Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε από λάθος διάγνωση
  • [02] Ενέδρα σε αστυνομικούς
  • [03] Η φοροδιαφυγή στο στόχαστρο
  • [04] Πλάνο ανάπτυξης της Δ. Ελλάδας
  • [05] Τένις: Κυρίαρχος ο Ναδάλ

    [01] Κοινωνία

    Διέγνωσαν δηλητηρίαση και πέθανε από περιτονίτιδα

    Πέθανε από λάθος διάγνωση

    11/6/2006 8:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μοιραία για τη ζωή ενός 13χρονου παιδιού αποδείχτηκε μία λανθασμένη ιατρική διάγνωση. Το μικρό αγόρι πέθανε από περιτονίτιδα, ενώ οι γιατροί του Κέντρου Υγείας στο Άστρος Κυνουρίας, είχαν διαγνώσει δηλητηρίαση και έστειλαν το παιδί σπίτι του. Σύμφωνα με τους συγγενείς του 13χρονου, το παιδί μεταφέρθηκε δύο φορές στο Κέντρο Υγείας, αλλά πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου από λάθος διάγνωση. Όπως τονίζουν οι συγγενείς το παιδί μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Κέντρο Υγείας με έντονους πόνους στη κοιλιά και η αρχική διάγνωση ήταν δηλητηρίαση. Την Παρασκευή μεταφέρθηκε ξανά από τη μητέρα του με ακόμη πιο έντονους πόνους και οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα. Λίγες ώρες αργότερα, ο άτυχος μαθητής πέθανε από περιτονίτιδα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Οι γονείς του παιδιού θα κινηθούν δικαστικά.

    [02] Κόσμος

    Ενέδρα σε αστυνομικούς

    11/6/2006 8:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο αξιωματικοί του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή, σε ενέδρα ανταρτών του PKK στην ανατολική Τουρκία. Στην ίδια επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Τουντσελί, τραυματίστηκαν επίσης, πέντε αξιωματικοί του στρατού και δύο πολίτες. Στρατιωτικοί κύκλοι ανακοίνωσαν ότι πολεμικά ελικόπτερα "γάζωσαν" την περιοχή δράσης των ανταρτών και αυτήν που σημειώθηκε η επίθεση στην αυτοκινητοπομπή, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών. Δύο αντάρτες, εκ των οποίων ο ένας ανώτατος περιφερειακός διοικητής του ΡΚΚ, σκοτώθηκαν χθες στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το στρατό. Η Άγκυρα κατηγορεί το ΡΚΚ για το θάνατο τουλάχιστον 30.000 ανθρώπων από το 1984 όταν το ΡΚΚ ξεκίνησε τις ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

    [03] Οικονομία

    Θεσπίζεται η ποινικοποίησή της

    Η φοροδιαφυγή στο στόχαστρο

    11/6/2006 8:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/6/2006 8:17:19 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, Εφημερίδα "Καθημερινή"

    Την οργή του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης έχει προκαλέσει η έξαρση της φοροδιαφυγής, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Καθημερινή". Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται σε δυναμική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θεσπίζοντας την ποινικοποίησή της, κάτι που ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ. Έτσι, το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσανατολίζεται σε θεσμικό πλαίσιο, που θα καταλογίζει ευθύνες σε υπαλλήλους και ορκωτούς λογιστές οι οποίοι παραβαίνουν τα καθήκοντά τους και αλλοιώνουν οικονομικά δεδομένα. Από τις 15 Ιουνίου μπαίνει σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο προληπτικών ελέγχων σε όλο τον φάσμα των επιχειρήσεων με τη σύσταση 20 συνεργείων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αχαΐα και Ηράκλειο, περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή φοροδιαφυγή. Οι αιφνιδιαστικοί προληπτικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου με έμφαση στην απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, του οποίου η φοροδιαφυγή εκτιμάται ότι φτάνει στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

    Τα αποτελέσματα από τη διασταύρωση των στοιχείων του 2004 σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες είναι αποκαλυπτικά:

    Αποκλίσεις στις συναλλαγές εντοπίστηκαν σε 274.992 συγκεντρωτικές καταστάσεις. Οι αποκλίσεις αυτές είναι μεγαλύτερες των 100.000 ευρώ η καθεμία σε 4.145 δηλώσεις. Σε 12.000 δηλώσεις χρησιμοποιήθηκαν 15.635 πλαστοί αριθμοί φορολογικού μητρώου. Η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι χαμένοι φόροι υπολογίζονται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Σχετικά Links:

    Εφημερίδα "Καθημερινή"

    [04] Οικονομία

    Μέσω της προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων

    Πλάνο ανάπτυξης της Δ. Ελλάδας

    11/6/2006 9:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το αναπτυξιακό σχέδιο για την προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και στη Δυτική Ελλάδα παρουσίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του Πλατυγιαλίου στον Αστακό. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, θέτει ως αιχμή του δόρατος νέους εμπορικούς δρόμους για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στο χώρο του εμπορίου με την αξιοποίηση της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ (Ναυτική και Βιομηχανική Περιοχή) στο Πλατυγιάλι του Αστακού, με στόχο να καταστεί η χώρα μας κέντρο παραγωγής και μεταφοράς εμπορευμάτων για τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

    Στρατηγικής σημασίας γεωγραφική θέση

    Μάλιστα, η στρατηγικής σημασίας γεωγραφική θέση της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ καθιστά τη Δυτική Ελλάδα πύλη εισόδου για επιχειρήσεις από τη Μέση Ανατολή, τη Μαύρη Θάλασσα, την Αραβική χερσόνησο προς τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς απέχει:

    3,5 ώρες από την Αθήνα 6 ώρες από τη Θεσσαλονίκη 2 ώρες από το λιμάνι της Καλαμάτας 1 ώρα από την Πάτρα

    Τα αυξημένα κίνητρα που παρέχει στις επιχειρήσεις που αναμένεται να εγκατασταθούν στη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ το λιμάνι του Πλατυγιαλού είναι: -δημιουργία κέντρου μεταφοράς και διανομής -χαμηλό κόστος και βελτιωμένες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας -μειωμένο κόστος μεταφοράς πρώτων υλών -απαλλαγή από τελωνειακά τέλη εισαγωγής και φόρους

    [05] Τένις: Κυρίαρχος ο Ναδάλ

    11/6/2006 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κορυφαίος στο Ρολάν Γκάρος και στο χώμα παρέμεινε ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο 20χρονος Ισπανός τενίστας επικράτησε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ (Νο 1 στην παγκόσμιο κατάταξη) με 3-1 σετ 1-6, 6-1, 6-4, 7-6 και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Στο ένα από τα γκραντ σλαμ και το μόνο που γίνεται σε χωμάτινο έδαφος, α Ναδάλ διεύρυνε το αήττητο σερί του στο φημισμένο τουρνουά, το οποίο είναι 14 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ έφτασε τις 60 συνεχείς επιτυχίες σε χωμάτινο τερέν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναδάλ στέρησε από τον Ελβετό, τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος τενίστας, μετά το 1969 και τον Ροντ Λέιβερ, που κατακτά τον τίτλο και στα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 June 2006 - 20:50:24 UTC