Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επί τάπητος οι προτάσεις
  • [02] Καταστροφές εν πλω από οπαδούς της ΑΕΚ
  • [03] Εμπρησμός στον Βοτανικό
  • [04] Νέο περιστατικό με μολυσμένο αίμα
  • [05] Διαλλακτικό εμφανίζεται το Ιράν
  • [06] Είκοσι νεκροί στις ταραχές στη Σομαλία
  • [07] Εκρήξεις στο Πακιστάν
  • [08] Επίθεση Ισραηλινών κατά στρατοπέδου της Φατάχ
  • [09] Κατά 4% αυξήθηκε το ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2006
  • [10] Ανοδικές οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία
  • [11] Με φόρα στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός
  • [12] Το Κύπελλο UEFA στην Σεβίλη
  • [13] Βλάβη σε αεροσκάφος της Aegean Airlines

    [01] Πολιτική

    Για την αναθεώρηση του Συντάγματος

    Επί τάπητος οι προτάσεις

    11/5/2006 7:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 11:36:37 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τις κυβερνητικές προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να προτείνει αυστηρότερο έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, τη σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου καθώς και την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων. Εξάλλου, την Τετάρτη και εν όψει του διαλόγου για την αναθεώρηση, ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε την άμεση εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής του από τη Βουλή, ώστε το θέμα να μην συνιστά λόγο πρόωρων εκλογών. Επίσης, πρότεινε το συνδυασμό σταυρού προτίμησης και λίστας στην εκλογική διαδικασία, διακριτούς ρόλους κράτους - εκκλησίας και τη συνταγματική κατοχύρωση της αποκέντρωσης. Η άμεση εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό θα άλλαζε τη μορφή του πολιτεύματος, σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι, αποδίδοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Η πρόταση Παπανδρέου αποδυναμώνει την λαϊκή παρέμβαση και εκπροσώπηση, εκτίμησε ο Συνασπισμός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προτάσεις για την Αναθεώρηση

    [02] Κοινωνία

    "Γυαλιά-καρφιά" το "Ιεράπετρα"

    Καταστροφές εν πλω από οπαδούς της ΑΕΚ

    11/5/2006 8:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 10:46:42 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αποχωρούν κατά ομάδες οι οπαδοί της ΑΕΚ από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "Ιεράπετρα", που παρέμεινε για περισσότερο από μία ώρα στα ανοιχτά του λιμανιού της Ραφήνας. Το πλοίο μετέφερε τους 687 οπαδούς της ΑΕΚ, που επέστρεφαν από το Ηράκλειο της Κρήτης, μετά την ήττα της ομάδας τους από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την αναφορά των αξιωματικών του πλοίου, που απέπλευσε στις 22:00 από το Ηράκλειο, ομάδα νεαρών, κυρίως, οπαδοί της ΑΕΚ λίγο μετά τον απόπλου και χωρίς να υπάρχει λόγος άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στα μπαρ και στα σαλόνια του πλοίου, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές, ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε ενώ στις εκκλήσεις των μελών του πληρώματος απαντούσαν με υβριστικές φράσεις. "Μια ομάδα 30-40 ατόμων έκανε πολλές ζημιές στο πλοίο. Έκλεψαν, λεηλάτησαν, κατέστρεψαν και τραυμάτισαν και ένα μέλος του πληρώματος", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πλοίαρχος Βασίλης Πασχάλης. Από νωρίς το πρωί είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις στο λιμάνι, που παρέμενε κλειστό ενώ λίγο πριν αρχίσει η αποβίβαση νεαροί εκτόξευσαν από το κατάστρωμα φωτοβολίδα που τραυμάτισε στο πόδι έναν αστυνομικό και ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

    [03] Κοινωνία

    Εμπρησμός στον Βοτανικό

    11/5/2006 8:18:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πυρκαγιά κατέστρεψε τα ξημερώματα της Πέμπτης αποθήκες δύο μεταφορικών εταιρειών, στην οδό Ορφέως 168 στο Βοτανικό. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρμόδιων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, άγνωστοι δράστες έκοψαν με ψαλίδα τα λουκέτα των προκατασκευασμένων αποθηκών των μεταφορικών εταιρειών "Αίγινα" και "Πελοπόννησος", που ανήκουν στην Ελευθερία και στην Αικατερίνη Βλαχογιώργη, έκλεψαν διάφορα αντικείμενα και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά με θειικό οξύ. Η φωτιά σβήστηκε μετά από 20 λεπτά από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ωστόσο, οι αποθήκες καταστράφηκαν. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει κλοπή και σε παρακείμενη μεταφορική εταιρεία.

    [04] Κοινωνία

    Νέο περιστατικό με μολυσμένο αίμα

    11/5/2006 7:53:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET 105,8 - ΑΠΕ

    Το ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί 85χρονος από τον ιό του AIDS, ερευνά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο ασθενής μολύνθηκε μετά από μετάγγιση πλάσματος, από 62χρονη αιμοδότρια, η οποία έδωσε αίμα στις 8/6/2005, δείγμα του οποίου είχε βρεθεί αρχικά αρνητικό για αντισώματα του θανατηφόρου ιού. Όμως, δείγμα από την αιμοληψία αυτή εστάλη στο Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και βρέθηκε θετικό στον ιό όταν αναλύθηκε με μοριακή τεχνική. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για περίπτωση της σιωπηλής περιόδου "παραθύρου", δηλαδή η γυναίκα πρέπει να είχε μολυνθεί μικρό χρονικό διάστημα πριν από την αιμοδοσία και για τον λόγο αυτό δεν εμφανίστηκε ως θετικό στον ιό όταν το αίμα εξετάστηκε.

    Το σιωπηλό "παράθυρο"

    Η αιμοδότρια βρέθηκε θετική στον ιό του AIDS, στις 13 Μαρτίου του 2006, όταν πήγε να ξαναδώσει αίμα στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου "Γεώργιος Γεννηματάς". Η πρώτη αιμοληψία από την 62χρονη είχε γίνει στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ νοσοκομείου ΙΚΑ Αθηνών.

    Όπως διαπιστώθηκε, το πλάσμα αίματος της συγκεκριμένης αιμοδότριας αχρηστεύτηκε για τεχνικούς λόγους, όμως τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταγγίστηκαν στον ασθενή, ο οποίος έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό κάτω άκρου.

    Μέχρι σήμερα, δεν έχει εντοπιστεί ο 85χρονος.

    Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας αναφέρει ότι πρόκειται για την περίοδο του σιωπηλού "παραθύρου", δηλαδή λίγες ημέρες μετά τη μόλυνση όπου ο ιός δεν καταγράφεται στο αίμα. Επίσης, επισημαίνει ότι τον περασμένο Ιούνιο το αίμα ελέγχθηκε σε μικροδεξαμενή τεσσάρων δειγμάτων και είχε βρεθεί αρνητικό με τη μοριακή τεχνική PCR.

    Σημειώνεται ότι στο εξής υιοθετείται ο μοριακός έλεγχος του αίματος σε ατομικά δείγματα που είναι η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος ελέγχου για μεταδιδόμενα νοσήματα.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Υγείας

    Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

    [05] Κόσμος

    Διαλλακτικό εμφανίζεται το Ιράν

    11/5/2006 8:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 11:06:22 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC - ΑΠΕ

    Απαραίτητες κρίνονται κάποιες επιπλέον εβδομάδες διαβουλεύσεων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αντίδραση της Δύσης στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον θα περιμένει μέχρι η Ευρώπη να εκπονήσει νέα πρόταση προς το Ιράν, για να εγκαταλείψει τις σχετικές δραστηριότητές του. Από την Ινδονησία όπου βρίσκεται, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν οι απειλές για κυρώσεις εναντίον της χώρας του και πως είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε πλευρά, προσθέτοντας ότι θεωρεί "γελοίο" χώρες με πυρηνικά οπλοστάσια να πιέζουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της για ανάπτυξη της χρήσης πυρηνικής ενέργειας.

    Εν αναμονή της ευρωπαϊκής πρότασης

    Όπως δήλωσε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, από την Τζακάρτα όπου βρίσκεται, το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του δεν έχει στρατιωτικούς σκοπούς, είναι ειρηνικό, και η Τεχεράνη είναι έτοιμη να μετάσχει σε διάλογο με οποιονδήποτε.

    Κάθε ενέργεια που στρέφεται κατά του ιρανικού λαού, είπε ο Αχμαντινετζάντ, "θα προκαλέσει στην πραγματικότητα μεγαλύτερες ζημιές σε αυτούς που θα την διαπράξουν".

    Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε "αστείες" τις απειλές για στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Τεχεράνης, εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

    "Κατ' αρχήν η ιδέα της κήρυξης ενός πολέμου είναι αστεία. Γιατί θα πρέπει να έχουμε πόλεμο; Μπορεί να παραγνωρίζεται έτσι απλά η φωνή μιας χώρας; Θέλουμε να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας", δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro της Ινδονησίας.

    Αναφερόμενος στις απειλές για στρατιωτική επέμβαση, ο Αχμαντινετζάντ τόνισε πως πρόκειται για "προπαγάνδα και ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας" και πρόσθεσε: "και εμείς διαθέτουμε τεχνικές και άλλες δυνατότητες για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας".

    Εξάλλου, ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε πως το Ισραήλ "μια μέρα θα εξαφανιστεί".

    Προς το παρόν, δεν αναμένεται απόφαση σχετική με το Ιράν από το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς οι ΗΠΑ αναμένει από την Ευρώπη να καταρτίσει ένα "πακέτο" με οφέλη για την Τεχεράνη, σε περίπτωση που εγκαταλείψει τις επίμαχες δραστηριότητές της.

    Πάντως, οι υπουργοί Εξωτερικών της ευρωπαϊκής τρόικας (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία) πρόκειται να εξετάσουν την προσεχή Δευτέρα προτάσεις ειδικών, στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ένωσης.

    Εάν οι προτάσεις αυτές τύχουν έγκρισης, θα αποσταλούν και στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: US accepts Iran UN nuclear delay

    CNN: Jakarta offers Iran mediation

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κινήσεις στη σκακιέρα

    [06] Κόσμος

    Μία έγκυος γυναίκα και τα τρία παιδιά της

    Είκοσι νεκροί στις ταραχές στη Σομαλία

    11/5/2006 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια έγκυος γυναίκα και τα τρία της παιδιά, σκοτώθηκαν και 50 τραυματίσθηκαν τη νύχτα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, δήλωσε έγκυρη πηγή, ανεβάζοντας σε περίπου 120 τον αριθμό των θυμάτων των συγκρούσεων των τελευταίων πέντε ημερών μεταξύ αντιμαχομένων ενόπλων οργανώσεων. Ο τρίτος γύρος των οδομαχιών φέτος μεταξύ ενόπλων οργανώσεων ισλαμιστικών τάσεων και της πολιτοφυλακής μιας αντιτρομοκρατικής συμμαχίας ισχυρών πολέμαρχων, ξέσπασε την Κυριακή. Πρόκειται για τις χειρότερες συγκρούσεις στην αφρικανική αυτή χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η περιοχή Σιίζι στο βόρειο Μογκαντίσου έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. "Πολλά σπίτια έχουν βομβαρδιστεί και εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Είναι μια καταστροφή", πρόσθεσε η ίδια πηγή, σύμφωνα με την οποία οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

    [07] Κόσμος

    Εκρήξεις στο Πακιστάν

    11/5/2006 9:50:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 12 τραυματίσθηκαν από τις πέντε συνεχόμενες εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας, στη ΝΔ επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο υπαίθριο σκοπευτήριο της σχολής, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Blasts hit Pakistan police school

    [08] Μ. Ανατολή

    Δεν υπήρξαν θύματα

    Επίθεση Ισραηλινών κατά στρατοπέδου της Φατάχ

    10/5/2006 11:33:00 μμ

    Αεροπορική επίθεση εξαπέλυσε η η ισραηλινή αεροπορία εναντίον παλαιστινιακού στρατοπέδου στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα. Συγκεκριμένα, ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον στρατοπέδου της οργάνωσης "Ταξιαρχίες Αμπού Ρις", που είναι ένοπλο σκέλος της Φατάχ, του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς. Το στρατόπεδο βρίσκεται έξω από τον προσφυρικό καταυλισμό Χαν Γιούνες. Εκπρόσωπος της οργάνωσης "Ταξιαρχίες Αμπού Ρις" δήλωσε ότι οι ένοπλοι που βρίσκονταν στο στρατόπεδο κατάφεραν να διαφύγουν πριν από το χτύπημα των Ισραηλινών. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένα κέντρο διοίκησης Παλαιστίνιων εξτρεμιστών.

    [09] Οικονομία

    Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005

    Κατά 4% αυξήθηκε το ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2006

    11/5/2006 11:30:00 πμ

    Κατά 4% αυξήθηκε το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2006 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005 και συνέβαλε στην αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας κατά 3,9%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας. Εξάλλου, αύξηση κατά 5,3% σημείωσαν και οι επενδύσεις και συνέβαλαν στην αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας κατά 1,1%. Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές και τις εισαγωγές για το πρώτο τρίμηνο του 2006 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2005: α)Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,5% και συνέβαλαν κατά 0,6% στην ποσοστιαία αύξηση της ζήτησης της οικονομίας και β) Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,2%. Στο μεταξύ ξεκίνησε η διαδικασία περαιτέρω μετοχοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας σε ποσοστό 5%. Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει και η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε ποσοστό περίπου 30%.

    [10] Οικονομία

    Στα 72,42 δολ. το βαρέλι το πρωί στη Σιγκαπούρη

    Ανοδικές οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία

    11/5/2006 9:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία καθώς οι επενδυτές εκφράζουν φόβους ότι η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης δεν θα είναι επαρκής για την κάλυψη της ζήτησης. Στην αγορά της Σιγκαπούρης η τιμή του μαύρου χρυσού είχε αυξηθεί το πρωί κατά 29 σεντς στα 72,42 δολάρια το βαρέλι, από το χθεσινό κλείσιμο των 72,13 δολαρίων στην Νέα Υόρκη. Το αμερικανικό Υπουργείο Ενεργείας ανακοίνωσε για δεύτερη εβδομάδα αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση μόνο κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια. "Υπάρχει μια σημαντική αύξηση της ζήτησης τόσο για πετρέλαιο όσο και για βενζίνη", εκτιμά ο αναλυτής Νταριούζ Κοβάλτσικ της εταιρίας της εταιρίας CFC Seymour, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

    [11] Μπάσκετ

    Με φόρα στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

    10/5/2006 11:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 12:03:17 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Άνετα ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για ημιτελικά των πλέι οφ. Στο δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν επίδειξη δύναμης στο κλειστό του Γαλατσίου επί της ΑΕΚ, την οποία και συνέτριψαν με 104-83, πέτυχαν τη δεύτερη νίκη και πήραν με άνεση την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του που θα προκύψει από την αναμέτρηση του Αμαρουσίου και του ΠΑΟΚ, καθώς μετά τη νίκη των Θεσσαλονικιών θα χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι στο κλειστό του Αγίου Κοσμά. Οριστικά την 7η θέση κατέλαβε η ΑΕΚ, καθώς δεν προβλέπονται αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Τα δεκάλεπτα: 21-29, 43-56, 64-80, 83-104. Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε να κοντράρει τον Ολυμπιακό, όταν και βρέθηκε κοντά στο σκορ με 21-29. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας κυριάρχησε το παρκέ. Με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, βροχή από τρίποντα (16) και άμυνα δυνατή, έφτασαν άνετα με 104-83 στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.

    Διαιτητές: Πιτσίλκας, Καρακατσούνης, Τζάμος

    ΑΕΚ (ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ): Μπλάσινγκεϊμ 11, Χάτζατζ 11 (2), Ρίματς 2, Πελεκάνος 24 (1), Παντελιάδης 5, Μαγγουνής 7 (1), Καλαμπόκης 4, Παπανικολάου, Τσιάρας 3 (1), Μάτος, Μπουρούσης 8, Παπαϊωακείμ 8.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ): Εντνι 17 (2), Παπαμακάριος, Αργυρόπουλος, Ζίζιτς 9, Λιούις 14 (4), Χατζής 7 (1), Σεϊμπούτις 15 (3), Πρίντεζης 6, Μπάρλος 10 (2), Βασιλόπουλος 12 (2), Κόλιεβιτς 8 (2), Σχορτσιανίτης 6.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Το Κύπελλο UEFA στην Σεβίλη

    11/5/2006 12:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 12:36:39 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο πανηγύρισε η Σεβίλη. Η ομάδα του Χουάντε Ρόμας επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 της Μίντλεσμπρο στον τελικό του Κυπέλλου UEFA που έγινε στο «Φίλιπ Στάντιον» του Αϊντχόφεν και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της και 27ο ευρωπαϊκό τίτλο συνολικά στην Ισπανία και φτάνοντας την Ιταλία στη 2η θέση του σχετικού πίνακα. Τα τέρματα των Ισπανών σημείωσαν οι Λουίς Φαμπιάνο (27΄), Μαρέσκα (78΄, 84΄) και Κανουτέ (89΄). Σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο συλλόγους που βρέθηκαν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

    Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)

    Κίτρινες: Ρόσεμπακ - Ντανιέλ Άλβες, Εσκούντ, Μαρέσκα

    Οι συνθέσεις:

    ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Σβάρτσερ, Πάρναμπι, Ρίγκοτ, Σάουθγκεϊτ, Κεντρέ (70΄ Αγιεγκμπένι), Μόρισον (46΄ Μακαρόνε), Φάμπιο Ρόσεμπακ, Μπόατενγκ, Ντάουνινγκ, Βίντουκα (86΄ Κάτερμορ), Χάσελμπαϊνκ

    ΣΕΒΙΛΗ: Πάλοπ, Ντανιέλ Άλβες, Χάβι Ναβάρο, Εσκούντ, Ντέιβιντ, Χεσούς Νάβας, Μάρτι, Μαρέσκα, Αντριάνο (86΄ Πουέρτα), Λουίς Φαμπιάνο (72΄ Ρενάτο), Σαβιόλα (46΄ Κανουτέ)

    [13] Κοινωνία

    Αναγκάστηκε να επιστρέψει στο "Ελ. Βενιζέλος"

    Βλάβη σε αεροσκάφος της Aegean Airlines

    11/5/2006 11:45:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες της Aegean Airlines, που είχαν προορισμό τη Ρώμη, καθώς το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν, παρουσίασε βλάβη και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Πρόκειται για την πρωινή πτήση 650 της Aegean Airlines με προορισμό τη Ρώμη, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει στις Ο9:ΟΟ, αλλά - λόγω καθυστέρησης - αναχώρησε στις 9:50. Όμως, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους και ενώ βρισκόταν σε διαδικασία ανόδου, ο κυβερνήτης διαπίστωσε κάποια βλάβη, σύμφωνα με τις ενδείξεις, που είχε στο κόκπιτ. Αμέσως ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου, ζητώντας, για λόγους ασφαλείας, να επιστρέψει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", το οποίο τέθηκε σε κατάσταση "χαμηλής ετοιμότητας". Τελικά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα, στις 10:08 και οι επιβάτες αναχώρησαν με άλλο της ίδιας εταιρίας στις 11.10. Το αεροσκάφος, που παρουσίασε τη βλάβη, παρέμεινε, για έλεγχο από τους τεχνικούς, σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 May 2006 - 8:52:19 UTC