Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την "θέρισε" πινακίδα
  • [02] Πνιγμός νηπίου σε αττική παραλία
  • [03] Κύμα αυτοκτονιών στο Γουαντάναμο
  • [04] Εκρήξεις και συλλήψεις
  • [05] "'Οχι" της Χαμάς στο δημοψήφισμα
  • [06] Άνετη ισοφάριση
  • [07] Παυλίδης, Ρόδες, Μίκρο στο Λυκαβηττό
  • [08] Ο Pierre Cardin στην Αθήνα

    [01] Κοινωνία

    Σαραντάχρονη σκοτώθηκε στην Χαλκίδα

    Την "θέρισε" πινακίδα

    10/6/2006 9:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί τη χώρα, στοίχισε τη ζωή μιας 40χρονης, στη Χαλκίδα. Η άτυχη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο τζιπ που επέβαινε, όταν κάποιες ταμπέλες κατεύθυνσης, παρασύρθηκαν από το δυνατό άνεμο που έπνεε από νωρίς στην περιοχή και καρφώθηκαν πάνω στο όχημα. Πρόκειται για την Ευαγγελία Πατέρα, η οποία ήταν συνοδηγός. Το μόλις 20 μηνών βρέφος, που ήταν στο πίσω κάθισμα σώθηκε από θαύμα. Τραυματισμένος νοσηλεύεται ο πατέρας του μωρού που οδηγούσε το τζιπ.

    Θα επιμείνουν τα μπουρίνια

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, μάλιστα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην Αττική το ξαφνικό μπουρίνι δεν αιφνιδίασε τους Αθηναίους και δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα εκτός από την Γλυφάδα που συσσωρεύτηκαν νερά στην παραλιακή λεωφόρο. Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισαν για λίγο οι περιοχές της Ν. Ιωνίας και της Μεταμόρφωσης.

    Ειδικότερα, για αύριο προβλέπεται άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια αναμένονται για αύριο στην Αθήνα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς. Αστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Κοινωνία

    Μπήκε στη θάλασσα με γεμάτο στομάχι

    Πνιγμός νηπίου σε αττική παραλία

    10/6/2006 7:52:00 μμ

    Ο άδικος χαμός ενός παιδιού μόλις δυόμισι ετών έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους τους κινδύνους που να κρύβει η θάλασσα. Το παιδάκι, ρωσικής καταγωγής, που βρισκόταν μαζί με τους γονείς του για διακοπές στη χώρα μας, πήγε το πρωί στην οργανωμένη παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης για μπάνιο. Κάποια στιγμή, όμως, διέφυγε της προσοχής του πατέρα του και μπήκε στη θάλασσα με γεμάτο στομάχι. Η βουτιά στάθηκε μοιραία για το παιδί. Στο πλευρό του έσπευσαν ναυαγοσώστης και δύο γιατροί που προχώρησαν σε διαδικασία ανάνηψης. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, χωρίς όμως να εμφανίζει σημάδια καρδιακής λειτουργίας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδάκι κατάληξε μιάμιση ώρα αργότερα.

    [03] Κόσμος

    Για τρεις θανάτους, έκανε λόγο το Πεντάγωνο

    Κύμα αυτοκτονιών στο Γουαντάναμο

    10/6/2006 10:36:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters-BBC-ΑΠΕ

    Τρεις κρατούμενοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στα κελιά του Γουαντάναμο, στην αμερικανική στρατιωτική βάσης στην Κούβα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, πρόκειται για τρεις άνδρες δύο από τη Σαουδική Αραβία και έναν από την Υεμένη- οι οποίοι βρέθηκαν από τους δεσμοφύλακες τους στην Πτέρυγα 1, χωρίς να εμφανίζουν σημεία ζωής. Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους αν και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων το αμφισβητούν- από το 2002, όταν οι εγκαταστάσεις άρχισαν να υποδέχονται τους υπόπτους για τρομοκρατία. Τα στοιχεία των ανδρών, οι οποίοι είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτόχειρες, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, όμως το αμερικανικό ΥΠΕΞ είπε πως ενημέρωσε τις κυβερνήσεις των χωρών τους.

    Έρευνες έχουν ξεκινήσει στη βάση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια κι οι συνθήκες του θανάτου των τριών κρατουμένων, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, τονίζοντας πως οι σοροί των νεκρών "έτυχαν πλήρους σεβασμού", με τη βοήθεια ειδικών στις πολιτιστικές συνήθειες και τις θρησκευτικές τελετές. Τόσο οι απόπειρες αυτοκτονίας, όσο και οι εξαντλητικές, μαζικές απεργίες πείνας δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο για τις φυλακές του Γουαντάναμο, όπου κρατούνται επ αόριστο πάνω από 460 άνθρωποι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγοριών.

    Οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί επανειλημμένως επικρίσεις για τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός πρόεδρος να γνωστοποιήσει χθες την πρόταση του Πενταγώνου για το κλείσιμο τους. Θέλουμε να αδειάσει το Γουαντάναμο, είπε χθες ο Τζορτζ Μπους, προσθέτοντας ότι μερικοί από τους κρατούμενους είναι πολύ επικίνδυνοι και θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την αμερικανική δικαιοσύνη.

    [04] Ιράκ

    Οκτώ νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες

    Εκρήξεις και συλλήψεις

    10/6/2006 10:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο

    Έκρηξη σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 14 σήμερα στο κέντρο της Βαγδάτης. Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Καράντα, κοντά σε σημείο από το οποίο διέρχεται αστυνομική περίπολος. Σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας, τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι νεκροί είναι 6 και οι τραυματίες 18, εκ των οποίων οι τρεις αστυνομικοί.

    Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά από την έκρηξη άλλης βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε πεζοδρόμιο και προκάλεσε το θάνατο 3 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 28 σε πολυσύχναστη αγορά της ιρακινής πρωτεύουσας.

    Εν τω μεταξύ, αμερικανικά και ιρακινά στρατεύματα εξαπέλυσαν σήμερα επιδρομές σε διάφορες τοποθεσίες του Ιράκ και συνέλαβαν 35 άτομα. Τα ονόματα 23 εξ αυτών, που συνελήφθησαν στη Μπαακούμπα, περιλαμβάνονταν σε κατάλογο που εντοπίσθηκε στα ερείπια του σπιτιού μέσα στο οποίο σκοτώθηκε την Τετάρτη ο Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.

    Ενδελεχείς έρευνες έγινα από τα στρατεύματα στην περιοχή της Αμπάρα Μπαχράζ, ενώ στο Τζο Χορμάτο 90 χιλιόμετρα νότια του Κιρκούκ, η ιρακινή αστυνομία ανακάλυψε ένα πυρήνα τρομοκρατών που συνδέεται με την οργάνωση Ανσάρ Αλ Ισλάμ η οποία με τη σειρά της συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Εκεί συνέλαβε πέντε άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ενέχονται σε τρομοκρατικές ενέργειες. Σε μια άλλη επιδρομή στο Κιρκούκ, η ιρακινή αστυνομία σε συνεργασία με στρατιώτες της πολυεθνούς δύναμης συνέλαβαν επτά πάνοπλους αντάρτες που είχαν στενούς δεσμούς με το Συμβούλιο Σούρα, μια ανταρτική οργάνωση ομπρέλα όπως αυτή του αλ Ζαρκάουι.

    [05] Μ. Ανατολή

    Μαίνονται οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις

    "'Οχι" της Χαμάς στο δημοψήφισμα

    10/6/2006 9:59:00 μμ

    Την απόρριψη της υπό την Χαμάς παλαιστινιακής κυβέρνησης συνάντησε το διάταγμα που εξέδωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 26 Ιουλίου επί ενός εγγράφου "εθνικής συνεννόησης" το οποίο προβλέπει την έμμεση αναγνώριση του Ισραήλ. Λίγο νωρίτερα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωνε την άρση της εκεχειρίας με το Ισραήλ, στον απόηχο των χθεσινών ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, που στοίχισαν τις ζωές 11 πολιτών, μεταξύ αυτών μια επτάμελής οικογένεια, που ξεκληρίστηκε.

    "Πρόκειται για κήρυξη πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης", δήλωσε ο βουλευτής της Χαμάς Μούσιρ αλ Μάσρι και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μποϋκοτάρουν την ψηφοφορία. "Όποιος και να είναι αυτός που προκήρυξε το δημοψήφισμα, θα επωμισθεί την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνέπειες που μπορεί να έχει", πρόσθεσε.

    Το επίμαχο κείμενο, το οποίο καταρτίστηκε από στελέχη διαφόρων παλαιστινιακών οργανώσεων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, προβλέπει τον τερματισμό των επιθέσεων κατά του Ισραήλ και την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη που καταλήφθηκαν το 1967, πράγμα που αποτελεί έμμεση αναγνώριση του εβραϊκού κράτους.

    Προβλέπει ακόμα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αναγνωρίζει στον Μαχμούντ Αμπάς την αρμοδιότητα, ως επικεφαλής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, να πραγματοποιήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ.

    Την ίδια ώρα, φουντώνουν οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Στις σημερινές ένοπλες επιθέσεις σκοτώθηκε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας του Παλαιστίνιου προέδρου, ενώ τραυματίστηκαν ένα στέλεχος της Φάταχ -επικεφαλής εσωτερικής ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής- και δύο σωματοφύλακές του.

    [06] Μπάσκετ

    Άνετη ισοφάριση

    10/6/2006 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Άρης επικράτησε του Αμαρουσίου με 77-66 στο Αλεξάνδρειο στο 4ο παιχνίδι της σειράς των "μικρών" τελικών, θέσεις 3-4 της Α1 μπάσκετ και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2. Πλέον η 3η θέση που οδηγεί και στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης περιόδου θα κριθεί στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι στο κλειστό του Αγίου Θωμά, την Τετάρτη. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Κασλ και Στακ με 17 πόντους έκαστος, ενώ από την πλευρά της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη, Μπλάκνει και Κυρίτσης πέτυχαν από 15 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 20-15, 35-31, 52-40, 77-66

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ: Κασλ 17 (1), Σιγάλας 9 (3), Καμπερίδης, Μπρούερ 13 (1), Χαριτόπουλος 2, Ασημακόπουλος 3 (1), Γουϊλκινσον 10, Πάντιους, Πέτροβιτς 4, Στακ 17 (1), Γκργκούρεβιτς 2

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλέικνι 15 (3), Νικολαϊδης 13 (2), Μπουντούρης 5 (1), Κυρίτσης 15, Σέκουλιτς 6, Χόμαν 7, Στεφανίδης, Κολώκας 2, Καϊμακόγλου, Καράγκουτης 3 (1)

    [07] Πολιτισμός

    Την Πέμπτη 15 Ιουνίου

    Παυλίδης, Ρόδες, Μίκρο στο Λυκαβηττό

    10/6/2006 8:36:00 μμ

    Η ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή δίνει το "παρών" σε μια βραδιά Rock, Dub, Reggae, Hip Hop και Electronica, την Πέμπτη 15 Ιουνίου στη σκηνή του Λυκαβηττού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Ρόδες και Μίκρο, τρία συγκροτήματα που έχουν ξεχωρίσει στην εναλλακτική σκηνή τα τελευταία χρόνια, σε μια κοινή εμφάνιση για ένα και μοναδικό βράδυ.

    Την αρχή, επί σκηνής, κάνει ο Παύλος Παυλίδης, τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός και ψυχή του δημοφιλούς ελληνικού rock συγκροτήματος "Τα Ξύλινα Σπαθιά", ο οποίος μετά την έκπληξη της πρώτης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο "Αφού λοιπόν ξεχάστηκα", επιστρέφει με ολοκαίνουργιο δίσκο με τίτλο "Άλλη μια μέρα", που κυκλοφορεί στις 12 Ιουνίου 2006. Παρέα με την εξαμελή μπάντα Β-movies θα παρουσιάσει πέρα από κάποιες αριστουργηματικές μπαλάντες του πρώτου του δίσκου και νέα τραγούδια όπως τα "Δεν είμαι από εδώ", "Αερικό", "Θεριστές", "Superstar", "Άλλη μια μέρα", "Το στοιχειωμένο σπίτι", καθώς και κάποια αγαπημένα του τραγούδια από τα "Ξύλινα Σπαθιά" με τρόπο εντελώς ξεχωριστό.

    Στις 22:00, αναλαμβάνει τη σκυτάλη το ευρηματικό hip hop, rock, dub, folk συγκρότημα που δημιούργησε ο Νικήτας Κλιντ, (πρώην μέλος των Active Member) γνωστός σε κάποιους και ως X-Ray. Μετά από ένα χρόνο "ενεργού" δράσης και με μόλις ένα album ("Στη Γιορτή της Φαντασίας") στις πλάτες τους, το 9μελές συγκρότημα έχει καταφέρει με τις επιτυχίες "Λόγια, λόγια", "Φοβάμαι", "Ρεβιζιονιστής", "Για την αγάπη αυτή" αλλά και με την εκρηκτική και πρωτότυπη live εμφάνιση του να θεωρείται ένα από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα του 2005-2006.

    Στις 23:00, το λόγο παίρνει η σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική με άξιους εκπροσώπους της τους Θεσσαλονικείς "Μίκρο", οι όποιοι με 4 album στο ενεργητικό τους, έχουν αφομοιώσει με γόνιμο τρόπο όλα τα ιδιώματα του είδους διατηρώντας το folk στοιχείο στα τραγούδια τους. Επιτυχίες όπως τα "Μικροtronik Πλάσμα", "Το καλύτερο σου λάθος", "Άσπρη Σοκολάτα", "Γέφυρα", "Εικόνες", "Δε σε Φοβάμαι" κι άλλα τους έχουν απογειώσει στην κορυφή των ελληνικών "ηλεκτρονικών" συγκροτημάτων των τελευταίων χρόνων.

    Εναρξη: 21.00 Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ Προπώληση: Στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσματζόγλου) Τηλεφωνικές πωλήσεις: 210 32 72000

    [08] Ζωής ...σΤάσεις

    Για φιλανθρωπική εκδήλωση

    Ο Pierre Cardin στην Αθήνα

    10/6/2006 8:50:00 μμ

    Μια λαμπερή φιλανθρωπική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο Roof του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στις 19 Ιουνίου 2006 και ώρα 20:30, με σκοπό την ενίσχυση των "Ορφανών του AIDS". Την εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνογαλλικό Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Γεν. Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού και Πρόεδρος της "Ελληνικής Δράσης Αφρικής", κ. Μ. Κεσεσίογλου και ο Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων, θα προλογίσουν η κ. Νάνα Μούσχουρη, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF και ο Γάλλος ηθοποιός Jean-Claude Brialy.

    Τη μοναδική αυτή βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους πολιτικοί, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και επώνυμοι Αθηναίοι οι οποίοι θα παραστούν σε δείπνο και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια φαντασμαγορική αναδρομική επίδειξη μόδας, του διάσημου Γάλλου δημιουργού Pierre Cardin (ευαισθητοποιημένος εδώ και χρόνια για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού) με τη συμμετοχή 28 μοντέλων (16 γυναίκες, 12 άντρες), ο οποίος έρχεται στην Αθήνα ειδικά για το σκοπό αυτό.

    Η εκδήλωση θα είναι υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Bruno Delaye. Για προσκλήσεις-εισιτήρια: Ελληνογαλλικό Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο, 210 3637013 / 581, 210 3625545 / 516


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 June 2006 - 20:50:18 UTC