Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Πρωτοβουλία εδώ και τώρα
  • [02] Γκαζάκια έξω από τον Κορυδαλλό
  • [03] Μουσική θεραπεία

    [01] Πολιτική

    "Σήμερα σε δυσμενέστερη θέση, απ ότι το 2004"

    Παπανδρέου: Πρωτοβουλία εδώ και τώρα

    11/6/2006 10:36:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Να αναλάβει πρωτοβουλία εδώ και τώρα για τα ελληνοτουρκικά καλεί τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με δήλωσή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Σημειώνει ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας, δεν μπορούν να αφεθούν στη λογική της αδράνειας και της ακινησίας και προσθέτει ότι η ένταση οδηγεί στην κλιμάκωση των εξοπλισμών και στις υποχωρήσεις. Υπογραμμίζει ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε δυσμενέστερη θέση, απ ότι το 2004 γιατί, όπως σημειώνει, εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση η στρατηγική του Ελσίνκι.

    Ο κ. Παπανδρέου, εξηγώντας την πρότασή του για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, σημειώνει ότι αυτή θα προκύψει ως "αυτονόητο προηγούμενο" πριν από την παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη με συνυποσχετικό και "αφού θα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες ύστερα από έναν στοχευμένο πολιτικό διάλογο σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου".

    Απαντά, μάλιστα στους επικριτές του υπογραμμίζοντας πως "ακόμη και όσοι ασκούν σήμερα πρόχειρη κριτική για το θέμα αυτό, γνωρίζουν ότι αυτός είναι ο δρόμος".

    Επιμένει, τέλος, ότι "πρέπει να αναλάβουμε ως Ελλάδα την πρωτοβουλία για ένα νέο "Ελσινκι", χωρίς φοβικά σύνδρομα, με ξεκάθαρη στρατηγική, με σχέδιο και σκληρή δουλειά".

    O κ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη χάραξη νέας εθνικής στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο.

    [02] Κοινωνία

    Ευθύνη ανέλαβαν οι "Επαναστατικές Ταξιαρχίες"

    Γκαζάκια έξω από τον Κορυδαλλό

    11/6/2006 10:25:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού που αποτελούταν από γκαζάκια σημειώθηκε στις 10.20 το βράδυ του Σαββάτου έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά δεν προκλήθηκαν ζημιές. Δέκα λεπτά πριν από την έκρηξη, προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα από άγνωστο στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς "ΑΝΤ1", "Mega", "Αlpha", "Αlter" και "Star". Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι για την ενέργεια ευθύνονται οι "Επαναστατικές Ταξιαρχίες". Η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για ανάλογες ενέργειες στο παρελθόν στη ΔΟΥ Περιστερίου, στα Μακ Ντόναλτς στον Χολαργό και έξω από το αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

    [03] Υγεία

    Μότσαρτ ο ευεργετικός

    Μουσική θεραπεία

    11/6/2006 11:13:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είναι γνωστή η ευεργετική επίδραση της κλασσικής μουσικής σε ασθένειες όπως η επιληψία, η κατάθλιψη, οι αϋπνίες. Βραζιλιάνοι ερευνητές διαπίστωσαν πρόσφατα ότι η μουσική του Μότσαρτ βελτίωσε και την όραση σε αρρώστους με γλαύκωμα, ενώ επέδρασε καταλυτικά στις νευρολογικές διαταραχές. Σύμφωνα με Έλληνες ερευνητές το μυστικό της μουσικής του Μότσαρτ είναι οι "antistress" σονάτες του.

    "Αnti-stress" σονάτες

    Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο όσοι ασθενείς άκουσαν για δέκα λεπτά Μότσαρτ συγκεντρώθηκαν καλύτερα και είχαν πιο δυνατή όραση σε εξετάσεις που μετρούσαν ολόκληρο το οπτικό τους πεδίο. Η μουσική αυτή, όπως εικάζουν, βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και την ικανότητα προσανατολισμού.

    "Όταν δεν έχεις στρες βλέπεις καλύτερα και αντιλαμβάνεσαι καλύτερα στην περιφερική όραση" επισημαίνει και ο καρδιολόγος Θανάσης Δρίτσας, ο οποίος δηλώνει πως πραγματοποιεί ακόμη και τα τεστ κοπώσεως μετά μουσικής. "Όταν έρχεται κάποιος για να κάνει τεστ κοπώσεως χαλαρώνει αρχικά με απαλή μουσική και στη συνέχεις όσο αυξάνει ο ρυθμός τόσο αυξάνουν και οι παλμοί της καρδιάς" εξηγεί.

    Η κλασσική μουσική δρα ευεργετικά και στις επιληπτικές κρίσεις, ενώ ηρεμεί και χαλαρώνει τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις καρδιολογικές εντατικές μονάδες. Θεωρούν δε ότι κάποιος μπορεί να διατηρήσει χαμηλά τους καρδιακούς του παλμούς ακούγοντας μουσική από ακουστικά και εν τέλει να υποκαταστήσει με αυτήν την πρακτική και τα φάρμακα.

    Σύμφωνα με άλλες μελέτες η anti-stress μουσική μπορεί ακόμη να ελαττώσει τον χρόνιο πόνο κατά 21%, την κατάθλιψη κατά 25%, ενώ υπόσχεται πολλά και στην καταπολέμηση της αϋπνίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 June 2006 - 8:50:44 UTC