Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εικοσιπέντε χρόνια στην Ε.Ε.
  • [02] Δριμεία κριτική Παπανδρέου
  • [03] Διάσταση απόψεων
  • [04] "'Εφυγε" ο δικαστής της χούντας
  • [05] Στη Γενεύη ο κ. Χριστόδουλος
  • [06] Κρίση στη Μ. Ανατολή
  • [07] ΠΑΟ: Οι παίκτες αποχαιρέτησαν τον Βέμπερ
  • [08] Μπιτς Βόλεϊ: 7η Μιχαλόπουλος/Ξενάκης

    [01] Πολιτική

    Λαμπρή εκδήλωση στη Πνύκα

    Εικοσιπέντε χρόνια στην Ε.Ε.

    28/5/2006 9:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2006 9:58:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και η εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι δύο κατακτήσεις διαχρονικές και καθοριστικές για την πορεία της χώρας μας, επισήμανε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Πνύκα με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την εισδοχή της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Παρουσία του προέδρου της Κομισιόν, Ζοσέ Μπαρόζο, και υψηλών προσκεκλημένων, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στους στόχους της Ελλάδας αλλά έκανε και μια έμμεση αναφορά στη συμπεριφορά που απαιτείται να ακολουθήσουν οι γείτονές μας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους.

    Μήνυμα στη Τουρκία

    Με αναφορά στον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος την 28η Μαΐου του 1979, υπέγραψε την ένταξη της Χώρας μας στην τότε ΕΟΚ, ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

    "Τιμούμε σήμερα, τον Ηγέτη που έκανε πράξη το όραμα της νέας Ελλάδας. Ήταν το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έγινε πράξη με πρωταγωνιστή τον ίδιο." τόνισε ο κ. Καραμανλής, για να επισημάνει στη συνέχεια ότι η προσχώρηση στις ευρωπαϊκές δομές, συνέβαλε στην εδραίωση του Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος και της πολιτικής σταθερότητας, στη χώρα μας.

    Παράλληλα όπως πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου και την ενδυνάμωση της θέσης της Ελλάδας διεθνώς.

    Ωστόσο, τόνισε ότι στα χρόνια που πέρασαν, υπήρξαν σοβαρές καθυστερήσεις, σ ό,τι αφορά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που συνδιαμορφώναμε με την Ε.Ε..

    "Αποφασίσαμε, όμως να βάλουμε τέλος στην ολιγωρία", συνέχισε ο κ Καραμανλής για να επισημάνει:

    "Η Ελλάδα, στα δύο τελευταία χρόνια, άλλαξε ρυθμούς. Άλλαξε ταχύτητα. Κινούμαστε πιο γρήγορα, πιο τολμηρά, πιο αποφασιστικά. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε, με τη στήριξη της κοινωνίας, γενναίες τομές, τολμηρές αλλαγές, στοχευμένες μεταρρυθμίσεις. Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε συγκροτημένο σχέδιο που οδηγεί, με ήπιο τρόπο, στην πλήρη δημοσιονομική προσαρμογή. Θεμελιώσαμε και εμπλουτίζουμε διαρκώς νέο αναπτυξιακό πρότυπο που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, στηρίζει την παραγωγικότητα και την ποιότητα, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και ενισχύει την εξωστρέφεια της οικονομίας μας".

    Αναφερόμενος στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι έχει διανύσει πολύ δρόμο και ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουμε περισσότερο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. "Εργαζόμαστε για μια Ευρώπη που γίνεται διαρκώς περισσότερο ισχυρή, περισσότερο πολιτική, περισσότερο κοινωνική" είπε χαρακτηριστικά.

    Μιλώντας για τη δυναμική της ενοποίησης της Ευρώπης ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι το καλύτερο είναι να προχωρήσει μπροστά με όλα τα κράτη-μέλη της. Ωστόσο, όπως είπε σε περίπτωση αδιεξόδου υπάρχει πάντα ο δρόμος των "ενισχυμένων συνεργασιών".

    Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για την Τουρκία, τονίζοντας ότι ενθαρρύνουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των γειτόνων μας, απαιτείται όμως από τον καθένα πλήρης σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και ανταπόκριση στις αρχές και τις αξίες στα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα της Ευρώπης.

    Ομιλία Μπαρόζο

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, από την πλευρά του, άνοιξε την ομιλία του μιλώντας ελληνικά για την προσφορά της χώρας μας, ενώ επεσήμανε ότι η Ενωμένη Ευρώπη είναι η δική μας Ιθάκη, κάνοντας παραλληλισμό στους στοίχους του Καβάφη.

    "Η Ελλάδα έχει κερδίσει πολλά από την ΕΕ και η Ευρώπη έχει κερδίσει πολλά από την Ελλάδα, είπε ο κ. Μπαρόζο και πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι ισχυρή δημοκρατία και δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

    Επίσης τόνισε, ότι αποτελεί αξιοσέβαστο γείτονα και ανοίγει το δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Νότο και την Ανατολή.

    Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το ρόλο της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [02] Πολιτική

    Σε Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό

    Δριμεία κριτική Παπανδρέου

    28/5/2006 10:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2006 10:18:02 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Τρίπολη όπου μίλησε σε ανοιχτή κομματική συγκέντρωση. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την εξωτερικής της πολιτική, ενώ κατηγόρησε τον κ Καραμανλή, για έλλειψη στρατηγικής. Ο κ. Καραμανλής κρύβεται στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν μπορεί να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα.

    Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο

    Δριμύτατη επίθεση και εφ όλης της ύλης κριτική στην Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Στο στόχαστρο του η Οικονομία, η ακρίβεια αλλά και τα ελληνοτουρκικά με αφορμή και το πρόσφατο συμβάν στο Αιγαίο, αλλά και την εξαγορά της Τουρκικής Τράπεζας Finansbank από την Εθνική τράπεζα.

    Η κυβέρνηση είπε κινείται χωρίς σχέδιο, όραμα και πυξίδα στην εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά.

    "Κινείται στο δίλημμα ένταση ή υποχώρηση", πρόσθεσε για να επισημάνει πως στο πρόσφατο συμβάν ούτε ο κ. Καραμανλής ούτε κανένας άλλος αρμόδιος δεν έκαναν καμία δήλωση ώστε ο διεθνής παράγοντας να ακούσει την δική μας θέση.

    "Άκουσε μόνο την άποψη της Τουρκίας", συμπλήρωσε.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε βαρυσήμαντο το άρθρο του κ. Στεφανόπουλου λέγοντας ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και πως πρέπει η ΝΔ να ακούσει τη φωνή του.

    Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και με την εξαγορά της Finansbank, την οποία χαρακτήρισε χωρίς στρατηγική.

    Είναι μια γυμνή επιλογή, όπως είπε και έχει επιχειρηματικό κίνδυνο γιατί εκτυλίσσεται σε μια χώρα με πολιτική αστάθεια, ενώ ανοίγει το δρόμο για να πουληθεί σε ξένους η Εθνική τράπεζα η οποία αποτελεί μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας.

    Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα στα στελέχη του κόμματος να συνδράμουν στην άσκηση αντιπολιτευτικής πολιτικής και στην αποκάλυψη της πολιτικής της ΝΔ.

    [03] Κοινωνία

    Για την πυρκαγιά στη γέφυρα Ρίο-Αντίριο

    Διάσταση απόψεων

    28/5/2006 9:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Διάσταση απόψεων έχει προκαλέσει πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Πολυτεχνείου σύμφωνα με το οποίο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε καλώδιο της γέφυρας Ρίου - Αντιρίου στις αρχές του 2005 οφείλετο σε αστοχία υλικού και όχι σε πλήγμα από κεραυνό. Από την πλευρά της η κατασκευάστρια Κοινοπραξία Γέφυρα Α.Ε επιμένει στα αίτια που είχαν αποδοθεί τότε για το συμβάν.

    Κεραυνός ή αστοχία υλικών

    Κεραυνός ή αστοχία υλικού ήταν η αιτία για την πυρκαγιά σε ένα από τα καλώδια της γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου τον Ιανουάριο του 2005. Την Παρασκευή το μεσημέρι έφτασε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

    Σύμφωνα με την επιτροπή της οποίας το πόρισμα δημοσιεύει σήμερα το "Βήμα της Κυριακής" η πυρκαγιά οφείλεται σε καλώδιο πυλώνα της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και όχι σε κεραυνό καθώς όπως υποστηρίζεται, τα μετεωρολογικά στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν ένα τέτοιο πλήγμα την κρίσιμη χρονική περίοδο του συμβάντος.

    Με ανακοίνωση της η κοινοπραξία Γέφυρα που κατασκεύασε και έχει την ευθύνη λειτουργίας του έργου διαφωνεί με όσα αναφέρονται στο πόρισμα, σχετικά με τη μη ύπαρξη κεραυνικών φαινομένων την ημέρα και την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

    Σε τι δεν υπάρχει διαφορετική εκτίμηση; Σε κανένα του πορίσματος δεν τίθεται θέμα ασφάλειας για την διέλευση των οδηγών από τη γέφυρα.

    Η γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου. ένα από τα μεγαλύτερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας, άλλαξε τα δεδομένα σύνδεσης της δυτικής Στερεάς με την Πελοπόννησο.

    [04] Κοινωνία

    Αεροπαγίτης Γιάννης Ντεγιάννης

    "'Εφυγε" ο δικαστής της χούντας

    28/5/2006 8:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2006 9:45:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 92 ετών ο Αρεοπαγίτης Γιάννης Ντεγιάννης ο οποίος ήταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, στη δίκη των πρωταιτίων της χούντας των συνταγματαρχών, τον Ιούλιο του 1975. Ο Γιάννης Ντεγιάννης γεννήθηκε στους Στρόμπονες της Χαλκίδας το 1914, και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, με δήλωσή του, τονίζει ότι ο Γιάννης Ντεγιάννης υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο της Δικαιοσύνης, που θα παραμείνει πάντα ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες, όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι την Πατρίδα και την ελληνική κοινωνία. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη από το Πρώτο Νεκροταφείο.

    Δικαστής και βουλευτής

    Υπηρέτησε ως δικαστικός λειτουργός από το 1949 έως το 1981, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του αρεοπαγίτη.

    Το 1975, ήταν πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου που δίκασε και καταδίκασε εις θάνατον τους απριλιανούς πραξικοπηματίες (ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή).

    Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας το 1981 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

    Πρόεδρος της Εταιρίας Ευβοϊκών Μελετών, διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Καλλέργης, μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου.

    Τον Οκτώβριο του 1996, εξελέγη επίτιμος πρόεδρος του ιδρύματος κοινωνικών και ιστορικών μελετών "Σταύρος Καλλέργης".

    Εχει τιμηθεί με το παράσημο του Τάγματος Εθνικής Τιμής.

    Συγγραφικό έργο: "Η Δίκη", 1991. Εχει επίσης δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές: "Κλεψύδρα", 1961, "Απόγευμα", 1963, "Επιστροφή", 1978, "Προλεγόμενα κάθε μελλοντικής ευτυχίας", 1981.

    [05] Κοινωνία

    Στη Γενεύη ο κ. Χριστόδουλος

    28/5/2006 8:20:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Επίσκεψη στη Γενεύη πραγματοποιεί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όπου θα έχει επαφές, με την ηγεσία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, με αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, με τις Αρχές του Καντονίου της Γενεύης, αλλά και με κορυφαίο υπουργό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στη Βέρνη. Το πρωί χοροστάτησε σε θεία λειτουργία στον πατριαρχικό και Σταυρο-πηγιακό ναό στο Σαν-μπεζί της Γενεύης.

    Ο κ. Χριστόδουλος μιλώντας στο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Ορθόδοξης Θεολογίας επισήμανε τον σημαντικότατο ρόλο για την προώθηση τόσο των διορθοδόξων όσο και των διεκκλησιαστικών σχέσεων της ορθοδόξου Εκκλησίας,, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "οι αξιόλογοι καρποί της πρώτης οκταετίας λειτουργίας του είναι ορατοί και αξιοποιούνται αμέσως από τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες".

    Απευθυνόμενος προς τους φοιτητές τόνισε μεταξύ άλλων την αξία και την σημαντική αποστολή της θεολογίας σε έναν κόσμο σύγχυσης .

    Στην προσφώνησή του προς τον μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμία, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν σήμερα, όπως είπε τους κοινωνικούς φορείς, και τα οποία δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες.

    Ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να επισκεφθεί αύριο το Παγκόσμιο Συμβούλιο, όπου θα μιλήσει σε επίσημη τελετή, ενώ θα επισκεφθεί, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μεταναστεύσεως και θα συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών.

    [06] Μ. Ανατολή

    Στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ

    Κρίση στη Μ. Ανατολή

    28/5/2006 7:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2006 8:36:12 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-Γαλλικό Πρακτορείο

    Ένταση προκλήθηκε την Κυριακή στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, όταν μετά από επίθεση με πυραύλους εναντίον βάσης του Ισραηλινού στρατού, που στην αρχή αποδώθηκαν στην ισλαμική Τζιχάντ, οι Ισραηλινοί απάντησαν με βομβαρδισμό βάσεων Παλαιστινίων μαχητών στο Λίβανο, αλλά και θέσεων της Χεζμπολάχ, κατά μήκος των συνόρων. Από τις αεροπορικές επιδρομές, σκοτώθηκαν ένας Παλαιστίνιος μαχητής, ένας μαχητής της Χεζμπολάχ και δύο Λιβανέζοι άμαχοι. Σε αντίποινα η Σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ επιτέθηκαν επίσης εναντίον ισραηλινών θέσεων στην αμφισβητούμενη συνοριακή περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα. Μετά από επέμβαση του ΟΗΕ εξασφαλίστηκε εκεχειρία η οποία έως τώρα τηρείτε. Πρόκειται για το πρώτο ξέσπασμα βίας μετά τον τερματισμό της 22χρονης ισραηλινής κατοχής του νοτίου Λιβάνου πριν από έξι χρόνια.Έπειτα από τους βομβαρδισμούς της Χεζμπολάχ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ, προειδοποίησε ότι η χώρα του "θα χρησιμοποιήσει όλα τα ανταποδοτικά μέσα που διαθέτει" εναντίον των "τρομοκρατών" που θα προσπαθήσουν να πλήξουν τον πληθυσμό που κατοικεί στα βόρεια της χώρας.

    [07] Βόλεϊ

    ΠΑΟ: Οι παίκτες αποχαιρέτησαν τον Βέμπερ

    28/5/2006 8:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι παίκτες του Παναθηναϊκού εξέδωσαν ανακοίνωση για τον Χαβιέ Βέμπερ, τον πρώην πλέον τεχνικό του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" ευχαριστούν τον Αργεντινό προπονητή για τα όσα προσέφερε στην ομάδα και με την συνεργασία του φτάσανε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως τονίζουν, λυπούνται για την αποχώρηση του, αλλά κατανοούν την απόφαση του, ενώ του εύχονται κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματα της καριέρας του. Από πλευράς του, οι παίκτες του Παναθηναϊκού υπόσχονται στους φιλάθλους της ομάδας πως θα συνεργαστούμε το ίδιο αρμονικά και με τον νέο προπονητή, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις να οδηγήσουμε τον Παναθηναϊκό ακόμα ψηλότερα".

    Η ανακοίνωση

    "Με τον Χαβιέ Βέμπερ δεθήκαμε στα δύσκολα και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Σαν αθλητές που συνεργαστήκαμε μαζί του φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την αποχώρησή του από την ομάδα. Δούλεψε με όραμα και επαγγελματισμό, συνεισφέροντας τα μέγιστα ώστε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

    Ωστόσο, είναι σε όλους κατανοητό πως για ένα σημαντικό ζήτημα όπως είναι η οικογένεια, η απόφασή του δεν θα μπορούσε να είναι άλλη παρά η επιστροφή στην πατρίδα του. Κρατώντας στο μυαλό τις όμορφες στιγμές, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματα της καριέρας του. Τέλος, θέλουμε να υποσχεθούμε στον κόσμο της ομάδας ότι θα συνεργαστούμε το ίδιο αρμονικά και με τον νέο προπονητή, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις να οδηγήσουμε τον Παναθηναϊκό ακόμα ψηλότερα".

    [08] Βόλεϊ

    Μπιτς Βόλεϊ: 7η Μιχαλόπουλος/Ξενάκης

    28/5/2006 7:48:00 μμ

    Οι Θανάσης Μιχαλόπουλος/Μάνος Ξενάκης δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν την περσινή κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ FIVB Challenger. Το κορυφαίο ελληνικό δίδυμο στο μπιτς βόλεϊ Ανδρών, στη συγκεκριμένη που διοργάνωση που έγινε στο Μπρνο της Τσεχίας κατέλαβε την 7η θέση, αφού ηττήθηκε 2-0 (21-10, 21-15) από τους Σουηδούς Νταλ/Γκούναρσον. Η νίκη των Μιχαλόπουλου/Ξενάκη στον 4o γύρο του τουρνουά με 2-0 (27-25, 21-16) επί των Γερμανών Πόμπε/Ουρμπάτσκα δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού στον επόμενο γύρο ήρθε η ήττα από τους Ιταλούς Γκάλι Φ./Ραφαέλι με 2-1 (24-22, 16-21, 15-8).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 May 2006 - 20:50:23 UTC