Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Διαβουλευτική δημοσκόπηση" για το Μαρούσι
  • [02] Νέα παρέμβαση Στεφανόπουλου
  • [03] Με κομμένη την ανάσα
  • [04] Απόδραση με ελικόπτερο
  • [05] Ολοκληρώθηκε ο Γύρος της Αθήνας
  • [06] Ενεργειακές απειλές από το Ιράν
  • [07] Κίνα: Μυστήριο γύρω από την συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου
  • [08] Τσεχία: πολιτικό αδιέξοδο μετά τις εκλογές
  • [09] Νέα βίαια επεισόδια στο Ιράκ
  • [10] Απελευθερώθηκαν οι Ρώσοι διπλωμάτες
  • [11] ΝΒΑ; Στους τελικούς οι Μάβερικς

    [01] Πολιτική

    Πρωτόγνωρη διαδικασία

    "Διαβουλευτική δημοσκόπηση" για το Μαρούσι

    4/6/2006 12:48:00 μμ

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στον δήμο Αμαρουσίου. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη, για τα ελληνικά δεδομένα, διαδικασία καθώς ένα εκλεκτορικό σώμα 300 πολιτών του Δήμου, μετά από συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους για το χρίσμα θα επιλέξουν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για την δημαρχία. Την τελική φάση της διαδικασίας που ονομάζεται "διαβουλευτική δημοσκόπηση" θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    [02] Πολιτική

    Με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής"

    Νέα παρέμβαση Στεφανόπουλου

    4/6/2006 11:38:00 πμ

    Με νέα παρέμβαση του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος απαντά στις αιτιάσεις στο άρθρο του για το θέμα της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτηρίζει το άρθρο του στο προηγούμενο φύλλο της ίδιας εφημερίδας ως "ερέθισμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και προσέγγιση του ζητήματος των σχέσεων μας με την Τουρκία", για επίλυση των εκκρεμοτήτων με τη γείτονα μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και θεωρεί ότι είναι εύλογος ο προβληματισμός που προκλήθηκε και χρήσιμη η ανάπτυξη διαφόρων γνωμών θετικών ή αρνητικών, καθώς το άρθρο του "προβάλλει μία πρόταση κατά γενικό τρόπο, χωρίς να αναφέρεται στα επιμέρους θέματα, που πρέπει να απαντηθούν προτού ληφθεί μία απόφαση", όπως αναφέρει. "Η βασική ιδέα του άρθρου είναι να βρεθεί λύση για όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στις σχέσεις των δύο χωρών " συνεχίζει. "Μόνον όταν προτείνουμε την παραπομπή όλων των διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η Τουρκία θα αναγκασθεί να δεχθεί την αρμοδιότητα του Δικαστηρίου, την οποία μέχρι τώρα προσπαθεί να αποφύγει", εκτιμά.

    Ο κ. Στεφανόπουλος διευκρινίζει ότι δεν πρότεινε το υπ αυτής (εννοεί την Τουρκία) "δημιουργούμενο θέμα των γκρίζων ζωνών" να παραπεμφθεί μετά από ελληνική πρωτοβουλία στο Δικαστήριο, αλλά όπως αναφέρει " έχω υπόψη μου τη δυνατότητα της Τουρκίας να το κάμει, μονομερώς".

    Με αφορμή τις αιτιάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, ο κ. Στεφανόπουλος αφού διευκρινίζει ότι πρότεινε την παραπομπή του θέματος στο Δικαστήριο και όχι την αποστρατιωτικοποίηση", καθιστά σαφές ότι "ο εξοπλισμός των νήσων είναι αναγκαίος, ενόσω υφίσταται η απειλή".

    Παράλληλα εκτιμά ότι " μετά δε τη συνολική επί όλων των θεμάτων απόφαση του Δικαστηρίου, αν υπάρξει τέτοια απόφαση, τότε ρυθμιζομένων οριστικώς των σχέσεων μας με την Τουρκία, δεν θα υπάρχει πλέον κίνδυνος πολέμου ούτε ο κίνδυνος εκ της απέναντι των νήσων πλευράς. Όταν εξαλειφθεί η απειλή ας σκεφθεί ο κ. Υπουργός τι θα κάνει. Δεν θέλω να επέμβω περισσότερο στα καθήκοντα του", προσθέτει.

    "Η πρόταση μου επιδιώκει την αποφυγή όχι μόνο πολέμου αλλά και θερμού επεισοδίου. Ο πατριωτισμός μου και η λογική μου παραμένουν ακέραιοι και δεν πλήττονται από παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν εναντίον του άρθρου μου", καταλήγει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [03] Κοινωνία

    Δραματικές εξελίξεις

    Με κομμένη την ανάσα

    4/6/2006 12:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/6/2006 7:03:03 μμ)

    Αδιευκρίνιστη παραμένει η υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ Μεσχισβίλι στη Βέροια από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις. Οι αστυνομικές έρευνες με τη συνδρομή ειδικού συνεργείου της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, απέβησαν άκαρπες σε χώρο πίσω από το δημαρχείο της πόλης, που υποδείχθηκε από ανήλικους. Ωστόσο, το μεσημέρι της Κυριακής, ειδικό συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος παρουσία εισαγγελέα και ιατροδικαστή ξεκίνησε έρευνες σε διπλανό εγκαταλελειμμένο παλαιό κτίσμα. Επί τόπου μεταφέρθηκε από την Αστυνομία και ένας από τους ανήλικους, μήπως δώσει περισσότερες πληροφορίες. Το γεγονός, πάντως, ότι δεν έχει βρεθεί το πτώμα φούντωσε στη Βέροια τις συζητήσεις για την τύχη του μικρού Αλεξ.

    Ο συνήγορος της οικογένειας του μικρού Πυθαγόρας Ιερόπουλος μάλιστα δήλωσε ότι "η μητέρα του και ο πατριός του ελπίζουν ότι είναι ζωντανός και παρακαλούν όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στην αστυνομία".

    Από την πλευρά τους, συνήγοροι των πέντε παιδιών που φέρονται να ομολόγησαν εμπλοκή στην δολοφονία του 11χρονου, υποστηρίζουν στις τηλεοπτικές κάμερες ότι οι πελάτες τους ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση και πως οι καταθέσεις τους ήταν αποτέλεσμα πιέσεων και βίας που, όπως ισχυρίζονται τώρα, άσκησαν στους ανηλίκους, οι αστυνομικοί.

    Με ανακοίνωση της, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθία επισημαίνει, ότι η έρευνα συνεχίζεται σύμφωνα με το σχεδιασμό και κάθε πληροφορία εξετάζεται διεξοδικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φρίκη και σοκ

    Συγκλονιστική υπόθεση

    [04] Κοινωνία

    Από τις Φυλακές Κορυδαλλού

    Απόδραση με ελικόπτερο

    4/6/2006 7:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ

    Κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ελικόπτερο με άγνωστο πιλότο προσγειώθηκε το απόγευμα στο προαύλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, παρέλαβε ένα ή δύο κρατούμενους, πιθανότατα από την πέμπτη πτέρυγα και απογειώθηκε με κατεύθυνση το Σχιστό. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι ένας εκ των δύο κρατουμένων είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας και την όλη επιχείρηση οργάνωσε ο αδελφός του δραπέτη καταζητούμενος Νίκος Παλαιοκώστας. Αυτή την ώρα η Αστυνομία βρίσκεται στο Σχιστό Κορυδαλλού, ενώ η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

    [05] Κοινωνία

    Συμμετείχαν περισσότεροι από 25 χιλιάδες δρομείς

    Ολοκληρώθηκε ο Γύρος της Αθήνας

    4/6/2006 10:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/6/2006 12:38:25 μμ)

    Αφιερωμένος στο Περιβάλλον ήταν ο σημερινός Γύρος της Αθήνας, η εκκίνηση του οποίου δόθηκε λίγο μετά τις 10 π.μ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Γύρος της Αθήνας διεξήχθη σε τρεις αποστάσεις, η μία εκ των οποίων για άτομα με αναπηρίες, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 23 χιλιάδες δρομείς. Όλες οι διαδρομές κατέληξαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο, όπου ακολούθησε εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χάπενινγκς και δώρα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας σε Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Ομόνοια, Πειραιώς, Πλατεία Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Βασιλίσσης Αμαλίας και Ζάππειο. Οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι δωρεάν μέχρι τις 2 μ.μ, οπότε λήγουν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στο γύρο της πρωτεύουσας συμμετείχε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

    [06] Κόσμος

    Δεν κάνει πίσω για το πυρηνικό πρόγραμμα

    Ενεργειακές απειλές από το Ιράν

    4/6/2006 5:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC- ΝΕΤ

    Το Ιράν δεν πρόκειται να ανακόψει το πυρηνικό του πρόγραμμα επανέλαβε σήμερα ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Σε διάγγελμά του, χαρακτήρισε επίσης "καθαρό ψέμα" την κατηγορία, ότι το Ιράν σκοπεύει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα. "Δε χρειαζόμαστε να δημιουργήσουμε πυρηνική βόμβα. Δεν έχουμε στόχους ή φιλοδοξίες για την υλοποίηση των οποίων θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε", τόνισε ο Χαμενεΐ στην ομιλία του για τη 17η επέτειο του θανάτου του προκατόχου του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Επίσης, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά των ΗΠΑ, που τις χαρακτήρισε ως την πιο μισητή χώρα του κόσμου.

    "Πως μιλάτε για ανθρώπινα δικαιώματα και αντίσταση στην τρομοκρατία, όταν η Κυβέρνησή σας έχει φυλακές, όπως το Γκουαντάναμο και το Αμπού Γκράιμπ.

    Ακόμη προειδοποίησε με διακοπή της προμήθειας πετρελαίου από την περιοχή του Περσικού Κόλπου, αν οι ΗΠΑ κάνουν κάποια "λάθος κίνηση" κατά του Ιράν.

    "Αν κάνετε μια λάθος κίνηση, όσον αφορά το Ιράν, να είστε σίγουροι, ότι η ροή του πετρελαίου στην περιοχή θα απειληθεί σοβαρά", τόνισε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τη διακοπή των προμηθειών.

    Στο μεταξύ, στο Ιράν αναμένεται ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέ Σολάνα για να παραδώσει την πρόταση των έξι για την αναβολή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Ιράν μεταβαίνει ο Σολάνα

    [07] Κόσμος

    Σιγή από τα επίσημα κινεζικά ΜΜΕ

    Κίνα: Μυστήριο γύρω από την συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου

    4/6/2006 12:30:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μυστήριο εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με τη συντριβή στην ανατολική Κίνα ενός στρατιωτικού αεροπλάνου που μετέφερε 40 άτομα. Το πρακτορείο ΝΕΑ ΚΙΝΑ μετέδωσε απλά την είδηση επικαλούμενο στρατιωτική πηγή που δεν κατονομάζει. Στη σύντομη ανακοίνωσή του το πρακτορείο περιορίστηκε να αναφέρει ότι το στρατιωτικό αεροπλάνο με 40 επιβαίνοντες συνετρίβη στην επαρχία Ανχούι, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά για πιθανά θύματα ούτε παραθέτει άλλες λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι σωστικά συνεργεία και μία "ομάδα εργασίας" από το Πεκίνο έσπευσαν στο σημείο της συντριβής και διεξάγονται ανακρίσεις. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση επαναλαμβάνοντας την πληροφορία του ΝΕΑ ΚΙΝΑ. Τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης τηρούν συνήθως σιγή για τέτοια δυστυχήματα.

    [08] Κόσμος

    Μοιρασμένη η Βουλή

    Τσεχία: πολιτικό αδιέξοδο μετά τις εκλογές

    4/6/2006 12:11:00 μμ

    Αρκετές εβδομάδες πολιτικής αβεβαιότητες και ακόμη και νέες εκλογές αναμένονται στην Τσεχία, όπου οι εκλογές ανέδειξαν μια βουλή μοιρασμένη ανάμεσα στην Κεντροδεξιά και την Κεντροαριστερά. Το συντηρητικό κόμμα, οι Πράσινοι και οι Χριστιανοδημοκράτες καταλαμβάνουν 100 έδρες στην Κάτω Βουλή, που διαθέτει 200 έδρες, δηλαδή ισάριθμες με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Κομμουνιστές. Μόνο αυτά τα τέσσερα κόμματα ξεπέρασαν το όριο του 5% και εισήλθαν στο τσεχικό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα το Δημοκρατικό Κόμμα των Υπεύθυνων Πολιτών (ODS, φιλελεύθερη δεξιά) συγκέντρωσε το 35,38% των ψήφων, μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες (CSSD), που ασκούν την εξουσία εδώ και οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα του εθνικού Γραφείου στατιστικής (CSU). Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Γίρι Πάρουμπεκ, λαμβάνει το 32,32% των ψήφων. Το κομμουνιστικό κόμμα KSCM, εξασφάλισε το 12,81 % των ψήφων ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες (KDU-CSL) είδαν τη δύναμη τους να μειώνεται στο 7,22%. Τέλος οι Πράσινοι (SZ) εισέρχονται για πρώτη φορά στο τσεχικό Κοινοβούλιο με το 6,29% των ψήφων. Το ποσοστό συμμετοχής έφθασε στο 64,47% , πολύ πιο σημαντικό από τις βουλευτικές εκλογές του 2002 (58%), σύμφωνα με το CSU. Ωστόσο το αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια "μεγάλη απογοήτευση" για τις "αγορές", που ανέμεναν μια καθαρή νίκη της τσεχικής Κεντροδεξιάς, είπε ο Λαρς Κρίστενσεν, αναλυτής της Danske Bank. Η δήλωση του Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Γίρι Πάρουμπεκ ότι θα υποβάλλει ένσταση για το αποτέλεσμα έκανε την κατάσταση ακόμη πιο ομιχλώδη πολιτικά. Ο Τσέχος Πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό και πρόσθεσε ότι θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη των συντηρητικών Μίρεκ Τοπολάνεκ για να συζητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

    [09] Ιράκ

    Με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

    Νέα βίαια επεισόδια στο Ιράκ

    4/6/2006 12:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/6/2006 2:58:25 μμ)

    Είκοσι τέσσερις άμαχοι, οι περισσότεροι μαθητές, σκοτώθηκαν σήμερα βόρεια της Βαγδάτης όταν ένοπλοι ακινητοποίησαν τα μινιμπάς στα οποίο επέβαιναν και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους, ανακοινώθηκε από πηγή της Ασφάλειας. "Στις 07:30 τοπική ώρα, ένοπλοι που είχαν στήσει ένα οδόφραγμα κοντά στο χωριό Αιν Λάϊλα, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης σταμάτησαν αρκετά μινιμπας και αφού ανάγκασαν τους επιβάτες να βγουν έξω τους σκότωσαν", ανέφερε η πηγή στη Μπακούμπα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή "στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 24 άτομα". Εξάλλου, στη Βασόρα, όπου διαβιούν κυρίως σιίτες, μία σουνιτική θρησκευτική οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα ότι η Αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 12 άοπλους προσκυνητές σε ένα σουνιτικό τέμενος, αλλά η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταπέδωσε τα πυρά που δέχθηκε από ενόπλους. Σύμφωνα με μία αστυνομική πηγή, υπήρχε η πληροφορία ότι "τρομοκράτες" είχαν καταφύγει στο τέμενος Αλ Αραμπ και άρχισαν να πυροβολούν όταν περικυκλώθηκαν χθες το βράδυ. Σκοτώθηκαν 9 και συνελήφθησαν έξι ένοπλοι, ανέφερε η Αστυνομία. Λίγες ώρες νωρίτερα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου είχαν σκοτωθεί στην ίδια πόλη, στην οποία με απόφαση του Ιρακινού Πρωθυπουργού ισχύει καθεστώς έκτακτης ανάγκης, 28 άνθρωποι.

    Εξάλλου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλων ενώ μετέβαιναν στις εργασίες τους σήμερα το πρωί στη Βαγδάτη, ανακοινώθηκε από πηγή της ασφάλειας. "Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των εργαζομένων σε μία τηλεφωνική εταιρεία στο Σαντρ Σίτι, στη βορειοανατολική Βαγδάτη, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας δύο", ανέφερε η πηγή. Στο μεταξύ 104 άτομα δηλητηριάστηκαν χθες το βράδυ από τις αναθυμιάσεις χημικών προϊόντων που προκλήθηκαν ύστερα από μία τυχαία έκρηξη σε σταθμό ανακύκλωσης νερού τρία χιλιόμετρα νότια της πόλης Χίλα, (120 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης), ανέφερε ιατρική πηγή. Τα θύματα νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία στη πόλη αυτή, πρωτεύουσα της επαρχίας της Βαβυλώνας.

    Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Βουλής

    Στο μεταξύ αναβλήθηκε "μέχρι νεωτέρας" η συνεδρίαση του νέου Κοινοβουλίου, στη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να επιλεγούν οι νέοι Υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών. Την αναβολή της συνεδρίασης ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, Χάλεντ αλ-Ατίγια, ο οποίος δεν αιτιολόγησε την απόφαση. Ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνεδρίαση αναβλήθηκε επειδή η ισχυρή Σιιτική Συμμαχία εκφράζει διαφωνίες για το πρόσωπο που προτείνεται για να αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών. Η αναβολή της συνεδρίασης του ιρακινού Κοινοβουλίου θεωρείται πλήγμα για τον πρωθυπουργό αλ-Μαλίκι, που προσπαθεί να συγκροτήσει τη νέα Κυβέρνηση και να θέσει τέρμα στον κύκλο της τυφλής βίας στη χώρα.

    [10] Ιράκ

    Σύμφωνα με την ιρακινή κρατική τηλεόραση

    Απελευθερώθηκαν οι Ρώσοι διπλωμάτες

    4/6/2006 12:18:00 μμ

    Την απελευθέρωση των τεσσάρων εργαζομένων της ρωσικής πρεσβείας που είχαν απαχθεί στη Βαγδάτη χθες Σάββατο μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση Iraqia επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματούχων του Υπουργείου Εσωτερικών. Η ιρακινή τηλεόραση δεν διευκρίνισε κάτω από ποιες συνθήκες απελευθερώθηκαν οι τέσσερις απαχθέντες -όλοι Ρώσοι- ενώ ένας πέμπτος σκοτώθηκε από τα πυρά των ενόπλων. Αστυνομικές πηγές δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή την πληροφορία ενώ η ρωσική πρεσβεία αρνήθηκε κάθε σχόλιο. Στο μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέκρινε με έντονο τρόπο τις απαγωγές και την δολοφονία και ζήτησε οι απαχθέντες να τύχουν "ανθρώπινης μεταχείρισης και να απελευθερωθούν αμέσως" σε ανακοίνωσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν επέκρινε και αυτός τη "δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη και την απαγωγή των τεσσάρων άλλων Ρώσων διπλωματών" και ζήτησε "την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των απαχθέντων τεσσάρων Ρώσων διπλωματών". Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών "ύστερα από την επίθεση αγνώστων με αυτοκίνητο στη ρωσική πρεσβεία στη Βαγδάτη σκοτώθηκε ο Βιτάλι Τιτόφ, ενώ ο τρίτος γραμματέας Φεντόρ Ζαίτσεφ και οι συνεργάτες του Ρινάτ Αγκλιούλιν, Ανατόλι Σμιρνόφ και Ολεγκ Φεντόσεφ απήχθησαν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαγωγή Ρώσων διπλωματών στο Ιράκ

    [11] Μπάσκετ

    ΝΒΑ; Στους τελικούς οι Μάβερικς

    4/6/2006 5:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τι και αν βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 18 πόντους οι Μαβέρικς από τους Σανς; Η ομάδα του Ντάλας με αντεπίθεση διαρκείας και έχοντας για ακόμη μία φορά τον Ντιρκ Νοβίτσκι να κάνει τη διαφορά στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο, πήρε τη νίκη μέσα στο Φοίνιξ με 102-93 στον 6ο τελικό της Δύσης, έκαναν το 4-2 και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ. Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην έδρα των Μάβερικς τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τελικός "πρωτάρηδων" στο ΝΒΑ, αφού τόσο οι Μάβερικς, όσο και οι Μαϊάμι Χιτ θα δώσουν το παρών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Για τους νικητές, εκτός του Γερμανού που πέτυχε 24 πόντους, μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του Τζος Χάουαρντ που πέτυχε 20 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ. Από το Φοίνιξ, το οποίο είχε αποκλείσει κατά σειρά τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Κλίπερς πριν αποκλειστεί, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γάλλος διεθνής Μπορίς Ντιό, με 30 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 June 2006 - 16:50:36 UTC