Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξετάσεων συνέχεια
  • [02] Απεργία ταξί την Δευτέρα
  • [03] Φονικός σεισμός στην Ιάβα
  • [04] Περιμένοντας τις απαντήσεις της διοίκησης

    [01] Κοινωνία

    Χωρίς προβλήματα οι Πανελλαδικές

    Εξετάσεων συνέχεια

    27/5/2006 11:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/5/2006 11:42:27 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και στα Μαθηματικά διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Δύσκολα και για καλά προετοιμασμένους μαθητές χαρακτήρισαν τα θέματα των μαθηματικών οι υποψήφιοι. Μάλιστα όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, από τα εξεταστικά κέντρα ζητήθηκε μία διευκρίνηση για τα μαθηματικά, η οποία και εδόθη από την κεντρική επιτροπή των εξετάσεων. Αντίθετα τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας χαρακτηρίζονται εύκολα.Στους υποψηφίους ετέθη απόσπασμα από το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Όνειρο στο κύμα".

    [02] Κοινωνία

    Σράση εργασίας τα τρόλεϊ

    Απεργία ταξί την Δευτέρα

    27/5/2006 10:49:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις των Αθηναίων τη Δευτέρα, λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι αυτοκινητιστές ταξί , οι οποίοι αντιδρούν στον διπλασιασμό των προστίμων για την παραβίαση των λεωφορειολωρίδων και στην υποχρεωτική χρήση ζωνών ασφαλείας. Για πέντε ώρες από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα δεν θα κυκλοφορούν ούτε τρόλεϊ λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

    [03] Κόσμος

    Χιλιάδες νεκροί

    Φονικός σεισμός στην Ιάβα

    27/5/2006 9:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/5/2006 11:48:53 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: NET-NET 105,8-AΠΕ-Reuters

    Χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες άφησε πίσω του το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου στη νήσο Ιάβα. Κυβερνητική πηγή κάνει λόγο για 1.606 νεκρούς και 2.800 τραυματίες. Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ --6,2 σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ-- σημειώθηκε λίγο πριν τις έξι το πρωί (τοπική ώρα) και το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 37,6 χιλιόμετρα νότια της πόλης Γιογκιακάρτα. Αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής δόνησης ήταν να καταρρεύσουν τα περισσότερα σπίτια στις περιοχές Μπαντούλ και Κουλονπρόγκο. Ο πρόεδρος της χώρας διέταξε τον στρατό να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των θυμάτων.

    Τραγική κατάσταση

    Ήταν έξι παρά τέταρτο το πρωί τοπική ώρα όταν η γη άρχισε να τρέμει στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας.

    Ο σεισμός ισοπέδωσε τμήματα της αρχαίας πρωτεύουσας της χώρας, Γιογκιακάρτα προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

    Η πόλη βρίσκεται κοντά στο ηφαίστειο Μεράπι, που τον τελευταίο μήνα έχει αυξημένη δραστηριότητα. Ομως σύμφωνα με τους ειδικούς δεν ευθύνεται το ηφαίστειο για το σεισμό, αν και μετά τη σεισμική δόνηση πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τον κρατήρα του.

    Το αεροδρόμιο της Γιογκιακάρτα έκλεισε, καθώς η οροφή σε μια από τις αίθουσες αναμονής κατέρρευσε με αποτέλεσμα να παγιδευτούν αρκετοί άνθρωποι

    Καταστροφές έχουν υποστεί και αρκετοί δρόμοι που οδηγούν στην ακτή, ενώ η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν διακοπεί σε πολλές περιοχές.

    Τα νοσοκομεία κατακλύστηκαν από τραυματίες και οι γιατροί αναγκάστηκαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες ακόμα και στο προαύλιο.

    Οι χιλιάδες νεκροί γέμισαν το νεκροτομείο της πόλης.

    Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να τυλίγουν τα πτώματα, σε απλά υφάσματα και να τα τοποθετούν έξω από το κτήριο.

    Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς πολλοί πολίτες, παραμένουν εγκλωβισμένοι στα κτήρια που κατάρρευσαν.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Hundreds die in Indonesian quake

    CNN: Indonesia quake death toll soars

    [04] Οικονομία

    Αντιπαράθεση για την εξαγορά της Φίνανς Μπανκ

    Περιμένοντας τις απαντήσεις της διοίκησης

    27/5/2006 12:10:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τις απαντήσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας αναμένουν και οι εργαζόμενοι της τράπεζας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στο ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, λόγω της εξαγοράς της Τουρκικής Φίνανς Μπανκ. Οι υπάλληλοι της Εθνικής είχαν μία 20λεπτη συνάντηση με τη διοίκηση, όπου κατέθεσαν 14 ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία εξαγοράς. Ο διοικητής της Εθνικής, Τάκης Αράπογλου, θα ενημερώσει την ερχόμενη Τρίτη την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Βουλής, τόσο για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Φίνανς Μπανκ, όσο και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο μεταξύ, στην εξαγορά της Τουρκικής τράπεζας Φίνανσμπανκ από την Εθνική επεκτάθηκε και η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών το μεσημέρι στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε, πως οι κινήσεις της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας εγείρουν ερωτήματα "για τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, για τη χρηματοδότηση και τον κίνδυνο μιας κοστοβόρας εξαγοράς. Ερωτήματα σχετικά με την εκτίμηση των τεράστιων πολιτικών και οικονομικών κινδύνων της τουρκικής αγοράς". Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, απάντησε, ότι οι κινήσεις της Εθνικής γίνονται από τις διοικήσεις της, ενώ παράλληλα επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για τη τακτική του στο θέμα αυτό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 May 2006 - 8:50:43 UTC