Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ενέργεια στο επίκεντρο
  • [02] "Όχι στην πολιτική της προσωπικής εύνοιας"
  • [03] Συναντήσεις Πακιστανού Πρωθυπουργού
  • [04] Υπόθεση ομηρίας
  • [05] ΠΑΟΚ: Στην Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης
  • [06] Πόλο: Βήμα τίτλου ο Εθνικός
  • [07] Μουντιάλ: Η αποστολή της Αργεντινής
  • [08] Μουντιάλ: Η αποστολή της Σαουδικής Αραβίας
  • [09] Μουντιάλ: Οι "εκλεκτοί" της Πορτογαλίας
  • [10] Μουντιάλ: Η αποστολή της Πολωνίας
  • [11] Συνομιλίες για έργα του Γκετί

    [01] Πολιτική

    Οι βασικές κατευθύνσεις

    Η ενέργεια στο επίκεντρο

    16/5/2006 4:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/5/2006 7:01:01 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8 - ΑΠΕ

    Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου, την ενθάρρυνση των βιοκαλλιεργειών και την παραγωγή βιοενέργειας, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Τρίτη για θέματα ενεργειακής πολιτικής. Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την έκρηξη στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη επιδρά αρνητικά στην παγκόσμια οικονομία και κυρίως στην εκτέλεση των κρατικών προϋπολογισμών και τον πληθωρισμό. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, αναφερόμενος στο ράλι ανόδου των τιμών του "μαύρου χρυσού", τόνισε ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε όλους τους μηχανισμούς, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των καυσίμων. Επιπλέον, ο υπουργός εκτίμησε ότι στην περίοδο 2006-2010 οι συνολικές επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα θα υπερβούν τα 4,5 δισ. ευρώ. Μετά από πρόταση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλη Λιάπη, αποφασίσθηκε η συγκρότηση επιτροπής υπό τον Δημήτρη Σιούφα, που θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτραπεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο κ. Λιάπης πρότεινε, επίσης, την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για την χρήση ηλεκτροκίνητων μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Ενεργειακός δίαυλος η Ελλάδα

    Αναφορικά με το ενεργειακό πρόβλημα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πήρε νέες διαστάσεις λόγω των εξελίξεων στο Ιράν και επανέλαβε τη θέση της Αθήνας για αναζήτηση διπλωματικής λύσης στην κρίση με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η χώρα μας προωθεί μεγάλα ενεργειακά έργα και μεταρρυθμίσεις, που την καθιστούν ενεργειακό δίαυλο στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού.

    Επιπλέον, σημείωσε σημείωσε πως οι μεγάλες επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα δημιουργήσουν αρκετές θέσεις εργασίας.

    Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση από την ώρα που ανέλαβε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας αντιμετώπισε με επιτυχία σημαντικές δυσκολίες που παρουσιάσθηκαν κυρίως στο σύστημα τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο είχε εξαντλήσει τα όριά του.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την τοποθέτηση του Ραφαήλ Μωυσή, μέχρι πρότινος προέδρου της ΔΕΠΑ, για την προεδρία του Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου για τις χθεσινές αποφάσεις των Ευρωπαίων υπουργών για το θέμα του Ιράν, ενώ γνωστοποίησε ότι απόψε θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογο της μετά από δικό του αίτημα.

    Οι βασικοί άξονες

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ενημέρωσε το Συμβούλιο και τον Κώστα Καραμανλή για την υλοποίηση της νέας ενεργειακής πολιτικής, για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών που έχει λάβει το υπουργείο έως σήμερα, αλλά και για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι μέχρι το 2010 αναμένονται επενδύσεις συνολικού ύψους 4,5 δισ. ευρώ, οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στην περιφερειακή ανάπτυξη, που είναι κεντρικός στόχος της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, η ενεργειακή πολιτική της χώρας έχει δύο βασικές κατευθύνσεις :

    Η πρώτη αφορά:

    την απελευθέρωση των εσωτερικών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, την αξιοποίηση του εθνικού ενεργειακού πόρου, του λιγνίτη, την προώθηση μεγάλης κλίμακας επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές, αλλά και τις πολιτικές προώθησης προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

    Η δεύτερη κατεύθυνση αφορά το σχέδιό που στόχο έχει να καταστεί η Ελλάδα σύγχρονο διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο στους τομείς του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού και του πετρελαίου.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, στις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται :

    Το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ΑΠΕ που κατατίθεται στη Βουλή, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Κοινοτικής Οδηγίας για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων, αλλά και η κωδικοποίηση της μεταλλευτικής και λατομικής νομοθεσίας για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας.

    [02] Πολιτική

    "Όχι στην πολιτική της προσωπικής εύνοιας"

    16/5/2006 6:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τους επτά άξονες της πολιτικής του παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας την Τρίτη στην ετήσια τακτική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ. Ο κ. Παπανδρέου, αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ζήτησε από τους επιχειρηματίες να συνάψουν ένα κοινωνικό συμβόλαιο μαζί του, που θα περιλαμβάνει την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους μέσα από την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας, αλλά και την πάταξη της διαφθοράς και της συναλλαγής στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι δέσμευσή μου, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου ότι δεν θα κάνω πολιτική προσωπικής εύνοιας, μέσω ημετέρων επιχειρηματιών, αλλά θα λειτουργήσω με μοναδικό κριτήριο την επιβίωση και την μετεξέλιξη μιας επιχείρησης.

    Αδιέξοδες οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

    Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές και τις τακτικές της στην οικονομία.

    Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις "άδικες, αδιέξοδες, άτολμες και αποσπασματικές" και υπογράμμισε ότι για την ανάκαμψη της οικονομίας χρειάζεται συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρχει προστασία των ανέργων και ειδική εισοδηματική ενίσχυση μέσα από προγράμματα ανάπτυξης, ανασυγκρότησης και επανένταξης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ

    [03] Πολιτική

    Στην Αθήνα

    Συναντήσεις Πακιστανού Πρωθυπουργού

    16/5/2006 4:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/5/2006 5:47:21 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς είχε το πρωί ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαουκάτ Αζίζ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Αζίζ συναντήθηκε το πρωί με τους υπουργούς Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη, Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Κορυφαία θέματα της ατζέντας όλων των συναντήσεων ήταν η ενίσχυση και ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων. Στη συνάντηση του κ. Βουλγαράκη με τον κ. Αζίζ συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στον τομέα του πολιτισμού. Ειδικότερα, αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε ουσιαστικός διάλογος για τους τρόπους υλοποίησης της διμερούς μορφωτικής συμφωνίας και της περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Το διμερές μορφωτικό πρόγραμμα αφορά στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης, των αρχείων και βιβλιοθηκών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της νεολαίας, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αρχαιολογίας. Ο κ. Βουλγαράκης εξάλλου διαβίβασε πρόσκληση στον Πακιστανό ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα, για να εξετάσουν από κοινού τα επιμέρους ζητήματα. Αντιστοίχως, και προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Αζίζ κάλεσε τον Έλληνα Υπουργό στο Πακιστάν.

    Σε πολύ καλό επίπεδο οι διμερείς σχέσεις

    Στη συνάντηση με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο Πακιστανός πρωθυπουργός συζήτησε μεταξύ άλλων και το θέμα των Πακιστανών οικονομικών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.

    Ο κ. Αζίζ στη συνάντησή του με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας- Πακιστάν. Η κ. Μπακογιάννη ερωτηθείς για το αν συζητήθηκε το θέμα απαγωγής Πακιστανών μεταναστών, απάντησε αρνητικά. Νωρίτερα σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα ο κ. Αζίζ ανέφερε πως αυτό το ζήτημα δεν είναι θέμα συζήτησης σε επίπεδο προέδρου ή πρωθυπουργών, ενώ ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει την εισαγγελική εντολή για σχετική έρευνα είπε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

    Στις 4 το απόγευμα ο κ. Αζίζ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο συζήτησε διεθνή ζητήματα με επίκεντρο το Ιράν και τις εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι έχουμε κάθε διάθεση για την ανάπτυξη στενών σχέσεων με το Πακιστάν και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχει η Ελλάδα με την περιοχή από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτι το οποίο τόνισε και ο Πακιστανός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει και σήμερα στενούς δεσμούς με το Πακιστάν, μέσω και της σημαντικής κοινότητας των Πακιστανών που ζει και εργάζεται στη χώρα μας. "Είχα την ευκαιρία να συζητήσω και το γνωστό γεγονός της απαγωγής των Πακιστανών και να εκφράσω τη θέση μας για την όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Απαντώντας σε ερώτηση για την άποψη του κ. Αζίζ επί του ζητήματος αυτού, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "αναφέρθηκε σε αυτές (τις απαγωγές) και η ελπίδα του είναι πως η ελληνική δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες". Να μην είμαι, όμως, εγώ αυτός που θα εκφράζει τις θέσεις του Πακιστανού πρωθυπουργού, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν προοπτικές και σημαντικό μέλλον για την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Πακιστάν σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις μερίδας του Τύπου εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου απάντησε:"Να μη σχολιάσω κάτι που ήδη έχει σχολιαστεί".

    Στις 6.30 το απόγευμα ο Πακιστανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το προεδρείο των πακιστανικών οργανώσεων στη χώρα μας.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό τον ρωτά ποια είναι η θέση του σήμερα, καθώς η εισαγγελική έρευνα πιστοποιεί ότι υπήρξαν απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών, ενώ η κυβέρνηση διαβεβαίωνε επίμονα εδώ και δέκα μήνες περί του αντιθέτου. Ο κ. Αλαβάνος ζητά παράλληλα να ληφθούν μέτρα για όσους συμμετείχαν στις απαγωγές και για όσους επιχείρησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

    [04] Κοινωνία

    Ανθρωποκυνηγητό στη Θεσ/κη

    Υπόθεση ομηρίας

    16/5/2006 4:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/5/2006 6:39:20 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Με μια ασυνήθιστη υπόθεση ομηρίας βρίσκεται αντιμέτωπη η αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Δράστης ένας άνδρας, ο οποίος κατέφθασε περίπου στις 10:00 το πρωί στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο Φοίνικα, ανατολικά της πόλης. Εκεί προφασιζόμενος κάποια οικονομική εκκρεμότητα (τα δύο του παιδιά φοιτούσαν παλιά εκεί), κατάφερε να φτάσει στο γραφείο του διευθυντή, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν κι άλλο ένα άτομο, πιθανότατα κάποιος καθηγητής. Κρατώντας όπλο και μια μαύρη σακούλα η οποία ισχυρίστηκε πως περιείχε εκρηκτικά, απείλησε τους δύο άντρες ότι θα τους σκοτώσει και τους ανάγκασε να τον ακολουθήσουν. Στη συνέχεια τους επιβίβασε σε ένα μαύρο ΙΧ μάρκας Mazda και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε μικρή απόσταση απελευθέρωσε τον ένα από τους δύο ομήρους. Πλέον εξακολουθεί να κρατάει τον διευθυντή του σχολείου. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε αργότερα στην περιοχή της Θέρμης, ενώ η κατεύθυνση και το μέσο με το οποίο κινούνται απαγωγέας και όμηρος, παραμένουν άγνωστα. Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Ο 50χρονος δράστης ονομάζεται Κώστας Αραμπατζής εκτίει ποινή για απάτες στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, από όπου είχε λάβει δεκαήμερη άδεια.

    Επί ποδός οι αρχές

    Οι έρευνες που διενεργούνται από εδάφους και αέρος με τη συνδρομή ελικόπτερου, επικεντρώνονται στην περιοχή της Θέρμης, την οποία ο δράστης γνωρίζει αρκετά καλά, καθώς παλιότερα διέμενε εκεί.

    Ο 50χρονος έχει καταδικαστεί για ληστείες και κλοπές στη Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα για απάτες και για παράνομη κράτηση ενός Αλβανού.

    Την ώρα της απαγωγής στις αίθουσες βρίσκονταν πολλοί από τους 550 μαθητές οι οποίοι με προτροπή των καθηγητών, που αντελήφθησαν το επεισόδιο, εγκατέλειψαν το κτίριο χωρίς να πάθει κανείς τίποτα.

    Για την υπόθεση της απαγωγής στη Θεσσαλονίκη έχει συγκληθεί από την πρώτη στιγμή το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τον αρχηγό, αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας.

    Ο υπουργός επικοινώνησε και με τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα.

    Τις έρευνες στη Θεσσαλονίκη συντονίζει ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος, ενώ διατέθηκε στις αστυνομικές υπηρεσίες της συμπρωτεύουσας και ελικόπτερο της Αστυνομίας που περιπολεί συνεχώς για τον εντοπισμό του απαγωγέα και του διευθυντή της Γερμανικής Σχολής.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ: Στην Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης

    16/5/2006 7:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/5/2006 7:41:06 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία νέα εποχή φαίνεται να αρχίζει για τον ΠΑΟΚ. Ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, έφτασε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τιμηθεί από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, αλλά και για να συζητήσει με τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ενδεχόμενο της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Ο Ρώσος αποκάλυψε έχει σήμερα το βράδυ στις 8 μ.μ. ένα ραντεβού με εκπροσώπους της διοίκησης της ΠΑΕ και ίσως με τους μεγαλομετόχους. Τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν είναι σίγουρος για να πει κάτι με σιγουριά, είπε όμως με νόημα: "Πιστεύω πως θα χαμογελάσουν σήμερα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε ένα πρώτο "ναι" και ακολούθως θα αρχίσει ο νομικός και οικονομικός έλεγχος. Είναι λιγότερο από ένας μήνας ο χρόνος που θα απαιτηθεί".

    Οι δηλώσεις

    "Σήμερα θα πάρω απαντήσεις σε ερωτήματα που έχω θέσει. Οι απαντήσεις που περιμένω είναι για το όνομα, το σήμα και τα περιουσιακά στοιχεία του ΠΑΟΚ. Το δεύτερο είναι οι υποδομές της ποδοσφαιρικής ομάδας, το γήπεδο, τα βοηθητικά γήπεδα, σήμερα θα τα δω όλα και θα πρέπει να δοθούν είτε με ενιοίκιο, είτε με κάποιο νόμιμο τρόπο, στην ποδοσφαιρική ομάδα ώστε να μπορεί αυτή να προγραμματίσει το μέλλον της. Τρίτο ερώτημα είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους μετόχους και τα χρέη που έχει αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ σε παίκτες, κράτος και άλλους ιδιώτες. Μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα που έχω θέσει. Ζητώ συγγνώμη γιατί ως τώρα δεν είχα την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα και να ασχοληθώ με το θέμα αυτό και σήμερα ήρθα ειδικά για τον ΠΑΟΚ, που είναι ένα κομμάτι της ψυχής μου. Θα ήθελα, ακόμη και μέχρι το πρωί, να συζητήσω με τους μετόχους του ΠΑΟΚ, ενώ σχεδιάζω να συναντήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον υφυπουργό Εμπορίου και έχω γνωστούς στην ελληνική κυβέρνηση, που μαζί τους θα κάνω τις συζητήσεις στην Αθήνα. Πιστεύω πως στα ερωτήματα, με τις συνομιλίες που θα γίνουν, να έχουμε την απάντηση ότι "έκλεισε" ο ΠΑΟΚ. Θέλω να επιβεβαίωσω ότι η θέση μου για τον ΠΑΟΚ είναι σοβαρή και πιστεύω ό,τι είναι συμβολική η ημερομηνία, η οποία βρίσκεται κοντά στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Είναι συμβολικό ότι τώρα γίνονται οι συζητήσεις για την μεταβίβαση του ΠΑΟΚ".

    Σε ερώτηση για την στάση των οπαδών του ΠΑΟΚ και την αγωνία τους για τις εξελίξεις, απάντησε:

    "Καταλαβαίνω πως νιώθουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, δεν είμαι καινούργιος στο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι όταν πήραμε με την Ροστόφ, το Κύπελλο, έλεγαν πως "υπάρχει Θεός υπάρχει και ο Σαββίδης". Αυτοί είναι οι οπαδοί. Αυτή η περίοδος δεν είναι η καλύτερη για τον ΠΑΟΚ και θέλουν οι οπαδοί του να δουν έναν καλύτερο ΠΑΟΚ. Αν έρθουμε σε συμφωνία θα στηριχτώ σε επαγγελματίες μάνατζερ, στους οπαδούς που είναι η δύναμη της ομάδας και σε ποντιακούς συλλόγους. Για μένα η αναγέννηση του ΠΑΟΚ είναι ίσως ένα χρέος μου προς τους ποντίους".

    "Για μένα είναι δύσκολο να μιλήσω, γιατί ως τώρα μιλούσε ο κ. Παπαδόπουλος και οι δικηγόροι για μένα. Εγώ έχω στα χέρια μου, επιστολή από τον κ. Γούμενο, που με παρακαλεί και με καλεί να έρθω για να συζητήασουμε για τον ΠΑΟΚ, επικαλούμενος τις ποντιακές μου ρίζες".

    Σε ερώτηση, αν ο κ. Γούμενος συζητά με άλλους επιχειρηματίες, απάντησε: "Δεν ανησυχώ και δεν φοβάμαι κανέναν. Σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει να σωθεί. Οποιος και να πάρει τον ΠΑΟΚ θα είμαι κοντά του, γιατί πρέπει να σώσουμε τον ΠΑΟΚ. Οπως καταλαβαίνετε δεν παίρνω μόνος μου την απόφαση. Αυτή την απόφαση θα πρέπει να την πάρουν οι μέτοχοι σήμερα. Δεν είναι μονόπλευρη συμφωνία, υπάρχουν σοβαρά χρέη στον ΠΑΟΚ και δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου και να μην κάνω τίποτα".

    Ο κ. Σαββίδης, που στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, υποσχέθηκε πως αν αναλάβει με τη βοήθεια και του νομάρχη, θα λύσει σύντομα και τα οικονομικά προβλήματα που απασχολούν τους ποδοσφαιριστές.

    Τον λόγο στο τέλος πήρε και ο κ. Ψωμιάδης, που είπε: «Εντυπωσιάστηκα από τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη, που ξέρει από ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ, δεν είναι ιδιοκτησία του κ. Γούμενου, αλλά ανήκει στον κόσμο του. Ο κ. Σαββίδης, ο Διονύσης Ψωμιάδης και άλλες ιστορικές μορφές της οικογένειας του ΠΑΟΚ, μπορούν να προσφέρουν την παρουσία τους, ώστε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο».

    [06] Πόλο: Βήμα τίτλου ο Εθνικός

    16/5/2006 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος στο πρωτάθλημα της Α1 Πόλο Ανδρών πήρε ο Εθνικός. Οι "μπλε" στον 3ο τελικό, έσπασαν εκ νέου την έδρα του τυπικά γηπεδούχου Ολυμπιακού με 11-6 στο κολυμβητήριο του Πειραιά, (οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα), έκαναν το 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και χρειάζονται μόλις μία ακόμα για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη με γηπεδούχο τον Εθνικό και, αν χρειαστεί και πέμπτο παιχνίδι, αυτό θα γίνει το Σάββατο. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες.

    Tα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 2-3, 1-3

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάτερος): Χατζηθεοδώρου 1, Θεοδωρόπουλος 1, Νίκιτς 1, Ντόσκας 2, Ψύχος 1, Νικ. Κόχειλας 1.

    ΕΘΝΙΚΟΣ (Βολτυράκης): Κοκκινάκης 3, Βλοντάκης 2, Μυλωνάκης 3, Μάζης 1, Δήμου 1.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μουντιάλ: Η αποστολή της Αργεντινής

    16/5/2006 6:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τους 23 παίκτες που θα συμπεριλάβει στην αποστολή του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Χοσέ Πέκερμαν. Μέσα στα ονόματα τις "μπιάνκοσελέστε", υπάρχει και αυτό τους άσου της Βιγιαρεάλ, Χουάν Ρικέλμε, αλλά και την επιθετική τριάδα των Λιονέλ Μέσι της ισπανικής Μπαρτσελόνα, Ερνάν Κρέσπο της αγγλικής Τσέλσι και του Κάρλος Τέβες της Κορίνθιανς.

    Η 23αδα

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

    Ρομπέρτο Αμποντανζιέρι Μπόκα Τζούνιορς

    Λεονάρντο Φράνκο Ατλέτικο Μαδρ.

    Όσκαρ Ουστάρι Ιντεπεντιέντε

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

    Νικολας Μπουρντίσο Ίντερ

    Γκαμπριέλ Μιλίτο Σαραγόσα

    Χουάν Πάμπλο Σορίν Βιγιαρεάλ

    Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι Λα Κορούνια

    Λεάντρο Κουφρέ Ρόμα

    Ρομπέρτο Αγιάλα Βαλένθια

    Γκαμπριέλ Χάιντζε Μάντσεστερ Γ.

    ΜΕΣΟΙ

    Μαξιμιλιάνο Ροντρίγκες Ατλέτικο Μαδρ.

    Εστεμπάν Καμπιάσο Ίντερ

    Χουάν Ρομάν Ρικέλμε Βιγιαρεάλ

    Λιονέλ Σκαλόνι Γουέστ Χαμ

    Λουίς Γκονζάλες Πόρτο

    Χαβιέ Μασεράνο Κορίνθιανς

    Πάμπλο Αϊμάρ Βαλένθια

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

    Λιονέλ Μέσι Μπαρτσελόνα

    Ερνάν Κρέσπο Τσέλσι

    Κάρλος Τέβεζ Κορίνθιανς

    Χαβιέ Σαβιόλα Σεβίλη

    Χούλιο Κρουζ Ίντερ

    Ροντρίγκο Παλάσιο Μπόκα Τζούνιορς

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μουντιάλ: Η αποστολή της Σαουδικής Αραβίας

    16/5/2006 6:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τους 23 παίκτες που θα έχει στη διάθεση του για το Μουντιάλ της Γερμανίας, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σαουδικής Αραβίας, Μάρκος Πακουέτα. Η Σαουδική Αραβία θα αγωνιστεί στο 8ο γκροπ με αντιπάλους τις Ισπανία, Ουκρανία και Τυνησία.

    Η 23αδα

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

    Μοχάμαντ Αλ Ντεαγέα Αλ Χιλάλ

    Μαμπρούκ Ζαγέντ Αλ Ιτιχάντ

    Μοχάμαντ Κούτζα Αλ Σαμπάμπ

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

    Αχμάντ Αλ-Ντουκί Αλ Ιτιχάντ

    Ρέντχα Τακάρ Αλ Ιτιχάντ

    Χαμάντ Αλ-Μοντασάρι Αλ Ιτιχάντ

    Αχμάντ Αλ-Μπαχρί Αλ Ιτιφάκ

    Μοχάμαντ Μασάαντ Αλ Αχλί

    Ναγέφ Αλ Καντχί Αλ Αχλί

    Χουσείν Αμπντούλ Γκανι Αλ Αχλί

    Αμπντούλ Αζίζ Αλ Κχαθραν Αλ Χιλάλ

    ΜΕΣΟΙ

    Σαούντ Καρίρι Αλ Ιτιχάντ

    Μοχάμαντ Νουρ Αλ Ιτιχάντ

    Μοχάμαντ Αμίν Αλ Ιτιχάντ

    Κχαλέντ Αζίζ Αλ Χιλάλ

    Ομάρ Αλ Γκχαμντί Αλ Χιλάλ

    Ναβάφ Αλ Τεμιάτ Αλ Χιλάλ

    Μοχάμαντ Αλ Σαλχούμπ Αλ Χιλάλ

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

    Σαμί Αλ Τζαμπέρ Αλ Χιλάλ

    Γιασέρ Αλ Κουαχτανι Αλ Χιλάλ

    Μοχάμαντ Αλ Ανμπάρ Αλ Χιλάλ

    Σαάντ Αλ Χαρτί Αλ Νασρ

    Μαλέκ Μαατ Αλ Αχλί

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μουντιάλ: Οι "εκλεκτοί" της Πορτογαλίας

    16/5/2006 5:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όλα τα μεγάλα ονόματα συμπεριλήφθησαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Πορτογαλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, στην αποστολή για το Μουντιάλ της Γερμανίας. Από αυτά ξεχωρίζουν ο Λουίς Φίγκο της Ιταλικής Ιντερ, ο Κεριστιάνο Ρονάλντο της αγγλικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντέκο της ισπανικής Μπαρτσελόνα αλλά και ο Παουλέτα της Παρι Σαίντ Ζερμαίν.

    Η 23αδα

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

    Ρικάρντο Περέιρα Σπόρτινγκ Λισ.

    Κιμ Σίλβα Μπενφίκα

    Μπρούνο Βάλε Αμαδόρα

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

    Πάουλο Φερέιρα Τσέλσι

    Μιγκέλ Μοντέιρο Βαλένθια

    Ρικάρντο Καρβάλιο Τσέλσι

    Φερνάντο Μέιρα Στουτγκάρδη

    Μάρκο Κανέιρα Σπόρτινγκ Λισ.

    Ρικάρντο Κόστα Πόρτο

    Νούνο Βαλέντε Έβερτον

    ΜΕΣΟΙ

    Αρμάντο Πετίτ Μπενφίκα

    Κοστίνια Ντιναμό Μόσχας

    Τιάγκο Μέντες Λιόν

    Μανίς Ριμπέιρο Τσέλσι

    Ούγκο Βιάνα Βαλένθια

    Λουίς Φίγκο Ιντερ

    Ντέκο Μπαρτσελόνα

    Κριστιάνο Ρονάλντο Μάντσεστερ Γ.

    Σιμάο Σαμπρόσα Μπενφίκα

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

    Λουίς Μπόα Μόρτε Φούλαμ

    Παουλέτα Παρί Σεν Ζερμέν

    Νούνο Γκόμες Μπενφίκα

    Χέλντερ Ποστίγκα Σεντ Ετιέν

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μουντιάλ: Η αποστολή της Πολωνίας

    16/5/2006 5:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας, Πάελ Γιάνας, ανακοίνωσε τους 23 παίκτες που θα συμπεριλάβει στην αποστολή για το Μουντιάλ της Γερμανίας. Μέσα σε αυτά συμπεριλήφθηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Μίκαλ Ζεβλάκοφ, ενώ η έκπληξη ήρθε από τους τερματοφύλακες, καθώς ο Γιάνας έβγαλε εκτός πρωταθλητή Ευρώπης με την Λίβερπουλ, Γέρζι Ντούτεκ. "Δεν τον επέλεξα γιατί δεν έχει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του φέτος" αρκέστηκε να πει ο Γιάνας.

    Η 23αδα

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Ομάδα

    Αρτουρ Μπόρουτς Σέλτικ

    Τόμας Κούζακ Γουέστ Μπρομ

    Λούκας Φαμπιάνσκι Λέγκια Βαρσοβίας

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

    Γιάτσεκ Μπακ Αλ Ραγιάν

    Μάριους Γιοπ FK Μόσχας

    Μίχαλ Ζεβλάκοφ Αντερλεχτ

    Μάρτσιν Μπαζίνσκι Βίσλα Κρακοβίας

    Σεβερίν Γκάντσαρτζικ Μεταλίστ Χάρκοβ

    Μάριους Λεβαντόφσκι Σαχτάρ Ντόνετσκ

    Ντάριους Ντούντκα Βίσλα Κρακοβίας

    ΜΕΣΟΙ

    Γιάτσεκ Κρζίνοβεκ Λεβερκούζεν

    Μίροσλαβ Σιμκόβιακ Τραμπζονσπόρ

    Ράντοσλαβ Σομπολέφσκι Βίσλα Κρακοβίας

    Εουσέμπιους Σμολάρεκ Ντόρτμουντ

    Καμίλ Κοσόφσκι Σαουθάμπτον

    Αρκάντιους Ραντόμσκι Αούστρια Βιένης

    Σεμπάστιαν Μίλα Αούστρια Βιένης

    Νταμιάν Γκοράφσκι FK Μόσχας

    Πιότρ Γκίζα Κρακόβια

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

    Ματσέι Ζουράφσκι Σέλτικ

    Γκρεγκόρζ Ράσιακ Σαουθάμπτον

    Πάβελ Μπρόζεκ Βίσλα Κρακοβίας

    Ιρενέουζ Γιέλεν Βίσλα Πλοκ

    [11] Πολιτισμός

    Μεταξύ Υπ. Πολιτισμού και εκπροσώπων του Μουσείου

    Συνομιλίες για έργα του Γκετί

    16/5/2006 5:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/5/2006 7:19:43 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Θετικά αποτελέσματα είχαν οι συνομιλίες του υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου με τον διευθυντή και εκπροσώπους του Μουσείου Πολ Γκετί για την επιστροφή αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, στο προσεχές μέλλον. Οι εκπρόσωποι του Μουσείου συμφώνησαν να εισηγηθούν στο Δ.Σ του Ιδρύματος την επιστροφή μέρους των διεκδικουμένων αρχαιοτήτων. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βουλγαράκης και ο διευθυντής του Μουσείου Μάικλ Μπραντ σε κοινή δήλωση τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και τους επόμενους μήνες αναμένεται να δοθεί λύση στις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Υπενθυμίζεται ότι το μουσείο "Zαν Πολ Γκετι" είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό μουσείο στον κόσμο και στεγάζεται σε μια βίλα στο Μαλιμπού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 May 2006 - 16:51:14 UTC