Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορεία ειρήνης στη μνήμη Γρ. Λαμπράκη
  • [02] Φρένο στον υπερδανεισμό

    [01] Κοινωνία

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Πορεία ειρήνης στη μνήμη Γρ. Λαμπράκη

    14/5/2006 10:15:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Στις 8 το πρωί δόθηκε από τον τύμβο του Μαραθώνα η εκκίνηση για τη μαραθώνια πορεία ειρήνης που διοργανώνει στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Ο τερματισμός της πορείας αναμένεται να γίνει αργά το απόγευμα στο Σύνταγμα, όπου θα δοθεί συναυλία. Κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος, της Μεσογείων και της Βασιλίσσης Σοφίας, απ' όπου θα περνά η πορεία αναμένεται να γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

    [02] Οικονομία

    Προειδοποιήσεις Γκαργκάνα προς όλους

    Φρένο στον υπερδανεισμό

    14/5/2006 10:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/5/2006 11:03:12 πμ)

    Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Φρένο στις υπερβολικές προμήθειες και άλλα έξοδα που επιβάλλουν οι τράπεζες στους πελάτες τους, προτίθεται να βάλει η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο διοικητής Νίκος Γκαργκάνας, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αποκαλύπτει ότι ζήτησε από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας η κεντρική τράπεζα θα αναλάβει την προστασία των συναλλασσομένων, αλλά και θα θεσπίσει κανόνες. Ο κ. Γκαργκάνας απευθύνει επίσης, προειδοποιήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Στους πολίτες να μην δανείζονται υπερβολικά, στους συνδικαλιστές να μην διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις που προκαλούν πληθωρισμό και κατά συνέπεια μειώνουν το πραγματικό εισόδημα των μισθωτών, αλλά και στον πολιτικό κόσμο, να μην παρασυρθεί τον επόμενο (προεκλογικό) χρόνο σε "παροχολογία" προκειμένου να μην διαταραχθούν οι συνθήκες σταθερότητας της οικονομίας. Η απουσία διαρθρωτικών αλλαγών συντηρεί τη φτώχεια στη χώρα, επισημαίνει και υπενθυμίζει "είμαστε οικονομία που χάνει ανταγωνιστικότητα".

    Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η εταιρεία TNS-ICAP για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος και κάλυψε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα νοικοκυριών από όλη τη χώρα, προέκυψε ότι για ποσοστό 88% των νοικοκυριών που έχουν δανεισθεί το συνολικό ύψος των μηνιαίων δόσεων για κεφάλαιο και τόκους των δανείων του κάθε νοικοκυριού δεν υπερβαίνει το 40% του μηνιαίου εισοδήματός του. Δεδομένου ότι πιθανή περαιτέρω άνοδος των επιτοκίων θα αυξήσει το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο, η Τράπεζα της Ελλάδος συστήνει στα νοικοκυριά να επιδιώκουν το δανεισμό με σταθερό επιτόκιο εφόσον δεν επιθυμούν να αναλάβουν τον σχετικό κίνδυνο.

    Ο κ. Γκαργκάνας αναφερόμενος στο ασφαλιστικό εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ώστε να προχωρήσουν σε διάλογο. "Είναι σωστό να εξασφαλιστεί κοινωνική και πολιτική συναίνεση", επισημαίνει, ωστόσο προειδοποιεί "η έλλειψη συναίνεσης να μη γίνει άλλοθι για την αποφυγή των αναγκαίων αλλαγών".

    Σχετικά Links:

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προειδοποιήσεις Γκαργκάνα προς όλους


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 May 2006 - 8:50:01 UTC