλά και στις μεγαλύτερες επιτυχίες των Sting, Coolio και Pink Floyd, του Robert Palmer, της Shakira και των Queen, μια επιλογή την οποία επιμελήθηκε ο βραβευμένος με Grammy μουσικός παραγωγός Emilio Kauderer.

    Από το 1943, το Holiday on Ice έχει εμφανιστεί σε πάνω από 620 πόλεις και 80 χώρες, διασκεδάζοντας πάνω από 315 εκατομμύρια θεατές τα τελευταία 63 χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο και κατακτώντας με αυτό τον τρόπο τη δική του θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

    Οι παραστάσεις αρχίζουν την Παρασκευή 26 Μαΐου στο κλειστό Π. Φαλήρου (Ολυμπιακά Ακίνητα Tae Kwon Do) και ολοκληρώνονται την Κυριακή 4 Ιουνίου. Όσοι αγοράσουν τα εισιτήριά έγκαιρα έχουν έκπτωση 10 ευρώ σε κάθε εισιτήριο. Οι τιμές εισιτηρίων κυμαίνονται από 8 έως 47 ευρώ ανάλογα με τη μέρα και την ώρα της παράστασης.

    Σχετικά Links:

    HOLIDAY ON ICE: DIAMONDS

    [07] Πολιτισμός

    Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου

    ComicdomCon: μια γιορτή από χαρτί

    5/5/2006 8:33:00 μμ

    H Ελληνοαμερικανική Ένωση, η Comicdom Press και το Media Lab του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου σας προσκαλούν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2006, στο ComicdomCon Athens, μια γιορτή για τα comics.

    Το διήμερο αυτό περιλαμβάνει προβολές, παζάρι με τη συμμετοχή αθηναϊκών comic shops, έκθεση με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, έκθεση με original art, signings, βραβεία, Q&A panels, εργαστήρια (workshops) και σεμινάρια πάνω στην τέχνη και την Ιστορία των comics. Το ComicdomCon Athens θα τιμήσουν με την παρουσία τους τρεις διακεκριμένοι δημιουργοί comics, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας για πρώτη φορά: Bill Sienkiewicz, Peter Milligan και Joseph Michael Linsner.

    Στο ComicdomCon Athens θα βρίσκεται επίσης και ο Jim Demonakos, PR Manager της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής εκδοτικής comics, Image, συμμετέχοντας στην επιστημονική ημερίδα με θέμα "Αναπαραστάσεις Ηθικής και Κοινωνικής Υπευθυνότητας στις επιχειρήσεις και τα Μέσα στα comics" με καλεσμένους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, δημιουργούς αλλά και εκπροσώπους της βιομηχανίας.

    Το ComicdomCon Athens θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) και θα λειτουργεί από τις 11 π.μ. έως και τις 9 μ.μ.. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

    Πρόγραμμα

    Σάββατο 6 Μαΐου 11:00 - 11:30 Έναρξη COMICDOM CON ATHENS. Παρουσίαση καλεσμένων και προγράμματος. Εναρκτήριες ομιλίες. 11:30 - 19:45 Ημερίδα: "Αναπαραστάσεις Ηθικής και Κοινωνικής Υπευθυνότητας των Επιχειρήσεων και των Μέσων Επικοινωνίας στα Κόμικς" με διάλειμμα από τις 14:00 έως τις 15.30 14:00 - 14:30 Παρουσίαση του comic DAWN: Η ΑΛΩΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ του Joseph Michael Linsner, από τις εκδόσεις Jemma Press 14:45 - 15:15 Παρουσίαση του Flip Comic η ΚΟΠΙΑ του Νίκου Κούτση και του Mr. Universe του Βασίλη Γκογκτζιλά από τις εκδόσεις Comicworld 15:30 - 16:15 Workshop - Νίκος Κούτσης: "20+1 Pencilling/Layout Killer Tips" 16:30 - 17:15 Workshop - Γαβριήλ Τομπαλίδης: "Creative Storytelling: From Layouts to Pencils" 17:30 - 18:30 Workshop - Peter Milligan: "The Comic Book Script: From Concept to Publication" 20:00 - 21:00 Προβολή του ντοκιμαντέρ THE MINDSCAPE OF ALAN MOORE Special Events 12.00-14.00 και 18.00-20.00 ο Ηλίας Κυριαζής και ο Τάσος Παπαιωάννου παρουσιάζουν και υπογράφουν το νέο τους κόμικς «Τούρτα» στο stand του Solaris Κυριακή 7 Μαΐου 11:30 - 12:00 Παρουσίαση των εκδόσεων Κόμπρα Πρεςς 12:15 - 12:45 Παρουσίαση των εκδόσεων Ψυχής Τα Λαμπυρίσματα 13:00 - 13:30 Παρουσίαση των εκδόσεων Anubis Comics 11:30 - 12:15 Workshop - DeZ Vylenz: "The Adapted Bastard Child: The Comics Medium Translated to the Big Screen" 11:30 - 12:15 Workshop - Γιώργος Μελισσαρόπουλος: "Δημιουργώντας Μία Ιστορία Κινουμένου Σχεδίου" 12:30 - 13:15 Workshop - Andrew Wildman: Adapt Or Die - Career Choices and the People Who Make Them 12:30 - 13:15 Workshop - Γιώργος Δημητρίου: "Digital Media and Environmental References" 13:45 - 17:45 Q&A panel και signing session με τους Bill Sienkiewicz, Peter Milligan και Joseph Michael Linsner 17:00 - 17:30 Παρουσίαση του βιβλίου Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ του Λευτέρη Ταρλαντέζου, από τις εκδόσεις Αιγόκερως 17:45 - 18:00 SUPERMAN RETURNS Special 18:15 - 19:15 Φιλανθρωπικό Sketching Session για το DRAW THE WORLD TOGETHER 19:30 - 21:00 COMICDOM AWARDS 2005

    [08] Παράξενα

    Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός

    5/5/2006 8:37:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας άντρας από τη Μαλαισία, ηλικίας 33 χρόνων παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, η οποία τον περνά μόλις...71 χρόνια! "Μπορεί να φαίνεται παράξενο σε όσους δεν καταλαβαίνουν, όμως από τότε που παντρεύτηκα, εδώ και δύο μήνες, βρήκα την ηρεμία", δήλωσε ο ευτυχισμένος γαμπρός σε εφημερίδα της Κουάλα Λουμπούρ, η οποία δημοσιεύει φωτογραφίες του χαμογελαστού ζεύγους. "Ξέρω πως ο κόσμος είναι κυνικός, αλλά δεν την παντρεύτηκα για τα λεφτά της", πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του δήλωσε πως ελπίζει αυτή η σχέση να κρατήσει. Ο 33χρονος νοίκιαζε ένα δωμάτιο στο σπίτι της υπερήλικης. Στην αρχή, παραδέχεται ότι άρχισε να κάνει παρέα μαζί της επειδή την λυπόταν που ήταν τόσο μόνη. Σιγά-σιγά όμως αυτή η σχέση μετατράπηκε σε αγάπη. "Ήταν θέλημα Θεού" λένε και οι δυο μαζί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 May 2006 - 20:51:18 UTC