Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έδειξε Αλεξανδρή η Διαβουλευτική
  • [02] Συγκλονιστικές εξελίξεις
  • [03] Λυκουρέζος: "Ο Σαββίδης θέλει να βοηθήσει"
  • [04] Βήμα τίτλου ο ΠΑΟ

    [01] Πολιτική

    Έδειξε Αλεξανδρή η Διαβουλευτική

    4/6/2006 10:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, χαρακτήρισε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την "Διαβουλευτική Δημοσκόπηση", για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αμαρουσίου, τονίζοντας ότι δίνει το δικαίωμα και την ευθύνη στους πολίτες του να αναδείξουν τον υποψήφιο δήμαρχο που επιθυμούν για την πόλη τους. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, στην τελική φάση της Διαβουλευτικής Δημοσκόπησης, τις περισσότερες ψήφους πήρε ο Πάνος Αλεξανδρής, ο οποίος και θα υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές. Ο 46χρονος δικηγόρος έχει διατελέσει και νομικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Διαβουλευτική δημοσκόπηση" για το Μαρούσι

    [02] Κοινωνία

    Στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ

    Συγκλονιστικές εξελίξεις

    4/6/2006 10:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Νέες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ Μεχισβίλι στη Βέροια. Αργά το απόγευμα της Κυριακής προσήχθη για κατάθεση ο παππούς των δύο εκ των πέντε ενηλίκων, που φέρονται ως δράστες. Νωρίτερα, ειδικό συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος παρουσία εισαγγελέα και ιατροδικαστή πραγματοποίησε έρευνες σε εγκαταλελειμμένο παλαιό κτίσμα, κοντά στο σημείο, που οι ανήλικοι είχαν αρχικά υποδείξει ως τόπο ταφής του Άλεξ. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έρευνα περισυνελέγησαν κομμάτια υφάσματος με κηλίδες αίματος και στάχτη, τα οποία θα δοθούν για ανάλυση στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Στον τόπο των ερευνών μεταφέρθηκε και ένας από τους ανήλικους, μήπως δώσει περισσότερες πληροφορίες. Αγνοούμενο εξακολουθεί να θεωρεί τον Άλεξ η μητέρα του, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί η σορός του. Στο μεταξύ την Κυριακή δύο εκ των πέντε ανηλίκων αναίρεσαν τις αρχικές τους καταθέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με κομμένη την ανάσα

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ

    Λυκουρέζος: "Ο Σαββίδης θέλει να βοηθήσει"

    4/6/2006 9:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έτοιμος να βοηθήσει οικονομικά τον ΠΑΟΚ στην εγγυητική επιστολή, ώστε ο "δικέφαλος του Βορρά" να μπορέσει να πάρει μέρος στο ερχόμενο Κύπελλο UEFA, είναι ο Ιβάν Σαββίδης, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ομογενή επιχειρηματία, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα. Ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Κ. Σαββίδη, και τους κ.κ. Παπαδόπουλο και Καχριμάνη, αλλά και μετά την συνάντηση του με τον κ. Κατσαρό, τον κ. Ζουράρι και τον κ. Ορφανό, τόνισε μεταξύ άλλων, πως πρόθεση του ομογενή επιχειρηματία είναι να συμβάλλει με ένα σημαντικό ποσό για την εγγυητική, ενώ όσον αφορά την αγοραπωλησία των μετοχών του ΠΑΟΚ, τόνισε πως είναι θετικός, αρκεί να δεχτούν οι όροι που έχει θέσει, (γήπεδο για εμπορική χρήση). Συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέζος είπε: "Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πρώτον οι όροι που έχει θέσει από καιρό όσον αφορά τις προϋποθέσεις είναι: αγοράζει τα χρέη που έχει ο ΠΑΟΚ και προτίθεται να διακανονίσει το ποσό 20 εκ. ευρώ, επιθυμεί να μεταβιβαστεί το σύνολο των μετοχών των κ.κ. Παγώνη και Γούμενο και μετά με διαπραγματεύσεις με τον Α.Σ. να παραχωρηθεί στον κ. Σαββίδη η χρήση του γηπέδου για 49 έτη με υποχρέωση του Σαββίδη να επενδύσει τα χρήματα για να φτιάξει ένα μεγάλο γήπεδο. Επίσης την εμπορική χρήση, το μάρκετινγκ δηλαδή του σήματος. Αυτό για να γίνει πρέπει να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Α.Σ. και να έχει την πλειοψηφία των 2/3 των μελών. Τι ποσό θα καταβάλλει στον Α.Σ. και τι ποσοστό θα δώσει ο κ. Σαββίδης είναι ανοιχτή συζήτηση. Αυτό με το 10% του Α.Σ. στην ΠΑΕ μόνο στην Ελλάδα υπάρχει. Αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ένα πλήρης έλεγχος από λογιστές. Αν γίνουν αυτά και είναι σύμφωνα με τους όρους του κ. Σαββίδη είναι ανοιχτός να προχωρήσει στην αγοροπωλησία". Παράλληλα τόνισε πως τα κίνητρα του κ. Σαββίδη είναι αγνά, και τόνισε πως πρόθεση του είναι να συμβάλλει στην "γρήγορη ανάρρωση" του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ.

    Οι δηλώσεις

    Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε: "Όπως γνωρίζετε, την Παρασκευή το βράδυ ο κ. Σαββίδης μου ζήτησε να αναλάβω σαν δικηγόρος τον χειρισμό της υπόθεσης και διαπραγμάτευσης για την υπόθεση του ΠΑΟΚ. Την υπόθεση τη γνώριζα από τις εφημερίδες και ήρθα χθες στη Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκα όσο μπορεί να ενημερωθεί κανείς για διαδρομή διαπραγματεύσεων λίγων μηνών. Χθες συναντήθηκα με τον κ. Κατσαρή, με τον κ. Ζουράρι και τον κ Ορφανό. Είχα πάλι σήμερα πολύωρη σύσκεψη με τον κ. Σαββίδη. Εχω να πω τα εξής: Έχετε παρακολουθήσει την ισορροπία των συζητήσεων και με ενδιαφέρει από δω και πέρα πώς μπορώ να συμπαρασταθώ και να συμβουλεύσω τον πελάτη μου, γιατί εγώ λειτουργώ σαν δικηγόρος με μία συγκεκριμένη εντολή.

    Το πρώτο που θέλω να τονίσω είναι ότι, όπως διαπίστωσα, ο κ. Σαββίδης έφτασε στην Ελλάδα την Παρασκευή για συνάντηση αποδήμου ελληνισμού και εδώ και μέρες, από την τελευταία συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Παγώνη στις 19 Μαϊου, δεν είχε γίνει καμιά άλλη συνάντηση. Την Πέμπτη το βράδυ, οι συνεργάτες του κ. Σαββίδη πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη του θέματος UEFA με την αποπομπή του ΠΑΟΚ από την διοργάνωση αυτή, λόγω του ότι δεν κατατέθηκε η εγγυητική επιστολή που έπρεπε στον χρόνο που απαιτούνταν. Προσπάθησα να δω ποιο είναι το πλαίσιο αυτό και τι στόχους έχει ο κ. Σαββίδης. Διαπίστωσα πως ο κ. Σαββίδης ήθελε με ιδιαίτερη ευαισθησία και θέλει να συμβάλει ουσιαστικά στην ανόρθωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γι΄ αυτό πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Το θέμα γίνεται πιο επιτακτικό και πιεστικό μετά την απόφαση της ΕΠΟ για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Κύπελλο UEFA. Δεν θέλω να πω ποιος έχει την ευθύνη γιατί δεν εξευρέθηκε αυτό το ποσό ώστε να υπάρξει έγκαιρα αυτή η υποχρέωση. Αυτό το συνειδητοποίησε ο κ. Σαββίδης την Παρασκευή που γύρισε κι είναι θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων μας.

    Οι όροι που έχει θέσει από καιρό και έχουν διαμορφωθεί σαν προϋποθέσεις απόκτησης των μετοχών είναι: αγοράζει τα χρέη που έχει ο ΠΑΟΚ και πρόκειται να διακανονίσει και είναι γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Μεταβιβάζεται το σύνολο των μετοχών και βεβαίως θα ήθελε και θέλει μετά από διαπραγμάτευση με τον Ερασιτέχνη, τη χρήση και όχι την κυριότητα του γηπέδου για ένα διάστημα 49 ετών, με την προϋπόθεση πως θα επενδύσει τα απαραίτητα χρήματα για να φτιάξει ένα μεγάλο γήπεδο. Ταυτόχρονα να του χορηγηθεί η εμπορική χρήση, το σήμα όπως λέμε για την αξιοποίηση των προϊόντων της ομάδας. Αυτό χρειάζεται τη συναίνεση των μελών κατά τα 2/3 του ΑΣ ΠΑΟΚ. Στα πλαίσια αυτά, το ποσοστό που θα καταβάλει στον Ερασιτέχνη είναι προς συζήτηση. Και από εκεί και πέρα είναι θέμα διαπραγμάτευσης με τον ΑΣ. Αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει ένας λεπτομερέστατος οικονομικός έλεγχος από την πλευρά του. Με αυτές βεβαίως τις προϋποθέσεις ο κ. Σαββίδης είναι ανοιχτός να προχωρήσει στην επένδυση του.

    Εδώ όμως θα μου πείτε "τι γίνεται με το UEFA;". Θα σας έλεγα ότι δεν έχει γι αυτό καμιά ευθύνη ο κ. Σαββίδης. Θα μπορούσε να πει λοιπόν ο κ. Σαββίδης πως ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση χωρίς να περιλάβει την προϋπόθεση αυτή, για την οποία μάλιστα δεν γνώριζε όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις προ μηνών. Όμως ο κ. Σαββίδης δεν το προσπερνά αδιάφορα. Ο κ. Σαββίδης είναι πρόθυμος να συμβάλλει με ένα σημαντικό ποσό, που είναι ένα ρίσκο μεγάλο. Παρ όλα αυτά όμως, δεν το αντιμετωπίζει έτσι και το βλέπει με ευαισθησία και συμβάλλει με ένα σημαντικό ποσό. Ανακοινώθηκε η απόφαση για τον αποκλεισμό και πρέπει να γίνει η προσπάθεια να ανακληθεί αυτή η απόφαση, που είναι ένα νομικό θέμα. Συνεπώς η ουσία είναι η αγάπη του και η επιθυμία του να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σ αυτή την δύσκολη στιγμή και μολονότι θα μπορούσε να πει "λυπάμαι", παραμένει στους στόχους του να κάνει μια ομάδα πρότυπο για την αναδημιουργία της. Θα περιμένουμε λοιπόν την πορεία του Ερασιτέχνη και θα δούμε αν θα μπορούμε να ανατρέψουμε την απόφαση της ΕΠΟ και ρισκάροντας τα ποσά που θα επενδύσει μέσα στην εγγυητική, γιατί αν δεν τελεσφορήσει αυτή η αγοραπωλησία χάνει τα χρήματα του. Ελπίζω ότι όλα να πάνε καλά παρ ότι είναι δύσκολοι οι καιροί. Η πρόταση, ο σχεδιασμός, το όραμα του είναι όλα ανοιχτά για έναν ΠΑΟΚ που αυτή την περίοδο η αξία του είναι μηδενική.

    Αναγνωρίζω την αγωνία του κόσμου και τη σέβομαι, γιατί και εγώ είμαι φίλαθλος. Την αντιλαμβάνομαι και την διαπίστωσα στο 24ωρο που είμαι εδώ, αλλά δεν θέλω να καλλιεργήσω ψευδείς εντυπώσεις και υποσχέσεις. Δεν θέλω ακόμα να κάνω κρίσεις για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, αφού και εγώ είμαι πολύ νέος σ αυτήν την υπόθεση. Όλα θα εξαρτηθούν από τις θέσεις που θα πάρει ο Ερασιτέχνης και όλα είναι ανοιχτά και η επιθυμία είναι να λυθούν όλα θετικά. Οι επαφές μου ήταν σύντομες και τον κ. Ζουράρι, τον οποίο γνωρίζω από χρόνια και τώρα γνώρισα τον κ. Κατσαρή, με τον οποίο είχαμε μια πολύ πολιτισμένη και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αντιλαμβάνεστε πως και ο κ. Κατσαρής είναι υπό την αίρεση των εκλογών της Τετάρτης και δεν θα μπορούσε να δώσει μια δεσμευτική άποψη πέραν της καλής του θέλησης".

    [04] Μπάσκετ

    Βήμα τίτλου ο ΠΑΟ

    4/6/2006 8:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/6/2006 9:23:10 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλήματος Ελλάδας είναι πλέον ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" πήραν τη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ με 79-68, έκαναν το 2-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και χρειάζονται μόλις μία ακόμα για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου. Η σειρά μεταφέρεται στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου οι «πράσινοι» θα θελήσουν την Τετάρτη, μπροστά στο κοινό του να πάρει την 3η νίκη και με τρίτο «sweep» να πανηγυρίσουν το Πρωτάθλημα μέσα στο «σπίτι» τους. Τα δεκάλεπτα: 23-25, 35-37, 53-58, 68-79.

    Κρίθηκε στην επανάληψη

    Φουριόζος ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και κατάφερε να προηγηθεί με 2-8. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, όπου με κορυφαίο τον Σχορτσιανίτη και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με 15-12/ Η κίνηση του Ομπράντοβιτς ήταν να βάλει τον Χατζηβρέττα, όπου αποδείχτηκε πολύ καλή, αφού ο ΠΑΟ κατάφερε στη λήξη της πρώτης περιόδου να πάρει και πάλι το προβάδισμα με 23-25. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κυριάρχησε η δύναμη και άμυνα και αυτό φάνηκε και από το επιμέρους σκορ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε στα πρώτα λεπτά να πάρει και πάλι προβάδισμα, αλλά η άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού ήταν καταλυτική, καθώς άφησε τους "ερυθρόλευκους" να μείνουν χωρίς πόντο για 4 λεπτά. Έτσι οι "πράσινοι" πήγαν προηγούμενοι στην ανάπαυλα με 35-37.

    Στο δεύτερο ημίχρονο και την 3η περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και με τον Σχορτσιανίτη να είναι ασταμάτητος κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 53-48. Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα και με ένα σερί 10-0 πήρε το προβάδισμα με 53-58.. Το σερί του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο και αύξησε τη διαφορά στους 10 πόντους (53-63). Ο Παναθηναϊκός από εκεί και πέρα διατήρησε με άνεση το προβάδισμα και πήρε με 68-79 τη νίκη.

    Διαιτητές: Μαστραφτσής, Σπυρίδωνος, Τανατζής

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ): Εντνι 16 (2), Παπαμακάριος 10 (2), Ζίζιτς, Λιούις 8 (1), Χατζής 4 (1), Σεϊμπούτις 8, Κόλιεβιτς 1, Πρίντεζης, Βασιλόπουλος 3, Σχορτσιανίτης 18.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Αλβέρτης 1, Σάκοτα 3 (1), Παπανικολάου 2, Λάκοβιτς 15 (2), Μπατίστ 9, Χατζηβρέττας 9 (1), Σπανούλης 15 (2), Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 12, Τομάσεβιτς 6.

    Επεισόδια μετά το παιχνίδι

    Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα. Μία μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, απογοητευμένοι από την ήττα της ομάδας τους, εκτόξευε καθίσματα, ξύλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των ΜΑΤ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εκκενωθεί το κλειστό του ΣΕΦ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο ημίχρονο άργησε περίπου 10 λεπτά να ξεκινήσει, καθώς οι οπαδοί του Ολυμπιακού εκτόξευαν αντικείμενα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ενώ υπήρξε και ένας μικροτραυματισμός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 June 2006 - 20:50:20 UTC