Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας
  • [02] Σύγκρουση σχολικού με ΙΧ
  • [03] Εμπρηστικές επιθέσεις
  • [04] Η Εθνοφρουρά στα σύνορα
  • [05] Τέλος εξεργέσεων
  • [06] Αλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ
  • [07] Η αντζέντα της Συνόδου του ΟΟΣΑ
  • [08] Ολυμπιακός: Γλέντια, μεταγραφές, αποχωρήσεις…
  • [09] Το πρώτο βήμα ο ΠΑΟ
  • [10] "Πράσινος" ο πρώτος τελικός
  • [11] Σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ

    [01] Κοινωνία

    Από τς 10:00 έως τις 16:00

    Στάση εργασίας

    16/5/2006 10:00:00 πμ

    Η ΕRTonline, συμμετέχει στην εξάωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει για σήμερα Τρίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της, να ασκήσουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα της συμμετοχής τους, στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Γι αυτό το λόγο η ιστοσελίδα της ΕΡΤ, δεν θα ενημερώνεται από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα που λήγει η στάση. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Taekwondo, Π. Φάληρο, στις 11 π.μ.

    [02] Κοινωνία

    Εννέα παιδάκια τραυματίστηκαν ελαφρά

    Σύγκρουση σχολικού με ΙΧ

    16/5/2006 9:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/5/2006 9:52:58 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εννέα παιδάκια τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Σοφία για προληπτικούς λόγους, μετά από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου βρεφονηπιακού σταθμού, με ΙΧ αυτοκίνητο. Το ατύχημα συνέβη στις 8.45 το πρωί στη διασταύρωση Ζαμάνου και Ξάνθου στη Γλυφάδα. Μετά τη σύγκρουση το σχολικό ανατράπηκε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός. Οι συνθήκες του ατυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία Γλυφάδας.

    [03] Κοινωνία

    Σε Παλαιό Φάληρο και Αμπελόκηπους

    Εμπρηστικές επιθέσεις

    16/5/2006 8:11:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/5/2006 9:28:55 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τη νύχτα στην Αττική. Στις 3.45 άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό που αποτελούνταν από γκαζάκια στο ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας στη λεωφόρο Αμφιθέας 78 στο Παλαιό Φάληρο. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στο μηχάνημα. Στις 4.30 τα ξημερώματα σημειώθηκε η δεύτερη επίθεση πάλι με γκαζάκια, σε κατάστημα Sex Shop στη λεωφόρο Κατεχάκη 7 στους Αμπελόκηπους, όπου και εκεί προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

    Στη Θεσσαλονίκη, επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές σήμερα άγνωστοι σε γραφεία δύο τοπικών οργανώσεων της ΝΔ με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και αναστάτωση στους κατοίκους.

    Η πρώτη σημειώθηκε στις 2.10΄ τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία, στη διασταύρωση των οδών Αρίωνος και Τριπτολέμου, στην Τούμπα. Από την έκρηξη έσπασε η τζαμαρία της εισόδου, ενώ κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν και βγήκαν στο δόμο.

    Λίγη ώρα αργότερα, στις 2.25΄, άγνωστοι τοποθέτησαν και δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο των γραφείων τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, στην οδό Καραολή Δημητρίου, στις Συκιές, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημίες στην εξωτερική πόρτα και στη τζαμαρία.

    [04] Κόσμος

    Μέτρα Μπους για την λαθρομετανάστευση

    Η Εθνοφρουρά στα σύνορα

    16/5/2006 7:40:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-BBC-CNN

    Δραστικά μέτρα για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, από το Μεξικό, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη εντός του Ιουνίου 6.000 στρατιωτών της Εθνοφρουράς, τα σύνορα με το Μεξικό, που θα ενισχύσουν τη δύναμη των μεθοριακών φρουρών. Οι άνδρες της Εθνοφρουράς δεν θα συμμετάσχουν άμεσα στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης, αλλά θα αναλάβουν παράλληλα καθήκοντα, όπως η ανάλυση πληροφοριών και η κατασκευή φραγμάτων. Ο Μπους ζήτησε ταυτόχρονα από το Κογκρέσο, την έγκριση για την αύξηση του αριθμού των μεθοριακών φρουρών στις 18.000 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά και την εγκατάσταση ανιχνευτών κίνησης στην περιοχή και της επιτήρησης των συνόρων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, που ο Μπους απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στο έθνος για ένα ζήτημα εσωτερικής πολιτικής.

    Επανάληψη της συζήτησης στη Γερουσία

    Το τηλεοπτικό διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου συνέπεσε με την επανάληψη της δημόσιας συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας που αφορά τη μετανάστευση στη Γερουσία.

    Το Κογκρέσο συζητεί εδώ και πολλούς μήνες μια μεταρρύθμιση που διχάζει την ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, καθώς η πιο συντηρητική πτέρυγα επιθυμεί την επιτάχυνση της καταστολής προκειμένου να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση και πιο μετριοπαθείς ζητούν την υποδοχή και ενσωμάτωση των μεταναστών, των οποίων η εργατική δύναμη είναι πολύτιμη για την οικονομία.

    Το Δεκέμβριο, η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει ένα σχέδιο που ποινικοποιεί την παραμονή λαθρομεταναστών στη χώρα και προέβλεπε την κατασκευή ενός τείχους άνω των 1.000 χλμ στα σύνορα με το Μεξικό.

    Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυρίας με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν σε πολλές αμερικανικές πόλεις υπέρ των μεταναστών.

    Οι οργανώσεις υποστήριξης των μεταναστών διοργανώνουν εθνική πορεία στην Ουάσινγκτον στις 17 Μαΐου.

    Στις ΗΠΑ διαβιούν λαθραία περίπου δώδεκα εκατομμύρια μετανάστες.

    Ο Μπους, τάσσεται υπέρ μιας ελεγχόμενης νομιμοποίησης, χωρίς όμως αυτή να αποτελεί πρόκριμα για την απόκτηση ιθαγένειας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Bush unveils immigration reforms

    CNN: Bush calls for 6,000 troops along border

    [05] Κόσμος

    Στις φυλακές της Βραζιλίας

    Τέλος εξεργέσεων

    16/5/2006 7:00:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/5/2006 9:44:14 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Έληξαν αργά τη νύχτα της Δευτέρας όλες οι εξεγέρσεις που είχαν ξεσπάσει το σαββατοκύριακο στις φυλακές του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατουμένων και εκπροσώπων των δυνάμεων ασφαλείας. Ελεύθεροι αφέθηκαν και 200 άτομα που κρατούνταν όμηροι. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στις 180 επιθέσεις που εξαπέλυσε το οργανωμένο έγκλημα εναντίον της αστυνομίας από την περασμένη Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους 81 άνθρωποι (μεταξύ των οποίων 39 αστυνομικοί) και άλλοι 48 τραυματίστηκαν.

    Οι συντονισμένες εξεγέρσεις που σημειώθηκαν στις 73 από τις 144 φυλακές, άρχισαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ως αντίποινα της συμμορίας "Πρώτο Κομάντο της Πρωτεύουσας" (PCC), για τη μεταφορά 165 κρατουμένων σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

    Ανάμεσα τους ήταν και οκτώ αρχηγοί μεγάλων συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών. Στο Σάο Πάολο, την πολυπληθέστερη και πλουσιότερη Πολιτεία της Βραζιλίας, υπάρχουν 144 φυλακές που στεγάζουν συνολικά 125.000 κρατούμενους

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξέγερση κρατουμένων στην ιστορία της Βραζιλίας.Εξεγερσεις ειχαν σημειωθει και το 2001, σε 29 φυλακές.

    Τότε είχαν κρατηθεί όμηροι 10.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των κρατουμένων που βρίσκονταν στις φυλακές κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Brazil state's prison revolts end

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκτός ελέγχου

    [06] Οικονομία

    Δασκαλόπουλος στη θέση Κυριακόπουλου

    Αλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ

    16/5/2006 8:50:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του, σηματοδοτεί η φετινή ετήσια ΓΣ του ΣΕΒ που γίνεται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής. Νέος πρόεδρος -στη θέση του αποχωρούντος Οδυσσέα Κυριακόπουλου- αναμένεται να εκλεγεί ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Στη απογευματινή συνεδρίαση του συνδέσμου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Βασικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, και ο κ. Δασκαλόπουλος. Στην πρωινή συνεδρίαση στην οποία θα παρίστανται μόνο τα μέλη θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    [07] Οικονομία

    Υπό την προεδρία της Ελλάδας

    Η αντζέντα της Συνόδου του ΟΟΣΑ

    15/5/2006 7:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/5/2006 8:02:11 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Οι οικονομικές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η εξασφάλιση της παγκόσμιας ευημερίας και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη και την απασχόληση θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων αντικείμενο της υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαΐου, στο Παρίσι, υπό την προεδρία της Ελλάδας. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη γαλλική πρωτεύουσα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ντόναλντ Τζόνστον.

    Όπως επισήμανε ο κ. Αλογοσκούφης το κεντρικό θέμα της φετινής Συνόδου είναι: "Η ενίσχυση της ευημερίας παγκοσμίως" και θα εστιάσει κυρίως στις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο και την παγκόσμια οικονομία πιο δυναμική.

    Παράλληλα επισήμανε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες επεσήμανε η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ισχυρή για τέταρτη συνεχή χρονιά, ωστόσο υφίστανται ορισμένες σημαντικές ανισορροπίες που πρέπει να αντιμετωπισθούν.

    Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι υπουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν επίσης τη φύση των διαρθρωτικών πολιτικών που θα μειώσουν τις ανισορροπίες και θα οδηγήσουν σε διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

    Όσον αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ο υπουργός τόνισε ότι "για να εφαρμοσθούν και να αποδώσουν, απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός, ισχυρή κοινωνική συναίνεση και αποφασιστικότητα."

    "Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα αυτής της Συνόδου", κατέληξε ο Υπουργός.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός: Γλέντια, μεταγραφές, αποχωρήσεις

    15/5/2006 9:38:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πανηγύρισε ο Ολυμπιακός την κατάκτηση του νταμπλ και την ολοκλήρωση μίας επιτυχημένης χρονιάς, με τον... παραδοσιακό τρόπο δηλαδή, υπό τα λαϊκά άσματα του Σταμάτη Γονίδη. Παρών και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα λειτούργησε περισσότερο ως παίκτης της πειραϊκής ομάδας, παρά της Μπόλτον. Η επόμενη μέρα είναι γεμάτη ευφορία, αλλά και δουλειά, καθώς μπαίνουν πλέον στη σειρά τα καυτά θέματα των μεταγραφών, αλλά και των ποδοσφαιριστών που θα αποχωρήσουν. Το νέο ραντεβού ανάμεσα στον Τροντ Σόλιντ και τον Σωκράτη Κόκκαλη είναι αυτό που θα δρομολογήσει τις τελικές εξελίξεις και κυρίως το θέμα της απόκτησης του κεντρικού αμυντικού, που έχει πλέον προτεραιότητα (με τους Λέκι και Ουαντού να βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα).

    Προέχει η άμυνα

    Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη πέντε μεταγραφές για την ερχόμενη περίοδο και όπως είναι αυτονόητο, θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες αποχωρήσεις, αποδεσμεύσεις και δανεισμού για να "ελαφρύνει" το ρόστερ. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, όπως όλα δείχνουν οι Βάλλας και Κυριάκος θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν, ενώ Λέμενς και Ντάνι θα πρέπει να συμφωνήσουν για να λυθούν τα συμβόλαιά τους. Τα θέματα των Μαυρογενίδη και Βενετίδη εκκρεμούν, ενώ όσον αφορά την περίπτωση του Σούρερ, θα εξαρτηθεί από τον αμυντικό που θα αποκτηθεί. Στην περίπτωση του Καστίγιο, όλα είναι ανοιχτά, αν και πρόθεση του Σωκράτη Κόκκαλη είναι να τον κρατήσει, παρά τις προτάσεις που έχει ο Ουρουγουανός από το Μεξικό. Εκκρεμεί ακόμη η αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Γιάγια Τουρέ, ενώ σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του Χάρη Παππά, όχι όμως και του Ντ Ακόλ. Δανεικοί θα δοθούν Ταραλίδης και Χοβνανισιάν.

    Προπόνηση δεν έγινε, καθώς όλοι παίκτες ξεφάντωναν για την κατάκτηση του νταμπλ. Οι "ερυθρόλευκοι" θα επιστρέψουν αύριο στις προπονήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή. Στη συνέχεια θα φύγουν για διακοπές, εκτός από τους «μουντιαλικούς» (Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Μπούτινα, Ζεβλάκοφ, Μπόρχα) που θα ενσωματωθούν στις εθνικές ομάδες τους. Η επιστροφή των υπολοίπων έχει προγραμματιστεί για τις 3 Ιουλίου. Στους ποδοσφαιριστές θα δοθεί ειδικό πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο καταρτίστηκε με βάση τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν.

    * Στην Αθήνα αναμένεται απόψε ο Ντιντιέ Ντομί, ενώ αύριο θα έρθει ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

    [09] Μπάσκετ

    Το πρώτο βήμα ο ΠΑΟ

    15/5/2006 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με το δεξί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ. Οι "πράσινοι" επικράτησαν του Άρη στο κλειστό του Γαλατσίου με 83-67 και έκαναν το 1-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η σειρά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, όπου την Πέμπτη ο Άρης στο Αλεξάνδρειο θα αντιμετωπίσει τους "πράσινους" στις 19:00 με στόχο την ισοφάριση. Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις τρεις νίκες. Τα δεκάλεπτα: 21-19, 46-40, 70-51, 83-67. Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά δυνατό, καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα, αλλά ο Άρης κατάφερε να είναι πολύ κοντά στο παιχνίδι. Έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" βρέθηκαν να προηγούνται με 21-19 και στην ανάπαυλα με 46-40. Στο δεύτερο μέρος και την 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και με ένα σερί 25-11 εκτόξευσε τη διαφορά σε 70-51. Στην τέταρτη περίοδο τίποτα δεν άλλαξε, και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 83-67 και έκανε το πρώτο βήμα για τους τελικούς.

    * Ο Κρις Μάλιν, παίκτης που συνέδεσε το όνομά του με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και μέλος της ντριμ τιμ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992, παρακολούθησε την αναμέτρηση από τις κερκίδες του κλειστού του Γαλατσίου. Ο Μάλιν έχει φορέσει και τη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς με προπονητή τον συμπαίκτη τους στην Εθνική των ΗΠΑ το 1992, Λάρι Μπερντ.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5 (1), Λάκοβιτς 15 (3), Μπατίστ 10, Φέμερλινγκ 8, Χατζηβρέττας 14, Σπανούλης 8 (2), Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 6, Στσεπάνοβιτς 3 (1), Τομάσεβιτς 7

    ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 2, Σιγάλας 3, Καμπερίδης 2, Μπρούερ 9, Χαριτόπουλος 8, Ασημακόπουλος 3 (1), Ουίλκινσον 7 (1), Πάντιους 18 (4), Πέτροβιτς 3 (1), Στακ 8, Γκργκούροβιτς 4 (1)

    [10] Βόλεϊ

    "Πράσινος" ο πρώτος τελικός

    15/5/2006 8:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/5/2006 8:39:54 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α1 Βόλεϊ Ανδρών έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι", έχοντας εξαιρετική απόδοση και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησαν του Ηρακλή στο κλειστό της Γλυφάδας με 3-1 και έκαναν το 1-0 στο πρώτο παιχνίδι των τελικών των πλέι οφ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα δύο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός, καθώς τα κατέκτησε με 25-15 και 25-13. Στο τρίτο σετ ο Ηρακλής κατάφερε να επανέρθει και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, κατακτώντας το με 22-25. Στο τέταρτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στην αρχή (10-10). Από εκεί και πέρα όμως οι "πράσινοι πάτησαν γκάζι" και κατάφεραν να πάρουν το σετ με 25-18 και παράλληλα τη νίκη. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, την προσεχή Πέμπτη (18:00, ΕΤ1). Τα σετ: 25-15, 25-13, 22-25, 25-18.

    [11] Πολιτισμός

    Συνεργασία της ΕΡΤ με τη Βουλή

    Σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ

    15/5/2006 8:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Την έναρξη του δεύτερου κύκλου σεμιναρίων για τη δημιουργία ιστορικών ντοκιμαντέρ που διοργανώνει η ΕΡΤ, σε συνεργασία με το κανάλι της Βουλής και τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο παραγωγής ντοκιμαντέρ, κήρυξε το πρωί η Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα και ο Γενικός Διευθυντής της ΝΕΤ Κώστας Σπυρόπουλος. Στόχος της διοργάνωσης, που θα επιχειρηθεί να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, είναι η προσφορά δυνατοτήτων και ευκαιριών σε σκηνοθέτες και ιστορικούς ώστε να προβάλλουν και να υποβάλλουν σχέδια τα οποία θα είναι ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά.

    Το ενεργό και έμπρακτο ενδιαφέρον της Βουλής για την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης των Ελλήνων πολιτών αλλά και για τη διάδοση του ελληνικού πολιτιστικού μηνύματος σε κάθε γωνιά της γης, υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής, κατά την έναρξη του νέου κύκλου σεμιναρίων.

    "Μέσα από τη διαδικασία αυτή", τόνισε η κυρία Μπενάκη, "οι ελληνικές δυνάμεις -επιστημονικές, καλλιτεχνικές, τεχνολογικές, οικονομικές- αποκτούν τα αναγκαία όργανα πλοήγησης που θα συμβάλουν καθοριστικά στην προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στη δεκτικότητα του διεθνούς κοινού".

    Επίσης τόνισε ότι "μετά τις κατακτήσεις της περσινής χρονιάς, τείνει να εδραιωθεί ένας ετήσιος θεσμός που αποσκοπεί στη δημιουργία στελεχών εφοδιασμένων με σύγχρονη τεχνογνωσία και εξοικειωμένων με τις τάσεις της διεθνούς τηλεοπτικής αγοράς».

    Από την πλευρά του Γενικός Διευθυντής της ΝΕΤ Κώστας Σπυρόπουλος, στάθηκε στην άριστη εποικοδομητική συνεργασία της κρατικής τηλεόρασης με τη Βουλή με στόχο τη διεθνή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού μας, αλλά και στη στήριξη ανεξάρτητων παραγωγών στον τομέα του ιστορικού ντοκιμαντέρ, καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων από ξένους πολιτιστικούς φορείς στη χώρα μας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 May 2006 - 8:52:07 UTC